.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

8 Mayıs 2009 Cuma

32. Hafta: Ne Olacak Şimdi?

32. Hafta çok enteresan bir fikstüre gebe... Çok önemli üç gerçek var: 1) Ankara'nın ligde dört takımı var. 32. haftada ikisi içeride oynuyor. Hacettepe ve Ankaragücü... 2) Son dört haftada haksız rekabete ve şaibeye yol açmamak adına maçlar aynı saatte oynatılıyor... 3) 32. haftada hem Beşiktaş hem Sivasspor şampiyonluk yolunda Ankara takımlarına, üstelik ikisi de 19 Mayıs'ın suni çimlerinde oynayan takımlarına, konuk oluyorlar. Maçların farklı saatlerde oynatılması tartışılamaz, işin içinde Ankaragücü var... Bir maç Yenikent'e alınabilir; o durumda da Suni değil, Doğal çimde oynanma durumu var. Bu avantaja dönüşebilir bir takım için... Burada avantajlı yerde olan kazanır, diğeri kaybederse, büyük olay var; savaş çıkar. Doğal çimde mesela Beşiktaş kazansa Sivas delirecek, aksi durumda ise Beşiktaş... Ankaragücü kazanır, ligde kalırsa mesela doğal çimde, düşen takım ortalığı kavuracak. Federasyonun işi çok zor...

13 Yorum:

Mahir dedi ki...

Federasyon adına zor bir durum kesinlikle ; ama Ankaragücü taraftarının baskısıyla bizim maçın 19 Mayıs'ta olacağını tahmin ediyorum.

Pesimist Kadri dedi ki...

Dort klubun birer yetkilisi federasyona cagrilir. Federasyon yetkilisinin katilimiyla mini bir cekilis yapilir veya bir nevi yazi tura.

Baska yolu yok bu isin.

Pamukk dedi ki...

Maratona göre, ctesi sivas, pazar biz oynayacakmışız.

MyT dedi ki...

Maçların ayrı ayrı günlerde (Cumartesi-Pazar) oynanmaması durumunda, Ankaragücü-Beşiktaş maçının 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanacağını düşünüyorum. Aksi halde aynı gün olursa, Hacettepe veya Ankaragücü'nün Yenikent Stadı'nda oynayacağına ise ihtimal vermiyorum. Ankara'da başta Cebeci olmak üzere taraftarsız Hacettepe'yi ve nispeten az taraftarı olan Sivas'ı kaldırabilecek birkaç yer mevcut. Keçiören'de Yenimahalle'de veya Cebeci'de oynatabilir federasyon.

Malvinas dedi ki...

ya kura çekilecek ya da biri C.tesi bir pazar şeklinde oynatılacak. son gelen bilgi böyle

ziggytheking dedi ki...

Hayatında Cebeci İnönü'yü görmemiş olanların o stadun adını anmaları da bir garip. Bırakın Süper Lig, Paf ligi maçı oynanmaz orada.

valla cebeci inönü anıları depreştirir bende. siyasalda okuyup, içcebeci'de oturan aylak bakkalların haftasonları uğrak mekanıdır. hele hele ki sergen yalçın'lı şekerspor orada oynadığı zamanlarda tadından yenmezdi:) yine de hafızamda, bank asya'ya yükselme maçları için ankara'ya 20000 kişi gelen eskişehirspor taraftarının sesini cebeci kampüsünün arka bahçesinden duyup stada gitmemle kalmıştır (bu maçlardan söz edip de ishak'ı anmadan olmaz. hem yarı finalde, hem finalde deli top oynamıştı). taraftar layıkıyla doldurdu mu, paf maçı da oynanır, süper lig maçı da. zemini de özellikle kış aylarındaki konya, sivas gibi yerlerin stadlarından katbekat iyidir. yine de uzak da olsa yenikent daha güzel bir staddır gözümde. hele hele kavunuyla ünlü bir beldeye bu mevsimde gitmek kadar güzeli yoktur. ankara'ya bu kadar yakın olup, bu kadar yerel kalmış bir yer de var hakkaten.

bu arada cebeci yerine yenikent de oynamak için bir sebep de, 87'de ankaragücü'ne hakemin golüyle yenildiğimiz maçın cebeci inönü'de oynanmış olmasıdır. madem totem yapıyoruz, lanetleri de savalım başımızdan:p

ziggytheking dedi ki...

Bankasya'ya çıkmak için 20.000 kişiyle hem de bir çarşamba günü Cebeci İnönü'nün taşıyıcı kolonlarına epey bir yüklenen Eskişehir taraftarı o stadın jübilesini yapmıştır :)

berthelemy dedi ki...

suni çim niye sorun oluyor anlamıyorum. beşiktaş oynadığı 2 maçı da kazandı orda. maçlar aynı saatte oynanacaksa sivas maçını yenikente alırlar büyük ihtimalle.

MyT dedi ki...

Cebeci İnönü Stadı'nı hayatımda birçok kereler gördüm, birçok maçları orada izledim. Tribünü kötü, soyunma odaları kötü, bilumum teçhizatı kötü ama zemini Süper Lig diye tabir ettiğimiz aslında hiç de süper olmayan ligimizi kaldıracak kapasitede. Ankaraspor maçında başarılı bir sonuç alırsak belki o maçı da Yenikent'te oynamak için bir sebebimiz olur. Ama en mantıklı çözüm kuradır bana göre. Maçların aynı saatte oynanması ilkesinden taviz verilemez. Sonra Ankaragücü 0-8 Galatasaray gibi sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Asıl önemli olan Beşiktaş'ın, taraftarlarını böyle meseleler üzerinde endişelenmeye sevk etmesi bana kalırsa. Mükemmel top oynayan bir takım olsak (bknz. 100.yıl'daki Beşiktaş) her rakibi her sahada her koşulda yenerdik. Ne yazık ki bitime 4 hafta kala "Sivasspor" un 1 puan gerisinde, rakibin tökezlemesini bekliyoruz. Ne yapalım bu da bizim kaderimiz demek ki...

Gökhan dedi ki...

geçen hafta aklıma gelmişti bu problem benim de
en büyük sorun maçların farklı saate oynanması olur bence o yüzden bir maç farklı stadda oynanmalı.bu olacaksa da büyük ihtimalle sivas ın maçı ankaraspor un stadına alınır.
suni-doğal çim olayının çok büyük bir tartışma yaratacağını sanmıyorum

marpione dedi ki...

maçları iki yrı gün oynatmaya karar vermiş federasyon:

Turkcell Süper Lig’de tüm maçların saat 20.00’de oynanacağı 32. haftanın programı şöyle:

16 Mayıs Cumartesi
Hacettepe-Sivasspor

17 Mayıs Pazar
Ankaragücü-Beşiktaş

Yorum Gönder

Ara