.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Haziran 2009 Cumartesi

Derdinizi Karakolda Anlatırsınız Artık

Şu hemen yukarıdaki haberin başlığı aslında güzel bir özeti son transfer hikayesinin. Beşiktaş'ın Mehmet Topuz sevdasını hepimiz biliyorduk da aslında, meğersem Mehmet de boş değilmiş bize karşı. Elektrik alıyormuş. Tabi bazı kesimlere göre bu imkansız bir şey, eğer gerçekten böyle olsaymış, neden Mehmet Topuz Kayserispor'da oynarken, ben Kayserisporlu'yum demişmiş. Ya da neden transfer görüşmeleri süresince ben Beşiktaşlı'yım dememişmiş. Şimdi aslında bu gereksiz polemiğe girmek istemezdim ancak geçerken uğrayayım dedim, hangi mantıkla bir futbolcunun başka bir takımda oynarken gönlünde yatan takımı açıklaması bekleniyor ya da transfer süreci devam ederken, ortada kalmak gibi bir gerçek hemen yanıbaşındayken profesyonel bir oyuncunun, neden futbolcu kendini güvende hissedene kadar hangi takımı tuttuğu açıklanması isteniyor anlamak mümkün değil. Öte yandan zaten kimi tuttuğu önemli olmadığı gibi, nerede oynamak istediğini söylemesi neden itibar görmez, bilinmez. Tek bir seçenek var aslında, o da Türkiye'nin en kurumsal! kulübü Fenerbahçe Cumhuriyetine! bir futbolcunun gelmek istememesi, sarı lacivert gönüllülerinin dengesini bozmuş anlaşılan. Şimdi en baştan başlayalım. Beşiktaş Topuz'u istiyor. Hem de yaklaşık son 3 transfer döneminde ciddi ciddi ilgileniyor kendisiyle. Yani işin ucunda bir nispet, rakibimiz almasın biz alalım diye yapılmış bir transfer hamlesi yok. Bugüne kadar futbolcusunu bir koyun gibi gördüğünden, SATMAYACAĞIZ şeklinde pankart bile yapan Kayserispor cenahı, bu sene, Topuz'un sözleşmesinin son senesine girildiğinden, SATACAĞIZ diye bas bas bağırdı. E ne oldu, neticede Topuz da İstanbul'a transfer görüşmeleri için geldi ve aşağıdaki haberde de görüldüğü üzere, Fenerbahçe'li yöneticilerle görüştüğü, hatta anlaştığı dahi yazıldı, çizildi. Demek ki neymiş, Fenerbahçe de on gündür etik dışı, hatta Türkiye'nin bir milyon civarındaki internet spor hukukçusuna göre fifa kurallarına aykırı şekilde, Topuz'la görüşmüş ve anlaşmaya çalışmış. Ancak ne hikmettir ki bunu başaramamış. Neden ne hikmettir? Çünkü Fenerbahçe'nin tavan yıllık ücreti 4 milyon euro iken, yıllık bazda ücretler Beşiktaş'a göre çok yüksekken, Topuz'un menajeri yıllık 1.6 milyon euro gibi düşük bir ücrete Topuz'un Beşiktaş'la prensip anlaşmasına vardığını söylüyor. Dikkatinizi çekerim, prensip anlaşması... Ortada bir imza gibi birşey söz konusu değil ki, bu açıklama medyada yansımasına rağmen, hemen akşamında da Kayserispor ile Fenerbahçe bonservis konusnda nasıl bir anlaşma yaptıklarını söylemeden dahi, işin bittiğini, koyun Topuz'un verildiğini söylüyorlar.
Futbolcuların koyunluğu konusunda, Beşiktaş olarak çok şey söyleme hakkımız olmadığını biliyorum. Sonuçta Koray, Fahri, Aydın örnekleri daha çok taze, çarpılırız. Ancak kurumsallaşma payesinin şu olayla Fenerbahçe'ye verilmesi de ayrı bir mevzu. Hangi kurumsal Fenerbahçe? Daha altı ay önce Boluspor'a yetiştirme parası vermemek için katakulli yapan Ankaragücü ile aynı ipte oynayan kurumsal Fenerbahçe. Deniz Barış, Aurelio transferlerindeki kurumsal Fenerbahçe. Bir de buradan hareketle, Beşiktaş'ın 20 yıl öncesinin cingözlüklerini yapmasına, futbolcu kaçırmalarına vurgu yapılıyor ki, gerçekten trajikomik, atıfta bulundukları dayanak noktası, yirmi yıl öncesinin Fenerbahçe ve Galatasaray cambazlıkları.
Herneyse, son kertede elimizdeki net bilgiler şunlar;
1-Beşiktaş Kayserispor'a az para vermek için cinlik yapacak bir kulüp değil, daha 1 yıl öncesinde 11 milyon euro vereceği için enayi olmakla suçlanan bir kulüptür.
2-Mehmet Topuz, hem Fenerbahçe ile hem de Beşiktaş ile, iki kulüp de Kayserispor'la anlaşmamışken görüşmüştür.
3-Görüşmeler sonucunda yıllık 1.6 milyon euro gibi normal sayılabilecek bir ücrete, Fenerbahçe'nin rahatlıkla çok üstüne çıkabileceği bir ücrete, Beşiktaş ile prensip anlaşmasına varmıştır.
4-Topuz'un tüm açıklamalarına rağmen, tabir i caizse, Fenerbahçe kuyruk acısıyla Kayserispor'la hemen görüşmelere başlamış ve bilmem kaç yıldır verilemeyen bonservis, bir akşam üstü alelacele, neyin korkusu ile bilinmez, ve kaç liraya olduğu dahi açıklanmadan Fenerbahçe'ye verilmiştir.
5-Topuz tüm bunlara rağmen, Beşiktaş'ta oynamaktan başka bir isteği olmadığını belirtmiş ve kendisi açısından noktayı koymuştur.
Şimdi herkes derdini karakolda anlatsın...

59 Yorum:

AQ-47 dedi ki...

Çok doğru, dün de yazdığım gibi, Tpouz'un kendisi zaten 10 gündür Fener'le de görüştüğünü ancak Beşiktaş'ın teklifini samimi bulduğunu söyledi. Yani kulüpten önce futbolcuyla anlaşılmaz savı toptan geçersiz. Güya FİFA'dan ceza, puan silinmesi vb. yaptırımlar varmış. Farketmez, silsinler 3 ya da 9 puanı, namımız yürüsün :)

Unknown dedi ki...

Buna benzer bir hikaye bizim basimiza da gelmemis miydi? Mondragon gs'de kiralik oynarken Demiroren yonetimi gidip bonservisini almis, fakat Mondragon ariza cikarinca Cordoba'ya yonelmislerdi diye hatirliyorum.

Bu anlamda Mehmet Topuz olayinda fb'nin yapabilecegi pek bir sey yok gibi. Yasanan surecteki en buyuk sikintinin demiroren'in "ezik" ifadesini kullanmasidir zannimca...

Demiören yine başkan değil, taraftar olduğunu gösterdi.. Sanki forzabeşiktaştaki yorumlar gibi, kalktı ezik dedi. yani durum aslında bunu gösteriyor ancak, bir başkanın böyle bir dil kullanmaması gerekiyor, ben kullanırım, sen kullanırsın da, başkan'un bir ağırlığı olmalı.

Sertug Ozgur dedi ki...

Yaa gülüyorum şu bazı fenerlilere hemen böyle kurumsal vay cart curt gazına iyi gelmişler. Bir de ne etik sahibi bir adammış şu aziz yıldırım da haberimiz yokmuş:). Çok güzel söylemişsin deniz barış olayı var. ya hatırlıyorum ilhan cavcav basbas bağırıyodu önüne gelen yerde:)

Sercan dedi ki...

Mehmet'in şu ana kadar yaptıkları ile sözünün eri birisi gibi gördüm. Hangi kanala bağlanırsa bağlansın sevinci sesinden anlaşılıyor. Konuşmasında "abi" filan kullanması samimi, saf bir insan izlenimi verdi. En son olarak ta "ben söz verdim ve sözümün arkasındayım, ne olursa olsun BEŞİKTAŞ" forması giyeceğim diyor. Gelirse çok sevinecem ve eninde sonunda bu forma ile oynayacağına inanıyorum. Geldiği gün 4 tane MEHMET TOPUZ forması alacağımın sözünü veriyorum :)(adak gibi oldu)

Demirören'in söylememesi gereken bir açıklama olabilir ama cidden aziz ve fenerliler ezildi. Kendi cumhuriyetlerinde(?), iç dünyalarında biz kimi istersek alırız havalarını bu ADAM yerle bir etti tüm Türkiye'nin önünde. Onun hırsı ile zaten bonservisini aldık diye açıklama yaptılar. Hem camialarına karşı ezilmemek için de yapmak zorundalardı. "Biz elimizden geleni yaptık ama gelmek istemiyor ne yapalım" diyebilecekler şimdi.

Arkhe dedi ki...

2-Mehmet Topuz, hem Fenerbahçe ile hem de Beşiktaş ile, iki kulüp de Kayserispor'la anlaşmamışken görüşmüştür.

Fenerbahçe olması gerektiği gibi önce Kayserispor ile anlaşmış daha sonra Mehmet Topuz ile görüşmüştür.

Tarafız, taraftarız tamam ama şu Topuz olayına bakıyorum, devre arasındaki "Doğuştan Beşiktaş'lı" Yusuf transferi sırasında Trabzonspor ile olanlara bakıyorum.. Sonra bu olanları savunan sizler görüyorum ve üzülüyorum..

Biriniz de çıkıp Demirören'in yanlış iş yaptığını söylese ben de "İşte Seba'nın Beşiktaş'lıları" desem ama ı ıh.. Süreç hızla tamamlanıyor.. Hepiniz Yıldırım Demirören oluyorsunuz..

Mehmet Topuz Beşiktaş'a hayırlı olsun.. Artık bu saatten sonra ne hayır gelecekse..

@arkhe

arkhe yukarıdaki yazımda, tüm gelişmeleri aktardım, medyadan bize aksettirelen şekilde, ve orada koyduğum haber resmi de, birçok topuzla-fener flörtü haberinden sadece bir tanesi. yani fenerbahçenin önce kayserisporla görüşüp, sonra topuzla görüşmesi gibi bir durum sözkonusu değil, olayın özü, transfer görüşmesi için istanbula gönderilen topuz'un iki kulüple görüştükten sonra, hemen açıklama yapıp, kayseriyi köşeye sıkıştırmasından ve mamur ile hurma'nın işi inada sürüklemesinden ibaret.

ha onun dışında, hepimiz demirören oluyosunuz sitemine cevsp vermek istemiyorum.

EnisteKolaKoy dedi ki...

@arkhe

iyi de arkadasim, mehmet topuz ne dedi? "IKI KULUPLE DE GORUSTUM besiktasla anlastim. baskanimiz ve hurma bana anlastigim kulube vereceklerine soz verdiler. hayirli olsun"

senin dedigin etik disi hareketi besiktas yapmissa, fenerbahce de yapmistir mehmet topuz ile goruserek.

yusuf ornegini vermissin de onla bunun yakindan uzaktan ilgisi yok. orada yusuf'un "besiktas'ta oynamam" diye bir derdi yoktu ki.

topuz'dan niye hayir gelmez onu da anlamadim acikcasi. hadi fener'de istemeye istemeye oynarsa hayir gelmez de, adam istedigi kulube transfer oldugu zaman gayet de guzel hayir gelir sen merak etme.

Sercan dedi ki...

http://www.dailymotion.com/user/halilbicakci/video/x9ia5h_suleyman-hurma-mehmettopuz-acyklama_sport

Bu videoyu fenerliler paylaşmış. Ama Süleyman Hurma'nın sözlerinin başında diyor ki; Sen de istediğin kluplerle görüş, biz de istediğimiz kluplerle görüşelim. Anlaştığın klüp olursa bakarız. Ardından Mehmet ve Beşiktaş anlaşıp kayseriyi arıyor ve fenere sözümüz var deniyor. Eyvallah ama oyuncu feneri istemiyor ne inadı yapıyorsunuz? bu noktada fenerin kayseri ile sözleşme imzalaması daha kesinleşmemiş ki bu yazdığım anda bile hangi oyuncunun kayseriye verileceği kesin değil sadece şifaen inat uğruna fenere verdiklerini beyan ettikleri gayet açık ve net görülüyor.
Holosko muhabbetini yapıp ajitasyona girmiş ama şunu anlamak istemiyor, işine gelmiyor satılık listesine koyduğunuz, görüşebilmesine izin verdiğiniz bir oyuncu daha neden bahsediyorsun.
Fenerle anlaşamazsa Beşiktaş la anlaşırız bile diyemiyor. İnat ettiği bir acısının olduğu gayet açık ve net. Süleyman da söylemediği bir pislik var ve elbet kokusu çıkacaktır.

Benim su transfer olayinda anlamadigim noktalar var:

1. Mehmet Topuz, "10 gundur menajerim Fenerbahce ile gorusuyordu" dedi. Bu durumda, Kayserispor'un Fenerbahce'ye Topuz'un bonservisini iki hafta falan once vermis olmasi lazim ki olay etik olsun.

2. Suleyman Hurma, bonservisi verdik aciklamasinda ne kac para oldugundan, ne de arti oyuncunun kim oldugundan bahsetti. Bizim 5 milyon euro'da, Fener'in 5 + Gokhan'i da "rivayet".

Su iki data isiginda bakiyorum; ve sadece Aziz Yildirim'in Kayserispor kulubune bir sekilde baski yaptigini; ya da Kayserispor'lularin tuccar mantigini guttugunu goruyorum.

Soru su; Mehmet Topuz'a kulubu "Git gorus anlas" dediyse dendigi gibi, Besiktas'in yaptigi niye etik degildir? Ha yok, eger boyle bir sey yoksa, Mehmet Topuz 10 gundur neden Fenerbahce ile gorusmektedir?

Birisi yalan soyluyor ama kim, onu zaman gosterecek.

Taslar biraz daha yerine oturdu:

"Mehmet Topuz'un transferi nedeniyle Beşiktaş ve Fenerbahçe kulüp başkanlarıyla görüşmeler yaptığını doğrulayan ve DHA'ya özel demeç veren Kayserispor Onursal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'le, Kayserispor yönetim kurulunun Mehmet Topuz'un bonservisini Fenerbahçe'ye verme kararından önce konuştuğum doğru. Şimdi ortaya farklı bir durum çıktı. Parayı veren düdüğü çalar. Bir ortak yol ve formül bulunarak, sorun çözümlenecek" şeklinde konuştu."

"Mehmet Topuz’un Beşiktaş ile anlaşmasının bazı tartışmalara neden olduğunu belirten Hurma, şöyle devam etti:
"Bizim Beşiktaş’a karşı herhangi bir tavrımız yok. Beşiktaş da bu ülkenin bir takımı. Fakat biz Fenerbahçe’ye söz vermişken Beşiktaş’ın bizden habersiz futbolcumuzla anlaşma yapması yanlış. Beşiktaş yönetimi, bize Mehmet ile görüştüklerini ve anlaştıklarını söyleseydi. Belki biz Fenerbahçe ile görüşmezdik veya söz vermezdik. Belki de Mehmet’in bonservisini Beşiktaş’a verebilirdik."

Olay Suleyman Hurma'da bitiyor benim anladigim kadariyla. Recep Mamur'un hala daha aciklama yapmamasi da ilgi cekici tabii.

Haber de su: http://tinyurl.com/ppvbr5

delgado dedi ki...

Hurma, şöyle devam etti:
"Bizim Beşiktaş’a karşı herhangi bir tavrımız yok. Beşiktaş da bu ülkenin bir takımı. Fakat biz Fenerbahçe’ye söz vermişken Beşiktaş’ın bizden habersiz futbolcumuzla anlaşma yapması yanlış. Beşiktaş yönetimi, bize Mehmet ile görüştüklerini ve anlaştıklarını söyleseydi. Belki biz Fenerbahçe ile görüşmezdik veya söz vermezdik. Belki de Mehmet’in bonservisini Beşiktaş’a verebilirdik."

yapma yav?

asist time dedi ki...

bu yapılan acıklamaların hiçbiri birbirini tutmuyor. Hele son yapılan acıklama olaylar bu noktaya gelmişken " parayı veren dudugu calar " da ne demektir ya ..

Biri de cıkıp demiyor ki sayın hurma sayın ozhaseki bir oyuncunun onayı olmadann nasıl oyuncuyu baska bir klube satarsınız ?

Gecmisten hatırladıgım orneklerde oyuncular bu tur durumlar da fifa nın da onayı ile istedikleri takımlarda oynadılar. ( Van der Vaart - Renato Augusto - Obi Mikel- Mondragon vs ...)

Bu olay Besiktas ile isi baglamis olan Metin Korkmaz ile Fenerbahce ile isi baglamis olan Suleyman Hurma'nin catismasidir.

Mehmet Ozhaseki "gorusmustuk" diyor. Recep Mamur hicbir sey demiyor.

Acik degil mi?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kayserispor yönetimi salak mı allah aşkına fener'e söz vermiş olsun? parayı veren düdüğü çalarsa, neden fenere söz vermiş olsunlar?

fenerbahçe babalarının oğlu mu? netcede benim gördüğüm, beşiktaş yönetimi kayserinin topuzu bedeli ne olursa olsun fenerbahçeye vermeye çalıştığını gördü. kayseri yönetimiyle anlaşma zemini kalmayan beşiktaş ta, topuz ve menajerine yöneldi. oradan işi bitirmeye çalıştı.

anarchitect dedi ki...

bence "mehmet topuz"; insanın kendine yakışanı giymesidir.
yakışanı giydiyse, ki giydi, mesele yok...

Sertug Ozgur dedi ki...

Şu topuz transferinde ortaya çıkan futbolcuyu ayartmak meselesine acaip tilt olduğumu ve taktığımı belirtmek istiyorum. Ülkemizin internet alemindeki 1 milyon spor hukukçusunun 300 bini, beşiktaşın kayseriye başvuru yapıp resmi kağıt alması gerektiğini söylemekte ve bu yüzden fifadan puan silinmeye kadar giden ciddi ceza almasını gerektiğini iddia etmekte.. Bu durumda futbolcuların menajerlerinin ne işe yaradığını merak etmekte ve menajerlerin önce kulüpten kağıt alın sonra görüşürüz yoksa fifalık olurum dediğini kabul etmekteyim.

Bu topici başka haberle kirletmek gibi amacım yok ve rahatsız ettiysem özür dilerim ama aşağıdaki alıntıya bakarak Olympiakos kulübü, ya biz yunanız kural mural tanımayız önce futbolcuyu ayartırız diyerek fifa kurallarını hiçe sayarak istediği gibi at mı oynatmış oluyor sözüm ona hukukçu hazretlerim ?

"Beşiktaş'ın golcü futbolcusu Bobo, bu sezonun sona ermesinin ardından bir süredir temasta olduğu Yunanistan'ın Olympiakos Kulübü'ne gitmek istediğini söylemiş ve Siyah-Beyazlı yönetimden transferinin gerçekleşmesi için izin istemişti. Beşiktaş ile sözleşmesi 2010 Mayıs ayında bitecek olan Brezilyalı futbolcu için Yunanistan medyasında da bir çok haber çıkmış ve bu transferin gerçekleşmesine kesin gözüyle bakıldığı ifade edilmişti.
BUGÜNE KADAR BEŞİKTAŞ KULÜBÜ İLE RESMİ TEMASA GEÇMEYEN Olympiakos'un bu akşam Siyah-Beyazlı kulübün başkanı Yıldırım Demirören ve yöneticiler ile görüşeceği öğrenildi." kaynak dha.(sporx)

kveldsmork dedi ki...

herşeyden çok iyi anlayan aziz bey,malesef kayserinin şark kurnazlığını göremedi.kompleksli bir yapısı olduğu için de iki büyük camiayı karşı karşıya getirdi.

biz monidiyi oynatabildik mi,aydını bursaya gönderebildik mi?

demirörenin onursal başkanla görüştüğü deklare edildi.ee?nerde kaldı kurumsallık?
bu nasıl futbol adamlığı?yahu ne kadar çirkin bir adam şu aziz?
gerçekten de hakareti hakediyor şu yaptğıyla ve ne kadar salak bi adam olduğunu da ispatlıyor...
bu olayı beşiktaş yapsaydı etik dışı olurdu.ama fb yapınca kurumsallık oluyor.bu da boyalı basının omurgasızlığıdır.allah nasıl bilyosa öyle yapsın onları...

@lakerda

Abi zaten Fenerbahce biz aldik diyene kadar "etik" kelimesi agizlarda miydi, 18. madde var diyen var miydi?

"Etik nedir?" konulu kompozisyon yarismasi acacagim ben.

Sercan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...

Bence maksat şampiyonluga golge dusurmek, gecen sene aragones'i getirerek galatasaray ın şampiyonlugunu ikinci plana atmıştı bu sezon da mehmet topuz olayı ile bizim şampiyonluga golge dusurmeye calısıyorlar, rijkaard ın gelmesi de bu işe tuz biber ekti.

Gundemden iyice duseceklerdi ve homurdanmalar da artacaktı. Cunku I.Akın - Bilica - I.Dagasan - Bekir transferleri bu transferlerin cok cok golgesinde kalacagı belliydi.

Sertug Ozgur dedi ki...

@shelbyl

süper yorum:)

@kveldsmork

topic'i dağıtmak istemiyorum ama öyle güzel yazmışsın ki elimde değil.. 'boyalı basın omurgasızlığı' diyince.. geçmişi hatırlattın bana. ve daum örneği hiç aklımdan çıkmıyor. Beşiktaşın o kalitesiz kadro ama oyun kalitesi olarak bana en zevk veren yıllarında kokain skandalı patlak vermişti. Hiç unutmam spor yazarlarını geçtim, siyaset yazan adamlar bile ben çocuğumu beşiktaş maçına nasıl götürürüm diye maval okuyup açıkça kampanya başlatmışlardı. sonra daum baskılarla gönderildi. 2-3 sene sonra ne oldu? Daum kurumsallaşan ve etik timsali fenere geldi ve hiç bir tepki almadan.., kokainci daum oldu yeşilaycı..Şimdi de kurtarıcı..

Sertug Ozgur dedi ki...

@sercan

abi mehmet topuzun kayseriyle sözleşmesi var ve beşiktaşta prensipte anlaşıldığı fakat imza atılmadığı menajeri tarafından söylendi. Bu durumda 5. maddedeki feshe yöneltme tanımına göre bu maddeyi ihlal ettiğimiz söylenemez. Ben böyle yorumladım


6. maddeye gelirsek yine feshe yöneltme ibaresi var. yine burda yapılan tanıma göre ele alırsam kayseri ile topuzun sözleşmesi devam ediyor. Yani kayseriyle arasındaki sözleşmeyi kayseri fesh etmiyor gereksiz yere sadece satış hakkını vermiş gibi oluyor. Zaten hurma fenerle anlaşamazsa bizle sözleşmesi var oynar diyor, ne olursa olsun fenere gitçek demiyor. Bence ne beşiktaş ne kayseri ne de fener bu kurallara göre hukuk dışı bi iş yapmıyor benim anladığıma göre.

Sercan dedi ki...

PROFESYONEL FUTBOLCULARIN STATÜSÜ ve
TRANSFERLER TALMATI
ÇNDEKLER


IV. PROFESYONEL FUTBOLCU SÖZLESMES
MADDE 16 GENEL ESASLAR
(1) Profesyonel futbolcu sözlesmesi taraflarınca imzalanmıs olmalı ve sözlesmenin süresi ile
futbolcuya ödenecek ücreti içermelidir.
(2) Sözlesmenin süresi en fazla bes yıl olarak belirlenir. Ancak 18 yasın altındaki futbolcular
ile imzalanacak olan sözlesmelerin süresi üç yıldan fazla olamaz.
(3) Her halükarda sözlesmelerin bitis tarihinin 31 Mayıs olarak tespit edilmesi zorunludur.
Sözlesme bitis tarihinden sonra resmi müsabakaların devam etmesi halinde‚ sözlesmenin
süresi müsabakaların bitimine kadar uzamıs sayılır.
(4) Futbolcu ile sözlesme imzalayan kulüp bu sözlesmenin geçerliliğini‚ sağlık muayenesinin
olumlu sonuçlanması kosuluna bağlayamaz

(5) Koruma dönemi içerisinde futbolcuyu feshe yönelten veya sözlesmenin feshine neden olan
kulüplere fesih tazminatı ödeme yükümlülüğünün yanı sıra sportif yaptırımlar da
uygulanabilir. Önceki sözlesmesini haklı bir sebep olmaksızın sona erdiren profesyonel
futbolcu ile sözlesme imzalayan kulübün aksi ispat edilmedikçe futbolcuyu sözlesmesini
Profesyonel Futbolcuların Statüsü ve Transferleri Talimatı 12
feshe yönelttiği varsayılır. Bu durumda‚ kulüp‚ iki transfer ve tescil dönemi boyunca yeni
bir futbolcu transfer etmekten men edilir.
(6) Profesyonel futbolcunun transferini kolaylastırmak amacıyla futbolcu ile kulübü arasıdaki
sözlesmeyi feshe yöneltecek sekilde hareket eden kisiler (kulüp yetkilileri‚ futbolcu
temsilcileri‚ futbolcular‚ vs.) de cezalandırılırlar

Sertug Ozgur dedi ki...

Hatırlarsan önce hurma beşiktaş fenerle anlaşsın diyordu. Sonra heralde bu 6. madde yüzünden kıvırtıp fenerle topuz anlaşamazsa kayseride oynar biz onu kabul ederiz filan dedi. Peki fenerbahçe mehmet topuz'u şu şu para karşılığı aldık diyerek suç işlemiş olmuyor mu diye soru kafama takıldı. valla bilmiyorum iyice kafam karıştı artık kusucam valla bu işten:)

Sercan dedi ki...

Hukukçu filan değilim ama şu yazılan kuralları yorumlayabiliriz herhalde. Şöyle ki;
5 ve 6 madde bizim durumumuzla ilgili ve bunlardan dolayı güya ceza alacağımız söyleniyor.
5. madde de zaten satılık listesindeki bir futbolcu olduğu ve futbolcuya istediğin kluple görüşebilirsin denildiği için sorun olmaz umarım. Burada oyuncuyu ayartma gibi bir durum yok yani.

6.madde de bizim ceza alacağımızı düşünenler de bizimle aynı şeyi yapmıyor mu? Sözleşmesini fesh etmeye yöneltmeye çalışmıyor mu fenerbahce ve kayseri?
(Araya kopyalamamla gelen bir yazı karıştığı için sildim yazıyı ve yeniden kopyaladım kusura bakma lakerda ben yazmadan cevap vermiş gibi oldun :)))

marpione dedi ki...

antu'da bir ankette gelsin diyenlerin oranı %20 sadece. fenerbahçe taraftarının da içine sindiğini sanmıyorum bu olayın.

ben anlayamıyorum bu kayseri ile fenerbahçe arasındaki durumu. mehmet topuz daha bir gece önce çıkıp ben karar verdim anlaştım beşiktaş'a gitmek istiyorum demişken bu bonservisi verme olayını neye güvenip yaparlar?

onu da geçtim fenerliler nasıl bir kafayla ben inönü de oynayacağım diyen bir adamın transferini göbek ata ata karşılayıp fotoşoplara falan sarılırlar? sonra formalı fotoğraf ve basın toplantısından sonra o fotoşoplar ortadan kalkar. olur da bize gelebilirse bu sefer de koro halinde adamın şahsiyetsizliğinden dem vuracaklar.

bizim demirören ne zaman kriz çıkarmamayı ya da daha önemlisi çıkan krizi yönetmeyi öğrenecek?

böyle işler neden hep türkiye'de oluyor?

Manu dedi ki...

ya arkadaş adamı satacaz diyorlar,ondan sonra topçuyla görüşünce etik olmuyor.valla şahsen adam satılıksa ben önce adamı baglamaya çalışırım.ki iki takım da bu yolu seçti herşey ortada.
klasik aziz yıldırım oyunları bunlar.ortalıgı bulandır,karıştır;hazmedemedigin,
katlanamadığın şeyleri gölgeleme yoluna git.
de süleyman hurma kimdir ki?bu olaylara alet oluyor.
ya da o kim ki elden çıkarmak istediği oyuncuyu kişisel egolarına bu kadar alet ediyor?
hay ahlak anlayışınıza tüküreyim! bir gecede hesapsız,kitapsız transferler gerçekleşir.ondan sonra ahlak timsali,pir-ü pak
insanlarız,şark kurnazlarına pabuç bırakmayız diye yaygara kopar.
sıkıyorsunuz artık !

Marpione, Demiroren'i burada en cok elestirenlerden biriyim ancak bu olayda elestirilecek bir tarafi yok (sonuna kadar hakli oldugu fakat baskan olarak soylememesi gereken bir kelime disinda).

Burada 4-5 gun "Anket" baslikli konuda yazdim, bu yil icinde karizmasi cok kotu cizilen AY icin Topuz yerli piyasada gurur meselesi haline gelmisti. Fener taraftarinin homurtularini bastirmak icin yerli futbolcu olarak TOpuz tek alternatifti. Bunun icin AY herseyi deneyecektir bu yuzden bir adim ondeler ancak Demiroren'in bu konulardaki cilginligi da unutulmamalidir, bu yuzden bu transferin son yillarin en buyuk kapismasini olmasini bekliyorum demistim.

Kapismanin buralara gidecegini tahmin etmiyordum ama cok fazla da sasirmadim.

Topuz 10 gundur Fener'in kendisi ile anlasmaya calistigini soyluyor. Ayni Fener bonservisi ancak Besiktas borsaya gorusmeler baslamistir aciklamasini yaptiktan sonra aliyor ne hikmetse :)

Bu Hurma gibiler kimseyi kandirmayi calismasin, yok Besiktas almak istedigini soyleseymis de mis mis, Besiktas'in Topuz'u almak istedigini korler ve sagirlar bile biliyor, en iyi de Hurma'nin kendisi biliyor, daha neyi soyleyeceksin. Kimseyi aptal yerine koymasin.

Fener 10 gundur gorusup neden Topuz'u ikna edememis? Kendilerine gelmek istemeyen adami kimbilir ne numaralar yaparak ikna etmeye calisiyorlardi, Topuz da son ana kadar Besiktas'a gidebilir miyim diye bekledi (belki bunu yapmasinda fiyat arttirmaya calismasinin da etkisi vardir, ki bu da SON DERECE normaldir ve her futbolcunun hakkidir). Bunun yaninda Topuz'un 4-5 gun once kendi agzindan cikan bir aciklamasinda buyuk ihtimalle gidecegim takim Fener veya Besiktas olacak gibi" derken, o aciklamada bazi nuanslar vardi. Fener beni ikna etmeye calisiyor ama ben Besiktas'i bekliyorum der gibiydi. Bunu aciklamanin oldugu gun de arkadaslarimla paylasmistim.

Biz Denizli belirsizligi ile ugrasirken Fener ciddi bir rakip olmamasi ile Topuz'u "bak kulubun zaten mecbur bize satacak, senin de baska alternatifin yok" diyerek kole gibi almaya calsiyordu. Bunu yaparken de mutlaka Kayseri kulubunun icindeki maşalari Hurma'yi kullaniyorlar ve Topuz'u baski altina aliyorlardi.

Fener ve Hurma bu kumpasi kurup oyuncuyu kole gibi satma noktasina geldikten sonra bizim normal sekillerle bu oyuncuyu transfer etmemiz mumkun degildi. Bu yuzden Demiroren devreye girdi ve bu kumpasi bozdu.

Topuz'un aciklamalarindan sonra karizmasi yerlerde surunmeye baslayan AY da, bu isi bitiremedigi icin Hurma'nin uzerine yurudu, buyuk ihtimalle de tehdit etti.

Bunun uzerine Hurma, hemen olayin ertesi gunu, apar topar biz bonservisi Fener'e verdik, henuz tam meblag da belli degil gibilerden komik aciklamalar silsilesine baslamak durumunda kaldi.

Dikkat ederseniz Kayseri kulubu baskani Mamur da konusmuyor. Tahminim o da Hurma'nin yedigi naneden memnun degil, ancak su anda kuduza yakalanmis gibi gozu donen AY'i karsisina almak istemiyor ve Hurma'yi yem olarak ortaya atiyor.

Demiroren bu olayda, bilincli veya bilincsiz sekilde Kayseri ve Fener'in kumpasini bozmustur. Zamaninda 11 milyon euro gibi fikralik bir meblag oneren adam, eger bu kumpasin normal yollarla bertaraf edilebilecegine inansa mutlaka yapardi. Ancak is bu raddeye gelince yapmasi gerekeni yapti, yaptiginda hicbir yanlis da yoktur, Fener nasil bonservisi almadan 10 gun boyunca Topuz'u ikna etmek icin ugrasiyorsa, o da bunu yapmis ve isi bitirmistir.

Topuz Inonu'ye gelecek, ama simdi ama 6 ay sonra, ama seneye.

Esas onemli soru su:

Bu Hurma Inonu'ye nasil gelecek?

Hadi diyelim geldi, nasil cikacak?

theotheo dedi ki...

@marpione

yani hocam, eğri oturup doğru konuşmak lazım da, ben bu kadar güdümlü bi halk daha görmedim, türk halkından başka.

inanılmaz bir şekilde, medyanın gazına gelip, kafanızda bir demirören ikonu oluşturmuşssunuz, ne yapsa ondan biliyorsunuz.

krizi çıkaran fenerbahçe, adamın konuştuğunu bile bile, taraftar tepkisi vs'den çekinerek böyle bir olaya giriştiler. yapacak birşey yok.

bugün kakayı alıyor real, city araya girip 150 verse fln aynı şey işte.

gerçekten yazık.

Starks benim yukarida ozet gectigim senaryoyu; diyaloglariyla, sahne gecisleriyle vs. daha inandirici, daha etkileyici sekilde anlatmis. Kendisine tesekkur ediyorum.

yunus dedi ki...

dün bi mehmet topuz muhabbeti olurken aklımıza geldi.Diyelim ki Terim bi adamı milli takıma çağırdı adamda bahane belirtmeden(sakatlık falan) "oynamak istemiyorum tatil yapıcam" dedi.Federasyonun bi cezası var mı?

marpione dedi ki...

"Turnuva sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Aziz Yıldırım, Beşiktaş'ta forma giymek istediğini ancak bonservisini aldıkları futbolcu Mehmet Topuz transferiyle ilgili olarak son kararı Futbol Federasyonu'nun vereceğini söyledi.

Başkan Vekili Nihat Özdemir ise, "Mehmet Topuz'u 5 milyon Euro ve artı 1 futbolcu karşılığında Kayserispor'dan bonservisiyle aldık. Şu an hoca sıkıntımız var. Hoca konusu çözüldükten sonra transfer konusuna bakacağız" diye konuştu."

http://tinyurl.com/nqndhm

olay karakolluk olmasa bile federasyonluk olacakmış gibi duruyor şu anda.

söyledikleri çok açık, oyuncunun nerde oynayacağı ile ilgili hiç bir şey yok fakat bonservisini aldık, bizimdir diyorlar. eğer birileri çok ağır sallamıyorsa benim okuduğum açıklamalar diyor ki "artık bonservis diye bir olay yok, ödenen para sözleşme iptali tazminatı olarak geçiyor".

sanırım fenerbahçeliler sanıyorlar ki bir futbolcunun bir kuluple olan kontratını paket olarak satın alabiliyorlar. yani nedir gidip kayseriye parayı verdiklerinde oyuncunun kontratının otomatikman kendilerine geçtiğine inanıyor olmalılar. başka türlü "bonservisi bizdedir" gibi cahilce açıklamalar yapamazlardı

yukarda yazmıştım fenerbahçe taraftarı istemiyor artık adamı diye. bunu da göz önünde tutunca bu işteki tek amaçları sanki olayı çözümsüzlüğe zorlayıp germek gibi görünüyor.

ayrıca "şu an hoca sıkıntımız var, o çözülsün transfere bakacağız" ne alakadır? hani daum geliyordu? aman neyse o kısmı da fenerliler düşünsün.

bugün aynı milliyet'te fenerbahçe'nin özer hurmacı ile anlaştığı ve kulubüyle pazarlık ettiği de yazıyor. hemen altında da bursa'dan sercan ve gaziantep'ten ismail için "daum'un rapor verdiği" yazıyor.

şimdi yanılmıyorsam bu 3 adam özer, sercan ve ismail bu blogdakilerin de haftalardır konuştuğu adamlar. bir bakıma türk futbolunun bu sezon ki potansiyel iyi transferleri. fenerbahçe'nin bu teklifleri acaba gerçek mi yoksa basın iteklemesimi çok merak ediyorum.

eğer gerçekse fenerbahçe nereye koşuyor?

bence bu konu soğuyacak ve mehmet topuz eninde sonunda beşiktaş'ta oynayacak. gene de oluşan şu durumdan ben hiç memnun değilim. bu günden sonra adam beşiktaş'ta oynadığı süre boyunca devamlı her hareketinde bu olaylara atıfta bulunulacak.

iki tane kupa ve üst düzeyde uyum ve huzur ile sezonu bitiren takımın bunlara ihtiyacı var mıydı?

bunlar da sanırım oyuncuyu biz alsak bile ödediğimiz bedeller olacak. umarım değer bunlara.

marpione dedi ki...

@yunus

güzel bir soru bu. benim bildiğim eğer oyuncuyu kulüp yollamazsa ikisine de ceza ve yaptırım var. eğer oyuncu ben tamamen oynamak istemiyorum derse orda kurallardan çok kamuoyu kontrolü/baskısı var. mesut özil olayında olduğu gibi.

ülke federasyonunun "ben milli takıma kesinlikle gelmek istemiyorum" diyen insanı zorla oynatabileceğini sanmıyorum. modern hukuka aykırı o mantık.

her maçta oynayan ama bir dönem oynamak istemeyen oyuncular için de sanırım gene kontrol mekanizması kamuoyu. biraz da futbolcunun neden oynamak istemediğine bağlı. bugüne kadar "ben emekli oldum" demek isteyip de zorla oynatılan adam duymadım ben. ayrıca durup dururken bir olaya kızıp ya da teknik direktörü ile anlaşamayıp "gelmiyorum bir süre" diyen futbolcuya da ceza verildiğini duymadım hiç.

Arkadaşlar bu konuyla ilgili benim kafama takılan bazı sorularım var.Bu soruların gerçekten cevapını verecek olan varsa sevinirim.İki gündür kafam çorba oldu söylenenlerden.

1) 3 gün önce akşam beşiktaşın resmi internet sitesinden yayınlanan "Mehmet Topuz'la transfer görüşmelerine başlanmıştır" haberi ne demek oluyor.Normalde kulübüyle görüşmelere başlandı demeleri gerekmiyormuydu.Kayserispor bize hiç Beşiktaş kulübünden teklif gelmedi oyuncumuzu ayartmaya çalıştılar deseler aksini nasıl ispat edeceğiz.

2) Tüm haber sitelerinde Mehmet Topuz transferinde "Beşiktaş futbolcuyla,Fenerbahçe kulübüyle anlaştı" deniyor.Bu çok sakat bir söylem değil midir ? Benim bildiğim sözleşmesi devam eden bir oyuncuyla kulübünün rızası alınmadan görüşmek büyük bir suçtur.

3) Posttaki "Topuz tamam gibi" başlıklı haberde Topuz'un Kayseri yönetiminden izin alarak Fenerbahçe'yle görüştüğü yazılıyor.O zaman bu görüşmenin suç kapsamına girmemesi gerekmez mi ?

4) Özhaseki'nin Yıldırım Demirören'le görüşmesi bizi ne şekilde aklar ? Sonuçta Özhaseki,Kayseri'nin onursal başkanı ve Kayserispor yönetiminde resmi bir yetkisi yok.

5) Diyelim ki Holosko transferinde olduğu gibi önce Mehmet Topuz'la sonra Kayseri'yle anlaştık ve Topuz'u renklerimize bağladık.Fenerbahçe'nin bizi federasyon/fifa'ya şikayet etme hakları var mıdır ?

6) EN CAN ALICI SORU:Fenerbahçe'nin 5 m euro ve Gökhan Emreciksin'i Kayseri yönetimine veriyorum ama Kayseri'de oynayacaksın derse,Kayseri'nin Mehmet Topuz'u bize satma hakkı var mıdır ?

7) Futbolcuyu kulübünden izin almadan ayartmanın en ağır cezası nedir ? Sanki tüm sınırları zorladık gibime geliyor maalesef.Şampiyonlar liginden men ,puan silinme,transfer yasağı gibi cezalarla karşı karşıya kalabilirmiyiz ?

Sercan dedi ki...

1 ve 2 - Yukarıda yolladığım linkte Süleyman Hurma'nın Mehmet Topuz'a istediği kluplerle görüşmesi için izin verdik diye açıklaması var. Ayartma zaten satılık listesinde olmayan oyuncular için geçerlidir herhalde.
3 - Mehmet Topuz'un fenerle 10 gündür görüşüyorduk açıklaması var burada Kayseri'nin görüşmeler için ne zaman izin verdiği önemli oluyor. Yani onlar da bizim yaptığımızı yapmış gibiler.
4- Biz klubunden habersiz sözleşmeni feshet gel demedik. Oyuncusunun menejerinden gelen talep doğrultusunda oturup anlaşıldı ve klubü ile temase geçildi. Ama Süleyman Hurma nedense bizi klupten uzak tutmaya çalışıyor.
5- İstediklere yere şikayet etsinler. Kanunsuz hukuksuz birşey varsa görülecektir. Biz veya onlar cezayı çekeriz.
6- Fener'in Mehmet Topuz'a sözleşme imzalamadığı sürece bir yaptırım hakkı hiçbir zaman olmadı olamaz. Ancak burada yine fenerin oyunları dönebilir, nasil mi ? Kayseriye biz size bu adamın bonservis parasını bayılacaz ama siz de Beşiktaş'a satmayacaksınız diyerek hem kendi prestijleri hem Kayseri'nin prestijini bozmadan yaparlar. Ama bunda da bu para akışını nasil sağlayacaklar sorusu hangi bedel karşılığında ödemeye yapacaklar? Bu da soru mu? Adamlar gökhan emreciksin i bedavaya aldık diye gösterdiler. Abdulkadir ve Gökhanı Ankaragücünden alırken bütün para akışını Abdulkadir üzerine gösterip Emreciksin i bedava almış gibi gösterdiler. Böylece Emreciksin'in yetiştirme bedelini Boluspora ödemekten hem Fenerbahce hem de Ankaragücü kurtulmuş oldu. Federasyon yaptırım uyguladı mı ? Tabi ki hayır. Yapmadıkları şey değil yani.
7 - Bence sınır filan zorlamadık. Kayseri ve Fenerbahce de oyuncuyu zorla Fenere transferine mecbur bırakıyor. Burada onlar ceza alırsa hiç şaşırmayacağım. Oyuncuya imza attırmamışken Süleyman Hurma ne hakla Beşiktaş gitsin Fenerle anlaşsın bonservisi Fenerdedir diyor? Hele de bonservis bedeli ve alınacak oyuncu belli olmamışken.

Sercan dedi ki...

http://www.boluolay.com/news.php?id=31685

Bunu da yayınlayalım da çamur at izi kalsın olmasın. 6. maddede bahsettiğim olay.

@sercan

Teşekkürler sercan.Umarım dediğin gibi olur burdaki en önemli nokta Kayserispor yönetiminin göstereceği tavırdır sonuçta.

Ayrıca şöyle birşey buldum.Bunu iş federasyona giderse savunmada kullanabiliriz.

http://forum2007.antu.com/KonuOkuZiyaretci.aspx?gID=48&fID=114&kID=4315

yunus dedi ki...

Şöyle komik bir senaryo geldi aklıma ki fenere fena girer.Olmaz ama..

Fener topuzun 1 yıllık hizmet haklarını almış durumda.Sen BJK olarak kayseriye "ben sana 3 milyon veriyorum" dersen kayseri fenerle arasındaki satışı bozmaz.Fenerde Mehmetle kontrat imzalayamadığı için oynatamaz.Mehmet 1 sene Beşiktaşla antremanlara çıkar, yada KKTC de oynar.1 senenin sonunda da bedelsiz olarak BJK ye gelir.Fenerde 5M + gökhan dan olur.

@yunus

Sanırım kayseri'nin fenerle olan anlaşmayı bozmama gibi bir yetkisi yok.Eğer Mehmet Topuz fenere imzayı 20-25 gün içersinde atmazsa bonservis her durumda yeniden Kayserispor'a geri dönecek.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bu topicte bazı arkadaşlar dile getirmişti oynanan oyunu, onların görüşünü destekleyecek bir dipnot olarak mehmet özhaseki'nin kayserisporda tabiri caizse uçan kuştan haberi olan ve çok ağırlığı olan biri olduğu bilinmektedir.
Kayseri'den çıkma atasözü olduğuna inandığım 'parayı veren düdüğü çalar' lafıyla da beşiktaşla da anlaşabiliriz anlamını çıkartıyorum ben. Bu hafta sonuna kadar çözümlenir bence mesele.

Topuz soylemini degistirmedigi surece hicbirsey olmaz. En kotu gider Kayseri'de 6 ay daha kalir, devre arasinda 1 milyon euro'ya aliriz, onu da vermek istemezsek sezon sonu bedavaya gelir.

Topuz'un transfer listesine koyuldugu ve talibi olan kuluplerle gorusup kulup bulmasi zaten kendisine bildirildi. Biz sezon ortasinda gizlice gidip Topuz ile gorusmedik, Topuz'un transfer listesine kondugu aciklandiktan ve ligler bittikten sonra herkes gibi gorustuk.

Burada tum olay AY'in kamuoyunda kucuk dusmesi ve taraftarinin gozunde yerden yere vurulmasi. Biz borsaya gorusmeler baslamistir seklinde aciklama yaptigimiz gece antu dagildi, AY icin soylenmedik sey kalmadi. Bu noktadan sonra Hurma isi bitiremedigi icin AY'in hismina ugradi ve Topuz "ben Besiktas'tan baska takimda oynamam" diye aciklama yaptiktan sonra apar topar "biz bonservisi Fener'e verdik" komikligi yasandi.

Simdi de "federasyon karar verir" seklindeki aciklama da AY'in sorumlulugu kendi uzerinden atmasi icin. Topuz Fener'e gitmek istemedikten sonra federasyon HICBIRSEY yapamaz. AY da bunu biliyor fakat bu durumda gercekleri carpitip "federasyon bize karsi tutum aldi" diye sorumlulugu uzerinden atacak. Koyun Fener taraftari da ilk lig macinda Federasyon istifa diye bagiracak, boylece Topuz fiyaskosunu unutturacak.

Hurma oyle zavalli bir adam ki, "Topuz Fener'le anlasacak, anlasamazsa Kayseri'de bir yil daha oynar" diyor. Bunun olmayacagini kendisi de biliyor, daha kisa sure once 11 milyon euro onerilen adami seneye bedavaya mi birakacaksin? Kim inanir buna, cocuk mu kandiriyorsun. Sen Kayseri'nin menfaati icin mi calisiyorsun yoksa AY'in itibarini korumak icin mi para aliyorsun?

Adam 1999'da Kayseri altyapisindan futbola baslamis, 10 yil sana iyi kotu hizmet vermis. Senin yapman gereken, bu kadar yil hizmet veren cocugun gitmek istedigi yeri gozonunde tutman ve kolaylik saglaman.

Biz demiyoruz ki, bize bedavaya ver, yok oyle birsey. Parasi neyse biz de veriyoruz. Fener 5 veriyorsa, biz de o kadarini zaten gozden cikardik. Senin Fener'e diyecegin, "cocuk size imza atmak istemiyor, bizim yapacagimiz birsey yok, 3 gune kadar imza attiramazsaniz biz birsey yapamayiz diger teklifleri degerlendiririz". Ama sen ne yapiyorsun, "ya Fener'e imza atar ya bizde oynar" diyorsun, yani "Fener'den baskasina satmam" diyorsun.

Ha futbolcu senin istersen satmazsin ama bunu soylerken amacin gercekten satmamak degil, Topuz'u baski altina alarak zorla kendi istedigin yere gondermek. Iste sorun burada.

Su anda Fener artik Topuz'u bu gelismelerden sonra oynatamayacagini biliyor, artik amaci Besiktas'in isini zorlastirmak. Burada tabii Kayseri'nin ciddi maddi kaybi olacak, simdi satmazlarsa devre arasinda findik fistik parasina vermek zorunda kalacaklar, ya da sezon sonu bedava. Ama bu Fener'i ilgilendirmiyor tabii, Kayseri'yi de oyuncak gibi kullaniyor. Biraz akillari varsa, Fener'e bzim yapacagimiz birsey yok derler ve bize verirler. Aksi takdirde Hurma onumuzdeki 40 yil boyunca maasini Kayseri kulubune verip kaybettirdigi 5 milyon euro'yu odemeye calissin.

Sertug Ozgur dedi ki...

Bir de mehmet topuz hakkında acaip karalama kampanyası taşşak malzemesi yapanlar var. Yok eski menajeri şu takımlı dedi, bu bu takımlı dedi. Hiç bir oyuncu hakkında hatırlamıyorum böyle haksız bi yere karalama kampanyası. Israrla beşiktaşta oynamak istiyorum fenere gitmicem lafı halı altına süpürülmeye çalışılıyor. Çünkü bu laf parayla herkesi satın alacağını sanan bir geçmişten gelen fenerbahçe camiasına çok koyuyor. 'Bir gün herkes fenerbahçeli olacak' mottosu fenerbahçenin geleneksel klüp felsefesini açıklıyor yeterince. Önce fener forması giyip sonra beşiktaşa mı gitmiş bu adam, ne yapmış? Kişisel olarak beşiktaşlı olduğuna çok inanmıyorum ama sözünün arkasında duruyor belki de kariyerini tehlikeye atarak. Kim göze alır 1 sene futbol oynamamayı söyleyin bana. Türkiyenin açık ara farkla en zengin klübü olan ve başkanlığı tehlikede olan aziz yıldırım mi para veremicek mehmet'e. Beşiktaşlıların sadece sözünde durduğu için ona kucak açması lazım, yaptığı iş hiç kolay değil. Bu şımarık, egosu şişkin aziz yıldırıma ve alırız ama oynatmayız salyalarını saçan bazı taraftar kitlesine tokat olacak günler en yakın zamanda gelir umarım.

Cimbakuka dedi ki...

Fenerbahçe Aurelio ve Deniz Barış olaylarını ne çabuk unuttu?

Mehmet bizimdir, TOPUZ'u kim alırsa alsın.

kveldsmork dedi ki...

bakarsınız emrecikcikciksin kayseride oynamak istemyorum der.fenere kalıcı olmak için geldim der.
hayal tabi..mafya vari yönetilen fenerbahçe futbolcusu maldır,mal olarak kalacaktır.azizin isteği doğrultusunda her yere gönderilebilir...
biz de yaptık adiliği...zamanında ertuğrula,yakın zamanda fahriye...
aydın karabulut diretti ve saygınlığını korudu gözümde...

şu azizin tutumu feneri küçültmekten başka bir şeye yaramıyor.bir gün kendisinin oluşturduğu nefret çemberinde boğulup gidecek...bıraktım diğer takım başkanlarını,ali şen bile bu adamın yanında gülsuyu ile yıkanmış kalıyor

zehir etti şampiyonluğu ahlaksız adam...içinde birazcık sportmenlik olsa rakiplerinin her başarısını olur-olmaz oyunlarla karalamazdı.

azizin karekteri altta kalmaya gelemiyor,gözü kendisinden başkasını görmüyor,etrafındaki yöneticiadlı kuklalar da görüyor bunu.ödleri boklarına karışmış bi şekilde ağızlarını açamıyor.çıkıp bi tanesi de '' adam beşiktaşta oynamak istiyorum diyo biz napıyoruz''diyecek cesareti yok...

zamanında tümer şerefsizi murat aksu görüşmesinin detaylarını hatırlatırım.elinde bonservisi olan takım kaptanı tümer murat aksuya ''ben fenerbahçeyle anlaştım.son olarak sizin teklifinizi bekliyorum''dediğinde,murat aksunun ''bizim başka takımda oynamak isteyen topçuyla görüşmemiz olamaz,takım kaptanı olsa bile'' sözlerini nihat eziğine,özdemir eziğine,kiğılı eziğine hatırlatırım.
azizin hatırlamasına gerek yok.beyni hazır beton olan adamdan kendisini gliştirmesini beklemiyorum zaten

bu arada kişilikli,aklı başında tüm fenerbahçeli dostlarımı da kutlarım...antudaki anket büyük oranda aklı başında olanların sayısının fazlalığını gösteriyor

kveldsmork dedi ki...

sayın koç,geçen sezonlarda şereften ahlaktan bahsediyordu..
nerede şimdi ahlak şövalyesi,sesi g.tüne mi kaçtı acaba?koskoca fenerbahçeyi kayserinin oyuncağı yaptı aziz.bunlar da orada biblo gibi tesislerin önünde gazeteciler cek cek yapıyor.
çok kızgınım çok...

GoDLeSS_FroG dedi ki...

Bir de benim bildiğim şeklini söyleyeyim;

Bonservis meselesi şudur, bu örnekten gidiyoruz, Kayserispor Mehmet Topuz için bir bedel belirler kafasında pazarlıklarla 3 aşağı 5 yukarı fiyatlara ya da şartlarla (takas futbolcu, sonraki transferden pay vs.) klüplere Mehmet Topuz'la anlaşma sağlamaları durumunda kendi sözleşmelerini fesh edeceklerini söylerler. ve hangi klüp Mehmet Topuzla anlaşırsa o klüp futbolcuyla sözleşmeyi imzalar, kayseri spora da parasını öder ve futbolcunun Kayserispor'la ilişiğini keser.
Yani Aziz Yıldırım ya da Süleyman Hurma'nın dediği gibi "Bonservisi Fenerbahçe'de" olayı yalandır.

Klüplerin Kayserispor'dan önce Mehmet Topuz'la görüşmeleri ise tamamen doğal ve ticari kaygıdan gelmektedir. İki klüp de Mehmet Topuz'un ne kadar para alacağına göre Kayserispora vereceği teklifi detaylandırmak istediğine inanıyorum.

gökhan dedi ki...

yav zaten bonservis diye bir olay yok. kayseri diyorki biz mehmet topuzun haklarını fb ye devrettik. e futbolcuda mal olmadığına göre böyle birşey mümkün değil. ayrıca,

"Mehmet Topuz'un Fenerbahçe ile anlaşmasını bekliyoruz. Anlaşamazlarsa gelsin bir yıl daha bizde oynasın."

demiş süleyman hurma. yani topuzun fbnin "malı" olduğu olayı tamamen hurafe. yok olay tff ye gidermiş, yok fifa beşiktaşın puanlarını silermiş, bunlar palavra. çok açık bir şekilde fb kayseriyi sıkıştırıyor ve transferin gerçekleşmesini önlemeye çalışıyor. sebebi de yukarda açıklanmış zaten, fb taraftarının tepkisi. bikaç gün içerisinde fb herhangi bir transfer yapsın, tepkiler azalsın, topuz olayıda çözümlenir.

ancak fb taraftarının belki bir kısmının hakikaten koyun olduğu bir gerçek. yani şurada yaşananları büyük başkan aziz ve ahlaksız yıldırım demirörene getirmeleri nasıl bir zeka örneğidir anlayamıyorum. tam tersi olsaydı beşiktaş yönetimine neler söyleyeceklerdi, tahmin bile edemiyorum.

AQ-47 dedi ki...

@gökhan

İşler kötüye gidince forumu kapatan, biraz ümitlenince Topuz'un montajlı fotosunu açılış resmi yapan, Topuz formanın orijinalini giyip poz verince alelacele onu da kaldıran taraftar topluluğundan ne beklersin? Aralarında sağduyulu yok mu, elbette var, ama onlar sanırım internet alemine bulaşmıyor. Belki de utanıyorlardır.

Gökhan dedi ki...

telegol de recep mamur un konuşmaları aleyhimize olabilir.sanki zamanında beşiktaş ın kayseri ye ya da baska anadolu takımlarına borcu varmış gibi şeyler söylüyor.tabi aziz yıldırım ın recep mamur a baskısı da olabilir.ama topuz fenere gitmem derse kayseri de kalır diyor biz ancak alabilirsek sorunlu bir şekilde alabileceğiz heralde ve fifa lık olacağız sanki.

Sertug Ozgur dedi ki...

@gökhan

Abi bu ertuğrul sağlam'ı alırken kayseriyle para konusunda sorun olmuş diyolardı. Belki ondan bi kuyruk acısı var. Abi işler iyice boka sardı ya rıdvanın açıklamaları filan derken iyice tüy dikildi. mehmet gelse bile kendisinden zor hayır gelir. telegolü kaçırdım ama şu son 5 dakkasını yakalayabildim mamuru. adam da ya yalan söylüyo gibi ya telaşlı bilmiyorum bi acaipti.

kveldsmork dedi ki...

şu an itibarı ile kanaltürkte tüm başkanlar ve topuz konuştu...
olay tamamen kayseri başkanının beşiktaşa şahsi husumetidir.NOKTA!

Aziz ile mamurun arasındaki kumpası görülüyor ki topuz bozmuştur...

tek dayanakları topuzun azizi araması ve isteyip istemediklerini sormasıdır.azizden gerekli samimiyeti göremeyince demirörenle görüşmüştür..demirören de kendisinden beklenmeyen bir olgunlukla kayseri başkanını arayıp müsade istemiştir.kayseri başkanı panikle fenere söz verdiklerini fakat futbolcunun da istemesi gerektiğini söylemiştir.demirören de topuzla anlaştıklarını söyleyince etekleri zil çalan kayseri başkanı azize bonservisi apar topar verip,bombayı azizin kucağına koymuştur.
özetle topuza on yıllık hizmeti karşılığı hurma g.tü ile ödlek başkanı tarafından ciddi bir kazık atılmıştır...

mamurun cümlesi : beşiktaş önce önündeki engelleri kaldıracak,ondan sonra transfer için gelecek...
SEN KİMSİN LAN!Daha düne kadar asansör takımıydınız,küme düştünüz renkleri değişip bi taklayla ligde kaldınız çapulcular sizi!!kalkmış beşiktaşa posta koyuyor..

hala feneri reddettiği için içine sindiremeyenler var ya.helal olsun!

Gökhan dedi ki...

mehmet topuz olayı nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın acı bir şey var bence o da aziz yıldırım konuşurken sesini çıkaramayan ahmet çakar yıldırım demirören konuşurken rahatça paf takım vs. diyebiliyor.böyle bir durumda anadolu takımlarının başkan ve menajerlerinin de aziz yıldırım dan etkilenip olası transferlerde beşiktaş a zorluk çıkarmaları çok da sürpriz değil.ama karanlık bir adam olmasıyla ama başka bir sebeple aziz yıldırım medya ve diğer anadolu kuluplerinin baskanlarının saygısını kazanmış durumda ama beşiktaş başkanı ne yazık ki aynı durumda değil.

norton dedi ki...

Aziz Yıldırım,hala Topuz'un Fener forması giymesini bekliyor ya bu adamın ruh halini anlatmada psikanaliz bile yetersiz kalır.Topuz,Besiktas forması giymek istedigini,gerekirse 1 yıl futboldan uzak kalmayı goze aldıgını ustune basa basa vurgulamıstır.Hala baskıymıs,adam tutmalarmıs bu ne ego siskinligi,bu ne hırs,bu ne kabullenemezlik duygusu.Adamı karsına alıp usulünce konusmamıssın,ilgilenmemissin.Yok efenim numarasını mesaj atsın,ben ona donecegim demissin.Bu noktada gercekten Topuz,Besiktasın teklif ettigi ucret daha düsük oldugu halde bunu daha samimi ve icten! bulmus.Demiroren'in Antalya'ya gidip futbolcuyla bizzat ilgilenmesi,duygusal yapıdaki Topuz'un gonlunu oksamıs.Demiroren'i bu baglamda tebrik ediyorum.Artık bu olay kendini astı,ulusal bi mesele haline geldi.Bunun neticesinde biz sampiyonlugumuzu,cifte kupayı kutlayamaz olduk ve bu basarı hasır altına süpürülmeye calısılıyor.Medyada henüz lig baslamıs gibi bir hava olustu.Besiktasımın basarısı perde arkasında kaldı.Boyle bir tablo olustugu icin herkese ofkeliyim,tabii olayın bu boyutlara varacagını kimse hesap etmemisti.

Bu olaydan en cok zarar goren kim ne derse desin Mehmet Topuzdur.10 yıl Kayseri'nin formasını layıgıyla ıslatan bu futbolcuya reva gorulen muameleyi ben dahi hazmedemiyorum.Su an futbolcu mutsuz,psikolojik olarak feci durumda.Agladıgına dair acıklamalar var.Yazık,gercekten yazık!Futbolcu'nun emeklerinin semeresini alacagı,mutlu ve refah bitmesi gereken transfer ne hale geldi.Topuz Besiktas'a gitmis yahut Fener'e gitmis artık benim umrumda degil.Umarım Mehmet,basarılı ve kaliteli bir sporcu olarak Turk ve Dunya sporuna hizmet etmeye devam eder

Kanalturk sirkini izledim. Cikan sonuc, daha onceki mesajlarimda hakli oldugumu ve Kayseri ile AY"in kumpasini belgeledi.

Bir konuda yanilmisim, o da Mamur'un bu olayda cok sorumlu olmadigini, esas Hurma'nin sorumlu oldugunu dusunuyordum, megerse Mamur buyuk bir YALANCI imis. Bu belgelendi.

Once Hurma baglandi, klasik laflarini soyledi ve Demiroren bizi aramadi, bizim iznimiz olmadan Topuz ile gorustu dedi.

Akabinde Demiroren baglandi, Hurma herhalde bazi konularda bilgi sahibi degil, ben baskan Mamur'u aradim, Mamur bana oncelik Fenerbahce'de dedi, ben de buna saygi duyuyorum ama oyuncu ile gorusmek istiyorum ve onun tercihini ogrenmek istiyorum diyerek gorusmek icin izin istedim dedi.

Bu konusmayla Besiktas'in olayi kuralina uygun yaptigi dusunulurken, Mamur baglandi ve Demiroren beni aradi dogru ama Topuz formayi giydikten ve borsaya bildirildikten sonra aradi dedi.

Hatta ileriye gitti "Ben Anadolu cocuguyum bende yalan olmaz" diye uc dort defa soyledi ve Demiroren beni Topuz formayi giymeden once aramadi diye yineledi ve bu davranis etik degildir vs. dedi.

Bu kadar iddiali konusunca "acaba Demiroren mi yalan soyledi" diye bir dusunce olustu. Demiroren neyseki bir daha baglandi (ki baglanmak zorundaydi yoksa yalanci durumuna dusmustu) ve Mamur baskan'in herhalde kafasi karisti, istenirse telefon kayitlarina bakilsin ben Carsamba gunu 10:30'da aradim, kendisinden izin aldim, yani bizim anlasmamizdan oncedir dedi.

Bunun uzerine Mamur'a soruldu ve Mamur da Carsamba gunu 10:30'da aradigi dogru ama onlar duyduguma gore daha onceden gorusmeye baslamis, Kapulluoglu'na sorsunlar diye kivirmaya calisti ama yalani ortaya cikti. Kapulluoglu da baglanip benim de Persembe gununden once kesinlikle haberim yoktu diyince, Mamur'un ne derece Anadolu cocugu oldugu ne derece buyuk bir yalanci oldugu tamamen ortaya cikti.

Besiktas'in onunde engeller var, once onlari temizlesin laflari ile Besiktas'a zaten vermeyi dusunmedigini, Topuz'u AY'a peskes cekmek istedigini istemeden de olsa agzindan kacirdi.

Artik bu olayin mahkemelik olacagi kesin. Anlasmayla falan cozulmesi mumkun degil. Yarindan itibaren AY medyadaki kalemsorlerini ve kuklalarini yanina alarak tum medyada buyuk bir dezenfermasyon baslatacak ve Topuz'u kaptirmanin acisi ile Kayseri'yi de yanina alip her turlu yalani atacak ve cirkefligi yapacaktir.

Canli yayinda, milyonlarin gozu onunde defalarca "ben Anadolu cocuguyum yalan soylemem" diye diye yalanin en buyugunu soyleyebilecek karakterdeki Mamur da AY'a her turlu destegi verecektir.

Bizim de bu transferde ufak tefek falsolarimiz mutlaka olmus olabilir, ancak Mamur bile Carsamba 10:30'da Demiroren'in arayip gorusmek icin izin istedigini kabul etmek zorunda kaldi. Onemli olan budur. Mamur ve AY boyle bir kumpas kurmusken, bence yapilmasi gereken yapilmis ve kumpas bozulmustur. AY'in kuklasi olmus, onu kurtarmak icin canli yayinda defalarca yalan soylemekten cekinmeyen Mamur ve Hurma gibilerle baska turlu anlasma yapilamayacagi bu gece belgelendi.

Bu yuzden bundan sonra ortaya ne cikarsa ciksin, AY ne yalanlar atarsa atsin, bence tum Besiktas'lilar olarak Topuz'u ve yonetimi bu konuda desteklemeliyiz.

Ben bu gece bu adamlarin Fener'e nasil Topuz'u peskes cekmek icin her turlu yalani atabileceklerini gordum ki, bu da onceki dusuncelerimi dogruladi.

Sertug Ozgur dedi ki...

Aziz Yıldırımın dikkatimi çeken sözleri:

"Bırakın rahat bıraksınlar çocuğu nerde oynamak istiyorsa kendisi belirlesin ama bu şekilde baskı altında değil" ve hemen 10 saniye sonra ardından fenerbahçe'de oynamayacaksa kayseri'de oynayacaktır, bunu herkes böyle bilsin"

Mamur'un neden gergin ve ne yapacağını bilmeyen tavır göstermesini de açıklıyor bence bu sözler. Ben başkan olmak istemiyorum,futbol kirlendi gibilerinden laflar etmiştir gereksiz bi yerde.

Programın genelinden çıkardığım sonuç şu ki: AY gerçekten korkulacak adammış vesselam onu anladım..

tamamiyle çelişkilerle dolu bir programdı özellikle hurma ve mamur ikilisi birbirlerini çok güzel yalanladılar
1-"topuz zam yönetim indirim istemiş,anlaşamayınca sen git dinlen anlaştığın takım olursa kolaylık gösteririz denmiş." hurmanın ifadesi bu şekilde ama mamur ne diyor "evladım gibi severim Beşiktaş ne veriyorsa 1 trilyon fazlasnı vereyim gelsin bizde oynasın." istediği zaman zammı niye vermiyosun şimdi mi akıllandın.
2-Beşiktaş'a karşı bir tavrımız ya da tepkimiz yoktur sadece söz verdiğimiz için onun arkasında durduk." diyor hurma peki mamur ne dedi "Beşiktaş önce önündeki engelleri kaldırsın." bu engeller neymiş muamma "siz bilirsiniz" diyor stüdyodakilere "alacağınız mı var" diye soruyolar, "hayır alacağım yok" diyor,topu diğer anadolu kulüplerine atıyor. hani tavrınız yoktu ? hani sözdü, duruştu ?
3-zaten telefon olayı tam muamma hem mamur hem hurma forma olayından sonra arandıklarını iddia ettiler lakin mamur çarşamba aradılar deyince foyaları ortaya çıktı,izin aldı almdı konusunda ise mamur net konuşmadı sordukları zaman ben televizyonda gördükten sonra aradılar da asistanı aradı da numaram değişti de ıvır zıvır yuvarladı lafı,yalanı patlayınca yok gaztecilerden duyduma çevirdi,en sonunda şahit gösterdiği adam da kendisini yalanlayınca hepten batırdı

valla çok şey oldu aklımda bunlar kalmış sonuç olarak topuz büyük ihtimalle bu sezon kayseride kalır seneye bir yamuk olmazsa bedava bize gelir.

Kalten dedi ki...

O değil de, "sen git küçük çakar'la oyna" ne demektir, nasıl olur, gözlerime-kulaklarıma inanamadım :)

Yorum Gönder

Ara