.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Mayıs 2009 Perşembe

Mehmet Topuz Transfer Dönemi Başladı

Evet, Beşiktaş'ın Mehmet Topuz, Galatasaray için Morientes, Fenerbahçe için Ronaldinho transfer dönemi resmen başladı. Bazı sitelerde Beşiktaş'ın Mehmet Topuz'la kesin olarak anlaştığı iddia ediliyor. Anlaşıldıysa Beşiktaş'ın kasasından bu adam için ne kadar para çıkacak? Bence 5-6 milyon Eurodan azı çıkmaz. Peki Mehmet Topuz bu kadar eder mi? Türk futbolcu olduğu için ve pek bir alternatifi olmadığı için ne yazık ki eder diyenlerdenim. Mehmet Topuz gelirse Beşiktaş'a ne kadar faydası olur? Açıkcası bu mevki Beşiktaş'ın yıllardır eksikliğini hissettiği bir yer ve ne olursa olsun faydalı olacağını düşünüyorum. Bu konuda sizlerinde görüşlerini alayım dedim. Ha, bu arada bloga yazdığım ilk başlık. Acemiliklerim olabilir. Resmi koyabildim mi ondan bile emin değilim.

78 Yorum:

Adsız dedi ki...

Eder eder eder. Sağ iç olarak kullanırız 4-3-3^te.

okka dedi ki...

5-6 ya gelirse iki sene sonra fiyatını ikiye katlayarak avrupaya gider.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yandan yemiş 4-3-3'te oynar evet. asli yeri 4-4-2'nin sağıdır. madem 4-3-3 oynuyoruz bence yanlış transfer olur.

bu adam için hep denmiyor mu hem koşan hem basan hem şut atan, dripling yapan oyuncu diye.

topuz'un önüne üç oyuncu daha koyarsanız ona bu serbestiyeti tanıyamazsınız. nasıl cisse, ernst,delgado,tello,yusuf üçlü ortasahada mavi ekran veriyorlarsa topuz da verecektir.

beşiktaş şu oyun düzeninde topun peşinde koşmaktan top oynayamıyor.

4-4-2 oynananacaksa buyursun gelsin.

topuz, oyun kurucu değil. oyun zekası üst düzeyde değil. ortada oynayan ofansif oyunculardan bu meziyetler beklenir.

üçlü hücum hattının sağı için ise boşa benzin yakmış olur. zira bu diziliş zaten öndeki üçlünün savunma ihtiyacını karşılamak amacıyla uygulanan bi diziliş. sen topuz'un savunma görevlerini minimize edersen onun faydasını minimize edersin. çünkü alıp her pozisyonda iş yapacak yetenekte bir adam değil.

hem savunma yönünde faydalanacaksın, hem hücum. bunun için de tello-sivok-ernst-topuz gibi bir dörtlü oluşturacaksın. önde nobre-holosko. arkada da savunmayı önde kurabileceğin zeka-fizik kapasitede bir savunma hattı.

x - toraman - X - İsmail

topuz - ernst - sivok - tello

holosko - nobre

X'leri yabancıyla geçersin. yüksek tempo, önde basan, bekleriyle hücum eden bir takım yaratırsın. beşiktaş ortalamasında X yabancı futbolcuyla bu iş fazlasıyla olur.

da silva bobo,matias delgado, tomas zapotocny ile velaşıp tahminen 4 - 3 - 1 milyon euro kasana koyarsan toplam 8 milyon gelirin olur. üzerine her sene yaptığın transfer yatırımlarından 5 milyon euro koyarsın.

13 milyon euroya 1 mehmet topuz, 2 yabancı oyuncu transfer edebilirsin. bunun yanısıra fink veya cisse de +2 olur. alıyorsan, sükse peşindeysen gider holosko'yla rotasyona girecek bir forvetle transferi bitirirsin.

Pesimist Kadri dedi ki...

Turk oyuncu eksikligimiz oldugu icin Topuz ve Tekke'den birini secmek durumundayiz. Topuz 5 milyon euro, Fatih 3-4 milyon euro civarinda bonservis gerektirir. Bu durumda tercihin Topuz yonunde olmasi gerekir.

Pesimist Kadri dedi ki...

Bir de su var, Topuz Fener'e giderse uzulerek soyluyorumki kadrolarini oldukca guclendirir. Turk oyuncu konusunda en zayif olan takim durumunda olan bizim almamiz sart olan oyuncu.

Bence CL'de direk oynamamiz ve Mustafa Denizli faktoru ile Topuz bize gelmek isteyebilir.

jessie nin dizilişi bence de doğru olan ama önemli olan burda x'ler. bir kere çok kaliteli bir stoper şart. sağ bek transferi ise geçtiğimiz yıllarda hatta bu sene sol beke yapıldığı gibi seric ve juan fran gibi transferler olursa beşiktaşın işi zor. buraya ileri geri iyi çalışan bir sağ bek bulursan topuzla birlikte sağ kanadı çalıştırırsın. yoksa mehmet topuz hızlı bir kanat oyuncusu falan değil. ismail konusunda ise açıkcası çok emin değilim. ismail alınsa seneye yine orda ibrahim üzülmezi mi izleriz bilmiyorum.

bu arada mehmet topuz-ernst-sivok-tellodan oluşan orta saha dörtlüsü işin savunma yönünü iyi yapar ama zaman zaman hücumlarda tıkanır gibi geliyor bana. tıkandığı anda bu durumu 1 sene daha idare edebilecek yusuf şimşek var elimizde.

forvet hattına geçersek. bobo ya elvada deyip nobre-holosko ikilisinden kuralım hadi. nobrenin sakatlık durumu nedir, ameliyat olma ihtimali var mı bunlar bizim için şu an muamma. bunlardan biri sakatlansa eskişehire kiralık giden batuhana ne kadar güvenilir. fatih tekke demiştik 1 başlık önce. o adam türkiyede 2. plana atılmayı istemez. aklıma taner gülleri bile geliyo ama "çoğunuz o yaştaki adamın ne işi var" diyecek.

asist time dedi ki...

Mustafa Denizli'nin sistemi göz önune alındıgında Mehmet Topuz'u transfer etmek isteyeceğini sanmıyorum.

************rustu****************

**toraman**sivok**g.zan***uzulmez

***********cisse*****************

*****Ernst*******Tello***********

**holosko****************Yusuf***

************bobo*****************

Kendi sisteminde olurda Demiroren gaza gelip Topuz'u transfer ederse bu sistemde oynayabileceği tek yer "sağ bek" tir.

O kadar maliyetli bir oyuncuyu da sağ bek te oynatmak basına her hafta malzeme vermektir. Bu nedenle basta da belirttiğim gibi Mustafa Denizli, Mehmet Topuz transferini dusundugunu sanmıyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

batuhan'a güvenilmeyecekse ne zaman güvenilecek. ona güvenilmez diyorum tepki alıyorum. güveniyorsan 2. santrafor yapmaktan başka çaren yok. ha, yapmıyorsan da yolla gitsin o zaman.

şu performansıyla bence oynar beşiktaşta. en azından 2. santrafor olur. mental olarak nedir bilemem. bana kalırsa beşiktaş forması giymemeli. ama giyecekse de ne zaman giyecek? hemen giymeli.

zaten yabancılardan ikisi oturacağı için holosko'yla değişecek bir santraforla bu iş olur.

nobre-holosko as isimler olur. sakatlıkları halinde batuhan ve yeni transferle götürülür bence.

hücum anlamında sıkıntı yaşayacağımız açık. yani kağıt üzerinde böyle. eğer beşiktaş lucescu zamanındaki gibi mekanik bir futbol anlayışına geçebilirse sağdan soldan gelen ortalarla nobre veya batuhan epeyce gol atar. ayrıca ismail aslen hücum oyuncusu. sağ beke de o tarz bir oyuncu alındığı zaman iki kanattan akan bir takım izleriz. ernst ve sivok'un yetersiz yaratıcı oyunları böylelikle minimize edilmiş olur.

ayrıca sivok ve ernst topu nerede alıp nereye koşacağını çok iyi bilen oyuncular. sivok'un galatasaray maçında sol çizgiden bir bindirmesi vardı. top gelmedi, nonda tello'yu sakatladı ama. önemli olan bu oyun zekası.

benim kendi fikrimdir. belki gol rekoru kırmaz ama rakibi hapseder, öldürür, bitirir bu diziliş.

ayrıca hayal edin sağdan soldan gelen onca orta (tello ve topuz yapıyor dikkatinizi çekerim) karamboller... nobre kaç gol atar bir hayal edin.

alan daraltan bir altılı... fizik güce dikkatinizi çekerim; topuz-sivok-ernst-tello-holosko-nobre. arada tello var bir. o da serbest oyuncu zaten. oyunun lideri.

sağ kanada ofansif bir bek alınırsa akar bu takım. dünyada kanat organizasyonları yapmak için muhteşem yeteneklerinizin olması gerekmiyor. gerekli üçgenleri oluşturabilecek bir sistem inşa eder ve bunu basitçe uygulayabilecek oyuncular bulursunuz.

sergen yalçın sivok'a düz oyuncu falan der ama ayak içini en az delgado kadar isabetli kullandığını düşünüyorum. o üçgenlerden başarıyla çıkacağına inancım tam benim.

yuki the zorba dedi ki...

Jessie aklımdaki 11'i yazmışsın. Tek şartım var yalnız o 11'de... Gelen bek en az Sivok kadar teknik ve akıllı olmak zorunda. Daha kesici, daha sert olmak zorunda değil; futbolu bilsin; sağına soluna bakacak kadar uyanık olsun yeter. Yanında Gökhan Zan değil, İbrahim Toraman oynadığı sürece, darbeli matkap gibi hamleler yapmak zorunda kalmaz. Dolayısıyla, hata yapma riski de azalır... Gariban Sivok yanına Gökhan geldiğinden beri ne hallere düştü gördük maalesef...

Sağ beke de gerçek bir hücum bek, kaç paraysa verip almak lazım...

Yedek kadroya da bakınca, içim açıldı:

1) Rüştü
2) Yabancı sağ bek
3) İsmail Köybaşı
4) Yabancı stoper
5) İbrahim Toraman
6) Ernst
7) Cisse / Fink
8) Mehmet Topuz
9) Nobre
10) Holosko
11) Tello

12) Hakan
13) Yusuf Şimşek
14) Gökhan Zan
15) Ekrem Dağ
16) Aydın Karabulut
17) Batuhan Karadeniz
18) Yedek Yabancı

19) Serdar Özkan
20) Serdar Kurtuluş (ne ümitler söndü...)
21) İbrahim Üzülmez
22) Uğur İnceman

Alınırsa tabii, yer bulunması gerekenler de aşağıda...

XX) Murat Ceylan
XX) Fatih Tekke

yuki the zorba dedi ki...

bek demişim en başta, stoper olacak o...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

abi kadroda sivok ta yok kalpten gideceğim şimdi

Starks dedi ki...

Besiktas'in sorunu cok fazla yarim adami olmasi. Hah iste budur diyebilecegimiz adam sayimiz az.

Bobo oynadigi zaman guzel ama anahtar kelime oynadigi zaman, sezon boyu performansi guven vermiyor. Nobre desen mucadelesi tamam ama efektifligi ozellikle CL maclarinda soru isareti.

Batuhan cok sey vaad ediyor eger iyi idare edilebilirse benim uzun yillardir gercekten ilk defa umutlu oldugum tek genc oyuncu ama riski de az degil. Tekke'yi alsan yine ayni sekil, birinci forvet yapsan zayif kalir, yapmasan kulubede zorluk cikarabilir.

Buyuk takimlarin susu forvet oyunculari ve santraforlaridir, buradaki adam tartisilmayacak biri olmali. (bu tabii lafin gelisi, drogba'yi alsan 2 mac gol atamasa yine tartisilir ama minimum tartisilmasindan bahsediyorum).

Fakat su anki yapisi ile Besiktas'in tartisilmayacak bir forvet almasi pek mumkun gozukmuyor. Cunku o zaman Nobre, Bobo, Batuhan gibi oyunculardan bazilarini feda etmek gerekecek.

Bu acidan orta sahanin cok guclu olmasi ve forvetteki gorece zayifligi dengelemesi gerek. Bu acidan Turk kontenjani dolayisi ile Topuz cok abarti fiyat olmamak kaydi ile (>5.5M Euro) alinsin.

Ote yandan bu yarim adam dedigimiz adamlari da tam anlamiyla cope atamayiz, bunlara Yusuf da dahil.

Sali gunu San Siro'da Milan ile macin varken Cumartesi gunu Kayseri'nin, Denizli'nin buzlu zemininde tekme atan rakibe karsi kimse kolay kolay kendini riske atmayacaktir. Bu maclari almak icin sertlikten bezmeyen Nobre tipinde ve kotu oynarken kilit acabilen Yusuf gibi oyunculara ihtiyacimiz oldugu unutulmamali yoksa CL'de bir iki galibiyet alalim derken evdeki bulgurdan da olup ligden kopabilir ve 2. yari tamamen amacsiz bir takim haline gelip yeniden kisir donguye girebiliriz.

sivoku niye sattın yuki the zorba :)))

yuki the zorba dedi ki...

Evet, ben oraya Cisse/Fink yazmışım :) Bin tane kadro kurdum aklımda, Stoperde sivok olan senaryomu yazmışım :)))

Bu arada Kayserispor'da çok yakın bir arkadaşım yönetici. Az önce arayıp sordum; "verdik Beşiktaş'a" dedi... Sonra anladım ki keklemiş beni :)

Sonradan konuştukça açıldı, 7 Milyon Euro'ya veriyoruz Mehmet'i dedi... Demirören bağlasın artık bu adamı; Şampiyonlar Ligi oynuyoruz burda... Demirören'e direk ulaşabilen varsa, iletsin bu rakamı...

asist time dedi ki...

akıllardaki 11 de; Bobo-Delgado-Cisse- Zaapotocny yollanmıs ve maliyetli topuz transferi ile beraber 5 transfer dusunuluyor. Mali acıdan boyle bir yabancı revizyonuna girmek cok buyuk bir yuktur.Keşke olsa ama olusabileceğini sanmıyorum.

Basta belirtmek isterim ki; Mustafa Denizli'nin de soylediğine gore en fazla 4 veya 5 transfer yapılacağıdır.

Zaten bunlardan biri "Sezer Ozturk".(On sozlesme imzalandıgı soylenmekte)

Diğeri de Almanya'dan "Fink" transferi.

Diğer transfer secenegi ise sol bek olacaktır. Atouba filan konusuluyordu basında.

Konuşulan direk 4-4-2 sistemini Mustafa Denizli geldiğinden bu yana çok nadir oynadık.

Beklentileri yuksek tutmak yerine gelecek sezon soyle bir 11 ile de sahada olursak şaşırmamak gerek ;

**************rustu****************

*ekrem****Sivok***Toraman***Yabancı

**************Ernst****************

********Fink********Tello**********

***Holosko*****************Sezer***

**************Nobre***************

az önce aygazdan mutfak tüpü aldım. getiren tüpçüye tembihledim o konuşcak yıldırım başkanla mehmet topuz işini :))

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ismail arslan. özellikle özel bir şey belirteyim. blogumuza yazı yazman beni mutlu ediyor. çeşitli basket forumlarından takip ediyordum seni. saygıyla.

bence yazdığım 11 de uygun bir 11'dir. ancak denizli denizliyse tello'yla sezer'i yine ters oynatır.

5 transfer risktir. ama beşiktaş'ın şampiyon olduğu sene, yani elinin en güçlü olduğu sene, en fazla risk alabileceği sene, bu riski alamazsa bu riski almamanın da bir bedeli vardır ve onu ödeme riski de mevcuttur.

yuki the zorba dedi ki...

@exavier mcdaniel

:))) Ben Demirören'in yakını olduğundan şüphelendiğim arkadaşa gönderme yapmıştım :)) Sen de Rahmi Koç'a kadar iletmişsin maşallah...

@ismail arslan

doğru bir yorum. Bizimkisi ideal durum öngörüsü tabii... Bahsi geçen durumda Euro olarak bakarsak ve maliyetleri iki yıllık maaş ekleyerek verirsek ve tabii ki yönetimin bonkör davranacağını göz önüne alırsak;

Mehmet Topuz : 10M
İsmail Köybaşı : 3M
Sağ Bek : 5M
Stoper : 5M

Yani bu dört transfere 23 M Euro gibi bir para çıkıyor. Burada stoper ve sağ beki bedavaya kapattığımızı var saydım. Eğer onlara da bonservis sayarsak, yol 30 M Euro'ya gidiyor. 15 Şampiyonlar Ligi'nden gelse, kalan 15 M Euro yine de çok büyük bir para. Tabii bu kadro bunu 10 Milyona kadar amorti de edebilir o da önemli...

Bir de tabii, Çekoslavaklara iki yılda verdiğimiz 15 M Euro geliyor aklıma... Demirören tahtaya yazıp, bu adamları alabilir gibi geliyor o zaman...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

abi ne yaptın? maaşları da mı kattın? 7 milyon euro istiyoruz diyorsa kayseri biz niye 10 veriyoruz :) emre güngör'ü mü de alıyorsun?

maaşları da ayrı ayrı hesap etmeye gerek yok bence. neticede bobo-delgado-zapoyu gönderdiğinde de maaşlarını da göndermiş oluyorsun.

bobo ne alıyorsa gelen adam da onu alacak. bunu boyalı basın gibi ernst 8 milyon euro etmez şeklinde lanse etmemek lazım. netcede maaşlarıyla olan maliyeti 8 milyon euro. o açıdan baktığında kimler ne milyon eurolar ediyorlar...

asist time dedi ki...

tesekkur ederim jessie, bir besiktaslı olarak boyle bir oluşum sağladıgınız icinde tebrik ederim.

Cok guzel ozetlemişsin risk almak önemli tabiki de hele son CL seruvenimiz de kara leke de bulunduktan sonra bir de 3.torbadan da gireceğimiz dusunuldugunde artık oyuncu seviyemizi arttırarak CL de yerlerde olan ihtibarımızı bir nebze de olsa yukseltmek en buyuk dileğimiz.

Ancak şahsen Delgado'yu yollayabileceğimizi sanmıyorum zaten 2.2 milyon euro tazminatı gectim adamla yeni sozlesme imzaladık alacaklarını saysak zaten "6.6 milyon euro " ediyor bide buna tazminat da eklersek 9 milyon euro ya yakın bir fatura cıkıyor. Simdi Delgado'yu kim ister ve isteyen takım da 2.2 milyon u gectim 1.5 milyon euro verir mi ??

Gondermeye kalksan zaten 9 milyon euro yakın bir fatura bu nedenle Delgado ile yolları ayırmak imkansız gibi bişey.

Diğer taraftan elinde zaten patlamıs bir Gordon var. Bir de bunlara Zapo yu ekledin. Tek secenek kiralamak yoksa bunlarında satılmasını beklersek daha cok bekleriz.

Bobo'ya zaten her sezon sonu 7-8 milyon verecek takım aranıyor. Gecen sezon Dinamo Kiev bulunmustu Bobo gitmedi. Bakalım bu sene kısmeti daha da artıcak gibi duruyor.

Konu Mehmet Topuz olunca bir arkadas uyardı forza da birinci agızdan birinin bizim ile anlastıgını soylediğine sahit olmus diye. Ajanslara goz atınca da ihlas haber ajansından guvenilir biri haberi girmiş. Demiroren zaten sever boyle transferleri galiba beklentiler ışığında Sezer Ozturk ve Topuz transferleri cok rahat beklentileri karşılayacaktır yerli kadro olarak.

Keşke isim yapmış bir yıldız da alabilsek ama zor cunku inonu yıkılıyor anadolu da macları oyananıcagımız soyleniyor aslında belirttiğin gibi elimizin guclu oldugu bu senede inonu inşaatını ertelersek ve Riise - Burdisso - Jensen gibi gelebilme ihtimali olan ve takıma direk katkı saglayabilecek oyuncuları takıma kazandırabilirz.

purplepurple dedi ki...

mehmet topuz 10'sa 10, 15'se 15, alsınlar o çocuğu diyor ve puromdan bir fırt daha çekiyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

mehmet konusunda tongaya düşmemek lazım. mehmet topuz'un beşiktaş'la anlaştım demesi bir şey ifade etmez. okan koç ta galatasaray'la anlaşmıştı. önemli olan bence kulübün kimle anlaştığı. kulüp anlaştıktan sonra topuz oraya da gider buraya da gider.

galatasaray bence almaz da topuzu, fenerbahçe ısrarcı olabilir. bu bağlamda elimizi çabuk tutarsak maliyeti düşürebiliriz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

şimdi kaba şimşek gelir, jessie şu 11'in maliyeti nedir abi falan der
fjsorıtjesşocvmgflds

asist time dedi ki...

Eğer ki ucreti 7 milyon euro ise Demiroren kaptırmaz diye dusunuyorum. 2 sezon once 11 trilyon verdiler ama satmamışlardı.

Ama konu Fenerbahce olunca işler değişiyor Gokhan Emreciksin e 2.5 milyon peşin veren takım gaza geldi mi 10 milyon bile nakit verir.

yuki the zorba dedi ki...

@Jessie
10 Milyon'u, 6'ya anlaşıp; yıllık 2 Milyon maaş verdiğimizi düşünerek yazdım... Tabii full maliyetiyle vericem adamları; bu iş böyle yapılmalı çünkü. Yoksa Güiza'ya 14 verdik diyen Fenerlilere dönerim, zaten boyalı basının yönlendirmeleri beni ilgilendirmiyor. Aslında ikinci yıldaki olası dönüşü de değerlendirmek lazım ki tam olarak yatırımın karşılığının ederini anlayabilelim... O biraz teknik ve sallamasyon olacağı için bir yıllık geliri ve iki yıllık gideri yazdım...

Onu da geçtim, sen Demirören'in Zapo'yu, Delgado'yu ve hatta Bobo'yu kar ederek takımdan uzaklaştıracağına inanıyor musun? Muhtemelen o işten bu adamların maaşına yakın ölçekte bir zararla kalkacağız. Zapo nisbeten düşük maliyetli, artı iyi bir yedek. Bence kalmalı hatta 6+2 yapacaksak. Ama Delgado'dan yana gözüm çok korkuyor... Orda fena para çıkacak cepten... Bobo'yu da "Satmak istiyoruz" diye piyasaya duyurduğun anda 3 M Euro'ya bile veremezsin. Burası Türkiye piyasası, vaktinde Aziz Yıldırım'ın Baliç'i Toshack'a gazladığı gibi gazlayamayız Bobo'yu... CM'de rakibe Manager girip, transfer yapar gibi satmıştı adam zamanında :)))

purplepurple dedi ki...

''Ama konu Fenerbahce olunca işler değişiyor Gokhan Emreciksin e 2.5 milyon peşin veren takım gaza geldi mi 10 milyon bile nakit verir.''

o zaman demirören de çıkar 12 milyon nakit verir. iş sidik yarışından kaynaklı 'enayi'liğe kalırsa bizimkilerle kimse aşık atamaz

Starks dedi ki...

Iki yillik maas eklenmesi bence de dogru degil. Guiza ornegi farkli cunku 3.5M euro garanti paradan 4 senelik kapi gibi anlasmasi var. Bu farkli bir durum.

Topuz'un alacagi para iyi bir Turk oyuncunun alacagi para kadar, yani 1.2M euro, hadi bilemedin bol kepceden verdin 1.4M euro vs. Onun yerine oynayacak obur Turk oyuncuya da hadi diyelim 800 bin euro verdik, yani aradaki fark cidi degil.

Tabii Delgado beyimiz kalir, Topuz'a da boyle paralar verilirse, (bir de Nobre'nn yeni sozlesmesi var), kimse Tello'dan 900 bine performans beklemesin.

Delgado ile yeni sozlesme yapildigi gun yazdim, gelecek sene bu maasla takimda kalirsa tum dengeler altust olacak. Her oyuncunun, hatta yeni alacaklarimizin kriteri Delgado'nun maasi olacak.

Diyeceksiniz Ernst'in de maasi o kadar, evet ama bir adam sezon arasinda gelip neredeyse ligin en iyi oyuncusu oluyor ve sampiyonluga damga vuruyorsa boyle adamlarin maasi kimseye batmaz. Cunku onun buyuk katkisi ile 200 bin dolar sampiyonluk primi alacak herkes ve gelecek sene CL'de oynama sansi elde edecekler.

purplepurple dedi ki...

cm demeyin, 2 aydır bi fm 2009 yükleyemedim allan vista'sına :(

bu arada maliyet hesaplarına girmek de şu yönetimimizle abes aslında. kovulan hocalara milyonlarca yuro, ne idiğü belirsiz adamlara harcanmış 10milyonlarca yuro, bilinen ama pek üstünde durulmayan; çalışanlara bağlanan afaki mayışlar. gider belli değil, gelir belli değil, belli olanları da temlikli diye belli. başımızdaki adam alacaklarım var diyor, sürekli yeni rakamlar söyleniyor.
bu şartlarda, şimdi şöyle olursa 2 milyon kasamızdan çıkacak falan, koy götüne rahvan gitsin. stadı da yıkmasınlar (alakasız oldu bu)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

zapo kalabilir tabi. bi problem yok. zaten satsan 1 milyon euroya satıyorsun. ama yabancı kontenjanını dolduruyorsun. bu sefer kluivert'ı falan nasıl getireceksin? :)

olay dönüp dolaşıp delgado'da kitleniyor. beşiktaş'ın düğümü orada. satamazsa yada satma riskine -getirisi götürüyle- giremezse sıkıntıya girer.

beşiktaş ne yapıp edip bu yükten kurtulmalı. gerçi kurtulmayı düşünen zihniyet niye sözleşme yenilesin.

bak moralim bozuldu, ben demin yazdığım 11'le öyle mutluydum ki :)

mad devil dedi ki...

yanarımda serdar kurtuluşa yanarım.oysa ne umutlar beslemiştik zamanında

purplepurple dedi ki...

oynatmadılar ki çocuu, hoca taktı ona

okka dedi ki...

beyler sağ bek,defansif ortasaha diyoruz ama.Bu takıma kaleci de lazım.hakan arıkanın durumu ortada rüştünün yaşı geliyor 40'a bir tane genç türk kaleci bulmak lazım.serkan kırıntılı desem?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

kaleci konusu ayrı bir başlıkta incelenmeli. ben de kalecimize güvenmiyorum. kuschak falan deniyor ama bana göre gerçekçi değil.

Adsız dedi ki...

Topuz Besiktasli zaten gelmek istemesi dogal. ama suan turkiyede daha cok kazanan bir yerli oyuncu oldugunu sanmiyorum. bildigim kadariyla tslde en fazla paraya oynayan Turk kendisi. babasinin hayrina kalmiyordur Kayseride. ayriyetten cisse fink konusu bekliyoruz....

berthelemy dedi ki...

michael fink yazılan kadrolara pek girmemiş ama fink transferi gerçekleşti yani kesin olarak bizde seneye. ortanın ortası en kesin bölge gibi duruyor. ernst-fink. sezer gelirse bu ikilinin önüne onu yerleştirebilir mustafa hoca ama 4-3-3 devam edecek mi onu bilemiyoruz. sivok yine stoper oynayacaktır seneye. yabancı hakkını beklerden yana kullanmak ister denizli. delgado da kalacaktır ve sorun olacaktır. +2'ye düşse, bu maliyette ve kaptan olmuş bir adam nasıl yedek kalır diye sorun çıkar. topuza gelirsek 7 m euro bile verilebilir bu adama ama 4-3-3 oynayacaksak topuz yerine sezer çok daha akıllıca olur hem maliyet hem verim açısından.

benim istediğim ise 10 numarasız bir 4-4-2 düzeni. o zaman topuz harika olur. bir bobosever olarak bobonun satılmasına da razıyım. nobre-holosko-batuhan 3lüsünün yeterli olması teknik heyetin çalışmasına bağlı. bu 3'ünden verim alabilirsek teknik kadronun başarısı olucak bu. hem mental hem taktik açıdan gelştirilmeleri gerekiyor. parayı forvete harcayacağımıza bu riski almayı tercih ederim. delgado ve yusufu ise en fazla bazı maçların son 10 dakikasında görmek isterim. onların olmadığı bir sistem kurulmalıdır. sonuçta isteğim ve mantığın birleşimi sonucu şu kadr çıkıyor:

-------------rüştü--------------

ekrem toraman sivok yabancı

topuz ernst fink tello

holosko nobre(batuhan)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

aklın, mantığın kadroları ortada zaten. sadece bizim bu gördüklerimi teknik direktörler tercih etmiyorlar.

kimsenin yerinde oynayamadığı 4-3-3'leri tercih ediyorlar. kadro yapısı uygun olsa o da olur da uygun değil. tello sol önde oynayamıyor, orta üçlü sıkıntı yaşıyor. çünkü iki taraflı oynayan oyuncumuz yok.

bekler çok önemli. beklerin hücuma katkısı önemli. hem de akıl katkısı. üzülmez'in yaptığı 10 bindirmenin bir faydası yok. mümkünse 5 kere bindirsin ama oyun içinde topu alışı verişi, oyunu açışı bir başka şekilde olsun.

sonra neden galatasaray bize oyun üstünlüğü sağlıyor deriz. sağ beke veriyorsun kaleciye dönüyor, sol beke veriyorsun o kaleciye bile dönemiyor. dönse bile kendi oyuncuların o endişeyle daha fazla efor sarfetmek durumunda kalıyorlar.

Parma Maniac dedi ki...

Topuz hem 4-3-3'ün sağ açık/forveti, hem de orta üçlünün çift yönlü elemanı olarak rahatlıkla oynar.. Bence müthiş bir 4-3-3 oyuncusudur.. Bu sistem için harika bir joker olur kanısındayım hatta..

Adsız dedi ki...

Topuz sağ bek, orta saha, sol açık, sağ açık, sağ iç. Her türlü oynar. Hastasıyız

Gürcan Ulusoy dedi ki...

mehmet topuz enine oynama karakteri olmayan bir oyuncudur. beşiktaş futbol takımı dikine oynayan bir oyuncular topluluğudur. üzülmez pas yapamaz, buldu mu yardırır, ekrem hep öne oynar, gökhan zan en ufak baskıda topu ileri vurur, pas yapmayı düşünmez. delgado devamlı ön tarafa oynamayı düşen bir oyuncu tipidir. holosko ayağına aldığı her topta rakibini geçmeye çalışır. bobo servis yapmak yerine dönüp kendi dripling yapmak ister.

beşiktaş takımında pas yapacak oyuncu yoktur. bir galatasaray bir fenerbahçe'nin pas kalitesi bize uymaz. oysa büyük takımlar topa sahip olan takımlardır.

bizim sahip olduğumuz tipteki oyuncularla inönüde rakibin üstünlüğü kabul edilerek bir futbol oynanabilir.

mehmet topuz, beşiktaş'ın pas kalitesini yükseltecek tarzda bir oyuncu değildir. o da ekrem gibi, holosko gibi aldığı topu driplingle adam geçip şut çekme, orta yapma hevesinde bir oyuncudur.

bu bağlamda topuz'un 4-3-3 te kullanılması beşiktaş'ı kontra atak takımı yapar. yap yapamayan, oyun hakimiyetini karşı tarafa bırakıp hızlı hücumlarla çıkan bir beşiktaş. bugünün beşiktaş'ı.

bu bağlamda orta üçlüdeki üçüncü oyuncunun ricardinho tarzında bir oyuncu olması gerektiği açıktır. pas kalitesi ve oyunun temposunu ayarlama anlamında.

topuz'un dahil olduğu bir orta üçlü 4 saniyede top kapıp 3 saniyede top kaybı yapar.

bu bağlamda bence, 4lü ortasaha ve kademeli bir alan savunması hem enerjinin hem de sorumluluğun eşit dağıtıldığı bu sistemde topuz'un da beşiktaş futbol takımının da kalitesini artırır.

eğer topuz alınacak ve mevcut şablonda bir yere evrilecekse o parayı etmez. topuz'dan iç oyuncusu olmaz.

sivok örneğinde dediğim gibi. sivok stoper de oynar, eyvallah. ama sivok stoper olarak sivok olmamıştır. mehmet topuz da orta üçlüde oyun kurucu ike topuz olmamıştır. o işi yaptırmak icap ediyorsa uğur inceman topuz'dan daha iyi bir oyun kurucudur. elbette, daha iyi oyuncu değildir.

T. Egemen Gul dedi ki...

Cok uzun yaziyosunuz abi. Kafam karisti sonuna gelene kadar.

ilgisiz dedi ki...

Beşiktaşın eksiği ortasahanın göbeğine, ya da Ekremi sola koyunca sağa da bir tane koyabileceğimiz ikinci bir Ekrem Dağ dır. Topuz da kendini bozup bugüne kadar yaptığı defansif işleri yapmaya devam ederse bu oyuncudur. Hatta Ekremden fazlası sağ ayakla sert frikik kullanabilmesi, sert şutlarla rakibe ekstra tehdit oluşturabilmesidir ki böyle bir oyuncuya da ihtiyacımız olduğu kesin. Tello kadar yüksek oyun zekası olmasa da skora katkıda bulunacak ondan bile daha dinamik bir oyuncuyla kadroyu takviye etmiş oluruz.

nwbrn dedi ki...

topuz gelecekse delgado kesinlikle yollanmalı, yerine yabancı bir kanat oyuncusu alınmalı (benim hayalim diouf :)

marpione dedi ki...

(bunları gidip fatih tekke'nin altına yazmışım ama esas konu buradaymış. sonradan okuyunca gördüm ki çok kişi ile de hemfikirmişiz.)

ben de para harcanacaksa -elbetteki öncelikle sol olmak üzere- beklere/kanatlara para harcanmasından yanayım.

forvette, bobo ancak yerine daha iyisi gelecekse gitsin, batuhan mutlaka geri gelsin. daha başka bir beklentim yok.

ortasahaya da bir karar versinler. cisse'mi yoksa fink mi diye. yusuf koca sezonu kaldıramaz o kesin, onun yarım sezonluk kurşunu vardı hepsini attı. delgado'ya da ne sabrım ne güvenim kaldı artık. bir diğer istediğim oyuncu burda yaratıcı adamdır.

ayrıca ben bu 2'li 1'li 3'lü varyasyonlardan sıkıldım. takım adam gibi 4-4-2 oynasın istiyorum. tello ya sol kanatta oynasın ya da delgado'nun yerine/yanına orta sahaya gelsin. sola bir adam alalım. hatta sağa bile alalım düzgününü bulabilirsek (mehmet topuz deniyorsa, mehmet topuz. o sırada bu postu görmemiştim). çok sıkıldım ben artık kanatlardan bekleri ile bindiren, kanat oyuncuları adam geçip orta yapan, pozisyon yaratabilen takımları kıskanmaktan. yeter artık ibrahim'in "meyvesiz" kanat bindirmeleri. batuhan'da gelirse 3 tane uzun boylu golcümüz olacak, kanattan gelmesi lazım o takımın. serdar özkan'la olacak işler değil bunlar.

krasotkin dedi ki...

40 tane kadro yazmışsınız, bir kere yusuf şimşek dememişsiniz.

erncntr dedi ki...

ilk olarak cisse/fink meselesi var.son haftalarda açık bir şekilde takımın en iyilerinden biri cisse.üst düzey bir takımdaşlık duygusuna sahip.2 golü attığımızda orta sahada kendi halinde sevinci ve ekreme sarılışı işe ne kadar bağlı olduğunun göstergesi.şimdi finki alıp cisseyi kaybetme riskine girmeye değer mi?sonuçta finkin verebilecekleri belli.bu konuyla ilgili basındada sürekli haberler çıkıyor.o konu bence karara bağlanmadı.

kimi alırsak alalım sol bekten tutun holoskoya kadar herkesin rakibe adam markajıyla oynadığı bir sistemle başarılı olamayız.sistem bazında çağdışı olduğumuz bir gerçek.heyecanla hırsla agresiflikle 2 kupaya kadar geldik.ama gelecek sezon 3 ağustosta süper kupa finalinde bu hırsı heyecanı bulamazsak elimizde hiç birşey kalmaz.

delgado ve bobonun takımdan gönderilmesi geleceğimizin kurtulmasıdır.bobo kalitelidir yaptıkları unutulmaz ama hem yabancı olması,hem standartı yıllardır tutturamaması hemde bonservis getirebileceği gerçeği onun satışını zorunlu kılıyor.batuhan-nobre-holosko bu takım için yeterlidir yetecektir.ortayı yapan üzülmezle ekrem olmazsa nobre 20 golü rahat aşar.

delgado 3 senede bu takıma gerçekten hiçbirşey katmadı.10 numara sevdası yüzünden 4-5-1 oynamak zorunda kalıyoruz.ama gol asist bazında katkı alamıyoruz.sistemide bozuyor gelecek planlarınıda.maliyeti,ücreti isteyen takımların olmaması gibi sorunların aşılması şart.önümüze daha bir güvenle bakmamız için.

topuz alınmalı.zapoya 5m euro veren bir klübüz en nihayetinde.bence 7m na kadar çıkılabilir.her bölgede kullanabileceğin ilk 11e direk yazabileceğin bir yerli oyuncuya ihtiyacın var bu açık.hücüm opsiyonlarımızı inanılmaz derecede arttıracağıda ortada.sezer öztürkünde mustafa denizlinin sevdiği 3lü forvetin kanatlarında oynayabildiğini göz önünde bulundurursak iyi bir transfer olacağı ortada.2.ligin en iyi oyuncusu seçilmiş.o yoldan geçip ilk senesinde ortalığı dağıtmaya başlayan bir tuncay şanlı örneği var önümüzde.neden olmasın?

takımın en zayıf 2 halkası sol ve sağ bek mevkiileri.ibo temposuyla bu senenin en yararlı sol bekiydi bence ligin genelinde.inanılmaz derecede iyi bir performans sergiledi.ama artık hücümda pas yapabilecek,bindirdiği zaman forvetin doğrudan kafasına ortayı yapabilecek oyunculara ihtiyacımız var.bu tip oyuncular orta sahayı bile daha güçlü kılıyorlar.35 yaşına gelmiş barcanın sene sonunda serbest bırakacağı bir silvinhonun bile neler yaptığını dün gece gördük.elimizde alabileceğimiz atouba gibi bir isim daha var hemde.ismail bana gerçekci gelmiyor.tabata dahil kimseyi satmayacaklarını açıkladılar.maliyeti uçabilir.sol bekin yanında sağ bekte zorunludur bana kalırsa.ekrem çok iyi bir 12.ci adam olur alternatif yaratır.ama sağ beki ona emanet edip sezona başlarsan 10.cu haftadaki fener maçına toromanı sağ çekmiş zanı stopere koymuş olarak başlarsın fenerbahçenin sol kanadını durdurmak için.

aslına baktığımızda işlenildiği zaman uzun yıllar iş yapabilecek bir kadroya sahibiz.ama ciddi bir tehlikede var.2 kupaya güvenilip sadece alternatif yaratacak 2-3 adamla yeni sezona girersek hayal kırıklığı yaşarız.bizim doğrudan 11e girip iş yapabilecek en az 3 oyuncuya ihtiyacımız var.geçen seneden bu seneye sivokla-ernsti katabildik.bu sezon bir tane daha ekleyip 3ü bulmalıyız.

Ben de bir kadro yapayım madem.

--------------Kuszczak--------------

Serkan Ş.--Sivok---Toraman---İsmail
Mehmet T.--Borowski-Ernst----Tello

-----------Nobre--Vagner L.-----

Bobo
Holosko
Serkan Balcı
Menderes
Sezer Öztürk
Hakan
Ekrem

TD:Mustafa Denizli

Hiç de fantezi bir kadro değil.Serkan Şahin Basel'den 2-3m euroya rahatlıkla alınabilir. Borowski Münih'ten ayrılacağını daha yeni açıkladı onu da 2-3m euroya kapatabiliriz yalnız yıllık ücrette biraz bayılabiliriz..İsmail'e 4 m değer biçsek ki değer helalı hoş olsun.Kuszczak'ı da kiralasak,vagner love'i de mansimov hediye etse çok rahat bir şekilde kurulabilir bu kadro.

Bellamy. dedi ki...

serkan balcı haberleri var, aman diyim.

Hakan Arikan'a alternatif olarak Kuszczak ve Serkan Kirintili onerilmesini cok abes buldugumu belirtmeliyim.

Kuszczak son iki sezondur kac mac yapti, kac senedir milli takimda kac defa oynadi? Hangi performansini izlediniz de begendiniz bu adami anlamadim ki?

Serkan'in yedigi bir suru abuk gol var; bu adam bize gelse Runje'den beter muameleye maruz kalir.

Hakan Arikan'in son Fenerbahce macini, diger kupa maclarindaki performansini, IBB macini bir dusunun; ona gore alternatif uretin. Hakan Besiktas'in kalecisi olamaz gorusunu anlarim, ama yerine bu adamlarin onerilmesini anlamam.

Noat Samisa dedi ki...

Mehmet Topuz bundan 3 yıl evvel çok iyi bir orta saha elemanıydı. İki sezon evvel çok iyi bir iç oyuncusuydu. Bu sezon ise yandan çarklı 10 numara oldu. Bu durum oyuncuya biçilen rol ile alakalı. Topuz sağ bek oynar, hem de ''Maicon tarzı'' bir sağ bek olarak oynar. Orta üçlünün sağında oynar. Orta dörtlünün sağ kenarında ve orta sahanın ortasında oynar. Forvet çoklayıcısı olarak bugün Yusuf'un ya da Holosko'nun rolünde de oynar. Bu rol verilirse onu da yapar.

Uçuk bonservis ödenmezse performans/maliyet harika bir transfer olur.

delgado dedi ki...

@bellamy

serkan iyi bir yedek olabilir bence...

topuz konusunda noat'a katılıyorum, daha şimdiden kafamızda belli bi sistem şablonu oluşturmaya gerek yok topuz planlamasını yapmak için, alabileceğimiz kadar düşük fiyattan almaya bakalım hemen.

Adsız dedi ki...

7 milyona veriyorlarsa, bizde 6 teklif ettiğimize göre birşey kalmamış.

okka dedi ki...

bir ton para verip yabancı kaleci almaya her zaman karşıyım gelen tabi ki buffon,casillas,van der saar...vb olmadığı sürece.
kuschak kimdir nedir bilmem zaten ki bana göre kuzchak alınacaksa hakan kalsın daha iyi.hakan iyi bir yedek kalecidir ama asla ilk 11 oyunucusu değildir çünkü ne yapacağı ne zaman yapacağı belli değil.iyi de olabiliyor kötü de.
serkan kırıntılı konusuna gelince yaşının genç olması ve de bence kalecilik durşunun olması(yine bence tabi =) ).
ama yine derim ki bu takımda bir kaleci sorunu doğdu doğacak.
ha bu arada bir martinez vardı ne oldu ona ?

Bence asıl konuşmamız gereken konu seneye ernst'in savunmacı ön libero olması mı yoksa hücumcu ön libero olması mı ? Avrupa'nın hiçbir üst düzey takımında ernst hücumcu ön libero olarak oynamaz.Jessie gibi metalist kharkiv hayranı beşiktaşlılar sivok'un yanına ernst'i koyar. Sonra da derbilerdeki gibi cl'deki rakiplerimiz bizle ortada sıçan oynar.Topla oynama oranlarında % 35'i geçemeyiz.
Bilmiyorum farkındamısınız ama biz sıradan anadolu takımlarına karşı oynarken bile topla oynama oranında üstünlük sağlayamıyoruz.Onun için seneye mutlaka teknik iki bek ve hücumcu bir ön libero takıma kazandırmamız gerekir.
Kuscuzak,Hakan Arıkan asıl gündemimiz olmamalı ama ben Hakan Arıkan'ı hiçbir şekilde beşiktaş kalesine yakıştaramıyorum hatta sırf bunun için bir yabancı hakkının bile kalede harcanmasından yanayım.

Bellamy. dedi ki...

metalist demişken bi papa gueye vardı, o ne oldu?

Chelsea - Barcelona macinda Chelsea'nin topa yuzde 30'larda sahip olmasinin nedeni ortasahasi miydi, yoksa oyun anlayisi mi?

Su an +2'yi neremize soksak diye dusunuyoruz, bir de kaleye yabanci alirsak isin icinden hic cikamayiz.

Iki bek herkesin ortak hayali zaten. Ama Munch'ten beri bu hayale sahibiz, o da durumun vehametini ortaya koysun. Sag bek konusunu hic acmayalim zaten.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tayfur giunti olduysa sivok ernst de olur. istersen topa %10 sahip olalım ama 8 yemeyelim. bir hikayemiz, bir tarzımız olsun. ister kharkov olalım ister arsenal. ama bir şey olalım. bir bütün olalım. sen ernst-delgado yap ortasahayı. istersen ricardinho-delgado yap. ama 8 yeme. 3 ye 2 ye. bir futbol takımı gibi.

Jessie ben ernst-delgado yapalım demiyorum orta sahayı.Hatta bomboş bir orta saha yerine Ernst-Sivok ikilisini tercih ederim tabi ki benim gözümde delgado 3 büyük takım oyuncusu da değildir.
Tayfur-guinti oluyor da niye sivok-ernst olmaz demişsin bir de ama bunu söylerken o kadroda sergenle tümerin olduğunu da gözardı etmemek gerek.Mesela geçen sene aurelio-deniz gibi teknik kapasitesi son derece düşük bir ikiliyle avrupada başarılı oldu fener ama önlerindede alex gibi bir oyuncu olmasa başarılı olamazlardı.Sivok-Ernst ikilsinin önünde de juninho alınsın olur kabul derim ya da bobo gibi ileride oyun kuran,adam eksilten bir forvetin olur yine düşünülebilir ama sen ideal kadronda bobo'yu bile holosko'ya tercih ediyorsun kusura bakma ama böyle bir takımla ersun yanal'ın gençlerbirliğisi olmaktan öteye gidemeyiz.
Eğer seneye delgado gidecekse ki kesinlikle gitmeli bize emre/borowski stilinde ve mümkünse kalitesinde bir hücumcu ön libero ve ileride oyun kurabilecek bir forvet lazım diye düşünüyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ersun'un gençlerle yakaladığı avrupa başarısını biz kaç senedir yakalayamıyoruz ama bobo.

Benim avrupadan herhangi bir beklentim yok gençlerbirliği 4.tura kaldı da ne oldu çok büyük bir olasılıkla gruplarda da en fazla 3. olup eleniriz ama şu önümüzdeki 5 yıl içinde yurt içindeki yerlerde sürünen itibarımızı yeniden kazanalım üst üste şampiyonluklar kazanıp şampiyonlar liginden gelen paralarla ekonomimizi düzeltelim büyük bir stat yapalım kurumsallaşalım ve taraftar sayımızı artıralım istiyorum.
Fenerbahçe'yle oynadığımız kupa finalini üstümde beşiktaş formasıyla kafede izlerken küçük bir çocuk babasına beni işaret ederek "aa bak baba beşiktaşlı" diye gösterince çok ağırıma gitti.Kardeşimden biliyorum ki yeni nesilden hiç beşiktaşlı yetişmiyor hatta kardeşim bile mahalle baskısından dolayı feneri tutuyor bana niye beşiktaş'ı tutayım diyorsa şu durumda avrupada başarı kazanmak çok da umrumda değil açıkçası.

turkkant dedi ki...

ya arkadaşlar yapmayın, M. Topuz'a 7 milyon euro filan şaka mı yapıyorsunuz. O paralara ne oyuncular alınır. En basit örnek Baros 5,5 m. euro bonservise alındı; Lincoln ve Alex'e de max. 5 m. euro bonservis ödendi. Geçmişte böyle akılsızlıklar çok yaptık, yazık ya... Bizim bu sene transfere (bonservislere) harcayacağımız max. para 10-12 m. euro.dur. Bu paranın büyük kısmını Topuz'a mı verelim diyorsunuz? Şaka mı bu??

Beşiktaş'ın en önemli sorunu adam gibi orta saha oyuncusu olmaması diyoruz. Bu adam ne o tecrübede ne de o oyun zekasına sahip. Kayseri'de 10 numara tadında takılıyor. Pas yetenekleri kısıtlı. Bizim öncelikli hedefimiza bu adam değil.

Ben bu adama 5-6-7 neyse vereceğime Juninho'yı bağlamaya, Aurelio'yu almaya çalışırdım. Bu adamı değil.

gringozapata dedi ki...

Önümüzdeki sene de CL şampiyonu Barca'nın taktiği ile (4-1-2-3) oynayacağımızı varsayarsak ?? :), Topuz bence sağ bekte ve forvet üçlüsünün sağ tarafında başarılı olur. Orta üçlü sağ iç mevkii ise bana biraz şüpheli geliyor, Jessie belirtmiş enine oynama yeteneği yok diye, yeteneği yok demeyelim, oranın ideal oyuncusu değil diyelim. Gerçi orada da başarılı olursa çok şaşırmam çünkü komple futbolcudur, hem fiziken boğa gibidir, hem topla iyidir.
Transfer edilmeli kesinlikle, Dario Srna'nın sağ bek mevkiinden takımını nasıl yönettiğini UEFA finalinde herkes izlemiştir. Topuz ayağına top yakışan bir adamdır, Srna'nın yaptıklarını bile yapabilir, sürpriz olmaz benim için.
Ayrıca çok açıktır ki FB ve GS'ye göre yerli oyuncu kalitesinde çok gerideyiz, bu adamın FB'ye gitmesi hakikaten çok canımı sıkar, arkasında Gökhan Gönül olan bir Topuz FB'ye level atlatır.

Bizim maalesef sakin bir şekilde pas yapmayı bilmeyen, topa vurmayı bilmeyen bir dolu oyuncumuz var. Bu adam neresinden bakarsanız bakın kardır Beşiktaş için, alınabiliyorsa çok uçuk olmayan bir rakama alınsın.

Takım bence de klasik 4-4-2'ye daha uygun, hatta Topuz da o formatta daha iyi oynar ama taktik 4-4-2 de olsa 4-3-3 de olsa ortada oynayan oyuncular sadece koşan adamlar olmamalı. Ernst, Sivok, Cisse benim nazarımda sadece koşan oyuncular. Ernst oyun zekası ilavesi ile birkaç adım önde diğerlerinden. Buraya Porto'dan Meireles veya Lucho Gonzales alınabilse, hani olmaz ya, hani hazır el atmışken Bobo ile de Lisandro Lopez'i takas etsek falan, hayal işte.

Sol beke muhakkak adam alınmalı, herkes İsmail Köybaşı'yı peşinen yazmış kadrosuna, İsmail belki de bu ligdeki en yetenekli sol bek ama gördüğüm kadarıyla fiziken zayıf bir oyuncu, çok fazla ikili mücadele kaybediyor. Bir defans oyuncusu için zayıf bir fiziği var, bilemiyorum yaşı genç belki toparlar kendisini ama sanki sorun olur gibi geliyor. Denizli'li Çağlar daha iyi bir alternatif bence. Gaziantep'ten asıl alınması gereken adam Murat Ceylan'dır, eski GS'li Suat modeli bir çocuk, Suat'tan daha yetenekli ve üstelik kendisi Beşiktaş'lı bildiğim kadarıyla, FB'ye karşı bu sene Saracoğlu'nda oynadığı oyun bu ligde bu sene gördüğüm en iyi oyuncu performansıdır açık ara...

Topuz'u alana bonus olarak Eren Güngör'ü vermiyorlar mı? İsteyelim bence.
İki bek, stoper, topa hakim bir orta saha, delgado yerine ondan umut edileni yapabilecek bir adam (Misimoviç tarzı) ve Topuz alınması gerekenlerdir. Fink de bizim takımın oyuncusu değildir. Porto,'ya Bobo+€ - Lisandro Lopez takasının cidden önerilmesi gerektiğini düşünüyorum. Batuhan profesyonel destekle (bildiğiniz deli doktoru) bizim takımın 11'inde rahat oynar. Eskişehir'de attığı gollerle en azından bana rüştünü ispatladı, iyi topçu hakkaten.

Kıskandığım iki takım var, biri Porto biri Wolfsburg, bütün sezon başarısız olmalarını bekledim, bir dağılsalar da oyuncularını yağmalasak diye, ikisi de CL'de bu sene, şu adamlara bakın, Djzeko, Misimoviç, Grafite, Gentner, Schaffer, Meireles, Lucho Gonzales, Lisandro Lopez ah ulan ah...

Tayfur-Giunti meselesi için bir kaç kelamım olacak Jessie müsaadenle,
Giunti, Ernst'ten de Sivok'tan da daha yetenekli bir oyuncuydu. O yüzden oluyordu bence, arkasında Ronaldo ve Ahmet Yıldırım gibi şimdinin değme orta saha oyuncularına pabucunu ters giydirecek yetenekte iki defans vardı. Önde Sergen, Tümer, Pancu, İlhan, Pascal... Ernst ve Sivok 2002-2003 takımında olsalar başarılı olurlardı şüphem yok çünkü o takım şimdiki takımızdan kıyas kabul etmeyecek kadar iyi bir takımdı. Şimdi arkalarında Zan, Toroman, Üzülmez ve Ekrem dörtlüsünden birisi bile olsa işleri zor bence. Bu kadroyla Sivok stoperde daha iyi sanki...

Starks dedi ki...

turkkant sanki 6 yabanci kuralindan haberin gibi yorum yapiyorsun kusura bakma. Cunku Baros 5.5m euro vs. gihi ornekler bu anlamda ilgisiz kaciyor. Bu orneklerin muhattabi Delgado gibi transferlerdir, Topuz degil.

Sinirsiz yabanci oynatabilsen o zaman soylediklerin bir anlam ifade eder, ha o zaman Topuz'un fiyati da zaten 3m euro'yu gecmez ama bu sartlarda rakiplerinle mucadele etmek istiyorsan Turk oyuncu kaliteni de yukari cekmek zorundasin. Yoksa alti kaval ustu sishane bir takimin olur.

Burada ben dahil Topuz'un reel degerinin bu olmadigini hemen hepimiz biliyoruz, fakat altyapidan cikan en iyi adamin da Serdar Ozkan ise sartlara ayak uydurmak zorundasin, yoksa mucadelenin disinda kalirsin.

Bir de kadrolarinda solbeke Ismail Koybasi yazanlar, bu cocugun gelip de Ibrahim Uzulmez'i kesebilecegine gercekten inanarak mi yaziyorlar merak ediyorum. Kimler geldi kimler gecti, Antep'ten 21 yasinda gelip kapalinin onunde oynamak kolay mi saniyorsunuz. Ridvan iki gun onceki programda Gs macindan sonra Rustu ile telefonla konustugunu ve Rustu'nun "dunya kupasinda en kritik maclara kadar oynanabilecek en stresli maclarda oynadim ama Gs maci oncesi soyunma odasinda uzerimizde inanilmaz bir baski vardi, ben dahil tum takim buyuk stres altindaydik" dedigini soyluyor.

Koybasi'nin alinmasina karsi degilim, makul bir fiyata alinsin derinlik yaratsin, dedigim gibi kaliteli Turk oyuncu onemli konu. Hem bakarsin mucize olur hemen takima girer orasi da ayri ama ihtimal olarak cok zor. Uzulmez'i kesmek istiyorsaniz Riise'ye parayi bastirip getireceksiniz. Bu isin baska yolu yok.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

üzülmez'in yerine hangi türk alternatif transfer edildi peki? baki mercimek mi? çağdaş atan mı? adem dursun mu? mehmet sedef mi? evet üzülmez bunların hepsini kesti.

başka kim? juan fran? üzülmez juan fran'ı kesti demek biraz ayıptır. kesti de fran'ın kendi fiziksel sorunlarından dolayı kesti. orada ben olsam ben de keserdim fran'ı. zaragoza'daki fran'ı kesebiliyorsa kessin üzülmez.

başka kim? seric. üzülmez seric'i daha iyi oyuncu olduğu için mi yoksa yabancı kısıtlaması nedeniyle mi kesti? yuki'nin dediği gibi biri futbolcu, diğeri güreşçi.

beşiktaş taraftarı, ismail potansiyelini ortaya koyduktan sonra gerekli desteği kendisine verecektir.

turkkant dedi ki...

starks kusura bakma ama sen de sınırsız paramız varmış gibi konuşuyorsun.

Sonuçta bu sene harcayabileceğimiz maksimum bonservis nedir? 10 mu 12 mi? Yani M. Topuz'a 7 vermek demek paranın büyük kısmını bitirdin demek. Ondan sonra Fink gibi Avrupa'nın sıradan (sırf bonservissiz diye)oyuncularına muhtaç kal demek...

İkincisi bu sene yabancı transferi yapacak mıyız yapmayacak mıyız? İlla ki en az bir en fazla üç transfer yapacağız gibi duruyor. Bu durumda ben diyorum ki, o rakamları önce takımda ciddi fark yaratacak Baros gibi, Alex gibi oyunculara harca. Para kalırsa Topuz'u da düşünürsün. Bu takıma alınacak bir Topuz mu daha fazla katkı yapar yoksa bahsettiğim kariyerde oyuncular mı?

Ya da en basiti, sen Bobo'yla Topuz'u birebir takas eder misin? Ben Bobo'nun sağ bacağını vermem Topuz için... Bobo'yu biz 5-6'ya satmaktan bahsediyoruz arkadaşlar lütfen ya. Kayseri'de bu sezon 6-7 gol atmış, 2 asist yapmış, milli takıma seçilmeyen (ne derseniz deyin), Avrupa tecrübesi olmayan bir "overvalued" bir Topuz'u takıma katacağız diye Bobo'ya sattığımız paranın fazlası kulüpten çıkacaksa yazık diyorum sadece yazık...

Türk oyuncu kalitesini artırmaktan bahsediyoruz. Bu illa ki Topuz gibi piyasa değeri haddinden fazla yükselmiş oyuncularla olacak diye bir kural yok ki. Fener Gökhan Gönül'ü aldığında kim tanıyordu? Ya da GS'nin Hakan Balta'sını, Mehmet Topal'ını?? Ararsın bulursun...

Benim mantığım basit Topuz'u oyuncu artı 2-3 filana alabiliyorsan al gerisi, Beşiktaş'a yeni bir Ayhan Akman kazığı olarak kayıtlara geçer...

theotheo dedi ki...

mehmet topuz'u bilmiyorsunuz beyler. oynadığı zaman takıma kattığı sertlik mücadele gücü, teknik kapasitesiyle oyunu yönlendirme kabiliyeti çok çok üst düzeyde.

düşünün takımda hem tello hem topuz var, rakibin o şutlardan o ortalardan nası tırsacağını düşünün, müthiş bir güç olur bizim için.

asist time dedi ki...

Ismail Koybası muhabbeti geçince belirtmek istedim; Ismail Koybası cok iyi bir galatasaray taraftarıdır. Ve galatasaray da bu oyuncuyu ısrarla istiyor olmalı ki bizim gibi butun gslılarında agızında bir ismaildir gidiyor.

Ama benim şahsi kanaatim bu sezon 2 defa Nevzat Demir Tesislerine gittim iki sefer de Antep başkanı Ibrahim Kızıl, Yıldırım Demiroren'in yanında idi. Artık tesaduf mudur yoksa cok samimi arkadaş mıdır bilinmez ama gecmiş transfer doneminde ki oyuncu alıp vermelere bakıldıgında Antep'den eger "istersek" Murat Ceylan'ı da Ismail Koybası'ı da renklerimize katabiliriz.

Noat Samisa dedi ki...

İbrahim Kızıl ile Yıldırım Demirören X bir ihalede ortaktırlar. Bu sebepten İsmail Köybaşı ya da Murat Ceylan -muhtemel- transferlerinde Beşiktaş 1 adım önde sayılır.

Starks dedi ki...

Turkkant sinirsiz para varmis gibi konusmuyorum. Yukaridaki ilk mesajimda Topuz'un 5.5M'dan az bir rakama alinmasi gerektigini soyledim. Ki yonetim bunu 4M + forma sansi bulamayan futbolcu seklinde yaparsa cok iyi olur.

7M euro para ile alirmisin dersen ben almam, Fener'e giderse Gokhan Gonul ile cok etkili bir kanat olusturacagini bilmeme ragmen icim yansa da vermem. Ama piyasa buysa mecburen 5 veririm.

Senin kadar ben de sikintiliyim bir futbolcuya ederinin iki katini vermek yuzunden. Ama gercekten iyi olduguna ve takima girdiginde uyum muyum demeden direk etki edecegine inandigin futbolcu varsa, bazi esneklikler gostermek sart.

Zamaninda Toraman icin de Fener'le kapismis, o zamana gore yuksek bir fiyat olan 3M'luk bonservisle almistik. Toraman bir Zago degil ama kim ne dersin belli istikrari ve TURK STATUSU dusunuldugunde almamizin dogru oldugu ortaya cikiyor.

Gokhan Gonul ya da Mehmet Topal bulalim fikrin guzel. O zaman bonservissiz gelip 900 bine oynayacak Tello da bulalim. Bulabiliyorsan ikisine de kimsenin sozu olmaz. Bulamiyorsan o zaman piyasa sartlarinda parayi basip almak zorundasin.

Koybasi olayina gelince...ucuza kapatilarak alinsin, ancak bugunun futbolunda bek mevkisi cok onem kazandi. Artik kademeli defansif sistemler ile hemen herseye onlem alinabiliyor, onlem alinmasi hala en zor olan seylerden biri geriden surpriz cikis yapan bekler. Bu yuzden buyuk takimlar son yillarda en buyuk paralari beklere vermeye basladilar.

Besiktas oyununu gercekten bir gomlek yukari tasimak istiyorsa ust duzey bekler bulabilmeli. Belki ikisi birden ayni yil kolay degil ama birisini bu yil halletmeli. Kapalinin onune cikinca sudan cikmis baliga donmesi ve 1 sene kendine gelememesi muhtemel birine guvenip ben yila cikmam. Koybasi gelirse ilk 1-2 mac tamam 10 yil sol bekte sorun yasamayiz laflari edilir, sonra bir form dusuklugu ve bir bakmissiniz Uzulmez yine formasini kapmis.

geloraptor dedi ki...

İsmail Köybaşı'nin Antep formasi giydigini ve bizim savunma oyuncularinin hepsinin Antep gecmisi dusunulunce bu is olur gibime geliyor. Delgado nun yeni sezonda kadroda olacagi garanti oldugundan o mevkiiye yapilacak transfer kadroda şişkinliğe neden olur. Gönül ister Deco veya guti falan alalım ama yapmamiz gereken transfer savunmanin gobegine yabanci yasli ama ağır olmayan bir stoper. Benim aklima ilk gelen Caçapa. Newcastle ile sozlesmesi bitti diye biliyorum. Savunmamizi toparlayabilir. Zapo Mehmet Topuz veya benzeri transferlerde bonservisiyle yahut kiralık verilebilir. Mümkünse Gordon da ayni şekilde. Bouzid e bile birturlu kulup bulundu bu ulkede.

turkkant dedi ki...

Starks söylediklerine katılıyorum. Topuz takıma yıllarca faydalı olabilir, kadroda tamamlayıcı bir oyuncu olarak faydalı da olabilir. Ama Beşiktaş'ı kalite olarak çok üste taşımaz taşıyamaz...

Beşiktaş'ın daha kaliteli bir takım olmasını istiyorsak önce çok üst düzey iki yabancı almalıyız bence. Gerisini ondan sonra düşünürüz.

Seneye diyelim ki gene 4-3-3 oynadık. Orta saha üçlüsü bu yılkilerle gitmez. Orta üçlünden iki oyuncun Ernst ve Tello'ysa üçüncünün çok kaliteli olması lazım. Cisse'den daha iyisini getirebilmen lazım. Yoksa seneye gene her üst düzey maçta hababam top kovalarsın. Jessie'nin dediği gibi Topuz dikine oynayan bir adam, onu ortaya koysan gene oyunu tutamazsın, gene sıkıntı yaşarsın. Özetle, ne Fink ne Cisse buraya çok daha kaliteli iki yönlü Appiah tarzı bir adam almak lazım. Bu tarz oyuncuların piyasası da oldukça yüksek.

İkincisi, 3'lü forvet oynadık diyelim. Sağda Holosko ok, önde Nobre ya da Bobo da ok. de, sol forvetin kim? 1.70'lik Tello mu 35'lik Yusuf mu? Beşiktaş'ın buraya çok üst düzey bir sol hücumcu alması lazım. Hatta takımın en büyük yıldızı en çok parayı alan adamı bu pozisyonun oyuncusu olmalı.

Benim söylediğim basit Beşiktaş böyle iki oyuncu alırsa bir iki vites yükseltir. Önce bunları halletsinler (ve tabi Zapo, Delgado gibileri ellerinden çıkarsınlar) ondan sonra Topuz'muş, İsmail Köybaşı'ymış bakarız.

Bu tarz oyuncular risktir. Faydalı da olabilir, maya tutmaya da bilir. Toraman tutmuştur, ama Sinan Kaloğlu, Burak Yılmaz, İbrahim Akın, Okan Koç ve nicesi tutmamıştır.

100. yıl şampiyonluğumöuzdan sonra yaptığımız takviyeleri hatırlayın. Hepsi İsmail Köybaşı, Topuz gibi ligin yıldızları genç yetenekleriydi. O zaman ne demek istediğimi anlarsınız.

Gökhan dedi ki...

4-5 mn euro ya kadar m.topuz u alabilirsek iyi bir transfer olur bence.büyük takıma gelip de kaybolan bir adam olacağını zannetmiyorum, en azından istikrarlı bir performansı olur.ayrıca sağ iç olarak da oynayabileceğini düşünüyorum topuz un.
@ ismail arslan
ismail köybaşı gs li demişsin ama bir fotograf vardı murat ceylan ve 3 gaziantepli futbolcunun beşiktaş formasıyla,bayrağıyla çekilmiş ve oradaki 3 futbolcudan birinin de ismail köybaşı olduğu söyleniyordu.gerçi alalım da isterse gs li olsun çok da önemli değil.

gökhan dedi ki...

nasıl yabancı olsa kulübün kapısından bile giremeyecek nobre sadece türk statüsünde olduğu için 2.4 milyon isteyebiliyorsa, mehmet topuz içinde 6-7 istenmesi doğal. hatta 10 milyona kadar yolu var.

sivok-cisse-ernst-holosko-bobo. takımın yabancı omurgası ve kalitesi gayet yeterli. bu transfer sezonundaki önceliğimiz türk oyuncular olmalı. yerli kalitesini bu yıl yükseltiriz sonraki yıllarda da yabancıları. hepsini bir sezonda yapacak durumumuz yok. bobo yu gönderip drogbayı alalım eyvallahta ortayı yapacak adam ibrahim üzülmez olduktan sonra drogbayı ne yapacağız ki...

krasotkin dedi ki...

bugün de fenerbahçe almış topuzu

Alper dedi ki...

gelirse ikinci okan koç olacaktır eminim bundan.

gonza dedi ki...

@ gökhan
saydığın yabancıların hepsine katılıyorum. geriye delgado, zapo ve tello kalıyor. tello'nun kalması taraftarıyım şampiyon olursak eğer pastanın en büyük payı ona aittir.
delgado'ya verilen paraya, verilen kaptanlığa, verilen değere yazık. 3 yıl sonunda anlaşılmıştır herhalde. Ayda 10.000 dolara ben oynardım daha verimli olurdum.
Zapo'yu beğenmeme rağmen oynayamadı kontenjandan eridi gitti yazık. Başından beri +2 kuralına kılım zaten. Her takım bir kaç yabancısını katlediyor bu şekilde. En yakın örneğimiz Seric değil mi?
Delgado ve Zapo ikilisinin satımı + bu yıl kazandığımız ve kazanacağımız (Türkiye Kupası ve şampiyonluk) hesapladım yaklaşık 20-23 milyon lira var ki taş çatlasın 12M euro ediyor. Topuz'un yüz tipi hoşuma gitmese de -şer akıyor sanki :)- alınması taraftarıyım. Bir sol bek + bir kaleci ile en kötü biçimde bu transfer sezonunu kapatabiliriz. Hepsi Türk olmak şartıyla.

gonza dedi ki...

@ gökhan
saydığın yabancıların hepsine katılıyorum. geriye delgado, zapo ve tello kalıyor. tello'nun kalması taraftarıyım şampiyon olursak eğer pastanın en büyük payı ona aittir.
delgado'ya verilen paraya, verilen kaptanlığa, verilen değere yazık. 3 yıl sonunda anlaşılmıştır herhalde. Ayda 10.000 dolara ben oynardım daha verimli olurdum.
Zapo'yu beğenmeme rağmen oynayamadı kontenjandan eridi gitti yazık. Başından beri +2 kuralına kılım zaten. Her takım bir kaç yabancısını katlediyor bu şekilde. En yakın örneğimiz Seric değil mi?
Delgado ve Zapo ikilisinin satımı + bu yıl kazandığımız ve kazanacağımız (Türkiye Kupası ve şampiyonluk) hesapladım yaklaşık 20-23 milyon lira var ki taş çatlasın 12M euro ediyor. Topuz'un yüz tipi hoşuma gitmese de -şer akıyor sanki :)- alınması taraftarıyım. Bir sol bek + bir kaleci ile en kötü biçimde bu transfer sezonunu kapatabiliriz. Hepsi Türk olmak şartıyla.

Brokoli yahu, dunden beri kac yorum yazdin, hicbirisine katilmadim. Inanilmaz bir sinerji yarattik, tebrik ederim.

Okan Koc'un mental olgunlugu ile, Mehmet Topuz'unkini "emin bir sekilde" kiyaslamanin yargisini futbol tanrilarina birakiyorum.

Yorum Gönder

Ara