.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Mayıs 2009 Pazartesi
Taraftarlık elbette duyguyla yapılan bir iş. Yani taraftar oyuncusunu, takımını sevmek ve onunla duygusal bağ kurmak ister. Bazen aşık olunan kişinin hatalarını görmemek, görememek gibi yan etkileri de mevcuttur. Ancak yöneticilik duygusallıkla hareket etmemeyi gerektirir. Benim bir taraftar olarak futbola bakışım daha çok yönetici bakışı gibidir. Bundan zevk alırım ve size en çok bu ters gelir. Normaldir. Tello daha Sağlam döneminde "gitsin" derken böyle bir sebeple diyordum zaten. Ertuğrul Sağlam'ın gitmesinin temel sebebi Da Silva Bobo, Filip Holosko ve Rodrigo Tello'nun kafada soru işaretleri oluşturacak derecede isteksiz oluşlarıdır. Ben 20 Nisan 2009'da Beşiktaş'ın zayıf halkaları isimli yazımda tam da dünkü maçın işaretlerini vermeye çalışmıştım. En ihtiyacınız olduğu zamanda ortadan kaybolan insanlar bunlar. Tello bırakın şut atıp dripling yapmayı, korner bile atamayacak kadar değişken performans gösteriyorsa ve siz onda ısrar ediyorsanız "onu sat bunu sat, kimi oynatacaksın" anlayışının yanı sıra 3. sıra 4. sıra takımı olmaktan öteye gidemezsiniz. Şimdi siz Delgado'ya, Tello'ya ve belki de Bobo'ya nefret kusuyorsunuz. En önemli maçta sizi yalnız bıraktılar. Bilmem kaç maçdır size bir Fenerbahçe galibiyeti veremediler. Bense beklenmedik hiçbir şey izlememiş olmanın rahatlığıyla oturuyorum. Burada amacım "ben demiştim!" diyebilmek değil. Oyuncularımıza gerekmeyen değerler veriyoruz. Kim yedek kalmalı anketi yapıyoruz Nobre çıkıyor. Nobre sakatlansın da görelim diyoruz ve gerçekten sakatlanıyor. Nerede 30. dakikada Bobooo Bobooo tezahüratı yaptığınız adam? Şimdi de deniyor ki Bobo'nun yanında Nobre olsa sen gör onu. İyi bari, benim yanımda Xavi - Iniesta olsa görün siz... Sözün özü, yukarıda resimde görülen oyuncular Beşiktaş'ın zayıf halkalarıdır. Bunların arasındaki Matias Delgado diğerlerinden daha büyük bir zayıf halka değildir. Aralarında günah keçisi olacak kadar fark yoktur. Velhasıl, "onu sat / bunu sat kimi oynatacaksın" diyenlere, naçizane diyorum ki, bu adamların varlıkları buyken, yoklukları neden dert olsun?

27 Yorum:

asist time dedi ki...

Bu takımın en buyuk zayıf halkası Gokhan Zan dır. Salih'in blogunda da bahsettim;

Gokhan Zan; once Alex'e kafa vurdurdu sonra ofsaytı bozup kezman ın asırtmalık gol attırdı simdi de ayagının altından kacırıyor donem donem bjk performansları ile milli takım forması ile de performanslarını goruyoruz açıkcası Gokhan Zan'ın besiktas lı oldugundan supheliyim. Duyguları macın onune geciyormus gibi cunku bu kadar hata da olmaz.

Delgado bence bu takımda miladını doldurdu. Bugune kadar takımı tek basına kazandırdıgı mac sayısı bir elin parmaklarını gecmez. Ama gel gor ki takımda ki oyuncular arasında en cok masraf yapılan oyuncu. (bonservis + ucret)

Ibrahim Toraman keske bize imza atmadan Shaktar'a imza atsaydın cunku orada belki de futbolunu daha fazla geliştirirdin. Ama besiktas'a geldiğinde ne ise hala aynı oyununu bir gram geliştiremedi gorusundeyim.

Bu takıma Sivok ile Zapo transer edilmesinin nedeni Toraman ve Gokhan'ın hatalarından artık kurtulmak icin degil mi ?

Son olarak dun ki macı canlı izlediğimde farkettim bu takım cisse yi cok arayacaktır. Pek tuttugum bir oyuncu degildi dun ki maca kadar cunku pek dikkat etmiyordum ama yer tutusu basit oynaması vs.. yumusak kalsada neden CL finaline yukselmiş bir takımda 11 cıktıgının gostergesi bunlar olsa gerek. Oturmus bir sistemde yapması gerekenleri yapıyor.

arif dedi ki...

diğer futbolcular hakkında görüşlerine tamamen katılıyorum ancak bobo konusunda biraz haksızsınız sayın jessie ve bjk taraftarları.Bu adam türkiyeye geldiğinde brezilya 21 yas altı takımının en önemli oyuncusuydu ve oynadığı futbolla neredeyse üst seviyelere doğru çıkmak üzereydi.Tigana döneminde de keza güzel performans sergilemiş ve yeteneklerini konusturmustu.Aynı dönemin topçuları ve brezilyadan yakın arkadaşı olan jo bobodan yeteneksiz gösterilmesine rağmen su an premier ligde takır takır futbolunu oynuyor keza cskada da harika oynamıs ve futbolunu geliştirmişti.Boboyu bu hale getiren ve geldiği günden bu yana yeteneklerini bir üst seviyede geliştirememesinin sebebi bobo değil vurun abalıya şeklinde davranan bjk yönetimi takımı ve taraftarıdır.Zaten türk futbolu xavileri iniestaları hak ediyor değil mi ne işimiz olmalı bobolarla alexlerle lincolnlerle

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo'nun kartviziti üzerinden değil performansı üzerinden konuşuyorum.

bobo nerede vurun abalıya olmuş? şurda top kendisine çarpıp gol olsaydı forumlarda maçın yıldızı seçilecekti.

ayrıca bobo kim allah aşkına? pascal'ın pancu'nun vesairenin yanında...

bobo guiza'nın yanında kim ki?

arif dedi ki...

kimse boboyu kötüleme hakkına sahip değildir bence.Var mı sezon sonuna kadar bobodan kaliteli forvetin sür o zaman sahaya sonra adama bu soruyu da sormazlar mı madem dahi hocaydın sayın denizli bu pas pas gibi dökülen boboya niye böyle ilginç maçlarda oynatıyorsun diye

ha bu arada bobo guizanın yanında kim ki demişsiniz allah askına bjkye asırtma gol atmaktan baska bir işe yaramayan guiza kim:)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

guiza iyi oyuncu demiyorum. ama bu bobo'ysa guiza bunun yanında henry kalıyor kimse kusura bakmasın...

aha ileri gidiyorum

ali bilgin-ekrem dağ?

deivid-holosko?

uğur boral-tello?

carlos-üzülmez?

cisse-selçuk?

volkan-rüştü?

senin rakipten üstün olabildiğin oyuncular ernst ve belki sivok. ve belki nobre. onlar da belki. yani kafa kafaya dersin.

bobo aslında iyi çocuktur da çevresi kötü gibi, gerisi hikaye oluyor dünkü maçı gördükten sonra.

arif dedi ki...

ali bilgin-ekrem dağ eşleşmesinde kesinlikle iyi olan taraf ekrem dağ'dır.Dünkü oyunun en kötüsü sivoktur baska acıklaması yok bu maçın.Sivok sivok diye yere göğe koyamadığınız adam anca önde basar top kazanır.Eee nerde bu topu olumlu kullanma.Bjk bence burada yanlış yaptı.G.zan ve sivok yer değiştirecek orta sahaya formu ne olursa olsun cisse yerleştirilecekti.Kimse hişkaye anlatmaya kalkmasın dün gökhan gönülü stoper oynatan takıma karşı bir kez kanat akınlarından etkili gelemediysen bu maçı kazanmaya zaten hakkın yoktur.Keza şampiyon olmayada

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben de onu diyorum orada oynayan 4.sağ bek alternatifi çıkıp senin 1. oyuncun olan ekrem'den daha faydalı oluyorsa orada bir sorun var demektir.

Bobo'yu satıp sochoux'dan mevlüt'ü alalım bence jessie.Hem avrupa altyapısı var çocuğun,hem de tam senin sevdiğin tarzda bir striker.Batu-mevlüt-holosko-nobre seneye canavar gibi bir forvet hattımız olur.

arif dedi ki...

sorun zaten takım kimliğinde jessie fb büyük maçları oynamayı biliyor hepsi bu bjkye fazla suc bulmamak lazım adamlar debi canavarı bunu türkiyede fbden en cok nefret adam söylüyor ama derbi kazanmakla sampiyon olunmuyor yoksa niye hala 5. sıradalar

gökhan dedi ki...

delgado yerine kaka, bobo yerine ibrahimovic, tello yerine de joe cole alındığında şampiyonlar liginde de tepeye oynarız. gönderelim hepsini...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

gökhan

delgado, bobo, tello yla şampiyonlar ligine bile gidemiyorsun önce bir ona git de sonra ibrahimovic esprisi yapalım istersen

gökhan dedi ki...

bobo ya, tello ya, delgado ya dünkü maçtan sonra sallamak kolay. evet hiçbirşey yapmadılar ama bunun sebebi kendileri değil ki. gökhan zan ve bobo arasında 80 metre varken, orta sahayı 5 kişiye karşı ernst ile kurmuşken, sen kalkıpta boboya falan sallarsan ben buna hak veremem.

iki yıldır kanser olma sebebimiz ne tellodur ne de bobodur, rezil teknik direktörlerimizdir. birisi aman basın bana birşey demesin diye takım kurar, diğeri de ego tatmini yapar. şu takımın başında bıraktım benitezi falan, kimsenin beğenmedi tigana olsa, şu futbolcular kral olurdu.

arif dedi ki...

gökhan yerden göğe kadar haklısın sen mustafa denizliyi sene basından beri yücelt bu takımı sampiyon yapar diye göklere çıkar nobreyi ve sivok'u yani bu ligin en vasat oyuncularını bastacı et sivastan denizliden tek basına puanlar cıkaran telloları eskisehir deplasmanında doğru taktikle oynatılan delgadoyu ya da son iki maçtır doğru mevkisi olan forvette oynayan holoskodan serbest adam yaratmaya calıs ondan sonra bunlar kovulsun gitsin ruhsuz adamlar serefli ikincilikler gibi garip seylerin arkasına saklan bu kadar kolay mı bu adamları yerin dibine sokmak

arif dedi ki...

önceki yorumumdada yanlıs anlasılmasın ben delgado bobo tello ve holosko dörtlüsünü şahane oynuyorlar diye birşey demek istemedim sadece yapılan yanlıs taktikler ve oyun düzeninden dolayı olusan durumlarda ve kaybedilen puanlarda ihalenin bu dörtlüye yıkılması sakat bir durum bence sorunu kulübün içinde arayacaksın yabancı oyuncularda değil bjkye gelmeden önce manisa'da harikalar yaratan holosko brezilya milli takımın geleceği diye lanse edilen bobo portekiz liginin en iyi sol beklerinden tello..bu oyunculardan sen istediğin üst düzeyde performans alamıyorsan bu senin sorunun işte bu futbolcuların değil..kompleksiz yıldız olmayan ve sadece topunu oynayan adamlar bunlar siz hala bu adamlardan üst düzey performans almak için uğrasacanıza hala sivok en iyi yabancı en kaliteli yabancı diye bağırın..sizi sivok mu ernst mi şampiyon yapacak yoksa bu adamlar mı bırakın bu kompleksli durumları

Besiktas'ta Ernst oncesi ve sonrasindaki farki, Nobresizligin sonuclarini goremeyen birisinin "Delgado mevkiisinde oynamiyor" serzenisini ciddiye almam, alamam.

Besiktas'i sampiyon yaparsa Ernst yapacak, evet. Bir takimi sampiyon yapmak icin gol atmaktan fazlasina ihtiyac vardir cunku.

Bir de Bobo'yu Brezilya milli takiminin gelecegi olarak kim lanse ediyordu; bu adamlar Jo, Robinho, Vagner Love vs. hakkinda ne dusunuyorlardi bunlar da merak unsuru. (Yildiz olarak lanse edilmek yildiz olmak midir?)

Ya da Holosko Slovan Liberec ve Manisaspor'daki muhtesem kariyerini devam ettirememesinin tek sucu bizim "kompleksli durumlarimiz" midir? Sivok ve Ernst gibi istikrarli oynayan yabancilari sevmemizin neresi komplekstir?

gökhan dedi ki...

futbolcuyu rezilde vezirde eden sistemdir. nobre yi beşiktaş arıyor, evet. ama düşünün bunun sebebini. takım böylesine salaş, orta sahasız, ne yaptığını bilmez haldeyken orta sahaya kadar gelip, top çalan, mücadele eden nobre yıldız gibi görünüyor. bu nobre nin mükemmelliğinden değil, sistemin(aslında sistemsizliğin) bizi yanıltması. keza bobo da aynı şekilde. ilerde 4 defans oyuncusunun arasına sıkışmış, stoper 80, orta sahada oynayan adam 40 metre gerideyken sen bu adama hiçbirşey yapmıyor diyemezsin.

tigana döneminde herşey tam tersiydi mesela. herkes nobre yi eleştirirken bobo yıldızdı. çünkü o takım kadro sıkıntısına rağmen "futbol" oynuyordu.

skibbe zamanı ve sonrasındaki gs, zico dönemindeki fb ve sonrası...
oynanan futbol, alınan sonuçlar tam tersi, ama kadrolar aynı.

anlatmaya çalıştığım; bir takımın futbolcuları eleştirirken sadece kişinin performansını değil, takımın nasıl bir sistemle oynadığına, teknik direktörün taktiğine bakmak lazım. sadece futbolcuyu eleştirirerek, bobo niye mücadele etmiyor, delgado niye pas hatası yapıyor diyerek bir yere varamazsın.

sivok un vasat olduğunu düşünmüyorum ayrıca. stoper olarak bu ülkede lugano ile fark yaratan başka adam yok. orta saha ısrarı onu vasat gibi gösteriyor. ernst e zaten laf yok. hatta beşiktaş ın elindeki kadro türkiye için fazlasıyla yeterlidir. ama teknik direktörler...

arif dedi ki...

shebly
bilmiyorum konu hakkında cok zıt fikirlerimiz var ama futbol bir takım ve ekip oyunudur.Bu oyunda basarının ve basarısızlığın sorunu ekip olarak ele alınmalıdır.Kişilere indirgerseniz bu olayları o kişiler takım ruhundan ve psikolojisinden anlayamaz ve anlayamayacaktır da.Ülkemizde geleceği parlak ve kariyeri yıldız olmaya aday bir sürü yetenekli gençler geldi.Ama bizim ülke futbolu olarak böyle bir sorunumuz var işte bu futbolcuların kumasından iyi elbiseler dikemiyoruz.Bobo eli belinde oynuyor holosko mücadele etmiyor vs.Bjk olarak siz bu adamlara hangi misyonu verdiniz de bu adamlar azami performans göstermelerini bekliyorsunuz ki.Mesela holosko daha ne oynadığını bilmeyen adam.Bir bakıyorsun sağ kanat oynuyor bir bakıyorsun forvet arkasından gol kovalıyor bir bakıyorsun serbest adam olarak oynuyor.Alın işte asıl mevkisine dönünce esk ve fb maçlarında öyle ya da böyle golünü attı.Hem sistemsizlikten yakının hem de bu oyuncuların performansını kötüleyin.Hadi fb ve gs lincolnden guizadan şikayet etse anlarımda sizin hepside mi o oyunculara bağlı olarak kötü olur be

Gürcan Ulusoy dedi ki...

holosko psg tarafından izlendiği için son haftalarda böyle oynuyor.

bu oyunlarını ligin genelinde görmek isteriz.

sistemsizliğin yıldız yaptığı oyuncular da yarattınız ya denecek laf yok.

nasıl oluyor da sistemsizlik nobre için iyi bir şey oluyor da bobo için kötü bir şey oluyor anlamıyorum.

70. dakika olmuş yenik durumdasın volkan 15 saniye top gezdiriyor ve bobo ona 30 metre uzakta öylesine bekliyor. bu mu sistemsizliğin getirisi? bu mu mustafa denizli'nin verdiği taktik?

ne alakası var? zaman geçiren kaleciye pres bile yapmayan bir oyuncudan bahsediyoruz.

beşiktaş'ın şu sistemsizliğinden etkilenmesi gereken 1 numaralı oyuncu ernst değil mi. o ortadaki 80 metreden bobo etkileniyor da ernst etkilenmiyor mu? iyi oynar kötü oynar ayrı ancak insiyatif alan, sahaya elinden geldiğince pozitif katkı yapmaya çalışan ernst değil mi?

o zaman nasıl oluyor da ernst faydalı olabilirken bobo tello delgado faydasız olmayı başarıyorlar.

siz istiyorsunuz ki oyun sistemi bobo'ya göre olsun. bobo da gol atsın.

futbol bu değil ki. tello'ya ayrı, bobo'ya ayrı, holosko'ya ayrı bir sistem inşa edemezsin.

eğer bobo sistemli bir takımda oynamamanın bedelini ödüyorsa 2 senedir sistemsizlikte faydalı olabilecek çözümler geliştirseydi.

çok kolaydır arkasına messi ve henry'i koyduğun takımda forvet olarak iş yapabilmek. meziyet bu takımda iş yapabilmek oysaki zira bu takımda messi yok ve asla olmayacak.

gökhan özellikle seni anlayamıyorum.

tello 4 kornerin 3ünü taça auta atıyorsa bunun sistemsizlikle ne alakası olabilir? bobo 1.70'lik gökhan'dan tek bir kafa topu alamadıysa bunun sistemsizlikle ne alakası olabilir?

tello delgado ve bobo gibi oyuncular zaten biraz da sistemsizliği yaratanlar. şu bobo'yla sistemli bir futbol oynamaya imkan yok. 1.70'lik sağ bekten kafa topu alamayan bir takım sistemli oynamasının meyvesini nasıl alsın.

neticede topu kaleye sokacak adam bobo.

basketbolda da böyledir bu. müthiş bir set çizersiniz ve müthiş uygularsınız. ama oyuncunuz bomboş atışı kaçırırsa sistem çöpe gitmiş olur. bizim tamam hücum setlerimiz yok, uygulaması yetersiz ama be kardeşim sen zaten boş atışı bile kaçırıyorsun.

işte o boş atışı kaçırmadığın zaman zaten sistemin bir değeri olacak.

gökhan dedi ki...

jessie olaylara farklı yönlerden bakıyoruz, bu sebeple anlaşmamız kolay değil. sen diyorsunki elimizdeki adamlar yetersiz, bu adamlarla bir sistem oluşturamıyoruz, bende diyorum ki sistemsizlikten eldeki oyuncular kötü görünüyor.

"beşiktaş'ın şu sistemsizliğinden etkilenmesi gereken 1 numaralı oyuncu ernst değil mi."

fb maçını ele alalım. ernst o maçta diğer maçlardan farklı birşey yaptımı, hayır. yine aynı çabayı gösterdi, aynı futbolu oynadı. ancak maç sonunda ultramega analizcimiz rıdvan dilmen çıktı sahanın en kötüsüydü dedi. işte anlatmaya çalıştığım bu. adam aynı şeyi yapıyor ama 80 metrede tek başına kalınca kötü görünüyor. yani sistemsizlik onu
bu hale getiriyor.

"siz istiyorsunuz ki oyun sistemi bobo'ya göre olsun. bobo da gol atsın.

futbol bu değil ki. tello'ya ayrı, bobo'ya ayrı, holosko'ya ayrı bir sistem inşa edemezsin. "

abi sorun da bu işte. bu adamlara göre sistem oluşturmak zorundasın. çünkü elinde bunlar var. sen kalkıpta elinde essien, lampard, ballack varmış gibi sistem kurarsan arıza çıkar. sonra da suçlu bobo olur delgado olur.

ben eldeki oyuncular süperdir, melektir demiyorum. ama salt futbolcu eleştirisi haksızlıktır diyorum. inşallah derdimi birazcık daha iyi anlatabilmişimdir...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

gökhan, beşiktaş'ın sistemsizlikle ilgili sorununu her hafta 1-2 postta söylüyorum zaten. beşiktaş aslında çok iyi kurgulanmış bir takım da, bobo yüzünden oynayamıyor demiyorum. elbette ciddi bir düzensizlik, sistemsizlik var takımda ve bu, oyuncuların performansını aşağıya çekiyor.

burada tartışma yok, aynı fikirdeyim.

ama bunlar bize tello'nun bir maç iyi, bir maç rezalet oynamasını açıklamıyor. korner atamamasını açıklamıyor. olsa olsa bobo için diyebilirsin bunu.

eskiden nobre/bobo çekişmesi vardı ve bende kendi fikrimce bir saf almıştım. şu an geldiğimiz nokta o nokta bile değil. ben nobre varsa nobre oynar diyorken şimdi nobre yoksa bile bobo oynamaz noktasındayım.

beşiktaş kulübünün bobo'yu yok farzedip ona göre bir strateji izlemesinin zamanı gelmiş hatta 1 sene kadar da geçmiştir.

geçtiğimiz hafta itibariyle taraftar karşısındaki sempatisini de kaybetti. zaten sadece sempatiden ekmek yiyiyordu.

bugünün futbolunda sistemsizlik oyuncuları normalden fazla efor harcatır. sistemsiz takımlara dikkat edin hep çok koşmuşlardır. beşiktaş bu takımların başında gelir. ama sistemsizliğin neticesi çok ama boş koşmuşlardır.

bobo'ya bakıyorsun, alex kadar bile koşmuyor artık. o zaman alex gibi iş yapman lazım.

her oyuncuyu tartışırım. bobo artık tartışılmaz bir noktada benim için. bobo üzerinden sistem eleştirisi, taktik düzen vs denecek zamanları çoktan geride bıraktık.

korkarım ki bunlar bobo'nun iyi günleri olmasın. bu takım buradan bu şampiyonluğu verirse kimse delgado, bobo demez hepsi kırgın ayrılırlar türkiye'den...

Salt futbolcu elestirisi olmaz, bu konuda katilmiyorum degil. Lakin, ben kendi adima konusayim, gecen senenin basindan beri "Delgado gitsin" diyorum. Gecen senenin ortasindan beri "Bobo gitsin" diyorum.

Bunun sebebi illa ki kotu performanslari degil. Hadi diyelim sebep sistemsizlik olsun, aslinda bu ikisi super oyuncular olsun. Olmuyorsa olmuyor, gitsinler kendilerini gelistirsinler o zaman.

Nobre, Ernst, Sivok, Toraman, Ekrem, Uzulmez vs. bu sistemsizlikte bile oyle ya da boyle en azindan vasat bir oyun sergilerken, ellerinden gelen mucadeleyi gosterirken; ben Bobo'nun oynadigina futbol diyemem. Hali saha macinda bile savunmaya kosmayan, pres yapmayan, bireysellesen arkadasla kavga eden ben; Bobo'nun bu isteksizligini kaldiramam.

Bobo gitsin St. Etienne'de gol krali olsun. Bu lackalikla Besiktas'imda olmasin.

Mesela Delgado var, Yusuf var. Yusuf'un Fenerbahce macindaki performansi cok iyi degildi. Delgado'nunki de degildi. Ama baktiginda Yusuf daha cok inisiyatif almaya calisti, birkac isabetli arapas yolladi falan.

Delgado artik inisiyatif almaktan bile kaciniyorsa, o kadar "yipranmissa" (bak sucu kendimize buluyorum), gitsin o zaman. Olmuyor cunku.

Bu arada, dunya uzerinde hem Bobo'nun hem de Delgado'nun oynayacagi bir sistem yok, onu da soyleyeyim. Keza Prens Bobo tek forvet oynayamiyor, eh iki forvetin oynadigi bir takimda da Delgado'ya yer kalmiyor. 4-3-1-2 oynayacaksak da "Sivok ortasahada oynamaz". Hadi oynadi diyelim "Tello sol bek oynar mi?"

gökhan dedi ki...

beşiktaş bobo da strateji hatası yapmıştır aslında. geçen sene satılacaktı. hem değeri bugünden daha yukarda idi hem de taraftar onu hep iyi hatırlayacaktı. yarın gitse yine gönlümde yeri ayrıdır. doğru düzgün bir hocanın elinde çok daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum. potansiyeli hala yüksektir.

tello ya gelirsek, adamı kesinlikle yanlış kullanıyoruz. tek açıklaması budur benim gözümde. geçen sene orta sahada denendi olmadı. o fizik gücüyle olamaz da zaten. bu sene ileri üçlü de deneniyor, yine olmuyor olmazda. bir iki tane arapası verecek, şut çekecek diye beklersek daha çok bekleriz. yılda 1-2 kere olur o. adamın yeri bek kardeşim. daha fazlası değil. ne driplingi var, ne çalımı var. son çizgiye inecekde ohoooo. bek dışında kullandığımız her maç kredisini tüketir.

duran toplar başka bi hadise. bunu yine sistemsizliğe bağlarım. sen ligde en çok korner kullanan takımsan ve nerdeyse hiç gol bulamıyorsan bu oyuncunun korneri kötü kullanmasından değil, bunun üzerine çalışılmamasından kaynaklanır.

sonuç; bu sezon şampiyon olamazsak sorumlu benim gözümde futbolcudan çok teknik direktördür. tigana, lucescu futbolcudan verim alabilirken denizli, sağlam alamıyorsa sorun denizli ve sağlamdadır...

Iyi de gokhan, sene basinda Ertugrul Saglam'in basinin yenmesinin bir sebebi de Tello'yu bek oynatmasi degil miydi? Hatirlamaz misin o gunleri?

gökhan dedi ki...

shelbyl hatırlıyorum tabi ama sağlam ın başını yiyenleri kaale almıyorum. sanlı sarıalioğlu, vedat okyar, ilker ateş vs. vs. akılları 30 yıl öncesinde kalmış, günümüz futbolunu ve futbolcusunu tanımaz, tello nun geçmişine bakmazlar. o yüzden onların ve türevlerinin ne dediği pekte umrumda değil.

tello yu sağlam değilde denizli bekte oynatsa bu denli sesleri yüksek çık(a)mazdı. herkes biliyordu ki eleştiri geldiği anda sağlam sinecekti. ertuğrul sağlam basın ne derse onu yapan, korkak bir adamdı çünkü.

hayır 2 senedir bakıyoruz, elimizde veri de var. tello ne orta sahada ne de ileri üçlüde verin sağlayamamış. geçmişinde de bek oynamış. bu onun bek olduğunu gösterir. defansif yönü zayıf olur diyen çıkarsa cevabını da vereyim. sağ beke stoper bek koyar dengelersin.

Swift dedi ki...

Tello 2. yarının başından beri son 3 maça kadar her maçın skoruna etki etti. Ya attırdı ya kendisi attı.

900 bin euroya bu kadar. İki kat para alan takımın prensleri kurtarsın son maçları da görelim diyor olabilir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

swift evet içeride bizim bilmediğimiz böyle bir çekişme olabilir.

Hayir konu para olsun, performans olsun donup dolasip Delgado'ya baglaniyor ya, ben ona yaniyorum.

Yorum Gönder

Ara