.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Nisan 2009 Salı

İki Resim Arasındaki 7 Fark

Fatih Terim ve Mustafa Denizli. Türk futbol tarihinin şu ana dek en başarılı iki teknik direktörü. Hatta aralarında ilginç bir rekabet de vardır ki, Fatih Terim Türkiye'yi ilk defa Avrupa Şampiyonasına götürmüş, akabinde Mustafa Denizli Türkiye'yi Avrupa Şampiyonasında ilk defa çeyrek finale çıkarmış, en sonunda da Fatih Terim Türkiye'yi Avrupa Şampiyonasında ilk defa yarı finale çıkarmıştır. Bu hesaba göre, bir sonraki turnuvada Denizli finali, ondan sonraki turnuvada da Terim kupayı Türkiye'ye getirmelidir de konumuz o değil. Konumuz iki teknik direktörü V.Ö. misali karşılaştırmak. Bakalım iki kurt hocanın arasındaki 7 farka:

1)

Mustafa Denizli kızları meşhur İzmir'de doğmuştur,

Fatih Terim, adliyesi meşhur Adana'da doğmuştur.

2)

Mustafa Denizli gecelerin adamıdır,

Fatih Terim evinin adamıdır.

3)

Mustafa Denizli gönül adamıdır, sevdi mi gönülden sever, sildi mi gönülden siler,

Fatih Terim ciğer adamıdır, sevdi mi can ciğer kuzu sarması olur, sildi mi ciğeri söker.

4)

Mustafa Denizli güler,

Fatih Terim kaş çatar.

5)

Mustafa Denizli'nin kısa bir Almanya macerası olmuştur,

Fatih Terim'in kısa bir İtalya macerası olmuştur,

6)

Mustafa Denizli amigodan uçan kafa yemiştir,

Fatih Terim başkandan tekme yemiştir.

7)

Mustafa Denizli hep Beşiktaş'lı olduğunu iddia eder,

Fatih Terim'in hep Beşiktaş'lı olduğu iddia edilir.

19 Yorum:

T. Egemen Gul dedi ki...

Musti köylüdür, Fatih kasabalı.

Ahahahaha. Cok basarili.

Sahi bir Vedat Ozdemiroglu vardi n'oldu ona? Hala yazmakta mi kendisi?

krasotkin dedi ki...

yazıyor ya, her hafta uykusuzda düzenli köşesi var =)

krasotkin dedi ki...

bu da benden:

mustafa denizli aurasıyla insanı çeker.

fatih terim aurasıyla insanı domine eder.

2'sininde müthiş şanslı olmak gibi bir ortak noktaları varki,bence olay orada bitiyor...

Adsız dedi ki...

bu alıntı:
Derwall ayrilinca bizim kulubede tek basina kalmis o sezon FB'den 25 puan fark yemistik. Aachen'de sezon bitmeden kovulmustu. GS'imiza ikinci gelisinde bu kez Besiktas'dan yanlis hatirlamiyorsam 16 puan fark yemistik. FB'de sampiyonlugu Rapaic-Revivo gibi yildiz isimler, daha da onemlisi bizim bucurlerin ikramiyla gelmisti. Vestel'de 20 milyon dolarlik yatirimla takimi Superlig'e cikaramamisti. FB'yi calistirdigi donemde FB Kongre uyeligi talep ettigini Besiktas taraftari hatirlar mi, bilemem ama fil ya da sincap hafizali futbolseverler hatirlar. Tek ozelligi deneyimli ve kendisini pazarlama konusunda uzmanligi. Sansal Buyuka'nin ve maci anlatan FB'li spikerin yere goge sigdiramayisi bu ikili ozel iliskilerin sonucu.

bu da benim yorumum:
fatih terim motivasyon, amiyane tabirle gaz ustası. denizli'nin de şu an yaptığı tek şey futbolcuları+camiayı motive etmek. ikisinin de birbirinden farkı yok, ikisi de iyi teknik direktör değil.

turan tunç kipi dedi ki...

mustafa denizli, vogel kendi yönettiği bir takıma karşı iyi oynadığında maç sonu gider kendisini tebrik eder.

fatih terim maç sonunu beklemez, direkt devre arasında müritlerinden birine ''şu 6 numaranı defterini dürün'' der.

turan tunç kipi dedi ki...

fatih terim medya ilişkilerinde hiçbir dem profesyonel olamaz. sevdiği bir adam kendisi hakkında aleyhte bir yazı yazsın, hemen gönül koyar.

mustafa denizli muasırdır. bıyığın hiçbir türlüsünü sevmez.

theotheo dedi ki...

beyler sedat pekerin annesinin cenazesine yusuf şimşek katılmış, bu beşiktaş kulübüne yakışan bir davranış mıdır? bunu tartışalım.

Mustafa Denizli Beşiktaşsa,Fatih terim de Galatasaraydır.

T. Egemen Gul dedi ki...

@theotheo sen amma provakatif bir insamışsın be birader. katılır katılmaz sana ne. hatta kime ne. beşiktaş'lı futbolcu yusuf olarak cenazeye gitmiyor, kaldı ki sedat peker'in annesini sırf sedat peker'i cikardi diye "gunahlandırmak" nasıl bir mantıktır. belki senin bilmedigin biseyler vardır. ayrıca tekrar soyluyorum. bize ne yav. yusuf simsek olarak istedigi yere girer cikar ahlaksizligini yapmadan.

bu ulkede arkasına eli, beli silahlı birini almadan gezen futbolcu mu var sanki? hepsinin birer abisi var. cok da onemli oldugunu da dusunmuyorum. bunlar cok para kazanan insanlar. genelde kendilerini guvende hissetmeye ihtiyac duyabiliyorlar.

h.sukur'un de aralarında bulundugu kocaman bir tayfa da sırf sığınma amaçlı feto abilerine ihtiyac duydular.

farkı yok.

Ahmet C. Toker dedi ki...

fatih terim'in besiktasli oldugunu kim cikardi?

@Ahmet C. Toker
özellikle lise yıllarındayken sıkı beşiktaşlı olduğu söylenir durur. doğru mudur bilemeyeceğim. ama ben de birçok yerde okumuştum.

@beautiful freak
özellikle 3. madde nefis olmuş.

theotheo dedi ki...

@T. Egemen Gul

tartıştığımız konu sedat peker'in annesi değil, oraya giden paralı pezevenklerin ne için gittiği.

yusuf beşiktaş'ın futbolcusudur. ve de suçlanmadığı konu kalmamış olan bir insanın çok büyük ihtimalle kesinlikle tanımadığı annesinin cenazesine gitmesi kadar büyük bir ahlaksızlık var mı?

bu işlerle ilgilenen insanlar, başkan konumunda olsalar dahi, beşiktaş'ta kendilerine bir yer edinemezler. bunu gerçek bir beşiktaş taraftarı içine sindiremez. bunun örnekleri geçmişte de vardır. hepsinin kulüple ilişiği bir şekilde kesilmiştir.

demirören'in herhangi bir hatasını en büyük ahlaksızlık, istifa, beşiktaş'ı ayaklar altına aldın diyen zihniyet, bu olaya tabi ya olabilir, zaten para kazanan şu bu gibi yaklaşıyorsa. zaten ölü durumdaki "gerçek" beşiktaş taraftarlığı ölmüş demektir.

T. Egemen Gul dedi ki...

Kime ne yahu kimin ne icin oraya gittigi? Hukuki yada ahlaki bir problem gormuyorum.

Su anda ulkenin basbakani zamanında cezaevinde yatmis bir sahis ona bakarsan. Onun da toplumda bu sekilde yer edinmesine izin verilmemesi gerekirdi senin mantıgına gore.

Demirören soyadlı şahsın Beşiktaş'ın menfaatlerine gore mi yoksa kendi menfaatlerine gore mi davrandığı tartışılır ama tek derdi sahada top oynamak olan bir futbolcuyu bu sekilde suclayamazsin.

Ayrıca eğer senin sınırlarını belirledigin sekilci "besiktas "gercek" taraftarligi" gibi bir durum soz konusuysa ben onlardan olmamayi tercih ederim.

Sercan dedi ki...

@theotheo
bu camia sinan engin e tahammül etti gerisi fasa fiso.

Sercan lafi agzimdan almis.

Sene basina kadar Sinan Engin gibi bir adami kulupte barindiriyorduk. Adami kapidan kovduk bacadan girdi. Boyle bir yanlis onumuzde kapi gibi dururken; ben gidip Yusuf'u suclayamam.

theotheo'nun dedigine gore Yildirim Demiroren kulubu mafyadan temizliyor. Saygi duyarim. Ama bu niyette olan bir baskan bile Sinan Engin gibi bir adami kov(a)madi kulupten kac zaman.

Simdi kendini Yusuf'un yerine koy. Sen o cenazeye gitmez misin eger boyle bir mesuliyetin/mukellefiyetin varsa?

Yusuf'un Sedat Peker'le Besiktas'a geldikten sonra tanistigini sanmiyorum. Oyuncu transfer ederken de "Hangi mafyalari taniyor acaba?" diyemeyiz. Sirf Peker'in annesinin cenazesine gitti (Peker degil, annesi, belki de Peker'in annesi sut annesidir Yusuf'un, o bile ihtimal dahilinde) diye de, "circumstantial evidence" yuzunden birini asip kesemeyiz.

ziegfiroyt dedi ki...

konu başka başka yerlere kaymış ama gönül/ciğer tespiti 10 numara olmuş efenim.

Yorum Gönder

Ara