.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Haziran 2009 Pazartesi

Tatildeyiz

Galatasaray boş durmayacak ülkenin önemli ön liberolarından biri olan Mustafa Sarp'la aylar önce anlaşma yapacak. Kalitesi tartışılsa da Gökhan Zan'la anlaşacak. Oynasın, oynamasın. Kadroda artı değerdir. Diğer yakada Fenerbahçe Gaziantepspor'dan Bekir İrtegün'le alternatif stoper ihtiyacını karşılaması için aylar önce anlaşacak. Elindeki bir diğer alternatif stoperi de Fabio Bilica gibi önemli bir stoperi 2.000.000 Euro'ya mal etmek için takasta kullanacak ( Tabi kullanır, zaten bonservis ödemeden Bekir'i alıyor ). Öte yandan Sivasspor Uğur Kavuk, Hamed Namouchi, Yasin Çakmak ve Erman Kılıç'ı transfer edecek. Trabzonspor, ligin gelecek vaad eden sol beklerinden Ferhat Öztorun'u sözleşmesi biter bitmez alacak. Beşiktaş hala İbrahim Üzülmez'in sözleşmesini yenileme niyetinde olacak. Bitmedi, İbb ligin önemli golcülerinden Taner Gülleri'yi kadrosuna katacak. Antalyaspor Pini Balili gibi Türkiye standartlarında önemli bir oyuncuyu alacak. Hem de Balili'nin Türk statüsüne geçme ihtimali olacak. Ve Bilica - Erman Kılıç dışında saydığım tüm transferlerin toplam maliyeti 0 Euro olacak. Beşiktaş da Mustafa Denizli'nin, Yıldırım Demirören'in tatilden dönmesini bekleyecek, Aydın Karabulut karşılığında, transfer piyasasında adı bile geçmeyen Erhan Güven alınacak. Hadi canım siz de...

9 Yorum:

Mustafa Sarp'ın da,Gökhan Zan'ın da şampiyonluğa oynayacak takımlarda ilk 11 oyuncusu olamayacakları çok açık.
Geçen sene de bizim buna benzer bonservissiz Tuna Üzümcü transferimiz vardı.Çoğu rakip taraftar tarafından dalga konusu olarak kullanılmıştı bu transfer ama buna benzer transferleri galatasaray yapınca birden badem gözlü oluyor bu adamlar.

Gokhan Zan sampiyonluga oynayacak takimda ilk 11 oyuncusu olamaz, ama ilk 11 oynadigi takim sampiyon olur.

Kadro derinligi denen bir nane var ya, hah iste, benim derdim tam da o. 22 tane ilk 11'e oynayacak oyuncuyla takim kurulmaz. Ha olursa da Los Galacticos olursun, bir s.kim alamazsin.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

mustafa sarp kimse gelsin direk oynasın demiyor. ama ayhan sakat topal cezalı olduğunda onlar mustafa sarp'ı oynatıyorlar biz ibrahim toraman'ı falan oraya çekiyor. fark bu

Adsız dedi ki...

Kadro genişliğini sağlayan şeylerden biri birden fazla mevkide oynayan oyuncularıda almak olamaz mı?Beşiktaş takımıda bu açıdan ligin en şanslı takımı bence.Gökhan Zan'ın yeri doldurulamaz diye bir kural mı var?Geçen sene hazırlık kampında Koray Şanlı'yı izlemiştim.Rahatlıkla bu eksikliği giderir.Ayrıca menderes korkmaz var altyapıda çok iyi bir oyuncu ve şu an Bursaspor ile birkaç avrupa takımının listesinde bulunuyor.Biz demiyor muyduk altyapı altyapı diye bence bu olay bizim için şansdır.(Menderes Korkmaz denizli tarafından da zaten kadroya alınacak yapılan teklifler bu nedenle red edilmiştir.)

Resmen tatildeyiz...
herkes bizim almamız gereken yerlileri götürüyor.Özellikle fenerbahçe piyasadaki bütün kaliteli yerlileri topladı.Yabancı kalitemiz çok üst seviye olmasa da en azından belli bir kaliteye sahip yerliler resmen felaket acil cok kaliteli yerli transfer yapacağımıza yönetim avrupada saha, pandiani için "Fink" atıyor...

kujoon dedi ki...

transfer aceleye getirilecek bişey değil.demirören daha kupaları kutlayamadan 2 büyük fiyaskoya imza attı şimdiden.piyasadaki rakamlar da müthiş uçmaya başladı.bu şartlarda 10-15 gün sonra denizlinin işbaşında olduğu bir transfer süreci başlaması daha mantıklı.yerli olarak gökdeniz,caner,fatih tekke gibi adamlar bize fayda sağlar ama ligde alıp da 11 e koyabileceğimiz oyuncu pek yok gibi.yedek olarak faydalı olabilecek oyuncu bile bulmak zor.

Sertug Ozgur dedi ki...

eldeki yabancı oyuncuları göndermeden nasıl transfer yapılacak bana bunu biri açıklasın. 6 ay önceden fink ile anlaşılınca böyle adamları niye alırsınız, bekleseniz daha iyi oyuncular çıkar lafları edilir. mehmet topuz özer toplamda 50 trilyonluk maliyetle alınsa tüm paralar bu oyunculara mı verilir diye hesap sorulurdu. keza gökhan zanın 1.5 milyon euroya sözleşmesi uzatılsa bu kadar para mı verilir, takım içi dengeler denirdi.

Eskiye nazaran saçma sapan adamlara para dökmediğimiz ve kadroyu şişirmediğmiz için şu ana kadar memnunum ama olumlu veya olumsuz birşey söylemek çok erken.

Biraz daha sabır beyler,amaç yönetimi vurmaksa vurun da, lig başlamadan sağlıklı eleştiri getirmek mümkün değil.

Zaten sorun yabancı transferinde değil.Sabır sabır diyoruz fakat bütün kaliteli "yerliler" uçuyor.GS nin yerlileri zaten iyi Fener de parayı bastırıp TSL deki en iyi yerlileri toplamaya başladı. Benim korkum yabancı transferi yapılması değil zaten avrupada bizde oynayabilecek sürüyle yabancı var.Önemli olan yerli transferinde başarı sağlamak çünkü yerli kalitemiz 3 büyüklerin hatta Kayseri, Antep, Bursanın bile altında bana kalırsa.Benim korkum beşiktaşta oynayabilecek yerlilerin elimizden uçup gitmesi ve seyretmeye devam etmemiz.Evet yabancı transferinde beklemek doğru seçim olabilir fakat yerli transferinde büyük bir facia olur.

jtr dedi ki...

yukardaki post a da yazdım buraya da yazayım bu dörtgözle beklenen transferi
"Gaziantepsporlu İsmail Köybaşı, Beşiktaş ile 3 yıllığına anlaşmaya vardı" kaynak ntv spor

Yorum Gönder

Ara