.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Haziran 2009 Salı

Kim, Ne Yaptı?

Yukarıdaki tabloda, bu sene ligde kimin kaç dakika oynadığı ve kaç gol attıkları yazılı. Sıralama ise, aldıkları toplam süreye göre düzenlenmiş. En çok sahada 90 dakika kalan bile, sadece 28 maç kalmış ki, bir futbolcunun bile 30 maçın üzerine çıkamaması enteresan. Zaten en çok oynayan futbolcuların arasında bu senenin müzmin sakatları Rüştü ve İbrahim Toraman'ın olması hem enteresan hem de fedakarlık bakımından da anlamlı. 32 kere sahaya çıkan Tello'nun ise sadece 13 kere 90 dakika sahada kalabilmesi de, kendisinin maç kondisyonu açısından ne denli yeterli olduğunu ortaya koyuyor. Gol dağılımları ise, olabilecek en homojen şekilde gerçekleşmiş. Forvette oynayan isimler, Bobo (11), Holosko (10), Nobre (10) gol, forvet arkası oynayan isimler de Tello (6), Delgado (6), yarım sezonluk Yusuf da (3) gol atmayı başarmış. Yani neredeyse hepsi aynı sayıya ulaşmış. Ha bir de son olarak gol sayısına ekleme yapalım, bu da Turkcell Super Lig ile alakalı. Son üç senenin şampiyonları, sırasıyla Fenerbahçe-Galatasaray ve Beşiktaş, 2 gol ortalamasını dahi bulamamışlar. Bu sene en çok gol atan takımlar, Beşiktaş ve Fenerbahçe sadece 60 gol atabilmişler..

9 Yorum:

okka dedi ki...

o değil de bu erkan zengin neden alındı? Hangi mevkide oynar onu bile unuttum.

asist time dedi ki...

Basketbol da sıkca kullanılan tabir; "Ya Tutarsa"

Tello'nun 90 dakika oynamamasinda kondusyonu kadar taktiksel degisikliklerin etkisini de soylemek gerek.

Cunku ayni Tello, Rustu'yu bir kenara biraktigimiz zaman Toraman ve Sivok ile birlikte ligde en cok sahada kalan 3 oyuncumuzdan biri. Ilk dortteki diger oyuncularin kaleci ve savunma olduklari dusunuldugunde, bu da gayet onemli bir devamlilik basarisi olarak gorulebilir.

Kafa gollerinde 5 golle ilk siradaki Nobre'yi, 3 golle Bobo ve 2 golle Sivok takip ediyor. Toraman genelde bu listede olurdu fakat bu sezon iki golu de ayakla geldi. Holosko, Tello ve Zan'in da birer kafa golu var.

Ceza sahasi disindan gollerde Tello ve Delgado ikilisi 2'ser golle basi cekiyor. Toraman, Ernts ve benim hatirladigim Turkiye'de ceza sahasi disindan ilk golunu atan Nobre'nin de birer golu var.

Frikiklerden direk golumuz olmamasi olumsuz bir nokta. Ancak son birkac yilda Turkiye liginde frikik gollerinin cok azaldigini gozlemliyorum.

Kart konusunda ligde 1'den fazla kirmizi goren oyuncu yok. Sivok'un 9 sari kart ile bu alanda acik ara lider. Ardindan 5 kart ile Rutstu ve 4'er sari ile Zapo, Toraman, S. Ozkan geliyor.

Ilk yarilarda 24, ikinci yarilarda 36 gol atmamiz ve 60 golun 17 tanesini 75. dakikadan sonra bulmamiz uzerinde durulmasi gereken rakamlar.

Asist konusu her zaman hangi kriterin gecerli olacagi konusu ile tartismaya acik ancak bence onemli olan tutarli olunmasi ve bir futbolcuya hangi kriter uygulaniyorsa digeri icin de o uygulanmali. Bu baglamda Transfermarkt rakamlari benim incelememe gore biraz siskin fakat uygulanan kriter her futbolcu icin ayni oldugu icin tutarli.
Buna gore...

Tello ligde 14 asistle basi cekiyor. Bobo'nun 8, Holosko'nun 7 asisti var. Delgado 5, Toraman, Nobre ve Ekrem ise 3'er asistte. Uzulmez 27 lig macinda asist yapamamis.

Takimin deplasmanda 31 gol atip Inonu'de 29 gol atmasi da enteransan bir rakam. Kendi sahasinda deplasmandan daha az gol atan ligin diger takimlari Tranbzon, Kayseri ve Gencler.

Bobo, Nobre ve Holosko'nun attiklari gol sayisi kadar, dakika basina attiklari gol sayisi da hemen hemen ayni. Bobo her 182 dakikada bir gol atmis, Nobre her 185 dakikada, Holosko ise her 195 dakikada bir gol.

norton dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
norton dedi ki...

Erkan Zengin,Kocaeli macında ilk yarı boyunca sahada kalmıstı.Diger 1 dakikayı hangi macta oynadı,hatırlayanınız var mı?Aydın Karabulut neden bu sene kadroda düsünülmedi?Gecen sene hemen aklıma ilk etapta Inonü'de Trabzon macı ve Sivas deplasmanı aklıma geliyor.Ozellikle Sivas macında sahanın en iyisiydi.Gorev aldıgı her macta da vasatı asan performanslar sergiledi.Ibrahim Üzülmez'den farklı bir yüz gorecegimiz icin hepimiz heyecanlandık.Neden biz bu adamı tek kalemde cizdik?

Tello,saha kaldıgı süre icerisinde en efektif,verimli oynayan isim.Kondüsyon eksikliginden oldugu kadar taktiksel varyasyonlardan otürü de oyundan alındı.Su +2 durumundan dolayı hep ikili degisiklikler gorme durumunda kaldık.Sampiyonlugun bas mimarlarından biri.Üstelik maliyet-performans analizi yaptıgımızda listenin en üstünde olan isim.Hele ki Delgoda'ya verilen milyon euroları hatırladıgımda bu durum,kanıma dokunuyor

"Erkan Zengin,Kocaeli macında ilk yarı boyunca sahada kalmıstı.Diger 1 dakikayı hangi macta oynadı,hatırlayanınız var mı?"

Inonu'deki Trabzon macinda son saniyelerde oyuna girmisti.

norton dedi ki...

Hakikaten zihnimi epey yokladım,fakat bir türlü hatırlayamadım.Ogrenmesem icime oturacaktı.Tesekkürler starks!

kveldsmork dedi ki...

Antalyaspor kupa maçında da oynamıştı.(antalyada)kale ağzına sağdan bir orta yapmıştı(detay)

Gökhan dedi ki...

ofansif oyuncularımızın 90 dk tamamlayamamaları normal zaten oyun kötü de gitse iyi de gitse genellikle kendi aralarında değişiyor bu oyuncular.
kadroyu olabildiğince iyi kullandığımızı ve sorumlulukları eşit paylaştırdığımızı en azından bunu yapmak içn uğraştığımızı söyleyeblirim.ilk 2-3 maç delgado iyiydi,ilk yarının ortalarında nobre,ikinci yarının başında tello,ortasında yusuf,sonlara doğru bobo ve holosko ileride ön plana çıkan oyuncular oldu.
i.toraman,ernst,sivok,ekrem,i.üzülmez
ve ernst gelene kadar birçok kişinin beğenmediği cisse de ellerinden gelenin en iyisini yaptılar

Yorum Gönder

Ara