.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Mayıs 2009 Çarşamba

Kupa Finaline Dair Notlar

- İbrahim Üzülmez'in, Ekrem'in, stoperlerin çoğunlukla adam adama oynadığı bir maçta bu kadar az gol yiyorsak; başta kaleci Hakan olmak üzere, açılan boşlukları dolduran Yusuf'a, Holosko'ya, Ernst'e ve Cisse'ye özel teşekkür şarttır.
- Hücüm elemanları bu kadar ekstra kondisyon ve konsantrasyon ile oynarsa kalan 3 maçta, ne averaj ne puan endişesi kalır. Gökhan Zan'ın muhtemelen yapacağı bir hatayı da kaparız böylece.
- Holosko'nun derdi eşinin hamileliği imiş.
- 3. golden sonra bütün yönetim kurulu ayakta golu kutlarken kös kös oturan Levent Erdoğan'a bir kez daha kıl oldum. Kendisinin takımı sabote eden açıklamalarını biliyoruz zaten ama, gole sevinmeyecek kadar basiretsiz olduğunu hiç düşünmemiştim.
- Fatih Terim Fenerbahçe'ye yüklü bahis oynamış. "Uğur Boral maalesef defansın arkasına sarkamadı." "Ali Bilgin maalesef zıplayamamış.(Bobo'nun 2. golünde)" beyanlarının yanısıra, gollerden sonra büründüğü sessizlik de dikkat çekiciydi. Ya da bu işin esprili kısmının haricinde, kendisinde Milli Takım oyuncularını kendi kulübünün oyuncuları gibi sahiplenme sendromu olabilir ki, benim düşündüğüm bu. Yalnız Emre'ye karşşı soğuktu bugün, ilginç.
- Şampiyonluk golü kondisyonerimiz Stefano Marrone'ye yakışır.
- Tello, yeterli ya da yetersiz, Delgado'nun yaptığı işin 10 mislini yapar. Delgado'nun takıma bir daha girmemesi, en azından bu sene için, ki kalan maçlarda taktik de değiştirmeyeceğimize göre, çok hayırlı olacaktır.
- Nobre'yi özlemişiz.
- Skor 4-1 iken dahi penaltı kararına itiraz eden futbolcularımızı canı gönülden kutluyorum. Ayrıca üfürükten bir penaltı kararıyla Lugano'nun kafa atma olasılığını bir nebze azaltan Bünyamin Gezer'i de bu hakemlik başarısından ötürü kutluyorum.
 
- İbrahim'in saatte 38 km hızla giderken çektiği son şut bence jeneriklik. Kendisi düşmedi ama topa vurduktan sonra, o olmadı.
- Brezilya bayrağının Bobo'nun şortunu tamamen kapatıp bir etek görüntüsü vermedi hiç hoş olmadı. Bobo sana diyorum alo!
- Demirören'in kendisini alttan yukarı görüntüleyen kameramana canlı yayında koyduğu posta güldürdü. "Git oğlum gıdım çıkıyor." falan dedi sanırım kendisi.
- Serdar Özkan ile İbrahim Üzülmez'in saçının bu kadar hızlı uzaması, kellik tedavisinde çığır açacak bir fenomen olabilir.
- Kupayı teslim alırken gözler Toraman ve Delgado'yu aradı. Ne olursa olsun orada olmaları güzel olurdu. (Toraman oradaymış, ama göstermedi kendini çok, bilmem nedendir..)
- Sahanın ortasına bayrak dikme girişiminin başarısızlıkla sonuçlanması Souness'in lanetidir.
- Kolanın asidi geri geldi.

60 Yorum:

shelbyl yani şu yazında dahi sahanın açık ara en iyisi, fener'i adeta tek başına bitiren bobo'yu övmüyorsun ya.. bişey demiyorum ben sana.. bobo keşke sizin gibi değer bilmez taraftarın farkında olsa da galatasaray olarak biz alsak.. baros'la takasa razıyız biz yahu, daha hala nobre diyorsun orda..

Yok öyle bişey,ben razı deyilim.Bobo iyidir,bugünde iyiydide Baros yahu...

O deyilde Beşiktaş Delgado'ya sepeti çekip sol açık alsın.Tello maçın yıldızıdır bana göre.Karıncaezmez Aleks efendi 10 numara görsün.

Tebrikler...

Ben hucum elemanlarini toptan ovdum zaten 2. baslikta. Her adama ayrica bir kere degindim zaten, Bobo'ya da Brezilya bayragi denk geldi.

Ben Nobre'yi seviyorum arkadasim, o adami forma giyerken gormek zevk veriyor.

abi tello sahanın en iyisiydi gibi yorumları bırak bence, beşiktaş'ın potasnsiyeli en yüksek oyuncusu bobo'dur, kendisine güvenildiğinde icabında çıkar yıllardır galip gelinemeyen şu maçı dahi alıp götürür.. tello genelde böyle oynar zaten, ya da diğer oyuncular.. ama sen takımın en büyük yıldızı bobo'ya bir türlü sahip çıkamazsan, nobre yeteneksiziyle kıyaslamaya kalkarsan, senelerdir böyle sürünürsün işte..

bobo forvet olarak tektir bu ülkede, zorlarsa bir baros zorlar onu.. dikkat ettiysen, topu saklama, ara pası verme, çapraz koşu yapma gibi konularda hiçbir eksiği yok baros'tan.. finishingiyse bariz daha iyi, orta sahadan yazıyor işte bu maçta olduğu gibi..

Özlemden dedi ki...

ya bu takımı nasıl sevmezsin; o tshirtlerden hemen ben de istiyorum..ee ne de olsa kimseye nasip olmazzzzzzzzzzz

Bellamy. dedi ki...

these are the days my friend!

E şimdi adam genelde iyi oynuyor diye sahanın en iyisi olamazmı,etme eyleme.Bence,Tello'dur yani bu maçın adamı.Bobo'ya da bir garezim yoktur,iyi golcüdür,bu maçtada iyiydi ama yinede kaçırdı net golleri.İlk golüde biraz Babacan'ın hatası.Finishing'inin Baros'tan iyi olduğunada katılmıyorum,2'side süper bitirici sayılmaz ama Baros daha iyidir bana göre,girdiğini atıyor adam bu sene neredeyse daha ne yapsın.Ayrıca daha teknik ve kıvrak Baros.

Neyse ya adamlar kupa almış biz Baroş-Bobo geyiği yapıyoruz :)

Del Piero, yillardir surunmemizin nedenini Bobo'ya guvenmememize bagladin ya, helal olsun. Seni jessie'ye havale ediyorum ben.

Serdar Özkan 3'lü çektiriyor.Sabri Sarıoğlu geçiyor gözlerimin önünden...

jose dedi ki...

@delpiero

baros'la takasa razı olamayız kardeşim,baros özel bir adam ve uzun yıllar bizde dursun:)terim'in gözlemlerinin dedıgın gıbı turk oyunculara yonelık oldugunu dusunuyorum shelbyl..ayrıca bugun delgado oynasaydı sanmıyorumkı bu kadar farklı bır skor olsun..delgado bu takımın vıtesını 1 geri atıyor..

bunun dısında tebrıkler..dusmanımın düşmanı dostumdur:)

jose dedi ki...

bu arada bızım Fred Çakmaktaş koreografisinin geyiği uzun yıllar daha devam edecek gibi:)

"Türkiye Kupasını gören son fenerliler parmak kaldırsın!"

hahaha

Jokond dedi ki...

shelbyl,
toraman törende vardı. en kenarda durdu çocuk nedense.

delgado dedi ki...

allah allah?

bobo 1 maç kazandırmış olabilir de, 1 sene yine kıçını kaldırmazsa bunun sorumlusu bobo mudur, yoksa 1 maçta prens ilan eden, gerçeği göremeyenler mi?

kazandırdıkları tamam, ama kaybettirdikleri?

gene çok ruhsuz oynadı bu maç, eskiden en azından büyük maçlarda oynuyodu, şimdi büyük maçlarda da oynamaz oldu diye düşündüm. attığı goller ve holosko'nun golündeki güzel pası için kendisine yine de teşekkür ederim tabi, o başka.

teknik kadroya, malzemecimiz süreyya'ya, kondisyonerimiz marrone'ye, tercümanlara, ve futbolcuların hepsine teşekkür ederiz. şampiyonluğu da alalım, theotheo için söz yönetime de teşekkür edecem.

Adsız dedi ki...

Bırakalım bugün de birilerine sallamayı. En orjinal haliyle ;
Boboooooooooooo Boboooooooooooo

ahh delgado ahh, sen tek bir maç kazandırdın mı ömrü hayatında, onu konuşsak biraz da :) evet bobo bugün çok ruhsuzdu, 2 gol atıp 1 asist yapması ve maçın oyuncusu seçilmesi bunun göstergesiydi biraz da.. ruha sahip olduğu vakit, messi'yle kıyaslanması bekleniyor önümüzdeki günlerde..

Yok Bobo bu mac ruhsuz degildi, hatta uzun zamandir ilk defa bu kadar agresif gordum kendisini. Ancak 65 - 70 gibi birakti mucadeleyi yorulunca, daha cok islevi degil boyu tarzi oynamaya basladi.

Yalniz bu mac Holosko'nun inanilmaz mucadelesi makyajlanmasin Bobo'nun golleriyle, benim derdim odur. O yuzden hucum elemanlarini toptan ovdum zaten..

beyler yalnız şimdi önemli bir sorun var önünüzde.. bobo ve holosko'nun son haftalarda ne kadar formda olduğu ortada, e şimdi de tek bir kafa topu indirse ilah dediğiniz nobre de iyileşmiş durumda.. söyler misiniz bana, nasıl olucak ileri hat diziliminiz?

bu konu şampiyonluğun kime gideceğini belirleyecektir bence bundan sonraki zamanda..

Hocam sende hakikaten amnezi var galiba, ya da Mehmet Demirkol usulu bizim kotulugumuzu istiyorsun. Bobo onceki FB macinda mi formdaydi, Eskisehir macinda mi, Bursa mi, Kocaeli mi, Kayseri mi?

Nobre bu mac eksigiyle bu aksamki Bobo'yu kesemez; fakat bu kadar ekstra efor sarf etmis bir Bobo haftasonu ne yapar orasini da bilemem.

Ayrica bu sekilde sahaya dizilen bir takimda Holosko'ya zaten zeval gelmez. Adamin oynadigi yer belli, alternatifi belli (S. Ozkan)

Yapma del piero be. Sendeki Bobo aski da bambaskaymis yani.

ayıp ettin yalnız şimdi shelbyl, daha bir önceki postta aslan adlı provokatöre ne dediğimizi görmedin heralde.. beşiktaş'a düşmanlık etmişliğim yoktur benim hayatımda, hatta böyle günlerde olduğu gibi en az bir beşiktaşlı kadar sevindiğim de olur.. fazla paranoya kötüdür o yüzden, yok yere soğutursunuz başkalarını takımınızdan..

bobo meselesine gelince, nasıl ki jessie ve senin başını çektiğin grup en başından beri bobo'ya her durumda sallamayı marifet sayıyor, ben de bu tartışmada karşı taraftayım bu kadar basit.. ben hiçbir beşiktaş maçında nobre'nin bu kadar yararlı olduğunu hatırlamıyorum ki bu kadar yetenkli biri değil zaten.

benim bobo'yu övmeme bu kadar şaşırıyorsan, internet aleminin en bilgili ve saygı gören beşiktaşlısı noat samisa'ya ne diyeceksin, çok merak ediyorum.. istersen bir de onunla tartış bu konuyu.. amnezi filan :)

delgado dedi ki...

ilginç, nickimin delgado olması sanırım aynı zamanda "delgado dünyanın en iyi oyuncusu-laf söylemeyin zkerm ha!" demekmiş.

üslubunu düzelt önce. sallamayı marifet sanma durumu yok ortada, burda herkes muhattapları hangi takımdan-hangi görüşten olursa olsun ciddiye alınıp tartışılıyor biliyorsun, kimse sana "sana ne kardeşim sevmiyorum bobo'yu, git takımınla uğraş" falan demiyor. ama sen neredeyse biz yorum yapan beşiktaşlıları kovacaksın burdan.

Swift dedi ki...

Gereksiz tartismalara girmeyin. Bu gece sevinin, yarindan itibaren sampiyonluk icin hararetli tartismalara devam edicez zaten.

http://img212.imageshack.us/img212/9915/kupamanset.jpg

1. Hocam sen de ironi, hiciv falan gibi kavramlardan bihabermissin, neyse bilelim ona gore konusalim bundan sonra. Mehmet Demirkol lafini Borges'in yazisina gonderme olarak kullandim, sen ciddiye almissin, eyvallah.

2. Ben Bobo'ya sallamadim bu mac sonrasi. Bobo ve Holosko'nun katkisini esit gordum sadece.

3. Son haftalarda Bobo cok formda demek amnezidir. Noat derse bunu, ona da amnezi teshisi koyarim.

4. Illa istatistik olarak bakacaksak, Nobre'nin hattrick yaptigi maclar da vardir. Buyuk mac ornegi istersen, Metalist macinda Bobo dokulurken Nobre son 10 dakikada girip Bobo'dan daha fazla katki yapmistir mesela.

Evet Nobre'nin belki tek basina baktiginda bu kadar katki yaptigi mac yoktur; fakat ben de Bobo'nun Nobre'nin yaptigi katkiya esdeger verimli oldugu bir "sezon" hatirlamiyorum mesela.

Benim en bastan beri dedigim o. Bobo daha yetenekli, daha iyi finishing, daha iyi x,y,z,m vs. sahibi olabilir. Benim icin onemli olan istikrardir. Bobo bir mac alir 3 mac verir kotu oyunuyla. Nobre'yi ilk 11'e koydugunda en azindan hava topu toplayacagini, atak baslatacagini, karambollerde verimli olacagini bilirsin.
-----------------------------------
Basa donersek, burada birbirimizi ikna etmeye calismanin anlami yok. Ben Bobo'nun bu mac iyi oynadigini zaten kabul ediyorum, hatta kabul etmeyen yoktur; ama Bobo son haftalarda cok formda demek biraz mubalaga oluyor, onu diyorum.

molosztash dedi ki...

Bobo bu maçta henüz gol atmadan önce kim dedi hatırlamıyorum ama spiker ve yorumculardan "Etkisiz kaldı" diye bir yorum geldi, "Nasıl etkisiz yahu, maçın başından beri hırsla basıyor adam" diyordum. İki gol attı sonradan, ama bence en güzel maçlarından birini çıkardı, gol atamasaydı da aynısını söylerdim.

Ben 10 maç gol atamasa bile Bobo'yu ileri uca koyardım her maçta. Ama Bobo'yu sevmeyen Beşiktaşlılar'ı da anlayabiliyorum. (Biri babam, Jessie'den beter :)) Her maç böyle oynamıyor, adamın formsuzluğu da hiç çekilmiyor hakikaten. Ama dediğim gibi ben çekerim o ayrı.

Bu maçla ilgili parantez: Holosko'nun pasında dokunamadığı topta da, attığı golden birkaç dakika önce Volkan'ın kurtardığı topta da elinden gelenin en iyisini yaptı. Holosko'ya verdiği gol pası muhteşemin de ötesindeydi.

Tello da çok iyiydi, ama maçın adamı Bobo'dur.

delgado emir veren bir dille konuşan sensin, sonra benim üslubumun kötülüğünden bahsediyorsun, sana yazdığım yorumda tamamıyla işi şakaya veren bir dille konuştum, yine de alınganlık yapan sen oldun.. ben buradaki herkese saygı duymasam gelip de bu kadar vakit harcamam zaten görüş bildirmek için.. nerden çıkarıyorsun sizi neredeyse kovmaya çalışacağımı, anlamadım cidden. yine de bir hatam olmuşsa kusura bakma..

shelbyl yalnızca koyduğum smileyden bile ne kadar ciddiye aldığımı anlamış olman gerekirdi.. sen ne kadar takılmışsan aynısını yaptım ben de.. bobo da kral adam, nedir yani anlamıyorum ki.. kabul et abi :)

Çark ediyorum,maçın yıldızı Bobo'dur evet...O nefis topuk pasını kimin verdiğine hiç dikkat etmemiştim,onuda Bobo vermiş meğer.Tam kıvamında,enfes bir pastı hakikaten...

gökhan dedi ki...

bobo inşallah sezon sonunda gider. ben bu kadar verimli ama hakkı verilmeyen başka bir futbolcu görmedim. adam beşiktaş tarihindeki tüm rekorları kırdı ama hala sallıyorsunuz. yok top kalecinin elindeyken pres yapmıyormuş, yok ruhsuzmuş. bi de 4-0 olmuş maçta girip gol attı diye nobreyi överler ya... daha ne diyeyim. bide anlamıyorum, canıyla başıyla mücadele eden yasinlere, bakilere sallayanlar aynı sebeplerle nobreyi beğeniyorlar.

bobonun yerinde olsam 5 dakika durmam bu ülkede...

nwbrn dedi ki...

en eğlenceli an penaltıda "fener gol gol gol" diye bağırmamızdı. ve ardından "üç üç üç" geldi, orda film koptu.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

demek türkiye'nin her yerinde (amerika da olabilir :) ) aynı anda üç üç diye bağırılmış :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo hep böyle faydalı oynasın canımı yesin. bobo / holosko / nobre vs... kim iyi oynayacaksa, kim beşiktaş'ı daha iyi bir futbol takımı yapacaksa o oynasın...

bugün bobo'nun günüdür... bugünü hepberaber kutlayalım..

broker dedi ki...

bobo'nun ii oynamiş olmasina kimsenin lafi yoktur muhtemelen de bütün sezon yatmiş olmasina ben hala aynı derece kılım şahsen...şu maç da 3-4 üstüne uzatilan pancu eziyetine benzemesin diorm kendisi için...

yannz denizli'nin maç sorasi "çok daa farkli olabilirdi" demesi war ki en çok sewindiim golün 4. olmasiyla da tam örtüştü bu durum...

ben şampionlua bu galibiyet olmadan sewinmicektim...orasi kesin...bi de şu aslanlara da ayni muamele yapilirsa o asistsiz kola şampanya olur!

çok özlemişiz be...

helal ya jessie, seni de aldık aramıza.. oo shelbyl beyler, tek kaldınız artık, fazla direnebileceğinizi sanmıyorum, gelin bobo'da anlaşalım derim ben.. bakın orda türbülent bey sinsice bekliyor, kaçırılmaması gerek şampiyonluğun, biz de ikinci olduk mu el ele gideriz artık şampiyonlar ligine..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

shelbyl'i tek bırakmam, kimse bunu beklemesin :) şaka bi yana. bugün sevinelim hakkaten. sonra jokond bana laf ediyor, be adam takımın kazanmış sen hala liverpool'da 5 olur diyorsun diyor :)

Ahahaha, del piero sen bana taktin anlasilan :)

Dayi Bobo bugun cok iyi oynadi. Bobo played very well today. Bobo hat heute sehr gut gespielt. Bobo a joue tres bien aujourd'hui. Daha nasil aciklayayim?

Bak kendimi alintiliyorum:

"Yok Bobo bu mac ruhsuz degildi, hatta uzun zamandir ilk defa bu kadar agresif gordum kendisini."

"Nobre bu mac eksigiyle bu aksamki Bobo'yu kesemez"

"Ben Bobo'ya sallamadim bu mac sonrasi. Bobo ve Holosko'nun katkisini esit gordum sadece." (Yani Holosko da cok iyi oynadi.)

Tamam bak del piero, Bobo iki hafta daha, hatta iki haftayi birak, bu haftasonu da boyle oynasin, 13 numarali formami koydugum sandiktan cikaracagim. (Hakikaten formam 13 numaradir, geyik yapmiyorum.) Dur daha iddiali konusayim; Bobo ayni oyunu iki hafta daha surdursun bikini giyecegim.

Iyice Bobo dusmani bellediniz yahu beni :) Basinin carpitmasi bunlar hep.

Bobo artık yaşayan efsanemizdir.24 yaşında bir takımın en çok gol atan yabancı futbolcusu olmak ne demektir ya.Tekrar ediyoruz:

Bobo'yu satanı biz de satarız.

ben tahmin etmiştim zaten, sendeki gizli bobo fetişizmini.. demek milleten habersiz bobo'nun formasına sarılıp yatıyorsun ha.. öptürecek sana o formayı bobo, meraklanma sen.. hah buraya yazıyorum :)

T. Egemen Gul dedi ki...

Su an ders çalışmam lazım ama çok mutluyum ve biraz yorum yazayim rahatlayim istiyorum.

Once yazıyla ilgili; Yusuf çok çok çok iyiydi. Gerçekten topsuz alanda öyle acaip yerlerde duruyor ki, defansın bir gözü Yusuf'un üstünde oluyor genelde.
Hakan kesinlikle özgüvenini tamamen yitirmiş durumda. Sen bu takımın zamanında birinci kalecisiydin ve şu an oynadığın maç Turkiye Kupasi Finali. Biraz kendine güven yahu. Biraz o kaleyi korudugunu hissettir hem takım arkadaşlarına hem taraftarına. Ama yok. Hakan'ın değişikliğe ihtiyacı var. Oynaması gerekiyor. Tekrar güvenini kazanması gerekiyor. Yoksa Fevzi gibi olacak. 8 tane yemiş olabilirsin 14 tane de yiyebilirsin. Ama aklında hep ben 8 tane yiyebilirim varsa o çizgi üstünde duramaz, top çıkartamazsın. Hakan'i bu yuzden artık takımda istemiyorum ben. Gerçi bu benimle alakalı bir durum değil ama nacizane gorusumdur.

Gokhan Zan'i ozellikle 5 dakika falan seyrettim. Cok acayip bir oyuncu. Cok farkında sahada olan bitenin. Fakat yanlış kararlar veriyor. Çok komik hatalar yapıyor ve sanırım bunun sebebi konsantrasyon eksikligi.

"Tello, yeterli ya da yetersiz, Delgado'nun yaptığı işin 10 mislini yapar. Delgado'nun takıma bir daha girmemesi, en azından bu sene için, ki kalan maçlarda taktik de değiştirmeyeceğimize göre, çok hayırlı olacaktır" yorumuna hayran oldum. Ve benimle aynı fikri paylastigin icin cok sevindim.
Nobre'yi tribundeki herkes ozlemis. Bayagi bi kufur yedi kale arkasi tarafından, anlayamadığım bir şekilde. Grupça küfredenler vardı Nobre'ye. Komik bir girişimdi ama kimse engellemedi çok ilginçtir.

Penaltı pozisyonunda Çarşı'nın bulunduğu bölgeden "Oooo" sesleri yukseldi. Sonra butun taraftar katıldı buna. Ama ben hiç hoşlanmadım. Rakibin aşagilanmasindan da hoşlanmadım. Ama ben de aşağıladim, sanırım tribun ve sürü psikolojisine kurban oldum o an. Sonra sahadaki oyuncularimiza ayıp ettigimizi dusundum. Sonra da ben maçtan koptum zaten :)

Maçtan sonra Bobo'yu maçın adamı seçtiler. O an ön taraftan bi adam "sikerim bobo'yu rodrigo gonlumun adamısın" şeklinde yakarışları inanilmazdi. Herkes şoka girdi ve çıktı. ---

Ayrıca Rıdvan'ı izliyorum şu an. Bir arkadaş Rıdvan'la ilgili bir posta yazdı dun. Haklıdır kendisi, Rıdvan hakkaten yavşaktır ve Fenerlidir. Butun yorumlarında da Fenerlidir, "iki takım da ikinci kalecileriyle oynadilar, rüstü'yle hakan arasında pek fark yok ama volkan demirel ile babacan arasında daglar kadar fark var, besiktas bu yuzden kazanmistir" dedi az once, siktir lan demek istiyorum kendisine. Besiktas kazanmamış, Aragones maçı vermiş, Fenerbahçe isteksizmiş. Bunlar Rıdvan'ın şu ana kadar söyledikleri. Çıkar şu formayı artık Rıdvan!

Jokond dedi ki...

bak şimdi yine hatırlattın sinirim tepeme çıktı jessie. o günden beri sinirliyim sana hala geçmedi.

Hocam ben forma numarasini Miguel'den esinlenerek sectiydim, sonra Bobo'ya denk geldi :P

Egemen ben Hakan'in kotu oynadigina katilmiyorum pek. Bence Hakan Rustu gibi bir tutor'i oldugu icin sansli; ve de Aykut'tan, Babacan'dan falan daha cok guven veren bir kaleci. Bugun Carlos'un sutunu, yakin mesafeden Semih'in topunu falan gayet iyi cikardi. Yan top zaafi var; bir de topu nereye celmesi gerektigini ogrenmesi sart. Fevzi kadar guven bunalimina girmez ama, bugun bana oyle bir izlenim vermedi. Tabii ben ekran karsisindan izliyorum, sen staddan izliyorsun; o acidan senin yorumlarinin da gecerlilik payi vardir muhakkak.

Bir de, bak Nobre'ye kufur ediliyor, sonra bir de "Neden Nobre'nin yaninda duruyorsun?" diye soruyorlar. Bobo'ya bir kere kufur edildi mi su tribunde? (Retorik degil bu soru, hakikaten edildi mi ki?) Benim Bobo takintimdan daha takintili elemanlar varken, ben o formayi opup koklamam arkadas :)

T. Egemen Gul dedi ki...

Yorumları okudum ve çoğu tartışmayı gereksiz buldum. O yüzden onlara birşey diyemeyecegim fakat "üç üç üç" şeklinde FB'nin gol atması için bağrılmasına da çok uyuz oldum ben. Yaa tamam, anladık dalga geçiyorsun ama sen aynı zamanda futbolcularına da ayıp ediyorsun.

Birkaç şey kameralardan kaçtı sanırım ama Yuki daha iyi soyleyebilir belki. Alex, Carlos yada Deivid'ten biri golden sonra Kapalı'ya doğru meşhur "bu kol size girsin" hareketi mi yaptı yoksa açıktan ve kale arkasından bu şekilde mi algılandı?

Futbolcularimiz gollerin 3'unu BJK taraftarının oldugu kaleye attı. Fakat her 3 golden sonra da Kapalıya dogru kostular ve biz de salak gibi kendi aramızda sevindik. Maçtan sonra da kale arkasının gobegine, Carsi'nin icine doğru koştular ve butun formalari oraya firlattilar. Daha sonra tekrar kapalıya yoneldiler ve açık'a gelmediler. Kupa seramonisinde de en son açık'a gelip 2-3 dakika takıldılar. Fakat Holosko nasıl eglenceli bir adam anlatamam size. Nasıl mutluydu. Koçum benim yaa..

Son bir şey daha, Zapo'ya diyaframım kasılana kadar bagirdim ve duydu. Yavrum cikar ver su t-shirt'u dedim. Gelirsem alamazsin tarzi bir isaret yapti. O yüzden diyorum ki Zapo'yu gondermesinler lan, cok iyi adam amuha goyyim, cok sevdim ben bunu lan. Giderse de gelsin Izmir'de bir gün misafir edeyim, Kordon'da birer kahve içer, Güzelbahçe'de balık yeriz lan.. Aferim Zapo.

allah allah, sorunun cevabı bir üstteki yazıda var ya shelbyl.. bir kere küfredildi mi diyorsun bobo'ya, adam maçın oyuncusu ödülünü alma esnasında küfür yemiş, saygıyla andığım bir şahıs tarafından ve tasdikleyenler olmuş onu anlaşılan.. herif iyiyken yaranamıyor size(seni kastetmedim bak kızma hemen) ben daha ne diyeyim..

Kitlesel küfür vs. bireysel küfür.

Neyse olm çok sıktık lan konuyu değiştirelim bence.

Lost'un sezon finali var bu akşam... Olmadı bu.

size akşam da, bize sabahın körü.. sabahlar olmasın diyecez artık. prison da bitiyor zaten yakında, yeni dizi lazım bize..

T. Egemen Gul dedi ki...

@Shelby

Hakan kotu oynamadı zaten. Oyle birsey demedim. Yedigi golde pasın verildigi anda topa yan yatıp alabilme sansi vardi, bilmiyorum kameralardan nasıl gozukuyordu fakat ben tam izahdaydim ve boyle gordum, hala da tekrarını seyretme sansim olmadı ama pası bekledi, pas atıldı yatmadı, sutu bekledi, sut atıldı ve golu yedi. Bu bile özetliyor ne anlatmak istedigimi. Bence de Hakan, Rustu acisindan cok sansli; ve de Aykut'tan, Babacan'dan falan daha cok guven veren bir kaleci fakat golden sonra bir pozisyon oldu. Geri pas attılar. O kadar geri çekildi ki topa vurmak için neredeyse top dışarı çıkacaktı, bunlar tehlikeli hareketler ve taraftar o kadar homurdandi ki resmen golu cagirdik yav. Sonra millet tribunde "lan Goztepe'nin kalecesi bu adamdan daha iyi" falan diyor uyuz oluyorum.

Bobo'yu severim. Mukemmel bir maç çıkarmış olabilir. Ama daha onceki goruslerimi bir maçla değiştirmem. Bobo'yu kesinlikle gondermemiz lazım. Çünkü bir maçla onun aklının Beşiktaş'a geri donecegini düşünmüyorum. Bobo önüne bakmak istiyor. Tanınmak istiyor. Ve bunları da hakediyor. Sanırım düşüncesi de "abi Beşiktaş'da olmuyorsa başka yerde olsun" şeklinde. O yüzden Bobo'dan bize yar olmaz.

Bilmiyorum sen Bobo'yu nasıl değerlendiriyorsun ama ben bu şekilde düşünüyorum.

Fink'li Frankurt kendi sahasında 5-0 yenilmiş.Maçı izleyen var mı demiycem tabi ki :)

Egemen hocam bir daha Bobo dersem toplu küfüre maruz kalacağım, o yüzden ben haftasonunu bekliyorum konuşmak için. (Ama katılıyorum sana.)

T. Egemen Gul dedi ki...

Lost'un sezon finali oldugunu bana bu saatte hatırlatan pek muhterem "Shelby" insani, yarın saat 11.30'da Ispanyolca sunumum ve sabah 8.30'da "Future Design: Transportation" şeklinde 2000 kelimelik essay yazmam gereken bir mid-term'um oldugu icin bu pek muhtesem hatirlatmanizdan dolayi size sonsuz teşekkürlerimi iletmek istiyorum.

Evet.

Hocam del piero'ya yaranamadik aksamdan beri, bir de seni karsi saflara alirsak halimiz nice olur?

(Bizim bir 100 kusur post'luk geyik thread'i vardi, ona dogru yoldayiz. Mutluluk boyle birsey olsa gerek..)

T. Egemen Gul dedi ki...

Beyaz tişört, siyah şort kombinasyonu nasıldı ama? Ulan çok mutluyum yav.

Bi de

Din
Iman
Besiktas
Ulan

şeklindeki formalar satışa çıkmış formalar mıdır, muhtemelen official değildir ama unofficial mıdır? Maçtan çıktıktan sonra rahat 8-9 kişinin sırtında aynı şeyi okudum ben..

T. Egemen Gul dedi ki...

http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0,9994146&id=12&galeriid=6594#galeriStart

linkindeki pozisyonda Sivok sarı kart gordu mu? Bir de benim bu sorunun cevabını tribündeki kimseden alamamam da sanırım gecenin tek fiyaskasoydu. :)

jose dedi ki...

neysekı 5-1 falan olmadı o bize mahsus..uefaya tesaduf dedıler 5i yediler:)

6-1 ya da 4-1 bitsin istemiştim açıkçası:)

Starks dedi ki...

Mactan once Denizli bu macin onemini ve aksi bir sonucla taraftarla arasindaki bagin nasil kopacagini iyi biliyor demistim. Cok konsantreydi, takimi da bu kez cok iyi hazirlamis.

-Fener madalyalarini almaya geldigi zaman arkadan zor da olsa Tayfur'un sesi duyuldu."Arkadaslar alkisliyoruz, hadi." diyordu Tayfur. Alex ile madalyalarini almaya baslarken Besiktas'li futbolcular alkislamaya basladi. Tesekkurler Tayfur, kaptanliga ne kadar yakisiyor idiysen, oraya da o kadar yakisiyorsun. Seni orada gormek bana guven veriyor.

-R. Carlos'un frikiginde Hakan topu iyi cikardi, fakat o nasil barajdi oyle? Bazen kaleciler topu gormek icin baraj kurdurmaz, hic baraj olmasa boyle yaptirdi diyecem ama degil, Cordoba'nin ilk maclarinda kurdurdugu bir baraj ve yedigimiz gol aklima geldi.

-Show Tv'de Feyyaz'dan macin yorumu geldi. Durum 1-0'di, Melih Gumusbicak "hocam Bobo'nun kupa maclarinda 18 golu var, bu macta bir gol atarsa, sizin Besiktas'taki kupa golu sayinizi gececek".

Feyyaz: Insallah! Yani benim icin bir sorun olmaz da, Fenerbahce icin buyuk sorun olur!.


Omer "Hobbit" Guvenc de yine tarihi gunlerinden birini yasadi. Mac sonrasi Denizli'ye ilk sorusu:

-"Hocam kupayi aldiniz. 3 aydir takimin basindasiniz, bu kadar surede bekliyor muydunuz?

-3 ay mi? Omer, 2. yari baslayali bile 4 ay oldu.

Kupa toreni sirasinda Demiroren'e: Sayin baskan bu kupayi aldiniz, artik bir tanesi yeter diyor musunuz?

Maca gelince... Besiktas takim olarak bu maci istedigini gosterdi. Nobre'siz bir takimla ilerde basmadik ama dogru orta saha oyunculari Fener'e kritik bolgede top yaptirmadik. Bobo'nun ilk yarida kacirdigi pozisyon girse Denizli'nin plani cok erken islemeye baslayacakti.

Bu pozisyonda Bobo'nun elestirilmesi normal, fakat agir cekimlerde mesafenin cok yakin oldugu ve Holosko'nun biraz sert gonderdigi gozuktu. Bu pozisyonda mesela bir Martins olsa sagla basarken sol ayagi ile hamle yapmaya calismaz, sag ayagi uzerinde atlayarak dokunurdu.

Bunu ondan beklemek biraz haksizlik olur fakat attigi golleri beklemek hakkimiz ve cok guzel anlarda geldi.

Maci once Show'dan izledim, gece tekrarini da Lig tv'den. Yedigimiz golde hatayi Sivok'a kesenler olmus, birkac yerde de boyle sozler gordum.

Deivid'in onune uzun top atildigi andan itibaren Gokhan Zan'i izleyin. Topa gitse ya taca vuracak ya da Deivid'i tac cizgisine dogru sIkIstiracak ama o kontrol etmesine ve ceza sahasina girmesine izin veriyor.

Ya sonra ne yapiyor, rahatca ayaginin disiyla orta yapmasina izin veriyor. Defans oyuncusunun en onemli gorevi orta yaptirmamaktir, yapsa bile bunu olabildigince zorlastirmali ve istedigi yere gondermesini engellemelidir. Zan'in Deivid'in karsisinda aldigi pozisyona bakin.

-Holosko uclu forvetin kanatindaki modern bir forvetin nasil oynamasi gerektiginin dersini verdi. Orta sahaya ve savunmaya muthis yardimci oldu, delici kosularla rakip defansi devamli diken ustunde tuttu. Manchester'da Rooney kanat forvet oynadigi zaman ne yapiyorsa onu yapti. Ferguson'un deyimi ile "fantastic work rate".

-Cisse son haftalarda oldugu gibi yine ona yakisan sekilde oynadi.

-Delgado'nun sahada olmadigi her mac Tello iyi performans veriyor. Bunun uzerine daha once bazi seyler yazdim, bu konu iyi incelemeli.

-Barcelona'da Henry''nin nasil bu yastan sonra kanat forveti oldugu ve cizgide gidip gelmesi ovgu aliyorsa, Yusuf'un da bu yastan sonra cizgide yaptiklari, elinden geldigince savunmayi da yapmaya calismasi alkislanmali. 70. dakikada yalandan degil, inanarak yaptigi pres ve onun sonucunda maci koparan gol ise bircok futbolcuya ornek olmali.

-Denizli'nin mac sonrasi saha kenarindaki vakur durusu, Omer Guvenc'in sacma sapan sorularina verdigi olgun, sakin cevaplar da hep biz Besiktas'lilarin gormek istedigi teknik direktor durusu. Rakibe saygi duyan ama Besiktas'in gucunu ve buyuklugunu her zaman hissettiren bir durus.

-4. golde Bobo'nun verdigi topuk pasi icin ise osylecegim sey su:

Topuk pasi vereceksen boyle vereceksin!

Kizim sana soyluyorum, gelinim sen anla!

Pamukk dedi ki...

Toramanın arka adalesi çekmiş ondan fazla dolanmamış, bir de madalyası kayıpmış ..

Delgado'yu orda görmeyi bende çok istedim...

gregor samsa dedi ki...

bobo iki gol bir asistle çok faydalı oldu.hatta maçı kazandırdı fakat ileride hiç bir şekilde hücum pres yapmaması da çanımıza otu tıkıyordu maç 1-1 giderken.

delgado dedi ki...

alessandro del piero, sana iki defa anti-tez sununca sen de iki defa nickim ile ilgili gönderme yapıp-net bi cevap alamayınca alındım, tamamıyla mizah düşünerek yazdıysan gerçekten özür dilerim, benim kusurum.

yine de bobo'yla ilgili olumsuz düşünenlere de saygı duy bence, burda hiçbir beşiktaşlı hiçbir futbolcusuna önyargıyla yaklaşmak istemez, en prensipli ve en sıkı jessie bile bugünü "bobo günü" ilan etmiş :)) ama dediğim gibi ben hala beğenmiyorum, bobo beceriksizin teki olsa hiçbir şey demem. ama brezilya a milli takımına seçilmiş bi futbolcudan bahsediyoruz, hem de daha 23 yaşındayken. bu da demektir ki, bu oyuncu beceriksiz biri değildir. ilk geldiğindeki savaşçı-yıpratan halini de biliyoruz biz bobo'nun, son 1,5 sezonda adam fizik olarak hepten düşmüş, hızı, hızlanması azalmış resmen ya.

eğer takım kazanması gereken bir maçta mahkûm oynuyorsa, bunun sorumlusu çoğunlukla bobo-ve üzerine gitmeyen antrenör(ler)dedir belki de. finalin çoğu bölümünde de böyleydi, bobo savunmada çoğunlukla ayakkabısını bağlamakla ve topu takip bile etmeden yürümekle meşguldü, ha dersiniz adamın daha 20.dakikadan dili dışardaydı; işte bu da kondisyon-fizik eksikliğine delalettir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence şu brezilya milli takımına seçilmiş lafını bir yere bırakalım. bir de liverpool'a gol atmasını.

bunlar bobo'yu daha iyi oyuncu yapmıyor. serdar özkan da milli takıma seçildi. daha iyi bir oyuncu mu oldu? veya bobo seçilmeseydi daha kötü bir oyuncu mu olacaktı?

performansına göre değerlendirelim. çünkü milli takım olayları son derece karışık işler. menajerler, araya giren adamlar, transferden komisyonlar, teknik direktörler falan karışık.

1 kere seçilip kadroya alınmamış olması da bu tezimi biraz doğruluyor.

tamam milli takıma herkesi seçmezler de, temel bobo savunmasını "brezilya milli takımına seçilmiş oyuncu" ekseninde yapmayalım. biliyoruz ki bobo o kalitenin oyuncusu değil. o kalitenin oyuncusu daha 17 yaşında milan'da oynuyor zaten.

delgado dedi ki...

brezilya milli takımına seçilmesi bobo'nun kalitesinin-yeteneğinin işareti olmaz belki ama, milli takımına seçilmenin kalitenin işareti olmaması da, bobo'nun kalitesiz-yeteneksiz olduğu anlamına gelmiyor. bobo sahada elinden geleni yapıp, vurdumduymaz olmayıp kendisini geliştirmek için (hatta gerilemese bile olur) çaba sarfettiği anda onu bu derece eleştirenler kalmayacaktır zaten. ama anlaşılan çok şey istiyoruz kendisinden...

delgado dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
delgado dedi ki...

dediğin gibi temel savunmanın bu olmaması gerektiği doğru, ama şu anda "liverpool'a gol atmış adam" ve muhtemelen 1 yıl sonra "bize kupa kazandırmış adam" savunmalarından ne olursa olsun çok daha mantıklı bir savunmadır ;)

Yorum Gönder

Ara