.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Haziran 2009 Salı

Bobo Neden Satılamıyor?

Bobo'nun transfer hikayesi oldukça ilginç bir hal aldı. Kendisi yaklaşık 1 senedir satış listesinde ancak teklif edilen rakamlarla talep edilen rakamlar arasındaki ciddi uçurumlar transferin gerçekleşmesine mani oluyor. Geçtiğimiz yıl da buna benzer bir durum vardı. Beşiktaş, Reflex Sports Management isimli menajerlik şirketine Bobo'nun satışı için yetki vermişti. Sonra Dinamo Kiev'le görüşmeler başladı. 6 veririm, 8 alırım derken günlerce bekledik, bir haber çıkmadı. 3 ay boyunca satılmaya çalışılan Bobo, ya kendi gitmedi ya başka bir şey oldu ve takımda kaldı. Bugün yine aynı senaryo gündemde. Bu kez, artık gitmek isteyen taraf Da Silva Bobo. En azından Yunanistan'a gitmeye gönüllü olduğunu Yunan medyasına yaptığı açıklamalardan biliyoruz. Geçtiğimiz hafta içi Olympiakos yöneticileriyle görüşüldüğünü de biliyoruz. Sonuç? Yine olumsuz. Yine teklifle talep edilen arasında büyük bir uçurum var. Ancak bu yıl durum farklı. Bobo'nun sözleşmesinin son senesi içerisindeyiz. Normal şartlarda, Bobo ahış şahım bir oyuncu olsa bir büyük avrupa takımı onu alıp çoktan götürmüştü. Mehmet Topal'ların Sevilla'larla dedikodusunun çıktığı dönemde, Olympiakos, Dinamo Kiev, orta sıra Fransız takımları dışında eli ayağı düzgün bir talip çıkmaması da "pazar" ın Bobo'nun değerini nasıl belirlediğini ortaya koyuyor. Şimdi sıkıntı şu. Beşiktaş zaten Bobo'yu elden çıkarma derdinde. Ama para etmiyor. Ederinden satıldığında da taraftar baskısından çekiniliyor. Bobo'nun Türkiye'deki algısı ile global futbol pazarındaki değeri arasındaki fark, 2 senedir basit bir transferi gerçekleşmez kılıyor. 4-5 milyon euro'ya satma iradesi gösterilemediğinden ve daha yüksek teklif alınamadığından iş içinden çıkılmaz bir hal almış durumda. Bu şartlarda satmayıp sözleşme yenilesen, yamuk takım içi maaş dengesi nedeniyle 2 milyon euro da maaşa ödemek durumda kalacaksın. Satsan iyi paraya gitmiyor, satmasan sözleşmesi bitiyor... Gel de çık işin içinden...

74 Yorum:

SİYAH ULAN! dedi ki...

her ne kadar beğendiğim bir oyuncu olsa da istikrarsız oluşu yüzünden (tam ihtiyaç duyduğunuzda ortalıkta olmayabiliyor ya da tam aksine hiç beklenmedik zamanlarda takımı sırtlayabiliyor) iyi sayılabilecek bir paraya satılması taraftarıyım, zaten kendisi de yaptığı açıklamarla ayrılmak istediğini ortaya koydu. gönül isterdi ki 8-10 milyon eurolara satalım ama maalesef günümüz şartlarında boboya bu parayı verecek bir takım olduğunu düşünmüyorum, o yüzden seneye sözleşmesinin de biteceğini düşünürsek 4 ya da 5 milyon euro civarına satılabilir (ki buna yakın para verdikleri de konuşuluyor)

yazıda geçen takım içi dengelerinin bozulmasıyla ilgili de birkaç şey söylemek istiyorum. maalesef boboya kadar birçok oyuncu hak ettiğinden fazlasını (ya da azını) alıyor takımda, yani zaten mevcut kadro içinde bir denegsizlik var; delgado ve nobre 2 küsür milyon alırken tello gibi bir adam 900bine oynuyor

okka dedi ki...

söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil.
gibi bişey olmuş.bobo misyonunu tamamlamıştır bjkde.

Adsız dedi ki...

elimizde büyüdü denebilir aslında. duygusal olarak gitmesine karşıyım daha iyi bir takımla daha çok şey de verebilir ama yapılacak en iyi hamle bobo'yu satıp isim yapmış, gerçekten iyi bir forvetle kadroyu takviye etmektir.

asist time dedi ki...

Istenilen fiyata satılamıyorsa ben kalmasından yanayım. Yanlış hatırlamıyorsam Bobo 2005/06 sezonunda geldi. Yani 4 sezondur bizde 1 sezon sonra Turk statusunde oynama şansı doguyor. 1 sezon daha sabredip Turk statusunde oynayan bir Bobo'yu kim istemez ki.

Hem Bobo bence her sezon oyununu bir kademe yukselten bir oyuncu. 2 sezon sonra Turk statusunde oynama şansı olan bir oyuncuyu 4 milyon euro cıvarında satmak yerine ben sozlesmesini yenilerdim. Cunku sezon sonu sozlesme yenileme zamanında bu Turk statusune gecme kosulunu kullanıp fiyatını katlamak isteyebilir. Ama tabiki su futbol piyasasında 8-10 milyon euro ya da satabiliyorsan zaten durma..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

türk olma durumu var mı gerçekten? o zaman alex'in falan da türk olması lazım. benim bildiğim o şartlar zorlaştırıldı

asist time dedi ki...

alex milli takımda oynadı. Milli takımında oynayanlar icin şartlar cok farklı işliyor hatta hafızam beni yanıltmıyorsa yattara konusunda bunlardan bahsedilmişti gana dan onay gelmemişti milli takımında oynadıkları icin.

asist time dedi ki...

pardon gineden.

EnisteKolaKoy dedi ki...

o kadar kolay değil artık türk olma işi diye biliyorum. yattara'yı türk statüsüne almıyorlar diye adam röportajlarda türkçe konuşmuyor.

Pamukk dedi ki...

bobo takımda kalıcaksa nobre kadar para vermen lazım. ne kazandıysak hepsi bitecek bu sayede

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...

Spor dallarında Turk statusune gecme islemleri cok farklı isliyor.

Mesela atletizm de nerdeyse 1 gunde Turk yapabiliyorsun oyuncuları.

Basketbol da gecen sezon Prednjak Drobnjak'ı Turk yapabilmek icin az ugrasılmadı ama sonunda milli takım sorunsalı bas gosterdi.

Simdi futbol da tam kuralları bilmiyorum ama 5 yıl boyunca Turkiye'de forma giymiş oyuncular Turk oyuncu olma başvurusuna hak kazanıyor olmalı. Ileri de milli takımdan yararlanacak bir oyuncu olursa bu işlem daha hızlı ilerliyor diye dusunuyorum.

Bu zamana kadar Milli Takım da oynamış Turk statusu kazanmış bir oyuncu biliyorum o da Damir Mrsic. O da geleceğini Turkiye'de yaşayacagından olsa gerek. Cunku Izmir de Istanbul da evler almıs duurmda. Ve yaşı da makul bir yaşa gelmişti.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bu bağlamda bobo'nun türk olması ihtimalinin düşük olduğunu söyleyebilir miyiz?

asist time dedi ki...

Şimdiden kesin bişey soylemek imkansız. Herşeyi zaman gosterir. Ama yonetimin yavas yavas bu konu uzerinde durmaları lazım ve federasyon ve yetkililerden bilgi edinmeleri lazım.

ati99 dedi ki...

nobre neden turk olmustu? hem de 4 senede diye hatirliyorum ben.fener'de oynadigi icin mi? onun cok fazla zorluk cektigini hatirlamiyorum ben.

Bir zamanlar 5 yil Turkiye'de kalan oyuncu Turk vatandasligi icin basvurur basvurmaz hemen Turk statusune gecebiliyordu.

Ancak son zamanlarda bu degistirildi ve hatirladigim kadariyla Turk vatandasligina basvurduktan sonra 5 yil daha Turkiye'de oynama sarti getirildi. Yine de kesin bakmak gerekli fakat artik eskisi gibi kolay degil bu is.

Bobo ile 15-20 gun icinde ya sozlesme imzalanmali ya da iyi paraya satilmali. Buyuk ihtimalle de satilacak. Baska bir alternatif yok.

Bobo ile yeni sozlesme yaparken yillik 2.5 milyon euro vermek istemiyorsan, Delgado'yu hemen satacaksin. O zaman Bobo 1.5 - 1.6 milyon euro civarina imza atar. Nobre'nin 1.4 M euro aldigini, geri kalan paranin Figer'e gittigini kendisi de bildigi icin Nobre'nin parasi sorun olmaz.

ati99, Nobre Turk olurken ayni Aurelio gibi "Turkiye'nin tanitimina katkida bulunacak ozel kisiler" statusu gibi bir kanundan yararlanilmisti. Milli takima etki edebilecekleri dusunuldugunden bu kanuna uydurulmuslardi.

geloraptor dedi ki...

Nobre Türkiye'nin tanıtımı vs. bir benzeri yasadan yararlanılarak Türk olmuştu diye hatırlıyorum. Fener'deyken değil, bize geldikten sonra olmuştu. Hatta Ahmet Necdet Sezer'in Bjk'li olmasına ithafen bunda kolaylık sağlandıoğı ileri sürülmüştü. Onun imzası gerekiyordu çünkü.

Nobre bizdeyken Türk oldu. Aslında 5 yılı doldurması gerekiyordu, ama Beşiktaş "ülke tanıtımına katkı" statüsü diye bir zamazingoyu kullanarak Türk olabildi, tabii o sırada içişleri bakanı Abdülkadir Aksu'nun oğlu Murat Aksu'nun da bu, bence hakkaniyetli olmayan ve ucube tasarıyı kullanarak, etki ettiğini unutmayalım.

Ayrıca, Alex oynadıysa milli takımda, Bobo da oynadı (kadroya çağrıldı, oyuna girmese de kadrodaydı)

Zaten bizim Mert Nobre olayından sonra Türk statüsüne geçmeye ciddi önlemler aldılar ve zorlaştırdılar, artık her önüne geleni Türk yapamıyorsunuz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo'nun menajeri kim? o da figer olmasın?

Ciddi soru mu, kinayeli soru mu anlamadim.

Gecenlerde bir yerlerde Bobo'nun satilmasi icin 3M euro Olympiyakos'un verecegi diger yarisini da Figer'in verip bonservisin yarisinda sahip olacagi iddia edildi gibi bir sey okumustum. Bunu da sanki menajeri Figer degil ama Bobo ilerde daha yuksek fiyata satilabilir diye yatirim yapiyor seklinde yorumlamistim. Bildigim kadariyla menajeri Figer degil ama eger Figer ise satmaktan baska care yok zaten.

delgado dedi ki...

federasyonun bu konuda yeni bir şeyler yapması lazım bence.

türk pasaportu almayı zorlaştırdınız tamam, gerizekalıca bi mantık yüzünden türk ismi de alması lazım diyelim, o zaman türk olmasın, ama yine de türk statüsünde oynasın işte 5 sezonu tamamladığından. illa türk yapılması mı gerekir yani. ödüllendirin biraz istikrarlı takımları. yeni düzenlemeler ve yasalarla değiştirmesi lazım bunu federasyonun.

turkkant dedi ki...

Son 10 senedeki santraforlarımızın Beşiktaş'a ne kadar fayda sağladıklarına bakalım, Bobo'nun katkısının hepsinden fazla olduğunu göreceksiniz. Carew mesela isim olarak Bobo'dan önde miydi? Çok önde. Ailton önde miydi? Önde. Sonuçta ikisinin performansını toplasan bir Bobo etmez.

Şunu demek istiyorum. Bobo'dan daha iyisini bulacağım maceralarına girmeye gerek yok. Bu adamda her özellik var. Hiçbiri mükemmel olmasa da, şutu var, driblngi var, adam geçiyor, gol vuruşu var, kafa hakimiyeti var, araya kaçar... Macera aramak niye ki? Aldığın adama bir kere 5-10 vereceksin, diyelim ki bu adam Carew kalitesinde olsun, aynı performansı gösterir mi bilemezsin. Örnek Guiza, maliyeti 12 milyon euro; sonuç hayal kırıklığı, örnek Jardel, örnek Anelka.

Ha diyoruz ki bu adamın sözleşmesi seneye bitiyor. E adama Milan talip değil ki, Olimpiyakos'ta oynarım diyorsa derdi para. Verirsin 1.800 3 senelik imzayı atar. Ondan sonra da, Ş. Ligi'nde bu sene prim yaparsa sene sonu belki daha fazlasına satarsın.

Ben Nobre'yi oyuncu olarak çok beğenirim; ama en basit mantıkla Nobre'ye 2,5 m. euro verip Bobo'yı satmaya çalışmak nasıl bir vizyondur? Nasıl bir "Büyük Beşiktaş" hayalidir? Şunu biliyoruz ki, Nobre'nin verip verebileceği maks. performans budur. Yeni maceralara girmek yerine, Bobo'yu Tigana senesindeki gibi daha dirençli, daha mücadeleci bir oyuncu yapmaya gayret etmeliyiz. Geçen seneki Liverpol, Marsilya gibi maçlarda bu kalitesi olduğunu bize göstermişti.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo da satılır, nobre de satılır. önemli olan hangi bedelle satıldığıdır. kaka'yı satmak nasıl bir vizyondur mesela? böyle mi denecek? milan o parayla yeni bir takım kurabilir mesela. brezilya'da yeni bir kaka varsa mesela onu alabilir. kaka'nın milan'a gelişi 8 milyon euro civarında bir para.

neticede efendim.

benim fikrim 5 milyon euro gibi bir rakama verilmesidir.

türkiye'de bir laf çıktı, bobo'yu satıp daha iyisini alamaz beşiktaş diye. niye alamasın? bugün bobo kalitesindeki bir futbolcu 2,5 milyon euro bonservisle brezilyada sizleri bekliyor. bobo kim allah aşkına? boboyu 20 yaşında beşiktaşa sadece 2,5 milyon euro karşılığında satan insanları gerizekalı mı sanıyorsunuz?

bobo 20 yaşında 2,5 milyon euro, 24 yaşında 5 milyon euro eden bir oyuncudur. gider bir bobo daha getirirsiniz onu da 24 e gelince satarsınız. veya onu satmaz devam edersiniz.

neticede, doğru zaman önemli burada. beşiktaş 5 milyon euroya avrupadan çok iyi bir oyuncu alır. baros'un bonservisi 5 milyon euroydu mesela. deivid 4,5 milyon euro civarında. lincoln 5 milyon euro...

türkiyede zaten 5 milyon eurodan daha fazla bonservis ödenip alınmış pek oyuncu bulamazsınız. appiah, anelka gibi istisnalar dışında.

netcede, carew'in bile gelişi 3,5 milyon euro civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.

beşiktaş 5 milyon euroyu cebine koyduğunda ligde 20 gol, bilmem kaç asist potansiyelini de satın alacak güce sahip demektir.

asist time dedi ki...

bu arada fink acıklanmıs hayırlı olsun. 1.2 milyon garanti paraya 3 yıllık.

jtr dedi ki...

gene jessie gene bir bobo polemiği...
sonra insanlar bobo'nun iyi oynadığı bir maçtan sonra "bak eleştirdiğin adam neler yapıyor diyince" bana bu laflarla gelmeyin ben bobo ya karşı değilim bobo'yu bilmemne yapan mentaliteye karşıyım gibi beylik laflar ediyosun.
Dün ve bugun medyada olympiakos'un bobo ya 6m euroya kadar çıktığı beşiktaş ın 8m da direttiği haberleri çıkıyor.
Doğru mu balon mu bilinmez ama doğruysa yazdıklarınla müthiş bir çelişki var.bir üstte kendin diyosun baros 5m lincoln 5m diye. bu yunanlar da çok saf sanırım boboya 6m saymak yerine senin bahsettiğin "2.5 milyona brezilyada alınmayı bekleyen yeni bobo lardan" almıyor.
benim de katıldığım nokta şu:bobo beşiktaş taki misyonunu tamamlamıştır ve uygun bir fiyata gitmesi herkesin menfaatinedir.

ama sen gecen sene bu zamanlar ekşi'de "ertuğrul sağlam'ın, kampa katılacak, bizim oyuncumuz dediği futbolcu. o öyle diyor ben de, "gitti" diyorum. transfer sezonunun sonunda bakalım hangimiz haklı çıkacak. bu transfer sezonunda bobo'nun satılmama imkanı yok" gibi laflar etmiştin.bobo nun satılmasını kendince bir gurur mücadelesine dönüştürmüşsün anlaşılan.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo meselesi benim meselem değil. olympiakos'la görüşen ben değilim demirören. geçen sene de dinamo kiev e pazarlanan da ben değildim.

bugün bobo'nun satışı gündemde, 15 dakika sonra bobo bilmem kimle anlaştı diye haber çıksa kimse şaşırmaz, bir beşiktaş blogunda bu konuyu ortaya koyunca neden benim bobo polemiğim ortaya çıkıyor?

hayır, bobo bugünün konusudur. ayrıca ben yazımda gitmeli yada kalmalı demedim. kalırsa şartlar bu olur, giderse bu olur dedim.

ben beşiktaş'ın boboyu satması halinde bobodan daha iyisini alacağına dair bir inanç taşıyorum.

ben sivok'u da seviyorum ama papa gueye alınacaksa sivok'ta papa gueyenin bonservisini karşılayacak bir ücretle transfer olabilir.

3 ay önce "adamım" dediğim adamın satılmasını mantıklı bulabilecek durumdayım.

tüm yazım, bobo sonrası beşiktaşla ilgili. bobo'nun oyunculuk seviyesiyle ilgili bir yorumum olmadığı açık.

herkes kendi fikrini ortaya koymakta açık.

bobonun oyun yeteneği ayrı bir konudur, takım stratejisi ayrı konudur. ayrı ayrı tartışılır. her bobo lafı geçtiğinde jessinin bobo kompleksi derseniz şu konuştuklarımızın, değerlendirmelerimiziin bir anlamı kalmaz.

bobo kaç lira üzerinden satış gerçekleştirecek bilemiyorum.

8 milyon euro ya satılırsa nmüthiş bir transfer başarısı olur.

5 milyon euroya satılırsa ederine satılır.

2 milyon euroya satılacaksa da satılmasın.

yunanlılar, bobonun 4 yaş gencini, bobo olana kadar sabretmektense 24 yaşındaki olmuşuna yöneliyor olabilirler.

ayrıca aynı mantıkla,o paraya bobodan iyisini alamazsak bobo gitmesin anlayışı da eleştirilebilir. neticede bobo kalitesi 6 milyon euro ediyorsa bir başka bobo bir başka yerde yine benzer bir bonservis ücretiyle satın alınabilir.

netcede bu konuyu bugün konuşmayacağız da ne zaman konuşacağız.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

"ama sen gecen sene bu zamanlar ekşi'de "ertuğrul sağlam'ın, kampa katılacak, bizim oyuncumuz dediği futbolcu. o öyle diyor ben de, "gitti" diyorum. transfer sezonunun sonunda bakalım hangimiz haklı çıkacak. bu transfer sezonunda bobo'nun satılmama imkanı yok" gibi laflar etmiştin.bobo nun satılmasını kendince bir gurur mücadelesine dönüştürmüşsün anlaşılan."

geçen hafta beşiktaş kulübü, bobo'nun satılacağına ilişkin haberler gerçeği yansıtmamaktadır diye açıklama yaptı, sen ona da inandın o zaman.

beşiktaş kievle transfer görüşmesi yaparken ertuğrul istanbulda bobo kalacak açıklaması yapıyordu.

bobo, kalması gerektiği için kalmadı. gidemediği için kaldı. kulüp te her kulüp gibi kendi menfaati doğrultusunda açıklamalar yaptı.

ben "gitti" derken kulübün boboyu gönderme niyeti açık olduğu için gitti diyordum. ama satmayı başaramadılar.

bu sene yine aynı senaryo. yine "gitti" diyorum. şimdi gidemezse ben yine göt mü olacağım?

jtr dedi ki...

bu tartışmalar,polemikler genelde sonuca bağlanmadan uzadıkça uzuyor.
en güzeli kısa ve net konusmak.
argumanlarına karşı ben de bunu naçizane fikrim olarak söylüyorum.
"bobo'nun yerine,satıldığı fiyat baz alınarak,bu sistem içinde daha verimli bir oyuncu alınamaz nokta"
ama sen 6m nin üstüne 4 daha koyarlar giderler wagner love'u alırlar dersen amenna derim.ama kuranyi falan bobo kadar iş yapamaz kanımca

Gürcan Ulusoy dedi ki...

heh, ben de şu seviyede konuşalım istiyorum zaten. konuya odaklanalım. ben o parayı birini bulabiliriz dediğimde biri de senin bobo antipatin demesin de, bence bulunamaz gerekçeleri de şunlardır desin.

bi kere oyuncu tranferlerinde çok fazla değişken var.

şimdi olympiakosta da bobo kalitesinde bir oyuncu olsun mesela.

o da, orada misyonunu tamamlamış olsun. e, bu oyuncuların -mesela- takas edilmeleri iki oyuncu, iki kulüp için de faydalı olabilir.

ama bazı oyuncular vardır yıllarca aynı takımda oynarlar, onlar için istikrar vs önemlidir.

tüm bunlar, oyuncudan oyuncuya değişir. bobo, kişilik yapısı nedeniyle heyecan arayan bir oyuncu tipi. oynama isteği, heyecanı git gide düşüyor.

ayrıca bobo satılıp yerine illa forvet alınması da gerekmez. bobonun yerine alınacak bir ortasaha oyuncusu genel stratejide daha faydalı da olabilir. bu bir tercihtir. bir takım, genel olarak ele alınmalı o yüzden.

ben hep söylüyorum. beşiktaş'ın 11'inde oynaması gereken 5 türk futbolcu var. nobre bunların zayıf halkası değil. benim fikrim bu. forvet alacağıma sağ beke sol beke yatırım yaparım daha iyi.

nobre'yle, avrupa'da nereye kadar dendiğinde ekrem dağ ile nereye kadar da diyebiliriz. bir zincir en zayıf halkası kadar kuvvetliyse bence zayıf halkayı kuvvetlendirmek lazım. elbet nobre'nin daha iyisi tercih edilir ama aynı mantıkla ernst'ten de daha iyisi mevcuttur ve beşiktaş buna layıktır.

turkkant dedi ki...

Jessie'ye soruyorum Beşiktaş'a son 10 senede gelen forvetlerden hangisi Bobo'dan daha iyi performöans gösterdi? Ailton mu? Carew mi? Hatta Beşiktaş'da doğru düzgün 1,5 sene top oynayan İlhan Mansız mı?

Bobo'yu sattın diyelim. 5 milyon euro'ya Beşiktaş yönetimi (dikkat edin YD yönetimindeki Beşiktaş yönetimi!) daha iyisini bulup alabilecek mi? Buldu diyelim, bu adam Bobo'dan daha iyi performans gösterecek mi? (Örnek Guiza).

Özetle, macera aramaya ne gerek var. Beşiktaş'ın santrafor değiştirmekle uğraşacağına, sol forvette 35'lik Yusuf'la 1.70'lik Tello yerine kimi koyacağını düşünmesi, sol beki, sağ beki, orta sahayı halletmesi lazım.

İşte örnek, Cisse gitti Fink geldi. Fink kim? 27 yaşında bir kez dahi Almanya milli takım forması giyememiş, Bundeliga'nın vasat takımlarından birinin vasat hocası. Şimdi Cisse-Fink değişimiyle Beşiktaş daha iyi bir takım mı oldu?

Bu transfer de Beşiktaş'ın vizyonunu göstermiyor mu? Sırf bonservisi yok diye ikinci sınıf bir Alman oyunucuyu alıyorsun. Üstelik yabancı oyuncu açısından oldukça az transfer imkanın varken. Bahsettiğin vizyon bu kulüpte olsaydı, oraya 20-22 yaşında gelecek, vadeden bir oyuncu ya da kariyerli bir oyuncu transfer edilirdi Fink değil. Bobo'yu satalım benzer bir salaklık beklerim ben bizim yönetimden.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo'nun satışından gelecek paranın nasıl değerlendirileceği tamamen ayrı bir konu. orada haklısın. giderler ailton gibi bir oyuncu alıp gelirlerse elbet eleştiririz. ama ayrı konu

bakın deco ve ronaldinho'yu satma iradesi gösterdi barcelona. ronaldinho'yu satıp hedef mi küçülttü barcelona?

kaka'yı satan milan küçülme politikası mı gösterecek?

oyuncu satışı her zaman küçülmeyi ifade etmez. küçülmeyi -bence- ifade eden şey, carew'in "beşiktaş'ın hedefleriyle benim hedeflerim bir değil" açıklamasıyla gitmesidir. carew'in de gitmesi değildir sorun. sorun hangi nedenle gittiğidir. çünkü o carew fenerbahçe'de oynuyor olsa idi bu açıklamayı yapıp gitmek istemeyecekti.

zaten bence senin dediğin, yusuf'un, tello'nun yerine konulacak oyuncunun da bobonun satışıyla alakası var. bobo'dan gelecek para ile takımın daha zayıf yerleri güçlendirilmeye çalışılıyor olabilir.

fink de beşiktaş'ın ideal oyuncusu değildir. ama o bölgeyi bonserivisi elinde bir oyuncuyla kapatıp bütçeyi bir başka mevki için harcamak ta stratejinin bir parçası olabilir.

tek bir fink adına bakarsak yanlış transfer diyebiliriz. ama genel bir transfer harekatı içinde mehmet topuz, caner erkin gibi oyuncuların transferleri için fink seviyesinde bir oyuncu da tercih edilebilir.

Sertug Ozgur dedi ki...

Herkes Bobo'nun sözleşmesi seneye bitiyor diyor ama benim bildiğim 2011'de sona eriyor. Bir sene uzatılıp aldığı ücret arttırılmamış mıydı? Yoksa ben mi yanlış biliyorum?

Zapo ve Sivok ikilisinin 10 milyon euro'ya alınması, Gordon kazığı ve bunun gibi niceleri varken Bobo'nun 4-5 milyon euroya satılması taraftarda tepki yaratır doğru. Yani takımın transfer politikası bu iken siz salt Bobo'nun hangi fiyatla satılıp satılmaması üzerinden Beşiktaş'ın transfer politikasını değerlendirirseniz orada hata vardır. Değerlendirilmesi gereken konu Beşiktaş'ın piyasası olan tek ve ederinde satılabilecek oyuncusunun Bobo biraz da Holosko olmasının acizliğidir.

Maksat zayıf halkaları güçlendirmekse evvela takımın en etkili adamlarından birini satmaya ne gerek var. Para lazım diyosan Jessie'ye göre sol bek ve sağ beke brezilyadan 2 milyon euroya adam alırız ve işi hallederiz. 4-5 milyon euro verecek paramız var heralde. Yabancı kontenjanı diyorsanız delgado'ya, sivok, zapo, tello'ya niye talip yok. Sorun burda, yoksa bobo tabii ki satılır ve bu da hedef küçültme olmaz. Fakat sırf yabancı kontenjan açalım ve para ediyor diye bir oyuncunu satıp, yerine piyasası olmayan sıradan yabancılara dünya kadar para dökerek almayı hangi stratejiyle açıklayabiliriz?

turkkant dedi ki...

Haklısın ama herkes söylüyor modern futbolda artık en önemli konu orta saha. Biz ise tersine-mersine mantığıyla orta sahasız oyunlar icat etme çabasındayız garip bir şekilde. Delgado'lu, Sivok'lu orta sahalar derken vasat bir adamı da aldık.

Sana çok basit bir örnek vereceğim rakibin orta sahaya Emre Belezoğlu, Appiah gibi oyuncular transfer ederken senin tercihlerin Cisse, Ernst, Fink olmamalı. Ernst de öyle abarttığımız kadar iyi bir oyuncu değil. Koyunun olmadığı yerde keçiye abdurrahman çelebi derler. Beşiktaş orta saha orjinli oyuncular açısından o kadar kıt bir ekip ki, Ernst geldi müthiş yıldız oldu.

Ha Beşiktaş'ta Ernst oynar mı oynar, ama o zaman partneri Cisse'den de Fink'den kaliteli olmalı bana göre. M. Topuz'a paraları saçmakla uğraşacaklarına buraya üst düzey bir oyuncu alma çabasına girselerdi.

Sen diyorsun ki, Bobo'yu sat, git bir Bobo daha bul. Ben de diyorum ki, vizyonu Fink'i almak olan bu kulüp Bobo'yu tesadüfen bulmuştur. Bizim yönetimin Bobo gibi oyuncular bulma becerisi yoktur. Onu da zaten sezon sonu yolluyorlardı, Tigana bastırmıştı kalsın diye.

Ha diyorsun ki, satarız Nobre - Batuhan'la idare ederiz. O ayrı bir görüş; ama bence ciddi anlamda riskli bir hamle olur.

Sertug Ozgur dedi ki...

Jessie bobo yerine brezilyadan adam getiririz ne var demene eleştiri getirmek istiyorum. Eğer bu kadar kolay olsaydı yönetim inan 5'e hemen satardı. Yerine adam bulacağına güvenmediği için ederinden daha fazlaya satmak istiyor. Yani madem bu kadar kolay bulunuyor bu oyuncular, o zaman ne uğraşıyoruz dolduralım brezilyalılarla takımı, en azından hepsini bobo fiyatında satarız. Yanlış mı anladım seni?

delgado dedi ki...

@turkkant

abi biz sezonu baştan bırakalım o zaman.

tamam demirören yönetimi geçmişinde iyi transfer politikaları barındırmıyor, bobo'dan daha iyisini mi bulacaz sanki dünyanın dört bir yanında oyuncu izleme ekibimiz var, bizde o vizyon yok derken haksız değilsin, ama madem yönetim hiçbir konuda iki eliyle bi şeyi doğrultamayacak kadar kötü, o zaman ne yerli transferden ne kadro planlamasından ne de herhangi bir yabancı transferden medet umalım. aynı yönetim de daha bu işi hiç bilmezken (hoş sanki çok iyi öğrendiler şimdi) bobo'yu getirdiler, zago'dan referans alsalar da. mustafa denizli gibi mantıklı ve işi bilen bir adam varken çok kötü bir hamle yapacağımı sanmıyorum transfer konusunda.

ernst ise gayet kaliteli bir oyuncudur, kendisi yokken cisse veya fink olsa "yanındaki kaliteli olmalı" dersen yüzde yüz haklısın ama fabian'ın kalitesini aynı şekilde tartışıp üzerine emre belözoğlu örneğinden gitmek de pek mantıklı gelmedi bana.

bence gelecek sezon takımın 1.santraforu bobo olmalıdır. turkkant, demişsin bobo aynı tigana zamanındaki gibi mücadeleci ve dirençli olmalı diye. bobo nobre'nin yarısı kadar istekli ve mücadeleci olsun can kurban, ama bobo'ya bunca geçen zamandan sonra hala inanabiliyor muyuz, güvenebiliyor muyuz? 6 sezon aradan sonra kazanacağımız şampiyonluk yarışında en önemli virajlara gelirken kahraman olacağı maçlara hala kondisyonsuz ve isteksiz çıkan bobo'ya mı güveniyoruz? güveniyorum, yola bobo'yla devam edelim diyenlerin sayısı keşke çok olsa... ama sistemi oturmamış ve emekleme aşamasında olan beşiktaş'ın tam anlamıyla bir mücadele takımı olma zorunluluğu vardır, bu sebeple takımın en ucunda nobre olması herkesi çok rahatlatır diye düşünüyorum.

John Carew'e biraz haksizlik edilmiyor mu? Istatistikse istatistik; Carew'in mac basina attigi gol sayisi Bobo'nun attigindan daha fazla. Carew 40 metreden de gol atti, adam gecerek de gol atti, o boyla kafa hakimiyeti de vardi. Carew'i 26 yasinda 9 milyona sattik.

Bobo'ya laf atmiyorum; Carew'e haksizlik edilmesine karsiyim.

indie dedi ki...

Mehmet Topalına ncak dedikoduru çıkar zatgen. Süper ligimizin über gol kralı Baros ile milli kahraman Semih'e neden teklif yokmuş?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

carew bence türkiye'de skandal bir sezon geçirdi. tamamen oyuncunun marka değeriyle beşiktaş'ın marka değerindeki tutarsızlıktan kaynaklı 1 senelik hafif idman yapıp gitti bence.

beklenti / performans oranı en düşük isimlerden biridir.

26. dakikada oyundan alındığı bir gaziantep maçı hatırlarım ki bir futbolcu için çok talihsiz bir performanstır o kadar kötü oynayabilmek.

problem zaten oyuncu getirmek değil, ondan verim alabilmek. kleberson örneği ortada.

kleberson-ernst ikilisi ne muhteşem bir ikili olurdu değil mi? çağdaş bir futbol takımının ortasahası olurdu

Sertug Ozgur dedi ki...

John Carew bana göre Beşiktaş'a gelen en iyi forvet oyuncusuydu. En iyi diyorum ama en verimsizlerden de biriydi. Bunun nedeni, maç seçip Carew'in bilerek oynamamasıdır. Derbi maçlarında tek başına maç kazandıracak kadar oynayıp diğer maçlarda yatardı. Bir nevi Amokachi'ydi. Evet bunun bir nedeni marka değerlerinin uyuşmamasıdır ama zaten profesyonel bir adam değildi, bu kadar çok klüp değiştirmesinin nedeni de buna örnek gösterilebilir. Satılması zorunluluktu.

gökhan dedi ki...

yav carew in oynadığı takım neydi ki adamdan performans bekliyorsunuz. orta sahada toraman, kanatta ali güneş yanında da berkant oynarken carewden mükemmel bir performans beklemek hayalcilik.

bobo ya gelirsek artık gitmeli. hem kendisi açısından iyi olur hemde bizim. ben performansından memnun olsam da o kadar çok ses çıkmaya başladı ki bu gitgide yayılacaktır. taraftar bir adama kafayı taktı mı artık o adamdan fayda gelmez. yada ne yaparsa yapsın yaranamaz. gitsin yerine en az bobo kadar kalitelisi gelsin.

"Beşiktaş'a son 10 senede gelen forvetlerden hangisi Bobo'dan daha iyi performöans gösterdi? Ailton mu? Carew mi? Hatta Beşiktaş'da doğru düzgün 1,5 sene top oynayan İlhan Mansız mı?"

24 macta 13 gol atan Carew, hadi o yuksek beklenti kurbani; 2001-02 sezonu gol krali (21) Ilhan Mansiz bile Bobo'yu gecemiyorsa kimilerinin gozunde ben sasiriyorum arkadas; elimde degil.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ilhan mansız ve daniel pancu bobo'dan 8 ila 12 kat daha iyi oyunculardı. ikisinin de düşmüş dönemleri oldu ama genel performans olarak beşiktaş'ın en iyi hücumcu ikilisi bunlardı

Gürcan Ulusoy dedi ki...

pascal da nobre'den 13 kat iyiydi. eklemek lazım

delgado dedi ki...

bugün aramızda sivok takımdan ayrılsa da olur diyenler var.

sivok hesaplarıma göre yaklaşık 9 schildenfeld eder. belirtmeden geçmemek lazım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

çağdaş atan da 3,5 schildenfeld eder ona bakarsan:)

ben sivok gitsin de gordon oynasın demiyorum. papa gueye 2 sivok eder diyorum :)

gökhan dedi ki...

sadece barcelona maçına bakarsak ibrahim üzülmezde 5 zambrotta eder.

papaya hayran olanlar kaç maçını izledi çok merak ediyorum.

Sertug Ozgur dedi ki...

karşılaştırılan oyuncuların mazide kalması ve papa'nın da metalistin açıklamasından sonra gelmeyeceğini düşünürsek şu karşılaştırma daha yararlı olur:

1 fink kaç cisse eder?

delgado dedi ki...

buna göre papa 18 gordon.. oha iyi rakam lan.

o değil de, senin şu "bobo'yu soktuk itin götüne nobre'ye de bişey bulalım da hücum etmesinler şimdi eheh" stratejine bi 5 dakka güldüm oturduğum yerde :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hahaha dengeyi bulmak lazım allah belanı versin nobre :)

papa'nın da adı yeter.

beyler bilmiyorum farkında mısınız takımda zenci oyuncu kalmadı yav :)

delgado dedi ki...

gerek metalist'in papa'ya verdiği değer, gerek transfermarkt'taki değeri falan bunlar papa'yı değerli kılan şeyler, bize karşı oynadığı 2 maçta da kendisine karşı olan düşüncelerimizin değişemeyeceğini düşündürecek kadar sağlam bir izlenim bıraktı. yine de her maçı izlenmediyse alınmasın, bugün liverpoolluların sabri'ye düzdüğü methiyeleri okursanız şaşarsınız, ama düşündüğünüzde adamlar az da izlemedi ki sabri'yi, bizim papa'yı izlediğimizden daha çok izlediler hatta. galatasaray uefa'da biraz daha şanslı olup çeyrek-yarı finale kadar gelse biz papa için ne düşünürsek liverpoollu da sabri için daha fazlasını düşünecekti.

sivok seneye stoperde sıçsa bile bi şekilde ortasahada verimli bi şekilde kullanılacaktır, böyle adamlar lazım her takıma. ruhu zenci olanlar varken önemsememek lazım jessie ;)

Sertug Ozgur dedi ki...

şu mücadeleci oyuncu fetişi nedir kardeşim, oldu olacak 11'i çarşı'dan kuralım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

topla mücadele eden oyuncu istemiyoruz! :)

ikisinin ortasını bulmak lazım elbette. ikisinin ortası da muhtemelen, ekrem, ernst, sivok, uğur, holosko gibi oyunculara tekabul ediyor.

theotheo dedi ki...

aurelio bombasını bekliyorum sayın başkandan. sen ne dersin jess?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

cezası var türkiyeye döndüğünde. 5 milyon euro

pclion dedi ki...

Topal burda absürd örnek tadında işlenmiş ama bana göre büyük hata. Şu ligde Avrupa'da tutunabilecek fizik kalitedeki bir numaralı oyuncudur Mehmet Topal, boyuna rağmen hızlı ve çeviktir, top kapma yeteneği üst düzeydir. Biraz işlenirse iki ayağını da rahatlıkla kullanır. Moyes kimseyi boşa istemez.

Bobo bana göre de Türkiye'nin en iyi iki forvetinden biridir, tamam ama çok abartmamak lazım. Ayrıca Fransa'nın orta sıra takımı dediğimiz takımların çok daha fazla geçer sözü bizimkilerden Avrupa piyasasında. Biz oyuncularımıza Barcelona, Liverpool falan talip olacak sanıyoruz ama öyle şeyler 20 yılda bir olur. Beşiktaş hakkını yanılmıyorsam Johnsen'de kullanmıştı...

jtr dedi ki...

pclion kendi bloğundaki yazıları beğenerek okuyorum ama Mehmet Topal konusunda biraz fazla iyimsersin bence.kötü oyuncudur demiyorum ama gs medyasının topal'i daha gecen sezondan viera klasmanına sokmasına da pek anlam veremiyorum.
zaten bu gs camiasında pek sık olan birşey sanırım.ayhan da geçen sene oyunu çift yönlü oynayabilen tek oyuncusuydu sözde ama istatistikler hiç öyle değil.keza barış özbek de alman milli takımını seçmeseydi milli takımızın prensi olacaktı,dinamo gibi gidip gelecekti!!!

dediğim gibi gs'liler çok iyimser bence orta sahaları konusunda,pc lion lafım sana değil konu açıldı diye söyledim bir de şu istatistikleri eklemeden geçemicem.

mehmet topal

08/09 sezonu 34 maç 1 gol 1 asist
07/08 sezonu 32 maç 1 gol 1 asist

şimdi desen "bu adam forvet arkası oynamıyor ki skora çok katkısı olsun hatta servet in yokluğunda birçok maç stoper başladı" sen de haklısın ama bence kumaşı o kadar iyiyse o meşhur uzaktan şutlarından daha fazla sonuç alabilirdi.
bence mehmet şu an adaşı aurelio ayarına ulaşması için bikaç fırın ekmek yemeli,hatta yanında biraz da protein almalı ki fasulye sırığı kıvamındaki vücudu biraz kas tutsun ;)

theotheo dedi ki...

topal gs basının şişirdiği bir balondur.

serdar kurtuluş bunun kadar şişirilseydi ve milli takımın başında meşhur beşiktaş düşmanı fatih yerim olmasaydı, şu ana kadar 50 kez forma giyerdi herhalde.

everton istemişte fasafiso. ulan galatasaray'ın yicek ekmeği yok, toplantılarda yöneticilerden para dilenen bir kulüp, everton isteyecekte göndermeyecek yalan dolan işler.

***

şu mehmet topuz olayı çözümlendikten sonra, bir aurelio, bir forvet veya ofansif ortasaha transferiyle sezonu kapatırız. bu da bizi elimizi sallaya sallaya şampiyonluğa götürür.

Aurelio'nun sakatliginin ciddiyeti hakkinda kimse bir sey bilmiyor mu? Ne zamana kadar yok bu adam?

theotheo dedi ki...

sezonu 1 ay kaçıracak.

pclion dedi ki...

Çok uç ve bana göre rasyonel olmayan değerlendirmeler yapılmış burda bana göre. Bu dış mihraklar edebiyatıyla bir yere varmak mümkün değil, daha çok "yalnız takım Beşiktaş" paranoyasını tetiklemekten başka bir şey yapmaz, her türlü teknik konuyu Beşiktaş'a haksızlık yapılması düzlemine oturtmaya çalışırsanız.

Serdar Kurtuluş demişsiniz. Katılırım, Serdar benim Beşiktaş'tan isteyeceğim 3-4 oyuncudan biridir ama ilk önce sağlıklı olarak sahada bulunabilmeli Serdar. Tigana dönemindeki performansına odaklanmış herkes ama o dönemki orta saha performansının üstünden 2 sene geçti, üstüne iki hoca değişti. Serdar'ın o dönem milli takıma alınmamasının suçlusu da Mehmet Topal değildir, kimse kusura bakmasın.

Şişirme falan da yok, hatta tersine görüldüğü üzere bariz underrated bir oyuncu Mehmet Topal. Bu konuyu sabaha kadar tartışırım diyeceğim ama zaten sabah, o yüzden kısa kesmek lazım. :)

gökhan dedi ki...

türkiye şartları içinde topal iyi futbolcudur. ona itiraz edilmez ama şişirme olayı gerçektir.

fakat şişirme olayına şöyle bakmak lazım. biz kendimizi epl, la liga düzeyinde sandığımız için ligimiz özelindeki iyi futbolcuları hemen manuya, liverpoola layık görüyoruz. ardasından gökhan gönülüne kadar adamlarımız o düzeyde değil maalesef. ama basın sürekli topal ile liverpool, arda ile barcelona ilgileniyor diye pompalıyor. şişirme olarak bahsedilen şeyden ben bu anlamı çıkarıyorum. yoksa tekrar söylüyorum topal çok iyi bir futbolcudur. aynı şeyleri bobo içinde söyleyebiliriz mesela.

serdara ise üzülmemek elde değil. ertuğrul sağlam kompleksleri yüzünden harcadı çocuğu. akıllı bir teknik direktör gelsede onu tekrar orta sahada oynatsa diye bekliyorum. hatta orta sahada oynayacaksa gs ye bile gidebilir. (mesela karşılığında kewell yada arda şartıyla:) ) bize faydası olmayacaksa bari kendini kurtarsın.

delgado dedi ki...

@pclion

mehmet topal oldukça potansiyelli bir oyuncudur tamam ama şu an sevilla-everton gibi takım onu alıp direk 11inde oynatmaz gibime geliyor. geçen sene konuşuldu moyes topal için gs'ye teklif götürdü, gelmeyince fellaini'yi aldı diye. fellaini direk çıktı ama mehmet topal bu tekniğiyle hele premier lig'de asla 11 çıkacak bir oyuncu değildir kolay kolay. moyes'un topal'ı alıp direk oynatmak gibi bir fikri olduğunu sanmıyorum, olsa bile fellaini kadar verim alamayacağını bilmesi/kabullenmesi lazım(dı). top ayağındayken korkunç bir selçuk şahin potansiyeli görüyorum topal'da. bazen kafa ayrı ayak ayrı çalışıyor, 20 metre pası düzgün atamıyor, topu kontrol edemiyor. ama aynı zamanda ince tekniği olduğunu da gösteriyor, garip iş. kendini mutlaka ve mutlaka geliştirmesi lazım bu yönden. eğer top ayağındayken yaptığı basıt hataları sıfıra indirgeyebilirse şu an avrupa'nın herhangi bir kalburüstü takımı ona direk şans verebilir, bunun üstüne de koyarsa, her yönünü yavaş yavaş geliştirmeye başlarsa o zaman çok daha iyimser olunabilir bence.

pclion dedi ki...

Benim demek istediklerimden çok farklı değil şu yazdıklarınız, zaten gitsin Liverpool'da oynasın, Barcelona'da oynar demiyorum. O ligde "tutunabilecek" meziyetlere sahip ender oyuncularımızdan biri Mehmet Topal, Türkiye'de gösteremese de orda daha da verimli oynayabileceğine eminim, doğru bir hoca ve takımla elbette. Aynı şeyleri Serdar için de söylüyordum zamanında ama malesef Tigana dönemi gerektiğinden kısa sürdü ve Serdar'ın gelişimi devam etmedi. Tigana'nın Beşiktaş yerine Galatasaray'a gelmesini çok isterdim açıkçası...

jtr dedi ki...

alın size aynı doğrultuda bir haber daha...

"Valencia'dan Topal adımı!La Liga ekibi Valencia'nın Mehmet Topal'ı renklerine katmak için G.Saray'a teklif getirmesi bekleniyor."

http://www.htspor.com/spor-haber/152222-Valenciadan-Topal-adimi.aspx

olayın paranoya ile ya da beşiktaş düşmanlığı ile alakası yok.geçen yaz aurelio form olarak zirvedeyken,bonservisi elindeyken ve Bayram Tutumlu gibi bir menajere sahipken Betis gibi alt sınıf bir ekibe gitti.
mehmet topal in fiziksel olarak kendini geliştirmesi lazım.
ayrıca top kapma yeteneği aynı cisse de olduğu gibi bacak uzunluğuna dayanıyor,vucudunu etkili kullanan bir oyuncu değil.üst düzey liglerde karşısında çıtkırıldım delgado ya da hava topuna kanun hükmünde kararname olmadan çıkmayan bobo olmayacak :)

theotheo dedi ki...

ciddi kaynaklardan aldığım bilgiye göre topuz transferindeki son gelişmeyi açıklıyorum arkadaşlar.

menajerlerin ve futbolcunun beşiktaşla anlaştığı doğru. ancak menajerin değişmesi durumu söz konusu olabilir ilerleyen günlerde. bu durumda mehmet topuz'un fenerbahçeye imza atması çok olanaklı görünüyor.

özellikle mehmet topuz'un da buna sıcak baktığı gelen bilgiler arasında. fenerbahçenin 2.5 milyon euro'ya yakın bir senelik ücret önerdiği de söyleniyor. bu bağlamda eğer ki menajerler aradan çekilirse, mehmet topuz fenerbahçe formasını giymesi büyük olasılık.

ve tabiki ezik fenerbahçe camiası, bunu çok çabuk içine sindirip, bu oyuncuyu bağrına basabilecek mideye sahiptir. bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

ha mehmet topuz'un gelmemesinin bize sportif anlamda hiç bir bok kaybettirmez. evet bir yönetim başarısızlığı olarak eksi hanemize yazılır buna da yapılacak birşey yok gibi görünüyor.

jtr dedi ki...

lig tv ye göre mehmet yarın kayseri de bir basın toplantısı düzenleyecekmiş.Bence bunun anlamı 1 sene daha kayseri'de kalacak...

Pamukk dedi ki...

ne yani aslında mehmet topuz fbye gidecek de tek sorun menajer mi? ilginçmiş.

topuz menajerlerin aradan çekilmesine mi sıcak bakıyormuş?

alla alla gerek yok ki o zaman gitmek istiyosa gider zorla tutan mı var?

theotheo dedi ki...

@pamukk

menajerlerin alacağı komisyon ücretleri, menajerlerin mehmet topuzla ilişkileri önemli.

Sertug Ozgur dedi ki...

pamukk, topuz fener'e imza da atsa ona tepki göstermemeliyiz. boyalı basın öyle bi savaş başlattı ki ne demiş ne dememiş acaip bir psikolojik savaş var. AY menajerleri suçlamamış mıydı? tüm medya suçu menajerlere atıyor şimdi. Topuz kimbilir ne tehditler,baskılar görüyordur, hem AYden hem kayseriden. Ayrıca olur da kayseride kalırsa kayserinin 8 milyon civarı zarar edeceğini de hesaba katın.Bu yüzden dini imanı para olan kayserililerin de ona yaptığı tehditleri hesaba katın derim. onun için imza atarsa hiç tepki vermeyelim, ha olur da imza atmazsa fenere, benim gözümde en mert futbolcudur şu piyasada.

Pamukk dedi ki...

theo
demirören bu inatla tüm menajerlerin parasını öderdi ki heuehu

yani topuz imza atıcak fbye de, bu durumda menajerinin bizden alacağı komisyon yalan oluyor diye mi atamıyor.

Pamukk dedi ki...

lakerda,
topuzun elimahkum köle gibi satıyolar öyle bir durumda ne denebilir ki
tehdit aldığına da hiç şaşırmam
ay telegolde gerekirse ceza aldırırım demedi mi herkeisn gözü önünde
bu da bir alenen tehdit

Stan Van Gundy dedi ki...

Carew Beşiktaş'a gelmiş en iyi yabancı forvet degildir. En iyi yabanci forvet Amokachi'ydi bence..

norton dedi ki...

Bobo,oynadıgı 4 yıl icerisinde inisli-cıkıslı bi grafik sergiledi.Bu adamın mayası cok iyi de,oynamıyor koftehor dedik.Istese uzay muhendisi bile olabilirdi dedik;fakat Bobo,hic kendini sıkmadı.Pervasızca futbolunu oynadı,Turkiye ligine gore makul düzeyde performans gosterdi.4 sene kendi yeteneklerinin üstüne cok fazla sey ekleyemedi.Gelecek sene Bobo'nun bunun cok üstüne cıkacagını zannetmiyorum.Gonül ister ki Bobo,hep Marsilya ve Liverpool maclarında oynadıgı gibi oynasın.Ancak Bobo'da bu hırsı,azmi,kararlılıgı goremiyorum.En onemlisi Bobo da hic mutlu futbolcu ımajı sergilemiyor.Her sene transfer dedikolurından,onune zınk diye tutulan mikrofonlardan o da sıkılmıstır artık.Olympiakos'a gitmesine her ne kadar gonlüm razı olmasa da ordaki Güney Amerikalılarla mutlu olacaksa Bobo gitmelidir.Tabii yerine daha iyisi de alınması gerekir.Gudjohnsen,Pizarro mesela.Cok babasın,cok güzelsin Bobo ama buraya kadar..

Sertug Ozgur dedi ki...

Anlamadığım şey bir çok kişi olympiakos'a gitmesini küçümsüyor.
Ben Bobo olsam fransada orta seviyede bir takım yerine veya iklimi boktan rusya yerine giderdim yunanistana. Yani Liverpool, Valencia, Roma gibi takımlar istemediğine göre çok da saçma bir tercih değil. Belluschi, Dudu gibi oyuncular bile gelmiş oynuyo sonuçta. Ha türkiye ligi ha yunanistan ligi, hem olympiakos beşiktaştan çok daha zengin,çok daha yüksek para verir. Kaldı ki geçen sene hariç hemen hemen her yıl CLde oynayan bir takım. Kariyer gelişimi için bir basamak aşağı seçim değil.

theotheo dedi ki...

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/11841625.asp?gid=211

Yorum Gönder

Ara