.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Mayıs 2009 Çarşamba

Ahmet Dursun

Kocaelispor'da oynarken nefret etmiştim. Sebepsiz yere, 'gıcık kapmıştım'. 1-2 sene sonra en sevdiğim futbolcuydu Beşiktaş'ta. Odamda asılı kalmış formalardan biri ona aitti. Hepimizin özdeşleştiği, diğerlerine oranla daha fazla empati kurduğu futbolcular vardır. İşte, Ahmet hata yapacak diye ödüm kopardı. O gol atınca 'Ahmet attı! Ahmet attı' diye bağırırdım tribünde. Taraftarla ilk papaz oluşunda, İstanbulspor maçında penaltıyı kullanmak isteyip kaçırdığında yıkılmıştım. Belini doğrultamadı o seneden sonra. Gitti geldi, yine olmadı. Olur da rastlarsanız izleyin, bir Ahmet Dursun dökümanteri var, Atilla Gökçe'nin uzun uzun konuşmalarıyla geçiyor. Stres kırığı derdinden muzdarip olduğu dönem bir de göz problemi varmış Ahmet'in. Bazen bakıp, anlık kaleyi seçemediği oluyormuş. Çare bulamamışlar bir süre, saklamışlar da problemi hatta. Atilla Gökçe anlatmış, anlatırken gözleri dolmuştu. Kısacası sağlık sorunları da performansını yedi bitirdi Beşiktaş'ın son yıllarda gördüğü en ''estetik'' futbol oynayan bu forvetinin. Her futbolcuyu severken iyi oyunlarının yanına bir kaç tane de neden bulur, sıralarız. Pascal isyankar, İlhan hırslı-yürekten, Ertuğrul efendi, Sergen fırlama.. Yani, diğerlerinin bir adım önüne çıkan, duruma göre fenomen olabilen adamlar oyunlarının yanına bir kaç sıfat daha ekleyebilen şahsına münhasır adamlardır. Ahmet de hırslı ve estetik oyununun yanında hüzünbaz haliyle sevdirmişti kendini bana. Hep bir derdi var da içine atıyor gibiydi. Son dönemlerinde iyice dertli bir adam oldu çıktı zaten.. Böyle bir günde çok üzerinde durulacak bir konu değil belki de, Ahmet Dursun blogun kenarında köşesinde dursun istedim. Özledim bir de, öyle ki bu akşam bile çıksın sahaya isterdim.

3 Yorum:

Özlemden dedi ki...

aaamedim aaamedim, caaanım aaamedim... derdini anlatamadan genç yaşta sönüp gittin, sana hep baorçlu kalıcaz aslında.değerine ulaşamadan geçip gittin.
mankenin birine araba alma haberlerini de sevdim,dövmelerini de sevdim, kırık dökük Türkçe'ni de...gollerini de, başın önde ağrılı yüzünle oyundan çıkışını da..
şu an nerdedir diye merak etmeden de edemiyor insan???

molosztash dedi ki...

17 Ağustos depreminden iki gün önce Samsunspor'a karşı 3 gol atmıştı, ilk ya da ikinci lig maçında. Depremden sonra karanlıkta abimle olayın boyutlarından habersizken abim "İnşallah Ahmet Dursun'a bir şey olmamıştır" demişti. Barcelona'ya attığı golleri, bir de 3-1 biten Galatasaray maçındaki gollerini unutamam...

Hazar Lenkaran'a gitti, Ocak ayındaki Kocaelispor krizinde.

http://www.transfermarkt.co.uk/en/spieler/6863/dursun-ahmet/transferdaten.html

T. Egemen Gul dedi ki...

"Seba Gitsin Ahmet Dursun" şeklinde anılması kanımca bu futbolcunun hanesindeki tek eksi yanıdır. O da zaten taraftardan gelen eksidir. Yoksa Ahmet adam gibi adamdı yav.

Yorum Gönder

Ara