.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Haziran 2009 Salı

Metzelder?

NTV Spor haricinde hiç bir yerde göremedim fakat NTV çok kararlı şekilde bu haberin üzerinde duruyor... Metzelder geliyor mu? Gelirse ne olur? Ben açık söyleyeyim, Metzelder - Toraman, Metzelder - Sivok tandemlerini görünce artık Kapalı'da ayakta durmak istemem... Ben artık oturmak isterim. Sen git Gökhan Zan'ı kaptır ve bu adamı al... Benim tansiyonum bile düşer artık, daha düşük tansiyonla gezerim... Parmaklarımın ucunda izlediğim rakip korner/frikiklerinde bi rahatlama yaşarım, elimde biram, hatta viskim olsun isterim... Evet, tribünde duruşum bile değişir... Hayalini bile kurmak güzel. Yanında Toraman'la oynadığında kolay kolay açık vereceğimizi düşünmüyorum. Hem Jessie'nin de gönlü olur Sivok orijinal pozisyonunda Fink'le rotasyona girer bu sayede. Ya da iki yabancımızı savunmada kullanırız, Toraman - Sivok - Metzelder - İsmail olur. Önlerinde Ernst, Fink, Tello, en önde Holosko, Nobre, Nihat olur mesela... Ekrem, Yusuf, Zapo, Rıdvan, daha kimler girer bu rotasyona... Nasıl da şahane olur... Ben dün Jessie'nin üç yabancılı stoper rotasyonu fikrini çok mantıklı bulmuştum. Bobo'yu üç otuz paraya değil, ederine satarsak gayet mümkün bir durum bu. Ancak Bobo üç kuruşa gidecekse eğer, Delgado bu takım için fena lüks değil midir? Kafasındaki ilk 11'i Delgado'lu kuran kaç kişi var? Freak sen sus :) Hazırlık maçlarını bekliyoruz heyecanla...

14 Yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

açıkçası benim için metzelder de olur ferrari de olur.

zaten şampiyonlar ligi'nde bahsettiğin, köybaşı-metzelder-sivok-toraman dörtlüsü ve önünde de ernst-fink oynar.

daha ofansif oynanması gereken türkiye ligi maçlarında sağ beke ekrem tarzı bir hücum beki yerleşir toraman da stopere geçer.

neticede metzelder de gelse ferrari de gelse zapotocny'nin takımda kalması lazım. çünkü kendisinin talibi yok. kiralayacaksam hem de maaşını ben vereceksem ne anladım o işten.

hem zaten stoperde eksiğimiz var.

rotasyonlar belli;

metzelder-zapotocny
sivok-fink

burada sivok anahtar oyuncu ve metzelder'in de alternatifi.

böyle olunca kritik oyuncu toraman oluyor. onun sakatlık falan yaşamadan devam etmesi lazım. yoksa iyi yabancıyı iki stoperden yana kullanmak zorunda kalırız.

veya denizli şapkasını koyacak önüne, toraman'ın sakatlığı neticesinde 2 yabancı-2stoper denklemine başka bir çözüm bulacak.

şu şartlarda zapo gitmezse türk stoper almaya da ihtiyaç gözükmüyor.

metzelder - toraman

metzelder - sivok

metzelder - zapotocny

burada bir başka stopere iş düşmez bence. hem bir başka stoper alınmaması demek sivok'a da daha fazla maç yaptırma şansı demek. bu her zaman avantajdır.

neticede savunmanın değişmez ismi metzelder olur, ortasahanın değişmez ismi ernst olur. zapotocny-sivok-fink toraman'ın yanında alternatif oyuncular olur.

yılda 3 maç oynayacak oyuncuya da yatırım yapmak yersiz bence. oyuncuyu kaydırırsın, edersin o şekilde kotarırsın.

zaten denizli kalabalık kadroları sevmez.

gelelim delgado bobo meselesine.

sıkıntılı yer orası. gelip deseniz ki bobo ve delgadoyu satıyoruz ve yerine de adam almıyoruz ok misin? ok derim.

hücum hattında derinlik yok, şişkinlik var.

batuhan beşiktaş forması giymesin diyorum tepki alıyorum. e batuhan 3. santrafor olarak tek kişilik alanda ne zaman oynayacak? bobo olmayacak, nobre olmayacak ve batuhan mı oynayacak? bu ne kadar büyük bir ihtimal?

batuhan'a şans verilebilmesi için bobo'yu göndermekten başka çaremiz yok. ha denirse ki batuhan burada oynayacak kapasitede değil... onu da tartışırız.

ama kendi adıma söyleyeylm. eğer mental özellikleri bir kenara bırakacaksak -ki bırakmamalıyız aslında- batuhan bobo'dan daha fazla gelecek vaad eden bir oyuncudur.

nobre'de türkiye şartlarının bence en iyi forvetidir. guiza'yı getirirsiniz verim vermez, carew gelir verim vermez. ama nobre verir. çünkü nobre bu ligin oyuncusudur. bu ligin futbol kalitesinde ön plana çıkacak özellikleri mevcuttur.

belki gitseler premier league'e orada topa vuramaz. bu ayrı konu. neticede nobre varsa nobre oynar. tıpkı daum'un fenerbahçe'sinde olduğu gibi.

batuhan-bobo meselesi bu.

nihat-holosko-tello-delgado-yusuf-serdar özkan hattında durumlar karışık.

bence bizim takımımızın zayıf halkası tam da bu hat. size göre en kuvvetli yer olabilir. dediğim gibi kadroda derinlik yok şişkinlik var. nihat dışında kalanlar yedek kalacak oyuncular değiller. sonradan girip iş yapacak tek oyuncu var yusuf. keşke mümkün olsaydı da delgado'yu tello'yu holoskoyu gönderip baba 2 oyuncu alabilseydik.

sivok-ernst göbeğinde kanatlara alınacak iki adam, önlerinde nobre(batuhan) nihat hücum elemanlarıyla her takımla korakor oynardı.

ama 4-3-3 dediğin taktikte delgado'nun yeri yok. tello'nun da yeri yok. yusuf'un yeri yok. gerçekten yok. sol önde mi oynatacaksınız? yusuf tüm sezon 11de oynasa 8 gol ya atar ya atmaz. tello aynı şekilde.

tellonun oyuncu tarifinde hücum beki diyor zaten. sen onu sol önde kullanıyorsun. delgado forvet, forvet arkası sen kanatta kullanıyorsun. yusuf aynı şekilde. e ozaman bu takımdan nasıl şahsiyetli futbol oynamasını beklersin ki. kimse orjinal yerinde değil.

beşiktaş'ın 4-4-2 ye geçip ve bir 10 sene taktiğine dokunmayıp buna göre bir yapılanma içine girmesinin zamanı gelmiştir.

beşiktaş son 10 sezonda hiç taktik değiştirmeyip devam etseydi emin olun bugün noktasından çok daha başarılı bir geçmişi ve potansiyel geleceği olurdu.

metzelder gelirse temiz olur. ben rotasyonları kafamda kurarken hep(şeytan kulağına kurşun) sakatlıkları gözönünde bulunduruyorum. şimdi düşünün, nihat ve toraman sakatlansa, nasıl bir kadro çıkartacağız, 6 yabancı kimler olacak allah biliyor. mustafa denizli kalabalık kadroları sevmez, garip garip isimleri yollarlarsa hiç şaşırmayın. ben batuhan, fink, erkan ve ekremi yakın zamanda yolcu görüyorum. beşiktaşın ihtiyacı olan şey ise aslen metzelder cepte kabul edilirse bir kaleci. evet kaleci. rüştü ne zaman bir hata yapsa maçı orada bırakıyor, sakatlanıyor falan. avrupada her kaleye geçtiği maçta 1e 10 ürün veren hakan arıkan ise beyni yıkanmadıkça işe yaramaz artık. cenk ve çağlar alınsın, ekrem ve ortada fazla olan isimlerden mesela erkan gönderilsin. sonra gül gibi kadro olsun elimizde. yönetim bu sene boboyu hala satmadığı gözününde bulunudurulursa beklenenden çok daha iyi iş çıkartıyor bence.
seneye için adı geçen transferlerin de olduğu kadrom ise
cenk
rıdvan metzelder toraman ismail
nihat ernst delgado tello
holosko bobo

yedekler
rüştü
ekrem
zapo
sivok
üzülmez
yusuf
fink
sivok
çağlar
nobre
serdar
iki tane 11 çıktı, daha saymadığım adamlar var:)

birkan dedi ki...

Hani Rosicky?

Stan Van Gundy dedi ki...

Zapo kesinlikle kalmalı. Ferrari'de gelse Metzelder'de gelse gonderilmesi halinde +2 durumu yuzunden çok sıkıntı çekeriz. Buraya tekrar yazmış olayım bunu.

ian dedi ki...

dedikodu bir haber gibi duruyor.. pek ciddiye almamak gerek bence.. ama oldu da geldi diyelim -ki imkansız değil- kesinlikle zapo'nun takımda kalmaması gerektiğine inanıyorum.. metzelder,sivok ve toraman gayet kaliteli şl için yeterli olur gibime geliyor.. ankara sk'den gelen erhan güven'in hem bek hem stoper oynadığı söyleniyor.. denizli de açıklamasında "zan'ın eksiğini kendi içimizden doldurabiliriz" demişti ki kafasında erhan güven var gibi stoper bölgesi için.. fink'i çok fazla izlemedim ama yapısı sanki uygun gibi stoper oynamaya çok çok zorda kalırsak tabi..

Noat Samisa dedi ki...

Ben de Delgado'lu 11'ler kuranlardanım. Sayıyı 2 yapın. :)

Ahmet Görkem Görk, geçen sezon istedik; 2 milyona vermediler. Önce bu adamla, arkayı yerli biriyle garantiye alalım. Sonra duruma döre Zapo'dan uzun ve fizikli biri düşünülebilir.

Adsız dedi ki...

@gökhan yıldız;
Ekrem'i yollama mantığını anlatırsan sevinirim.Nasıl fazlalık oyuncuymuş anlamadım.

@ syhvbyz1903 ekrem mustafa denizli'nin kafasında zaten yoktu. ama çok çalışıp, işini iyi yapamayanların yerinde yükselerek, kısacası joker olarak ekrem oldu. şimdi bana sorsanız bu adamın hakiki yeri neresi, inanın size 4-5 yer söyler bunlardan birisi derim. şimdi, o sayacağım 4-5 yerin tamamında oynayabilecek her biri ekrem'den daha iyi bir biçimde olayı kıvırabilecek adamlar var. ekrem bu alanların herhangi birinde olayı aşıp asıl mevkisi orası olanları yedek bırakamazsa ki mesela defansın sağını ele alırsak; ekrem önce rıdvan ve erhan'ı sonra bu işi ondan daha iyi yapacak (bence) toraman'ı devre dışı bırakması lazım. bu söylediğim zorluk, ihtiyaç olan bölgelerin neredeyse tamamına transfer yapan beşiktaş kadrosunun ekreme kötü bir sürprizi. ekrem forma bulamazsa, giydirirler yedek kulübe formasını, sonra devre arasında lider ve farkı açmış olmazsak transfer ihtiyacından doğacak gönderilecek adam kontenjanı ekrem'i alır, koyar uzaklara.
@birkan hani rosicky? yani rosicky gelebilir diye bir fikir oluşmadı kafamda hiç. şu anda bana sorsan gelmez rosicky. gelirse işimiz ne, oturur bir 11 daha kurarız:)

isaac newton dedi ki...

zaponun gönderilmesini düşünenlerdendim.ama bize gelmeden bu adam udinesede 3lü savunmanın sağında oynuyodu sağ bekte deneyebilriz belki fazla uçtum ama denemekten zarar çıkmaz.aslında bize en uygun sistem 4-3-3 diye düşünüyorm iyi bi türk ön libero transferiyle tabi.bu aurelio ya da murat ceylan olur.gündemde ki transferlerin yapıldığnı düşünürsek
rüştü
ekrem sivok metzelder ismail
ernst aurelio fink
nihat holosko
bobo..
holoskonun gönderilme fikride çok saçma geldi ayrıca,bu takımdan ilk delgado gitmeli

jeankier dedi ki...

ekrem enterasan şekilde -sağ ayaklı bir topçu olmasına rağmen- defansın solunda diğer mevkilere göre daha iyi performans gösterdi..

AQ-47 dedi ki...

Metzelder transferi artık defansif anlamda "taş gibi" takım olduğumuzu tesciller, Ferrari transferi de o kadar olmasa da en azından Türkiye Ligi'ni bağladığımızı gösterir. Nobre'ye gelince, bu sene kanat oyuncularının transferiyle yan toplarda ve karambollerde yine Fener'deki günlere dönecektir. Ama sanmayın ki Nobre-Nihat ikilisi istediğinizi verecek. Holosko derim başka bir şey demem.

Sercan dedi ki...

@Gökhan
ilk başlarda Mustafa Denizli nin kafasında yoktu belki orasını bilemiyoruz ama "Ekrem'in potansiyeli 1-2 maç izleyerek anlamak kolay değil" gibisinden sözleri ile bir önceki sene izlediği Antep maçlarında değerini anlayamadığını itiraf etmişti. Yani Mustafa Denizli fazlası ile memnun Ekrem'den.
Ekrem'in özelliklerini sen dezavantaj görürken, ben ve çoğu kişi birden fazla yerde sırıtmadan oynayabilecek potansiyelde biri olmasını avantaj olarak görüyoruz.
Üstelik Rıdvan ve Erhan ı geçmesi gerekiyor diyorsun. Burada forma kapması gerekenler Rıdvan ve Erhan'dır. Ekrem'den iyilerdir belki ama kendilerini ispatlamaları gerekenler onlar, iyi olmalarını herkes istiyor zaten ama Ekrem yok sayılabilecek bu kadar küçük görülebilecek bir yetenek değil. Ekrem geçen sene genelde banko oynayan biriydi ve şu an sağ bek veya başka bir pozisyon için 3. alternatif değil ilk 11e en yakın oyunculardan ilk 18 in bankolarından birisidir.

delgado dedi ki...

geçen sene daha çok beklerde oynadı, ekrem'in gerçek yerinin kanat olduğunu unutmayalım, özellikle kontra atak oynamamız gereken yerlerde çok iyi sağ sol forvet oynar. holosko-nihat da zaman zaman 1.forvet olabilir ekrem'in kanat özelliği sayesinde. bu da bobo'nun satılması için başka bir sebep. not edelim :)))

yerine dünya yıldızları alınsa da ekrem hala takımda şans bulma imkanı olan en yüksek oyunculardan biridir, mücadeleci ve sadece topu düşünen yapısıyla. ayrıca böyle adamlar takımın ruhuna da çok şey katar, gerek antrenmandaki performansları gerek mücadelesi ve yüreğiyle. nba'de özellikle bu tip adamlar olmadan şampiyon olan takımların sayısı pek azdır.

Gökhan dedi ki...

ilk 11'de oynamasa da kadroda olmasını isterim her zaman için ekrem'in.nerede bir eksiklik olursa oynayabilir,ondan iyi bir görev adamı bulabilir miyiz?zor bence.

Yorum Gönder

Ara