.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Mayıs 2009 Çarşamba

Şampiyonluk maçının hakemi: Deniz Çoban

Bursa maçında bariz penaltımızı vermeyen ve çok kötü bir yönetim sergileyen, son Galatasaray maçında dördüncü hakem iken Sabri'nin Holosko'ya salladığı yumruğu hakeme aktarmayan Deniz Çoban 2008-2009 sezonunun en kritik ve önemli maçının baş aktörü olmuştur. İyi yönetir kötü yönetir bilemem, sorun da orada zaten. Tartışmasız, tededdütsüz bir kamuoyu yaratacak en az üç hakem vardı piyasada. Helal olsun federasyona, helal olsun MHK'ye...

33 Yorum:

ali samiyene cüneyt çakır, denizliye çoban...hımmm, vay anasını sayın seyirciler.

Federasyon kendini kurtarmistir bu haftaki atamalarla. Butun sene boyunca Fenerbahce'ye calistigi ithamlarina maruz kalan Bulent Yildirim'i Trabzonspor - Fenerbahce macina, Besiktas ve Fenerbahce taraftarlarinin "Derbimden uzak Allah'a yakin olsun" dedigi Cuneyt Cakir'i Sivasspor - Galatasaray macina atamistir. Deniz Coban'dan hic bahsetmiyorum bak, adami gordukce..

Neyse, federasyon olasi bir hakem hatasi kaynakli bikbikta "Hani X hakem soyle boyle diyordunuz" deyip karsi tarafin tezini gucsuzlestirecektir.

Haa, bu uc maca, uc adet saibeden uzak kalmis hakem atanamaz miydi? Ne gerek var, boylesi daha temiz.

Starks dedi ki...

Yazik yahu, Besiktas sampiyon olacak diye uykulari kaciyor. Hayir simdiden bu kadar kasiyorlarsa gelecek sezon ilk maca Bulent Uzun atanir herhalde.

Ellerinden geleni artlarina koymasinlar, Coban'in onunde tur atmak daha bir anlamli olacak.

Jokond dedi ki...

Ntvspor'a katılacak arkadaşlardan rica ediyorum. Lütfen, bir hafta önce dördüncü hakem olan ve onu bile beceremeyen bir adamı sezonun en önemli maçına atayan zihniyeti programda dile getirsinler. Hatta dillesinler bi zahmet...

kırlangıç dedi ki...

başka hakem mi kalmadı çoban'ı veriyosuz.

son kurşununu sıktı federasyon. ama bu maç şampiyonluk maçı gs maçında olduğu gibi hakemi de yenmeliz.

purplepurple dedi ki...

yalnız beşiktaş-galatasaray maçında orta hakem sabri-holosko olayından sonra tam oyunu başlatacakken oyunu kesen deniz çoban'dı. orta hakemi çağırdı ve bir şeyler anlattı, attırmaya niyeti olmayan adam oyunu kesmezdi o pozisyonda. yani orta hakem (adını anasım yok herifin) gidip sorsa çoban'a ne oldu diye ve atmasa anlarım da, kabahat bariz şekilde düdük'teydi o pozisyonda.

theotheo dedi ki...

ya amma paranoyaksınız ha, deniz çoban'a ağzından tükürükler saçan bülent uygundan ne farkınız kaldı?

sivasıda istemiyo beşiktaşıda istemiyo. hadi yürüyün gidin ya, adam bursa maçında kral gibi maç yönetti, 4.hakemmişte müdahele etmemişte, bu işleri bırakın beyler, komik oluyo.

şampiyon olana dek bitmez bu paranaya, zira malum 101. yıl darbesi. o günü yaşayan her Beşiktaşlı başına gelebilecek en kötü senaryoyu düşünmeden edemez.

zubi dedi ki...

deniz çobanı ilk izlediğim maçlarda oha hakeme bak süper demiştim. klasik türk hakemi gibi zırt pırt düdük çalmayan, oynatan, oynatmaya çalışan bi hakemdi ki bazı pozisyonlarda futbolcular "hocam allahını seversen düdük çal da dinlenelim" gibisinden suratına bakıyolardı adamın.

bizim maçı kötü yönetti ama bu kötü bi hakem olduğunu göstermez. başkaları gibi davranmayalım, peşin hükümlü olmayalım, federasyonun yaptığı abukluğu ve hatayı hakemin üzerine yüklemeyelim, maç öncesi gereksiz gerilim yaratmayalım. Lütfen=)

@theotheo

Bu olayin benim nazarimda, paranoyadan ziyade bir onemi var. Federasyonun uc maca yaptigi hakem atamalarinin ucu de ofsayt; sadece Besiktas adina konusmuyorum.

Ya bu maclara 3 adet "guvenilir" hakem atanacakti, ya da 3 camianin da tilt oldugu/olacagi hakemler atanip "aradan cekilme" yoluna gidilecekti. Federasyon ikinciyi yapmistir, bizim ulke sartlarinda en temizi budur, ki beni uzen de budur.

delgado dedi ki...

sabri yumruğu atarken mi deniz çoban müdahaleye gitti yoksa attıktan sonra mı bilmiyorum ama, eğer bunu gördüyse ve hakeme bunu ihbar etmediyse yaptığı gerçekten şerefsizliktir, böyle olmuş olma ihtimali de az değildir. ama onun dışında kötü bi hakem değil, bizim "güvenilir" dediğimiz hakemler belki bariz, tribünü delirtecek hatalar yapmıyorlar ama daha avantaj kuralından bihaberler, ilk dakikadan tempoyu öldürüp beni tv karşısında uyuz ediyolar, kaşıyorum kendimi oramı buramı. deniz çoban'ın bu yüzden hakem olarak kötü olduğunu düşünmüyorum, nasıl hakem olduğu dışında fazla yorum da yapmak istemem, aşar beni.

T. Egemen Gul dedi ki...

Çoban federasyonun kiralik hakemidir. Bir hafta Sivas'a calisir, ertesi hafta Sivas'i yakar. Bir hafta Besiktas'a calisir, bir hafta yakar.

Bu yüzden, keşke boyle bir hakem yerine guvenilir bir hakem olsaydi da maç şaibe golgesinde oynanmasaydi.

Cakir'dan bahsetmiyorum bile.

valla federasyon beşiktaş'ın şampiyonluğu bu kadar bariz ve kendi ellerindeyken son bir pislik mi deniyor yoksa beşiktaş taraftarı içlerinde her şeye rağmen hissettikleri bir 'acaba' kaynaklı ve elbette tam bir yıkım olacak sonuca mazeret mi üretiyorlar, kafam karıştı açıkçası.. neyin hakemi, neyin şaibesi güzel insanlar.. o gün hakem göstere göstere beşiktaş'ın hakkını yediği vakit, taraftarca icabında sokak ortasında lince uğrayabileceğini hiç mi düşünemez sizce, hayat allahtan sizin renkli komplo dünyanız doğrultusunda yürümüyor..

tabi şu da var, bu sene son kazandığınız gs maçı dahil hiçbir büyük lig maçında ortaya etkili bir futbol koyamamış beşiktaş muhtemeldir bu maçta da stresi kaldıramayıp elini ayağına dolaştırabilir.. tabi bu durumda en büyük suçlu olarak hakemi göreceğinizi daha şimdiden belirtmişsiniz anlaşılan.. bence bjk taraftarının aşması gereken konu bu, kendinizi küçük ve ezilen görme hastalığını yenmelisiniz..

T. Egemen Gul dedi ki...

ne linci abicim, nerde yasiyosun sen alessandro? ahahaha boyle laf gormedim. linç dedi..

kaç kere linç olmuş da şimdi olacak, bunu ortaya koyalim once, ondan sonra konusalim..

erncntr dedi ki...

bu saatten sonra değil deniz çoban cem papila gelse ne farkeder?ayrıca galatasaray maçı bir devrin sonudur.beşiktaş yıllar yıllar sonra ki benim son hatırladığım 2 penaltıyla kazandığımız gs maçı, kötü oynayarak bir derbi kazanmıştır.bu bile bu sezon şampiyon olacağımızın bir göstergesidir.

MyT dedi ki...

Çoban'la Çakır'la uğraşmayalım. İşimize bakıp şampiyon olalım. İcabında hakem rakip takım lehine penaltı da verse, gol de verse, bizim golleri de vermese, daha fazlasını atalım. Canımızı dişimize takıp onurumuzla çıkıp kazanalım. Gerisi hikayedir...

ben türkiye'de yaşıyorum egemen, sen nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama.. bu kadar güldüğüne göre modern bir toplumda yaşıyor olmalısın. bravo sana..

del piero,

Iki hatan var zannimca. Birincisi; bu ulkede ne hakem facialari oldu, hic kimse linc edilmedi. Ali Aydin ve Cem Papila'ya dudugu astirildi; psikolojik linc dersen her hafta oluyor; ama mac cikisi bir linc imasi cok sacma. Eh, zaten hakemlerin her hafta mutlaka en az bir kulup tarafindan agzina s.cildigi da dusunulurse, "linc" argumani cok zayif kaliyor.

Ikincisi, burada bir saibeden vs. otesi, bir zihniyet curumuslugu soz konusu. Besiktas taraftarina "Hangi hakemi istemezsiniz?" diye sorsalar Deniz Coban derdi. Sivasspor taraftari, Galatasaray ile cikacagi maci "kartlarini Cimbom lehine comertce kullanir" imajli Cuneyt Cakir'in yonetmesini istemezdi. Trabzonspor, bu sene yonettigi her Fenerbahce macinda gerek maci uzatmasi, gerekse faul dudukleri ile rakibinin tepkisini cekmis Bulent Yildirim'in atanmasini hic ama hic istemezdi.

Iste federasyonun yaptigi budur. Saibesiz hakem sikintisi cekilen bir ortamda, "Ama x'e bunu verdiysek y'ye de bunu verdik" seklinde savunma yapabilecegi bir hakem atama zincirine dalmistir.

Lutfen kucuk resme takili kalmayin, buyuk resmi gorun. Burada Deniz Coban'dan daha buyuk bir sorun var.

theotheo dedi ki...

tutturmuşunuz hakem şöyle böyle, seba'nın uydurması bi şerefli ikinciliklerle yaşıyoruz hala.

senin oyuncunun maç sattığı iddianamelerde var hala konuşuyosun, biraz çuvaldızı kendine batıracaksın yok öyle yağma.

federasyon üç tane çapulcu taraftar o hakemi beğenmiyo diye atama yapmaz, herkes kendine gelsin, 20 sene sora iki tane kupa kazanıcaz tartıştığınız şeye bakın.

Abi ben mümkünse Collina'yı istiyorum bu maça...

theotheo,

Gene lafi bir sekilde Seba'ya getirmissin, bravo da, bu hakem atamalarinda (3 macin hepsinden bahsediyorum) hic mi sorun yok yani? 3 tane capulcu taraftardan otesi bir durum soz konusu degil mi burada? Sozlukte Cuneyt Cakir adina girilmis 116, Bulent Yildirim adina girilmis 45 entry olmasi nedendir?

Ben demiyorum ki federasyon butun sezon 3 - 5 capulcu taraftarin lafiyla is yapsin. Ama en onemli son haftada, 3 sampiyon adayi takimin macina, 3 adet zit hakem atamanin ne oldugu da ortaya konsun.

Adsız dedi ki...

Ligin 2.yarısından beri Bjk lehine çok hakem hatası yapıldı.Deniz çoban gördüğünü çalan hakem olduğundan mı hakem konuşuyorsunuz.Kimi vereceklerdi yine bir Bjk maçında etkilenerek sürekli Bjk lehine fauller veren hakem mi istiyordunuz
Sabri holoskoya yumruk atmış vay be.Hangi hakemi istiyordunuz İbb maçında size gol attıran özkhahyaya mı? Yoksa Kocaeli maçında penaltı yaratan yıldırımı mı? Yoksa antep maçında antebin penaltısını vermeyen bünyamin gezeri mi?
Bu arada bu Deniz Çoban sizin Gençleri 3-0 yendiğiniz maçı yönetti ve Telloyu oyundan atmadı
34 maçın 33 nü hakemle alsanızda hakeme rağmen dersiniz

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ligin 2. yarısında beşiktaş aleyhine yapılmış hakem hatası lehine yapılmış hakem hatasından daha fazladır...
bence

Adsız dedi ki...

Yazdığım maçlardaki hakem hatalarını da söyleyin o zaman.Bu maçların hiçbirinde iyi futbol oynamıyordunuz.Hakem hatası olmasa ne İbb ne Kocaeli ne de Antep maçlarından galip gelebilirdiniz.2.yarıda ne hakem hatası olmuş Bjk aleyhine
Emre aşığa kırmızı verilmemiş bu mu hakem hatası.Ernste de verilmedi kırmızı kart.Hani başka hangi maç var

Swift dedi ki...

IBB macinda golden 5 dakika once Nobre'nin nizami golunu iptal eden de Ozkahya idi.

Gencler macinda Tello frikigi kullandigi icin atilacakmis :) Komedi. Adam oynayin diye dudugu calmis, Tello kullanmis Sivok golu atmis, sonra Coban durdurup itismeyin diyorum diye yeniden attirmis, hala Tello atilmadi diyebiliyor. Biz gume giden golun hesabini sormuyoruz millet neden bahsediyor.

Biz Gs macinda verilmeyen penalti(lar)yi soylemekten bile kacinip kendi oyunumuzu elestirirken, ayni macta Sivok'un vurup Zan'in eline carpan top icin Gs forumlarinda penalti nidalari atiliyor.

Kocaeli macindaki ise net penaltiydi, elini kolunu acarak yapilan ortanin onune atlarsan top carpsa da penalti olur. Ha bu arada Bulent Yildirim Besiktas'a gunahini vermez. Trabzon'da gogsune carpan top yuzunden Rustu'yu atip Trabzon panteri Bobo'yu yaratan, deplasmandaki 0-0 biten Ankara macinda 92. dakikadaki yuzdeyuz temiz golu Nobre elle vurdu diye saymayip 2 puani yiyen bir hakem arkadastir.

Coban'in Bursa macinda yaptiklari, Yunus'un Fener macinda Ernts'in bilcimesine arkasini donup gitmesi, 4-1'lik Ankara macinda Holosko'yu indiren Baki'nin atilmamasi hep Besiktas'a ozgu durumlar.

Adsız dedi ki...

Ufak tefek hatalar arıyorsanız bende sayarım sizlere.Aklıma gelenleri söyleyeyim.Hacettepe maçında sınırda olan Nobre hem kart işareti yaptı hem eliyle top tuttu hiçbir sarı kart görmedi.Geçen hafta A.gücü maçında Ceyhuna arkadan dalan ve sınırda olan cisse ve Gs maçında en iyi oynayanlardan olan cisse kart görmedi ve Gs maçında sahadaki yerini aldı.Ufak tefek Kayseri maçında da lehinize hatalar oldu.Fenerbahçe maçında sınırda olan Sivok orta sahada semihi biçti hakem avantaja bıraktı,avantajdan sonra sarıyı vermedi.Hemen 5 dk sonra semih sağından atıp solundan sivoğu geçti sınırda olan sivok yine kart görmedi.Bunlar çok önemli değil.Böyle sayıyorsanız diye diyorum.Bu arada Gs maçında attığınız ilk gol öncesi ortada faul falan yok

Adsız dedi ki...

Gs maçında verilmeyen penaltılarmış yok daha neler.İlk golde faul yoktu penaltıyı ona sayabilirsin.Gençlerbirliği maçında tellonun sadece frikik olayı yok rakibe girdiği pozisyon var topla alakası yok.Ankara maçında holoskoya girmiş falan oooo bunları sayarsan işte biraz önceki hacettepe maçlarını da ben sayarım.Bunlar falan hata mı ya.Kocaeli maçında 1-0 gerideyken kocaeli golü atacakken bülent yıldırım faul diye oyunu durduruyor.
Nobrenin golü nasıl nizami gol oluyor.Orada aktif alan Bobo var.Nobrenin geriden gelmesi neyi değiştirir adam aktif alanda.Hem o maçı Bjkliler bence konuşmasın.Hayatta kazanamazlar özkahya olmasa.Ernst Fb maçında biçilmiş falan e o zaman Tello da Ankara maçında yumruk attı.Konyasporla inönüde yaptığınız maçtada bobo kendini atıp penaltı kazandırdı.Bende çoğaltırım bir sürü.Önemli hatalar maçın sonucunu etkileyen hatalar

Gürcan Ulusoy dedi ki...

selçuk ernst'i indirdi net penaltı. holosko gol pozisyonuna girecekken baki mercimek holoskonun koşu alanına girdi. holosko düştü. kırmızı kart. hakem faul vermedi.

galatasaray maçında sabri holosko'yu tartakladı. olayı ayırmak için sahaya 4. hakem girdi. ama ne holosko'ya ne sabriye sarı kart çıkmadı. çünkü sabrinin sarısı vardı.

biz beşiktaş lehine hakem hatası yapılmadı demiyoruz. lehine aleyhine kafa kafaya vursan kaybettiği puan fazladır diyoruz.

ernst atılmalıydı evet. emre cisseye müdahalesinde bariz gol şansı sebebiyle atılmalıydı. sonra 2. kez atılmalıydı. penaltılardan biri renkler farklı olsa verilebilirdi.

konuyu sabaha kadar konuşabiliriz. bir şey çıkmaz. ligin en mağdur takımının da lehine yapılmış hatalar bulabilirsiniz. sezonun geneline bakmak lazım

Swift dedi ki...

Ufak tefek saymiyoruz, ufak tefek saysak Gs macinda haksiz sari kart goren Yusuf'un Tello ve Delgado'nun yoklugunda sampiyonluk macinda olmamasini, Ankaragucu macinda sari karti olan Ceyhun'un hakemin mac boyu gozunun icine bakarak sulalesini bellemesine ragmen atilmamasini, Fener macinda 50/50 olan 1. goldeki Semih'in omzu ve 2. goldeki milimetrik ofsayt pozisyonlarinin kendi sahamizda olmamiza ragmen hep aleyhimize verilmesi gibi seyleri de soyleyebilirdik ama soylemiyoruz, tam tersine o macta da Ernts'e verilmeyen hakli penaltiya bile fazla odaklanmadan kendi oyunumuzu elestiriyoruz. Cunku bunlarin futbolun icinde oldugunu ve kabul edilebilir "hatalar" oldugunu dikkate aliyoruz.

Aktif alan kuralini demek ki sen de Ozkahya gibi bilmiyorsun, ya da kotu niyetlisin. Bobo topa vurmak icin girisimde bulunmuyor, Nobre'nin kafa vurusunda da kalecinin gorus acisini engellemiyor. Bu nuanslari bilmeyen/idrak edemeyen biriyle hakem tartismasi yapmak biraz abes kaciyor kusura bakma.

Gs macinda ilk golde faul yokmus, 14. dakikada Sivok'un kaleden 35 metre otede Nonda ile girdigi mucadelede de faul yoktu, ama Gs buradan gol yapamadi. Eee simdi ne yapicaz? Gol atamadiniz diye hakli mi gosterecegiz?

Yoksa Cisse'nin pozisyonunda, hizini almis sekilde giden Cisse'ye en yakin rakip oyuncunun, o esnada yurume hizinda hareket eden 20 metre otedeki Gs'li oldugunu ve buradan ivmelenerek yetismesinin mumkun olmadigini soylemiyorsak bu da iyi niyetimizden.

Buna ragmen gelip de 2. yari hakemler lehinize cok karar verdi dedigin zaman bu yuzden bu iddianin hicbir gecerliligi olmuyor.

Ha bak gordun mu son cumlende nasil hemen ligin ilk yarisina dondun. Ligin ilk yarisina donersek yine cok zararli cikarsinm, bu sefer gecen seneye donmeye kalkarsin, ama biliyorsun ne kadar geriye gidersen git yine sen zararli cikarsin.

Son olarak sana hangi renkli takimdan oldugunu sormayacagim, cunku bunun konu ile ilgisi yok. Ancak ikinci yarida Sivas lehine ve aleyhine yapilan hatalarin da cetelesini tuttuysan bizle paylasmani rica ediyorum. (birsey ispatlamak icin degil, belli ki kurallari iyi bilmesen de dikkatli bir izleyicisin ve hafizan iyi. Bu konudaki bilginden faydalanmak isterim).

what makes you think i'm not a superhero dedi ki...

Bak gene sinir katsayım arttı:

- Beşiktaş'ın verilmeyen golleri var. Buz gibi goller. Öyle hata falan değil, resmen "canım öyle istedi" diye verilmeyen, "öyle gördüm" goller. Hepsinde puan kaybı var. (İBB, Ankara) Bunlar mı küçük hata? Pes!..

- Emre-Bobo faul değilmiş. Yuhunuz. Tekrar bakın bakalım pozisyona ve Emre'nin sol koluna. Bobo'nun omzunda mı değil mi?

- Kart işareti yapmış da atılmamışmış. Doğru, o işten bir tek Delgado (o da kart istemiyordu) atılır. Guiza atılmaz.

- Penaltıları faul olmamasına saysaymışız. Pişkinliğin bu kadarına pes. (ki faul var, ki pozisyon (yusuf) net penaltı)

- Deniz Çoban'a dönelim. Bursa maçında penaltıyı vermeyen, sonra gözlemci Ahmet Akçay'a "penaltıyı atladım" diyen Deniz Çoban. Sivasspor Ankaraspor maçında, Ankaraspor eskaza golü bulunca, maç berabere bitmesin diye kıçını yırtan, yedikleri golü çıkartabilmek için tekme tokat oynamaya başlayan Sivasspor'a müsamaha gösteren Deniz Çoban. Kulübede çam çerçeve indirdiği halde gelip sadece uyaran Deniz Çoban. Adam gibi hiç bir vakit geçirme olmamasına rağmen maçı 5 dakika uzatan Deniz Çoban.

Aktif alan kuralı kısmı ise tam komedi. Rica edeceğim futbol kurallarını okuyunuz, öğreniniz.

Kusura bakmayın, sıçıcam bu "şampiyon oluyorsunuz, hala hakemler hakkında konuşuyorsunuz, lehinize hatalar yapıldı" angut tezlerine. Yok öyle birşey. Bizim başımıza bu sene gelenlerin yarısı başka takımlara geldiğinde düdükler astırılıyor bu ülkede. Bize yapılan hatalar, başkalarına yapılsa ortalık birbirine girer,"biz bu hakemi maçlarda istemiyoruz" denir. Sırf aman hakeme çok bağlamayalım, önce kendi oyunumuza bakalım diyoruz diye, millet pişkin pişkin iyice tepemize çıkıyor bu hakemler konusunda.

erncntr dedi ki...

çifte standartı görmek için çok uzağa bakmaya gerek yok.ilk yarıda cissenin 2 sarı kart görüp atıldığı pozisyonlarla emre aşığın inönüde 2.sarıyı görmediği pozisyon aynı aşağı yukarı.yine galatasaray derbisinde 2 senedir sami yende ardaya çalınan penaltılardan çok daha net pozisyonlar(ernst-fener maçı,yusuf-gs maçı)nedense es geçildi.yıllardan beri gittiğimiz her derbi deplasmanı olaylı bitiyor hakemler konuşuluyor.ama ben yıllardır inönüdeki derbi maçlardan sonra hakemin-en azından beşiktaş lehine-bir hata yapıpda konuşulduğunu görmedim.

Adsız dedi ki...

Adsız yorumlari kapasaniz da son donemlerde bosuna gerilmesek..

T. Egemen Gul dedi ki...

Celiskinin böylesi..
Yukaridaki yorum benim :)

Yorum Gönder

Ara