.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Mayıs 2009 Pazar

Okyanus Ötesinden Şampiyonluk Töreni İzlenimleri

- Şampiyonluğun verdiği gazı sıvıya hemen dönüştürmemek lazımmış. Bütün kupa törenini akşamdan kalma izledik o yüzden. İleriki yıllar için kulağa küpe olsun. (Yazar burada takıma selam ediyor.)
- Demet Akalın ve Mustafa Sandal performansları bana bir daha hatırlattı ki, biz dans etmeyi bilmiyoruz, kasmayalım. Ya da devlet popçuları Amerika'ya Beyonce'nin, Madonna'nın, Justin'in yanına staja yollasın 2 aylığına.
- Mantığım Zapotocny ile Cisse gitsin (Fink geliyorsa kesin) derken, duygularım kal dedi. Özellikle Zapo'nun coşkusu, rengi inanılmaz. (Sivok'un ve Holosko'nun da hakkını yemeyelim) Hatta daha da Çek, Slovak falan alalım biz. En azından Alen sahaya giremiyorsa üçlü çektirirler. 
- Ernst, yavrum bu ne disiplindir be? Kutlamada Cisse'yle tribünlere gidip senkronize yumruk şov yapması çok hoştu.
- Sanki Bobo ve Delgado olması gerekenden daha sakindi. Bir dakika lan, Bobo orada mıydı ki??? Yazdıklarımı revize ederken birden tereddüte düştüm, biri beni tez elden aydınlatsın.
- Futbolcuları platforma çağırırken söylenen methiyeler kimin kaleminden çıktıysa tebrik ediyorum, hepsine özgün bir saçmalama buldurmuş. Bir de bu Üstün Alman Teknolojisi lafı bizim blog'da mı, yoksa Forza da mı doğdu? Her duyduğumda aklıma takılıyor..
- Platforma çağırma sırasında yöneticilere de benzer methiyeler olacak diye işkillendim bir ara. "Kerestelerin şahı, Türkiye'nin borunun geleceği, LPG'nin hası" falan tarzı; güzel olurdu aslında.
- Şu platformda Sinan Engin türevi bir adet insanın olmaması beni ayrıca mutlu etti. Teknik heyete bakıyorsun, Marrone, Tayfur, Denizli falan; asalet akıyor maşa'allah. Keza futbolcular da çok büyük yüzdeyle öyle. Ayrıca Marrone'nin soyadını yanlış okuyan, daha doğrusu okuyamayan dingilizi de protesto ediyorum. 
- Erkut Şentürk kimdir, nedir?
- Analarının karnında 3 ay durduklarından ilk fırsatta sahaya atlayan ve törenin temposunu aksatan zibidilere buradan bilumum penetre edilebilir cismi yolluyorum. Onlar ne yapmaları gerektiğini bilirler o cisimlerle. (+18)
- Bir daha kafama dank etti. Lan iki kupayı da aldık be? Bunu 10 yıldır yapan takım yoktu. Hala daha büyüklük küçüklük tartışmalarıyla self-tatmin arayanlara hediye olsun bu.
- Tezahüratları müzikal enstrüman eşliğinde kaydetmek yasaklansın. Kaydedilmişse de stadda megafondan okunmasın. Biri arabesk okur, biri detone, biri midi klavye eşliğinde; bu ne be? Tezahüratlardan soğuttular adamı.
- Yıldırım Demirören'in eşi basın sözcümüz, reprezantımız olsun. Revna Hanım'ın asaleti, konuşması vs. gerçekten takdire şayan. Hatta başkan bile olabilir kendisi.
- Sanlı Kaptan, sen bizi güldürüyorsun ya, Allah da seni güldürsün.
- BEŞİKTAŞ ULAN!!!

16 Yorum:

Okan dedi ki...

-bobo oradaydı tabi, oldukça "cool" bir şekilde -yanılmıyorsam- elindeki bayrağı sallayarak platforma çıktı.
-üstün alman teknolojisi eski beyazeşya reklamlarından kalma galiba. ernst için kullanılışını ise ilk defa melih gümüşbıçak'tan duydum.
söylediğiniz gibi sahaya girme kısmı olmasa çok daha güzel bir kutlama olacaktı, defalarca kere yapılan anonslar falan pek hoş olmadı.

tathar dedi ki...

-üstün alman teknolojisi benzetmesini ben blogda 15 mart 2009 da kullandım ve benden daha önce kullanıldıysa da bilmiyorum.
-Demirören'i çok eleştirdik ama ir knuda da hakkını vermek lazım, eşiyle, çocuklarıyla sevimli bir şekilde takıma olumlu bir hava veriyo ben ailesi böyle destek veren başka bir başkan hatırlamıyorum varsa da hatırlatın.
--

tathar dedi ki...

ahahah unutmuşum ernst için üstün alman teknolojisi diye sözlükde de ben yazmışım. sıkı durun tarihide tam olarak 15 Şubat 2009 :))
bakmak isteyen olursa #15454392

AQ-47 dedi ki...

Zapo'yu takdim ederken asil, asalet vb. diyen çığırtkanın lafı biter bitmez Zapo sağa sola koşturup kaymaya düşmeye başladı dolayısıyla çığırtkanı dinleyip hayatında ilk kez Zapo'yu gören kişilerde "kim bu soytarı?" sorusunu akla getirdi...hastasıyım o ayrı, keşke Zapo-Sivok ortadaki ikili olsa, Zago-Ronaldo gibi...Ertuğrul nerdeyse bunu başarmıştı, Denizli'nin yıldızı Zapoyla barışmadı galiba.

T. Egemen Gul dedi ki...

Zapo abi. Zapo kalsın lan.
Ben çok seviyorum.. Hadi olm kalsın diyelim hep beraber kalsın.. Çok iyi adam.. Hadi...

aamet jr. dedi ki...

Benim de aklım o 15 yaşındaki sarışın elemana takıldı. Kesin ya yönetimden ya da camianın ağır toplarından birinin neyi yeğenidir o çocuk.

Hakkaten şu Zapo kalsın yahu. +2 olsun. Yedek olunca sorun da çıkarmıyor adam. Bırak sorunu her maç oynayanlardan çok seviniyor maçlarda.

Anonslarda isimleri tribünlere bıraksalardı çok daha güzel olurdu. Böyle bir saat methiye düzülse bile forma numarasını söyleyip sussaydı Ercü gerisini biz getirseydik.

Bir ara hakkaten yakıyorduk yalnız stadı. Eros'tan sonra Neron'a da rakip olduk heralde :)

Son söz, Holosko adamımsın.

okka dedi ki...

bu taraftar üzüle üzüle sevinmesini de unutmuş.dün resmen çok üzüldüm töreni izlerken.sahaya fırlayanlar,kupaya dokunmaya çalışanlar.futbolcular canını zor kurtardı.Bir de töreni beğenmedim fazla.Bir tribün şovu olsa fena mı olurdu.Hatırlarım fb nin şampiyonluğunu kadıkoyde 50 bin mum.Ya da gs nin kaşkol şovunu.
Bir de tuturmuşlar aynı şarkıyı 100 bin defa çaldılar.bu şarkı yüzünden taraftarın sesini duyamadık tv başında.Artık pop şarkılarının bestelerine söz yazarak takım şarkısı yapılmasın lütfen.
Bu çifte kupa fb de olsa nasıl bir şov izlerdik bilemiyorum.
Dün çok amatördük daha çok yol almamız lazım çook.

Istanbul disina cikmak icin kotu bir zamandi belki ama neyseki TV yayinlari beklemedigim kadar guzeldi.

Oncelikle bu toreni sadece tek bir kanala vermeyip tum kameralari stada alinmasi cok dogru bir hareketti.

Iki tv'nin birinde lig tv, birinde Haberturk'u izledim. BIlgisayarda ise internetten BJK TV'ye goz attim.

Bu arada Haberturk muthis bir yayin yapti. Her turlu ovguye layik. Hele bir ara "Fear of the Dark"in girisi ile yaptiklari bir klip girdiler ki tuylerim diken diken oldu. 90'larin sonunda bjk.com forumunda karsilikli yazistigimiz son derece iyi Besiktas'li olan Zafer Arapkirli'nin yayini sunmasi da cok guzeldi.

-Yildirim Demiroren vs. Revna Demiroren. Siyah'la beyaz arasindaki kontrast ne kadar buyukse, ikisinin konusmalari, yaydiklari enerji ve zerafetleri arasindaki kontrast da o kadar buyuk. Bir daha birisi uzume uzume baka baka kararir lafini soylerse ilk aklima gelen bu olacak.

-Bir kez daha Besiktas'in yabanci kadrosu basta olmak uzere oyuncularinin iyi karakterde ve yuksek is ahlakina sahip oldugu gozlemimiz tescillendi. Yabanci transferi yapilirken hepimiz dogal olarak cok kaliteli oyuncu olmasini istiyoruz, ki oyle olmali fakat kuluplerinde sorun cikarmis, kendini takimdan soyutlayacak kadar ustun goren karakterde olmamasina mutlaka dikkat edilmeli ve bu hava bozulmamali.


-Gokhan Zan'in Izmir'deki sampiyonlukta kupayi kapip kimseye vermek istememesi gozumden kacmamisti. Dun de ayni goruntusunu sergiledi. Bunu basta pek sikinti etmedim, heyecanina verdim ama gecenin sonunda Tello'ya yaptigi hareket canimi cok sIktI. Bir anda kanim dondu. Ayni seyi Tello, Gokhan Zan'a yapsa yine ayni seyi hissederdim, acaba Gokhan'in kendisi ne hissederdi? Bence kotu niyetli bir insan degil ama oyunundaki dengesizlik yaptigi hareketlerde de var ve ne yaptiginin farkinda degil. Bu yuzden de ileride bu takima kaptanlik yapmamasi gerektigini dusunuyorum.

-Yoneticilerin otobuste yer kapmaya calismasi ve sahaya atlanmasi gibi birkac konunun disinda cok yakisikli bir kutlama oldu. Ki sahaya atlama konusunda esas sorumlu yetersiz guvenlik onlemleridir, cunku boyle bir ortamda tek bir kisi yapsa bile hemen etkisiz hale getirilmezse suru psikolojisi en mantikli kisileri bile etki altina alir.

En buyuk eksiklik platforma cikan futbolculardan birkac cumle ile yorum alinmamasi oldu. Aslinda her futbolcu platforma geldikten sonra birkac cumle ile duygularini soylemeliydi.

-Toren boyunca calan sarkinin yazari Birol Can'a da tesekkur etmek gerek. En sevdiginiz sarki bile arka arkaya yuzlerce defa calsa biktirir ama buna ragmen biktirmadan geceyi tamamladi bu sarki.

Her takim taraftari muhakkak kendini, renklerini ve kulubunu ustun goruyordur, gormelidir de.

Ama siyahla beyazin uyumu bir baska, bizim uzuntumuz de sevincimiz de bir baska.

kujoon dedi ki...

takip ettiğim kadarıyla söyleyebilirim ki toraman-zapo ikilisi beraber hiç oynamadı bu sene.bence başarılı olabilirler.sivok-ernst-cisse de dönüşümlü olarak ortasahada görev alır.sivok zaten bildiğiniz ön libero ama burda defansa çekildi nedense.forvetlerin yetenekleri tartışılmaz ama biraz daha istikrarlı bir performans göstermeleri gerek seneye başarılı olmak istiyorsak.yabancı transferine şu anda çok gerek görünmüyo ama birkaç kaliteli türk transfer edilirse şampiyonlar liginde şanslı bir kurayla 2.tur görebiliriz.3.torbadan girmek çok büyük bir avantaj aslında.

norton dedi ki...

Sahaya girme vukuatı olmasa tören mükemmel bir sekilde noktalanacak;futbolcular elde ettikleri haklı basarıyı doyasıya kutlayacaklar;taraftar da bu coskuya daha sinerjik ortak olacaklardı.Taraftarın,gorevlilere yardımcı olacak sekilde slogan(esegin cinsel organı-su iliskisi)atması yine yaratıcıklıkta rakipsiz oldugunu gosterdi.Anons olayı ise cok soslanıp,sulandırılmıs.Bir ara isim tamlamalarının sonu gelmeyecegini düsündüm.

Zapo'nun gitmesini isteyen arkadaslar bu gorüslerini hangi mantıklı temellere dayandırıyor?Merak ediyorum dogrusu..Gorev aldıgı tüm macları(Fener macı haric)muthis istekli,azimli oynadı.Bilhassa Kocaeli ve Ankaragücü maclarında.Pozisyonlara anında müdahale eden,coskulu ve hırslı oynayan,kademeye girip arkadaslarının kusurlarını kapatan,hava toplarına da iyi yükselen,kaliteli bir oyuncu bence,kalmasında yarar var.Yerine de John Terry veya Rio Ferdinand da gelmeyecegine gore daha iyisini bulmak zor.İlla ki biri gidecekse bu isim oncelikli olarak Delgado veya Bobo olmalıdır.Tabii daha iyisi alınacaksa eger.Bir de hazır Real Betis küme düsmüsken Emana ve Mark Gonzalez iyi tercihler olabilir sol kanada ve gitmesi muhtemel Cisse'nin yerine.Ne dersiniz?

Zapo'nun gitmesini isteyen arkadaslar Denizli'nin kendisini oynatmayacagindan dolayi bunu soyluyor. Gerci biri elbet +2 olacaksa, bunun bu sorun cikartmazligi ile Zapo olmasi da ayri bir guzellik. Ama nereye kadar bu gider, onu bilemiyorum.

Tabii geri donen Schildenfeld'i de unutmamak lazim.

alper dedi ki...

aha buraya yazıyorum. zapo, toraman, zan üçlüsünden herhangi iklisi cl de bizim savunmanın göbeğini oluştururlarsa kevgire dönerler.
bu takıma sağ bek, sol bek, adam akıllı topu iyi oyuna sokan bi stoper şart. türkiye de bunlar olmadığına göre zapo, cisse, delgado yolcu.

AQ-47 dedi ki...

İyi de Zapo önsezisi ve oyunu okumasıyla tıpkı zamanında Ronaldo'nun yaptığı gibi rakipten bir adım önde hamle yapıyor ve tehlike oluşmadan önlüyordu. Zaten iyi bir savunma oyuncusunu adam topa vururken ayağını uzatırken ya da kayarak yatarak müdahale ederken göremezsiniz, bence Zan, Toraman, Zapo defansı başarısız olur ama burada sorun Zan'dadır, adam kimle oynasa bozuyor. Hele Toraman, Üzülmez ve Zan oldu mu evlere şenlik...Ama Üzülmez gidiyor, Ekrem oyuna dahil oldu, Serdar Kurtuluş da katılırsa ne olur dersiniz son durum?

Gökhan dedi ki...

+2 statüsüsü sürdüğü sürece zapo nun kalmasını isterim.her ne kadar bonservisine fazla ödesek de kendisinin aldığı yıllık para çok yüksek değil ve en önemlisi yedeklği hiç sorun etmiyor ilk 11 için olmasa da yedek olarak da bizde oynayabilecek bir futbolcu yani abartıldığı kadar da kötü değil.tabi kutlamalardaki içten sevincini bir yerlere yazdık

o değil de, eğer inönü yıkılıyorsa gerçekten bu inönü'nün bu halindeki son şampiyonluk kutlamasıydı. kardeşim de hemen bu fırsatı kaçırmayıp eski açıktan bir adet koltukla eve dönmüş:p deri kaplatıp televizyonun karşısına mı koysam, ne yapsam?

Yorum Gönder

Ara