.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Haziran 2009 Çarşamba

Her Şey Nüfus Kağıdı İçin!

Artık kaleci transferinden vazgeçtik, malum görünen orada da hareketlilik olmayacağı yönünde... Denizli bana benziyor biraz sanırım, yaz sıcağında çalışası gelmiyor adamın; tatil havasında, rakıdan balıktan sesi soluğu çıkmaz oldu... Helal olsun, o kadar sövdük kendisine taktiğiydi, nerden geldiğiydi derken; fazlasıyla hak etti... Şimdi takıma bakınca ve Topuz'u da alamadığımıza göre alttaki bütün başlıkların temelinde aynı sıkıntının olduğunu görmek mümkün... Kim olacak bu beşinci yerli? Bu aralar iyi topçuların nüfus kağıdının gramı 5 Milyon Euro çekiyor! Arkadan başlarsak ve yanlarına ikame etme şansı olan yerlilerini parantezlersek durum şöyle; Rüştü (Hakan) / Toraman (Zan) yüzde yüz iki kişi... Toraman'ın mevkisi belirlenir, o kolay... Ekrem (Serdar K, Erhan G.) sonuçta Avusturya Milli Takımı oyuncusu, o da üçüncüsü olsun. Üstelik joker gibi bir görev adamı. Dördüncüsü 2,3 M Euro'luk Nobre... Yerli bir yedeği yok! Yani sakatlanırsa dördüncümüz bile yok! Batuhan mı? Her konuda konuşan yönetimimiz sanırım onun geleceğine henüz karar vermedi... Peki tamam hadi Nobre sakatlanmadı, anladık da beşinci kim? Kimse beşinciye takım içinden birini oturtamıyor. Ben de oturtamıyorum. Yabancı tercihleri de aşağıdakine benzer şekilleniyor; kabul edilmişlik sırasına göre: 1) Ernst 2) Sivok 3) Holosko 4) Tello 5) Bobo 6) Fink 7) Delgado 8) Zapo (Hatta ben Zapo'yu yukarı alırım ya neyse) İlk altısını kadroya koyunca geriye kalan tek açık pozisyon sol bek. Demek ki bizim sol bekte oynayacak bir adet yerli futbolcuya ihtiyacımız var. Hala transfer yapmadığımıza göre bilin bakalım kim olacak bu aşağıdakilerden? 1) Yusuf Şimşek 2) Gökhan Zan 3) Serdar Kurtuluş 4) Uğur İnceman 5) Necip Uysal 6) Serdar Özkan 7) İbrahim Üzülmez 8) Erhan Güven Zamanında Lorant Yusuf'u sol bekte denemişti. Belki o olur? Yoksa başkası mı geldi aklınıza?

21 Yorum:

No Pasaran dedi ki...

Cok guzel bir analiz. Yapilan analizden bana en oluru Ugur Inceman'i Ernst'in yaninda oynatip sol beke bi yabanci transfer etmek gibi gorunuyor.

Daha guzeli ise hem sol beke bi yabanci, hem de Ugur'un yerine daha iyi bir yerli orta saha transferi olur.

Daha once baska post'lar da atildi ama en guzeli Nuri Sahin olur. Ya da gobegi Fink ile kapatalim derseniz sol one bi yerli transferi olabilir.

Rustu

Ekrem - Toraman - Sivok - Tello

Holosko - Ernst - Fink - Caner

Bobo - Nobre

Aslinda bir tek Caner transferi ile yukaridaki kadro gerceklesebilir. Kalite ne kadar artar orasi mechul..

Kalten dedi ki...

Sol beke Çağlar gelse?

habua_bakhala dedi ki...

tabii ki 7 numaraya yazdığın futbol abidesi olacak. ne sandınız?

ayrıca Telloyu sol beke yazmak intihardır. Ertuğrul zamanında denendi ama olmadı.

purplepurple dedi ki...

mustafa denizli ekrem'den sağ bek olmadığını gördü, adam son 4 hafta sağ bek oynamadı, taraftar hala görmedi şunu :)

ekrem'in sağ bek'in 1. adamı olarak görülmesi, deli'nin sol bek'in 1. adamı olarak görülmesinden daha vahimdir. he sonuçta ikisi de vahimdir, zaten beşiktaş nihayet bir çok iyi sağ bek, bir çok iyi sol bek almadıkça hali vahimdir.

cl'de ekrem bir maç sağ bek oynasın, seyreyleriz olacakları.

Sertug Ozgur dedi ki...

Takımın dengelerini bozmamak adına tek çözüm sol beke yerli almaktır.Bence sırıtmadan oynayabilcek birinci aday da Çağlar Birincidir.

zubi dedi ki...

bence çağlar yeni adem dursun olur. vasat kere vasat bi adam yahu kim hangi maçını hangi hareketini hatırlıyo bu adamın bu sezon allahını severseniz söyleyin? forzada biri söylemiş ne güzel söylemiş çağlar gelirse ibrahimin ancak saçlarını keser. başka da bişey kesemez.

denizlinin büyüklerle oynadığı bütün maçları izledim. gs maçındaki direkten dönen şut haricinde hantal ağır çağdaş atanımsı bi oyuncu gibi geliyo bana çağlar. ekram 10 kat daha verimli olur bu adamdan. tamam sırıtıyo bekte ama yine de çabuk oyuncu. çağlar gitti mi gelemez geldi mi gidemez.

gittiğimiz yol yol değil. umutları kaybetmeyelim diyoruz ama "çağlar iyi transfer abi" ye doğru gidiyosak geçtiğimiz iki üç seneye bi bakalım çünkü seneye yine oralarda bi yerde oluruz.

zubi dedi ki...

bence şöyle bakılmalı konuya:

eğer biz bu sene ismaili alamıyosak (ki ben onun da ibrahim'i kesebileceğine inanmıyorum) ;

ya yabancı hakkını iyi bi sol bekten kullanırız ya da bu seneyi ibo ve ekremle geçiştirip ismail i seneye almaya çalışırız ikinci durumda orta sahaya da sezer ya da m.ceylanı alır fink i +2 ye atarız.

türk oyuncu almamız gerektiği için türkiyedeki vasat oyuncuları toplamayalım. kanser oluyoruz sonra.

No Pasaran dedi ki...

direkt ilk 11'e koydugunda siritmayacak ve alabilecegimiz 2 yerli oyuncu kaldi sadece. Caner ve Manisa'dan Sezer. Gonul ister Nuri ya da Hamit alinabilsin ama zor.

Ne Caglar, ne de Ismail Ibrahim Uzulmez'i kesemez onumuzdeki sene. Caglar omur boyu kesemez, Ismail ise seneye kesemez...

Murat Ceylan da, Ugur Inceman'dan iyi bi oyuncu degil, hatta Ugur daha teknik ve hucum yonu daha iyi. O yuzden Zubi'nin de dedigi gibi yerli transferi yapacagiz diye siradan yerlileri takima doldurmanin bi faydasi yok.

@habua_bakhala

Evet gecen sene Tello bekte denendi dogrudur. Ama olmadi gorusune katilmiyorum. Tello'nun bekte defanstan top cikarma problemimize buyuk katksi olacagini dusunuyorum. Hatta gunumuz futbolunda orta sahayi pas gecen ve uzun toplarla 2-3 sn'de pozisyon bulan takim huviyetine burunmemiz icin boyle bir hamlenin sart oldugunu dusunuyorum. Tello'nun Bobo'ya ve ozellikle Holosko'ya atacagi uzun toplarla yakalayacagimiz kontralari dusunuyorum da dusunmesi bile guzel...

Sertug Ozgur dedi ki...

Yalnız yeni adem dursun olur lafına çok güldüm. Tamam vasat diyin,doğrudur, kötü diyin de hantal, ağır demek iyi izlemediğinizi gösterir. Hadi ağır olsun, milli takımın solbeki Hakan Balta yüzmetreyi 10 saniyede koşuyordu değil mi?

zubi dedi ki...

vallahi bence olur=)taraftarla arasında o kadar problem çıkmaz belki ama ben seneye ona buna takasta teklif edilecek futbolcu istemiyorum.

hantallık konusunda bişey söyleyemicem, bende izlediğim maçlarda öyle bi izlenim bıraktı. açık alanda oynasın bakalım biraz şöyle iki defa 0 a insin gelsin o zaman görürüz.

kabul ediyorum seçim şansımız çok sınırlı. hamit, nuri gibi isimleri getirmemiz de çok zor olduğundan eh en kalburüstü sayılan özerle mehmet topuzu da kaptırdığımızdan bi yerden riske girme durumundayız.

ben bu riski murat ceylanla alırım, ismaille alırım. çağlarla hayatta almam.

kendini göstermesi gereken piyasa yapması gereken milli maçta yine vasatı aşamadı bu adam. ben vasattan sıkıldım, bıktım hatta. bu kadar ümitli girdiğimiz bi sezondan da sol bekimizde çağlarla çıkarsak üzülürüm ben.

Sertug Ozgur dedi ki...

Tamam riski murat ve ismail ile alalım da. Antep Başkanı satmayacağını söyledi kaç kere..Eğer olurda Çağlar'ı alırsak bu aynı zamanda antep'in ismaili satmayacağı anlamına gelir. İsmail'i satmayan bir düşünce yapısı da Murat Ceylan'ı çok zor verir.

Tamam vasat oyuncularla doldurmayalım da, dediğiniz gibi oyuncu kaynamıyor ki ortalıkta..

geloraptor dedi ki...

Ben şahsen Hakan Balta'yı da beğenmediğimden ötürü Çağlar'a da sıcak bamayanlardanım. Üzülmez'i herkes gibi hor da görmüyorum. Şampiyonlar Ligi için yeterli değil ama şampiyonlar ligi ya da benzeri bir seviye için yerli sol bek yok zaten. İsmail Köybaşı'da o potansiyel var ama şu sırada o da yeterli değil. Türkiye Ligi için Üzülmez o kadar da sırıtmaz. Caner'i çok izleyemediğim için onun için olumsuz bir şey söyleyemem. Ama onun da devşirme sol bek olduğunu biliyoruz.

Eğer anadlu kulüplerine borçlarımız olduğu söylentisi doğruysa, kulübün bonservisi elinde adamlara bir an önce yönlenmesi gerekirdi. Misal Fatih Ceylan kadroya alternatif olması maksadıyla alınabilirdi. Yedek kaleci olarak Hakan Arıkan'ı görmektense, Serdar Kulbilge'yi ya da 35'ine dayansa da Ömer Çatkıç'ı tercih ederdim. Batuhan'ı bu sene de kiralayacaksak Taner Gülleri Bobo ve Nobre'nin ardında üçüncü santrafor olarak işe yarardı. Çok beğenmesem de El Yasa Zapo'nun ayrılması durumunda kadrodaki 4. stoper olarak hem de yerli olarak bulunabilirdi. Çok kaliteli değil ama arada Türkiye Kupası'nda birkaç maçta oynar, Gökhan Zan ve Toraman ikisi birden sakatlanırsa mevkiisi dışında biri yerine o oynardı. Bu tip adamlardan baktın faydası yok Anadolu'dan bir oyuncu alırken takasta gönderip bonservisinde ufak da olsa bir indirim sağlayabileceğin adamlar. Belki büyük hamleler değil ama risksiz, hiçbir şey kaybetmeden bir şeyler kazanabileceğin hamleler.

Türkiye'de Orhan Şam, Sezer Öztürk İsmail Köybaşı ve Murat Ceylan dışında gelip katkı verebilecek pek oyuncu kalmadı alabileceğimiz. O yüzden gurbetçileri şöyle bir araştırıyorum kendimce. Onlardan Türkiye'ye gelmeyi kabul edecek banko olmasa bile rotasyonda yer bulabilecek adamların bir listesini çıkardım

1) Nuri Şahin(Dortmund): Nuri'den çok bahsettim zaten başa postlarda
2)Sinan Bolat(Standard Liege): Daha hiç izlemedim ama hakkında söylenenler çoğunlukla olumlu. Rüştü'nün bundan sonra en fazla 2 yıl oynayacağını ve bu sürede de bir sezonu maç kaçırmadan bitirmesini mümkün görmediğimden şans buabilir sık sık. Hakan Arıkan'dan beğenmediğimi yukarıda söylemiştim.
3)Ümit Korkmaz(Eintracht Frankfurt): Gurbetçi oyuncuları pek izleyemediğim için hakkındaki duyumlarıma göre yorum yapıyorum. Her iki kanatta da oynayabilmekteymiş kendisi. Sol önde bir alternatif olabilir. Yaşı da genç. 23'ünde.
4)Kennedy Bakircioglu(Ajax): CM 01/02 oynayanlar için transferi bile yeterli. Hemen gider formasını alırım. CM'ye göre değerlendirmeyeceğim tabii ki. Ama yedek de olsa Ajax'ın kadrosunda olan birisi boş adam değildir. Ajax'ta 2 sezondur ekseriyetle yedek kalıyor ama Ajax'a geldiği Twente'deki performansı istatiksel olarak fena değil. 66 maçta 23 gol 16 asist. Sağ kanatmış kendileri.
5)Yıldıray Baştürk(Stuttgart): Yıldıray yakın zamanda Türkiye'ye gelirse herhald bu yıl gelir. Sık sakatlanıyor hepimizin malumu ama sağlam olduğunda çok beğendiğim bir eleman. Sözleşmesi gelecek sezon bitiyor. Stutgart'tan istediği bonservis bedeline göre satın alınabilir ya da kiralanabilirse bir sezon kiralanır. Pek olası görünmüyor bana da ama isteyenin bir yüzü kara.
6)Selim Teber(Hoffenheim): Denizlispor'a gelmişti üç yıl önce ama iyi oynamamıştı. Oradan Hoffenheim'a geçti şu anda kaptan oldu orada. Sözleşmesi bitmiş. İmzala 2 sezonluk sözleşme. Olmadı gönderirsin.

Sertug Ozgur dedi ki...

Ya bir de öyle bi hava oluştu ki özer'i alamadın oyuncu kalmadı falan filan. Ne oyuncular geldi yıldız adayı diye oynayamadan gitti, ne oyuncular geldi bakmışsın takıma girdi. Gökhan gönül, mehmet topal 2.ligden gelmedi mi,kim tanıyodu bunları, hakan balta çok mu popülerdi.
Tek istediğim şu aşırı karamsar ruh halinden kurtulmamız.
Korkarım ki basında geçen ismail ve murat alınmazsa, başka alınan yerlilere karşı hemen homurtular yükselecek. Şu psikolojiden kurtulalım, rahat olalım biraz.

Lakerda'ya katiliyorum. Erhan Guven'in adini anan bile yok mesela; ben umutluyum kendisinden. En azindan sag bek oldugunu bilen bir sag bekimiz var artik.

yuki the zorba dedi ki...

@lakerda
haklısın...

Yahu şu sağ beke rıdvan şimşek neden hiç düşünülmüyor ?
Daha 18 yaşındayken Bank Asya Ligi'nin en değerli oyuncusu seçildi bu çocuk.Çok maçını izlemedim ama izlediğim maçlarda hemen dikkatimi çekmişti.Bank Asya'yı sürekli takip edenlerde dünya çapında bir yetenek olduğunu söylüyorlar.Al İsmail'le,Rıdvan'ı 12-13 sene bek sorunun kalmasın.
Yönetim çağlar gibi bir balona 3 milyon euroyu verirken rıdvan'ı niye görmüyor yine anlamıyorum

mehmetozy dedi ki...

ya paftan çıkarabileceğimiz sol/sağ bek hiç futbolcu yokmu allahaşkına..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

aurelio fenerbahçe'ye giderken biz ahmet hassan'ı aldık. yusuf fenerbahçe'ye giderken biz ümit'i aldık. galatasasaray balta'yı aldığında biz inceman'ı aldık. 1-2 sene sonra galatasaray ismail'i aldığında biz çağlar'ı aldık diyeceğiz.

carlito dedi ki...

Çağlar dediğimiz adamın Emre Özkan'dan ne artısı vardır bilen birisi açıklayabilir mi ?


İsmail için teklif yapılmış ancak bonservisi yüksekmiş (kaynak:Ntvspor) Acaba ne kadar istediler çok merak ediyorum, ver Zapo'yu kiralık üstüne de ekle bişeyler al işte şu adamı, gelecek sezon şuan ettiğinin 2 katı olacak zaten.

asist time dedi ki...

@ rogerio da silva bobo

varya için temizmiş dogrusu. Keşke başka oyuncu dileseydin. Rıdvan'a teklif goturdugumuz soyleniyor.

norton dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&Date=18.06.2009&ArticleID=1107541&AuthorID=112&b=Ismi%20gibi%20bir%20cocuk&a=Uğur%20Meleke&ver=24

Rıdvan Simsek hakkında bilgi almak isteyenler olursa yukarıdaki linkte kendisiyle ilgili Ugur Meleke'nin güzel bi yazısı var.

Ismail Koybası'yı ne olursa olsun almamız gerekir.Benim icin bu transfer Mehmet Topuz meselesinden daha onemli.Bu cocuga sans verirsek,ısrar edersek,arkasında durursak Besiktas onumuzdeki 10 yıla damgasını vuracak bir sol bek kazanır.(Anlatım bozuklugu oldu ama cocuga,cocukta,cocugun yazmaktan daha iyidir)

Yorum Gönder

Ara