.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Nisan 2009 Pazar

Nobre Gitsin, Batuhan Gelsin!

1-Yeteneği kısıtlı, çalım atamayan Beşiktaş'ın oyuncu olmadığı her halinden belli Nobre gidiyorsa gitsin. 2-Bizim Beşiktaş'lı Batuhan'ımız var. 5 tane Nobre eder... 3- Raul / Casillas kaç yaşında forma giymeye başladılar? 4- Basın Batuhan'ın üzerine çok gidiyor... 5- O daha çocuk... 6- Genç dediğin gezecek... Ne dersiniz biz de seneye takımı Batuhan'ın etrafında mı kurarız takımı? Veya en olmadık yerde yaptığı en olmadık harekete ne kadar tahammul ederiz? Sizi bilmem ama benim çizgim hiç değişmeyecek. Bizden oraya, oradan şuraya, oradan da Real Madrid'e bile gidecek olsa arkasından ah çekmem. Altyapısı eksikmiş... Beni ilgilendirmiyor. Ben "Beşiktaş" takımının taraftarıyım. Beni Batuhan'ın kariyer gelişimi hiç ilgilendirmiyor! Batuhan Barda Sabahladı!

21 Yorum:

taksim dedi ki...

Burda en önemli soru bence, Batuhan geri gelecek mi ? olmalıdır. Açıklamalarından gelmeyeceği kesin gibi duruyor. Ama ikna edilebilir tabiki.. Sonuçta bu olgunlukta, bu kırgınlık fazla ona..
Çok ağlarız kaybedersek..

Firsat maliyeti acisindan bakarsak; Batuhan'in Besiktas formasi altinda duzgun gelisimi icin harcanacak caba, Batuhan buyuk olasilikla iyi bir golcu haline geldiginde edilecek maddi kar ile dengelenir mi sorusunu cevaplamak lazim.

Batuhan ilk 11'de oynadikca disipline olacaksa, teknik direktoru ondan verim alacaksa ve de bu bize milyon dolarlar olarak geri gelecekse; Batuhan'in kariyer gelisimi beni bir Besiktasli olarak ilgilendirmek zorundadir. Ha yok eger bu adami yakindan taniyanlar "Yok yahu, cacik olmaz, en fazla bir Ibrahim Akin, bir Okan Koc olur" diyorlarsa, o zaman Batuhan icin birak Nobre'yi, Bobo'yu bile feda etmem.

Su durumda kendisine yetenekli bir genc oyuncumuz diye bakiyorum. Onun zaten hirpalanmis psikolojisini bu tur tartisma/polemiklerle oksarsak hicbir fayda saglayamayiz, birakalim kendi yaginda kavrulsun diyorum.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

açıkçası ben tigana'nın sergen/tümer operasyonuna tüm kalbimle katılan bir futbol severim. sergenler tümerlerin yanında yer almaktansa tigana'ların yanında yer almayı tercih ederim.

bir oyuncunun psikolojik problemleri olabilir, binbir türlü problemi olabilir. tamam kabul, öncelikle kazanılmaya çalışılması gerekir. neticede bu senin bir değerin.

lakin sporcunun da buna katkıda bulunması gerekir. en nefret ettiğim sporcu tipi yetenekli/ahlaksız futbolcu tipi. ahlaksızlığı profesyonel yaşamayan anlamında kullanıyorum.

çünkü bu tip adamlar bizim paramızı alıyorlar, bizim üzerimizden şan şöhret sahibi oluyorlar. buna karşı yapmaları gereken tek şey, bir sporcu hayatı yaşamak iken, onlar bize maçtan bir gün önce sabah 4'te bardan el sallıyorlar...

spor bize bunu öğütlüyor olamaz. spor bize "yetenekliysen sana bir şey olmaz koçum" diyor olamaz.

bu nedenle batuhan üzerinden gelir gider hesaplaması yapmayı da çok doğru bulmam.

bir kaç oyuncu dışında dünyanın en sempatik takımıyız. ne rakiple didişen var, ne hocayla didişen, ne sorun çıkaran...

batuhan bu formayı hak etmiyor. kendi adıma da söyleyeyim, umarım bir daha da giyemes.

ben aldığım formanın, aldığım kombinenin parasını daha 18 yaşında maç sabahı 4'lere kadar gezsin diye vermedim.

zubi dedi ki...

Hani böyle küçük çocuklar olur ya bazen, çok şirinlerdir. Agucuk bugucuk yaparsın gel lan seviyim seni biraz dersin, şımarıktır ama yüzüne tükürür insanın. Böyle bişi oldu bu çocuk da. Bu gamsızlıkla bu vurdumduymazlıkla gelse bile zaten isyan ettirir insanları.

Kameralara kimin şampiyon olduğu beni ilgilendirmez diyen bi adam c.tesi günkü taraftarı haketmiyo bence. Gitsin nerde isterse oynasın.

marpione dedi ki...

sözlükte wayne rooney başlığının ilk 50 entry'sini okumayı tavsiye ediyorum elinde kağıt kalem ve klavye ile adam asmaca oynayanlara. onu gönderin bunu gönderin çıkıp da siz oynarsınız.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

evet doğru bizi messi ibrahım akın, henry burak yılmaz, delvecchio gökhan güleç şampiyon yapıyor bu sene...

herhangi bir cümlemde messi, ronaldo kelimeleri geçince 40 yıl taşak geçiliyorum da, rooney batuhan mukayesesi yapılırken nasıl aynı muamele işlemiyor anlamakta güçlük çekiyorum.

batuhan rooney değil, burası da ingiltere değil. hayat şartları farklı. wenger'i beşiktaş'a koy yine en fazla 6 ay dayanır.

yıllarca ibrahim akınlardan, buraklardan çekmedik mi. şu takım biraz kıpırdandıysa bu tip adamlardan kurtuldu diye olmadı mı? bir serdar özkan kaldı işte...

5 sene kiralasınlar anadoluya o zaman. beşiktaş bunların olgunlaşmasını bekleyecek, yatırımlarını bunlar üzerine yapacak kadar küçük bir takım olamaz. rooney 17 yaşında fenerbahçe'ye hattrick yapıyordu. batuhan'ı da biliyoruz.

yetenekliymiş... batuhan'ın eğitime ihtiyacı varsa o eğitim yeri beşiktaş forması olamaz.

bir yere referans alacaksak alex ferguson'un değil, ben sporcunun zeki çevik ve ahlaklı olanını severim diyen mustafa kemal'inkini almalıyız.

Iste Jessie, ben de ahlak dedigin seyin daha 17 yasinda g.tu kaldirilmis bir cocukta olmasini beklemiyorum. Bu cocugu biz bu hale nasil getirdiysek, bu halden cikartmasi da mumkun olmali. Butun takimi sakinlestirmis, gereksiz agresyondan arindirmis bir Mustafa Denizli'nin, Batuhan'a da hitap edebilecegini, onu dogrultabilecegini dusunuyorum. Zaten Denizli bile ondan umudu kestiyse, ilk post'umda da dedigim gibi, bileti kesilir.

Bu cocuk hakkinda "Genctir, yapar" demek ne kadar yanlissa; daha yasalar onunde cocuk oldugunu unutup zihinsel gelisimini tamamlamis bir yetiskinmis gibi yargilamak da o kadar yanlis.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ama batuhan'ı da gönderen kendisi zaten. hem de nobre ve bobodan başka santraforumuz yokken gönderiyor...bunu sadece kadro şişkinliğine bağlayamayız o yüzden.

Ama kiralik gonderdi. Mesela Aydin'i bonservisiyle gozden cikardi. Belki yonetim veto etmistir, bilmiyorum ama; kiralik gonderilmesinde bir hikmet olmasi lazim.

Ben umutluyum bu cocuktan. Kimlerin adam oldugunu gorduk futbol tarihi boyunca, bence umut var. Onu silip atmak da o yuzden yanlis.

Ryu dedi ki...

Batuhan'in bir sekilde kandirildigini dusunuyorum. Fatih Terim teskilatina dahil olduktan sonra hakkindaki olumsuz haberler iyice artti. Bizden ucuza koparılıp G.S'ye monte edilmek isteniyor bende böyle bir izlenim yarattı. Sanırım G.S'deki Hakan Sukur tipi cagdas forvet eksikligini/kontenjanını dolduracak

gregor samsa dedi ki...

merhabalar
gs camiasının kendi alt yapdan çıkan oyuncularını gsli köşeyazarları önderliğinde nasıl abarttığı ortada.
en son aydın yılmaz'a pires diyorlardı bir sene önce bizim serdar özkan'ın başka bir modeli çıktı.
mehmet güven'e pirlo
genç semihlerine modern stoper diyorlardı (ne menem bir stoperse şartlar gereği kewell'e dahi verilen stoperlik payesi bu genç arkadaşa bir türlü verilmedi süreç içinde)
hatta hatırlarım sabri ile birlikte a takıma çıkan ilker diye bir stopere de frank de boer diyorlardı.en son mersin iy'da oynuyordu sanırsam.
yani diyeceğim şudur bizim de herşeye rağmen batuhan'a sahip çıkmamız gerekmektedir.hataları oldu.
fransa genç milli takımıyla oynanırken penaltı muhabbeti,ilk devre antalya paf maçında gördüğü kırmızı kart ve de son olarak bu mevzu.
(geçen sene kadıköy'de yaptığını hatadan saymıyorum)
fakat herşeye rağmen daha 18-19 yaşında olmasına rağmen kadıköy'de fenerbahçe savunmasına ezilmeyen 3 tane net gol vuruşu yapmış bir oyuncu batuhan.ki bunları bir gece öncesinde alem yapmış birisi olarak ortaya koyabilmiş bir oyuncu.
bu yüzden basının dolduruşuna gelmeden batuhan beşiktaş'ta kalmalıdır.biz batuhan'ı bırakınca ortada mı kalacağını sanıyorsunuz bir de?
hatta söyleyeyim batuhan boşta kalırsa üzerne ilk atlayan trabzonspor,fenerbahçe ya da galatasaray olur.olmadı yurtdışına gider.
biz de dolduruşa geldiğimizle kalırız.

Starks dedi ki...

Batuhan'i anlamak icin once gecmisine bakmak gerek. Bu cocuk ciktigi yaklasik 90 paf macinda 220 civari gol atmis. Boyle bir gol ortalamasi yok. Bir daha da kolay kolay olmaz. Bu cocugun U17 ve altindaki milli takimlardaki yaklasik 55 macinda 50'ye yakin golu var. Milli takim seviyesinde bile nerdeyse mac basina bir gole yaklasan akillara durgunluk veren bir ortalama.

60'larin NBA'inde Wilt Chamberlain ne ise, Batuhan da oyunu domine etme derecesi bakimindan neredeyse o. Bu cocuk 24 Nisan'da 18 yasina basacak, halen 17 yasinda. Ben 17 yasimdaki halimi hatirliyorum da, amator kumedeki basketbol maclarina cikarkenki halim aklima geliyor. Bu cocuk o yasta milli takim seviyesinde rekorlar kiriyor. Bunun onun ruh haline nasil yansidigini kestirebiliyor musunuz?

Bu yuzden muthis bir egosu var, yeteneginin farkinda, kendini begenmis, ozel biri oldugunu biliyor. Bunun icin gecen seneki Fener macinda pas vermeyi aklina bile getirmiyor. Siz de 17 yasiniza kadar her seviyede yuzlerce gol atmis olsaniz, o anda pas vermeyi akliniza bile getirmezsiniz. Bunun icin mac sonrasi roportajinda, "Riza hoca beni bir ara kenara cagirdi, o anda hocanin biraz panik halde oldugunu gordum ve merak etme hocam kesin gol atacagim diyerek sakinlestirdim" gibi boyundan buyuk laflar ediyor.

Bu laflari etmesindeki sebep, Riza hoca'yi kucuk dusurmek veya kendini buyuk gostermek degil, bu soyledigine gercekten inaniyor. Su anda kapali kapilar arkasinda sorsan, eminim kendisinin Bobo'dan, Nobre'den ve Holosko'dan daha iyi oldugunu gercekten inanarak soyleyecektir. (ki bazi ozellikleri ile bu asikar). Bu yuzden mactan bir onceki gece sabahlasa bile ertesi gun rahatca macina cikip yuksek performansla oynayacagini dusunuyor..

Batuhan'in Riza Hoca'ya mac icinde soyledigi o sozu duyunca, Sergen'in 96'da Kadikoy'de 90.dakikada Rustu'ye attigi o efsane frikik sonrasinda yanina elinde mikrofanla kosturarak gelip "Evet Sergen inanilmaz bir gol attin, neler diyeceksin" diyen spikere "Boyle seyleri fazla abartmamak lazim, benim gibi yildiz oyuncularin isi bu" diyip arkasini donup gitmesi ve spikerin afallamis haldeki surat ifaesi aklima geliyor. Sergen o gun kendini begenmis gibi konussa da yeteneginin farkinda oldugu icin inandigi seyi soyluyordu, 17 yasindaki Batuhan da bugun kendisinin degil PAFtaki, Super ligdeki oyunculardan bile ustun olduguna inandigi icin bu sozleri ediyor.

Batuhan'in bu kendini begenmisligi, buyuk egosu kesinlikle yok edilmeye calisilmamali. Onun psikolojisinden anlayan bir TD tarafindan bunu nasil kontrol altina alacagi ogretilmeli ama hicbir zaman bu ozelligi koreltilmemeli. Yoksa bir Gokhan Gulec'ten bir Sinan Kaloglu'ndan tek farki fizigi kalir. Ona kamptan ayrilip gitmesinin belki kendi performansini etkilemeyecegi ama takim arkadaslarina ve teknik yonetime bir saygisizlik oldugu anlatilmali. Bu TD onu kapasitesiz yoneticilere karsi da koruyabilecek kapasitede olmali. Aksi takdirde bir Ugur Eksioglu daha cikar, bakariz ki Batuhan da yuvadan ucmus. Yoksa gece klubune gitmis de suymus buymus, bunlar hikaye seyler, hepsi ogretilir, hepsi anlatilir, ogretici maksatli cesitli cezalar verilir. Ama 17 yasinda cocugu idare edemeyenlerin kulup yonettigi ulkelerde maalesef bu konular boyle tartisilmaya devam eder.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

batuhan yetenekli bir oyuncu. bunda hemfikiriz. lakin şu istatistik denen şeyi biraz da doğru okumak gerekiyor bence. kırdığı gol rekorları fizik olarak 3 boy büyük olduğu yaşıtları arasında gerçekleşti. o istatistiklerin ne oranda üst seviyede etki edeceği meçhul.

galatasaray karşısında tel tel döküldü. fenerbahçe karşısında tel tel döküldü. ne bekliyorsun ki daha 18 yaşındaki çocuktan diyecekseniz bence o zaman da batuhan'ı eleştiren kesime haksızlık etmiş olursunuz.

peki ben soruyorum batuhan ne yaparsa affetmezsiniz? daha ne yapması gerek?

bakın "psikolojik destek" diye bir olay var. bu olay tamamen destektir. bir insan çaba gösterir, siz de ona destek verirsiniz.

batuhan gelişime kapalı bir profil çizmiyor mu? ona nasıl destek vereceksiniz?

beşiktaş yıllarca sergen etrafında pervane oldu da ne oldu? sergen türkiye'nin en büyük yeteneği olarak anılıyor. beşiktaş'sa alamadığı şampiyonluklarla.

sergen'in bıraktığı miras'ın okan koç, ibrahim akın, serdar özkan ve batuhan karadeniz tarafından devam ettirildiği açık değil mi?

beşiktaş sergen'i kazanırken bu gençleri de kaybetmiş olmadı mı?

beşiktaş'tan çok batuhan'ı düşünüyorsak neden dibe vurmasına izin vermiyoruz. bunu hak ediyor. emre özkan odada uyurken kamptan kaçmak cezalandırılmayacak ta ne cezalandırılacak? nedir sizin ceza kriteriniz?

bu ülkeden çok batuhan çıkar merak etmeyelim. batuhan neticede kafaya çıkıp diziyle gol atan bir oyuncu şu an için. daha fazlası değil. paf ligi nedir? cafercan barca'da oynuyordu şimdiye kadar.

batuhan dönsün, şampiyonluk maçından 1 gün önce barda eğlensin. sonra gelsin maçta dökülsün. sonra batuhan'ı hepbirlikte kazanmaya çalışırız artık...

batuhan gibi bir umutsuz vak-a'ya beşiktaş forması giydirmek kadar riskli bir olay olabilir mi?

batuhan'dan 9-12 kat daha iyi futbolcu olan pascal nouma'yı fransızlar eğitebilmişler mi?

bir de utanmadan beyaz nouma deniyor batuhan için. bu abuklukları bazı kesimlerce sempatik bulunuyor.

batuhan'ı belki kazanıyoruz ama milyonlarca gence, "yeteneğiniz varsa size her yerde ekmek vardır, çalışmanıza gerek yok" demiş olmuyor muyuz?

o zaman nasıl oluyorda disipline, sürekliliğe ve istikrara övgüler düzebiliyoruz. basbaya yeteneğe tapıyoruz biz. işte o yüzden en büyük yıldızımız sergen oluyor.

sergen ki, türkiye'nin en yetenekli futbolcusudur lakin beşiktaş'ın onlarca genç oyuncusunun önünde olduğu örnekle, belki de en kötü profildir.

batuhan önce kendisi bir adım atacak. burası kreş değil.

17 yaşındaki çocuğu adam edemeyenler elbet suçludur. lakin batuhan'ın adam olmayı reddetmesinde onun şu yeteneklerini abartıp abartıp her hareketini sineye çeken zihniyetin etkisi de büyüktür.

Starks dedi ki...

Jessie yine yanlis ornekler veriyorsun. Ibrahim Akin, Okan Koc, Gokhan Gulec, Burak Yilmaz diyorsun.

Bu oyuncular mactan once kamptan kactiklari icin dokulmediler. Gokhan Gulec sence her mactan once barlarda mi egleniyordu?

Burak Yilmaz, Okan Koc ve Ibrahim Akin gibiler futbolu sevmiyorlardi, Besiktas'a gelince artik en ust noktaya da geldim diyerek tamamen bosladilar ve sonucta dokulduler. Ben bu oyuncularin gelismemesinde Besiktas'i kesinlikle suclu bulmadim. Hatta tam tersine bunlara bu kadar sabredilmesi beni deli etmis hep elestirmisimdir. Cunku iyi futbolcu kendini belli eder. Buyuk takimlar futbolcunun yetismesini yillarca bekleyemezler. Bunlar da buyuk takimda oynayabilecek kapasite olup olmadiklarini gosterebilecek kadar zamani rahat rahat buldular.

Batuhan ise bulmadi. Batuhan Besiktas maclarinda ne zaman oyuna girse, onda ne Ibrahim Akin'danki vurdumduymazligi gordum, ne Burak Yilmaz'daki futbol beyinsizligini ve capsizligini ne de Gokhan Gulec'teki "ben buyuk takimin santroforu olamam" seklindeki bas bas bagirisini.

Batuhan Besiktas'ta oyuna her girdigi macta kendini belli etmistir, niye pas vermedi denmistir, hava toplarinin hepsini nasil aldi denmistir vs. vs. ama hic kimse "oynuyor mu oynamiyor mu belli degil" dememistir.

Bu yuzden Batuhan bunlardan farkli. Henuz buyuk takimda bu yukaridakiler gibi surekli ve uzun sure sans bulmadi. Bir Burak Yilmaz'in yarisi kadar ustuste mac oynasin, Ibrahim Akin'in 3'te biri kadar sabredilsin ondan sonra zaten ne olup olamayacagi konusunda fikir ortaya cikar.

Batuhan daha ne yaparsa affetmezsiniz diyorsun. Batuhan'in yaptigi ayni seyi Delgado da ilk sezonunda yapti, herkes kamptayken kacti gitti. Hic oyle olay da olmadi. Senin cok sevdigin Nobre de Saglam her ne kadar yanlis yapmis olsa da, oyuna girmem diyip girmedi. O gun de bircok kisi hemen kapinin onune koyulsun diyordu, o gun de sacmalamayin boyle seyleri abartmayin, cezasini verir devam edersiniz diyordum. Toraman'in sezon basindaki kavgasi icin de ayni seyi dedim.

Boyle seyler her yerde oluyor, ilk hatada kapinin onune koymak kadar kolayi yok. Adam yonetmek sanattir, ha Burak Yilmaz, Ibrahim Akin gibilerde ise yapilabilecek bircok sey yapilmistir, o yuzden bu orneklerin hicbir gecerliligi yok benim gozumde. Onlar kapinin onune koyulmayi coktan haketmislerdir.

Paf ligi ne ki diyorsun, ben sana Batuhan'in kafa yapisini anlatiyorum, 17 yasindaki cocugun, muhtemelen cevreindeki yalakalarin "sen cok buyuk topcusun, sundan bundan iyisin" gazlamalari altinda neler dusundugunu anlatmyaya calisiyorum. Eger o ligdeki performansina super ligde biraz olsun yaklasmak istiyorsa, bunlarin ona anlatilmasi gerektigini soyluyorum. Bana bunlari tekrar tekrar yazdirmani da kiniyorum.

Not: Batuhan Fener macinda kotu oynamadi.

Not 2: Bu mesaj yazma penceresinin enini biraz genisletin, soyle yaklasik iki katina falan cikarin gozunuzu seveyim, benim gibi uzun yazi yazanlar ne yazdiklarini anlayamiyorlar.

zapotocki dedi ki...

isterse sabahhin 5ine kadar barda takilsin, isterse hic uyumadan maca ciksin, isterse hapci olsun, kari kiz pesine dussun beni hic ilgilendirmez. o sahaya cikti mi 90 dakikada gorevini yerine getiriyorsa saha disinda ne yaptigi s.kimde bile degil..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

peki rıza çalımbay'a yapılmış saygısızlık beşiktaş'a yapılmış sayılmaz mı?

eskişehirspor'a yapılmış saygısızlık beşiktaş'a yapılmış sayılmaz mı?

rıza kadar batuhan'ı kazanma isteği olabilecek başka bir teknik direktör olabilir miydi?

o zaman rıza çalımbay'ı eleştirelim. diyelim ki kadro dışı bırakmak çözüm değil. sen batuhan'ı kazanamadın diyelim.

burada bir şeyler yanlış gidiyor demektir. ama batuhan'ı kendine normal karşılıyoruz, rıza hoca haklı... yahu nasıl oluyor o zaman bu iş?

benim bu tip futbolculara karşı ciddi bir antipatim var sanırım.

jean tigana idi futbolculara öğretmen gibi yaklaşan... şimdi acaba tigana'nın elinde olsaydı ne olurdu diye düşünüyorum. muhtemelen idmandan falan kovardı.

itiraf etmem gerekirse beşiktaş kulübünün ali güneş / jean tigana polemiğinde aldığı tutum bende bir travma yaratmıştır. tigana, disiplinsiz olduğu için ali güneş'i kadro dışı bırakmıştı. affedilmesi gündeme geldiğinde de "benden değil, arkadaşlarından özür dilesin bilmem kaç antrenmana katılmadı" açıklaması yapmıştı.

serdar özkan'ın sigara içmesini nasıl içime sindiremiyorsam batuhan'ı da sindiremiyorum. aradan ne var içse ne olur diyen olacaktır. işte batuhan'da da ne var, gitsin eğlensin golünü atmadı mı sözüne tekabul eder.

batuhan ve serdar özkan'sa bizim altyapımızın ürünleri... beşiktaş'ın temsilcileri vay halimize... işte o yüzden mustafa denizli'ye "alt yapınız iyi mi" denince, "benim alt yapım mı" diyor...

burada suçlu batuhan'dır veya suçlu serdar özkan'dır demiyorum. yaşı ne olursa olsun, batuhan'ın veya serdar özkan'ın -ne kadar yetenekli olurlarsa olsunlar- beşiktaş forması giymeleri içime sinmiyor.

bu çocuğun türkiye şartlarında değişme, gelişme ihtimali mi var allah aşkına? türkiye'de kaç tane sporcu 18'iyle 23'ü arasında aşama kaydetmiş?

beşiktaş veya herhangi bir türk takımı alt yapı oyuncuları için veya tüm kademeler için hangi eğitim olanaklarını sunuyor? bilen varsa bilgilendirsin.

sivok / ersnt beşiktaş hakkında ne biliyorlar? burak kendini yere attığında inönü'de diğer kulüp taraftarlarından başka türlü tepki alacağını biliyor muydu?

elbette tüm bu sorunları batuhan karadeniz üzerinden çözecek değiliz. siz batuhan'ın kurtarılabileceğine inanıyorsanız saygı duyuyorum. bunu yapacak birim beşiktaş tarihe geçer onu da söyleyeyim...

Starks dedi ki...

Calimbay'a, Eskisehirspor'a yapilmis saygisizlik Besiktas'a yapilmis falan sayilmaz. Olaylari iyice sofistike hale getirmeye calisma Jessie. Karsindaki ne yaptigini bilmeyen, muhtemelen onun sohretinden faydalanmak isteyen cevreindekilerin gazina gelmis bir cocuk.

Yaptigi sey kesin hatalidir, ben herseyi yapsin, sonra macina ciksin oynasin beni ilgilendirmez diyenlerden degilim. Hatadir, cezasi verilir, yaptigi seyin en cok takim arkadaslarina saygisizlik oldugu anlatilir, devam edilir. Ne zamanki bu hatalardan ders almadigi gorulur o zaman radikal karar almanin hakli bir gerekcesi olur.

Calimbay'in kadro disi birakmasina ise fazla sasirmadim. Cunku, mac sonu aciklamasinda bir de Calimbay'in panikledigi vs. konusu var. Calimbay, Tigana gibi kompleksli td'ler bu gibi seyleri kaldirip alttan alamazlar.

Calimbay bu yuzden Ailton'u da yonetemedi, ayni Bulent Korkmaz'in simdi Lincoln'u yonetemedigi gibi. Ha bunlar yonetilmesi kolay adamlar falan degiller, bu isi en iyi yapanlar gelse bile tam manasiyla verim alamayabilirlerdi ama onlar hic yonetemediler, hic beceremediler. Tigana'yi zaten saymam bile, o ancak Delgado'yu yonetir.

Bu isi bilen, komplekssiz bir TD olsa ne mi yapardi? Luce Gs'de iken Arif'i oyundan almis, Arif de cikarken formasini Luce'nin onune atmisti. Mac sonrasi butun basin buyuk gaz vererek bu olayi buyutmeye calisiyordu, basin toplantisinda Luce'ye her turlu gazi verdiler ama Luce soyle dedi"her futbolcu oyundan alininca uzulup tepki verir, onun bu kadar tepki vermesi bana takima ne kadar katki saglamak istedigini gosteriyor ve beni cok sevindiriyor".

Bu sozle bir anda butun gazi aldi, ondan sonra Arif de onu basina yem etmeyen bu adama saygi duymaya basladi ve hicbir sorun cikarmadigi gibi o sezon gol krali oldu.

Ayni Lucescu bence Turkiye ligleri tarihinin en sorunlu adamlarindan olusan takimini idare etti. Kafasi futboldan baska heryerde olan Sergen, tribal Tumer, gorup gorebilecegin en dengesiz adam olan Pascal, futbol disi hayatiyla hep gundemde olan Ilhan, drama queen Ahmet Dursun ve Ahmed "ben oyuna sonradan girmem" Hassan.

Bu kadronun basinda Calimbay veya Tigana gibi birisini dusunebiliyor musunuz? 6. haftada takimin yarisi kadro disi kalirdi. Ama o hepsini idare ettigi gibi Scala'nin kafasina telefon atan adama elini opturdu. Evet profesyonelligin yerlesmedigi ulkelerde bunu daha fazla yapmak gerekiyor fakat bir Ferguson bile isin icinde yenetekli oyuncu olunca tum Ingiltere'ye karsi koyup Cantona'nin arkasinda tek basina duruyor. Burak Yilmaz benzeri sahtekarliklar yapan Ronaldo'yu her turlu tepkiye ragmen basina yem etmiyor vs. vs.

Her TD'den Luce gibiler seklinde bu derecede bir filozofca yaklasim beklemiyoruz tabii ama buyuk takimda calisan TD, egosu buyuk futbolculari idare etmekten biraz anlayacak. Komplekslerini takimin onune gecirmeyecek.

Buradan hareketle, ideal kisi belki olmamakla birlikte yine de komplekslerinden buyuk olcude arinmis biri olan Denizli, Batuhan icin bir sans olabilir. Bence insan iliskileri iyi olan Denizli, onun kendisine saygi duymasini ve sozunu dinlemesini saglayabilir. Eger bu sene sampiyon olursak, gelecek sene yerini saglamlastiran bir Denizli bazi seyleri denemek icin kredi kazanacaktir, o zaman Batuhan'a verilecek sanslarda ne olup olamayacagi konusunda kesin bir fikir edinebiliriz. O zaman da gonul rahatligiyla ya Ibrahim Akin'larin yanina gondeririz ya da etinden sutunden faydalaniriz.

Adi gecen diger isimlere kizip, yeterli sansi vermeden hirsimizi Batuhan'dan cikarmak dogru degil. Ona da hata yapma ve hatasindan ders alma sansini vermemiz gerek.

Starks'in son yazdiklarina harfiyen katiliyorum.

Unutulmamasi gereken birsey var. Bu adam Turk. Stereotipe uygun bir Turk hem de. Bu adami 17 yasinda sisirdiler de sisirdiler. Jessie 17 yasinda lisede yaptigin abukluklari dusun, esek sakalarini, toyluklari vs. Bizim t.sak tarttigimiz yasta bu adam milli oldu.

Ibrahim Akin, Okan Koc, Burak Yilmaz falan diyorsun; o saydigin adamlarin hicbiri Batuhan kadar sisirilmemisti, M. City'den teklif almamisti. O adamlarin sorunu Istanbul'un buyusune kapilmakti. Batuhan tek sorunu ise genclik hezeyanlari, ve bunu sadece psikolojik destekle asabilirsin.

Ne yazacaksam zaten Starks yazmis, ama sunu ekleyeyim son olarak. Jessie, biliyorum bu tur adamlara besledigin antipatiyi; ama 17 yasindaki Jessie ile 23 yasindaki Jessie'yi dusun. Degisim mumkun.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

değişim mümkün de değişen göremiyorum ben...

marpione dedi ki...

"benim bu tip futbolculara karşı ciddi bir antipatim var sanırım."

bence tartışmanın bittiği yer burasıdır. jessie beşiktaş futbol takımı ve futbolcuları hakkında çok fazla antipati üretme kapasiten var.

skandal açlığı çeken basın çocuğu kendine meze yaptı, alev alıp asalım keselim moduna giriyorsun hemen. 17 yaşında yahu bu çocuk. o yaşta ben günde 10 dk sorumluluk alınca daralıyordum.

bana sorarsanız umarım hepinizden sıkılıp ingiltere'ye falan gider de hem kendini kurtarır hem de arkasından ağlatır sizleri. ben nihat beşiktaş'ta oynarken atıp tutanları da hatırlıyorum ziyadesiyle.

zevk alın biraz şu oyundan.

Yorum Gönder

Ara