.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Mayıs 2009 Perşembe

Mustafa Sarp

Galatasaray'ın yıllar yılı Türk oyuncular konusunda sıkıntı yaşamasının nedir acaba? İyi bir strateji izlemeleri elbette. Ülke standartlarının üzerine çıkan her oyuncu için takipte oldukları için... Şimdi Mustafa Sarp tek başına değerlendirildiğinde "olsa da olur olmasa da olur" diyebilirsiniz. Sözleşmesi sezon sonu bitecek, maliyeti yok. Lig 6.sı Bursa'nın önemli bir parçası... Bu, neresinden bakarsak bakalım akıllıca bir hamledir. Bizim yıllar yılı yapamadığımız onlarca hamlenin sadece birisidir. Örneğin Yusuf Şimşek'in sezon başında bonservisi elindedir ama kimse almayı akıl etmez. Yusuf aynı Yusuf işte. 6 ayda futbolunu mu geliştirdi bu adam? 10 senedir sol bek aramaktayız. Hakan Balta yıllarca orada durmadı mı? Neden Galatasaray aldı da biz almadık? Mehmet Topal'ı neden biz almadık? Gökhan Gönül'ü neden Fenerbahçe keşfetti? Oysa Ersun Yanal Gökhan Gönül'ü Gençlerbirliği'ne getirtemedi diye üç gün içinde istifa etmemiş miydi? Yıllar yılı Anadolu'da oynayan ve Anadolu standartlarının üzerinde oynayan Erman Özgür, Yusuf Şimşek, Mustafa Sarp gibi oyuncular bonservisleri ellerinde olduğu sene kadroya katılmazlar? Şu Yusuf'un kadroya kattığı derinlik daha önce sağlanamaz mıydı? Son 20 dakika Serdar Özkan yerine Erman Özgür girse rakibe büyük bir korku vermez miydik? Ertuğrul Sağlam tüm ikna çabalarına rağmen Mustafa Sarp'ın sözleşmesini yeniletmeyi başaramadıklarını söyledi. Sarp - Bülent Korkmaz bağlantısı da göz önüne alınınca hayırlı olsun diyelim...

36 Yorum:

Adamların konuştuğu futbolculara bak ; Saviola , Morientes ... Biz hala Tunuslu peşinde İranlı ardında koşalım . Sonra neden ilk altı takımı alt edemiyoruz !!!

Bir de Cimbom balı vardır ki neye el atsan tutar ... Türk oyuncular mesela , şimdi aklıma geldi Emre Güngör örneğin . Geldi ilk 11 e girdi . Bizde pişmesi için 2 sene , ilk 11 için 1 sene beklenirdi , sonra bir maçtaki kapalı uğultusu sonrası come back yaparak Andolu yollarına geri dönerdi .

Adsız dedi ki...

Biz daha iyisini alacagiz..
Murat Ceylan.

gökhan dedi ki...

biraz konu dışında olacak ama şöyle de bir mantık var. anadoludan gelen adam büyük takımdaki stresi kaldıramaz. gören de gökhan gönül, mehmet topal barcelonadan geldi sanacak. adam akıllı izlersen anadoluyu rahatça adam bulursun.

burdan fink transferine atlıyorum. adamın kariyerine bakıyoruz çokta üst düzey değil. bunlardan bank asya da çok var muhabbetine girmek istemiyorum ama onun vereceği katkıyı verebilecek murat ceylan, selçuk inan gibi adamlar varken ne diye fink i alırsın ki. git al murat ceylanı hem yerlilerde kaliteyi yükselt hemde yabancılarda fark yaratacak adamlara yönel.

yabancılar için ne düşünüyorlar bilemem ama kesinlikle yerli kalitesini yükseltmeliyiz. en az 3 transfer şart.

t2 son yorumunda nasıl bir mantık hatası yaptığının farkındasındır umarım. hem demişsin galatasaray yeni aldığı genç oyuncuya şans verir ve o da bunu iyi kullanır, beşiktaş ise yıllarca bekletir o adamı ve haliyle çürür o adam. sonra da bu durumu balla açıklamışsın.. manisa balı mı bu abi, pardon?

seanpenn dedi ki...

serdar özkan ile erman özgür ü kıyaslamak nasıl bi olay anlamış değilim
erman ın fanatik düzeyinde beşiktaşlı olmasımı aceba bu kıyaslamadaki faktör?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yok yıllar yılı ligde gösterdikleri performanslar ve türkiye ligi'ndeki marka değerleri...

G.SARAY ŞANS VERİR DEMEDİM (shelbyl görmesin) . Onlara giden adam nasıl olmuşsa bir anda olur . Biz ham alırız zaten sabırsısız . Bekleriz pişsin , olana kadar yaptığı bir-iki hata ile de yollarız . İddia ediyorum Serdar Özkan G.Saray oyuncusu olsaydı şimdi Milli Takımdaydı . Biz buna Florya Suyu Teoremi diyoruzki vaktim olduğu en yakın zaman dilimi açıklayacağım sitede .

Not : Ballılar ulan basbayağı işte :) Topal , Akman , Turan , Çetin , Güngör soyadı olanlara bknz ltfn ... asl ...

T. Egemen Gul dedi ki...

Transferde kaçırılmayacak oyuncular var bu sene.

Alacaksın Volkan Sen'i de sen, mutlaka Sercan'a da biri takar zaten, sonra da Bursa'nın seneye küme düşüşünü izleyeceksin. Zevkle, mutlulukla..

Starks dedi ki...

U14 finalinde sampiyon olan Besiktas'i izlediniz mi?

Muhammet yine inanilmaz oynadi. 60 dakikasini izledim, bu cocuk gercekten muthis bir yetenek. Sergen yakistirmasi cok yapildi ama Sergen'deki saha gorusu ve Allah vergisi yetenek bu cocukta var.

Sadece gollerden bile belli oluyor ki, mac icinde seyredince potansiyel tam olarak ortaya cikiyor.

Bakalim bu cocuk 19 yasinda ne olacak ben de merak ediyorum.

http://www.1903tube.com/video/1935/besiktas-bucaspor-u14-sampiyonluk-maci-3-0.html

t2 transfer listesi : 25 milyon tl yeterlidir ...

Mehmet Topuz
Eren & Abdullah & Furkan
Sercan Yıldırım
Muhammet Demir (Bursa Paf)
Murat Ceylan
İsmail Köybaşı
Erman Kılıç
İbrahim Dağaşan
Özer Hurmacı
Soner Aydoğdu
Mustafa Pektemek
Bruno (İkinci Lig)

Al kurtul ... Bu oyuncuların yaş ortalaması Arsenal in yaş ortalaması ile aşğı yukarı aynıdır . Bilemedin 2-3 yaştır .

Jessie sen yapma bari.Bu Mustafa Sarp'ta nasıl bir ışık gördün ki bu oyuncu üzerinden transfer politikamızı eleştiriyorsun.Bu adamın pekçok maçını izledim ve her türlü iddiasına girerim ki o övdüğün adam uğur inceman'dan daha kötü bir oyuncu ki sezon başında kendi taraftarı bile takımda istemiyordu ve 29 yaşında olması da cabası.yarım sezon underrated bir performans gösterdi diye şişirdikçe şişirdi basın.Şimdi de gs'nin elinde patlayacak.Herhalde bu adamı biz alsaydık yine itin .ötüne sokulurdu.
Galatasaray'ın nasıl bir imajı varsa artık toraman dururken,emre güngör kazmasını bile Türkiye'nin en teknik defansı yapıp milli takımda oynattılar.
Anadolu takımlarında top koşturan,3 büyüklere alıncak bir adam varsa bu kesinlikle EL YASA'dır.Devre arasında alıcaklardı alamdılar.Sezon sonu kesinlikle işini bitirmemiz lazım.Yine Denizli'nin devre arasında istediği,yönetimin almadığı SEMAVİ şu an ankaragücü'nin en önemli oyuncusu.Seneye yine deli ibo'yu katlanmak istemiyorsak beklere şu iki adamı alıp takıma yerleştermemiz gerekiyor.Mustafa Denizli'yi transfer konusunda çok güveniyorum.Gelecek sene yerli kadromuzla,yabancı kadromuz arasındaki uçurum dengelenecektir.Tabi Mustafa Sarp'larla olmaz bu işler.

çağlar birinci de alternatif sol bektir ...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

gelsin direk oynasın demiyorum. kadro derinliği diyorum. alır bir yere götürür demiyorum, pozisyonunun adamıdır diyorum.

Bizim şu an kadro derinliğini yaratacak yerli kadromuz çok iyi zaten.Ama ilk 11'de oynatacağımız 5 yerli yetersiz ve yaşlı.:)
Gelecek sene alacağımız yerli oyuncuların en az yabancılar kadar kaliteli olması ve direk A takımda oynaması gerekiyor.
Normalde TSL'nde genç ve başarıya aç bir yerli kadronun üstüne tecrübeli ve yıldız yabancıları serpiştirerek ideal kadroya ulaşılacağı söylenir hep ama bizde bu tam tersi. :)

Adsız dedi ki...

Beşiktaşlılıksa mevzu bahis, Serdar Özkan da en az Erman Özgür kadar Beşiktaşlıdır.

delgado dedi ki...

elyasa'nın da beşiktaş'ta oynayabilecek bi oyuncu olduğunu sanmıyorum...

ha, hem gurbetçi olduğu hem de hep sağ bek oynadığı için "altyapısı olan sağ bek şart" düşüncesiyle kendisi önemli bi adammış gibi gözükebilir, ama adam stoper menşeli, doğal pozisyonu sağ bek değil yani.

ortasahada uğur inceman gibi bi alternatif (hatta bana göre direk 11 oynaması gereken) var, bunun yanına bi murat ceylan eklense tamamdır. özer'e de hayır diyecek halimiz yok, ama geleceğini sanmıyorum. birileri sezer'le anlaşıldı da diyordu zaten...

El Yasa'yi sag beke alirsak cinayet islemis oluruz. Ikinci Baki olur. (stoper olarak degil, bek olarak) Onun sag bek performansi Besiktas'a yetmez. Abdurrahman veya Orhan'i tercih ederim sag bek olarak kendisine. Cunku bize sag bek lazim, devsirme degil.

@delgado

El Yasa stoper menşeili mi bilmiyorum ama benim 2 senedir takip ettiğim kadarıyla ankaragücü'nden hep sağ bekte oynuyordu.Gökhan Gönül'de daha önceden stoper oynamasına rağmen şu anda Türkiye'nin en iyi sağ beki konumunda.
Ayrıca izlediğim kadarıyla tam winger tipi bir oyuncu gibi geldi bana.Biraz savunması zayıf hatta ama ligin en hücumcu beklerinden.Gökhan Gönül'le,uğur uçar'ı alamayacağımıza göre yerliler içindeki en iyi alternatif el yasa'dır bence.İbrahim Şam'ın ise büyük takım oyuncusu olacağını hiç sanmıyorum.

Düzeltiyorum orhan şam :)İbrahim Şahin'le karıştırmışım.

Abi "Ayrıca izlediğim kadarıyla tam winger tipi bir oyuncu gibi geldi bana.Biraz savunması zayıf hatta ama ligin en hücumcu beklerinden." tipinde bir adam var zaten bizde, adi da Ekrem Dag. Ikisini karsilastirmiyorum ama, dedigimin arkasindayim, dedigim de su: Bize "Ben sag bekim" diye bagiracak bir sag bek lazim.

delgado dedi ki...

@bobo

gökhan gönül'ü fenerbahçe'ye gelmeden önce tanımışlığım, izlemişliğim hiç yoktur da, sanırım kendisi sağ açık oynamıştı oftaş'tayken.

elyasa da bize "ben sağ bekim" değil de "ben kasabın allahıyım!" diye bağıran bi oyuncu.

orhan şam hem çok enerjik, hem de odun değil, türk futbolu için bulunmaz bi değer yani. ekrem'in bek oynarken sağladı hücum katkısını o da verebilir diye düşünüyorum, yaratacağı büyük savunma farklılığı da cabası. orhan iyidir iyi. ama gs'yle anlaşmış diyolar :((

İnşallah kapak olur o zaman bana.Bu hafta Orhan Şam çok iyi oynasın.El Yasa da rezilleri oynasın.Biz de şampiyonluğa adım adım yaklaşalım :)

Bobo totem yapiyormus halbuki, biz uyanmadik. :)

geloraptor dedi ki...

Kadro yerli oyuncular bakımından daha derinleştirilmeli. Takıma iyi bir yerli sağ bek lazım da ben ne Ekrem'den ne Serdar Kurtuluş'tan daha büyük fark yaratacak bir yerli bek göremiyorum Anadolu'da. Belki Abdurrahman ama onun da bonservis bedelini çok şişirecektir Sivas. Sol bek olarak ise İbrahim kadroda tutulmalı ama İsmail Köybaşı dahil edilmeli mutlaka kadroya. Çağlar'ı o kadar beğenmedim ben şahsen. Mustafa Sarp'ın GS'ye gitti olarak gördüğüm için ona değinmeyeceğim ama kontratı biten iyi yerli oyuncular kadroda alternatif yaratması için kadroya katılabilir. Mesela Hayrettin'in ve Taner Gülleri'nin kontratları bitiyor. İsmail köybaşı alınırsa Hayrettin alınmayabilir ama Taner forvette alternatif olmak adına iyi bir transfer olur. Yaşı 34 olacak gelecek sezon ama yedekten ara ara girebilir.

jtr dedi ki...

el yasa'nın bjk de bek pozisyonunda başarılı olacağı konusunda ben de hemfikirim.ama şunu da biliyorum ki deli ibo gibi koşup, tello gibi orta yapsa,hatta hızını alamayıp nobre gibi havadan leblebi gibi top indirse bile jessie-shelby biraderlere yaranamaz.ne de olsa baştan hükmü vermişler. :) zaten saç modelleri de felaket değil mi

Birincisi, jessie hic hukum bildirmedi Elyasa hakkinda.

Ikincisi, deli Ibo gibi kosup Tello gibi orta yapsa bana yaranamaz evet. Kendisi sag BEK cunku. Sag acik degil. Savunma da yapacak.

Ekrem'e en baslarda okey verip su an yetersizliginin gozume batmasinin sebebi de bu zaten.

Ben sag beke ikinci bir Toraman istemiyorum. O zaten elimizde var.

Birisi Murat Ceylan ı eklemiş Uğur İnceman misali . Murat Ceylan ön libero oynuyor . Sınırlı yetenek . Cisse-Ernst kalitesinde değil . En azından şu an . Alınırsa , en azından Cimboma gidip milli takıma yükselmesi engellenir :) Bizdeki performansı ise muamma !

Gürcan Ulusoy dedi ki...

türkiye ligi gitgide nba'deki draft sistemine dönüyor. 8-10 futbolcu drafta giriyor da büyükler tarafından seçiliyorlar...

bu bağlamda bence bu sene sıkı bir draft var. değerlendirene. murat ceylan'ın sınırlı yetenek olduğunu düşünmüyorum. yetenek zaten tek bir parametre. başka parametreler de olmalı.

murat ceylan ve ismail bence havada karada ve bedeli ne olursa olsun transfer edilmeliler. bizim sıkıntı yaşadığımız bölgenin en iyi türk oyuncuları arasındalar çünkü...

yukarıdaki liste ise ne güzel. şu 25 milyon tl lik liste. listeye bakarken dalıp gittim.

al kurtul. ama o zihniyet, o irade yok maalesef. topuz, sercan ve özer'de zorlanırız. bize kolay bırakmazlar ama diğer gençlerin hepsi 10 yılını kurtarır senin. 3'ü tutmasa 7'si tutar.

ama bunları alabilmek için bobo, delgado gibi oyuncularla da vedalaşabilmek gerek. belki zapo-sivok dahil...

murat ve ismail'i almak için sivok'tan feragat etmek gerekiyorsa ben ona bile razıyım düşünün.

sivok artık adamım değil :) stoper yaptınız adamı her maç sıçış :) 3 vakte kadar serdar özkan'dan beter olacak diye korkuyorum

5 seneyi kurtaran fenerbahçe idi Daum zamanında ümit milli takımı sarı lacivert rengine boyarken . bir hamle zamanı ve fırsatı var artık . 20 milyon euro gelecek ş.ligi ve havuz payından . bu da 30 milyon dolar demek veya 40 milyon tl demek . zorlana zorlana kanırta kanırta alınması gerek . önümüzdeki 5 seneyi kurtarmak adına , kolej takımı kelimesinin anlamı olması adına ve de gölgelerin gücü adına !

ama mustafa denizli geliyor aklıma birden ve anında suya düşer hayaller hayaller hayaller ...

Mamur, Cavcav ve Gokcek bize o listeyi 25 milyona mal etmezler yalniz simdi alici gozuyle baktim da..

jtr dedi ki...

haklısın shelby, bir çok futbolcu konusunda yorumlarınız aynı yönde olduğu için genelleme yapmışım.ama elyasa nın savunma yönünün zayıf olduğu da pek mantklı değil bence.adamın asıl pozisyonu stoper se zaten defansif yönü ağır demektir.29. haftadaki fener-ankaragücü maçında maçın adamıydı bazı gazetelerde.tabi ne kadar objektif yada tutarlı yazdıkları tartışılır ama uzun lafın kısası elyasa,biraz da holosko'nun bitmeyen tükenmeyen enerjisi ve kademelerine girmesi yardımıyla bjk de iş yapar.olur da siyah-beyazlı formayla izlersek seneye nasıl olsa çok malzeme çıkar hepimize:)

carlito dedi ki...

Yerli olarak bütün mevkilere alınabilecek bir çok alternatif var biri hariç; sol bek...

Bana göre alınabilecek -alınması gereken- isim kesinlikle İsmail Köybaşı'dır, kaçırmamak lazım...

Aslında bizim bi Emre Özkan var, en son Eskişehirdeydi o da sol bek için çare olabilecek yetenekte..

Emre Özkan ilk maçta kırmızı gördü orada . Seyrettim olmaz , olamaz belli . Hani diyorum Fransız asıllı Kuzey Afrikalı ve Arsenal siyahisi kötü örme saçlı hızlı bir adam alsak ... ne de güzel olur be ...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

pişt freak naber?

nasıl olsun be yessüe'cim, hayat gailesi. bu senenin tek yanlışı budur, fink yerine oraya murat ceylan ya da mustafa sarp'ın alınmaması.

Yorum Gönder

Ara