.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Haziran 2009 Pazartesi

Neden Stoper Arıyoruz

Medyada Beşiktaş'ın stoper arayışında olduğu yazılıp çiziliyor. Gökhan Zan'ın yenilenmeyen sözleşmesi de ayrı bir konu. Yedek stoper arayışında olunmayacağına göre -zira o tipte Zapotocny var elde- 11 için bir stoper düşünülüyor. Burada da temel soru şu; Tomas Sivok ne olacak? Zira Toraman'ın 11'deki yeri belli iken bir başka yabancıyı stoperden yana kullanmanın anlamı nedir? Burada yapılacak iki yorum var. Birincisi, bir yabancı stoper alıp Tomas Sivok'u asıl bölgesi olan orta alana atmak. İkincisi de Toraman'ı sağ beke atmak. Yani ilk seçenekte Üzülmez - Gueye - Toraman - Ekrem gibi bir savunma dörtlüsü olurken ikinci alternatifte Üzülmez - Gueye - Sivok - Toraman gibi bir dörtlü oluşuyor. Sivok'un orta sahaya atılması demek otomatik olarak Fink - Ernst - Sivok üçlüsünün ikili rotasyona girmesi anlamını taşıyor. Bu bağlamda Fink'in de +2 olacağını öngörmek mümkün. Özelikle Şampiyonlar Ligi'nde üçünün birden görev yapması da seçenekler dahilinde. Peki stoper kim olacak? Bu da ayrı bir konu. Çeşitli kaynaklardan Papa Gueye ile anlaşıldığı haberleri geliyor. Özellikle menajer kaynaklı haberler bunlar. Anlaşılan o ki, birileri bu transferi gerçekleştirmek istiyor ancak işin zorlu kısmı Metalist yöneticilerini ikna etmekte. Bobo, Delgado ve Zapotocny'nin gönderilmek istendiğini artık sağır sultan bile duymuş durumda. Bobo için pazarlıklar sürüyor. Delgado'nun sakatlığı ise ciddi sorun. Onu bu durumuyla satmak elbette hiç kolay iş değil. Zapotocny ise ülke içinde bir takas olayına sıcak bakmıyor. Zaten bir yere de gitmek istemiyor. Onun için de doğru teklif bekleniyor. Neticede birilerinin gelmesi için birilerinin gitmesi gerekiyor. İçinde bulunduğumuz hafta içinde bir takım gelişmeler olacağı kesin gibi...

4 Yorum:

okka dedi ki...

yabancın transferini geçtim.kaliteli yerli oyuncu almamız lazım ama daha hiçbir hareketlenme yok yerli konusunda...

Okan dedi ki...

gökhan zan galatasaray'a transferinin resmiyet kazanması ile bu soru da cevabını buldu galiba.

geloraptor dedi ki...

Gökhan Zan'ın GS ile anlaşmış. Artık stoper açığımız da var. Gerçi üzülmedim ama yerli bir alternatif daha bulunmalı yedek niyetine. Bonservisi elinde olan hala kimseyle anlaşmamış yerli stoper kim var? Bilen varsa yazabilir mi?

http://www.galatasaray.org/futbol/futbol_as/haber/4106.php

AQ-47 dedi ki...

Gökhan'ın yerine alt yapıdan herhangi bir oyuncu Sivok, Toraman, Zapo ile rotasyona girebilir, daha önce de yazmıştım, Gökhan'da ekstra bir özellik asla olmadı.

Yorum Gönder

Ara