.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Helal Olsun Gökhan Gönül

Gökhan Gönül bence Arda Turan'la birlikte ligimizin en iyi Türk oyuncusu. Elbet bu cümleden "dünya yıldızı" gibi anlamlar çıkmasın ama bu ligin en iyi oyuncuları bunlar. Dün maçtan önce Fenerbahçe'nin 2. stoperi üzerine bayağı kafa yorduk. Ben Selçuk'un oraya çekilmesi ihtimali üzerinde durdum. Sonra dizildiler ve şaşkınlıktan sadece Gökhan'a bakmaya başladım. Kendisi ciddi ciddi stoper oynamaktaydı, döndüm ve "Aragones gitmek istiyor" dedim. Neticede ne olursa olsun uzun bir süredir stoperde görev almamıştı ve ciddi bir fiziki dezavantajı vardı. Her ne kadar Bobo'nun eli belinde halinin rahatlığıyla oynayacak olsa da, neticede İnönü deplasmanına Gökhan - Yasin tandemiyle çıkmak oldukça radikal bir karardı. İşte bir futbolcuyu iyi futbolcu yada büyük futbolcu yapan detaylar burada gizli aslında. Gökhan Gönül antrenmanlarda stoper oynamanın inceliklerine ve gereksinimlerine o kadar çalışmış ki, bize bir sağ kanat oyuncusundan bir maçlığına nasıl stoper olunurun dersini verebildi. Bobo'yla yan yana durduklarında 20 santim fark vardı. Temel soru Gökhan'ın nasıl hava topu alacağıydı. Maç boyunca Gökhan bir hava topu bile vermedi oysa ki. Neden mi? Nedeni basit; Bobo eli belinde, bulunduğu yerde zıplarken Gökhan zamanlamasını ayarlayıp 2-3 metre mesafeden hız alıp çıktı her kafa topuna. Her çıkışında da Bobo'nun yarım metre üstünde vurdu kafayı. Demek istediğim şu ki, futbolda her zaman kendi alışmış olduğunuz bölgede oynayamayabilirsiniz. Bazen Bobo gibi bir forvet olmanıza rağmen sol önde oynayabilirsiniz. Futbol arenasında yer almanız ve büyümeniz için bu mevkilerin gereksinimlerini en iyi şekilde çalışmanız gerekir. Dünya futbolunda isim yapmış çoğu futbolcu bazen şartlar gereği asli pozisyonunun dışında değerlendirilip başarıyı öyle kazanmıştır. 30'undan sonra tekrar doğan Henry de pekala bu örneklerden biri olabilir. Bize ise bu noktada 90 dakika boyunca kendi artılarını ve eksilerini bilip, onları kapatma veya öne çıkarma konusunda "çalışıp" çok başarılı bir performans gösterdiği için teşekkür etmekten başka bir şey kalmıyor.

8 Yorum:

Malvinas dedi ki...

Emre Yazıcıol söylemişti Tenisçi Nadal için; "Nadal'a, 2012 olimpiyatları için seni yüzme müsabalarına sokacağız, İspanya'nın kaderi buna bağlı mutlaka derece alamlısın deseler, o Nadal ne yapar eder 3 sene boyunca çalışır ve o müsabakalara katılır, ve kimse de dereceye giremeyecek diyemez, böyle bir spor mantalitesi var" demişti. gerçekten de bazı sporcuların salt spor mantığıyla bu işi yapmadığını biliyoruz.

Gökhan Gönül bunlardan biri. Tam bir futbol emekçisi. İdda ediyorum en az bekte oynadığı kadar sağ açık ve orta sahanın ortasında da oynar! Sporculuk böyle bir şey sanırım.

Sporculuğuna ve sahadaki emeğine saygı göstermemek aptallık olur!

gregor samsa dedi ki...

türkiye'de avrupa'da en fazla yapbilme potansiyeli olan oyuncu mehmet topal'dır.
ayrıca gökhan sırıtmadı ama biz de gökhan'ı hataya zorlayamadık.

arif dedi ki...

mehmet demirkol aksam sacmalamıstı semih su an en iyi türk oyuncu diye ama hakan sükür ayarı hemen verdi arda diyerek gökhan gönül bence görev adamıdır en iyi türk oyunculardan biri değil kim zorladı ki maç boyunca gökhanıda mükemmel performans sergiledi diyorsunuz yapmayın allah askına

"gökhan gönül bence görev adamıdır en iyi türk oyunculardan biri değil"

Tam olarak bu mantaliteden hoslanmiyorum, bu mantalite beni deli ediyor.

Gorev adami bir oyuncu en iyi oyuncu olarak nitelenemez mi yani? En iyi oyuncu illa ki yeteneklerine hayran kaldigimiz, 3 calim 5 golluk sut cikaran adam midir?

Ben goruyor ve arttiriyorum; en iyi uc Turkiyeli oyuncu Servet, Mehmet Topal ve Gokhan Gonul'dur. Benim icin iyi oyuncu, mevkiisinin geregini her mac yapan, adini her zaman guvenerek ilk 11'e yazacagim adamdir.

arif dedi ki...

görev adamı demek mevkisi neyi gerektiyorsa onu oynayan futbolcu demektir ya da stoperken sağ açık sağ açıkken stoper ön liberoyken forvet arkası oynayandır.Gökhan gönül görev adamı derken kötü bir tanımlama mı yapmış olduk.Görevini layıkıyla yapan adam demek istedim.Ancak bu adamdan mehmet topallar ardalar falan varken en iyi türk oyuncular kategorisine sokmak biraz abes kaçıyor bence.Hakan balta ne ise gökhan gönülde odur benim nazarımda

Ben anlatamadim galiba.

Mehmet Topal ve Arda, Gokhan Gonul'den neden tartismasiz daha iyi senin icin? Gokhan Gonul niye en iyi olamiyor?

Istikrarsa istikrar, defansif yetenekse defansif yetenek, hucuma katkiysa hucuma katki, hizsa hiz. Ne bekliyoruz mesela bu adamdan "En iyi Turk oyuncular" arasina girmesi icin?

Ben de diyorum ki, bu mantalite hicbir zaman bir "bek"i en iyi oyuncular arasina sokmayacagi icin Turkiye'den bek cikmiyor.

Gökhan dedi ki...

bence arda ile ya da bir başka oyuncuyla birlikte değil tek başına ligdeki en iyi türk oyuncu gökhan gönül.geçen sene yaptığı bindirmelerle kaç tane asist yaptı,sıkıntılı giden maçları fb için açtı.bu sene hücum yönü o kadar ön plana çıkmadı buda da genel olarak fb nin geçen seneye göre cok daha kötü olması ile alakalı.savunma yönü desen o da çok iyi,kademeye girer,hızlıdır,fiziksel dezavantajına ragmen hava toplarında elinden geleni yapar.şu an için rakiplerimizden oynayan oyuncualr arasında beşiktaş ta olmasını isteyeceğim ilk adamdır g.gönül.

Yorum Gönder

Ara