.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Mayıs 2009 Pazartesi

O Hakem Şimdi Ne Yapıyordur?

Cumartesi gününden beri yazar ve okurlardan mürekkep blog camiası olarak tam anlamıyla şampiyonluk havasına girmiş bulunuyoruz. Yüzdük yüzdük işin sonuna geldik. Türkiye Kupası'nda da, Süper Lig şampiyonluğunda da final karşılaşmalarına çıkacağız. Bu atmosfer içinde muhabbetlerin çoğunun bu konular üzerine şekillenmesi normal. Ama benim aklıma başka bir husus takıldı. Onun üzerine birkaç cümle kelime etmek istiyorum. Doğrusu ne tarihini hatırlıyorum, ne de kiminle oynadığımızı. Ama şimdi rakip takımın Samsunspor olduğunu öğrendim sözlükte yaptığım kısa bir araştırmadan sonra. Bahsettiğim karşılaşma, hani şu Ayhan Akman'ın kaleciyle karşı karşıya kaldığı sırada, kamera kadrajına slow motion gösterimde bile roket gibi giren Samsunsporlu oyuncunun, Ayhan'ı uçan tekmeyle indirdiği ve hakemin oyun kurallarına aykırı bir pozisyonun varlığına hükmetmediği pozisyonun geçtiği karşılaşmadır. Hatırlayanlarınız çıkacaktır pozisyonu. O maçta, belki de dünyanın gelmiş geçmiş en penaltı pozisyonu hakem tarafından es geçildiği halde, hakemin bu kararı spor kamuoyunda beklenen infiali uyandırmamıştı. Nedeni de basit... Herkes penaltı düdüğünün çalınmamış olmasına üzülmek yerine, Ayhan'ın pozisyondan sağ olarak çıkması dolayısıyla sevinçliydi. Maçın hakeminin kim olduğunu hatırlayamıyorum. Ama çok merak ediyorum doğrusu, adam öldürmeye tam teşebbüsün olduğu bir pozisyonda hangi duygu ve düşünce içindeydi ki maçı devam ettirmeye karar verdi. Aklıma takılan esas soru bu değil. Zeki Demirkubuz'un kardeşinin, sabah erkenden kalkıp yatağında Feyyaz'ı düşünmesi gibi bir şey benimkisi. Acaba şimdi çevresinin ona yaklaşımı nedir, olur olmadık zamanda bu pozisyon yüzünden kendisiyle dalga geçiyorlar mıdır, kendisi hiç düşünüyor mudur "o pozisyonu okuyabilseydim şimdi Barcelona-Manu maçını yönetiyordum" falan diye?.. Ya da kayıtsız mıdır kendine, umarsız mıdır geçmişte yaptığı yanlışlara?.. Nereden bilebiliriz ki sevgili dostlarım, daha muhteremin adını hatırlayamadım. İşte o pozisyon!

8 Yorum:

geloraptor dedi ki...

Hakemin adını ben de hatırlamıyorum ama maç Antalyaspor maçı, oyunu da Guintchev. 2-1 almıştık maçı da...

O mactan sonra Erman Toroglu "Bu pozisyon penalti degil, bu pozisyon adam oldurmeye tam tesebbusten 6 ay" gibi bir yorum yaptiydi.

Mactan bir sonraki gun Milliyet'te pozisyonun resmi vardi sayfanin yarisini kaplar sekilde. Teey tey.

Unknown dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=Nn9Q8Z-8mME

Bülent Uzun'muş.

Starks dedi ki...

Hakem Bulent Uzun'dan baskasi degildi.

2003-2004'te Samsun macindan daha beter olan, Ankaragucu'nun 57 faul yaptigi ve 11 kisi tamamladigi skandal macin da hakemidir ayni zamanda.

Macta Ayhan ile 1-0 one gecmistik. Bu pozisyonda penalti calmadiktan sonra taraftari cildirtmak istercesine Antalya lehine bir penalti vermis ve durum 1-1 olmustu. Son dakikalarda yanlis hatirlamiyorum Ertugrul'un goluyle kazanmistik.

Gökhan dedi ki...

1-1 olduktan hemen sonra gelmişti hatta ertuğrul un golü,80 küsürdü dakika

bu pozisyonla ilgili erman toroğlu'nun -shelbyl'in de bahsettiği- efsane yorumundan başka bir de tuğrul yenidoğan-kemal belgin ikilisinin yorumları vardır ki, kanımca daha kopartıcıdır. sene yanılmıyorsam '99.

T. Egemen Gul dedi ki...

O değil de spiker hala "penaltı beklentileri var" diyor..

krasotkin dedi ki...

=))

bu arada söylentilere göre, bu maçtan sonra tekken yapımcıları guintchev'i yakın takibe almışlar, çıktığı her maçı izlemişler acaba oyuna ekleyebileceğimiz daha süpersonik hareketlerde bulunur mu diye..

Yorum Gönder

Ara