.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Haziran 2009 Salı

Tuncay Paylaşılamıyor

Medyanın haberleri ele alış biçimleri hepimizin malumu. Basın gerçekten haber verme niteliğini yitirmiş durumda. İnsanlar sadece okuyup eğleniyorlar. Olay bu boyuta geldi. Kimsenin gazetelerde, televizyonda yazıp çizilenlere itimatı kalmadı. Hem de en ufak bir itimatı kalmadı. Bir transfer haberi geldiğinde önce hangi medyanın verdiğine bakıyoruz. Malum gazetelerse en olası transfer haberini bile ciddiye almıyoruz. Bu kurumlar içinde Ntv ve Ntvspor'un biraz da olsa ayrıldığını söyleyebiliriz. Ancak onların da Mehmet Topuz transferi sürecinde olayı ele alış biçimlerindeki zaafiyet kanalın prestijine de olumsuz bir etki yapmış durumda. İsim vermekte sakınca görmüyorum. LigTV'nin Web sitesi haber yapmış; Tuncay Paylaşılamıyor. Güzel, paylaşılamasın... Tuncay'ımıza Liverpool, Arsenal ve Chelsea'den sonra Aston Villa da talip olmuş. Kulüpler arasında Tuncay için ciddi bir rekabet yaşanıyormuş. Güzel, hoş... Lakin işin enteresan bir tarafı var. O da, Aston Villa'nın Tuncay için 5 milyon Pound teklif etmeye hazırlandığı. Haber yalan da yanlış ta olsa içinde bir bütünlük olur. Eğer niyeti okuyucuyu aptal yerine koymak değilse tabi. Chelsea, Liverpool gibi takımlar için 5 milyon Pound çerez parasıdır. Bahşiş olarak bırakırlar masada... Hem bu takımlar transfer rekabeti içinde olacaklar hem de oyuncunun bedeli bu seviyede olacak. Madem şişirme bir haber yapılıyor, bari detaylarına özen gösterin. Dese ki 20 Milyon Pound'u gözden çıkardı, o zaman diyeceğim ki gazlama bir haber. Lakin 5 Milyon Pound ve dünya devleri denince okuyucuyu aptal yerine koyan haber statüsüne geçiyor birden... Türk basınına tavsiyem, sallama haber yapacaklarsa da işin ehli kişilere yaptırsınlar. Komik oluyorlar...

7 Yorum:

Zafer Yılmaz dedi ki...

Aston Villa dünya devi değil, bu nedenle fazla kafaya takmamak, ciddiye almamak lazım.

mehmetozy dedi ki...

4 takım 5 er milyondan 20 milyon pound eder, paylaşmışlar işte aralarında..

liverpool - tuncay benim
chelsea - hayır benim
arsenal - hayır bırak benim
aston villa - abi bunun ederi pembe yanaklarıda sayarsak 20 milyon, herkes 5'er çıksın bakayım. tamam her hafta dönüşümlü oynar. neyi paylaşamıyonuz allasen..


tamam haber daha komikti kabul ediyorum.

pclion dedi ki...

İşin daha da komiği en ciddi takım Fulham gibi duruyor şu anda. Oraya giderse şaşırmamak lazım.

Tespitler çok doğru. Tamam, basından iyi niyet dahi beklemiyoruz artık ama sallayacak, insanları kandırmaya çalışıp prim yapmaya çalışacak basın mensuplarının IQ seviyesi 70'in üstünde olsun, lütfen!

Zafer Yılmaz dedi ki...

pclion, bunun IQ ile yakından uzaktan alakası yok. Halk ne istiyorsa, basın çalışanları da onu sunuyor. Arz-talep meselesi diyelim. Bunun farkında olanlar ise ne yazık ki, azınlıkta kalıyor.

pclion dedi ki...

Zafer, ben meselenin o kadar basit olduğu kanısında değilim. Tam tersine halka bunları dayatarak böyle bir futbol bilinci oluşsun istiyorlar ki gerçek anlamda gazetecilik yapmaya gerek duymadan işlerini görebilsinler. Bu basitliklere inanan bir toplumu her zaman daha kolay yönetirsiniz, yalan haber de yapsa herkesi inandırabilmek inanılmaz büyük bir güç ve kulüp yönetimleri dahi bu medya düzenine bir süre sonra boyun eğmek ya da onun bir parçası olmak durumunda kalıyor. Mesele esasen bu. Ancak yine de bu Türkçeyi doğru dürüst kullanamayan, dağarcığı 10 tane klişe başlıktan öteye gitmeyen, bildirilen, öğrenilen haberleri yapan futbol fakiri adamlara tepki koymamıza engel değil bu. Bu rezilliğin bahanesi "halk bunu istiyor." olamaz. Kim ne isterse istesin böyle haber yaparsan eleştirilmelisin, burda suçlu da biz eleştirenler olmayız. Ne olursa olsun burdaki suçlu bu haberi yapandır, eleştirenler değil. Zaten bu mantıktan çekiyoruz hemen her alanda...

zubi dedi ki...

bugün fanatik ya da fotomaçta bobo için arjantinli futbolcu yazmışlar. iq la alakalı değildir de neyle alakalıdır bu?

Stan Van Gundy dedi ki...

Adında Efsane geçen gazete geçtiğimiz hafta içinde 12 tane oyuncu transfer etti Fenerbahçe'ye. Asıl budur okuyucuyu aptal yerine koymak. Diğerlerine "hata" diyip geçebiliriz belki ama bu buyuk ayıptır.

Yorum Gönder

Ara