.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Haziran 2009 Salı

Anket

Hangi yabancıların gönderilmesi gerektiğini fiyat / performans / ihtiyaç gibi kriterlere göre değerlendiriniz.

24 Yorum:

tai dedi ki...

delgado bir de ikincisi çok tartışılır. holosko bile diyen çıkacaktır. ama mevcut stoperler yabancı sınırlaması vs derken zapo olası tercih gibi.

ayrıca kim ernst'e oy veriyorsa sebebini bana anlatabilir mi rica etsem? bütün algımı zihnimi zorlayarak anlamaya çalışıcam söz veriyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

fenerli olabilir mi sence? :)

herkes sözlerine ...şampiyonlar liginde oynayacak takımın kadrosunda.... ile başlıyor.eldeki futbolcuların kalitesine bakıldıgında pek tabi şampiyonlar liginde gruptan cıkma hayali dısında bir basarı beklememek gerekir.takviye sart ama nerelere,kımler alınacak.

ilk gitmesi gereken isim şüphesiz delgado. hiç tartışmam besiktas'a yakısmadıgını. kısılıgı ıyıdır ama futbolculugu bes para etmez.


sene basında zapo-sivok ikilisi için ronaldo-zago yakıstırması yapılırken zapo sımdı gıtsın deniliyor.6+2 nedenıyle kulubede kalacagı bellıyken neden gidip bir dunya para verilip alındı onuda anlamadım. mevcut yabancılar ıcınde gıtmesı gereken ikinci isimde zapo gozukuyor.

bobo ise konusuldugu gıbı 8€ veren varsa satılabılır.

kısaca;
ernts-fink-sivok-holosko-tello
kalsın demıroren gıtsın.

tai dedi ki...

o zaman ayırt edebilmek açısından anket'e "ernst'i fenere gönderelim" seçeneğinin eklenmesini talep ediyorum =)

habua_bakhala dedi ki...

Tello Sivok Holosko ve Ernstin yeterince iyi olduğunu düşünüyorum. diğerlerini ben bilmem beyim bilir deyp burdan uzaklaşıyorum.

Gökhan dedi ki...

bence kesin kalması gereken,en değerli yabancılar Ernst,Sivok ve Holosko.Bunun dışında Tello da şu an ki kadromuz düşünülünce önemli bir adam.
Bobo bence gitmesi gereken ilk adam,Delgado da gitse hem bizim için hem kendisi için daha iyi olacak gibi.Zapo ise +2 ye uygun bir adam olduğu için kalabilir.Sonuçta gelecek başka bir yabancıyı yedek oturtmak çok kolay olmayacaktır.

EnisteKolaKoy dedi ki...

bence ilk tercih kesinlikle zapotocny olacaktır. onun yerine de ediz bahtiyaroglu gibi bir yerli alındığında gokhan-toraman-yeni yerli, stoperdeki yerli kontejyanını kurtarır. ama sivok'un yerine de soyle daha saglam, adamını sonuna kadar bırakmayan biri alınırsa yabancı olarak hayır demem. ancak yine yabancı hakkı stoperden yana kullanılmıs olacak.

ben delgado'nun gidecegini dusunmuyorum. sezonun ozetlerine bakınca da butun sezon kotu oynadıgını kesinlikle soyleyemeyiz. araya sakatlıkları da koyarsak delgado berbattı demek biraz agır kacar bence. kaldı ki delgado oyle elden yok pahasına cıkarılacak bir adam degil. birisi gelir 5-6 milyon euro verirse tamam da, onun altına gonderdigin an zarara girmis olursun. zaten +2'ye zaman zaman bobo ile birlikte girip cıkacak isimlerden biri olacaktır, zapo'nun yerine saglam bir sol bek alındıgı takdirde.

ben denizli'nin verecegi raporu merak ediyorum cidden. tello-holosko-ernst-sivok-delgado-fink
bunlardan vazgecmeyecegini dusunursek, bobo ile zapo'yu gozden cıkaracaktır. ama yerlerine alınacak adamlar ki ortada bobo'nun yerine unlu isimler geciyor, onlar bobo gibi +2'de kalmayı kabul edeceklerini sanmıyorum. bu da mustafa denizli'nin isini daha da zorlastırır o zaman.

FD dedi ki...

su delgado'da kimin ne gordugunu yillardir anlayabilmis degilim. geleli 3 yil mi olacak artik neyse, ben arada bir uzaktan vs attigi golderden baska bir olayini gormedim. diyecegim odur ki delgado'nun gitmesi bu seneye kalmamaliydi bile. zamaninda guiza'ya bidon diyordum delgado varil olur onun yaninda.

scugnizzi dedi ki...

holosko, tello, ernst ve sivok kalmalı. diğerleri önerilecek bonservis bedellerine göre değerlendirilmeli.

ernst ve holosko dışındakileri işaretledim.
sivok ve tello konusunda kararsız kaldım ama sonuç olarak gitmeliler diye düşünüyorum.

en kararsız kaldığım konu ise sivok..
kendisinden dolayı değil de yanında oynadıklarından dolayı o bölgede cok daha iyi bir stoper ihtiyacı var bence...
tello ise şu yabancılar arasında en sevdiğim oyuncu ama işte konu beşiktaş olunca kalsın diyemedim..ha 6 artı 2 olayı açısından bakarsak kesin kalsın da eğer ideal olanı düşünüyorsak gitmeli bence çünkü ne olursa olsun fizik olarak hep yetersiz olduğunu düşündüm ve gördüm...ama müthiş şutları bile bana yeter o ayrı..bir de sanki orta sahası daha dengeli bir beşiktaş yer buladabilir..

bir de hazır yabancılardan konu açılmışken, performansları ne olursa olsun hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum..çünkü ben kendi açımdan sadece performans değerlendirmesi yapan bi adam değilim ve efendilikleriyle sevimlilikleriyle benim şimdiye kadar gördüğüm en iyi yabancı topluluğu diyebilirim(bi kac münferit olayı saymazsak sivok un kırmızısı ve aynı macta tello un dirsegi gibi.)

ya bir de cisse nin akıbetini bilen var mı acaba?

krasotkin dedi ki...

Abi bu delgadoyu kim alacak? Gönderilirse taş çatlasın 3-5 milyon euro arasına bir ispanyol klübü talip olur gibi geliyor. Gitse hem kasaya düzgün para gelmeyecek, üzerine daha iyi bir 10 numara için yüklü meblağlar söz konsusu olacak. Kalsa daha büyük kabus. Üç yıldır beklediğimiz gibi yine muhteremin patlama yapmasını bekleyeceğiz beyhude yere.

Bobo desen bir tek olympiakos ıkınıyor alabilmek için. Arada bir de Figer lavuğu var. Transferi süprizlere gebe görünüyor, yani iyi bir ücret karşılığında da gönderilebilir, taraftarabu paraya gönderilir miydi bu herif de dedirtebilir? bekleyelim.

Finkten sonra Cisse takımda bir fazlalık. zapo desen mustafa denizliyle birlikte klübeye demir attı. Geri kalanların elde tutulması gerekmektedir.

Sertug Ozgur dedi ki...

Kendisine 4-5 m euro veren olmayacağı için Delgado'nun gitmesi çok zor görünüyor. Gitmesi en olası adamlar sırasıyla bobo,zapo. Tüm yabancıları satışa çıkarsan, tüm oyuncular klüp bulur delgado elde kalır.

Delgado iyi huylu ama tembel veya başarısız öğrenciler gibi. Ailesi potansiyel görüp iyi not alması için cep telefonu alır,bilgisayar alır,araba alır yine de hayal kırıklığına uğratır ama çocuğun gibi atsan atılmaz satsan satılmaz bi konumda.

Bana göre kesinlikle kötü oyuncu değil. Futbol zekasının yüksek olduğunu düşünüyorum, zaman zaman yeteneklerini de gösteriyor ama yaptığı inanılmaz saçma top kayıplarını anlayamıyorum. Kafası hep başka yerde gibi. Mental,psikolojik sorunları var bence. Bu adam atıyorum genel müdür olsa bile başarısız olurdu, iç dünyası olarak zayıf bi insan, sorumluluk yüklenecek biri değil. Ulan adam Messimiş de haberimiz yokmuş gibi anlamayın. Sadece kapasitesinin altlarda olmadığını düşünüyorum.

Dediğim gibi bu sene kalacak ve taraftarın da ondan beklentisi bi baki mercimek seviyesine kadar indi. Güçlü bir orta sahayla, kendisinden beklenti olmaması avantajıyla sürpriz bir performans gösterebilir. Ama 1 dedik 2 dedik 3 dedik hep umut nereye kadar diyoruz. Zaten bu sene de aynı performansı sergilerse sene sonu akıbeti Gordon gibi olup bonservisi eline verilip ardından teneke çalınıp gönderilecektir.

yönetimde para bok olsa, transfer yapabilme kabiliyeti olsa, yerlerine daha iyi adamları alabileceklerine emin olsam holosko ve ernst dışındakiler gitsin derim. şimdi bobo-delgado- zapo diyorum ama işte aması var.

bobo'nun artık bu takımda kalmaması gerekir. 2 senedir transfer olacağı konuşuluyor ve o da artık gitmek istiyor. 3ün 5in hesabı yapılıp bu senede kalırsa doğru dürüst katkıda vermeden sezon sonunda bedavaya gider. o nedenle 5,5 milyon euro gibi bir fiyat veriliyorsa anlaşılmaya çalışlmalı.

delgado diyoruz ama ülkerden çok pis kazık yediğimiz mağlum. yönetim delgadoyu 6-7 milyon eurodan aşağı satmaz ama bu parayı da kimse delgadoya vermez. yani delgado da bu sene kalacak belli.

zapo mustafa denizlinin ilk göndermek istediği adam. çok kötü topçu mu? bence hayır. ama jessinin de sezon başından beri ısrarla dediği gibi 4,5 milyon euroluk bir adam değil. 1-1,5 milyona çok rahat böyle adamlar alırsınız. bu kadar para verdiği bir adamı da yönetim bedava bırakmak istemeyecektir. açıkcası onun bile takımda kalabileceğini düşünüyorum.

netice olarak yabancılardan sanki cisse ve bobo gider gibime geliyor. bobo giderse de yerine yine yabancı forvet alınır. yıllardır doğru dürüst işlemeyen sağ tarafımız unutulur gibime geliyor.

carlito dedi ki...

Ernst'e ve Holosko'ya oy veren Beşiktaşlılar varsa bence acilen futbol dışında bi spora merak salsınlar curling falan izlesinler...

Yok eğer rakip takım taraftarlarıysa oy verenler lütfen gidip başka şekillerde tatmin olsunlar...

marpione dedi ki...

holosko, tello ve ernst'i kesinlikle satmam (bkz: köprüyü sattırmam). geri kalanına da yerlerine kimin geleceğini bilmeden karar vermek manasız geldi. hiç birine şahsi kıllığım yok. yukarda da belirtildiği şekilde iyi karakterli adamlar hepsi. delgado'ya ağır kırgınım sadece. ömrümüzü yedin oyna artık delgado.

Kalten dedi ki...

http://haber.gazetevatan.com/Fenerin_Aldim_dedigi_Ozer_icin_Besktas_devrede/243825/5/Spor

Özer meselesi doğru olabilir mi?

Gattsu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Fenerbahce Ozer'e hakikaten 4.2+Ilhan verdiyse biz Ozer'i almayalim. Yazik olur.

Jokond dedi ki...

zapo antep yolunda. karşılığında murat ceylan alınabilir. fakat tam kesinleşmemiş aldığım duyumlara göre.

geloraptor dedi ki...

Şimdi ntvspor'un verdiği habere göre Atouba İstanbul'a gelmiş, menajeri Bjk ile anlaştık diye tüm medyaya duyuruda bulunmuş fakat Mario Berk, Kenan Öner kesin bir dille reddetmiş.

Azwraith dedi ki...

Bobo ve Delgado. Durdukları hata bu saatten sonra.

Bobo götüyle başıyla gol attı kahraman oldu, iki üç de güzel golü hareketi var hakkını yemeyelim. Ama Higuain'in upgradeli versiyonu olmaktan ileri gidemeyecek, Beşiktaş'a gelecek sezon için yakışmayan bir isim Bobo.

Delgado iki yattı bi oynadı yine. Bizim orta sahaya çalışkan adam lazım Ernst gibi, ancak top tekniği yüksek, faul yapıldığında da kolay kolay düşmeyecek, yani tank vari bir Yıldıray Baştürk lazım. Delgando'nun bunlarla pek alakası yok.

Emrah D dedi ki...

hiçbiri gitmesin diye bir yorum yapamıyoruz, o iyi değil. O yüzden oy veremedim.

Ben teknik direktör olsam (belki de iyi ki değilim) bu takımı seneye Delgado ve Bobo'nun çevresine inşa ederim. Delgado ve Bobo nefretini anlamıyorum.

8 yabancının iki tanesinin kenarda oturacağını düşünerek "şunu alalım bunu alalım" demekte fayda var zira bu seneki kadromuzun en büyük sıkıntısı özellikle de yabancı kadrosundaki dengesizlikti. Bu dengesizlik yüzünden Delgado-Bobo-Tello-Holosko dörtlüsünden biri kenarda oturmak zorunda kalırken sol bekimiz İbrahim Üzülmez'di ve Seric de sırf bu yüzden (patates oyuncu olduğu için değil, oynama ihtimali olmadığı için) gönderildi. Seric Üzülmez'i kesebilecek bir oyuncuydu fakat onu oynatmak demek Delgado-Bobo-Holosko-Tello dörtlüsünden birini değil ikisini kenarda oturtmak demek olacaktı, bu da mantıklı olmayacaktı.

Ne yabancı göndermemize ne de yeni yabancı almamıza gerek var. Yedek bir yabancı (Fink) aldık zaten, yapabileceğimiz tek hareket Zapo'yu gönderip başka bir yedek stoper bulup (aaah ah Baki nerelerdesin) onun yerine 17-18 yaşında genç bir yabancıyı ucuza alıp kenarda oturtmak arada oyuna sokup geleceğe yönelik hazırlamak olur. Esas yapmamız gereken kadronun dengesizliğini düzeltecek yerli transferler yapmak. Mehmet Topuz transferi bu anlamda yanlış bir hamle olacaktı (her ne kadar renkli ve takıma hareket katacak bir transfer olacak olsa da). Sağa sola Türk pasaportlu cengaver iki bek alıp bir de ne para gerekiyorsa domalarak Gökhan İnler'i alabilirsek bu kadro seneye şampiyonlar liginde iş yapar.

Delgado aldığı maaş/yaptığı iş paritesinde bu takım için fazla lüks. Gerçi 4-3-3'ün ortasındaki 3'lüde kullanırsan adamını yaptığı iş pek tabi ki az olur o ayrı konu. Ön tarafa biraz yakın oynadığında çok iyi oyunlar çıkarabildiğini ve/veya skora katkıda bulunabildiğini biliyoruz. Velhasıl kelam bu performansları pek sık göremiyoruz. Bonservisinden yediğimiz kazığı çıkarabileceğimizi sanmıyorum. Ama belki piyasasının iyi olduğu İsviçre ligine nispeten iyi bir fiyata satılabilir. Artık Beşiktaş'ta yerinin olduğunu düşünmüyorum.

Benim ikinci tercihim de Bobo'ydu. Takımda en sevdiğim adam. Ama bazen mantığın duyguların önüne geçmesi gerekiyor. Beşiktaş'ın Bobo'dan para kazanabileceği sezon tam da bu sezon. Bu sezondan ötesinde fiyatının düşeceğini düşünüyorum. Ayrıca yanılmıyorsam Jessie'nin de bir yazısında dediği gibi Bobo daha fazla gelişim gösterecek bir adam değil bence; o süreci tamamladı. Yeteneklerine rağmen gol atmadığı her maçı 10 kişi oynuyoruz. Ayrıca TBeşiktaş'taki misyonunu tamamlamıştır Bobo. İyi bir bonservis karşılığında kendisine hizmetleri için teşekkür edilip gönderilmeli.

Zapo'yu da işaretledim ama açıkçası 6+2'nin +2 kısmında bu kadar sorunsuz bir yabancı daha transfer edilir mi bilemiyorum. Gerçi +2 olsun diye herhangi bir yabancı transferi bu kadar maliyetli olur mu onu hiç bilemiyorum.

Yorum Gönder

Ara