.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Nisan 2009 Pazartesi

Bizi Şampiyon Yapmazlar(!)

Dünkü Sivasspor - Antalyaspor maçından sonra Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz açıklama yapmış başlıktaki lafı ederek. Hani Antalyaspor'un 81. dakikada tartışmalı/ağır bir ikinci sarı kart ile 10 kişi kalmasından sonra Sivasspor'un 86. dakikada galibiyet golünü bulduğu karşılaşma. 
Bugünkü maçtan sonra da Adnan Polat demiş ki: Fenerbahçe ile Galatasaray'ı devredışı bırakmaya çalışıyorlar. Zaten sahada kavga çıkmasının sebebi federasyon ve hakemler. Yumruk ve kafa atmak gibi yeşil sahalarda sürekli görülen normal bir harekete ağır bir şekilde kırmızı kart gösteren Fırat Aydınus olayların tek müsebbibi. Sabri ve Emre maçın başından beri birbirleriyle dalaşırken onlara gerekli uyarıları yapmayan, sakinleştirmeyen; devre arasında ikisini de arayıp "Böyle devam edin size Passat vereceğim" diyen Mustafa Denizli. Lincoln'un moralini ve formunu bozan ise Lincoln'ün kız arkadaşını elinden alan Beautiful Freak. Jessie her hafta Sabah'ta yazdığı yazılarıyla Skibbe'nin ipini çekti. Lugano, Emre Aşık, Arda ve Semih'in psikolojik danışmanı olan bendeniz ise maçtan önce yemeklerine adrenalin tozu attım.
Beşiktaş'ın sene başından beri lehine yapılan ikinci kritik hatayı (ki pozisyon tartışmalı, yorumlar muhtelif) ağızlara sakız edenler ise sonuna kadar haklı. Zaten MHK hep Beşiktaş'ı kolladı. 
Futbolda hakem hatası olur, bunlar normaldir diye 16. haftada açıklama yapan, sonra "Galatasaray Türkiye'dir" diye ultimatom veren Adnan Polat masum. Hak mahrumiyeti cezasını yedek kulübesinden 2 metre uzakta çekip futbolcularına taktik veremeyen Bülent Uygun masum. "Bebek yüzlü katil" Lugano masum.
David Lynch filmi izliyoruz resmen, bir de Türkiye'de sinema gelişmemiş derler.

3 Yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

klasik bir strateji izleniyor.

geçtiğimiz senelerde "hiç penaltı almadık" diyordu fenerbahçe. yok efendim penaltıyı dışarı atacaklarmış falan. enterandır o hafta penaltı almışlardı.

neyse, bizi şampiyon yapmazlar diyerek aslında hepimizin bildiği bir numarayı çekmeye çalışıyorlar. şimdi medyaya, sivas'ı şampiyon yapmazlar klişesini pompalamaya çalışıyorlar. manşeti veriyor odyakmaz.

zamanı gelince çıkarıp sunacaklar.

adnan polat'ın açıklaması ise çok enteresan.

bakın bu ayrı bir tartışma konusudur; fenerbahçe ve galatasaray camiaları aslında birbirine muhtaç camialar. çoğu imtiyazları birbirleri sayesinde alıyorlar.

örneğin lugano bir hareket yapıyor, hemen karşılığında emre aşık deniyor.

biri elle gol atıyor, o da diyor ki efendim galatasaray da attı.

kuralları birbirlerine göre belirliyorlar. galatasaray hakemle 10 puan aldı desen o da dönüyo fener 11 almış diyor.

cisse / delgado oyundan atılıyor, klasik fener/galatasaray taraftarı şablon entry giriyorlar; hakemler de hata yapar vs... fenerliler fener maçında söylüyor, galatasaray'lılar kendi maçlarında.

bir sağcı için en elzem insan tipi solcudur. çünkü sağçı kendi varlığına solcunun varlığıyla bir anlam kazandırır. burada hiç bir farkı yok.

işte adnan polat'ın açıklaması da anlamlı bu yönden. galatasraay ve fener'i ligden kopardılar diyor. çok enteresandır birbirlerini sahiplendikleri bu dönemler... istemezler çünkü tek kalmayı. adnan polat ne zamandır fenerbahçe'yi düşünür olmuş? şimdi geriye düştü ya, şimdi arkada kaldı ya... fenerbahçe'yi de alacak yanına el ele geri dönecekler. o kadar masraf yapmışlar, sivas ve beşiktaş mı gitsin cl'ne. televizyon gelirleri, forma satışları vs...

bugün utanılacak o kadar şey vardı ki bazen kendi kendime soruyorum bu kadar zaman ayırılmaya değer bir iş mi yapıyoruz diye.

Özgür Şeker dedi ki...

-Galatasaray-fener berabere kalmış

-FB,GS İnönüye gelecek

-Galatasaray avrupa hesapları yaparken sivas son hafta sami yen'e gelecek

şampiyon beşiktaş olmayacakta kim olacak ?

"Bizi sampiyon yapmazlar" Mecnun Odyakmaz'in demeciydi, ben Besiktas'tan bahsetmiyorum, yanlis anlasilma olmasin.

Yorum Gönder

Ara