.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Mayıs 2009 Cuma

I Have A Dream

I have a dream; aslında paran olacak eve bilardo masası alcaksın.. Değil tabi ki diyeceğim. Bu hafta Eskişehirspor-Antalyaspor maçındaki golleri görünce biraz gaza geldim, ne yalan söyleyeyim. Hayal o ya, bizim Batuhan çocuk yaşta yaşadıklarının ardından kiralık olarak gittiği Eskişehirspor'dan tam bir profesyonel olarak dönüyor yuvasına. Doğum tarihine bakıyoruz, 24 Nisan 1991. Haylazlıktı, şımarıklıktı derken bir de bakmışız ki 20 yaşında Beşiktaş tarihinin en genç kaptanı oluyor iki sene sonra. Peki Batugol'ün arkasında kim mi var? 13 ocak 1995'te dünyaya gelmiş olan yeni solağımız, Muhammed Demirci. Batu kaptanlığı aldığında o da henüz daha on yedi, on yedi, 17'ymiş... Bekle ki olgunlaşsın ekolünden değil, çıkar çıkmaz çakan genç futbolcu ekolünden başlıyorlar takımı sürüklemeye. Kim bilir arkalarını orta sahada Necip Uysal süpürüyor, Batu'nun yanına Nihat Kahveci geliyor, "Özkaymak Forveti" oluşturuluyor vs vs vs..

Başkalarının gerçeklerinin bittiği yerde bizim hayalimiz böyle başlar ve hemencecik biter. Tekrar gerçeklere dönecek olursak; Beşiktaş U-14 Akademi Takımı bugün Bucaspor'u 3-0 yenerek Türkiye şampiyonu olmuş. İki gol, Muhammed Demirci'den. Tebrikler emeği geçen herkese.Bizim Mami videoda da göreceğiniz üzere bayağı büyüyüp, serpilmiş. Berbere de "10 numara saçı kes abi" demiş anlaşılan. Beşiktaş adına son yılların en heyecan uyandırıcı wonderkid'i yavaş yavaş ayak seslerini duyurmaya başladı, bakalım filmin devamı nasıl olacak?..

13 Yorum:

Amerika'da bir adet devlet universitesiyle anlasma yapacaksin. Bu cocuklar bir sene dil dersi vs. alacaklar. Bir yandan da, o universitenin futbol takimiyla antrenmana cikacaklar. Hem dunyaya bakis acilari degisecek, hem disiplinli, kusana kadar antrenman ne demek onu ogrenecekler, hem de yabanci dil ogrenecekler bir tane. Kondisyon, hirs ve azim deposu olarak geri donecekler.

Benim cozumum bu. Demiroren duy sesimi.

Hem sporcu bursu da alirlar. Mental olgunluk saglarlar. Ama partilere gitmeleri yasak olacak, o bozar adami.

okka dedi ki...

2. gol şahen.o nasıl bir sol ayaktır öyle.Bu jenerasyon sağlam geliyor.inş bozulmadan a takıma gelirler.

molosztash dedi ki...

o çocuklara üç sezon öncesinin dandik formasını giydiren zihniyet utansın yaa...

bu arada golleri izlemedim ama izlediğim kısımda Muhammed'in pasları, oyun hakimiyeti gerçekten süperdi.

Umarız bozulmadan A takıma kadar gelir.

Batuhan konusunda biraz umutsuzum sanırım. Çok yetenekli ama görmek lazım.

Serdar Özkan'ın en büyük zararı wonderkid umutlarını söndürmek oldu sanırım.

EnisteKolaKoy dedi ki...

Bu cocuk 14 yaşında, bence yeni stadın açıldığı sezon Mami a takımda yer almalı mutlaka. 16 yaşında bu çocuk çatır çatır oynar bence.

purplepurple dedi ki...

muhammed olduğunu bilmeden izledim. 13 yaşında veledin adamın üstünden top aşırtmış, zidane çalımı atmış vs olması önemli değil, umut veren futbolcu budur işte, 2 golde de profesyonel futbolun üst düzey futbolcularının vuruş tekniği var dedim (evet iç sesim böyle düzgün cümleler kurar haha) muhammedin medyada ses getiren 'debut' videolarından 10 kat daha güsel bişey bu.

batuhan'dan da futbolculuğu konusunda hiç de ümitsiz değilim. ama adam olur mu bilmem

Swift dedi ki...

3.gol, yani Muhammet'in attigi 2. gol cevheri gosteriyor. Denge, top hakimiyeti, zeka, vurus teknigi.. hepsi var.

Bu arada bence artik acilmasi ve tartisilmasi gereken konular.

Ankaragucu maci topigi.

Cisse kalsin mi gitsin mi topigi.

Takim Delgado'lu mu Delgado'suz mu daha verimli oynuyor topigi.

Adsız dedi ki...

Acilen kanada aktarılmalı

carlito dedi ki...

Delgado'ya e-mail-msn-facebook-fax-tel vs. yoluyla ulaşabilen varsa acilen bu çocuğu izlettirsin kendisine, belki biraz futbol öğrenir...

Adsız dedi ki...

bahçeşehir üni. ile anlaşma yapıldı zaten.

Yok Bahcesehir kesmez, NCAA ruhu girecek elemanlarin kanina, ancak oyle.

carlito dedi ki...

Bu arada sanırım Muhammed İ.Toraman'ın kuaförüne gidiyor ve hatta ''Toraman abimin saçının aynısını yap abi'' diyor :) Çok benziyor gerçekten de...

tearkan dedi ki...

ilerde batuhan arkasında yüzüncü yıldaki sergen misali forvete destekçi muhammet.. onların arkasında da üçlü ortasahada necip uysal, cumali bişi ve onur bayramoğlu ile metin-ali-feyyaz dönemindeki gibi özüne dönmüş bir beşiktaş... çok şey mi istiyorum acaba???

Yorum Gönder

Ara