.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Temmuz 2009 Salı

Adam Gibi Adam Bülent Uygun

Ne demişti kendisi şu röportajda:
"Onlara da bir laf söyleyeyim; evet 5 yeriz, 7 yeriz ama 6 yemeyiz. 7 yeriz, 9 yeriz ama 8 yemeyiz."
Biz de şöyle demiştik.
Ama bize en iyi cevabı o verdi; sözünün eri adammış, 5 yedi. Bana da kendisini takdir etmek düşer. Yeni açıklamalarını bekliyoruz kendisinin ve Mecnun Odyakmaz'ın.
Not: Bu post tamamen benim kişisel sinirimin dışavurumudur. Belli bir süre geçtikten sonra kendi kendini imha edecektir bu.
Abuk subuk demeçlerle bütün sene boyunca sinirlerimi hoplatan bir spor adamı, kendi dediklerini yutmak zorunda kalırsa, onu da tarihten önce ben not düşmek zorundayım, bu benim sorumluluğum, böyle hissediyorum.
Ekşibeşiktaş, bireylerin fikirlerinden oluşan bir post'tur. Bu post'tan sadece ama sadece shelbyl sorumludur.
Saygılar.

30 Yorum:

spirit dedi ki...

nacizane; bunun yeri burası değil diyorum ben.

Fatih dedi ki...

6 yiyen bir takimin taraftari olarak bu post olmamis diyorum affiniza siginarak.

defuser dedi ki...

Elinize sağlık. Yazabildiğim her platformda aynen bunu yazacaktım, benden evvel davranmışsınız.

Eh Bülent Uygun, hakikatten sözünün eriymişsin. Gerçi 6 "yedirttiğini" görmek isterdim bu takıma, kimse kusura bakmasın.

Noah dedi ki...

5iva55por :)

Spirit,

Kendisi dogrudan Besiktas'a laf ettigi icin, bunun yerinin aslinda burasi oldugunu dusunuyorum; sonucta Jessie de bu lafi elestirmisti zamaninda. Ama senin ve Fatih'in elestirileri, macin bitisinin uzerinden de belli bir sure gecmesi uzerine, dediklerimi biraz yumusattim. Tesekkurler.

birkan dedi ki...

Yerinizde olsam üzülürdüm.Şimdi iyice lige asılacaklar.Geçen sene alternatifsizdiler zar zor geçtiniz bu sene aldınız başınıza belayı.
Kim zorlar anketine bir takım daha eklenecek gibi görünüyor.
Hem sizin 5 yemeyeceğiniz ne malum adamlar 3 kuruş para ve sıfır Avrupa tecrübesiyle çıktı siz dünyaları harcadınız ne olacağı belli değil.

Birkan,

Biz cikip "5 yeriz 7 yeriz 6 yemeyiz" diye aklimizca laf sokmuyoruz birilerine. Baskanimizin cok aciklamasini elestirdik, ama o bile boyle bir sey demedi bugune kadar.

Burada olay Sivas'in 5 yemesi degildir, hem bu Turk futbolunun yerini gostermesi acisindan uzucu bir durumdur. Fakat bir teknik adamin boyle bir beyanat vermeye cesareti ve de yuzu varsa, sonuclarina da katlanmak zorundadir.

birkan dedi ki...

O sözü kinayeli sorulara yönelik söyledi ve sade Beşiktaşa değil Fb ve Gs içinde söyledi Fb 6 yemedimi Avrupada Manchester maçında.
Adamın emeği var saçmasapan şiirleri demagoji falan o kendisinin kusurlarıdır ayrıca haklısın ne kadarda olsa bu takım 5 yememeliydi rakip orta sınıf Avrupa takımı bile değil belki birçok futbolcu daha yeni olduğu içindir.

Kinayeli sorulara verilecek birkac cevap yazayim sana:

1. Biz bu tur sorulari onemsemiyoruz, yolumuza bakiyoruz. (Umursamaz)
2. Bu sorulari soranlar Turk futbolunun nereden nereye geldigine baksinlar. (Agresif)
3. Biz en iyi cevabi sahada verecegiz. (Iddiali)
4. Sivasspor'un mutevazi bir butcesi var; fakat bu basariya ulasmak icin engel degil. (Alcakgonullu)

Ne gerek var Fenerbahce'yi, Besiktas'i, Galatasaray'i boylece isin icine sokmaya? Boyle bir laf etmis olsa, bugun bu aklima gelecek miydi?

Dediklerinin arkasinda duracaksin; ister soz ile, ister eylem ile. Cezasini da cekersin.

Ben adamin emegine laf etmiyorum, sacmasapan laflarina laf ediyorum; farkin altini cizeyim.

birkan dedi ki...

O kinayeli soruyu soran aşağıdaki ankette olduğu gibi biz süperiz derse kendini abartırsa biz varken sizin orda ne işiniz var demeye getirirse alacağı cevap bu olur.
Adam kendisine küfredenlere bile ağzını bozmamış biri ha dersenki o şov amaçlıdır itiraz etmem fakat neticede belli bir olgunluğu göstermiştir.
Tonla parayla gelen bir Uefa birer Şampiyonlar Ligi ve Uefa çeyrek finaliyse kalkıp bir panelde alttan alta dalga geçmeye çalışmak hoş olmuyorç

voodoo girl dedi ki...

bülent bey belçikadaki içki büfelerini kontrol altına alamamış belli ki.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

eline sağlık...

aamet jr. dedi ki...

@birkan

"...Karşılaşma sırasında maçı saha kenarından izleyen Trabzonspor kaşkollu bir taraftar, Sivasspor Teknik Direktörü Bülent Uygun’a hakeret etti. Bunun üzerine kaleci antrenörü Murat Göksu, saha kenarındaki taraftarı yumrukladı..."

Evet cevap vermemiş, direk adamıyla icraata geçmiş. Üç büyüklerin matah bir avrupa başarısı olmamış olabilir. Bu konuda Bülent Uygun açıklamalar da yapabilir. Ama sen kendini Mourinho zannedip, aklınca milletle dalga geçmeye çalışırsan zamanı geldiğinde dalga geçilmeyi de gayet hakedersin.

Şahsen Odyakmaz'dan da şu açıklamayı bekliyorum:

"Bizi şampiyonlar ligine sokmazlar"

Allahin dedigi oldu...

aamet jr. dedi ki...

Yan kolondaki blogların beşiktaşlısı galatasaraylısı karışık -şimdilik- 7 tanesinde bu maçla ilgili yazı var. Yazıları henüz okumadım ama başlıklardan anlaşılıyor ki maçtan çok Bülent Uygun'la ilgili yazılar. Bu nefreti kazanmak da kolay değil tabi. Bir tebrik de bunun için gerekli.

birkan dedi ki...

Shelby postun altına düştüğün notu gördüm eğer bu açıklamanın sebebi bensem düşüncesizlik etmiş olabilirim.Olabilirim diyorum çünkü bu demeçte benim dikkatimi çeken direk 6 sayısı olmuştu ve Manchester maçı aklıma gelmişti yinede kendisine kızamadım.Tabiki herkesin tepkisi farklıdır.Niyetim kimsenin hassasiyeti ile oynamak değildi hakeza sevmesenizde bu demeci veren kişiyninde hassasiyeti ile oynanmıştı.

mrt309 dedi ki...

Bülent Uygun hakkında ne olumlu ne olumsuz bir tavrım yok. Pek birşey hissetmiyorum kendisine karşı. Sadece Uygunla aynı takımda forma giymiş futbolcu bir arkadaşımın kendisini abi olarak çok sevdiğini biliyorum.

Kendisinin dindar biri olması, fazla konuşması, başarılı olunca biraz dengesini yitirmesi gayet normal bence. Bu adam Fenerbahçe forması ile gol kralı oldu. İstanbul'daki futbolu da iyi biliyor, ülkenin başka köşelerindekini de iyi biliyor. Herkesin üç büyük takım taraftarı olduğu yerde Sivasspor ile iki sezondur zirve mücadelesi veriyor. Biraz don kişot havası var. Bu şartlarda agrasifleşmesi, saçmalaması gayet normal. Sonuçta adamın takımıyla "Ronaldo Sivas'a gelir mi ya? hahaha, Barça Sivas'ta ne kadar komik, haha" şeklinde dalga geçilen bir ortamda sinirlerine hakim olamaması normal. O da kızıyor sizin üç büyükler Avrupa'da ne yaptıki şeklinde sert çıkıyor. Ama bu çıkışı yanlış kelimelerle yapıyor. Zaten hepimiz 3 büyükleri tutuyoruz. Tükürsek boğarız. Bu sezon başarılı olamazlar zaten. Kafaya takmayın.

Birkan,

O notun sebebi sen degilsin. Macta ilk 3 gole kadar uzuldum, Sivasspor'un caresizligi fena idi; 4. golden sonra 5.yi beklemeye basladim cunku aklima bu aciklama geldi. Mac sonucu ile birlikte, o birikmislik ile daha sert ifadeler kullandim.

Benim burada amacim kimsenin onuru ile oynamak degil, kimsenin emegini kucumsemek degil. Ki kendi kisisel blog'umda cok daha sert bir tavir benimserim. Ama Besiktas camiasini az ya da cok temsil eden bir blog'da, cok negatif bir yazi yazmak istemedim. Daha dogrusu, kimseyi benim kisisel nefretim yuzunden zan altinda birakmak istemedim. Zaten ilk girdigim halinden sonra biraz yumusattim post'u, o not onun icin.

Ben sana aciklaman ve de notun icin ayrica tesekkur ederim. Fikirlerimiz catissa da hassasiyet gostermemiz, cok mutlu edici bir durum.

kveldsmork dedi ki...

Aklı başında tüm futbolseverler 3 büyüklerin dışında bir takımın Türkiye şampiyonu olmasını ister,rekabetin artması,gelişimin ivmelenmesi açısından.Şahsen Sivasın çıkışından istikrarından memnun idim,bizi hakem marifetiyle de olsa inönüde yenmelerine rağmen,ortaya bir şey koyabilmelerinden ötürü sempatim azalmadı.Ta ki ne olduğunu bilmediğim iki adam çıkıp tüm pisliklerini ağızlarından saçana kadar...
Başarının getirdiği şımarıklık mı,büyüyen gücün yönetilememesi mi,ne derseniz diyin,sapıttılar..Bu noktada hedef alınan Beşiktaş ve Galatasaray gibi köklü camiaların SKORları ile benim tiksinerek hatırladığım dinsel temalar birçoğumuzda filmin kopmasına neden olmuştur.Dün akşam baştan sona zevkle izledim maçı.belli ki berbat bir hazırlık dönemi geçirilmiş.Gidenlerin yerine gelen ve daha hazır olmayan oyuncu kadrosu ile az bile yedi Sivas.Beter olsaydı.Şimdi Belçika basını ''İsanın çocukları Muhammedin torunlarını tokatladı'' diye başlık atsa acaba Bülent Uygun,Başkanı ve onun gibiler diyecek kelime bulabilirler mi??Ama biz tüm ülke olarak kınarız di mi?Spora din karıştırılır mı?Bu ne saviyesizlik diye...Her yerde Anderlecht batsın,bitsin isteriz.
İşte bu seviyesizliği lokal ligde yapmış olmasının nefretini soluyor Bülent.Açıkça bu postu yazan arkadaş gibi düşünüyorum.Burada dillendirilmesi de iyi olmuş.Tepkinin boyutunu görmek açısından.

Kalten dedi ki...

Gelsin paralar Beşiktaş'a

İstedim ki konuyu değiştireyim :)

yuki the zorba dedi ki...

Bunun yeri tam da burasıdır. Bakın Beşiktaş'ın 6 - 8 yediği gün de oldu Şampiyonlar Ligi'nde, Fenerbahçe'nin 6 yediği de, sıfır çektiği de... Galatasaray'ın çıkıp 1 puanla, bir gol atarak döndüğü de... Biz kendimizce dalga geçeriz, dalga geçiliriz. Ama çıkıp Mustafa Denizli, Daum, Bülent Korkmaz, Rijkaard, vs... bunları konuşamaz. Yaparsa karşılığında göreceği budur... Geçen sene konuşunca şampiyonlukta çekiştiğiniz için kıskançlığınızdan konuşuyorsunuz deniyordu, şimdi de yeri değil! Hayır, tam yeri...

theotheo dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
tathar dedi ki...

teknik adam taraftar gibi konuşabilir mi? konuşmaması gerekir lakin konuşursa da ferguson gibi sağlam bir kariyeri olupta konuşur. yoksa o ettiği laflar bir gün suratına gülerek söylenir...

matiasemilio dedi ki...

maçı izlerken bu demeç aklıma gelmişti..bir post bekliyodum bu demeç ile maçı konu edinen...
ağzına sağlık...

utkuuki dedi ki...

eline sağlık güzel yazmışsın ama 5 yemesek daha ii di yaa

Pamukk dedi ki...

futbolculara yazık ama e be bülent uygun, bu nefreti sen yarattın.

AQ-47 dedi ki...

Türk takımlarının özellikle Avrupa maçlarına bazen bizde oluşan 8:0 refleksiyle yorum yaptığımı(zı) görüyorum. Açıkçası üzülüyorum da bu duruma, GS ve FB çığırtkanlıkları bunlar diyorum, fakat "o" travmayı atlatmak hiçbir takım için kolay olamaz. Burdan Sivas'a gelecek olursak, oh lan biz 8 yediydik hem de Liverpool'dan, bunlar 5 yedi Anderlecht'den, demek ki bu bizim maçın temyizidir, oh be rahatladım, iç huzura erdim demek istemem. Bu refleksi aşarak düşünecek olursak, 5:0lık skorla eğlenmenin kabul edilebilir başka bir yanı tabii ki vardır. Asker Bülo'nun hal hareketleri Fatih Terim'e duyulan antipatiye yakın bir antipati dalgasını başarıyla oluşturdu. Bunları senin başına görgüsüzlük getirdi Bülent, Mourinho sandın kendini lunapark aynasında...Terim gibi tur atıyordun kulübenin önünde çoğu zaman, Kadıköyde fener'e yatarken kulübedekiler bile orda olduğunu farketmedi, sinmiştin. Ulan daha çok yazarım ama yemeğe bekliyorlar, rezil oldun ama ders aldığını sanmıyorum Bülent...

jeankier dedi ki...

sivasspor' a anderlecht çıktığında üzüldüğümü belirtmek isterim.. ilk turu geçmelerini, son turda çıkacak sağlam bir takımın sivasspor' u döndüre döndüre (içiniz fesat kardeşim, topu döndüre döndüre, top yaparak anlamında.) yenmesini, dağıtmasını isterdim.. neden mi?
unutkan bir milletiz ey sevgili takımdaşlarım.. biri çıkıp abuk subuk laflar söyler, senin kalbini en acıtmış olaylar üzerinden kendine pay çıkartır (bkz.liverpool maçı) sonra yine biz, "intikam" fırsatını es geçeriz.. kalmasın.. yanına kar kalmasın bu insanların.. eğer iddialı konuşuyorsan, ve fakat başarılıysan (ki bu iş hayatında da geçerli değil midir?) sana kimse birşey söyleyemez.. iddianı dile getirdiğinde susar kalırlar.. ama başarısızlığında tepene binecekler, bunu da bileceksin.. geçen sezonun ikinci yarısında bülent uygun' u dinlemekten sıkıldım, gelsin şimdi kendisi bizleri dinlesin.. başarısızlıkta tek sorumlusu kendisiydi.. bu laflarımın sorumlusu da benim, ya da diğer arkadaşlar.. "bi sus be adam" başlıklı 03 Mart tarihli yazıyı okuyun, cin ali intiharı engellerken, cin ali motorsikletten düşerken, cin ali aragones' le el sıkışmaya çalışırken vs vs.. http://seviyoruzbuoyunu.blogspot.com/2009/03/bir-sus-be-adam.html
çık adam artık gündemimizden, bülent uygun..

Unknown dedi ki...

Sivas bu turda elenditen sonra Avrupa Ligi'nden devam edecek mi yoksa bitiyor mu avrupa defteri onlar için?

delgado dedi ki...

avrupa ligi'nde mücadele edebilmek için bir öneleme oynayacaklar.

Yorum Gönder

Ara