.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Mayıs 2009 Perşembe

Fatih Tekke...

Zenit'ten ayrılmak üzere (diyorlar), 32 yaşında... Sürekliliği olan bir forvet -idi-... Zenit'te çok fazla maçını izleyemedim. Son dönemde BATE ile oynadıkları Şampiyonlar Ligi maçındaki oyunu ve attığı enteresan gol dışında, benim aklımda pek bir şey bırakmadı... Trabzonspor'a giderse, bayrak adam olarak kariyerini sonlandıracak muhtemelen... Beşiktaş'a gelirse, form çizgileri fena şekilde değişken Bobo ve Holosko'nun alternatifi olabilir. En önemlisi takımdaki yerli oyuncu nüfusundaki kalitesizlik problemini aşma adına çok önemli rol oynayabilir. Öte yandan, yaşı itibariyle, "illa genç olsun"culara ters gelebilir. Ropörtajlarında bazen sergilediği tavırlarla ve daha önemlisi garip saç modelleriyle de benim gibi "saçınla başınla oynayacağına, kaşını gözünü oynatacağına topunu oyna lan" takıntılılarına uymayabilir. Ama Fatih Tekke iyi futbolcudur, daha önemlisi benim kendisini canlı izlediğim maçlardan aklımda bıraktığı üzere dönemin en iyi Türk forvetidir. Hala yapabileceği şeyler var gibi... Söyleyecek bir şeyleri olanlar yorum yaparsa sevinirim...

23 Yorum:

Sayın Mansimov lütfen bize Rusya'dan vagner love'i getirin.Abramoviç'le olan yakın ilişkinizi biliyoruz.Bu sene Rusya'dan en az bir yıldız transferi bekliyoruz.

theotheo dedi ki...

mansimov yerleri silemez beşiktaş'ta. wagner love' getirecek ha?

Bulent dedi ki...

theo'ya katiliyorum, Besiktas'ta yerler o kadar pislendi ki, Mansimov silemez. Ancak bu kadar pisletenler temizleyebilir.

tathar dedi ki...

yuki'cim tekke gelirse bence de iyi bir transfer olur.

Bellamy. dedi ki...

ben de gelmesini isterim fakat 8-9 milyon euro gibi bahisler geçio ücretinde. en fazla 2-3 verip de alırlarsa olabilir. batuhan'ın gelmesiyle forvette bi şişkinlik de yaşanabilir. ayrıca bobo'nun şu formunda hemen gönderilip yıldız bir transfer yapılması gerektiği kanaatindeyim son olarak.

bu adam bi kaç maç holosko-nobre beya bobonun hatta başka bi yabancı alınırsa onun yedeği olarak kalırsa problem çıkarır. türkiyeye gelirse de ilk 11 oynamak için gelir. açıkcası ben fatih tekkeyi beşiktaşın esas forveti olarak görmek istemem. geleceği olan genç bi adama yatırım yapılması taraftarıyım.

purplepurple dedi ki...

istemem babacım iisteemem

ben zaten bu fatih'i iyi dönemlerinde de beğenmezdim

baktım şimdi, 2005'te böle yazmışım, şimdi isteyeceğim. brrrrrr.

'türk futbolunun gelmiş geçmiş en overrated futbolcularından biri. iyi bir rakibe karşı iyi futbolunu görmedim. bazen çok zor golleri atabiliyor, tek artısı o. kaptırdığı topun peşinden koştuğu bile nadirdir.'

bir trabzon maçında fatih tekke silah sık bize tezahüratından sonra bu transfer bitmiştir .

mehmet yıldız da o.ç tezahüratınadan sonra aynı akıbete uğramıştır .

nokta .

kveldsmork dedi ki...

Altay dan sonra gelseydi tamamdı ama.şimdi klübede bekletmek için zor bi karekter olur.direk oynar mı,türkiyede oynar.dışarıda zor taşır.eldekiler taşıyor mu sanki sorusu gelir.hayır.

SİYAH ULAN! dedi ki...

uygun bir bonservis bedeli ve uygun bir maaşla gelecekse bir alternatif olarak düşünülebilir, ama o kadar uygun bir paraya geleceğini düşünmüyorum + diğer arkadaşların da dediği gibi ilk 11'de sürekli oynamazsa arıza çıkarması muhtemel bir profile sahip. o yüzden pek sıcak bakmıyorum ben bu transfere..

EnisteKolaKoy dedi ki...

bobo ve holosko alternatifi olarak pahalı kaçar bence. onun yerine taner gülleri'yi almak daha mantıklı bence.

erncntr dedi ki...

çok büyük futbolcudur.bir kere bir forvetin sahip olması gereken bütün özelliklerine fazlasıyla sahiptir.ama beşiktaşın aradığı mevkiinin oyuncusu değildir.bu takım yıllardır yedek klübesinde 4-5 m euroluk forvetler oturtuyor ama sol bekte tek alternatifle sezona başlıyor.tek isteğim iki tane iyi bek oyuncusunun takıma kazandırılması.bundan sonrada bas bas bağıran bir sağ açık eksiğimiz var ki mehmet topuz ismi benim için halen rüyadır.bu yüzden fatih tekke beşiktaşın transfer listesi için realist bir hedef değildir.nobrenin holoskonun batuhanın olduğu bir hucüm hattı her kulvarda iş yapar gerisi sağlam olduktan sonra.

krasotkin dedi ki...

bu yaş mevzuunu tekrar bir gözden geçirmek, akıl havsala dahilinde yeni bir konuma oturtmamız gerektiği kanaatindeyim.

bundan 10-15 sene evvel özellikle Almanya'dan artık kariyerinin sonuna gelen, hatta Aumann örneğinde olduğu gibi futbolu bırakıp allemle kullemle Türkiye'ye getirtilen futbolcular yüzünden 30 yaş üstüne karşı bir tavır geliştirdik.

Ama günümüze geldiğimizde artık beslenme midir, antrenman programlarındaki gelişme midir, neyden kaynaklandı bilmiyorum ama futbolcuların kondisyonu öyle yaş faktöründen dolayı keskin düşüşler yaşamıyor. iyi çalışanlar için durum bu. mkalele örneğin. kaç senedir transferi gündeme geliyor, verdiğimiz tepki hep şu; "ya adam yolun sonuna gelmiş artık. gelse de ne kadar oynayacak ki?" defansif ortasaha gibi amele bir bölgede görev yapmasına rağmen kaç senedir halen üst düzey takımlarda forma giyiyor. halen chealse'de mi bilmiyorum. bu noktayı tekrar değerlendirmek lazım.

diğer tarafta gençlere yatırım yapma fikri var. arkadaşlar, gençlere yatırım olayı diğer değişkenlerle bir bütün olarak düşünülmeli. nedir bu değişken, teknik kadroda sağlam eğitmenlerin bulunması, takımın her sene şl gibi üst düzey turnuvalarda yer alması vs... yoksa siz o genç oyuncuyu alsanız da ona fazla bir şey veremeyeceğiniz için o da size karşılığında bir şey veremez. çünkü adam üzerine bir şey katamaz. bu yüzden Türkiye gibi ülkelerde genç oyuncu transferi risktir, abesliktir.

Şimdi Fatih'i yaşlı olarak görenler bir kez daha düşünsün. hatta Fatih'i düşünürken Yusuf'u da aklınızın bir köşesinde bulundurun derim.

asist time dedi ki...

Hadi Mehmet Topuz bi yere kadar ama Fatih Tekke'ye hiç ihtiyacımız yok. Elinde Nobre ve Batuhan varken ileride yerli olarak yuklu maliyetli yeni bir rostasyon olusturmak cok gereksiz.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

beşiktaş'ın türk oyunculardan yana sıkıntısı var da hücum hattında değil bu. nobre var orada zaten türk olarak. yedeği de batuhan var. sorun zan da, üzülmez'de, ekrem'de ve bence kalede. türklerde kaliteyi arttırmak için nobre'nin yanına fatih'i almak kaliteyi arttırmak değil kadroyu şişirmek anlamına gelir bence.

türk olarak sağ beke, sol beke, açık oyuncularına yatırım yapılabilir.

SİYAH ULAN! dedi ki...

Jessie'nin de dediği gibi öncelikli olarak sağlam bek ve kanat adamları almamız lazım, yerli oyuncular için benim favorilerim ismail köybaşı ve volkan şen..

marpione dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

rusya'ya gittikten sonra ben de çok izleyemedim elbette ama gitmeden önce en iyi türk forvet olduğunu düşünüyordum. şimdi faydalı olur, olmaz bilemeyeceğim. ama olur da transfer olursa, istanbul'a deplasmana gelirken havaalanında silahla görüntülendikten bir gün sonra, inönü'de demediğimi bırakmadığım adamı beşiktaş formasıyla görmek içime sinmez.

T. Egemen Gul dedi ki...

Fatih'in su anda piyasasi 1,2 milyon Avro.. Bu bonservis bedelini hadi 300.000 Avro daha arttir. Zenit kabul eder, Fatih de garanti para değil maç başı parayla oynarsa gelsin. Yoksa cok gereksiz.

En fazla 2 sene daha oynar. O da Veysel gibi, Fazlı Ulusoy gibi olur..

marpione dedi ki...

olacağı varsa olmasın. kalitesi de umrumda değil. bu adamla gökdeniz saha dışında terso işlere bulaşıp ülkeden -bir anlamda- "sürülmüş" adamlar. ben daha fatih tekke'nin huzurlu ve mutlu olduğu bir dönem hatırlamıyorum.

gringozapata dedi ki...

Fatih Tekke Trabzon'a gitsin, büzüğü yiyorsa tabii. Bence Türkiye'ye gelemez, bize hiç gelemez, olmaz. İyi topçudur ama sorunludur ve o bölgeye futbolcu almak yerine Batuhan'ı direkt oynatmak daha doğrudur, tabi psikolog gözetiminde...

Bir de Denizli kalacaksa ki öyle görünüyor ve bizi yine Barcelona taktiği ile oynatacaksa (4-1-2-3) Gençlerbirliği'nden Mustafa Pektemek düşünülsün, çakı gibi çocuk, topla yetenekli, ayağı düzgün ve hızlı. Üstelik hem forvet hem de sağ açık oynayabiliyor. İddia ediyorum 3'lü forvetin sağ tarafında Holosko'dan daha iyi oynar...

divine moments of truth dedi ki...

batuhan seneye kafasını toplayıp kendini denizli ye kabul ettirebilirse tekke ye gerek yok.

Adem dedi ki...

BJK'nin bu problemleri yaşayacağını kim öngörebilirdi ki? Fatih mevcut formuyla şu anda 10 gole ulaşmıştı Türkiye Liginde, bu postun yazarını tebrik eder, yorumculara da sıfır verir, oturun yerinize derim. dedim.

Adem

Yorum Gönder

Ara