.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Mayıs 2009 Pazar

Oysa Her Şey Ne Güzel Başlamıştı?

Buluştuk bugün Beşiktaş'ta maç öncesi, önceden de söylediğimiz üzere. Beautiful freak,Yuki The zorba, Jessie, bendeniz Spirit, Simplextablosu, birkaç birileri daha... Oturduk. Güzel güzel rakımızı içiyoruz, o sırada Antep - Sivas maçı oynanıyor. Bir şeylerden bahsediyor herkes, o ara Sivas gol atıyor, erken oldu diyoruz, herkes konuşmaya devam ediyor. Kendimden biliyorum, konuşuyorum ama, aklım oralarda... Fakat sohbet eğlenceli, herkes birileriyle bir şeyler konuşuyor, bir tek Beautiful Freak ile konuşsan konuşulmuyor, yapısı gereği!... Etrafta herkes Beşiktaşlı, kime baksan üzerinde forma... Bir şeyler konuşurken, arada ses yükseliyor, goool diye bağırıyor herkes, biz de bağırıyoruz, golü görmek dahi istemiyoruz, seviniyoruz... Sonra aynı şekilde, ortam o kadar güzel ki, maçı da unutuyoruz bu sefer, o ara bir gol sesi daha geliyor, hakikaten çok mutlu oluyorum/oluyoruz.
O yarım saat şampiyonluk kutluyoruz, mutluyuz, neyimizeyse? Beşiktaş'lı olduğumuzu ve ha diyince umutlanmamamız gerektiğini unutuyoruz çünkü.
Sonrası malum, Ernst çıkıyor, Serdar Özkan giriyor...
Şimdi bağlasam mağlubiyeti buraya bağlayamam, takımı övmek olur bu, Denizli'ye methiye olur. Çünkü ondan öncesinde de hiçbir şey olmadı ki? Yani bir takım, ezeli rakibini yenip lider olmak fırsatını yakalıyor ve sezon içinde oynadığı en kötü topu oynuyor.
Sonra bir ara baskı kuruyorsun, olacak gibi oluyor; ve Ernst çıkıyor, Serdar Özkan giriyor... Yalancı bir umutla, gerçeği kabullenmek için yarım saat daha vaktin oluyor.

38 Yorum:

kaba şimşek dedi ki...

"sonra bir ara baskı kuruyorsun, olacak gibi oluyor"

iddia ediyorum o baskıyı biz kurmadık. aragones'in yaptığı iki değişiklik ve skora yatmak isteyen fenerli futbolcular yüzünden baskı var gibi oldu.

ya bi de şey diycem, maça falan gelmeyin oğlum siz. ayarını bozdunuz takımın!

bi de bu profesyonellik siki falan var ya hani. bu adamların hepsi profesyonel ya, acaba ondan mı oluyo lan bunlar? ben ekmeğime bakarımcı mı bizim topçular? benim havsalam duruyor çünkü dünkü futbolu düşününce. yani nasıl mücadele etmezsin ki sen 60 dakika? hangi maçta koşacaksın? hangi maçta rakibe basacaksın? başka maç mı var seni şampiyonluğa bu kadar yaklaştıran? sen ne için oynuyorsun amına koyim lan?! ruhmuş, yürekmiş, onlar değil kast ettiğim. sen bir iş yapıyorsun ve yaptığın işteki en büyük başarı şampiyonluk. ve sen ona bu kadar yaklaşmışken, neden işini daha iyi yapmak için çabalamazsın?! hadi sen çabalamadın, seni sahada yöneten adam o kırkbeş dakika kulübeden iki adım uzaklaşıp, küçük de olsa bir sitem etmez mi lan?! oğlum düşündükçe delirecek gibi oluyorum lan ben!!!

bari değişik bir gol yeseydik. yediğimiz o ilk golden daha kaç tane yiycez lan biz?! kanser olucam amına koyim! yemin ederim bu kadar cefa görmedi insanlık var olduğundan beri!

spirit sen de bittin oğlum! seni de bitiricem!!! başkanın adamı oğlum bu herif hepiniz cephe alın bu ibneye sldfjlsdfjldskfjls

Riggs dedi ki...

yavrucum, top rakipteyken kosmanin adini mucadele koyarsan ve top sendeyken yurursen onun adi artik mucadele olmaz, ortada sican olur. besiktas top rakipteyken kosmayan bir takim degil, topa sahipken nereye kosacagini bilmeyen, mumkun mertebe yuruyen, topu ezen bir takim. liverpool 8 atarken de kostu bu takim. bence hepsi triatloncu olsun, ordan kesin kupa gelir bize hic suphem yok.

kaba şimşek dedi ki...

dünkü maçta, ayağında top olan rakiple beş metre takip mesafesini hep korudular lan. durdular. sadece durdular. topu alamadık ki senin dediğini yapıp yapmadıklarını görelim. yoksa senin dediğine katılıyorum. top bizdeyken bir numaramız yok; eyvallah. ama keşke o topu alabilseydik dün.

yusuf'u da gördük dün. topa sahipken en çok güvendiğin adam, sürekli aynı hareketi yapmaya çalışıyor. küçük takım topçusuna yediriyorsun da fenerli adam ikinciyi yemiyor. orada var mı yeni bir varyasyonun? yok. kim toparlayacak da atağa kaldıracak bu takımı? belli değil. beyin yok türk topçusunda birader. önce kafan çalışacak. ayak sonra çalışır zaten.

Riggs dedi ki...

Kahvalti sistemini mi degistirmek lazim acaba? Sut bal yumurta peynir yiyip, "elin gavuru lapa yiyor sabahlari" diye alay ederiz, o herifler bu isin kitabini yazar. cozum yulaf ezmesinde mi acaba? ben artik bu konularin konusulmasini istiyorum.

Ya olum bizim takimda kac yabanci var? 8 mi? Hadi guney amerikalilar disiplinsiz, aymaz, langur lungur diyelim ( oyle olduklari icin degil, yarisini is bilmez diye siniflandirsak yani), geri kalani avrupali, daha cocukken futbolun en temel disiplinlerini ogrenmis adamlar. Bu adamlarin alti tanesi takimda, geri kalan turk, biri kaleci kaldi 4 tane turk. Ulan 4 tane adam diger altiyi izlese bisey ogrenir lan! Bu kadar ay sene beraber oynuyosun, hala "lan bak adam soyle bir kosu yapiyor demek dogrusu bu hmmm" demez mi abicim? ahaha nedir lan bu? O zaman niye yabanci aliyoruz ki? Yani sen dun aksam ortasaya xavi-iniestayi koysa yine al ver yapacagi adamlar ekrem, ibo falan. Bursaya bakiyosun harbiden futbola benzer bir sey oynuyorlar ama o adamlari al koy besiktasa, fenere yine ayni dandikligi izlersin.

Lapa yemek lazim galiba. Ben baska bir cozum bulamiyorum.

kaba şimşek dedi ki...

şey de yok bunlarda, hani şampiyonlar ligini izleyip, ne bileyim ingiltere ligini falan, bir özenme durumu da yok. yani sen mesela, kendi işinle ilgili güzel şeyler yapıldığını görsen, bi özenmez misin? lan dur deneyeyim, belki ben de yaparım falan demez misin? bunlar da o da yok lan.

yulaf, cornflakes falan çözüm olabilir ama, öğle ve akşam yemeklerini ne yapıcaz? ingiliz'e göre mi besliycez bunları, ispanyol'a göre mi?

bence ceza sistemimizde de var bi yamukluk. oda cezası, çöp dökme cezası gibi cezalar derhal yürürlüğe sokulmalı. görüyoruz bunları filmlerde hep.

Riggs dedi ki...

Ya bunlarin yiyip de bizim yemedigimiz ne var? Domuz! Bence domuz yedirelim ahaha kesin var bisey icinde boyle ucgenler kuruyosun, verkaclar falan nefis oluyor, vurdugun catala gidiyor. Biyologlar buna egilmeli. Bu kadar basiretsizlik taktik teknikle aciklanamaz.

Bir de cok ama cok onemli bir tespitim olacak; Mustafa Denizli gibi adamlari fazla gozunun onunden ayirmayacaksin, ayirmayacaksin ki 3-5 sene ortadan kaybolduklarinda gecmisteki manyakliklarini unutulmasin. "aa bak boyle bi adam vardi, fena degildi, hem milli takimi ceyrek finale tasidi, gs yi yari final oynatmisti" deyip, takimin basina koymayacaksin. Durmaksizin bir takimin basina verip calistiracaksin bu tip adamlari ki kendi kendini bitirsin. Bak misal Guvenc Kurtar. Bu adam Kocaelini 14 hafta lider yaptiktan sonraki sezon futbolu biraksaydi, simdi biz "ulan Guvenc Kurtar diye bi adam vardi o gelse kesin bizi Sampiyon yapar" demeyecek miydik? Derdik dediginizi duyar gibiyim. Ama ne oldu? Adam bi sezonda 3 takim calistirip neyi var neyi yok ortaya doktu ahahha

Bu tip adamlari devlet ve federasyon fonuyla, kimse istemse bile maaslarini karsilayip illa bi takimin basina getireceksin ki o alinmasi gereken ibreti hep alalim unutmayalim.

kaba şimşek dedi ki...

valla benim bildiğim yemediğimiz yarrak kalmadı ama sldkfjlsdkjflskf.

büyük edebi oyun yaptım o cümlede, lütfen gözlerden kaçmasın ahahahahaha.

Riggs dedi ki...

Bence biz de yazar olmaliyiz burda, te$bih sanatinda cigir aciyoruz ahahahahah

kaba şimşek dedi ki...

ya mantıken sen olabilirsin kardeşim, zira sen de maçlara gitmeden rahat koltuğundan izliyorsun lsdjflsdjflsf. ama ben olamam. çünkü malumun tribün çocuğuyum ben! sldjkfldskfjlsjfs

hem spirit'in futbol hakkında atıp tuttuğu bir yerde ne işimiz var lan ahahahahahahaha.

Riggs dedi ki...

Ben Hincalla izlerim maclarimi genelde ahahaha

Spirit en sevdigim futbol yorumcularindan biri, yillardir takip ederim ahahah

kaba şimşek dedi ki...

ya olm ben bunları gördüm dün "semt"te (biliyosun ki gerçek beşiktaşlı, beşiktaş hakkında konuşurken -takım olan değil- semt der!) rakı içip geyik yapıyolardı. yaa orda sivas maçı oynanıyo, sivas maçı lan senin çekiştiğin takım bu! bir tanesi de dönüp bakmadı maça. rakı içiyo bunlar! keyif adamı hepsi. oysa taraftar dediğin biraz eza, cefa, ne bileyim o şekil şeylerden beslenicek.

bunlar böyle buzlu rakıları içiyolar, sonra da tribünde çıt yok tabi!!! nası olsun! boğazları şiş hep! olmaz olsun böyle bılog!!!!

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kaba şimşek...

antep'in 2. golünü ben attım sen farkında değilsin.

raul gonzalez dedi ki...

jessie olum kaba yedirmez o golü sana, sizin yanınızdan ayrıldık babalık'tan, külüstür'de yerlerde sürünerek izlerken sağdan gelen ortaya kalkıp kafa cakarak attı kabaş o golü, kimselere yar etmez:) ayrrıca orda 15 dakika sıçar pozisyonda maç seyrettim hala geçmedi ayağımın ağrısı..

bu arada riggs sen de o kadar konuşuyorsun ama rusya'dan ne bi arşavin gördük ne bi pavlecenko gördük ne bi tomascuk gördük, ne bi hidding gördük, otur öyle orda sen, sana da yazıklar olsun!!!

Riggs dedi ki...

E yoklar hepsi ingilterede benden cok siz izliyosunuz lan ahahha

Uzulerek soyluyorum bu naif, mutevazi camiayi spirit, raul gibi elitist cizgide yasayan adamlar bitirdi. Bira icilir mactan once lan ne rakisi ne mezesi??! Yaziklar olsun!

raul gonzalez dedi ki...

ulan kgb ajanı bilip bilmeden atıp tutma, ben kabaşlaydım maç öncesi bira içen güruhtan, spiritleri 5 dakika ziyaret edip döndük kabaş ile. sen moskova'da bir elin yağda bir elin balda maç izle bi de burdan tribün emekçisine dil uzat!!ayıp!!

kaba şimşek dedi ki...

ya bunlar taraftar değil zaten, müşteri!!! bunlar konfordan vazgeçemez. bunları bir deplasman otobüsünde göremezsin!!! inönü stadında eskiden koltuk olmadığını, betona oturulduğunu falan söylesen apışıp kalırlar!!! bırak yaaa bana bunları savunmayın arkadaş!!!

yaa bunlar o kadar aymaz insanlar ki, spirit denen adam bana gelmiş "seneye numaralıdayız ha" diyor. bana diyor bunu!!!! yıllarını o tribünlere vermiş, deplasman otobüslerinde saçlarını beyazlatmış, ömrünü beşiktaşa adamış olan bana!!!!

Riggs dedi ki...

Ya olm sen KGB nin ne hallerde oldugunu bilmiyosun herhalde? Sizin gibi NTVsporun plazmalarindan izleyemiyoruz biz maclari ( izledim lan seni insan bi tras olur oraya cikarken, 70 milyon seni izliyor ayi! ahaha) Justintivilerden izleye izleye sasi olduk mina koyim! Rus televizyonlarindan sampiyonlar ligi izliyorum, cin kanallarini didikliyorum, cince ogrendim hic geregi yokken! Jack Bauer la kapisacak istihbarata eristim, bitirdi beni bu memleket.

Bir seyi de itiraf edeyim ; ben bu justintv yi ilk duydugumda Jessie yapmis sanmistim ahahah Nedense adamin boyle bir korsan, bir anarsist tavri var. Ama raki iciyomus plazalarda, onu da ogrenmis olduk. Yazik.

kaba şimşek dedi ki...

sen yine iyisin, ben bot zannediyodum lsdjfksldkjfls. gerçi orda biri ben jessie dedi ama ne kadar doğrudur bilemem sldfjklsdjfklsdkfjs.

raul gonzalez dedi ki...

riggs kardeşim sakalla çıkmıyordum bundan önceki programlara ancak ntvspor ekibi beni son programdan önce aradı ve sakallı hayvan gibi seksi oluyorsunuz lütfen sizi bir de böyle izleyelim dediler, rıdvan abim de destek verdi saolsun bak raulcum ben de güntekin'le yaptığım programlarda full sakalım diyince ikna oldum tarzımı koydum ortaya..

o değil de cska moskova ile üzüldük dün eurolig finalinde, tepkiler nasıl moskova'da bize biraz iletebilir misin?

riggs??

Gürcan Ulusoy dedi ki...

eurolig de gitti, fortis'i alalım bari demişler.

Riggs dedi ki...

Ben uzulmedim valla ama tepkiler ilgincti; havanin da isinmasini firsat bilen Moskova sakinleri ustlerini baslarini acip bol bol frikik verdiler. Siradan bir bahar gunuydu yani. Kafayi yiyecem yakinda ahaha Ben boyle iskence gormedim, biri beni burdan kurtarsin evliligim bitecek!!

kaba şimşek dedi ki...

büyük ihtimalle ben haziranda geliyorum moskova. ben seni kurtarırım. beşiktaş'ın yaptığı işkencelerden sonra rusların ki bana vız gelir bence sldkfjlsdkjfldskjfldskjfls

Riggs dedi ki...

Ya biz boyle domine ettik siteyi bugun, moderasyon kizmiyor degil mi? Blog sahibi site sahibi olmadan milletin blog yorumlarinda arz-i endam eden adamlardan olmam istemem. Var oyle blog kovalayan tipler hepsinden nefret ediyorum bilginize hahaha

kaba şimşek dedi ki...

teşekkür etmeleri lazım lan, hitlerini artırıyoruz. belki bu sayede reklam alıp para kazanırlar ahahahahaha

Riggs dedi ki...

Ederlerse hergun gelir iki satir yazarim, sozum soz, gocunmam bundan ahahah

Ama gelin itiraf edin site sakinleri ; dun geceden sonra olusan huznu bi nebze olsun dagitmadik mi? Yuzlerde bir tebessum olusmadi mi bugun? Evet dediginizi duyar gibiyim.

kaba şimşek dedi ki...

şş la bakın hele. bu futbol blogu işinde para varsa ve bizden gizleniyosa bu durum çok kırılırım ona göre!!!

Riggs dedi ki...

Benim kadar internet dunyasindan izole bi adam bile gelip burda sabahtan beri analiz! yapiyorsa dusun mcfly dusun derim ben sana. Biseyler duydum ki dolaniyorum buralarda. Rakilar, spor programlari falan boyle donuyor para carki donmeye. Beni alacaklar galiba kadroya hissediyorum ahahaha

kaba şimşek dedi ki...

ben kendi kanatlarımla uçucam olm. niye bunlarla paylaşayım parayı. ben de hatırlıyorum eski maç!!!

şaşıbeş'iktaş.com

Ulan hicbiriniz benim cektigim cileyi cekmiyorsunuz be!

Turkiye ile saat farki -7 saat. Cumartesi aksami icmisiz, yataga kacta gittigimiz belli degil. Sabahin 8.15'inde kalkip Besiktas maci izliyoruz, kafa hala bin dunya.

Yok mactan once raki mi icilir, bira mi icilirmis; yok cok rahatsiz pozisyonda izlemismis maci. Hanginiz bir elde kahve bir elde cay bas donerken izledi lan Besiktas maci? HA?

Gelmeyeyim oraya..

Riggs dedi ki...

Kaba, spritin oldugu her yerde bi acaba vardir ahaha ben hala buralardan fazla uzaklasmayalim derim, kolay para en guzel para kasmayalim baska siteyle blogla.

Shelby cobra amerikadasin hala agliyosun sana ayip! Ben 4-3 luk macta 114W sokaklarinda dolanmis adamim, sevinemedim paylasamadim kimselerle sen soyle var mi bundan buyuk eziyet??!

Ben de 4-3'luk macin sevincini bagirislarima uyanan, panik halindeki Pakistanli o zamanki oda arkadasimla paylastim, tabii ona paylasmak denirse.

Gerci adam yazin her Turkiye macindan sonra mesaj atti "Olm sakin ol bir yerlerini kirma" diye, o kadar travmatik olmus eleman icin durum.

kaba şimşek dedi ki...

ya bu bilog da forzadaki ziyan tiplerle dolu galba. "abiler gönlümüz sizinle, biz hiç maça gelemedik ama kapalı gibisi yok!!!" sldfjdlsfjlsdkfjlsdfjs.

kaba simsek, bizi "konforlu koltugumuzdan mac izlemek" ile itham ediyorsun da, seni de goremiyoruz adam gibi sagda solda. Bu cama tas atip saklanmalar olmuyor.

fjkdslfjsklfjsk ile devran donmez pabucu yarim arkadasim, cik disariya oynayalim.

kaba şimşek dedi ki...

izlediğin maçlarda, kameranın çektiği açıya göre, orta yuvarlağın sol tarafında kapalı alta dikkatli bakarsan görürsün. pek saklandığım söylenemez, gözlüğüm, atkım ve formamla hep orada duruyorum sdlfjdlskfjldskfjls.

Riggs dedi ki...

alt kapalinin en gotu kalkik kizi jkdskdjkdsj

kaba şimşek dedi ki...

ya ama haksız mı benim göt kalkmakta? lütfen! lsdfjdlsfjlsdkfjls

Son mesajinda tam iki defa lsd demissin; ben anladim senin derdini.

ltf pls tsk.

kaba şimşek dedi ki...

öyle çamur at izi kalsınla olmaz efendi! cefakar tribün çocuklarının bu konulardaki tercihleri bellidir. lütfen ama!

Yorum Gönder

Ara