.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Temmuz 2009 Perşembe

2009-2010 SEZONU BEŞİKTAŞ FORMALARI

Takımımızın bu sene giyeceği formalar belli oldu. Ben de heyecanla Catania maçı sonrası yeni formalardan bir tane alırım diye Kartal Yuvasının yolunu tuttum ama sonuç tam bir hayal kırıklığı. Açıkcası çizgili olan dışında pek hoşuma gittiğini söyleyemeyeceğim, e çizgilinin de benzerleri ben de epeyce mevcut. Garip çizgilerle bezenmiş olan forma bir acaip. Damalı olan ise üstüme giysem kendimi satranç tahtası hissedeceğim türden. Acaba bu formaları adidasta kim dizayn ediyor. fenerbahçe de forma tanıtımı yaptı ve "arma" isimli formaları gerçekten başarılı. onu da yapan adidas. Bizim formalara bakınca adidas bize biraz kazık atmış gibi duruyor.

14 Yorum:

Cherubim dedi ki...

Beşiktaş'a özgü forma yapacağız derken fazla abartmışlar. Çubuklu forma bile bence eski çubuklular kadar hoş değil. Damalı olan zaten felaket, nerede Marsilya'nın damalı forması nerede bu. Sonuncusu da fantastik ziyadesiyle. Tişört tasarımı olsa daha güzel olurdu..

voodoo girl dedi ki...

ben anlamıyorum kıyafet tasarımı yapmaya en uygun renkler bizde ama en çirkin formalar da bizde bu nasıl iş

Stan Van Gundy dedi ki...

Formalar ilk bakışta çirkin gibi gözükmesine rağmen bir tasarımcı olarak söyleyebilirim ki çirkin olsun diye yapılmış tek bir çizgi bile yok.

Sadece bazı ufak tefek yanlışlar var benim görüşlerime uymayan.

Damalı dinamik olmak adına bu kadar dalgalandırılmadan cok hafif bir yön değiştirme gibi işlense ve damalar biraz daha ufak olsa son derece iyi bir tasarım.

Çizgilinin önü klasik ama sırt kısmı çok hoş duruyor. Bir tane alırım bunlardan.

Beyaz ağırlıklı çizgili forma ise bu yıl sıklıkla karşılaşacagimiz bir forma olacak. Çünkü ağırlık rengi beyaz olan tek formamız o. Fakat çok çirkin. Ama alışacağız.

Damalının kolları beyaz olsa mükemmel durabilirdi bu arada.

Arkhe dedi ki...

İş döner dolaşır yine yönetimde biter. Adidas'ın da Fenerbahçe'yi kollayacak hali yok.

chubuzun dedi ki...

çizgili formadaki siyah ve beyaz cubuklar Armamızdaki gibi dizilmiş sanırım , siyah-beyaz-siyah . catania macında cubuklu forma futbolcuların üzerinde hoş göründü gözüme ama diger formalar benimde pek hosuma gitmedi ....

Formalari gordugumden beri kafamdaki soru suydu. Acaba bizim yoneticiler isi bilmedikleri icin Adidas mi bu tasarimlari kakaladi, yoksa bizim yonetcilerin ozel istekleri sonucunda mi Adidas bu tasarimlari yapti?

Birkac gun once H. Aksoy yaptigi aciklamada forumlarda taraftarlarin yaptiklari tasarimlari takip ettiklerini ve hicbirini begenmediklerini, bu yuzden bu tasarimlari yaptirdiklarini soyluyordu.

Boylece benim kafamdaki soru isaretleri de kalkti.

Ilk secenek olsaydi, onlara 'isbilmez" diyecektim. Yaptiklari aciklamadan sonra gonul rahatligi ile "zevksiz" diyebiliyorum. Tabii ki onlar da ayni sifati benim icin kullanma hakkina sahiptirler. Ancak taraftarin buyuk bolumu bu sifati onlara yakistiriyorsa iste orada problem var.

Formalar piyasaya ciktiktan sonra forumlardaki tasarimlara tekrar baktim. Yani yoneticilerimizin inceleyip de begenmedikleri tasarimlara. Asagidaki ornekleri gordukten sonra ben daha fazla birsey soylemeye gerek gormuyorum.

Bu arada bugune kadar hep kalbin ustunde yer alan Besiktas armasini (ayrica Turk bayragi olan yillarda dahi arma kalbin ustunde olmustur), sag tarafa alan zihniyete de aslinda soyleyecek cok sey var ama sinirlenmeye degmez.

Yoneticlerin bakip da begenmedikleri taraftar tasarimlarindan cok kucuk bir ornek.

Cubuklu On

Cubuklu Arka

Formalar

delgado dedi ki...

gerizekalı olmasak geniş virajlı e-5 yolu tasarımlı formayı pençeli forma diye yutturacak zevksizler.

starks'ın gösterdiklerine ilaveten pençeli diye yutturdukları formayı da bakın önceden taraftarlar nasıl yapmış:

http://img36.imageshack.us/img36/8836/bjk09102scratchy.jpg

Blogspor dedi ki...

Fenerbahçe'nin forma tasarımını(arma 2009) kiğılı yaptı.

Bunlar da benim tasarımlarımdı.

http://img197.imageshack.us/img197/9171/bjkev2w.png
http://img36.imageshack.us/img36/6294/bjkdis2.png
http://img36.imageshack.us/img36/7526/bjkgk1.png
http://img36.imageshack.us/img36/2992/bjkgk2.png
http://img248.imageshack.us/img248/1969/bjkgk3.png

Feridun Bitir dedi ki...

formalarin kumas kalitesi nasil? resimlerden iyi degil gibi gözüküyor. Climacool yaziyor formada ama kumas hicte climacool tarzi degil sanki. ver mi canli gören elinle elleyen, umbroya göre kumas kalitesi nasil?

kveldsmork dedi ki...

kartal yuvasında formaları inceledim.gittim akşama doğru bir daha inceledim.önyargısız değerlendirmeye çalıştım.yok.yok.yok.
gayet zevksiz ve büyük takım forması gibi gelmedi bana.
klasik çubuklu ok.
ama diğerleri çok iddialı.daha önce de yazmıştım.store sahibi bile damalı için''birbirimizi kandırmayalım,satmaz bu forma''dedi
kumaş kalitesi bence iyi bu arada.

taraftarların dizaynlarına bakıyorum, melih arkadaşın hazırladığı formalara bakıyorum gözüm kapalı alırım ama bizim bu formaları kusura bakmasınlar almam. klübe bu konuyla alakalı mailde attım ama şu ana kadar bir cevap yok.

yani şu üstte gördüğümüz dizaynlar beğenilmeyip bu formalar yapılıyorsa bu nasıl bir zevktir derim. ayrı dünyalarda mı yaşıyoruz, bambaşka görüş açılarına mı sahibiz acaba yöneticilerle. oldu olacak puantiyeli forma falan yapsalarmış...

AQ-47 dedi ki...

Aslında şu pençeli forma ilk bakışta antipatik gelse de, gözünüz alışınca şu bizim eski düz beyazlara benziyor. damalı forma için hiçbir şey söylemiyorum, allahınızdan bulun. çubuklu forma da itici, 2002 ve 2003'ün çubukluları daha iyiydi. Keşke puma falan yapsaydı şu formaları...

Okan dedi ki...

beyaz forma ilk gördüğümde çok kötü gelmişti gözüme ama şimdi lyon maçında futbolcuların üzerinde görünce hoşuma gitti.
ayrıca maçtaki formalarla ilgili dikkatimi çeken bir şey daha var, futbolcuların isimleri forma numaralarının altına yazılmış. durum catania maçında nasıldı bilmiyorum ama üst kısmın boş bırakılması oraya reklam alınacağını gösteriyor sanki. şu forma arkası için reklam anlaşması yapılmadan bir forma almak lazım.

Yorum Gönder

Ara