.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Haziran 2009 Pazartesi

Teşekkürler Gökhan Zan

Bugüne kadar giydiğin Beşiktaş forması altında verdiğin emekler için teşekkür ediyorum. Umarım transferin herkes için hayırlı olur. Yolun açık olsun...

101 Yorum:

Okan dedi ki...

gökhan hakkında aşağı yukarı tüm beşiktaşlıların ortak bir kanaati vardır. sıklıkla taraftarı deli eden hatalar yapar. ama bu sene genele oranla daha derli toplu bir oyun oynuyordu sanki. ne bileyim, inönü'deki bursaspor maçında çok beğenmiştim ben mesela zan'ı.
neyse; neticede arkasından ağlanacak bir adam değil, yolu açık olsun.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben yollanmasına karşıyım açık söyleyeyim. toraman sakat ligin başını kaçırıyor. türkiye'de kaç tane stoper var? heralde bi tane yerli stoper alacaklar...

sivok-toraman-zapo kaldı elde. e zapoyu da yolluyorsan. kaldı sivok-toraman.

gittin bir yabancı stoper aldın diyelim. 3 stoper eder, o da yetmez. gidip bir tane daha türk stoper alman lazım. kimi alacaksın?

hayırlı olsun

Elinde Tuna Uzumcu gibi uygun bir yedek varken Gokhan Zan'i da elde tut stoper mevkiini sisir; sonra devre arasinda Tuna'yi, lig sonunda Zan'i yolla. Yedek yerli stoperin kalmasin.

Iste akilli transfer politikasi budur.

Eger duzgun bir yedek stoper bulunamazsa, gectigimiz senelerde Fenerbahce'nin Lugano ve Edu'suz dustugu hale duseriz; acik ve net.

Kalten dedi ki...

Kesinleştiği anda Gassaraylının resmini alttan da çıkaralım bence :)

Ya da tutabiliriz, GS'de oynarken BJK için yaptığı hizmetler daha fazla olabilir zira

Protanopia dedi ki...

Geçen gün bir haberde Beşiktaş'tan aldığı paanın 850 bin TL garanti 200 binde maçlardan aldığını okudum. Bu da 500 bin Euro yapıyor kabaca. Ulaşılamıyor haberlerini duyunca, GS'nin stoper aradığını da hesaba katınca aklıma gelmişti. Aldığı paranın çok az olduğunu düşünürsek çok haksız sayılmaz.

Velakin bir Galatasaraylı olarak pek de sevinmedim futbol açısından.

theotheo dedi ki...

şampiyon takımdan güç kaybediyoruz. bunun yeri burası değil sayın mustafa denizli.

oturup biraz çalışın, tatil yapıcağınıza. şampiyon ve kupa sahibi takımın iki tane as oyuncusu gidiyor, yerlerine daha üst düzey bir oyuncu alınmıyor, mustafa denizli ise hala dinlenme peşinde.

gökhanın bu seneliği toplamda 1 trilyon gibi bir paraya geldi, maç başı ücretleriyle birlikte, zapotocny 900 bin euro garanti para alırken, zan'ı niye artırmıyoruz sayın başkan ve yönetim kurulu üyeleri?

gökhan zan çok iyi bir oyuncu değildir, ancak şampiyon takımın oyuncusudur, ve şampiyon takımları bozanlar her zaman bir sene sonra hüsrana uğramışlardır.

mustafa denizli burada en büyük suçludur, şu dakikadan sonra takımla göreve başlamamalıdır.

Ousan dedi ki...

Jessie ye katılıyorum, ayrıca şampiyonlar ligi için güven vermiyordu falan ama yedek kalmayı da problem etmiyordu,alternatif olarak kalması fena olmazdı.Ben maddi anlaşmazlıklar yüzünden ayrıldığı kanaatindeyim.

En azından transferi gündemde olan diğer Türk futbolcular gibi 1 hafta medyaya boş boş demeç verip gereksiz polemik yaratmadı,o yüzden güle güle gitsin diyorum

zubi dedi ki...

sağda sabri yanında gökhan zan. ben böyle bi defanstan korkarım arkadaş!

arkadaşlar koskoca beşiktaş'ın alt yapıdan yetişen yedek oturacak bir genç yeteneği yok mu yani!

3. hatta 4. stoper olarak oynayacak yetenek ve kapasitede oyuncu çıkaracak bir alt yapımız yoksa kapatalım gitsin aq.

nedir yani koskoca sezonda 3-5 maç bilemedin 10 maç (Lig, kupa, cl vs) oynayacak BİR tane bile oyuncu yok mu?

şampiyonluk öyle ya da böyle emeği geçmiştir teşekkür ederiz,kaybettirdiği şampiyonluklar için de kendisine Allah'a havale ediyorum...
şimdi bazı arkadaşlar servet olayını örnek göstereceklerdir peşinen cevap yazayım da gökhan zandan servet filan olmaz,öyle büyük paraya transfer de olmaz zaten servetin en büyük özelliği sağlamlığı ve inatçılığıydı adam kaburgası kırık oynadı kaç hafta,gökhan zan kılı dönse iki hafta oynamıyordu,omuz vurup yıktığı adam jaba veya volkan şen gibi zayıf adamlar oluyordu...
velhasıl kelam artık pozisyon bigisi sıfır 4-5 mt. ofsaytı bozan bir adamdan kurtulduğumuz için çok mutluyum yerine kim mi gelecek benim tercihim özkaynak olur aşağılarda ya da kiralık gönderdiğimiz birçok oyuncumuz onun yerini misliyle doldurur...

Cherubim dedi ki...

Takımın acilen yönetici transfer etmesi lazım. Yönetimin basiretsizliklerini Mustafa Denizli bu sene bir nebze engellemişti, ama şu anki görüntü itibarıyle o da kurtaramayacak durumu. Artık Figer'in kazık tarifesinden Lugano'ya imza da attırırlar sırf transfer olsun niyetine..

repLanigre dedi ki...

sevgili beşiktaş yönetiminin elimizde sivok-zan-toraman-zapo olmak üzere toplamda 4 adet stoperi varken, toraman sezonun başini iyileşme sureci içersinde kaçiracakken, zapo'yu gelecek sezon kadroda dusunmez, her transferde takasta kullanmaya ugrasirken, zan'in sozlesmesini yenilememesini (satmamasini yada gitmesine izin vermemesi demiyorum bakin) aklim almiyor, akilli olanin yapacagi bi iş degil ya, delirecem valla delirecem, lan fm oynayan 13 yasindaki cocuk bile once elindeki ise yarayacak turklerin sozlesmeyi garantiler, sonra işine bakar, delirdim ulan (halbuki postuma ne kadar sakin ve seviyeli baslamiştim sona dogru azittim bak)

ynwa dedi ki...

yapmayın etmeyin beyler, türkiye'de gökhan zan gibi yığınla defans var. kör öldü badem gözlü oldu. tamam bir can arat değil ama sanki çok kıymetli bir adammış gibi de davranmayın yahu. bi ağlamadıgınız kaldı arkasından.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

nobre, zan gibi beşiktaş'ta tartışılan oyuncuların 5 dakika bile beklemeden fener ve galatasaray'a transfer olabileceklerinden bahsediyordum. biri gerçekleşti.

zan bizim elimizdeki tek milli futbolcu. ben gerisini bilmem. hadi fatih terim değil de başkası olsa bi de toraman girer. galatasaray'dan hakan balta'yı arda'yı, topal'ı alabiliyor musun?

hakan balta çok önemli bir oyuncu mu? hayır. galatasaray niye yollamıyor?

selçuk şahin çok önemli oyuncu mu? dünya piyasasında 1 milyon euro eder mi etmez mi muallak. neden yollamıyor fenerbahçe?

neden beşiktaş tümer ve gökhan gibi oyuncuları rakiplerine verirken rakiplerinden ali güneş, mustafa doğan gibi alman 2. ligi kalitesindeki oyuncuları alıyor?

beşiktaş kimle anlaştı? 2. ligde direkt beşiktaş'a gelip oynayacak bir genç yetenek mi keşfetti kimsenin bilmediği? nedir? gökhan zan umurumda değil. kimi alacağız? sivas'tan sedat'a mı gideceğiz?

kim var?

theotheo dedi ki...

toraman sezon başını kaçıracak. zapo yok. tek sivokla oynarız artık. ortada sıçan oynarız heralde.

bakın çok önceki söylemimi tekrar dile getiriyorum. mustafa denizli bu takımdan acilen ayrılmalıdır. şampiyon takımın as iki tane oyuncusunu (zan-cisse) bedavaya gönderen bir zihniyet, beşiktaş'ı düşünmeyen bir zihniyettir.

hemen şu dakika görevinden ayrılmalıdır mustafa denizli.

ynwa dedi ki...

zan'ın milli takıma göz önünde oldugu için seçildiğini sen de biliyorsun jessie. üç büyükler dısında bir takımda olsa sence zan milli takım oyuncusu olur muydu? sedat bayrak egemen korkmaz vs kotumudur zan'dan? ne de olsa bunlar milli değil zan milli mantık bu mu yani?

Kalten dedi ki...

Jessie, dediklerinde haklısın, ancak bence şöyle bir nokta var:

Hani diyorsun ya "hadi fatih terim değil de başkası olsa bi de toraman girer" diye, işte bence bir başkası olsa Gökhan Zan milli takımın aday kadrosunda bile olamaz.

O yüzden bence bir milli oyuncu kaybetmedik aslında. Yerinin dolmayacağını düşünmüyorum, çünkü "ilk 11'de Gökhan Zan'ı görmek", "ilk 11'de Gökhan Zan'ı görmemek"ten beter bence.

Erhan Güven'i bile tercih edebilirim.

theotheo dedi ki...

oyuncunun gitmesi 2.planda beyler.

şampiyon bir takımın dağıtılmasından bahsediyoruz burada. herkes kendine gelsin.

şampiyon takımın 2 as adamı bedavaya niye gider, bunu tartışın.

mustafa denizli nerde tatildeydi? bunu da tartışın.

zubi dedi ki...

ya metalist maçını hatırlayın, fener maçlarını hatırlayın, ankaradaki ankaraspor maçını ve hatta içerideki son gs maçını hatırlayın!

ayağındaki her topu şişiren fiziğine rağmen alexe malexe kafa vurduran semihten omuz yiyip çimlere uzanan bi stoperden bahsediyoruz. kritik maçlarda hep bizi yakan bi stoperden bahsediyoruz. sen neymişsin be gökhan zan. nobreyi koyarım stopere gökhan zan kadar oynar. bu kadar değerlidir benim gözümde.

Arkhe dedi ki...

Gökhan Zan'a tepki göstermeyişinizi anlamadım.. Ne fırsatçı adammış yaw..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

alalım o zaman egemen'e talip olalım 7 milyon euroya satsınlar bize egemen'i.

ynwa dedi ki...

misal veriyorum jessie. egemen'i trabzon bursa'dan 7 milyon euroya mı aldı? koskoca bjk gökhan zan ayarında bir stoper bulamıyorsa ya da çıkaramıyorsa bırakalım bu işleri.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bulacak bulacak. çağdaş atan'ı alırlar. üç vakte açıklanır.

jtr dedi ki...

şampiyon takım dağıtılmazmış duy da inanma...

o zaman neden transfer transfer diye yırtınıyor millet burda,koru aynı takımını seneye de al 2 kupayı!

gökhan zan bu takımın en zayıf halkasıdır belkide:

-dev cüssesine rağmen duran toplarda vurduğu kafalar yüzde doksan auta gider
-yan toplardan her sezon sayısız pozisyon veririz rakibe
-sezonun en az yarısı sakattır
-topu oyuna sokma becerisi topu ileri şişirmekten ibarettir
-kalıbı ile oranlı olarak gücü çok düşütür,fener maçında inönüdeki maçta semih'ten yediği omuzu ve akabinde gol olan pozisyonu kim unutabilir

şimdi bazı arkadaşlar yine diyor çok yerliydi tek milliydi falan filan.madem öyle gs'nin yıllar önce beğenmeyip yolladığı ömer erdoğan'ı alın bursa'dan yaşına rağmen gökhan dan iyi performans ortaya koymazsa ben de bişey bilmiyorum.

gidin sözleşmesi bitmiş elyasa'yı alın ankaragücünden -malaga ile anlaştı diye dedikodular vardı ama-

hiç biri yoksa erhan güveni değerlendirirsin stoper de en az gökhan kadar .

bu arada bazı arkadaşları mustafa doğan ı falan hatırlatmış,mustafa doğan formayken gökhan ın yanında ferdinand gibi terry gibi kalırdı ve kesinlikle doğru bir transferdi.tek sorunu sakatlıkların üstesinden gelemedi

Altyapıdaki çoğu oyuncumuz gökhan zan'dan çok daha iyi bir performans gösterebilir.Gökhan Zan'ın hava topu hakimiyeti dısında hiç bir katkısı yok topu oyuna sokamaması, kademe hataları, ağırlığı... rakip takımın bi stoperde aradığı her şey onda mevcut

geloraptor dedi ki...

Bonservisi elinde olan yrli stoperlere baktım transfermarkt'tan. Kayseri'den Aydın Toscalı var, Ankaragücü'den El Yasa var ama o sanırım yeniledi, Sivas'tan Sedat Bayrak var. Ayrıca Hayrettin'in de sözleşmesi bitmiş, transfermarkt'ta yazana göre. Orhan Şam da hem sağ bek hem de stoper olarak oynayabilecek ve almamızın mantıklı olacağı bir isim. Sedat Bayrak ile Gökhan Zan arasında çok bir fark göremiyorum. Bunu Zan bizdeyken de söylerdim, şimdi de söylerim. Toraman ile Sivok ilk 11'in stoperleri olduğunu düşünürsek Erhan Güven ile beraber yedekleyebilirler o bölgeyi. Tutulsa fena olmazdı ama Sedat eğer bonservissiz alınırsa iyi bile olmuş olabilir.

efelainen dedi ki...

ibrahim kaş acilen geri döndürülmeli zira başka bir yerli alternatif pek mümkün görünmüyor şu an için.

marpione dedi ki...

bu gazcının iş bilmediği gene ortaya çıktı.

1-biz bu adamla geçen sene sözleşme yenilememişmiydik? nasıl gitti?

2-gökhan zan'a bir futbolcu olarak hiç bir bağım yok. gitmesine de üzülmem. göreceli ama işte bu kavramlar. gökhan zan'ın gitmesine üzülmem ama elindeki sayılı türk stoperin gitmesine üzülürüm.

3-geçen hafta zapo'yu tartışırken yazmıştım. "servet gitti, gs mecburen stoper alacak, fırsattan istifade zapo'yu satalım" diye. görünen o ki bizim gazcı uyurken gs'sa kendi planını yapıyormuş.

4-bu kadar da beceriksiz insanlar yönetiyor işte beşiktaş'ı. sağdan soldan tokadı yiyip yiyip oturuyorlar.

okka dedi ki...

ali tandoğan ve gökhan zanla devam eden temizlik ne güzel..

gökhan zan düz bir adamdır ve maaşı da öyle milyon dolar falan etmez.
-top kontrol edemez.
-pozisyon hatası yapar(yenilen gollere bakın)
-oyun başlatamaz dan dun şişirir.
-ve de herkesin bilidiği gibi sürekli sakattır

birileri milli oyuncu falan demiş.gökhanın milli olması iyi topçu olduğundan değil fatih terimin saplantılarından kaynaklanır düşünün milli takımda hala sabri denen bir adam var gidin alın o zaman sabriyi bek olarak.
gökhandan daha iyi onlarca adam bulurusunuz yerli stoper.üzülmeye değmez.hatta sevinmeliyiz bile artık gs düşünsün..

norton dedi ki...

Gokhan Zan'ın gitmesi hem kendi adına,hem de Besiktas adına iyi bir tercih kanımca.Galatasaray'da forması Servet'in gidisinden sonra garanti gibi.Yeni takımında kendisine basarılar dilerim,hee umrunda olur mu bilemem.

Zan,topu ayagında tutma sıklıgına paralel olarak kalp ritmini arttıran bi futbolcumuzdu.Acaba simdi geri pas mı verecek,topa vuramayıp ıska mı gececek,ikili mücadelede ayakta kalacak mı tarzında sorularla istim üstünde mac izlememize neden olan stoperimizdi.Yerine de Ediz Bahtiyaroglu(gerci o attıgı golden sonra Mohac Meydan Savası'nı kazanmıs kumandan edasıyla sevinmesi antipati yarattı)veya Orhan Sam(iki sene once Hacettepe formasıyla Giray Kacarla beraber yakaladıkları form düzeyi muthisti)düsünülebilir.

Benim aklıma takılan soru ise bu adamın sozlesmesi bitmis olmasına ragmen neden kendisiyle masaya oturmazsın veya emekleri icin tesekkür etmezsin?Neden bu klübün transfer politikası yoktur?Neden gelecek sezon ve ondan sonraki sezonlar icin planlama yapılmaz?Her zaman sezon arasında Ernst ve Yusuf transferleriyle sampiyonluk gelmez.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

erhan güven kim allah aşkına? zan'dan daha iyi bir stoper mi erhan? çok enteresan. nasıl bir algı bu ben anlamakta güçlük çekiyorum.

sedat bayrak 3 maç çıksın inönüye, onun ofsayt bozmalarını, ağırlığını, topu oyuna sokuştaki sıkıntılarını hepberaber izleriz.

büyük takımda stoper oynamak ayrı bir meziyet ister.

altyapı -> menderes korkmaz ...

zubi dedi ki...

evet jessie sana katılıyorum. taç atışı sırasında ofsayt taktiği yapmak büyük meziyet ister.

Yiğit dedi ki...

Galatasaraylıyım ve blog'unuzu zevkle okudumu belirtmek isterim. her ne kadar çok iyi olmasa da beşiktaş'ın ihtiyacı olan bir oyuncuydu bana göre yabancı sorununu düşürsek. ki kaç senedir düzenli olarak forma giydi beşiktaşta. galatasaraya yönetimi akıllıca bir iş yaptı servet'in gidişiyle bir türk stoper almak zorundalardı mehmet topuz olayından sonra çıldıran türk transfer piyasasında milli takımda düzenli olarak forma giyen bir oyuncuyu bonservissiz almak iyi bir hamle bana göre. umarım başarılı olur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

altyapıdan çıkanlar getafe'ye gidiyorlar bonservisleri elinde. menderes çıksın onu da santander e götürürler.

No Pasaran dedi ki...

Benden once efelainen yazmis, aynen Ibrahim Kas donsun zaten hic oynamadi dogru durust Getafe'de. Gerci o da sorunlu ayrildi, giderken trip yapti falan ama donmesi mumkunse yerli yedek stoper olarak Ibrahim Kas'i dusunmek lazim. Hem bizim altyapidan cikma, hem de milli.

Bu arada Gokhan Zan'a uzulen cok Besiktasli olacagini da dusunmuyorum. Yolu acik olmasin, beter olsun o ayri...

Herkes yazmis zaten yaptigi hatalari vs. Toraman bu sekilde gitse gemileri yakmak lazimdi ama Gokhan Zan arkasindan aglanacak bi adam degil...

geloraptor dedi ki...

Jessie amma abartıyorsun Gökhan Zan'ı. Ben Sedat Bayrak ya da Erhan Güven çok iyi demiyorum ki. Gökhan Zan o dediğin hatalardan beterini yapmadı mı bu takımda. Sedat gelip 11'e yerleşmeyecek ki Toraman ya a Sivok sakatlanmadıkça kolay olay ilk 11 çıkamaz. Ha çıktı diyelim, Semih'ten yediği yarı omuzla yerde mi kalacak ya da ofsaytı mı bozacak. Gökhan bu formayla bunu kaç kez yaptı zaten. Milli takım stoperi olması da herkesin dediği gibi Fatih Terim'in şişkin egosundan kaynaklanıyor. O takımda Toraman iki senedir oynayamıyor.

çok karamsarsın jessie ...

ayrık otları temizleniyor bir bir ...
ali tandoğan bursaya
gökhan zan g.saraya
sırada serdar özkan ve delgado var , umudum trabzon ve werder bremen ...
papa gueye , menderes korkmaz ve ibrahim kaş , ismail köybaşı şart oldu ... bizi transfere zorlayan sevgili galatasaray yönetimine teşekkürler ...

pancurtaran dedi ki...

jessie yarınki olay gercekmi yoksa?

jtr dedi ki...

ibrahim kaş vasat bir oyuncudur...
kendi ağzından transfer hikayesini anlatmıştı:getafe den bunu izlemeye gelen heyetin önünde son maçlarda birkaç gol atıyor ve adamların gözünün boyuyor.bu maçlardan biri de ibrahim kas in 2 gol attıgı maç için bkz "10 mayıs 2008 beşiktaş vestel manisaspor maçı"

haa ibrahimden müthiş bi sıcış izlemek istiyosanız bkz "2 şubat 2008 caykur rizespor besiktas maci
hem bunda also staring gokhan zan...

No Pasaran dedi ki...

Hakkaten kor olur badem gozlu olur lafi gercekmis. Bu agitlar bildigimiz Gokhan Zan icin di mi? Yapmayin beyler, Toraman-Sivok defansi varken yedek kalacak bi Gokhan Zan gitti diye bu kadar sizlanmanin bi manasi yok. Sedat Bayrak, Ibrahim Kas vs hepsi alternatif olarak adi gecen isimler sadece. Gelen kim olursa olsun zaten yedek kalacak ve Gokhan Zan kadar oynayacak bi yedek her turlu bulunur. Ha onu da bulamiyosak zaten hic transfer yapmayalim. En kotu Emre Ozkan gelir geriye hem stoperi hem sol beki yedekler.

Sezonda 20 mactan fazla oynayamamis bi isim olan Gokhan Zan, kaptanligini yaptigi Turkiye'nin en buyuk kulubunu bu kadar kolay birakabiliyosa birakin onu alan G.saray ve kendisi dusunsun. Tumer Fener'e gitti de bi hayir mi geldi...

Yahu ne şampiyon takımının oyuncusundan bahsediyorsunuz.Barcelona'da bu sene silvinho'yla yollarını ayırıyor.Hiçbir barcelona taraftarı da şampiyon takımının ilk 11 oyuncusu satılır mı diye dövünmüyordur diye tahmin ediyorum.Zan bizim en zayıf halkalarımızdan biriydi ve gitti.Olay şudur:Ediz,eren gibi yerli stoperlere parası yetmeyen galatasaray bizim artığımızı aldı.Bu transfere üzülenler Rüştü,Mehmet Y. filan geldiğinde sevinmişmiydi acaba merak ediyorum.

Ne guzel olur koybasi gueye toraman sivok defans hatti be ;))

Gokhan Zan'dan daha iyi yedek gelene kadar ben bu hamleyi elestiririm. Anadolu takimlarindan alinan her adamin iyi performans sergileyecegi de garanti degildir, bunu da dusunmek lazim. Simdilik yanlis bir hamle gibi duruyor, bekleyip gorecegiz.

Haa, eger daha iyi yedek alinmazsa, +2 gotumuze girerse ve sezon basladiginda Edu ya da Lugano olmadiginda Fener defansi nasil oluyorsa biz de oyle olursak da, burada "Gokhan Zan bile olsa iyiydi" diyenleri gorursem de sasirmam.

Aslında çok üzülmüyorum zan'ın gitmesinden.. yaptığı hatalar yüzünden çok saç baş yoldurmuştu. Ama bu sezon tam işler yoluna giriyordu, iyi olacak gibiydi.. bu adamın o kadar kahrını çektinden sonra gitmesi bana koyuyor. tam başka şeyleri de öğrenmeye başlamıştı ki gitti ama Beşiktaş çok fazla yaramayacaktır...

Ayrica Gokhan Zan'in gonderilmesi transfer basarisi falan degildir. Para mi aldik bu transferden? Adamla sozlesme yenilenmedi, o da cekti gitti.

Ibrahim Kas ne kadar transfer basarisi ise Zan da o kadar basaridir.

Neill'in yanında belki forma şansı bulur ama zannetmiyorum.Neill-Hakan Balta 2'lisinin ardında yedek bekler bizde Zan.Takıma katılacak en iyi yerli stoperlerdendi,Eren Güngör'den sonra tercih edilecek en iyi isimdi,bir Galatasaray'lı olarak hayatımdan memnunum...

Gökhan Zan'ın yerine alınacak adam belli:Ankaraspor'da oynayan Ediz
Şu adamı bir büyük takım alsın en az 10 sene milli takımın defans oyuncusu olmazsa ben de hiçbir şey bilmiyorum.
İnşallah yönetim uyanır ve alır şu çocuğu.

Kalten dedi ki...

@Shelbyl

Zan'ın gitmesinin transfer başarısı olmadığı konusunda sana katılmıyorum --İbrahim Kaş'la karşılaştırmak doğru değil, hatta Gökhan Zan'ın Avrupa'ya gitmesiyle bile karşılaştırmak doğru olmaz bence

Zan'ın Avrupa'ya gitmesi Galatasaray'a gitmesinden daha kötü olurdu Beşiktaş için --çünkü Galatasaray'a yedireceği gollerden mahrum bırakırdı bizi!!

yuki the zorba dedi ki...

Gencligimin en guzel derbilerinin, en kritik maclarinin bas aktorune gule gule...

Sizleri bilmem, Toraman-Sivok'un yedegi/alternatifi olarak bile Gokhan Zan'i dusunmek yuregimi agzima getiriyordu zaten. Bu adamin uc fonksiyonu vardi Besiktas'ta:

1) Stoper rekabeti yaratmak,
2) Yerli sayisi yetersiz takimda alternatif olmak
3) Her derbi maca, her duran topa, her atilan ara pasina damga vurmak

O zaman bakalim, eger Zapo'yu tutar bir de genclerden (Emre Ozkan gibi) birini rotasyona tabi tutabilirsek stoper rekabeti problemimiz kalmaz.

Yerli alternatifi olarak Serdar Ozkan dahi icimi aciyor bnm Gokhan Zan'la kiyaslayinca; o tarafta kendi adima problemim yok. Uzak olsun...

Hani dersin ya biz buna kizip Zapo'yu ovunce Jessie, "Gokhan Zan sanki Terry'le mi oynuyor? O ne yapsin?" Bu adamin yanina Terry'yi de koysan Ferdinand'i da hayir gelmez Gokhan Zan'dan. Bak senelerdir canli izliyorum su takimi, İbrahim Uzulmez bile nerelerden gecip neler yapti, Gokhan Zan kadar her gun kuculen adam gormedim ben. Yerli adam kaybetmeyelim evet, ama her gun kotuye giden bu adamdan kurtulmamiz hayirlidir.

Gecen sene sozluge yazmistim. Fenere giderse hem kendisi hem de bizim icin hayirli olur diye, ugurlar olsun, ustune sampiyonluk gorup de gitti...

Bir de son nokta; bu adam ne Selcuk Sahin'dir, ne Hakan Balta'dir ne de Huseyin Cimsir. En kritik en onemli maclarda Hakan Balta, Selcuk Sahin isini siritmadan yapar; bu adamin ne yaptigini ise tatilden doneyim; mac mac anlatirim size. Unutmusuz anlasilan.

Sevgiler

Aborjin dedi ki...

Şampiyonluğa giden Beşiktaş'a maçın ortasında gol atıp deli danalar gibi sevinen Ediz Bahtiyaroğlu mu? Maçtan sonra hakem diye zırvalayan karaktersiz mi? Yanlış anlaşılmasın sevinmesin demiyorum ama herşey ortadaydı. TSL'den stoper alınacaksa Eren Güngör ama imkansız.

Menderes Korkmaz, Koray Şanlı...

jtr dedi ki...

bu arada alternatif isteyen arkadaslar için gökhan zan in yerini rahatça dolduracak stoper listesi (benim görüşüme göre)


-ömer erdoğan-bursaspor (gökhandan en az bir gömlek üstün)

-yalçın ayhan-antalyaspor (bire bir gökhan zan çakması,gs eskisi

-tayfun türkmen-eskişehirspor (gülmeyin gökhandan çok yönlü)

-aydın toscalı-kayserispor

-ali turan-kayserispor

-serhat akyüz-konyaspor(bence hakettiği değeri bulamamış bir oyuncu)

-sezgin coşkun-eskişehirspor (bek de oynuyor)

-abdullah elyasa süme (çoğunlukla bek oynuyor)

son ikisi muhtemelen diğerlerine göre biraz daha maliyetlidir bence.bu liste gökhan ın ardından ağıtlar yakan arkadaslar için teselli olacaktır.

tafarian dedi ki...

bence zapo sivok toraman bizdeki stoper trafiğini şekillendirmede yeterli olur. hatta duruma göre ernst ve fink dahi stoperde sırıtmaz. gökhan zan nedir yahu?milli takıma seçiliyor olması kaç senelerdir yaptığı hataları unutturmamalı.

SİYAH ULAN! dedi ki...

her ne kadar geçtiğimiz sezonun 2.yarısında biraz toparlanır gibi gözükse de ben gökhan zan'ın takım için olmazsa olmaz bir oyuncu olduğunu düşünmüyorum. ama "adam yerli oyuncu, hem de milli takımda oynuyor" diyenlere de karşı çıkmam haklılık payı var çünkü. benim asıl ilgilendiğim nokta yönetimin bu konudaki tutumu. eğer adamın sözleşmesi, opsiyon hakkı sende olduğu halde, mayıs sonunda bittiyse ve sen 1 aydır adamı arayıp sormazsan, sadece fenere gideceği söylentisi çıktığı dün adamı arıyosan hiç konuşmayacaksın, bunun adı skandaldan başka bir şey değildir çünkü. yok, "biz zaten gözden çıkarmıştık anlaşmayacaktık" dersen (ki sanmıyorum öyle olduğunu) en azından gökhana "verdiğin hizmetler için teşekkürler ama seneye takımda düşünmüyoruz" der medeni bir kulüp gibi tavrını ortaya koyarsın.
buradan gs yönetimini de tebrik etmek gerek; 500bine aldığı serveti 8 milyona satıp milli takımın diğer stoperini bedelsiz olarak almak doğru bir yönetim stratejisidir. son olarak da kimse gökhana kızmasın; delgado gibi bir adamın aldığının üçte birine oynayan, yedek kaldığında sorun etmeyip elinden geleni vermeye çalışan, sözleşmesi bittiği halde 1 aydır arayıp sormadığın adama tek bir söz bile söylemeye hakkı yok kimsenin; yolu açık olsun umarım gs'de başarılı olur..

Emrah D dedi ki...

Tek derdimiz yedek bir stoperin kaybı, o işi de az A takım tecrübesi kazansa U17 stoperimiz Furkan Şeker emin olun Gökhan Zan'dan daha iyi yapar. Tek soru işareti "acaba bu işten para kazanabilir miyiz?" olabilirdi ama bence bize para vermesi gerekecek olsa GS bu transferi yapmazdı o yüzden çok da üzüldüğümü söyleyemeyeceğim. Belki adamların bir mal anına denk gelip gelecek vadeden genç bir oyuncuyla (mesela Semih Kaya) değiştokuş edebilirdik ama o bile pek olası değildi bence. Yani bu transferden tek yitirdiğimiz GS kadrosunda yer bulamayacak fakat gelecek vadedebilecek bir oyuncuyu ele geçirebilme konusundaki küçük bir ihtimali kaçırmak oldu, o da çok önemli değil.

Tamam peki. jtr'nin listesinden istediginiz adami alin raziyim. Ama sonra elemana Baki Mercimek muamelesi yaparken ben cekirdek citlatirim.

Sar teybi 3 sene oncesine. Gokhan Zan o zaman gonderilmis olsun. jtr'nin listesinde Baki olur muydu olmaz miydi? Hatta sunumunu da yazayim bak:

"Ajax'in altyapisinda yetismis, maliyeti dusuk, hava toplarina hakim, fizikli.."

N'oldu Baki geldi de? Baki'ye her mac ben mi saydirdim?

Zan saatli bombadir, dogru. Zan'a cok kufur etmisimdir, dogru. Gecen sezon Zan ile sozlesme yenilenmemesini istemisimdir (Tuna alinmisti bedavaya), dogru.

Ama Zan tecrubelidir, Zan arada sifir hatayla oynar, Zan'in performansinda Mustafa Denizli'nin gelmesiyle ciddi bir artis olmustur. Bunlari da yok saymayalim.

Ernst'i stopere koyana da bir sey demiyorum, Liverpool'undan bulsun.

Haa, altyapidan adam cikmaz mi? Teknik direktor Mustafa Denizli'yken mi? Hadi bakalim, hayirlisi.

Jokond dedi ki...

gökhan zan bakın imza töreninde ne demiş:

- ŞAMPİYON TAKIMIN KAPTANI OLARAK GELDİM -

Bildiğiniz gibi Beşiktaş'ta acı ve tatlı bir çok anıyla, en önemlisi şampiyon olan bir takımın kaptanı olarak Galatasaray'a geldim. Ben sonuçta profesyonel bir oyuncuyum. Beşiktaş kulübünün bu transfere anlayışlı olacağını düşünüyorum. Umarım hem Galatasaray'ımıza hem de bana hayırlı olur.

e şimdi bu adam kaç maç kaptan olarak çıktı? kendisini beşiktaş'ın sembolü olarak falan mı görüyor nedir anlamadım. ayrıca bizim kulüpten niye anlayış bekliyor onu da çözebilmiş değilim. bir garip adamsın gökhan...

yuki the zorba dedi ki...

Shelbyl su anda takimd uc ust-orta sinif stoperimiz var. Zapo'yu henuz yok saymayalim. Dorduncu stoper Baki olacaksa ben raziyim. Cunku Gokhan Zan yedek olarak degil ilk onbirin rotasyonundaki as adam olarak oynuyor orada.

Bu ikinci devrede iyi oynadi yorumu beni delirtiyor. Yapmayin Allah askina, kazanamasaydik coktan linc edilmisti Gokhan Zan bloglarda. Yedigimiz golleri gozunuzun onune getirin lutfen!! Biz sampiyonluk potasina Gokhan ve Delgado sakatlaninca girdik. Sezonun son periyodunda orta sahasiz oynamamizin musebbibidir Zan. Bobo'ya isabetli ama mantik disi sekilde attigi 60 metrelik paslari uc uca dizsek Shelbyl'in evine dayaniriz!

Gokhan o toplari sisirirken onune gelmis Ernsr'in kollarini belinden iki yana uzatip bagirisini hic mi gormediniz?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yuki, zan iyi oyuncudur-kötü oyuncudur bu ayrı konu.

zapoyu var da saysak toplam 3 stoper eder. yetmez. en az 4 lazım. bu transfer bizi transfer yapma zorunluluğunda bırakacaksa neyi iyi bu işin anlamadım.

kafamızda yerli stoper ihtiyacı yokken bir de onla uğraşacağız.

ismail'di, murat'dı derken birde salak bir stoper peşine düşeceğiz hiç gereği yokken.

ne işimiz vardı bizim yerli stoperle?

yuki the zorba dedi ki...

Bir de Gokhan'in ardindan bu kadar agit yakilmasinin Cisse'ye haksizlik oldugunu dusunuyorum. Biz sampiyon ilm onbirin iyi bir futbolcusunun gonderilmesine ve yerine soru isareti bir transfer yapilmasina ses cikarmadik. Bu daha onemli bir konu.

Simdi gidip Eren'i de alsak oynatmaz Denizli, Tuna'dan ki kendisini begenirim, daha beter olur. Bize yedek olup olmayacagi tartisilacak radyoaktif madde gibi her gun yarilanan bir Gokhan Zan degil, stoper rekabetini atesleyecek gaz bir orta sinif dorduncu stoper lazim. Evet bu Baki de olabilir...

Çözümleme yapalım:

1- Gökhan Zan, Beşiktaş'ın ihtiyacı olan bir oyuncu değildi. Beşiktaş'ın Gökhan Zan'ın oynadığı pozisyonda iyi bir oyuncuya ihtiyacı var ve bu Gökhan Zan değil.
2- Gökhan Zan kaç senedir düzenli değil, tam tersine düzensiz forma giy(mey)en bir oyuncuydu. Omuz sakatlığı kronikti ve Beşiktaşlıların gözünde Gökhan Zan banko 11 oyuncusu değildi. Kimsenin maç öncesi onbirler okunurken "oh zan oynuyor" dediğini sanmıyorum.

Ha, tüm bunlara rağmen kör ölünce badem gözlü olmuş mudur? Olmuştur ve olmalıdır. Neticede takımdan ayrıldığında döneminin en pahalı transfer ücretiyle Beşiktaş'a giren en büyük kazıklardan birisi Ayhan Akman gittiğinde "oh be defolsun, aldığı paranın altında ezildi gitti" diyenler, onu hala GS'de izliyorlar. Gökhan Zan da benzer bir formu tutturabilir, ki GS'nin BJK veya FB'den alıp da tamamen yitip giden bir oyuncusu olmadı.

Gökhan Zan'ın GS'ye transferi üzülenecek birşey değildir.

Stoper pozisyonundaki bir oyuncumuzu kaybetmemiz üzülenecek birşeydir.

Tedavisi: Bu mevkiye alınabilecek 3 "net" oyuncuyla Gökhan Zan'ın gidişi hayırlı bir hale gelebilir, hatta o zaman çıkar göbek de atılır.

Muhabir : Ahmet Yıldırım Beşiktaş gibi büyük bir kulübe geldin neler hissediyorsun ?

Ahmet Yıldırım : Ben zaten büyük
bir kulüpten buraya geldim , yabancılık çekeceğimi sanmıyorum ...

**********************

Muhabir : Gökhan Zan büyük bir takıma geldin neler
söyleyeceksin ?

Gökhan Zan : Şampiyon bir takımın kaptanı olarak buraya geldim .

Önüzümüze bakalım arkadaşlar . Karakteri ve Beşiktaş sevgisini özleyeceğim . Aynı Baki gibi ancak yetenek ve akıl fakirlerinin bu camiada işi yok !

theotheo dedi ki...

tekrar söylüyorum. şampiyon takımın 2 as oyuncusu gitmiştir.

toraman'ın sıklıkla sağ bek oynadığı da ortadayken, zapotocny'nin geleceği belirsizken, gökhan zan gibi maliyeti düşük olan bir oyuncuyu istememek nasıl bir politikadır. mustafa denizli.

haberiniz var mı? yoksa hala tatilde misiniz?

Zapo'yu ben yok saymiyorum zaten Yuki, federasyon yok sayiyor +2 diyerek.

Bakiniz, en basindan beri diyorum, ben Baki'ye de raziyim, Zan'a da, yuki'ye de jokond'a da.

Yonetim Gokhan Zan'in sozlesmesini uzatmayi planlamaktaydi, hazirliksiz yakalandi. Aciklamalardan bunu anliyoruz. Simdi hazirliksiz yakalanan yonetimin yeni yerli stoper arayisina girmesini izleyecegiz. Fiyatlar artacak. Zaten sisik yerli piyasasinda, Zan'dan daha iyi olmasini umut ettigimiz bir adama milyon dolar bayilacagiz.

Ya da kimseyi almayacagiz, Mustafa Denizli kendinden beklendigi uzere altyapiya guvenmeyecek; yedek stoperimiz, tipki bu sene ornegini gordugumuz gibi Serdar Kurtulus ya da sapkadan cikan baska bir tavsan olacak.

Benim elestirdigim bu. Sen alirsin bir yerli stoper, sonra dersin ki "Gokhan sana gule gule." Ben de oturur alkislarim.

Olan bu mu peki?

Gokhan Zan gitti diye 24 saat kutlama yapin, eyvallah. Ama ileride olacaklari da dusunun derim ben.

jtr dedi ki...

@shelby

baki'yi yazarmıydım emin değilim.

yazdığım adamlara şöyle bir bak 2 tanesi gs'dan yollandıktan sonra gittikleri takımda düzenli oynamış oyuncular.

baki acaba gittiği ankarasporda bile kaç dakika oynamış???
kendisinin yeri futbol sahaları değildir kanımca

tafarian dedi ki...

gökhan zan gitti diye beşiktaşın bir kaybı olmaz bence. ama galatasarayın kumarı tutar mı tutmaz mı onu bilemem. bizleri korkutması gereken gökhan zansız beşiktaş değil gökhan zanlı galatasarayın durumu olmalıdır. 28 yaşında bir stoper rahat 8 sene top oynar ki galatasarayın yaptırmayacağı bir şey değil.

bana sorarsanız türk futbolu için de beşiktaş için de galatasaray için de gökhan zan için de milli takım için de iyi bir transferdir.

adam beşiktaşı kaç maçta yaktı yahu. şampiyonluk gözleri bu kadar kör etmemeli

No Pasaran dedi ki...

Bu transferin bizim acimizdan tek konusulmasi gereken yani yine alistigimiz yonetim yanlislarindan birini gormus olmamiz. Soylentiler dogruysa Gokhan'in sozlesmesini yenilemeyi unutan Kenan Oner'mis ki boyle bisey durup duruken uydurulacak bisey degildir, altinda bi gerceklik payi olmasi kuvvetle muhtemel.

Teknik olarak bu transfere zerre uzulmedim. Gokhan Zan'in ne kalitede bi futbolcu oldugu malum. Milli takim, yerli alternatifi, tecrubeli vs gibi seyler hep hikaye. Arayip bulursan direkt katki verecek cok yerli oyuncu bulursun(misal Ekrem Dag), yeter ki ligi normal bi futbolseverin takip ettigi kadar takip et.

Burda tek dert edilecek konu yukarida bir arkadasin da dedigi gibi GS yonetiminin kendi acisindan dogru transfer hamlesi. 500 bin dolara aldigi milli takim stoperini 8 milyon euroya satip yerine bedavaya milli takimin diger stoperini koyduk bakis acisi onlari hakli gosterebilir ama bunu zaman gosterecek. Umalim da Gokhan Zan bizdeki gibi sac bas yoldurtmaya devam etsin yoksa Gs'nin ne kadar balta da olsa bi sekilde parlatip deger kattigi yerlilerden biri daha olursa Gokhan o zmn bu hamle basimiza dert acar...

Benim neyi elestirildigim anlasildi diye umut ediyorum. Bundan sonra bir kumar izleyecegiz, yeni adam alacagiz/almayacagiz, adam tutacak/tutmayacak vs. Ama Gokhan Zan'in gitmesine, bu kosullar altinda, bu transfer politikasizligimizla, ben sizin kadar sevinemiyorum.

En nihayetinde hayirlisi olsun, ne diyelim.

Bellamy. dedi ki...

gökhan zan: galatasaray'da topu yerden oyuna sokarsan hakkımı helal etmem. bi yerimizi yırtıp kazandığımız topların sürekli rakip defansa şişirmen 28 yaşında olan bir defans için acizlik belirtisiydi.

ben açıkçası hiç üzülmedim. bu sene tek tük iyi oynadığı maçlar dışında gökhan zan beşiktaş'a ne fayda vermiş ki üzüleyim?

yeri dolmaz mı?! gökhan zan ilk alındığında bekir ayarında bi adamdı, şimdi ondan anca bi gömlek üstündür. çağdaş bile almanya'ya gitti, vizyonsuz gökhan uefa peşine düştü, düşsün. biz gökhan zan, bekir, yasin fln ayarında bi adam illa ki buluruz en fazla 1 milyona. hiç dert değil.

kendisinden 10 cm kısa alex'e kafa vurduran, kezbanı gülizarı yıldız yapan adamın arkasından ağlayacak değilim. şimdi onlar düşünsün.

No Pasaran dedi ki...

@Shelby

Senin bakis acini ben de hakli buluyorum. Beterin beteri var durumu. Yerine daha iyisini koyamadigin zaman bu hamle cok elestirilir. Plansiz programsiz bi sekilde Gokhan Zan'i gondermek bir hatadir.

Ancak hala yerine daha iyisini ya da en azindan es degerini koyabilme ihtimali oldugundan insanlar "Ohh be sonunda Gokhan Zan'dan da kurtulduk, sira geldi Delgado ile Serdar Ozkan'a." modundalar. Bekleyip gorelim, 31 agustosta bu seneki transfer stratejisini daha saglikli degerlendirme imkani olacak...

krasotkin dedi ki...

hep beşiktaş açısından değerlendirdik transferi. bir de madalyonun diğer yüzüne bakalım. galatasaray önümüzdeki sene ligde en büyük rakibimiz olacak (fenerdeki yabancı tahakkümünün devam edeceğini varsayarsak). en iyi savunmacısını bizim çok kıymetli boboyu bile satamayacağımız fiyata göndermiş. elinde avucunda iki adet emre kalmış. biri sakat biri pimi çekilmiş bomba. 8 milyon euronun üstüne giden adamın milli takımdaki ekürisini getiriyorlar aniden. gökhanın ne yapıp yapamayacağından bağımsız olarak düşününce insan, çok başarılı bir hamle yaptıklarını düşünüyorum.

biz bir gökhanın yerine, bir de zaponun yerine yabancı stoper arayaduralım şimdi, galatasaray bir yabancı stoperle savunma hattını tamamlayacak.

benim hoşuma gitmedi bu transfer.

AQ-47 dedi ki...

Galatasaray açısından bence başarılı transferdir, 8M euro'ya Servet'i gönderip en azından idare edecek Zan'ı almak. Bonservis alınarak yapılmış olsa bizim için kaymaklı kadayıf ayarında transfer olurdu, ama şimdi sadece Zan'ın saç baş yoldurmaları olmayacağı için rahatım. Arkadaşlar, bir zamanlar bu defans Ali Tandoğan, Zan, Toraman, Üzülmez'den ve yedek olarak Baki'den oluşuyordu, hatırlatırım...Ben alt yapıdan birinin bu sene 4. stoper olarak tecrübe kazanacağına inanıyorum. Bir diğer artısı da bu transferin, Zapo'nun belki zoraki de olsa artık gönderilmeyeceği...Seviyorum ulan ne yapayım...Ne güzel, Zago gibi...

FD dedi ki...

bonservissiz alinmis bir adam en kotu ihtimalle yedek bile kalsa kazanctir gs icin. emre gungor ve yabanci stoper olursa defansta gecen seneki sikintilari cekmez gs. her acidan dogru bir transfer gs icin, iyi kotu milli takimda oynuyor gokhan.

Bellamy. dedi ki...

ne milli takımmış arkadaş! kolin kazım'ın 18'inden eksik olmadığı, sabri'nin değişilmez olduğu, ibrahim toraman'ın kadroya alınmadığı, hakan şükür faal olsa hala forvet oynayacağı milli takım! fatih terim'in takımına gökhan zan baştan girmese ayıp olur bence. o yüzden bu değerlendirmeleri saçma buluyorum.

gsaray eline bombadan başka bir şey almamıştır.

Gökhan dedi ki...

yönetimin yaptığı unutkanlık bence çok büyük bir hata.
gökhan zan yedek olarak çok da kötü değil.yerine kimi alırsak alalım boşuna bonservis vermiş olacağız.
gs de bedavaya bir stoper kapmış oldu.
servet i gs den biz almaya kalksak onlar da 8mn € + gökhan zan ı isteriz dese heralde hiçbirimiz kabul etmezdik.şimdi adamlar bunu başarmış oldu.
alternatif stoper olarak en uygun aday da bence getafe de oynayamayan i.kaş.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ya abi yonetimin unutkanlık yapması mümkün mü yapmayın allah aşkına. buna nasıl inanabiliyorsunuz anlamıyorum. teklifini sunmuştur bizimkiler, gökhan da servet'in gitmesini imkan bilip gs'den istediği parayı koparmıştır. bu kadar basit.

Adsız dedi ki...

Allah Beşiktaş'ı son bir yıldır çok seviyor:)))Psikolojik sorunları olan,sezon içinde devamlı sakatlanan,160lık adamlara kafa vurdurtan,topu oyuna sokamayan,ofsaytı genelde bozan,oyun zekası hiç olmayan bir oyuncunun arkasından ağlanıyorsa hala bu ülkede futbol yerlerde sürünüyor demektir.Alt yapıda bu adamın yerini dolduracak oyuncu yok mu diyenlerede 3 isim vereyim.Menderes,Koray Şanlı ve Gökhan.Zaten yabancı savunma oyuncusu alınacaktı bunlardan biri hatta ikisini kadroya almak yeterlidir.Bence gidişi kazançtır. 1,5 milyon euro verilecek bir oyuncuda değildi.

Gökhan dedi ki...

@ EnisteKolaKoy
yönetimin unutkanlığı şu:opsiyonluydu gökhan zan ın sözleşmesi.yani istesek uzatma hakkımız vardı.bu durumda gs ye gidecekse de bonservis alırdık.ama opsiyonu uzatmadılar.

EnisteKolaKoy dedi ki...

ben gokhan zan'dan bonservis kazanacağımıza inanmıyorum. bu zamana kadar yurt içinde hangi yerliden bonservis ücreti kazanmışız ki gökhandan kazanalım? bi ibrahim akın var. gökhan'ın sözleşmesi olsa gidebilir miydi herhangi bir yere? isteksiz davranmışız demek ki, o da gitmiş ona iki katı para veren yere. yolu açık olsun.

yorumları okurken gökhan zan'ın gitmesini kayıp olarak değerlendirenleri gördüm... özellikle jessie,
fakat yorumlarda şu ismi nedense göremedim:
EREN GÜNGOR

bu ismi alırsak değil gökhan zan'ın G'sini transfer sezonu açılırken Stoperin S'sini bile ağzımıza almayız en az 5 sene Dünya üzerinde gökhan Zan dan daha iyi en az 20 tane türk stoper vardır

Sertug Ozgur dedi ki...

Yahu hem altyapıdan neden oyuncu çıkmıyor diye haklı olarak yönetimin vizyonsuzluğundan dem vuruyoruz hem de sayısız maçta hata yapan, asla ilk 11de yazmadığımız, el bombası bir adam gidince arkasından ağıtlar yakıyoruz. Şimdi gökhan zan ile 1.2-1.8 milyon euro ile sözleşme yenileseydik, gökhan'ın gitmesini eleştiren bir çok arkadaş ya ne bu bu adama bu kadar para mı verilir basiretsiz yönetim diye eleştiri getireceklerdi eminim. Arkadaş ya o paraya sözleşme imzalanacaktı ya da gidecekti bunu göremiyor muyuz? Geçen sene parasını arttırmak için attığı taklaları unuttuk mu?
Her bir olay yüzünden yönetime vurulmaz ki arkadaş, ne isa'ya ne musa'ya yaranıyorlar. Ha eğer 3 milyon euro gibi bi para verilip yerli stoper alınırsa burdan en ağır eleştiriyi ben yaparım. Fakat şu aşamada yönetimi eleştirmek yersizdir. Bilerek veya bilmeyerek yönetim hayırlı bir işe vesile olmuştur, takıma katkısı şüpheli, taraftarla arasındaki bağları zayıf, geleceği olmayan gökhan zan takımdan gönderilmiştir. Bundan sonra yönetimin yapacağı iş zapo'yu yollayıp üzerinde şüphe olmayan çok kaliteli yabancı bir stoper getirmek ve hiç söylenildiği gibi yerli stoperlere para vermeden altyapıdan eğer yoksa umut veren,genç, maliyeti az bir stoper takıma kazandırmaktır. sivok,yeni yabancı stoper, toraman, erhan savunmayı daha da güçlü yapacaktır. sivok ve fink de ligde +2'deki yerlerini dönüşümlü olarak alacaktır.

yuki the zorba dedi ki...

Arkadaslar genelde su sekilde elestiriler var:

1) Gokhan Zan'la opsiyonumuz vardi. Sozlesme imzalasak para kazanabilirdik. Yonetim nasil unutur uzatmayi? 4 Mio Eur kaybettik

Yanit: Gokhan Zan geldigi gunden beri İngiliz kuluplerinin "markajinda". 5 verdiler, 4 verdiler diye diye dolandi durdu. Arkadaslar sunu unutmayin, Turkiye'den Avrupa'ya giderek para kazandiran topcularin ucunu Toshack, birini Gerets aldirdi. Sonucta, bu memleketten para kazanarak adam gondermek imkansiz!!!

Arada bonservis bedeli olsa Gokhan'i kimse almazdi. Elimizde kalacakti. Takasta da kullanamazsiniz, "Milli Futbolcu" bu gitmezdi Antep'e falan. 5 yil geri donmez, egosu siskin bir topcudur Gokhan.

Opsiyonun uzatilmamasi uslup olarak rezilliktir. Unutulmus olamaz... Gidip, Ernst'in, ya da Toraman'in opsiyonu olsa unutulur mu arkadaslar? Kibarca degil, Hanzoca git denilmistir Gokhan'a. Gitmesini Denizli istemistir. Aksi takdirde boyle bir durum olamazdi. Bu da demektir ki Denizli Gokhan'a ve Besiktas taraftarina ayip etmistir.

2) Gokhan Zan gitti yandi gulum keten helva, yedegimiz yok!

Yanit) Herkesin kapildigi bir iluzyon var. Gokhan Zan yedek falan degildi Besiktas'ta. Eger sakat degilse, Denizli donemi boyunca banko ilk onbirde yer buldu. Ben Gokhan'in gitmesine iste bundan dolayi seviniyorum. Gokhan yedek degil, as idi ve bu adami yillardir izleyen her Besiktasli bundan rahatsizdi. Olur da Sivok-Toraman ikilisinden daha iyi bir ikili kurulursa ne ala! Ama bu ikili de gayet iyi bir ikilidir. Gokhan Zan gibi problem olusturabilecek yuksek egolu bir stoper yerine vasat bir stoperle yedeklenebilir.

Zapo'yu da unutmayalim, luks bir yedek olarak cebimizdedir...

3) Gokhan Zan ligin ikinci yarisinda iyi oynadi, zaten tek problemi oyuna top sokamamasi...

Yanit: Biz sampiyonluk potasina Gokhan'in sakat oldugu donemde girdik. Eger Denizli Toramani sag beke koymak zorunda hissetmese, zaten Zan bu takimda da olmayacakti. Ligin ikinci yarisinda pozisyon vermeyen bir takimken, Jaba'ta kafa vurduran, paso kornerden gol yiyen bir taka donusumumuzu hatirlayin lutfen. Korner pozisyonlarini, Gokhan'in hareketsizligini hatirlayin.

İbrahim Toraman'i zandan ayiran en onemli ozelligi mental gelisimi. Artik asist yapabilen Toraman'a bakin bi de Zan'a...

4) Galatasaray dogru bir hareket yapti tedavi edici bir camia...

Yanit: Ayni seyler Burak Yilmaz icin de soylendi. Gidrn Alpay Ozalan gibi yeteneklerinin farkinda olmayan biri degil. Zaman veni hakli cikaracaktir

Noat Samisa dedi ki...

Ben de olayı bir başka yerinen yakalayayım. Takımdaki mevcut savunma oyuncuları içerisinde en uzun boylu olanı böylece Tomas Sivok oldu. Onun da boyu 185. Toraman anca 1.80, keza Zapo da öyle. Zorlarsanız Serdar Kurtuluş var, o da 1.80 üstü. Ekrem, Üzülmez; bunları da ters kademede arka direkte hava topunu kesiyor say. Yani mevcut takımdan herhangi bir 4lü yaptığınızda göreceksiniz ki takımın savunmasının boy ortalaması 1.80'in altında çıkacak. Keza siz bir de Cisse ile yollarınızı ayırdınız. Futbol hep şandelle oynanmıyor tabii; afaki olmasın, bir gözümüzün önünde canlandıralım. Zan şöyledir, böyledir... tamam hepsini kabul edelim. Ama bir gözümüzün önünde canlandıralım şu topu. Bir kaleci degajını önce canlandırın. İlk kim kafa vuruyordu bu toplara? Bir yan topu gözünüzde canlandırın, rakibin santraforuyla kafa topunda kim ilk opsiyon oluyordu? ''Yahu tamam da, 5 topun 4 üne zaten forvet vuruyordu'' densin, onu da kabul edeyim. Ama Toraman'ın ya da bir başkasının mevcut fiziğiyle o 1 taneyi de vurma ihtimalinin olmadığı görülecektir. Yine gözümüzün önüne Avrupanın kıyrıtık sayılabilecek takımlarını getirelim. Böyle bir savunma dörtlüsü, hatta boyca böylesi zayıf bir başka takım çıkacak mı karşımıza? CL takımlarını hiç saymayın bile. Her topa Sivok mu kafa vuracak yani? 1.85lik önlibero bozması stoper Sivok.

Ne kadar kötü olursa olsun, Zan şöyledir, böyledir olsun ama Cisse'den sonra Zan'ı da göndererek ''oyunu kontrol et, sonra vur'' temalı şablonumuz ve oyun düzenimiz derin yara almıştır. Fink tamam dedik, ama şimdi Zan da gidince ''istikbal göklerdedir'' durumu oluştu.

Çaykur Rizespor'dan Ahmet Görken Görk ve Sivasspor'dan Murat Sözgelmez'den en az birini takımda görmek isterim. Mümkünse ikisini de.

Zan da şampiyonluk maçına kaptan çıkmış biri olarak 20 gün sonra Galatasaray'a gidiyorsa yolu açık olsun derim. Teşekkürler Zan.

Gokhan'in gidisini olumlayacak hareketler; yeni bir yerli stoper transferi ya da altyapidan bir genc cikartilmasidir ki bunlar da Yuki'nin yanitlarina destek olur.

Fakat yapilan aciklamalar, yonetimin bu konuda kesinlikle hazirliksiz yakalandigini gostermektedir, o yuzden Yuki'nin ilk yanitina katilmiyorum. Yonetim uzatmayi unutmamistir, fakat gecen seneki gibi "Bu herif eninde sonunda bizim elimizde kalir" diye dusunmus ve patlamistir.

Enter tusu malladi.

Bu sebeplerle de, Gokhan Zan'in transferi; zaten forvettir bektir derken saril saril terledigimiz su gunlerde, bir ekstra yuk olmustur yonetime.

Artik bekleyip gormekten baska care yok.

berthelemy dedi ki...

gökhan zan bu takımın daimi yedeği olsaydı bırakılması hata olurdu fakat zan sağlam olduğu sürece ilk 11'e alınmaya çalışıldı. hatta bunun için toraman sağa kaydırıldı. kalsaydı yine sık sık oynayacaktı ve biz kalp krizi riskiyle yaşamaya devam edecektik. tamamen taraftar olarak bakarsam üste para verip göndersek bile sevinirdim ben bu transfere.

yanlız yönetimin yine plansız davrandığı gün gibi ortada. altyapıdan stoperleri oynatırız deniyor ama denizli olduğu sürece daha çok beklersiniz. yerli stoper alınacağından da şüphem var. yönetim şimdi yabancı stoper aramaya çıkıp menacerlerin kucağına oturacak fakat zapoyu gönderemezlerse bu da ellerinde patlayacak. zapo-sivok-toraman-erhan güven stoper hattıyla sezonu götürürsek şaşırmayalım. muhtemel bir barcelona maçında üzülmez-zapo-e.güven-ekrem 4'lüsü hayallerimi süslüyor.

zaponun yerine van buyten vb. bi adam ve ibrahim kaş alınırsa durumu kurtarırız gibime geliyor. kaşı alırsak da altyapı oyuncusuna bonservis ödeyen kulüp olarak tarihe geçebiliriz.

bu arada yeni sponsor adidas olmuş. bunla ilgili bir başlık açılırsa güzel olur.

Cipher dedi ki...

Şimdi bu olaya tepki verilmesinin sebebi kör öldü badem gözlü oldudan öte yönetimin tutumu diye düşünüyorum. Şimdi yarın Zapotocny'yi yollayıp veya kiralayıp Papa Guaye'yi getireceklerini, üstüne bir de altyapıdan oyuncu çıkaracaklarını bilse kimse Gökhan Zan'a falan üzülmez, ama ben bu sene farklı olacağını yerini dolduracaklarını umut ediyorum en azından teknik direktörün istemediği bir adam gelmeyecek gibi ki eğer yeri doldurulabilirse bu Beşiktaş için büyük bir fırsattır.

Gökhan'ın kadroda olduğunu öğrendiğim her maçı ekstra bir korkuyla izlemişimdir. Adam hata yapmasa bile etrafa bir negatif enerji yayıyor. Hele Gökhan'la başladığımız derbilerde en az bir gol yiyeceğimizi kabullenerek maça başlar olmuştum.

Kısacası Gökhan'ın gitmesi eğer yeri doldurulabilirse Beşiktaş için olumludur. Yeri de doldurulamayacak bir adam değil. Bence Galatasaray için de olumlu bir transferdir hiç işe yaramasa yedek oturur. Bu arada adamlarda Haldun Üstünel olsun Ali Koç olsun çalışıyor bizdeki Mario Berk, Kenan Öner ne işe yarıyor bunu da ciddi şekilde merak ediyorum. Bunla da ilgili bir konu bekliyorum sizlerden.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tüm dünya oyuncu aldığında sevinir, biz yollayınca seviniyoruz. delgado'yu da yollasak bayram edeceğiz...

demirören açıklama yapmış. bombaları patlatmaya başladık diye. gökhan zan'ı yolladık, delgado'yu da yollayacağız kombine satışları patlayacak demiş.

Yonetimin aciklamasi:

Geçen yıl Temmuz ayında 1+1 olarak sözleşmesi imzalanan Gökhan Zan ile bu yıl kadro planlamasını takiben görüşmeye başlanmış, futbolcuyla bir-iki defa şifaen konuşulmuş, kendisinden bugün isteyeceği ücretle ilgili talebi beklenirken başka bir kulüple anlaştığı öğrenilmiştir.

Gökhan Zan’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki futbol yaşantısında başarılar dileriz.

kujoon dedi ki...

gökhanın gitmesi büyük bir sorun teşkil etmez ama bu şekilde klüpten ayrılmasını da akıl almıyor kolaylıkla.kritik maçlarda büyük hatalar yapan,fiziğini bile kullanmasını bilmeyen(bkz.inönüdeki fb maçında guizanın attığı gol) , mental eksikliklerini yıllardır gideremeyen,sık sık sakatlanan ve yıllardır formasını giydiği takımın taraftarına zapo kadar bile kendini kabul ettirememiş bir futbolcundan bahsediyoruz.yabancı sınırlaması olmasaydı törenlerle uğurlardık heralde kendisini.

theotheo dedi ki...

anlaşılamayan şu;

bu sene takımın yıldızı kimdir, sana göre bobo bana göre yusuf, ernst falan filan. bu sene takım olarak bir şampiyonluk ve kupa kazanıldı. ve gökhan zan bu takımın en önemli parçalarından biriydi, yedek falan değildi, takımın 2.stoper tercihiydi.

cisse bu takımın en önemli maçlarında en kritik rolleri üstlendi, galatasaray maçını unutmadık. o da takımın en değerli oyuncusu değil ama şampiyonluğun gelmesinde büyük pay sahibi olan banko oynayan bir oyuncu.

ikiside gitti.

eğer bu iki oyuncu şampiyonlukta etkisiz elemanı oynasaydı eyvallah.

şimdi bir de bobo gidecek gibi duruyor. bi 10 sene daha bekleriz bu kafayla.

mustafa denizli hemen istifa et, ne bitmez tatilmiş bu be.

jtr dedi ki...

@berthelemy

altyapıdan çıkarılıp başka kuluplere kaptırılan oyuncuların para verilerek alınmasına birçok örnek vardır elbet benim son yıllardan aklıma gelen iki kişi:

-pique (barca geri aldı manchester utd'den)

-de la red( real geri aldı getafe'den)

yarın öbürgün 30 u deviren xavi'nin yerine de altyapıdan arsenal e kaptırdıkları fabregas ı da alırlarsa kimse neden aldın demez heralde.

ama ibrahim kaş gelmesin o ayrı...

noat'a şampiyonluk maçında kolunda kaptanlık pazubandı vardı 20 gün sonra gitti konusunda katılıyorum.
beşiktaş aslında bunun sıkıntısını çekiyor.

beşiktaş bayrak adamlar yaratamıyor. kaptanlık pazubandını verdiğimiz her adam 3 gün sonra başka takıma gidebilecek konumda. üzülmez hariç. o da sanırım teklif gelmediğinden gitmiyor.

Şifodan sonra bu tarz bir futbolcumuz kaldı mı? Beşiktaş takımının kaptanı olup (3. müçüncü)para için giden topçuları bence zaten bu takım barındırmamalı. daha doğrusu başta kaptanlık vermemeli.

Bakın adam geçen sözleşme döneminde 40 takla attı gidiyorum, gidecem diyerek. neden? daha fazla para koparmak için. tam o dönemde sakatlanıp hem de hiç talibi olmayınca ske ske imzaladı.
bu sene 1.6 milyon euro istemiş iyileştirme olarak. hem de garanti. bu kadar yüksek inury pronenessi yüksek bir adama bu kadar yüksek garanti para verilmemeliydi ki verilmedi. o da servetsiz kalan galatasaray'a 2 milyon euroya gitti. durum bundan ibaret.

ha denmişki öküzce gönderildi. hayır efendim. bence muhteşem gönderildi. eğer konuşulup durulsaydı şu parayı veremedi beşiktaş, gs parayı bastırdı aldı oalcaktı. eğer anlaşma imzalasaydık oha lan 1,5 milyon euro garanti verilir mi cam adama denecekti.

tek salaklık, "opsiyonu unutmuşuz" gibi kenan öneri geri zekalı gösterecek bir bahane yaratılması.

denseydi ki biz sevgili gökhan zan'a verdiği emeklerden dolayı teşekkür ediyoruz ve kendisiyle anlaşma imzalamıyoruz daha iyi olurdu.

şimdi galatasaraylılarda "beşiktaş'ın elinden kaptık" havası var

sonuçta beşiktaş yönetimi hiç bir şeyi yönetemediği gibi krizi de yönetemiyor.

theo denizli istifa demiş ya, adam zaten şu anda anlaşma imzalamadığından beşiktaşla alakasız vaziyette. istifaya gerek yok yani.

başkan başkanlığını yapıp "hoca bu takımın antrenörü sensen gel başa geç, yok başkan bensem başa geçmeni emrediyorum" diyecekti, demeliydi.

galatasaray'a gidişi galatasaray'a, beşiktaş'tan gidişi beşiktaşa yaramıştır neticede.

theotheo dedi ki...

@tribal enfexion

gökhan zan'ın bu sene yıllığı 500 bin euro'ya gelmiştir. ulan zapo bile 900 bin euro alıyor garanti, adam maç başılarla 500 bine ancak ulaşıyor.

yani burada gökhan kadar haklısı yok. ancak ağzı kokan gs'lilerden 500bini alabilirse dua etsin derim.

No Pasaran dedi ki...

1.75 milyon Euro alacakmis senelik. Iyi olmus bu parayi verecek enayi buldugu icin kendi acisindan hakli, bizim icin de hayirli olmus.

Asil sorgulanmasi gereken bu adamin Besiktas'ta kaptanlik yapmis olmasi.Bu kadar kolay olmamali o bandi alip takmak ya da takan kisiden cikarmak. Uzulmez 10 senesini verdi bu kulube, futbolu iyi-kotu elestirebiliriz ama takimin kaptani oldu bi hatasiyla hemen elinden aldin adamin, simdi Delgado'ya kaptanlik verdin, o sakat diye Nobre'ye verdin, o da olmadi Zan'a verdin. Orda Toraman gibi, Uzulmez gibi adamla dururken bunlar kaptan diye cikiyolar, bu kadar populist bi yaklasim kabul edilemez...

carlito dedi ki...

Al şimdi işte Kayseri'den Eren'i, o biçim alternatif stoper olur yeri geldiğinde ilk 11'de de rahatlıkla oynar.

Yanına da altyapıdan bi cevher koy yedek olarak tamam işte. Ama altyapıdan adam çıkarsa çıkarcı menajerler nasıl para kazanıcak dimi !! Zaten yıllardır altyapıdan adam gibi oyuncu çıkaramayacağımızın nedeni bu çıkarcı menajererdir de bunun konusu burası değil, ayrıca tartışmak lazım.

theotheo dedi ki...

galatasaray öncelikle aç karnını doyursun, şu anda izledikleri sistem, 200 milyon borcumuz var 210 olsa ne olur?

gökhan zan sene sonuda ücretlerimizi alamıyoruz diye ağlayacak göreceksiniz, galatasaray'ın bu paraları verecek gücü yok.

yalçın dedi ki...

galatasaray'ın borcuyla hep fenerbahçe ilgileniyordu şimdide beşiktaş ilgilenmeye başladı.tamam borç çokta diğer kulüplerinde hatırı sayılır bi miktarda bankaya oraya buraya ve başkanına borcu vardır heralde.olayın başka tarafıda bukadar borcu var aciz denilen galatasarayın son 4 yılda ligde 2 kez şampiyonluğunun olması.yani bu kadar borçlu aciz kötü yönetilen bir gs varken diğer güzide 2 büyük kulübümüz yönetim anlamında hem saha içinde hem masabaşında ne durumda merak konusu?

Stan Van Gundy dedi ki...

Galatasaray'a transferi hayırlı olmuş futbolcudur kendi görüşüme göre. O kadar parayi senelik garanti olarak Gokhan'a verip sözleşme imzalasaydık gerçekten yönetim büyük salaklık yapmış derdim.

Ayrıca GS eğer bir-iki sene daha idare ederse eder. Bu parayi hibe olarak vereek GS'li bulunamazsa iflasi verilir sirketlerin. Buraya yazmış olayım bunu.

geloraptor dedi ki...

Koray Avcı'nın sözleşmesi bitmiş Gençler ile Ntvspor'a göre. Alınsın işte Gökhan Zan'ın yerine yedek olarak. Hem zaman zaman ortasahada da oynar. Gitmesine üzülmüştüm zaten. Hadi be tüpçü bir defa şöyle akıllı bir hamle yap be.

Yorum Gönder

Ara