.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Mayıs 2009 Perşembe

16 Mayıs 2009 Galatasaray C.C - Beşiktaş C.T Maçı

Yer: Ayhan Şahenk Spor Salonu Saat: 19.30 Erkek basketbol takımımız her zamanki gibi çalkantılı bir sezonun ardından ligi 5. bitirip, 4. bitiren Galatasaray'la eşleşmeyi başardı. Galatasaray da aynı bizim gibi maddi sıkıntılar yaşayan bir durumda. Aynı bizimkiler gibi arada idmana çıkmıyorlar, o gidiyor / bu geliyor. İki takımda da rezillik diz boyu. Tüm bu rezil organizasyonlar içinde ellerinden gelenin en iyisini vermeye çalışan sporcular. Yetenekleri Efes / Fenerbahçe Ülker veya Telekom ayarında değil elbette. Yapacak bir şey yok, kaderin böyle. Yol belli, eğ başını usul usul yürü şimdi demişler. Bu takımlar da öyle yürüyor. Neyse, Beşiktaş armasının bulunduğu her branşta şampiyonluğa adayız ya. Yine Beşiktaş aşkıyla salonda veya televizyon karşısında destekleyeceğiz Siyah / Beyaz'ı. Maça, anlaşma gereği Beşiktaş seyircisi alınmıyor. Seri 0-0'lik eşitlikle başlıyor. Üst sırada bitirdikleri için son maça kalırsa onların sahasında oynanacağı için 1 maç dışarıda kazanmak gerekecek. Olmayacak şey değil. En azından kazanacağımız maç ilk maç olsun da psikolojik üstünlüğü ele geçirelim...

5 Yorum:

Su 1-1'lik esitlik geyikleri kadar sacma birsey yok, yillardir da el atmadilar. Bir de 1-0 onde baslayip saha avantajina sahip olmak var ki, eh gel bir de surttur yani.

1-1 değil 0-0 başlayacak sanırım,heryerde 0-0 yazıyor zira,buda demekki minimum 3 maç oynanacak,ama 5 maça gider bence bu seri.Tencere dibin kara benimki senden kara misali 2 takım.Kim daha çok 3'lük sokarsa o kazanır,o yüzdende Galatasaray'ı biraz(ama biraz) daha avantajlı görüyorum,şutörleri ve kadro derinliği baabında.Ama favori yok gibi birşey,her sonuca açık,yarı finalde ise Efes'e karşı kim çıkarsa çıksın sonuç belli...

T. Egemen Gul dedi ki...

Shelbyl malesef Avrupa basketbol kültürünün içine işlemiş şeyler bunlar, zaten mağlup olana ve olması muhtemelen olanı daha da kolay mağlup edebilmek için tasarlanmış bir sistem sanki.

1-1'lik bir durum yok ama. 1-0'lık 0-1'lik durumlar var.. Bence Beşiktaş mutlaka basketbol, voleybol, özellikle hentbol gibi takımlara gosterdigi basariya ters oranla daha fazla destek cikmali ki her branşta belli bir kaliten olsun.. Sadece futbol bir yere kadar.

Sonra bir donemin cocuklari gibi futbolda Beşiktaş, basketbolda Efes, Avrupa'da Manchester, kurek takiminda ITU gibi farkli takim isimleriyle kafa bulandirilmaz.

Bence böyle.

asist time dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
asist time dedi ki...

Oncelikle eslesmelere bakmamız gerek;

Chatman-Mehmet & Atkins-Cuneyt

Mehmet Yagmur hem Chatman'ın yoklugunda hem de son 2 maçtır takıma yeterli katkıyı veriyor. Tam sahada baskıyı da cok iyi kontrol edebilen Mehmet hızlı hucumu benimsediğimiz icin sete set kaldığımızda içeriye drive etmek yerine sıkca yanlıs sut tercihlerinde bulunabiliyor. Ne Atkins ne de Cuneyt, Chatman'ın karşısında ustunluk sağlayabilecek duzeyde degiller.

Muratcan-Haluk & Graves & Murat Kaya

Muratcan Guler'in şut istikrarsızlıgı devam ediyor. Ve açıkcası en önemli artısı olan savunmada da artık istenilenin cok altında. Kardeşinin performansını gorunce ve her sene oyununda daha farklı bir oyun yapısını eklenildiği gordukce uzulmuyor degilim. Son macta 2 sutu ust uste potaya dahi degmedi. Savunma da Ufuk Kacar onun el ustunden 2 basket buldu. Bu maçta da Graves karşısında etkili olmasını bekliyorum ama pek umudum yok. Haluk Yıldırım yaşı dolayısı ile butun mac savunma da aynı seviyede oynayabilmesi cok zor ama Haluk Yıldırım bu sezon o kadar iyi performans sergiledi ki bu maçta da yine beklentiler cok yuksek ondan. Haluk Yıldırım yine aldığı sure boyunca elinden gelenin en iyisi yapacaktır nasıl her makinanın bir chipseti varsa bu takımın da chipseti Chatman ile beraber Haluk Yıldırımdır.


Baxter - Omer & Hosley - Erdem


Belki bu eşleşme maçın gidişatını belli edecektir. Bu iki oyuncu da karşılık muhtemelen 30-35 dk alacaklar. Hosley geldiğinden beri takım 7 de 2 gidiyor. Onun için mental açıdan cok top kullanması veya sete geçmeden top kayıplar onun uzerinde baskı oluşturmuş durumda ve baskı rahat hareket etmesini engelliyor. Ama yinede Quinton Hosley demek bu tur maclar da 15 + sayı 5 + ribaund 3+ asist demektir. Baxter savunmada cok hareketli gozuksede savunma da hemen direnci dusuyor. Hucum da ise tamamen moralli olması lazım. Bazı yabancılar vardır kacırdıkca kacırırlar ama attıkca da coşarlar işte Baxter de bu tip bir oyuncu hucumda. Bu maçın onemini ve bir derbi oldugunu biliyor olması lazım işte bu yuzdendir ki Chatman-Baxter ikilisi bu maçta cok farklı goruntu cizeceklerini dusunuyorum. Umarım maçı rip leyen biri cıkar.

Tolliver - Milojevic & Cevher - Adem || Huseyin-Cemal-Polat & Wesson

Işte pozisyon itibari ile en buyuk dezavantaja sahip oldugumuz nokta; pota altı. Son maçlarda o kadar cok hucum ribaundu verdik ki artık Huseyin-Milojevic karşısında ne kadar ribaund veririz artık kim bilir. Bu nedenle mumkun oldugunca uzunları dışarıya cekmemiz lazım. Buyuk ihtimalle full içerden oynacaklar bizim dışarıya cekmemiz icin kuvvetli uzunlara ihtiyacımız var elimizde sadece Wesson oldugunu dusunursek bu pota altı ile bu maçı kazanmamız cok zor. Cevher - Chatman - Baxter hucumda cok ekstra oynamalılar. Ve bunların yanına da bir tane skorer daha cıkartmamız lazım. Onun için asla maçın ritmini dusurmeden hızlı oynamamız gerekir. Bu maçı savunma ile değil hucum ile kazanırız. Onceliğimiz "Ribaund" olmalı ve en önemlisi maç sonunda tabela da min. 80 sayıyı gormemiz lazım.

Aslında Hakan Hoca takımın basında kalıp playoff lara takımın basında girseydi cok fazla umudum olmazdı bu seri icin. Hakan Hoca'nın oynattıgı sistemsizlik yuzunden oyuncular da hiç beklenmedik yenilgiler aldılar. Mesela surada Hakan hoca'nın sistemleri belirtmiştim ;

http://asisttime.blogspot.com/2009/02/besiktas-cola-turka-savunma-ve-hucum.html

Burak Hoca takıma cok farklı hucum sistemleri kattı ama yinede en buyuk sorun pota altı.

Eger seride ayhan sahenk de oynanacak ilk 2 macdan birini alamazsak seriyi 3-1 kaybederiz. Ama ilk 2 maçtan en az birini kazanmayı başarabilirsek 3-1 seriyi biz alırız dusuncesindeyim.

Son olarak da Ayhan Sahenk salonu hakkında bişey soylemek istiyorum cok fazla salonda kufur oluyor acıkcası ben bench arkasında veya salonda o kadar edilen kufurlere rahatsız oluyorsam oyuncuları dusunemiyorum. Umarım federasyon gozlemcileri mac icerisinde gerekli uyarıları verir.

Yorum Gönder

Ara