.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Nisan 2009 Perşembe

Fair Play Tablosu

Yukarıda görmüş olduğunuz tablo Türkiye Futbol Federasyonu resmi sitesinden almış olduğum Fair Play Ligi puan tablosudur... Link Evet aşağıda gördüğümüz tablolar ise, Football-Lineups sitesinin yaptığı puan tablosu. Herkese tavsiye ederim, biraz Vergi Dairesi havası var ama çok güzel bilgiler mevcut. Örneğin Sivok'un Udinese'de stoper dışında her yerde oynadığı bilgisine ulaşabiliyorsunuz. Kartlar, goller, penaltılar, ortalamalar... Her şey mevcut. Buradaki bilgiler hatalı ise günahları boyunlarına. Ama doğru gibi gözüküyor. Bakalım beraber... Federasyonun sitesinde Fair Play'e en uzak takım Beşiktaş iken, bu tabloda en iyi durumdayız. Puan tablolarını ters yapmışlar, kafanız karışmasın. Federasyon en centilmen takımı üste yazmış. Bu sitede en alta... Hemen söyleyeyim, TFF'nin tablosunda en altta olmamızın temel sebebi; Hak mahrumiyeti. Yine yöneticiler... Şimdi buradan yöneticileri bir kenara koyup şuraya gelmek lazım; Mustafa Denizli devre arasına girmeden önce çıktı bir laf etti. Dedi ki; "Aramızda şampiyonluk havasında olmayan oyuncular var. Ya bu havaya girecekler yada gidecekler..." Ben ilk yarı ile ikinci yarı arasındaki en çarpıcı farkın bu olduğunu düşünüyorum. İkinci devrede abuk kart gören oyuncumuz oldu mu? Hiç oyuncularımzdan biri, kırmızı kart görme tehlikesiyle karşılaştı mı? Ben hatırlamıyorum. Bu, oyuncuların psikolojik olarak rahatladıklarının yanı sıra belli bir disiplin altında da olduklarını gösterir. Çok güzel... Spirit'in "İlk yarıdan daha ileride değiliz" tesbiti çok güzeldi. İşte ben de bu tabloyla, ilk yarıya oranla neyin farklı olduğunu ortaya koyuyorum sanırım... Bu sezon şampiyon olalım / olmayalım Mustafa Denizli'nin gelişiyle Beşiktaş takımı gelişmekte ve psikolojik olarak aşama kaydetmektedir... Şampiyonluk bir sonuçtur oysa aşama kaydetmek süreçtir. Aman şampiyonluk baskısı bizi bu süreçten çıkarmasın...

3 Yorum:

tathar dedi ki...

çok çok güzel, bide arda turan gibi galaksiler arası über süper hiper yıldızımız olsa dadından yenmez.

Bu Fair Play tablosunda bir sorun var. Ya da ben balik hafizaliyim.

Bu sene Aziz Yildirim da, Bulent Uygun da benim hatirladigim kadariyla hak mahrumiyeti aldilar. Bulent Uygun 1 ay, Aziz Yildirim ise 3 hafta gibi bir seydi sanirim.

Peki Sivasspor ile Fenerbahce'nin "Hak mahrumiyeti ceza puani" niye 0 (sifir)? (Blog'umuzu takip eden Fenerbahcelilerden bir aciklama bekliyorum Aziz Yildirim konusunda dogru ya da yanlis olmadigima dair. )

Bir sozum de bu tabloyu hazirlayanlara; insan tablo hazirlarken sagina soluna bir yerine bir lejand, bir aciklama eklestirir. Link'e gidiyorsun, excel'den print screen ile cekilip siteye konmus tablo harici hicbir sey yok. E yuh.

sezai ikilitre dedi ki...

hak mahrumiyeti cezasi hala devam ettigi icin aciklama yapamiyor, böylece ceza alamiyor.. ikinci yari degisen tek $ey budur i$te..

hapishaneye koydugunuz bir suclunun cok zorlamadigi surece suc i$leyememesi gibi.. protokol tribününe bi girsin, bak neler oluyor yine..

ayrica bu 'biz centilmen takimiz aslinda, siz bilmiyonuz' meselesi nedir ki? atiyorum; sert savunmacilarimiz vardir, orta sahamiz yumu$aktir, o sebeple savunmada gördügümüz sari kartlarimiz fazladir, ne var yani, ayip bi$ey mi? ayip olsa bile 'ya biz cok centilmeniz aslinda' diye aglamak kadar degil dir bence..

Yorum Gönder

Ara