.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Haziran 2009 Pazartesi

Medyada Beşiktaş

Beşiktaş'ın temel problemi ne başkandır, ne yönetimdir, ne futbolcu topluluğudur, ne teknik heyettir... Beşiktaş'ın asıl çözmesi gereken sorun medyada yer alan Beşiktaş'lı spor yazarlarının kalitesidir. Bakın nicelik önemli değil. Binlerce Feridun Niğdelioğlu, Altan Tanrıkulu, Rıdvan Dilmen olmuş ne olacak. Senin eli kalem tutan, ağzı laf yapan, konuşmaya başladığında kendini dinleten tek bir spor yazarın yoksa haklı-haksız her davanda haksız olursun. Beşiktaş'ın ne yapıp edip kendi nitelikli spor yazarlarını üretmesi gerekir. Biz burada blogumuz aracılığıyla yaparız, aramızdan biri mücadelesini verir belli bir yere varır... Ne olacaksa olur Beşiktaş medyada köpek muamelesi görmez. Önce bu nitelikli beyinleri üreteceksin, ondan sonra başkanından, camiandan bu insanlara sahip çıkmasını isteyeceksin. Ama önce bu adamlar var olacaklar. Senin camianın üretimi, Sergen Yalçın kalibresinde olduğunda, bir anlam üretecek iki kelimeyi yan yana getirmekten aciz insanların ağzına baktığında, her zaman ve her yerde, her davada haksız çıkacağımız açıktır. Bunları yazarken bir yandan bakıyoruz ki, Feridun Düzağaç gibi bir insan bile "Bu işler bana göre değil" diye yazmayı bırakabiliyor. Neden biliyor musunuz? Beşiktaş'lılardan tehdit mesajları aldığı için, bir hayranı tarafından tüm cd'leri kırılıp evine postalandığı için...

11 Yorum:

kveldsmork dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kveldsmork dedi ki...

şu an ntvspor da sergen hakan faciasını izliyorum.
beşiktaşı tü-kaka yaptılar.topuzu da gerizekalı ilan ettiler fenerde oynamak istemediği için.
beşiktaş etik değilmiş.derken fenerin bilicayla g.antepli bekirle anlaşma imzaladığı haberi geldi...yorumlarda bekirle(antepin sözleşmeli futbolcusu)fenerbahçenin görüşüp anlaştığı ve daha sonra antepe komik bir fesih bedeli önerdiği,antepin bunu kabul etmediği ve sözleşmeli futbolcuyu ayarttığını,durumu kınadığı,bunun üzerine fenerin geri bastığı(ne de olsa artık bekir ayartılmıştır)prograda kimseciklerin aklına gelmedi.herkes hayırlı olsun,bakıcaz gibilerinden laflar ettiler..şimdi gelinen nokta: bekir bedelsiz olarak fenerbahçede!!!
daha ben ne diyeyim,hangi yollara vurayım,hangi sulardan içeyim?
bu nasıl bir ikiyüzlülüktür?nasıl yalakalıktır?
her ne kadar medya maymunu olsa da serde biraz beşiktaşlılık kalmıştır diyerekten sergenden topuz konusunda güzel ayak içi plase bekledim.yok kardeşim,adam topuza beşiktaşta oynamak istiyorum dediği için neredeyse ana avrat küfredecek.bir kere daha haram zıkkım olsun yedğin içtiğin.varsa da hakkımı helal etmiyorum bu adama.
sabırla fener formasını giymek istiyorum fakat klübüm bonservisimi beşiktaşa verdi vakasını bekliyorum.medya maymunlarını görecem...
gün olur devran döner

threepoint dedi ki...

F.D.'yi döndürmek gerek radikale... Biz de tehdit edelim, eğer dönmezsen biz 1.000 arkadaş CD'lerini kırıp evine yollayacağız diye. Hele bir and the Oscar goes to yazısı vardı ki, offf anam offf, hadi be abi yaz tekrar...

adnan aybaba, hatta ismail er bile beşiktaş medyası olarak yer almakta ya, alacağın olsun feridun abi...

Adsız dedi ki...

Ya kaliteli, efendi yorumcu da medyatik olamıyor ki abi, Basri Baykoç çok düzgün bir Beşiktaş yazarı, kaç kişi bilir, tanır, izler?...

Güven Taner, Atilla Gökçe gibi abilerimiz de iyidir sağolsunlar. Bir de Kazım abi sağ olaydı, görüşlerine katılın katılmayın savunurdu Beşiktaşı...

threepoint dedi ki...

güven taner'i hiçbir zaman sevemedim, hep okumama rağmen. ama Atilla Gökçe hakettiği değeri görmüyor bence, bayıldığım bir insan, iyi bir yazar, Beşiktaşlılık'ı yazarlığından da güzel. Basri Baykoç da şukela bir insan, biz biliyoruz ona yeter bence o. vedar demiroğlu'ydu sanırım, bazen saçmaladığı oluyor ama onu da çok severim. ama illa da vedat abimiz, kendi deyimiyle, Beşiktaşlı kere Beşiktaşlı, güzel kere güzel insan, ellerinden öperim abim, senle rakı içmek nasip olur inş. bana...

EnisteKolaKoy dedi ki...

abi düzgün yazar nerde prim yapıyor allah aşkına söyleyin bana? feridun düzağaç pırıl pırıl mükemmel bir insan. o adam nasıl spor yazarı olabilir ki? bırakırlar mı ona meydanı sanıyorsunuz.

bu ülkede bilmemkimin damadı diye, bbg yarışmasında 1. oldu diye taktik, teknik yazan adamlar var.

aziz üstel, ömer çavuşoğlu, selçuk yula, gökmen özdenak, meriç tunca vb. gibi aç köpek gibi saldıran bi tane adamımız var mı? olmaz tabi çünkü onu besleyecek kimse yok.

bu passat muhebbetleri kaç kere döndü de birisi de arkasını dönüp araştırdı mı acaba?

olay birisini seçip yükseltmeyle olsaydı keşke, ben de istiyorum ibrahim altınsaylar, feridün düzağaçlar yazsın beşiktaşımızı. ama hakkıyla koruyamazlar onlar, çünkü bu işin pisliklerini bilmiyorlar.

eğer güçlü bir medya istiyorsan parayla adam yerleştireceksin içeri, besleyeceksin ki taraftarı coşturacak haberler yazsın, köşesinden ona buna salça olsun, senin bütün faaliyetlerini desteklesin.

cem dizdar abiyi unuttunuz beyler!! o da editörlüğe kaydı galiba, ama ekrana çıkınca da hafif kalıyor karşısındakiler, ne yapsak ki acaba? ayrıca bir dezavantajımız da şu ki, bütün efsanelerimiz antrenör oldu, yorumcu kalmadı :))

Stan Van Gundy dedi ki...

Beşiktaş'ı taraftar olarak destekleyecek insan sayısını düşünelim.. Hımmm.. Sıfır..

Çünkü Beşiktaş taraftarı gerektigi zamanda objektif olabildigi için her zaman kendi takimini yada takiminin yaptiklarini destekleyip gazlamaz Jesi kardeşimin yazdiği isimler gibi.

Outfoxed adinda bir belgesel var. Bush'un is ortagi Rupert Murdoch'in sahibi oldugu FOX"un, Bush iktidarda iken yayinlarinda nasil insanlarin beynini yikadigini orneklerle gosteren.

Kamuoyunu istedigin tarafa cekmek istiyorsan yapman gereken en onemli is, adil gorunmek ve adil bir ortammis hissi verip istedigin gorusu pompalamak. Bunun icin FOX, bir cumhuriyetci ile bir demokrat'in karsi karsiya geldigi tartismalar duzenler. Cagirdigi cumhuriyetci agzi iyi laf yapan, konuya hakim, kamuoyunda etkisi olan biri olurken, karsisina koyduklari demokrat ise fikirlerini iyi ifade edemeyen, medyatik olmayan karakterde tartismacilar olur ve boylece tartismalari hep istedikleri taraf kazanir.

Yillardir Turkiye'de en cok uygulanan yontem budur. 90 dakika'da agzi cok iyi laf yapan Hincal'in karsisina Hasmet gibi bir kafa sallama makinasini cikarmak, Telegol'e yillarca herkesin alay konusu olan Adnan Aybaba'yi koymak, lig tv mac yayinlarinda son derece yumusak basli ve objektif olmaya calisan Sanli kaptan'i koyarak Besiktas'i alttan alta elestirmek vs. vs.

Gazetelerin kose yazarlari da bu sekilde. Hep yumusak basli, zararsiz isimlerin yazmasina izin verilir. Biraz sivrilmeye ve sert yazmaya baslayanlar barinamazlar.

Tum bunlar objektiflik kisvesi altinda istedikleri gorusu pompalamalarini ve kamuoyunu istedikleri yone cekmek icin altyapiyi hazirlar.

Sorun kaliteli Besiktas yazari cikaramamaktan cok, kaliteli yazarlarin bu duzende yukselememesi ve buyuk kitlelere hitap eden medya organlarinda barinmalarina izin verilmesi. Bu da hep lobi ve guc ile alakali.

Adsız dedi ki...

Yönetimden beslenecek pislik çirkef adam olayı Beşiktaş camiasının yapısına uymuyor ama. Biz zaten bizatihi çirkef bi takım olsaydık şimdi bu ülkede şampiyonluk sayıları eşit olurdu. 11 (ya da 13) şampiyonluk vakarımızı korumanın bedelidir. Bu medya alemine de yansımıştır, napalım çıkmıyor bizden böyle cevval adamlar, hepsi mülayim, hepsinin aklı başında. ha çıkartmıyorlar mı ayrı mesele, ama mesela bu orhan yıldırımlar, adnan aybabalar nerden çıkıyor onu da bilmiyorum gerçekten o konu beni aşar. duyduğuma göre ajdar da Beşiktaşlıymış, wikipedia'da görmüştüm bu bilgiyi, sonra biri dayanamayıp silmiş anlaşılan...keşke wikipedia'dan silinecek kadar kolay silinebilseler bazıları...

themex dedi ki...

cem dizdar, ibrahim altinsay ve feridün düzağaç'ın bir söyleşisine katilmiştim. bir soru gelmişti cem dizdar'a orada. "erman toroglu her gün atip tutuyor, bir beşiktaşlı da çıkıp hakkımızı savumuyor" şeklinde bir sitem, soruydu. cem dizdar ise gayet güzel cevabını vermişti, "bizi onların seviyesine inmemekle mi suçluyorsun" şeklinde..
bu da biraz oraya çıkıyor sanki. kaliteli ve yazılarını sevdiğim-iz beşiktaşlı yazarlar bu konulara hiç girmiyorlar, daha çok beşiktaş sevgileri veya yönetim-futbol analizleri hakkında yazılar yaziyorlar. e spor yazarligi zaten bu değil mi? en azından böyle olmamalı mı?
ben şahsen medyada Feridun Niğdelioglu tadinda bir beşiktaş yazarı olmasındansa hiç olmamasını tercih ederim.
(bahsettiğim yazarların yazılarını eskisi kadar göremesek de yine de konuyla ilgili olur diye düşündüm.)

Yorum Gönder

Ara