.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Nisan 2009 Cuma

TSL. 27. Hafta Kocaelispor 1-3 Beşiktaş

Stat: İzmit İsmet Paşa Stadı Hakemler: Bülent Yıldırım, Erdinç Sezertam, Hüseyin Fidan, Hakan Özkan (4. Hakem) Kocaelispor: Serdar, Adem (Dk. 74 Ross), Sadıgov, Muhammet, Cesar, Nsumbu, Agbetu, Murat Hacıoğlu (Dk. 83 Hamza), Hasan, Levent, Taner (Dk. 6 Serdar Topraktepe) Yedekler: Kılıçarslan, Hamza, Zinko, Ross, Emirhan, Ergün Teber, Serdar Topraktepe Teknik Direktör: Erhan Altın Beşiktaş: Rüştü, Ekrem Dağ, Zapotocny, Sivok, İbrahim Üzülmez, Erkan Zengin (Dk. 46 Holosko), Cisse (Dk. 46 Uğur İnceman), Ernst, Yusuf, Tello (Dk. 77 Delgado), Bobo Yedekler: Hakan Arıkan, Serdar Kurtuluş, Uğur İnceman, Nobre, Delgado, Holosko, Gökhan Zan Teknik Direktör: Mustafa Denizli Goller: Agbetu (Dk. 2), Zapotocny (Dk. 75 Penaltı), Bobo (Dk. 85), Yusuf Şimşek (Dk. 89) Sarı Kartlar: Julio Cesar (Dk. 42), Yusuf Şimşek (Dk. 55), Serdar Kulbilge (Dk. 75), Serdar Topraktepe (Dk. 75)

82 Yorum:

Adsız dedi ki...

Sivas-antalya, gs-fb maçları olan bu haftada 3 puan gerek muhakkak. Kazanırsak müthiş, kazanamazsak sıkıntılı bir hafta sonu geçiririz.

Rüştü
Ekrem-Zan-Sivok-Üzülmez
Cisse-Ernst
Tello-Yusuf-Bobo
Nobre.

Bu haftadan tek fark cezalı Toraman olur. Ne kadar az değişiklik o kadar iyi.

kaba şimşek dedi ki...

bu maç bobo'nun maçı olur aga!

zubi dedi ki...

kocaelisporu aradık az önce. münferit olarak (ne meşhurdu şu laf bi ara) gelicez dedik biletleri nerden bulucaz bi açıklama yapın dedik. akşam toplantı olacakmış, toplantıdan sonra biletler ya klübe yollanıcakmış burda satılması için, ya da maç günü staddan satılıcakmış.

niyetlenenlerin haberi olsun dedim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

gelişmelerden haberdar edersen sewiniriz...

100. yıldaki kocaelispor maçına benzer umarım sonucu.

cüneyt dedi ki...

95-96 daki kocaeli maçına benzemez umarım :))

Gürcan Ulusoy dedi ki...

lucescu'nun yeter abartmayın dediği maç dimi 100. yıldaki?

sergen'in topuk pasıyla tayfur'a asist yaptığı. giunti'nin cezasahası dışından yaptığı vuruşun savunmadan sekip gol olması...

net mi?

cüneyt dedi ki...

yok be jessie 5-3 yenildiğimiz maçı diyorum hani kuntz 2 tane attı. daum zamanı..

Bir de 90+larda 0-1'den cevirdigimiz bir mac vardi hafiften sansasyonel. Bilemedim ama 100.yilda miydi degil miydi..

cüneyt dedi ki...

yok onu bilemedim ama benim unutamadığım kocaeli maçı 1992-93 hani bunlar uzun süre şampiyonluğa oynadılar. inönüye geldiler. 4 atacaz diyordu güven kurtar. sonra 4-1 kazandık. mrkela kırmızı kart görmüştü.. metin tekin şifo bir de madida nın golleri vardı..

zapotocki dedi ki...

evet 2-1 almistik 100.yilda inonudeki ilk macti. hatta ahmet dursunun golu ofsaytti galiba..

marpione dedi ki...

@cüneyt

ben de o maçta kapalıdaydım. hatta yanılmıyorsam kapalıdaki ilk maçımdı. mrkela'ya keskelaka bir kırmızı kart göstermişti hakem.

bir sonraki hafta da bursa gelmişti. kel adnan dan diye kafayı koymuştu deniz tarafındaki kaleye, sesi tribüne gelmişti resmen. sonra 3-1 almıştık. o zamanlar 1-2 gol yediğimizde bile kimse panik olmazdı zaten. bu maç da yılmaz vural'ın yerlerde tepinecek şekilde zıvanadan çıktığı ilk maçtır herhalde. kapalıda "yaralı var" mizanseni yapıp ambulansı çağırmışlardı. ambulans gelince de inlemişti ortalık "yılmaz öldü allah rahmet eylesin!" diye. ambulans şöförünün gülen suratını hala hatırlıyorum.

şimdi düşündüm de ikisinin sırasını karıştırmış olabilirim ama ikisinin arka arkaya olduğuna ve birinin kapalıdaki ilk maçım olduğuna eminim :) hatırlayan düzeltsin.nostalji saçtım biraz ortaya, güzel anılar bunlar hep :)

cüneyt dedi ki...

@marpione

hatta o kocaelinde bir ergün vardı saffet sancaklıın partneri. golü atınca 4 parmak gösterip birini indirmişti 3 kaldı manasında. hatta o maçta kocaeliin golünü kim attı bil bakalım ? bülent uygun :)

zubi dedi ki...

biletler satışa çıkmış bugün.deplasman biletlerinin çoğu çıkar çıkmaz bitmiş. geriye kalanlar dabiletler maç günü gişeden satılıcakmış.

kocaeli tarafından bilet satışı hala var imiş. onun haricinde forza okuyosanız görmüşsünüzdür, bizimkiler dağ tarafı denen kale arkasından alıyolarmış biletleri. kocaeli tarafından bolca bilet bulunur sanırım boş oluyomuş çünkü o kale arkası. inanmış insanlar baya.hayırlısı ne diyelim.

1- kOCAELİ TRiBÜNÜ güzel olur , her türlü deplasman yaşatırlar bize ...

2- gökhan zan yok ona göre kadro atın !

3- çok gol yiyorlar ama ço kda atıyorlar . geçen hafta en az gol yiyene dünyaları kaçırdıysak bu maç bobo , nobre (oynamayabilir) , delgado , yusuf , tello nun maçı olabilir .

4- fantezi futbol oynayan varsa bizden bol bol adam almakta fayda var

5- serdar özkan - toraman cezalı

6- bu maçın cuma olmasını ilk maçın da cuma olmasına bağlayarak bunlara karar verenin abaza bir robinsonun çıplak köle cuması olmasını dilerim .

7- cumartesi olsa büyük kavgalar yaşanırdı , belki de iyi oldu . federasyon g.saray tepkisini hafifletmek adına bize ceza verme peşinde gibime geliyor (aha geldi)

8- ulan liverpool ...

9- şifo bu camiaya hakkını fazlafazla ödemiştir ancak bir ricam var kendisinden , hadi göreyim seni . ajax misali olsun .

10- 100.yılda inönüdeki ilk maçta dakika 87 0-1 , dakika 92 : 2-1 . Ahmet Dursun elbette ofsayt . ikinci maç 5-0 deplasmanda . Guinti nin ilk geldiği maç ve gol attığı maç . Tayfur bile atmıştı yuh !

11- kupa finalinde 4-0 koymuşlardı bir de inönüde 2-1 yendiğimiz ama turu onların geçtiği maç var . bizim şifo ile onların kaptanı tayfur (evet onlarda oynuyordu) kavga etmişti . hatta maç sonu olaylar çıkmıştı semtte

12- sakarya - kocaeli anlaşamıyor . biz sakaryayı tutuyoruz , düşmanım düşmanı benim , ben kimim ?

13- uğursuz diyorum ama BOBOOOO BOOOOBOOOOOO ...

BAŞARILAR ...

Starks dedi ki...

Kocaeli gecen hafta kazansaydi bu mac biraz daha zor gecebilirdi. Macin baslangici yine ayni zorlukta olacak, ancak ilk golu biz atarsak, gecen haftaki hezimetin ustune cabuk cozuleceklerdir. Ilk golu yersek iste o zaman taraftar gaziyla Pilevne savunmasi gibi bir savunmayla mucadele etmek zorunda kaliriz.

Toraman cok buyuk eksik. Yerine oynayacak Zapo bu maca kalitesini koymak zorunda. Cisse-Ernst orta sahada bozulmamali. Devrini bulmaya baslayan Yusuf ve bir haftalik aradan sonra tekrar donus yapacak Tello ile birlikte Bobo da bu maci alip gecen haftayi unutturmak zorunda.

Maca Bulent Yildirim'i vermisler. Hakem konusmak istemiyorum ama yilanin sevmedigi ot burnunun dibinde bitermis misali. Rustu'yu Trabzon macinda haksiz yere atan, Nobre'nin Ankara deplasmaninda nizami golunu vermeyen, Besiktas maclarinda gozune kiymik kacan cok degerli hakemimiz. Ustune ustluk Fener macinda da goruldugu uzere bu sezon ekstra formsuz ve kotu. (Ama renklilerin maclarinda gozune pek kiymik kacmiyor yine de)

Daha yeni Hacettepe macina vermislerdi. Bayram degil seyran degil...

Macin Cuma olmasi, eger kazanirsak, cok buyuk avantaj olacak. Sivas macina basladigi sirada 2 puan uzerinde Besiktas'i gorecek. Sifo da maca iyi baslarsa, her gecen saniye stres cig gibi buyuyecektir.

Kayseri gibi ceyrek sifira yine raziyim ama icimden bir his bu ceyrekler lig sonunda basimiza is acacak diyor. Sivas'la puan puana gelme ihtimalimiz az degil. Kocaeli'ye ilk yarida ilk golu biz atarsak, bu yonde de onemli bir adim atabilecegimizi dusunuyorum ama o ikinci plan. Once bir ceyregi alalim bakalim.

Gökhan dedi ki...

çok zor bir maç olmayacagını düşünüyorum.erken bir gol bulup sonra fark atmasak da rahat bir tempoda götürürüz gibi geliyor bana.yalnız nobre de olmazsa delgado nun dısında hangı yabancıyı kesecek denizli merak ediyorum.zan sakat oldugu için zapo oynayacaktır.ya cisse nin yerine ugur oynar,ya da holokso nun yerine herkesin beklediği erkan zengin oynar diye düşünüyorum.
tabi bir de denizli nin kötü hatıraları var yabancı sınırıyla ilgili

zubi dedi ki...

valla ben rahat maç bekliyorum. ben adamların yerinde olsam küme düşmede en büyük rakibim ankaragücünden 4 yesem daha lige mige konsantre olamam. o maçtan sonra "bitti bu iş, güzel bi hayaldi ama bu saatten sonra çok zor" demiştir bence çoğu futbolcu. kesin üst olur. hava da güzel olsun güzel bi deplasman yaşayalım mutlu mesut dönelim inşallah.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

rica edicem mustafa denizli'den, nobre'yi oynatmasın bu hafta. Adamı her maç sakat sakat oynata oynata hem verim alamıyoruz hem de sakatlığı geçmiyor.

bunların yanı sıra bobo da sol açık oynamak durumunda kalıyor ki o da orada oynayamıyor.

tello bobo holosko oynasın işte. bu adamlar şu şartlarda oynayamayacaklarsa da allah aşkına ne zaman oynayacaklar.

*sivok-zapo
*ernst-cisse
*tello-bobo

vazgeçilmez olur

*holosko-delgado yedek kalır

*erkan zengin ilk 18 e girer

*hayvan gibi saldıracaklar araya bir gol sııştırırsak fark olur

*hayırlsı ne ise o olur ...

*ama bu takım şampiyon olsun noooolur!

Pesimist Kadri dedi ki...

Korkuyorum...

-Denizli gozden dusen Delgado'nun gonlunu yapmak icin oynatmasindan korkuyorum.

-Sivas deplasmanindaki gibi varligi ile yoklugu belli olmayacak Holosko'yu 11'e almak icin Cisse'yi kesecek diye korkuyorum.

-Son hafta mantikli kadro cikardiktan sonra bu kez yine sapkadan tavsan cikarmaya calisacak diye korkuyorum.

-Haftaladir yan toplarda sinek avlayan Rustu bu kez bizi yakacak diye korkuyorum.

-Nobre'nin olmayacagi macta stoperlerden dayak yiyip konya deplasmanindaki gibi pozisyon bulmakta zorlanmaktan korkuyorum.

-Macta puan kaybi yasayip cumartesi - pazar gunlerinin zehir olmasindan korkuyorum.

-Haftalardir Umraniye'ye ugramayan Demiroren'in bugun Umraniye'ye gitmis olmasindan korkuyorum.

-Denizi gecip derede bogulmaktan korkuyorum.

Bellamy. dedi ki...

defans 6'lısı bozulmazsa her türlü alırız, elbet sıkıştırırız en az 1-2 tane, defans sağlam durdu mu da tamamdır. son düzlüğe az kala buralarda kaza yapmamak lazım.

turan tunç kipi dedi ki...

5 hece 12 harf:

hakikaten sıkıntılı maç.

MUSTAFA DENİZLİ CİSSEYİ KESECEK ŞU AN İÇİME DOĞDU A.q.

Buradan Mustafa 'ya sesleniyorum ; Eyyy Büyük Mustafa ... YAPMA !

ynwa dedi ki...

abiler cisse dışında kesilecek adam da yok yannız. savunmada zapo mecburen sivok'a eşlik edecek toraman ve zan'ın yokluğunda. nobre yok mecburen bobo. holosko'yu kenarda tutamaz, serdar özkan cezalı.

yukarıda bir arkadaşın dediği gibi ya holosko'yu kenarda tutup erkan zengin gibi çok fantezi birşey denicek ya da cisse yerine uğur-kurtuluş ikisinden birini sürecek. ikinci seçenek daha mantıklı gibi.

sonuçta, kahrolsun 6+2!

Gürcan Ulusoy dedi ki...

zapo sivok ernst cisse tello

bence hayatta değişmez!

sivok'u öne atıp + 1 yaratsa diyeceğim;stoper yok.

belli ki delgado yedek kalacak;

serdar k zapo sivok üzülmez

cisse ernst yusuf

Ekrem Bobo Tello

çok mu fantazi olur?

erkan zengin de fantazi oluyor neticede.

serdar zapo sivok üzülmez

ekrem cisse ernst tello

yusuf

bobo

ben bu maç bu kadro ve dizilişle oynardım.

holosko ve delgado kesik yiyecektir ne olursa olsun.

serdar kurtuluş, erkan zengin, uğur inceman'dan biri sahada yer alırsa ben denizli'yi eleştiririm. çünkü bu oyuncuları hiç rotasyona sokmadı.

veya nobre'yi sürecek yine 4-3-3'le devam edecek. yazık çocuğa da.

aklıma bir diziliş daha geldi;

ekrem zapo sivok üzülmez

cisse ernst uğur

tello nobre bobo

artık bunlardan biri tutar.

turan tunç kipi dedi ki...

agbetu çok bela bir herif.
topla da topsuz da çok hızlı. toraman'ın yokluğu çok önemli bu noktada.
başımız ağrıyacak, orası kesin.

kalan 8 haftadaki 2 beraberlik hakkımızdan birini burda bırakacağımızı düşünüyorum ben.

hatta skor da vereyim, tam juan kaan olsun.

işte skor:
kocaeli:2
beşiktaş:2

jeankier dedi ki...

Rüştü-(Uzulmez,Zapo,Sivok,Ekrem)-(Ernst,Cisse)-(Tello,Yusuf,Erkan Zengin)-Bobo.. Kadro bu şekilde olacaktır.. Hoca Cisse' yi kesip yerine Ugur' u oynatip, Erkan' ın yerine Holosko' ya yer açar mı.. Düşük bir ihtimal gibi.. Ek not, Erkan istekli ve/fakat sert bir oyuncu, umarım art niyetli bir hakem çıkmaz..

shelbyl'im, senin dediğin maç 100. yılda ilk yarıdaki maçtı. ahmet dursun'la ahmet yıldırım atmıştı golleri. ikinci maç daha şıktı tabi. giunti'nin oynadığı ilk maçtı o.

tırsıyorum fena halde. hadi be çocuklar...

zapotocki dedi ki...

karamsar olmayalim, extra bir sey yapmamiza bile gerek yok. normal oyunumuzu oynarsak rahat aliriz.. bu arada jessie son yazdigin kadroda cisse yerine yusuf nobre yerine de holosko olucak buyuk ihitmal.

Evet maça sadece 50 dakika kaldı.Puan kaybı aklınıza bile gelmesin.Çok rahat maç olur.Farklı kazanıp Sivas'la olan averaj farkını açacağız.
Bu arada ekşide iki büyükler diye bir başlığını gördüm jessie.Hala şoktayım.Hiç yakıştıramadım ck ck ck ck .

turan tunç kipi dedi ki...

göt oldum. iyi oldu.

yuki the zorba dedi ki...

kalbim durdu be...

kerim dedi ki...

hele şükür yav.

kod adı: 5 dakkada Beşiktaş

Adrenalimin inhibitoru salgilanip, kalp atislarim normale dondugunde; Kocaelispor'a uzuldum. Penalti penalti degil; bir de bu adamlar ligden dusup Konya'dir, Ankara'dir, Belediye'dir falan ligde kalirsa oturur aglarim hakikaten.

kerim dedi ki...

penaltı olup olmaması o kadar önemli değil zaten 60. dakikadan sonra belli etti kendini maç. 60-65 arası 2 gol atabilirdik..

walking down the street dedi ki...

penaltı, penaltıydı bence. mesafe yakın degildi, el yapısık degil, ve carpınca yon degistirdi.zira top ele carpmasa arkada bobo pusudaydı.

yalnız bobo'nun attigi gol acayip bi sans goluydu. boyle sampiyon oluyor demek ki:)

Adsız dedi ki...

kocaeli taraftarına alkış benden

Macin hakki ikinci yarida Besiktas'indi, orasi muhakkak. Lakin futbol bu, 180 dakika bastirip gol de bulamayabilirdik. Haksiz bir sekilde kazandik demiyorum, ama Kocaelispor'a da uzuldum; hayatimin 4 senesini gecirdigim memleket sonucta.

Bobo'nun Julio Cesar'in ayaginin disiyla yaptigi bilincli ve mukemmel duvar pasi o, sans demeyelim :)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ooooooooooooooooooof of!!!!!!!!!

başım ağrıyor...

kerim dedi ki...

daha çok ağrıyacak jessie... hazırlıklı olmak lazım.. aspirin gripin tylol hot ne varsa stoklamak lazım 7 hafta..

gençler az önce fikstüre baktım sikindirik bir durum var. şöyleki şimdi gs ile 8 puan fark var. 1 maç eksik kazanırlarsa oluyor gene 5 puan. asıl önemlisi adamların fikstür kaymak gibi. şöyle ki
7 hafta hep istanbulda oynuyorlar. sadece hacettepe deplasmanda onu da saymayın çünkü hacettepe düştü zaten.. yani bu gs potaya girebilir. bala göte şampiyon olmayı da iyi biliyorlar. yarın kazanırlarsa o gazla hep istanbulda oynaya oynaya en büyük rakibimiz olurlar. fenerbahçe kazansın o yüzden yada berabere bitsin. fb yense de fikstürleri zaten zor. bir halt olmaz..

Gökhan dedi ki...

maçın başında gol yemek heralde en çok bu tip bir takıma karşı kötü olurdu.o golün gazıyla ilk yarı iyi direndiler tabii biz de ilk yarı hiç etkili olamadık.kupadaki antalya maçında iyi oynayan erkan zengin hiç bir şey yapmadı.bobo ve tello da kötü olunca ilk yarıyı çöpe atmış olduk.ama iknci yarı bobo ve sivok un pozisyonlarından bile önce en azından 1 gol atacağımız belliydi.o gol gelirse de iyice gömülen kocaeli pankle bir gol daha yiyebilirdi.penaltıyı vermseydi çok fazla birşey söyleyemezdim.bobo yine hiç oyun içinde yoktu ama golde top şansa önünde kaldı,golü de attı.yusuf da son 3 lig maçında yeteneklerini göstermeye başladı.maçı bu şekilde kazanmamızın psikolojik etkisi belki de farklı galibiyetimizden daha kötü olacaktır rakiplerimizin üzerinde.zaten derbi berabere biterse tek rakip kalıyor.
bir de enteresan bir not:25 hafta sonra ilk kez penaltı kazandık ve 2.haftadaki konya macında oldugu gibi nobre bu maçta da oynamadı.

simplextablosu dedi ki...

ben böyle aşkın ızdırabını sikeyim.

berthelemy dedi ki...

bu takım iyi takım. iyi takımların kötü günleri olur bu da onlardan biriydi bence. ona rağmen son yarım saatte boğuldu kocaeli. güç gösterisi oldu resmen. ligdeki hiçbir takım bu baskıyı kuramaz. derbi berabere biterse kesin olarak sivasla başbaşa kaldık demektir.

zapotocnynin o muhteşem penaltısından önce "atarsak şampiyonuz" dedim. büyük konuşmuş olmam inşallah.

theotheo dedi ki...

büyük başkan demirören. bizi bırakma.

Enteresan adamsin theo, ne diyeyim.

kaba şimşek dedi ki...

o pozisyona penaltı değil dedikten sonra da futbol yorumlamayın la bizzahmet lksdfldkfjlsdf. bütün evrenlerde tartışmasız penaltı o pozisyon. ayrıca attığımız üçüncü gol başlangıç pasından itibaren nefis.

Valla ben sizin gibi cillop ekranda degil, 650k baglantiyla izliyorum maci ama; adamin kolu gayet de vucuduna yapisik, ve topun onune yan donerek (sakinarak) atliyor. Mahalle maci diskuruyla "her ele carpan penalti" yorumu yapmayalim.

kaba şimşek dedi ki...

onu yapmayalım tamam ama her çarpma penaltı değildir diye de düz bakmayalım olaya. iradi olmak zorunda değil topa elle yapılan müdahale. dünkü pozisyon penaltıydı için rahat olsun.

ben sana yorumumu soyledim kaba "adamin kolu gayet de vucuduna yapisik, ve topun onune yan donerek (sakinarak) atliyor" diye. her carpma penalti degildir demiyorum, bence o pozisyon penalti degil diyorum.

adamin kolu aciktir, topun karsisinda bilincli sekilde dikiliyordur carpar penalti olur. bu degil bence. ki "dunyanin her yerinde penaltidir" denecek kadar iddiali bir pozisyon hic degil.

sivas atti amina koyayim.

delgado dedi ki...

ortasahası çoook düşmüştü antalya'nın.

Dun bizim karsimizda Kocaeli ne olduysa Antalya da Sivas karsisinda o oldu. Sivas'in onunde Trabzonspor, Galatasaray ve Gaziantep kaldi zor mac sayilabilecek; isimiz zor gozukuyor. 30. haftada Fenerbahce'yi yenersek o gazla gideriz yalniz.

Haftaya butun husumet, Ertugrul Saglam vs. faktorlerine karsin Bursa macinin kolay gececegini dusunmekteyim, hadi hayirlisi.

Adsız dedi ki...

ya Mehmet hoca orta sahaya bir adam alsan olay çok farklı olurdu..Tita zaten bi süre sonra sahada yoktu desek yeridir..N'apalım artık biz maçlarımızı kazanalım da gerisi gelir nasılsa..

delgado dedi ki...

ooh sercan da sarı görmüş maçta, bizim maça cezalı sanırım :teytey:

theotheo dedi ki...

shelbyl ben garip adamım. sen değilsin.

fulya projesini yapamaz dendi, hayata geçiremez dendi. beşiktaş'ın en büyük varlığı, hadi bakalım.

inönü stadı yapılıyor, ondan sonra bu sesler kesilecek biliyorum da gene de söyleyelim.

bu takım için yapmadığı maddi manevi fedakarlık kalmadı. 2 tane türkiye kupası var 2.likler var. durumu seba'nin son zamanlarından çok daha iyi. bu senede şampiyonluğa gidiyoruz. ligimizde en iyi ve dengeli wage politikasını uygulayan takım biziz. gelirlerimiz düşük olmasına rağmen ki, yükselecek şimdiden sonra- borç artımı yüzdemiz fener kadar fazla değil, galatasarayı saymıyorum zaten batık bir kulüp.

bu kadar şey Sayın Başkan'ı başarısız kılıyorsa, denecek birşey yok. He bu takım bu sene şampiyon olursa, öbür yılda olur. O zaman başkanı omuza almak için 10000 kişi sıraya girer o da işin bir gerçeği.

Theo gariplik nerede biliyor musun? Baskan 2010'a kadar takimin basinda kalacagini soylemisken "Buyuk baskan bizi birakma" demen. 2 yil falan bekle bari.

Ben simdi gidip "Obama sakin bizi birakmayin, gene aday olun desem" nasil durur? Komik. Onu diyorum ben de.

Bana samimiyetsiz geliyor bu yakarislar. Haksizsam haksizsin de.

theotheo dedi ki...

istifacıların sesini kestik shelbyl.

bu iş böyle yapılır.

delgado dedi ki...

2.likler var evet.

hey beşiktaşım be...

Theo olay bu zaten. Besiktasliyiz biz, baskanli ya da x futbolculu degiliz. Takim sampiyonluga giderken istifa demek Besiktasliliga aykiridir. Ha sezon bitsin; basketbol takiminin odenmeyen aidatlarinin hesabini da sorariz.

Takim sampiyonluga gidiyor diye baskan bir gunde "Buyuk Baskan" olmadi benim gozumde. Sorgulanacak sorusturulacak yerler de "puf" diye yok olmadi.

Benim bu sampiyonluk kosusunda "Baskan istifa!" demem ne kadar garip ise, senin 2010 yilinda gorevi birakacak bir adam icin "Aman birakma bizi" demen de o kadar garip. Onu diyorum ben sadece. Baskani cok seviyor olabilir, hatta onun basin sozcusu bile olabilirsin; ama bu samimiyetsiz gelecek beyanatlar baskanin icin "sempati" yaratmiyor; tam tersi etki yapiyor.

delgado dedi ki...

onu bunu bırakın da, bu akşam tüm beşiktaşlılar olarak orgazmın doruğuna ulaştık sanırım... spiritin dediği gibi, Êl Sikko!

zapotocki dedi ki...

korler sagarlar birbirini agarlar.. bunlar mi 'buyuk'?

ASLAN dedi ki...

bizimki el sikkoysa sizin ki ne ? aç köpekler sizi. en son ne zaman şampiyon olduğunuzu doğru hatırlayana forma vericem..şampiyon sivas kupa fener..

kerim dedi ki...

tamam şampiyon sivas kupa fener sapı da kedilere girsin..

yalnız ASLANım bjk şampiyon olursa burdaki herkese annenin formasını vericen mi ?. forma yoksa kendisi de olur.

simplextablosu dedi ki...

ahahahahah kızma lan artist.. ahahahah... çok büyük derbiymiş hakkaten ama, o kadar büyük ki kendileri bile altında kaldı kendi yarattıkları büyüklük manyaklığının.. büyüğüz, biz büyüğüz, biz daha büyüğüz, biz okkalı büyüğüz, esas biz şokellalı büyüğüz, biz kukuletalı büyüğüz diye diye geldikleri hale bak. aslansınız kaplansınız gerçekten ya, bravo ahahahahah.. futbolun f sinin olmadığı bir maç, sonundada kendilerine yakışan hareketler..

çok harikasınız
bir numarasınız, böyle devam.
ahahahahhahaha..

Adsız dedi ki...

aslanım benim. kestanen sulanmış senin...

theotheo dedi ki...

orospu çocuğu adnan polata bakın.

bir de sayın başkan yıldırım demirören'e bakın.

aradaki farkı görün. başkanınıza sahip çıkın.

Adsız dedi ki...

cumhuriyetimize, sahip çıkın.

(keman sesi efekti)

bir arkadaş yazmış zaten,"körler ve sağırlar birbirini ağırlar" diye.bu blogu muhteşem özetlemiş.kendini kandırma konusunda tanrısal yeteneklere sahip büyük beşiktaş taraftarları.şampiyon olmanızı gönülden istiyorum.

simplextablosu dedi ki...

aa vakilinçuk olur mu öyle? bizde objektiflik kisvesi altında blog açıp fanatizmimizi çaktırmamaya çalışmalıydık belki di mi? yaptığımız yorumların satıraralarında sinsi sinsi tuttuğumuz takımın lehine yontmalıydık yazdıklarımızı. yarımakılla kendi kendimizi inandırmalıydık her takıma eşit mesafede olduğumuza. daha fenası başka yarımakıllılarda inanmalıydı buna.
bas bas bağıran somut delillerle bile ispatladığımız gerçeklerden sonra bile vik vik edip kendimizi kandırdığımıza hükmedenlerden tiksinmekte dünde haklıydık bugünde haklıyız.
bu blogun adı ekşiBEŞİKTAŞ, yanlış gelenler kapının yerini biliyor.
size objektif olduğuna inandığınız sahtekarlarla mutlu bir ömür diliyorum.

theotheo dedi ki...

vakilinchuk adlı şeref yoksunu it. git kendi çöplüğünde öt hıyar.

fed-giunti dedi ki...

theo kes lan sen hödük.

@simplextablosu,

haklısın,çöplüğünüz sizin olsun,girmem,fikrimi paylaşmam hataydı.açıkladıklarına verecek cevap yok,ama uzatmaya gerek olmadığını bir altında yaz dallama net açıklamış.körlerle sağırlar takıla dursun napalım.aman burada takılında dışarıda bizler rahat edelim,buradada sizler.rahatsız ettiğim için özür dilerim.

@theotheo,

kaç paralık "insan" olduğunu sormuyorum.şereften-şerefsizlikten ne anladığını merak ediyorum.

Bakiniz, bu blog'un en onemli ozelliklerinden birisi yorumlarda moderasyon olmamasi. Cunku burada yazan insanlarin, eksisozluk'teki kor fanatiklerden farkli olarak usturuplu olmalarini bekliyoruz (en azindan ben bekliyorum). Dogru, yanlis, sacma, mantikli her yorum olur burada. Ama saygiyi elden birakmayalim.

Fenerli, Galatasarayli fark etmez, isteyen istedigini yazsin, isteyen gelsin isteyen gitsin; icabinda kufur de etsin. Ama, tekrar ediyorum, biz saygiyi elden birakmayalim. Besiktasli durusu diye agzimizda sakiz ettigimiz seye sahip cikalim. Onur yoksunu yorum yapilsa bile biz onurlu cevap verelim. Lutfen. Biz kendimize yakisani giyelim, baskasi istedigini giysin.

Lutfen.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@vakilinchuk

bir çok defa anlatmaya çalıştım. burada körler sağırlar durumu olması mümkün değil.

burada tektipleştirilmiş bir blogdan bahsetmiyoruz. her yazı yazarı bağlıyor ve bir tepki gelecekse en sert tepkiyi birbirimize veriyoruz.

buraya eklenen yazılar ekşibeşiktaş şurası tarafından denetlenip onaylanmıyor.

o nedenle bu blog için körler sağırlar eleştirisi yapmak en yanlış eleştiri olur. biz zaten binler gelsin okusun diye planlamadık burayı. sözlükte yaratamadığımız tartışma / düşünme ortamını yaratalım diye açtık.

burada yorumları bile denetlemiyoruz. denetliyor olsak ak köpekler sizi diye yapılan yorumları da yayınlamazdık. biri aç köpek derse, diğeri de sapı sana girsin der...

neticede iki kulübün batışına tanıklık ettik bugün.

ben 2 hafta önce milli maç günü bu yazıyı ele almıştım. ben şimdi bu milli takımı nasıl destekleyeyim demiştim. tepki de aldım. yanlış mantık kurduğum söylenmişti.

ama ne arda ne semih ne lugano ne emre şaşırttı beni. sizi şaşırttıysa bu şaşırtır beni.

arda'nın yüzündeki o alaylı gülümsemeden bahsetmiştim sözlükte. hala link verilip dalga geçiliyor.

ama saha orası. karakterlerin ortaya konduğu yer orası. futbolcunun mikrofonlara nasıl konuştuğu değil önemli olan. önemli olan saha içinde nasıl konuştuğu.

bugün tribün lincoln tezahüratı yaptı ya, gecenin en kara anı o andır aslında.

zapotocki dedi ki...

@vakilinchuk

yani bu kadar uzun uzadiya cevap yazmaya bile gerek yok aslinda. cok degil son 2 haftadaki postlari okusan anlayacaksin buranin nasil bir yer oldugunu ama yok iste..
ya arkadasim boyle bi mactan sonra neyin savunmasini yapiyosun allah askina? derdin biz miyiz yoksa kendi takimin mi?

simplextablosu dedi ki...

@vakilinchuk
hangi fikrini paylaştın allahaşkına ya? ne fikri? ortada bir fikir olsa bende derim ki yok arkadaşım bak şu şu hususlarda hatalısın yanlışsın. senin fikir dediğin şey girip iki satır yazıyla körler sağırlar edebiyatı yapıp, kendinizi kandıran bilmemnelersiniz demekse ben sana şu kadarını söyliyim onun adı fikir değil. sen o yazdıklarının fikir olduğunu iddia edip sonrada kendi çöplüğünüzde başkalarına yer yok diye ağlıyacaksan zaten işimiz var.
ohoo be abicim, daha bu kadar temelden neyin ne olduğunu anlatmaya başlayacaksak elaleme asıl bizim işimiz var.

O değil de Guiza hakemi itti çekti yine kart göremedi lan anca sarıda kaldı. Bahtsız bu çocuk.

Eğer pfdk kasetten ceza verirse (biz olsaydık hemen o kaset 30 kere izlenirdi ya neyse) emre bölözoğlu, sabri sarıoğlu, morgan de sanctis, kazım kazım richards falan kompile ceza almalı gibi duruyor.

ha bir de köşegen adam volkanın kolpa kasık ovuşturması mükemmel. çükünü açık açık avuçlayamayacak kadar delikanlı ahaha.

ben bu beraberliği pek sevgili kardeşim spirit'e, kırmızı kartlardaki beraberliği kaba şimşek'e, adnan polat'ın açıklamalarıyla oratya çıkan fener-gs beraberliğini de jessie'ye armağan etmek istiyorum.

@önce simplextablosu,ve genel olarak diğer arkadaşlar,

demek istediğimin ne olduğu bence devlet sırrı değil,anlamayıp tribe giren sensin.bir grup beşiktaşlı toplanmış,tipik beşiktaşlı argumanlarıyla kendi aranızda takıldığınızı kastettim,bunu söyleme gereğinide daha fazlasını beklediğim için duydum.neticede kendinizin faklı olduğunu zanneden ve iddia eden siz beşiktaşlılarsınız.başka bir arkadaş üstte sormuş,derdin bizmiyiz kendi takımınmı diye.derdim türk futbolu benim.yanlış anlaşılmasın sadece beşiktaş taraftarına yönelik bir eleştiri değil bu.bizim uefa kupamız,başarılarımız var.fenerbahçenin büyüklüğü kupa şampiyonluk büyüklüğü değil.beşiktaş ise sevinmek için sevmeyenlerin "bu lig için fazla şerefli" takımı.bu tarz masturbasyonlardan kurtulmuş insanlar görmeyi umut ediyorum sadece,ne bileyim.sorsan herkes kendini farklı sanıyor,ama alisamiyen.net gibi sitelerden bu bloğa kadar cümlemiz antulaşıyoruz adım adım.

maçtan önce ve sonra derbiye sallamışsınızda sallamışsınız.gözüme en çok o takıldı.bir kişide "bu hadise evet,türkiyedeki en büyük spor hadisesidir,muhtemelen dünyadada derbi sıralamasında ilk 10'a,hadi 20'ye girer,ama ne dünya derbisi ne bir numarası lan?" dememiş.sadece makara tukara aşağılama bilmemne.bu makara tukarayı yapanların çoğunun şayet bu derbinin taraflarından biri beşiktaş olsa "dünyanın en büyük derbisi" diyeceğine kalıbımı basarım.

birde senin bir önceki yorumunda yazdıklarınla ilgili birşeyler eklemek istiyorum.blog dünyasını boyalı basınla bir tutmak yanlış.blog yazarları içerisinde gerçekten samimi olarak tarafsız olmaya çalışan çok insan var.hepimiz tarafız,o yüzden bu tam olarak mümkün olmuyor belki,ama insanlar doğru olanı yapmaya çalışıyor elinden geldiğince.sen kolay olanı doğru olana tercih ediyorsun,mazeretinde samimiyet.hep beraber samimi olalım."ama bizim uefa kupamız var."

müslüman mahallesinde uzun uzun salyangoz sattım,"sktir git" diyenlerden sonra düzgün tavırla cevap veren arkadaşlara güvenerek.derdim arıza çıkartmak değil anlayacağınız.ha benim samimiyetimede inanmayanlar olacaktır tabi,orasınıda bilemem.

yuki the zorba dedi ki...

@vakilinchuk

Birader, şunu bir okur musun lütfen yahu?

"bir arkadaş yazmış zaten,"körler ve sağırlar birbirini ağırlar" diye.bu blogu muhteşem özetlemiş.kendini kandırma konusunda tanrısal yeteneklere sahip büyük beşiktaş taraftarları.şampiyon olmanızı gönülden istiyorum."

Bunu yazıp, ondan sonra sakin sakin cevap alabileceğini mi sanıyorsun? Beğenmiyorsan okumazsın, sataşmak başka bir şey. Sataşırsan bir türlü cevap alırsın... Bak sakin sakin yazınca da normal cevap alırsın...

Burada yorumlara moderasyon yok. O yüzden zaten eleman gelip terörize ediyor. Sonu ne olacak biliyor musun, bak senin yorumun yayınlandı, cevap da alıyorsun. Ama sen böyle sataşırsan, Aslan denen arkadaş böyle sataşırsa, küfrederse, bu sitenin onbeş tane moderatörü var. Yorumları onaya sokucaz... Sokucaz da nolacak, yorumların birini biri onaylasa diğerini öbürü onaylamayacak. Onun yerine sakin sakin yazsan; Emre'ye kızdığını, Sabri'ye söylendiğini, ya da ne bileyim Lugano'ya kızgınlığını yazdıklarına sokmasan iş başka türlü olacak...

Bilmiyorum zaten hangi takımlısın, Barcelona seviyorsun, bloguna bakmışlığım var...

Yorumu moderasyona sokmak da keyifsiz, mail geliyo açıyosun, küfür gelmiş. Fener'e kaybettik, başlık attım bloga "Şampiyon olacağız Beşiktaşım bu sene"... Niye dedim, inanıyordum çünkü... Takım iyi oynuyordu... Bunu yazdık, bir yorum yağdı bloga, küfür üstüne küfür... Mailler yağıyor resmen, bilmemne yorum yaptı. E şimdi, bu güzel mi yani...

Neyse moderasyon da boktan, yorumların terörize edilmesi de. Ne farkımız kaldı sahada dövüşenlerden? Futbol bu, acaip keyifli bir iş oysa...

delgado dedi ki...

@vakilinchuk

"çoğunun şayet bu derbinin taraflarından biri beşiktaş olsa "dünyanın en büyük derbisi" diyeceğine kalıbımı basarım."

önyargı ne kadar kötü bişey biliyo musun? sen bu blogu açarken "bakalım ak beşiktaşlıları ne demiş, kodumun itleri 3.büyük olmayı yediremiyolar kesin böyle böyle demişlerdir.. heh işte!" diye düşünerek açarsan haliyle bu garip sonuçlara da ulaşmış olursun, yazında alıntıladığım kısım gibi. ekşide yazar olup burda da yazan beşiktaşlı adamların mantalitesi hemen hemen belli zaten, eğer bilmeden "hepiniz böyle derdiniz" yorumu yaparsan bu senin sığlığın, kusura bakma. burda basının abarttığı yıldız dediği boboları holoskoları delgadoları burda "yıldız!" "muhteşem 10 numaramız!" "süper forvet!" diye savunan kim, madem bizim olan şeyi sorgulamadan direk en yüksek mertebede sayıyoruz neden burda bobo'yu "kahramaaanııııııım!.." diye savunan insanlar yok? haliyle fb-gs derbisinde fb'nin veya gs'nin yerinde olsaydık asla senin dediğin manzara ortaya çıkmazdı bundan emin ol... sen rakip takımın yeni transferini eleştirirken rakip takımı destekleyen ve sana "sanki sizin verenzinho çok iyi adamdı da!!" cevabı veren elemanlarla karıştırma bu insanları.

"tipik beşiktaş argümanları"nı da biraz açarsan sevinirim, dünyada klişe olan her şey "aaaaaaahahaaa 10 yıldır bu söyleniyo yalan bu ezik yıllardır aynı şeyler bas kıçına tekmeyi" diye geçilmiyor, "üzerimizde 10 senedir oyunlar oynanıyor" diyen bi beşiktaşa hemen"hasiktir lan!" çekemezsin mesela, ama adnan polat çıkıp şimdi "2 büyük harcanıyor" derse herkes düşünmeden götüyle gülmeye başlar...

Vakilinchuk,

Derbi maci ile ilgili iki adet post'um var bu blog'da. O post'lari okuyup haksiz oldugum yerleri soylersen cok sevinirim. Blog'da derbiye nasil yaklasildigini tartisalim diye, senin sikayetin var diye diyorum bunu.

Yorum Gönder

Ara