.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Mayıs 2009 Çarşamba

Those Were The Days My Friend

Hey gidi günler hey! Bir zamanlar iple çektiğimiz Fenerbahçe derbisine artık kuşkuyla bakar olduk. Dile kolay ancak 6 maç üst üste Fenerbahçe'ye yenilmek Beşiktaş taraftarı için hiç te normal değil. En kötü zamanında bile, "bu sene tek eğlence yine Fenerbahçe" diye beklenen derbilerin ardından bu hale gelince "neydik, ne olduk" dememek elde değil.
Şöyle geçmiş derbilere bakınca, Şifo'nun son dakikalarda çizgiyi geçti mi geçmedi mi tartışmasını yaratan golü, Sergen'in Kadıköy'ü sessizliğe gömen frikiği, Ronaldo'nun Fenerbahçe'nin yenilmezlik serisine son vererek gazetelere "Kadıköy'de Seri Sonu" başlığı attıran golleri, yine Sergen'e "ezeli rekabet bundan sonra bitmiştir" açıklamasını yaptıran efsanevi 3-4'lük maçlar insanın aklına geliyor. Ama Sergen'in şu son açıklamasını ciddiye alıp, ezeli rekabet bitmiş gibi davranan Beşiktaş'lılar ne yazık ki 17 Nisan 2005'ten sonra da bir gün yüzü göremedi.
Ne diyelim, umarız Çarşamba günü gazeteler bir "Seri Sonu" başlığını daha taşırlar da manşetlerine, bundan sonra bu kadar üst üste Fenerbahçe mağlubiyetlerini tekrar yaşamayız.

13 Yorum:

Bellamy. dedi ki...

olacak bu sefer olacak inşallah. :)

aslan dedi ki...

dün gece söylediklerim etkili oldu galibA. bence siz bu maçı ancak penaltılarlar kazanırsınız. ama durun çile dha bitmedi. asıl şovu inönüde yapıyoruz. şampiyon olsanız bile tadını çıkartamayacaksınız..

Manu dedi ki...

arkadaşların çilesi,dillerine vurmuş.vurmuş ama çözümü aramak yerine,önüne bakmak yerine.saga sola bakmaktalar.klasik fb,gs taraftar profilidir gözümde.git demek istemiyorum ama git kendi sorunlarını tartış be dostum.ya da dur burada, kışkırtmadan fikirlerini dile getir.
ana konuya dönersek.sanırım freak'in dediği gibi taraftarlarda görülen ezeli rekabet bitmiştir ruh hali,futbolcuların aklında da yer etmiş olmakla beraber son maçtaki takım düzeni de yenilgiyi hazırlamıştır.ne bu sefer denizli orta sahayı ve stoperleri bozacak.ne de futbolcular bu kadar ruhsuz olacak.
maç bizim,kupa bizim diyorum.

T. Egemen Gul dedi ki...

Bu maçı almak şu açıdan farz; bu sefer giden 3 puan olmuyor, kocaman bir kupa biraz da para gidiyor. O yüzden kazanırız gibi geliyor, başkan gazlar yine primleri, dağıtır kupa gelirini futbolculara, sonra da borç oldu 71 milyon $ diye düşünür dururuz..

voodoo girl dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

çok güzel yazı arkadaşım. eline sağlık.
nostaljik olmuş, inşallah tekrar göreceğiz o günleri.

yuki the zorba dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
spirit dedi ki...

tüylerimi diken diken yapan bu harika yazı, müzik eşliğinde maç gününe kadar en üstte kalsın diye ben yaptım, ben düşündüm. zekice!

geçmişe methiye, ama son kez, those were the day my friendzz!..

Adsız dedi ki...

bu parçayı kim seslendiriyor acaba

valla çeşitli gruplar ve şarkıcılar tarafından cover'ı yapılmışsa da, bu leningrad cowboys versiyonu.ha bir de beşiktaş tribünlerindeki versiyonu var, o da güzel bence.

Adsız dedi ki...

sağol beşiktaş tribünlerinde ki versiyonunu bilmeyen mi var hatta
Küfüre karşıyız!! Küfüre karşıyız!!
Futbol dostuk, futbol kardeşliktir!!
Her şeyin üstüne çekelim bir sünger!!
Ama son kez......Those Were The Days My Friend

berthelemy dedi ki...

döndük yine o günlere:) çile bitmiştir. bir daha da geri gelmez...

T. Egemen Gul dedi ki...

Tribunler 70'de mi bosaldi 75'de mi diye tartışıp durduk arkadaşımla maçtan çıktıktan sonra.. Tam hatırlayamıyoruz ne oldugunu ama Fener kupayı "nah" alır şeklindeki "tezahürtler" bizi biraz baydı. Arkamizdaki adamın her Fener atağında "uy uy uy uruspu evladlari" serzenişleri falan bi ara bizi de gerdi hakikaten. Sonradan geldi goller ardi ardina.. Bi rahatlık ki sorma gitsin..

Yorum Gönder

Ara