.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Haziran 2009 Perşembe

Vergi kaçakçısı Kayserispor ve Mehmet Topuz...

Sözleşmenin detayları Medyaspor'da... Bu yazıya tıklayıp, ulaşabilirsiniz... Medyaspor başka bir işle uğraşırken büyük bir başarıya imza atıp, Kayserispor'un ve pek tabii ki Mehmet Topuz'un vergi kaçakçısı olduğunu ortaya çıkardı... Çok şükür, bu vergi konusunda başımız dik. Beşiktaş JK, halka açıldığı günden beri bütün sözleşmelerini şeffaf şekilde yapmak zorunda. Hatta fazla fazla para dağıttığından haddinden fazla vergi ödediğini söyleyebiliriz. Vergi kaçakçılığı denen şerefsiz ve onursuz davranıştan uzak bir kulübümüz var. Öte yanda da diğer kulüpler var. Futbolcu giderlerini halka açmayan kulüpler bunlar. Hepsi bir şekilde futbolcularına verdikleri paraları açıklamaktan imtina eden ve "kurumsal" olduklarını iddia eden kulüpler bunlar. Bu rakamların açıklanmama sebebi vergi kaçakçılığı suçlamalarından uzakta kalmaktır. Nitekim bu kulüplerin hemen hepsi ve işbirlikçileri futbolcular vergi kaçırmaktadırlar... Kayserispor'un konusu farklı. Biliyorsunuz, Recep Mamur - ki kendisi Kayserispor'un başkanıdır - ve Süleyman Hurma - ki kendisinin Kayserispor'da imza yetkisi vardır - Mehmet Topuz'a 3 Milyon TL'den fazla para ödediklerini Telegol programında açıkladılar. Bunun anlamı şudur, bu miktarda geliri olan bir şahıs en üst düzeyde gelir vergisi dilimindedir ve gelirlerinden %35 oranında gelir vergisi Kulüp tarafından stopaj olarak kesilip, vergi otoritesine ödenir. Yani ederi 1 Milyon 50 bin TL'dir. Bu paranın tamamı vergidir!! Maaşlı çalışan sen ben gibi adamlar çatır çatır vergimizi öderiz. Üstelik şu kadar milyon kazanmadan. Üstelik bizlerin bile sene sonuna doğru vergi dilimi %35'e ulaşır. Yani Topuz hak ettiği paradan ne kadar vergi ödemeliyse, biz de hak ettiğimize oranla o kadar öderiz... Oysa Kayserispor sözleşmeyi Medyaspor'da da göreceğiniz üzere 300 Bin TL'den hazırlamış... Bağıra bağıra beyan ettikleri 3 Milyonlar sözleşmede görünmüyor! Hatta Topuz'un bir beyanı var, "Kayserispor'dan alacağım var" diye. Hurma yalanladı, "ispatlasın" dedi... İspatlayamaz tabii, sözleşmedeki para bağlayıcıdır, sana verilen sözü nasıl ispatlarsın? Bu 300 Bin TL'lik beyanla birlikte Kayserispor'un Mehmet Topuz adına ödediği vergi yaklaşık 90 Bin TL'dir... Kısacası, damga vergisini de katarsak yaklaşık 1 Milyon TL vergi kaçırılmıştır ve bu Pazar gecesi televizyonlardan bas bas bağırılarak beyan edilmiştir. Türkiye'de namuslu vergi müfettişleri vardır ve mutlaka bunu dikkate alırlar. Ben kendi adıma ihbarımı resmi yoldan yapacağım. Bakalım süper dürüst, tarafsız basınımız bu konu hakkında bir yorumda bulunacak mı...

35 Yorum:

jtr dedi ki...

bu iddia umarım özellikle telegol yapımcısı serhat ulueren in kulağına gider.kendisi bazen sansasyon peşinde koşup saçmalasada bazı konuların üstüne korkusuzca ve kararlılıkla gidiyor.

Bu iddia degil. Gercek. Sozlesmeler sahte olsa simdiye coktan yalanlanirdi.

Sozlesmeyi gordugum andan itibaren bunu yazmayi dusunuyordum. Eline saglik.

Medyada bu ise kimse ele atmaz. Fakat su olur: Bir futbolcu sozlesmesin tek tarafli fesh ettigi zaman yillik maasinin 5 katini odemek zorunda gibi bir kural var.

Boylece Topuz'un resmi belgelere gore 300 * 5 'den 1.5M TL yani 1 milyon dolar odemesi yeterli olacaktir.

SIzin gibi vergi kacakcilarina bu ulkede ceza verilmez ama en buyuk ceza aslinda bu olur.

Ah sizi gidi Anadolu Cocuklari sizi...

ama bildiğim kadarıyla o 28 yaşından sonra oalbilecek birşey ...

jtr dedi ki...

dünkü haberlerde antalya'ya giden Demirören'in Topuz'a "Kayseri'ye git ve sözleşmeni tek taraflı olarak feshet" dediği iddia ediliyordu.
Başkan'ın aklında umarım böyle bir fikir vardır.

jtr dedi ki...

@t2

senin dediğin 28 yaş sonrası kuralında kulubuyle kalan sözleşmenin toplam tutarı ödenerek futbolcu serbest kalıyor.Beş katı değil.

kveldsmork dedi ki...

birazönce tff nin resmi sitesinden m.topuzun bilgilerine baktım.
lisans bitiş tarihi : 31/05/2009
sözleşme bitiş tarihi: 31/05/2010 olarak görülüyor.

başka futbolculara da baktım mesela bobonun sözleşme ve lisans bitiş tarihleri aynı : 31/05/2010

hukukçu arkadaşlar varsa bu tarafını da inceler umarım.yasal boşluk mu yoksa ihmal mi orasını bilemem ama incelenmeye değer duruyor.

aynı anda da ntvspor altyazı haberi: HURMA(!) : topuzun fb ye transferi son yılların en muhteşem transferi olacak..

ne yüzsüz adammış bu kardeşim.sağlam para almışa benziyorkumar borçlarını kapattı herhalde aziz.yoksa bu kadar yana yıkıla demeç vermez

Sertug Ozgur dedi ki...

@jtr

Tamam da nedensiz yere fesh etmek ve yönlendirmek hem mehmet topuza futbol oynamama cezası hem de beşiktaşa hep o dillenen tranfer yasağına neden olur diye biliyorum.

jtr dedi ki...

@lakerde

ben zaten starks'in yönteminin hukuki sonuçlarını bilmiyorum sadece bu belge ve basında çıkan haberlerin paralellik gösterdiğine dikkat çekmek istedim.
ama ceza bahsedildiği gibi bonservisin yanında devede kulaksa ve transfer yasağı gelmyecekse tek çare gibi duruyor.
belli ki kayseri yönetimi asla bjk yönetimi ile masaya oturmayacak.

ati99 dedi ki...

su anda ntvspor'da aziz yildirim'in mehmet topuz'u aradıgı, "pazartesi imza atalım olur mu?" dedigi soyleniyor. mehmet topuz da menejerleri aracılıgıyla tamam demis. hadi bakalım.

Sertug Ozgur dedi ki...

Görünen o ki, bu son sözleşme hamlesi, demirörenin son çırpınışları. Ha sözleşmede bi bokluk var gibi evet ama ben pek bir sonuç elde edileceğini düşünmüyorum, işi gittikçe uzatır bu. Olursa ne güzel olur 5 milyon euro çok büyük bir para, orası ayrı konu ama artık yönetimin aklını başına alıp doğru transfer hamlelerini belirlemesi lazım. Öyle anlaşılıyor ki, demirören'in kayserinin baştan beri bize satmayacağını görüp bile bile lades diyip mehmet topuz'a ısrarla talip olması hatadır. Hem şampiyonluğun getirdiği sinerjiyi bozdu, hem de doğru dürüst transfer politikası üretmek yerine, bizi bu boklu kuyunun içine çekti, camia taraftar gereksiz bir huzursuzluk içine girdi. Hiçbir talibi olmayan Nobre için o kadar para ödenmesi, sonrasında bu olay, transfer politikası ve vizyonu hakkında beni endişelendiriyor malesef..

asist time dedi ki...

ntvspor da ki acıklamaların dogru oldugu ne malum. Fener basınının nasıl bir olup haberler yaptıgı apacık ortada.

Hadi Mehmet Topuz sozunden dondu diyelim ki hiç ihtimal vermiyorum (bu sene olmadı en kotu gelecek sene bizde oynayacagını dusunuyorum) Ama annesi babası bile acıklama yaptı. Aile herşeyden once gelir. Hayatta hiç kimse ailesinin yuzunu kızartıcak hiçbir sey yapmak istemez.

AQ-47 dedi ki...

@lakerda

Neden son çırpınışları olarak görüyorsun anlamadım. Bence Topuz Fener'e gidecek olsaydı şimdiye giderdi, 4 gündür bonservisi aldı vb. laflar geçiyor fakat hepsi boş laf, hiçbir ilerleme yok. Şu Hurma da sanki Fener'in menajeri, adam daha para konuşulmadan Fener'le konuşursunuz artık gibi bir laf etmişti, şimdi de ortamı gazlıyor "son yılların en müthiş transferi" diye...Nasıl müthiş transferse geçen sene 10 milyon euroyu almadılar, şimdi 5+Emreciksin'e fit oluyorlar, hatta belki daha fazla verecek Beşiktaş ile muhatap bile olmuyorlar...Ortada ciddi anlamda bir bit yeniği var, ondan bu acele...Belki şu sözleşme tescil işeinden daha ciddi bir sorun vardır...

ati99 dedi ki...

telefon baglantısının tamamını dinleyince ben de farkettim gercek olmama ihtimalinin yuksekligini. baglandıkları spiker paso fenerin kıcını yalıyodu. yok bu olay fenerin sabırlı olmasının, hukuk kurallarıyla davranmasının meyvesiymis bilmemneymis.

ama yine de jessie'nin bir yerlerde yazdıgı gibi, bizim bu transfer yapılamayacak diye dusunmemiz daha dogru gibi duruyor. zaten ben besiktas'a gelecegine pek ihtimal vermiyorum, gelse bile bizi cok ugrastıracaklarına eminim. eger topuz bize imza atarsa direk mahkemelik olacagımızı, bu isin uzadıkca uzayacagını dusunuyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

@ AQ-47

Neden son çırpınışları, çünkü kayserinin anlaşmaya yanaşmadığını iyice idrak etti ve bir açık yakalayıp böyle bir hamle yaptı. Ben çırpınış derken küçümsemiyorum, keza yapacağı başka şey yok eğer vazgeçmek istemiyorsa.

Şunu hepimiz biliyoruz ki mehmet çok büyük bir baskının altında, tehditler, kayserinin açıklamaları, medya spekülasyonları. 4 gündür imza atmadıysa bu demirörenin koruma altına almasındandır ama nereye kadar böyle. Kayseriye döndüğü an fenerle sözleşme imzalamak zorunda bırakılır, demirörende biliyor bunu ve böyle şansını deniyor. Ayrıca ben kayseride oynar seneye beşiktaşa gelir senaryolarına kesinlikle inanmıyorum. Sanki herkse çok özgür, rahat, iskandinav ülkesiyiz a.k

5 gun once AY'in bundan sonra medya yoluyla her turlu yalan dolani soyletecegini buna hazirlikli olmamiz gerektigini soylemistim.

Dun menajerin agzindan yayinlanan 'BJK'ye saat 17'e kadar sure verdim" haberinin her medya organinda yayinlanmasi ile bu rezillik pik yapti. Tabii hemen yalanlandi ama ne yazar.

Biraz once NTVSPOR'da izledigim haber benim gordugum en rezil haberlerden biriydi. Fenerli oldugunu daha once aciklayan Ersin Duzen ve Fener muhabiri Loran Vayloyan inanilmaz paslastilar. Fener'in her zamanoldugu gibi etik davrandigindan, bundan onceki tum transferlerde oldugu gibi hersyi kuralina gore yaptigindan, AY'in mukemmel strateji uyguladigindan ve sonunda hakli zafere ulastigindan bahsettiler. Biri anlatsa inanmazdim ama gozumle izledim ve 3 sene ustuste sampiyonluk sozu veren bu kudurmus sahsiyetin yaptiramayaci rezillik olmadigina bir kez daha karar verdim.

Topuz oraya atar buraya atar bunu gorucez ama 5 gundur AY"in medyayi kontrol edisi ve biraz once bu ulkenin ciddi diye gecinen bir haber kanalinda izledigim rezalet tahminlerimi de asti.

Bu is uzun surecek, bu transferi unutmamiz gerektigi konusu cok dogru ama hicbir zaman AY'in istedigini yaparak yaydigi haberlerden etkilenmemeliyiz.

Topuz'un agzindan cikacak lafi duyana kadar hersey yalandir. Bu kadar acik ve net

aamet jr. dedi ki...

Başından beri Mehemt'in Fener'e gitme ihtimalinin bize gelme ihtimalinden büyük eşit olduğunu düşünüyorum, söylüyorum. Tutunacak tek dalımız Mehmet'in sözünden dönmemesi. Onun da garantisi yok. Ama tehditle, ama çıkar yol bulamayıp içine sindiremese de pek ala gidebilir. İki ay sonra ortalık durulur, hiçbir şey hatırlanmaz. Benim asıl korkum çıkıp Beşiktaş yönetiminin baskısıyla konuştum deyip bizi bok yoluna göndermesi.

Ama şu ntvspor'daki haberi ben de izledim. Bana medyanın yönlendirmesi gibi geldi. Başları Şahenk hasta fenerli zaten. Bir istihbarat falan olur anlarım da, öyle bir sundular ki haberi, sanki Fener taraftarını ikna etmeye çalışıyolar. Vay efendim internet anketlerinde Topuz'a karşı tutum değişmişmiş, vay efendim taraftarın bunu ezeli rakibe atılan transfer çelmesi olarak bakması gerekliymiş falan filan.

Sertug Ozgur dedi ki...

@ AQ-47

''Ortada ciddi anlamda bir bit yeniği var, ondan bu acele...Belki şu sözleşme tescil işeinden daha ciddi bir sorun vardır...''

Evet hurma'nın jet açıklamaları,ntvspor'un arkadaşların dediğine göre AY'yi yalayan açıklamaları bana da senin lafını söyletti. Ayrıca ilginçtir, bu sözleşme olayını ntvsporda,fanatikte falan görmedim, bakalım bu medyaya karşı savaş ne olacak..

Ntv zaten tarafsızlığını yitirdiği belliydi. E ntvspordan ne beklenir ki adamlar sürekli bonservisini fener aldı diyip duruyorlardı. Ayrıca Loran ve Ersin'in de Passat'ları hayırlı olsun.

AQ-47 dedi ki...

@lakerda

bence de ntvspor artık prestijini kaybetmiştir, Güntekin Onay'a da yazıklar olsun...Bu Hurma da Türk futbolunun kenelerinden biri, ne işlere karıştığı belli olmaz, müşteri kızıştırmak desen, niye öncelik Fener'e verilir, Fener'e sempatim var desen, gerizekalı mısın, 10 milyon nere 5 milyon+maykıl ceksın nere?

Sertug Ozgur dedi ki...

@AQ-47

Hurma sonuçta Kayserinin parayla tutup çalıştırdığı adam. Burda olay Mamur'da bitiyor. Hurma onun ayakçısı ne emir verilirse onu söylüyor. Zaten bi yerde okumuştum, AY mamuru önemli bi yere getirmiş falan filan tam hatırlamıyorum. bu olay futbol dışında ikili menfaat çerçevesinde olan bi iş, ve belli ki mamur'un ipleri AY'nin elinde.

Bu konuda ntvspor'un açıkça yönlendirildiği o kadar bariz ki! Topuz konusunda her zaman nötr oldum, futbolculardan her daim masal dinlediğimiz için ne forma giymesine, ne de "beşiktaşlıyım" laflarına kendi adıma prim verdim. Dolayısıyla Fenerbahçe'ye gitmesine çok da takık değilim.

Ama ntvspor'un bu transferi böylesine pompalamasına, bir zafer nağrası şeklinde tamamen subjektif bir şekilde ve basın yayın ahlakla kurallarını hiçe sayarak vermesine takılırım işte! Topuz bugün gelir yarın gider, ismini bile kimse hatırlamaz. Ama ntvspor gibi her daim güvendiğimiz bir yayın organının bu hale düşmesi acıklı.

Bir yaptırımımız olamaz mı diye düşünüyorum. Meselenin bir transfer olayı olmadığını, tamamen bir üslüp ve taraflılık olduğunu bir şekilde göstermek lazım.

Bugün yaptıkları haberdeki tarzı bugüne kadar FBTV'de bile izlemedim.

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
AQ-47 dedi ki...

Biraz daha açıklar mısın?

asist time dedi ki...

tesadufe bakar mısınız ;

http://www.tff.org/Resources/TFF/Documents/2009DK/TFF/tlmt/PFSTT_10-06-2009.pdf


Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı ile Teknik Adamların Statüsü ve Çalışma Esasları Talimatı, TFF'nin resmi internet sitesi www.tff.org'da yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Giriş tarihi 10 Haziran 2009

bizim tam da Mehmet Topuz icin sozlesme lisans tarihlerinin gecersiz oldugunu varsayıp kamuoyuna duyurdugumuz gun ...

cok ufak bir ayrıntı bile olsa neler değişti neler merak ediyorum.

asist time dedi ki...

Tam Mehmet Topuz ile ilgili sozlesme lisans gecerliliği ile alakalı Sahin Ulu adlı beyefendi bir bosluk bulunup kamuoyunu bilgilendirdiği sırada federasyon PROFESYONEL FUTBOLCULARIN STATÜSÜ ve TRANSFERLER
TALIMATI nı yururluge sokuyor.

Insanın aklına ister istemez bazı sorular gelmiyor da degil

Neden 1 Haziran da yururluge girmedi veya eski talimat ile herhangi bir değişiklik var mı ??

Onun için bizimkilerinde bir gozden gecirmeleri lazım.

Fenerbahçe eğer Mehmet Topuz'un bonservisini alabilirse karşılığında 9 milyon euro + Gökhan Emreciksin'i verecekmiş.İlk başlarda Şansal deyince inanamamıştım ama bugün Hurma'da rekor bir fiyatla anlaştık deyince ikna oldum.
İşin komedi yanı Mehmet Topuz kontratını feshetse Fenerbahçe'ye maliyeti (1.6*5)=8 milyon euro olacaktı.Kayserispor'un inatla niye Topuz'u fenere verme isteğini şimdi anladım.Eğer fenerbahçe çekilirse beşiktaş'ın vereceği maksimum para 8 milyon euro olacak ve kayseri'nin kafadan 1 milyon euro ve emreciksin kaybı var ki beşiktaş'ın bu parayı vereceği de meçhul.
Fenerliler de "ben beşiktaşlıyım,beşiktaş'ta oynamak istiyorum" diye direten belki de futbol hayatının bitmemesi için zorla fenere gelecek olan ve sözleşmesi 1 sene sonra bitecek olan bir futbolcuyu 9 milyon euro bonservis fiyatıyla alınmasını zafer kazanmış olarak görecek. :)
Açıkçası ben hala ne topuz'un fenere gideceğini ne de aziz yıldırım'ın topuz'u alacağını sanmıyorum.Pazartesi günü aziz yıldırım'la mehmet topuz buluşur ve sonucunda mehmet topuz kayseri'de kalır gibime geliyor ama belli de olmaz tabi ama bu saatten sonra fenere gitse de çok üzülmem.
Biz de parası neyse bastırıp Murat Ceylan'la,Sezer Öztürk'ü alalım.Nihat ve İbrahim Kaş'da yuvaya geri dönerse yerli transferini gayet verimli bir biçimde bitirmiş oluruz.Olası mehmet topuz'un fenerbahçeye transferinden sonra da "yeter yıldırım demirören" edebiyatı yapmayalım.Bu sadece beşiktaş'ı bu transferde haksız davrandığını kabul etmek olur ki ben başkanın bu transferde gösterdiği tutumun sonuna kadar arkasındayım.

Sertug Ozgur dedi ki...

@ rogerio da silva bobo

Ben fenerbahçe'nin kayseriyle o fiyata anlaştığını düşünmüyorum. daha önce söylenilen 5 milyon euro+ oyuncu gibi bi bedelle gider en fazla. Kayserinin bakın bize o kadar para veriyor ondan fenere satıyoruz kılıfıdır bu. Ne oldu da önce fiyatı açıklamak istemiyodu da şimdi türkiye rekoru diyo hurma. Ne kıçı başı oynayan adamlar ne anadolu çocuğumuşsunuz be.

@ lakerda

O zaman kayseri'nin topuz'u fenere verme sevdası nerden geliyor ?
Adamlar sonuçta alacağı paraya bakar.5 milyon euro ve bir futbolcuyu eminim biz de verebilirdik.Etik metik ,ilk önce fenere söz verdik palavralarının hiçbrine inanmıyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

@ rogerio da silva bobo

o palavralara inanan kim:). AY ile mamur arasındaki iş,politik,özel menfaat ilişkileri yüzünden bu sevda. AY transferde gol yerse mamur da bi şekilde kırmızıyı görür. Daha önce yazmıştım mamur'un ipleri azizin elinde.

Mamurun baştan beri bize vermemesinin başka izahı yok. Hatta devre arasında 11 milyon euro gibi uçuk bir rakama satmamayı da hala anlamış değilim.

şu saatten sonra istedikleri gibi yönetmelikleri değiştirsinler,eğer tescil tarihi ile ilgili bir itiraz gelirse sözleşmenin tescil tarihindeki yasa veya yönetmelik ne der ona bakılır...
gerçi bize bu işten ekmek çıkmaz gibi geliyor neyse basın da çok uğraştı bu hafta imza attırmak için topuza ama olmadı salıydı çarşambaydı derken haftayı bitirdik şimdi de pazartesi gününü veriyolar...
adamlar bizi kötü göstermek için ellerinden geleni yapıyorlar lig tv'de kenan öner'in ağzından röportaj yaınlanıyor başlık "mehmet topuza imza attırdık." talimatlara göre yasak ya imza attırdık diye ceza almamız olası ya,
atılmış imza vardır yoktur bilemem ama sonuçları da bellidir olurda yapılmışsa da zaten kimse onu ortaya çıkarmaz ya da aklı başında yönetici bunu açıklamaz manejeri de yalanladı sadece verdiğimiz bir söz var dedi ki bizimkiler de bunun tersini söylemezler...
sonuç olarak mehmet "lanet olsun imzalıyorum ulan fenerle" raddesine getirilmeye çalışılıyor inşallah duruşunu bozmaz.

kveldsmork dedi ki...

etik manyağı basınımız orta yerdeki blegelenmiş vergi kaçakçılığını görmemeye devam ediyor.doğan medya grubu,ntvspor...
adamların şu yaptığı avrupada ortaya çıksa klübü küme düşürürler...
ama omurgasız basınımız topuzu fenere imza attırıyor.utanmasalar fener formasıyla sahaya çıktı gol bile attı diyecekler.loran pası verir kaleye de ersin geçer.

Pamukk dedi ki...

topuz konuşmak istemiyorum okumak da aslında ama dayanamadım özür dileyerek lik vereceğim.

http://www.milliyet.com.tr/Spor/SonDakika.aspx?aType=SonDakika&KategoriID=14&ArticleID=1105805&Date=12.06.2009&b=Topuz%20Kayseride%20karar%20bekleniyor...&ver=96

sizce böyle tehditler olabilir mi :s

kveldsmork dedi ki...

Azizin not defterinde çıkma.taze sıkma portakal gibi...

topuzu bağıra bağıra fenere yar ederlerse(tüm aziz medya böyle istiyor)futbol mafyasının türkiye ayağının az-i.zat. olduğu belgelenecektir.bıkkınlık verecek düzeyde abarttı medya artık.nerdeyse beşiktaşı küme düşürecekler.az-i.zatı da uefa başkanı yapacak soysuzlar.
alın topusu s.kun .tünüze dicem artık.dedim.

yuki the zorba dedi ki...

Menajerlerin tehdit edildiğini biliyorum. Muhtemelen Topuz da ediliyordur, ama o konuda birşey duymadım. Yarını düşünüp, bıçak kemiğe dayanmadan tehdit etmezler sanki... Artık mafya romanlarını düşünüp, ona göre teori üretmek lazım o konuda...

Pamukk dedi ki...

madem öyle. lütfen bu olay böyle kapanmasın yargıya gitsin. yok mu bu mafyacılığa dur diyecek biri

Yorum Gönder

Ara