.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

30 Nisan 2009 Perşembe

Yenilsen De Yensen De

Ntvspor'da yayınlanmakta olan "Yenilsen De Yensen De" isimli programa dün blog yazarlarımızdan Yuki The Zorba, Raul Gonzalez ve Jessie katıldı. Pazar günü 13.10'da ise benzer bir formatta ancak Fenerbahçe derbisi özel programıyla Fenerbahçe'li arkadaşlarla beraber bir programımız daha olacak... Dünkü programa şu adresten ulaşabilirsiniz; Buradan. En soldaki; Jessie Soldan İkinci: Raul Gonzalez Sağdan İkinci; Yuki The Zorba

14 Yorum:

ziggytheking dedi ki...

@Jessie,

Sivas taraftarı da diğer 3 takım taraftarı gibi çıkıp böyle televizyon programlarında konuşamadığı sürece kendiniz çalıp kendiniz oynamaya devam edeceksiniz kanımca. Bir de bu açıdan bakıp GS'li veya FB'li arkadaşlarınızın yerine en azından Sivaslı arkadaşlarınızın niye o stüdyoda olmadığını Bağış Erten'e veya Banu Yelkovan'a sordunuz mu hiç? Yoksa var olan düzeni korumak adına siz de onların safında mısınız?

Alenen bütün Anadolu takımlarını ve şampiyonluğa koşan sizden başka bir camianın emeklerini töhmet altında bırakmaya inanın hiç gerek yok. Siz böyle yaptıkça daha gür çıkacak "Bu sene şampiyon Anadolu'dan" tezahüratları. İstemeseniz de, hiç hazzetmeseniz de!

Gürcan Ulusoy dedi ki...

sivas'ın anadolu'nun temsilcisi olduğunu, olması gerektiğine inanmıyorum. bunu daha önce konuştuk zaten. eğer sivas anadolu'nun temsilcisiyse vah halimize.

ama evet banu yelkovan/bağış erten tüm bunların farkında olan ve bununla yapabildikleri ölçüde uğraşmaya çalışan insanlar. en azından tanıştığınızda bu kanıya varıyorsunuz.

ama bazı şeyler dışarıdan göründüğü gibi kolay değil. bu ülkede fenerbahçe galip galdiğinde gazete tirajları katlanarak artıyorsa gazeteleri fenerbahçe pohpohlamaları nedeniyle eleştiremeyiz. eleştiririz de bunun ne gibi bir nedene dayandığını bilirsek ona göre eleştiririz.

sivas, trabzon vs... tüm problemleri bir program üzerinden çözmeye kalkarsak hem hiç bir aşama kaydedemeyiz hem de programı öldürürüz.

biz öncelikle futbola taraftarız. sonra futbola taraftarız. orada bulunmamız belli bir gruba, derneğe vs ye ait olmamamız, sadece kendi adımıza konuşuyor olmamızdan kaynaklanıyor.

programın sonunda uzatma bölümünde ersun yanal hakkında konuşmamız da bunun göstergesidir.

yuki the zorba dedi ki...

@ziggytheking

Üstad, program ilk gündeme geldiğinde, henüz ortada Bağış Erten ve Banu Yelkovan da yoktu. Biz ilk görüşmemizi NTV Spor Müdürü Fuat Akdağ ile yaptık.

İlk toplantıdan bu yana sürekli olarak Anadolu takımlarının da bir şekilde bu oluşuma girmesi gerektiği konuşuldu. Uzun uzun esesim blog'da anlattım... Orada da görebilirsin... omer26 da sağolsun güzel güzel cevapladı.

Programın yaşayıp yaşamayacağı konusunda bile benim tereddütlerim var. Hele bir destek görüp, ayağa kalkarsa, benim takip ettiğim, kendi blogumda link verdiğim Eskişehir bloglarından da maalesef mevcut olmayan Trabzon bloglarından da insanlar bu programa çağırılacak. Ama sizin doğrudan bizleri suçlamanız yanlış, çünkü biz bu fırsatın yaratılması adına, artık en azından taraftarların konuşması adına elimizden geleni yapan insanlarız. Dün Jessie orada Ersun Yanal'ı konuştu. Bizler Sivasspor karşısında Anadolu takımlarının psikolojilerini anlamaya çalıştık. Anadolu hiç bir şekilde yok sayılıyor değil, aksine, orada olabilmek için futbolu, dolayısıyla Eskişehir'i de, Trabzon'u da izlemek, takip etmek bir ön koşul...

Sivasspor'la yarışıyoruz diye de olabilir, ama Fenerbahçe - Sivasspor yakınlığı beni huzursuz ettiği için Sivasspor'un şampiyon olmasını istemiyorum... Antipatik buluyorum Sivasspor'u. Öte yandan her ne kadar Ersun Yanal konusunda çok doğru davranmadılarsa da Trabzon camiasını ise daha sıcak ve dolu buluyorum mesela... İçten, bambaşka, özgün bir camia... Yahu düşünsene şuraya daha bir tane Sivassporludan yorum gelmedi. Ya Eses ya Fener ya Galatasaray!!

ziggytheking dedi ki...

Evet Sivas'ın Anadolu'nun temsilcisi olamaması konusunda hemfikir olabiliriz ama şu açıdan; Anadolu takımları dediğiniz o 13 takımdan oluşan zengin toplulukta gerek camia gerekse tribün kültürü olarak Sivas'tan büyük takımlar var. Ama eğer ligin tepesinde Sivas varsa onların "öncülük" ettiği bir Anadolu takımları olduğu gerçeğini de gözardı edemeyiz.

Tiraj ve satış/izlenme kaygısı ve süregelen 3 İstanbul takımı gerçeği de apayrı bir başlıkta incelenmesi gereken bir konu. Sivasspor'un şampiyon olması en çok da bu açıdan medyayı zorlayacak. Varolan düzen devam edecekken niye tirajı ve izlenmeyi düşürecek Sivas şampiyon olsun ki ama değil mi? E o zaman Star'ın izlenme pay düşer, reklam geliri azalır vb. Bağış Erten'in ve Banu Yelkovan'ın bu konunun farkında olmaları çarkın dişlisi olmaları ve bu programı sadece üç takımla yapıyor olmalarını engellemiyor. Orada Sivas'ın bir temsilcisi olmadığı ve Sivasspor'un da temsil edilmediği bir programa bakış açısının ne olacağını söylemeye gerek yok sanırsam. Yoksa bir Ersun Yanal eleştirisini bir Trabzonlunun ağzından duymak varken sizin görüşlerinize ancak BJK'li bir taraftarın görüşleri olarak bakabilirim ki ona da hiç ama hiç gerek yok.

Futbola taraftarsak en başından Sivas'ın niye orda olmadığını sorgularız, başka şeyleri değil. Geriye kalan bir hoş ve boş seda olur şu garip futbol dünyamızda!

Flamini dedi ki...

Ben Sivas'in sampiyon olmasini isteyen bir Fenerbahce taraftariyim. Ama Sivas orada neden olmali anlamadim?

SIvas bu ulkenin futboluna (sporuna) ne vermis ki, orada bulunmayi hak etsin? Trabzon desen iste o zaman hakli olabilirsin. Sivas bu yil sampiyon olsa yine Trabzon orada olmali, Sivas degil. Trabzon gibi bir takim varken Bulent Uygun'un Anadolu'nun gururu olduk laflari da beni baya gulduruyor ve biraz da sinirlendiriyor, yani neredeyse Sivas yerine Besiktas'in sampiyon olmasini isteyecegim, o derece.

yuki the zorba dedi ki...

@Flamini

Doğru olan bir nokta. Trabzonspor neden yok biliyor musun, sözlükten "kendi kalesine gol atan kaleci" dışında kimseyi bulamadıklarından! Onu da biz tavsiye ettik. Blog yok, kaynak yok! Bu tabii blogların pörtlediği Ocak ayı itibariyle var olan durumdu...

Eses'i sorsan, o zaman daha haklısın... Ona da NTV Spor'un cevabı şu; "İstanbul'a nasıl getireceğiz". Bu programın bize yönelik bir bütçesi yok. Ama programın bir mail adresi var, yenilsendeyensende@ntvspor.net Buraya bloglarınızı yazın, İstanbul'da yaşıyorsanız belirtin ki, bir şekilde onlar da size ulaşsın...

ziggytheking dedi ki...

@yuki the zorba,

Hem burada hem de Ömer'in sayfasında yazdıklarını okudum. Trabzonlular için 4 aylık süreçte "Bize Her Yer Trabzon" kitabına öncülük eden bordomavi'den birileri bulunabilirdi ama bulamamaktan ziyade izlenme payı konusunda tereddüt yaşanırdı sanırım.

Yazdıklarını okuduktan sonra programın ayağa kalkması konusundaki dileklerine katılıyorum ve Sivaslı eli kalem ve fare tutan birkaç arkadaşın blog yazmasını canı gönülden diliyorum. Öyle olsaydı yarışı her iki tarafı da takip ederek daha adaletli bir biçimde takip edebilirdik. Yoksa biz yine yazmaya devam edeceğiz elbet sesimiz daha az çıksa da.

Onlarda da tribün olarak bir hareketlenme görmüştüm ben Sivas'a gittiğimde. Aslına bakarsan tersine hareketlenme başlayacak orada. Bizde taraftar iki sene sonunda Hem Ankara hem İstanbul İnönü'deki yükselme mçlarında sürükledi Eskişehirspor'u şampiyonluğa, onlarda takım belki de şampiyon olarak sürükleyecek onları Sivaslı olmaktan Sivassporlu olmaya :) Bu açıdan rakibinizin kıymetini bilin bence, bırakın Bülent'i, Mecnun'u.

yuki the zorba dedi ki...

Bu arada son bir şey, normalde dört program planlanıyordu. Yani iki ay boyunca biz dört program olacak diye biliyorduk. NTVMSNBC'de yazan bir Trabzonsporlu abi var. Ekibi de o kuracaktı, blog bulunamadığından... Sonra sonra maalesef yalan oldu... Trabzon ilk baştan hiç edilmemişti...

Son paragrafa sonuna kadar katılıyorum. Biz Sivas'la İnönü'de dört maç yaptık, ikisi karambol zamanlara denk gelen üç mağlubiyetimiz var :) Bu maçların hiç birinde tribünleri dolu değildi biliyor musun? Oysa lige yükselirken, İstanbul kırmızı beyazdı. Ben bunu anlamıyorum işte... Neyse semt takımıyla alakalı bir post draftladım, orda uzun uzun bu hikayelerden de bahsedicem... Belki bir yerlerden çarpar Sivasspor'un durumuna...

Swift dedi ki...

Ortadaki arkadas gecen programda yoktu, yerine baskasi vardi.

Her programda boyle yeni birileri mi katilacak yoksa performansi begenilmeyenler kadrodan kesik yiyip yerine kulubeden biri mi aliniyor?

yuki the zorba dedi ki...

@Swift

Rotasyona uğruyoruz. 7 kişiyiz ve iki kişi her hafta yedek bekliyor...

Jessie yahu, kafamda Stalinvari bir portre olusturmustum ben senin icin, boyle ak pak bir sima olmadi, tum otoriten dagildi hocam.

T. Egemen Gul dedi ki...

Sondaki kim yahu? En sağdaki.. Ayrıca neymiş bu adamın blogu cok merak ettim..

omer26 dedi ki...

Kendi blogumda yorumlamıştım aslında. Ama burada görünce kısaca değinmek istedim. Süper Lig'de camiası büyük sayılabilecek takımlar bir elin parmaklarını geçmez. İstabul takımları, Bursaspor, Eskişehirspor, Trabzonspor, Ankaragücü vb.. Bunlara alt liglerden Kocaelispor, Göztepe, Karşıyaka gibi takımlar da eklenebilir. Blog yazarı olmasa da mutlaka kaliteli forum yazarı vb. bulunabilir her takım için. Ayda bir kere de olsa bunlar davet edilir; Yenilsen de Yensen de ANADOLU ismi altında bir program yapılabilirdi. Böylece NtvSpor da her takıma eşit mesafede duramasa da (arz-talep dengesi yüzünden) en azından buna uğraştığını gösterir. İddia ediyorum ayda bir de yayınlansa o programın tutma olasılığı çok yüksek. Çünkü insanlar artık aynı konuları başka başka yorumculardan dinlemekten bıkmış. Ayrıca bu sözünü ettiğim takımların taraftarları takımları ile ilgili en ufak bir haberi bile ulusal medyada görmeye aç.

omer26 dedi ki...

Bu arada bildiğim kadarıyla Banu Yelkovan'ın eşi Eskişehirsporlu. Bizden selam götürürseniz kendisine seviniriz :)

Kaynak:
http://makale.turkcebilgi.com/kose-yazisi-85592-banu-k-yelkovan-es-es-es-ki-ki-ki.html

Yorum Gönder

Ara