.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Nisan 2009 Pazartesi

Maçın Özeti

Maçın özeti budur: Türkiye'nin en popüler gazetesinin manşeti, sahada yumrukların, kafaların konuştuğu, pozisyon zenginliğinin olmadığı bir maçı "nefesleri kesti" şeklinde yorumluyor. Benim nefesim çıkan kavga yüzünden kesilmedi, utandım, sinirlendim. Ama nefesleri kesilen başka arkadaşlar var:
Sahaya atlayan bu Hulk, maçı beraber izlerken "Şu Emre'nin ağzını burnunu kır ulan Sabri, niye ayırıyorsunuz oğlum bırakın dövsünler" diyen üniversite öğrencisi arkadaş, tribünleri çökerteyazan, akıllara Heysel'i getiren taraftar kitlesi, maçtan sonra Türk halkından özür dilemek yerine, kendi koltuğunu koruma uğruna yaşananları "planlı bir tezgah" olarak lanse eden kulüp başkanı, "vurdum" diyen futbolcu, "ne anamız kaldı ne avradımız" diyerek tepkiyi haklı çıkarmaya çalışan kaleci bu nefesleri kesilen gruptan olsa gerek.
Bildiğiniz üzere "Beşiktaş'a ceza verilmeli" demişti bir Fenerbahçeli kalemşör hafta içinde. Çünkü Beşiktaş seyircisi olay çıkarabilirdi, çok tehlikeliydi vs. Şimdi bu arkadaş yarın bir yazı kaleme alıp ne diyecek? Kime ne ceza verecek? Lugano'yu haklı mı bulacak, Emre Belözoğlu'na sahip mi çıkacak? Şiddeti meşru mu kılacak?
FB ve GS taraftarlarının derdi bu olmalı, medyanın pohpohu ve de rakiplerinin başarısızlığı üzerine girdikleri "2 büyük biziz, mutlaka başarıya ikimizden biri ulaşır" psikolojisinin olumsuzluklarını görmeliler. Yoksa "Arda vurduysa bir bildiği vardır, olm hakemler zaten Beşiktaş'a çalışıyor, Semih gibi efendi çocuk bile zıvanadan çıktıysa" falan derlerse tas-hamam baki kalır. Hele ki Fırat Aydınus'u, federasyonu falan olayların müsebbibi görürlerse için içinden çıkılmaz.
Ben Beşiktaşlıyım, ama ondan önce Türkiyeliyim, futbolu seviyorum, bundan zevk almaya çalışıyorum, şiddeti meşru görmenin faydasızlığını vurgulamak istiyorum. Bu akşam bir milat olabilir, eğer doğru sorumluları kınarsak. Pollyanna kıyafetiyle t.şak oğlanı edilme pahasına söyleyeyim ben diyeceğimi:
Let's kick fanaticism out of football. 

2 Yorum:

taksim dedi ki...

mümkünatı olduğunu düşünmüyorum bu dileklerin.. olmuyor bir türlü çünkü bundan besleniyorlar, hayatın her alanında, "zıttından ve zıtlıktan beslenenler" gibi..
Mevzular olacak, olaylar çıkacak ki, sen o habere tıklayacaksın.. Beşiktaş taraftarı sokağa inecek ki, sen spor sayfasına bakasın..
O tribünden bi-haber "kel" de sallayıp duracak ki, sen o zıtlıktan beslenen parazit hakkında konuşasın, popülaritesini var kılasın.

Adsız dedi ki...

futbolun böyle bir oyun olmasını hiç istemezdim türkiye'de...

beşiktaşlılığımla o kadar gurur duyuyorum ki... burdaki beşiktaşlı dostlar da biliyodur zaten bu gururu, insanın içinde yarattığı o müthiş sevgiyi...

Yorum Gönder

Ara