.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Nisan 2009 Pazartesi

Beşiktaş'ın Zayıf Halkaları / Güçlü Halkaları

Aylardır aynı şeyi söylüyorum. Bir maçlık iyi veya bir maçlık kötü performansa değil sezonun geneline bakıyorum. Bu takımın zayıf halkaları;
  • Rüştü Reçber
  • İbrahim Üzülmez
  • Edouard Cisse
  • Rodrigo Tello
  • Filip Holosko
  • Matias Delgado
  • Da Silva Bobo
Beşiktaş'ı ileri taşıyanlar;
  • İbrahim Toraman
  • Tomas Sivok
  • Fabian Ernst
  • Ekrem Dağ
  • Yusuf Şimşek
  • Mert Nobre
Takım şampiyonluğa gidiyor, aman diyerek bazı sorunların üzerini çizemeyiz. Dün senin 3 oyuncun oyundan çıkıyor; Rodrigo Tello, Filip Holosko, Matias Delgado. Bu adamlar bu maçta 90 dakika görev yapmayacaklar da hangi maçta yapacaklar? Siz kaç defa Alex'in 55'te oyundan çıktığını gördünüz? Kaç kere? Yıldız sandığınız adamlar en kritik noktaya gelindiğinde size ne verdiler? Aylarca bağıralım; Bobooooo Bobooooo... Anket yapalım Nobre yedek kalmalı şıkkı birinci çıksın. Alın Nobre yedek işte. Anket yapalım % bilmem kaç Ernst-Delgado şıkkını işaretlesin; buyurun dün sizin istediğiniz format sahadaydı... Toraman'ı savunuyor muyum? Bence 2. sarısı verilmeyebilir. Verildi diye suçlayamam. Topa her elle vurmak sarı kart değildir. Millet bir tarafından kural uydurmasın. Toraman topa vuruyor da kendine avantaj mı sağlıyor. Topa vuruyor top yine alakasız bir şekilde düşüyor. Ne topu kaleye itiyor ne arkadaşına itiyor. Bunların olmaması kasıt olmadığı yorumuna götürür. Hakem farklı düşünmüş, yapacak bir şey yok. Hiç kimse darılıp gücenmesin. Kimse Delgado'ya bilmem kime protesto yapılsın demiyor. Dün sahadan çıkarken alkışladığımız gibi... Ancak o başka, senin takım planlaması yapman başka. Burası profesyonel bir arena ve Beşiktaş gibi bir takım şampiyon olsa da olmasa da gelecek yılın planlamasını yapmak zorunda. Şimdi arkadaşlar çıkıp; Batuhan'ı yolladın, Holosko, Tello, Bobo, Delgado'yu yolladın da sen mi oynayacaksın, bunlar tarlada mı yetişiyor diyecektir. Bakın Beşiktaş'ın kadrosunda bu oyuncular olmasa idi Beşiktaş bugünkünden daha başarısız olmazdı. Bobo sezon başından beri bir fark mı yarattı? Delgado'nun verimliliği zaten ortada. Holosko'nun bu sezonki en iyi oyunu işte dünkü idi. Yerine Serdar Özkan girecek kadar iyi... Profesyonel bir futbol takımı Tello'ya göre organizasyon yapmaz. Bu kadar inişi çıkışı olan bir futbolcu üst düzey futbol arenasının baş aktörlerinden biri olamaz. Beşiktaş şampiyon olsun yada olmasın, önümüzdeki sezon için Rüştü, Cisse, Tello, Bobo, Holosko, Delgado ve Mustafa Denizli ile kendisi açısından uygun koşullarda ayrılmazsa bu sene gelinen bu nokta bile önümüzdeki sezon hayal olur. Takım evet kör topal şampiyonluğa gidiyor. Bunda hem fikiriz lakin takımın neresi şampiyonluğa gidiyor onu konuşalım. Zapo'nun / Gökhan'ın / Sivok'un / Ernst'in / Yusuf'un / Nobre'nin diğerlerini sırtlayıp götürmesiyle mi gidiyor? Sezon başında "Bobo'yu satmamakla ne kadar doğru bir iş yaptığımız tüm kamuoyu tarafından görülmektedir" diye yazı yayınlayan yönetim bir de şimdi yayınlasa keşke... Bu konuda duygusal davranmaya lüzum yok bence. Hadi taraftar duygusaldır da yöneticinin bir farklı vizyon üretmesi gerekmez mi?

31 Yorum:

scugnizzi dedi ki...

iyi güzel söylüyorsun da, örneğin bildiğim kadarıyla delgado'nun bonservisini 7.5 milyon euroya aldı beşiktaş ülker'den. daha iyisi için en az 10-12 milyon euro gerekir. keza holosko da 5 milyon euroya transfer edildi, daha iyisi için en az 7-8 milyon euro gerekir. tello, rüştü ve bobo için de geçerli bu. hem bu paralar verildiği halde yani 10-12 milyon euro verip delgado'dan daha iyisini almak istediğinizde futbolcu türkiye'ye gelmek istemeyebilir. en önemli sorun da beşiktaş'ın bu kadar parası var mı?

Bobo tek forvet veya sol forvet oynatılınca takımın zayıf halkalarından biri olur tabi.Klasik 4-4-2'de Nobre'nin yanında görmek lazım bir de bobo'yu.Bobo'yu şimdi 5m dolara filan satarız.Seneye bir ingiliz takımında gol krallığına oynarken de ağlarız.
Bence İbrahim Üzülmez'de performansına bakarsak zayıf halkalardan biri olmayı hak etmiyor.Ligde kısıtlı tekniğine rağmen en ofansif hücum beki herşeye rağmen.
Beni en çok holosko şaşırtıyor.Sanki geçen seneki adam gitti yerine dublörü gelmiş.İyi bir fiyat verilebilrse satılabilir.
Tello konusunda da katılıyorum.Seneye iyi bir aydın karabulut ve gelirse ermen kılıç'la eksikliğini hissetmeyiz.Tello zaten oyun karakteriyle hiçbir zaman kanat oyuncusu gibi hissettirmedi kendisini.
Rüştü,Cisse,Delgado da herkes hemfikirdir herhalde

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bobo nobrenin olmadığı her maç ilerideki forvet olarak oynadı. bu bağlamda sol açıktı o yüzden oyle boyle diyemeyiz. ayrıca nobre de çoğu zaman sol önce oynadı değişerek oynadıkları için. lakin sol önde oynadığında farklı katkı sağladı forvette farklı katkı sağladı nobre. ama bir katkı sağladı neticede.

klasik 4-4-2'de nobre'nin yanında görmek lazım diyorsanız saygı duyarım. ama beşiktaş öyle bir taktikle oynama iradesi gösteremiyor.

ayrıca seneye bir ingiliz takımında veya şu performansıyla kariyerinin herhangi bir yerinde bir ingiliz takımında oynama ihtimali bence yok.

hepimiz dünya futbolunu izliyoruz. fransa, italya, almanya vs... onlarca, yüzlerce bobo var. kendimizi kandırmayalım.

neyse bu ayrı bi konu.

scugnizzi dedi ki...

grafite'yi alsın beşiktaş :))

Gürcan Ulusoy dedi ki...

haha güzel örnek. yıllar önce güntekin onay grafite'yi öneriyor rıza çalımbay'a. o da istemiyor.

işte bu para meselesi mi irade meselesi mi?

jessie senin dediğine göre bu takımı ileri taşıyanlar, gerideki adamlar, geri götürenler de ilerideki adamlar. biraz bunun üzerine düşününce, bunun biraz para harcayarak daha kaliteli defansif görev alan adamlar bulmanın kolay olduğunu söyleyebilir miyiz acaba? beşiktaş delgadoya da 5 milyon euro veriyor, sivoka da 5 milyon euro veriyor. holosko da 5 milyon euro keza. halbuki biliyoruz ki hücum oyuncuları herzaman için defansif adamlara göre daha pahalı olur. o yüzden o ilerideki adamların gerçekten takımı ileri götürecek kadar iyi olmaları için ya yaşı geçmiş yıldız olmaları lazım ya da ciddi miktarda para harcamak lazım. mı acaba?

turan tunç kipi dedi ki...

tello dışında yazdığım isimlere bütünüyle katılıyorum jessie.
yazdığın isimlerden bir an önce kurtulmamız lazım.

hoş sadece delgado'dan kurtulsak hepsinden kurtulmuş kadar sevinirim ama en iyisi grup olarak kurtulmak lazım bunlardan.

forza nobre
forza toraman
forza sivok
forza ekrem
forza ernst

Gürcan Ulusoy dedi ki...

baros benim sevdiğim bir karakter değil ama aynı paraya adam onu alıyor sen holosko'yu.

ayrıca delgado holosko nun rayiç bedellerinin bunlar olmadığı çok açık.

ha sivok zaponun da o olmayabilir.

ben parada pulda değilim. baktığım zaman sivok ernst de beşiktaş'ta oynayacak ve beşiktaş'ı ileri taşıyacak performansı görüyorum. diğerlerinde görmüyorum

eğer delgado bobo holosko bir fark yaratmıyorlarsa; al serdar özkan'ı vur holosko'ya diyorsak o zaman holosko niye var diyorum ben de...

scugnizzi dedi ki...

abi sen olaya öyle bakamazsın. sonuçta holosko'nun manisa'da gösterdiği belli bir performans vardı ve türkiye'den transfer edilebilecek sayılı futbolcudan biriydi holosko. ki ilk geldiğinde de herkes memnundu. Beautiful Freak'e katılıyorum, türkiye'de iş yapacak, belirli bir performansı ve istiktrarı olan ve 27-28 yaşından genç olan açık/10 numara/santrforun fiyatı 7-8 milyon euro'dan başlar. e sana göre 25 milyon euro lazım yani minumum 3 tane oyuncu almak için.

raul gonzalez dedi ki...

tello'nun inanılmaz değişiklik gösteren bir performans grafiği olduğuna katılırım ama satmam:)

holosko'nun kendisinden beklenenlerin yüzde 20'sini dahi veremediğine de katılırım ama o'nu da satmam.

gerisinde hem fikirim jessie biraderim:)

aslında delgado'yu da satmam güzel çocuk, reklamlarda dizilerde falan kullanılabilir!!

arif dedi ki...

tello'nun nesini beğenmemiş bu bjk taraftarı anlayabilmiş değilim doğrusu.Bu adam değil mi size sivas'ta o yarım voleyi vurarak belki de ilerisi maçlarda sampiyonluğu getirecek golü atan adam ya da bir örnek daha vermek gerekirse hangi maç tı hatırlamıyorum ama sahane golle inönü'de 3 puanı getiren adam.Siz takmıssınız bir sivok'tu zapoydu nobreydi ama sizi 2-3 maçta ipten alan adamı beğenmemezlik yapıyorsunuz sezarın hakkı sezara tello bu isimlere girerek haksızlık yapılıyor sayet bjkden gsye hangi oyuncuy istersin deseler direk tello derim ben siz hala sivokları konusmaya devam edin bir takımın en önemli oyuncusu savunma oyuncusu yada ön liberosuysa vay o takımın haline

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tello'nun katkı sağladığını yadsımıyorum ancak siz beşiktaş trabzon maçını izlememişsiniz sanırım. trabzon maçı tek bir örnek. bir oyuncum 45. dakikada oyundan çıkıyorsa o benim takımımın en iyi oyuncusu değildir.

tello'nun 45-55 te oyundan çıktığı tonla maç sayabilirim. rezil oynayıp 90 dakika sahada kaldığı da.

tello sivas maçında iyi oynamış tamam da, onun dışında bir çok maçta da çok kötü oynamış.

bir takımın en iyi oyuncusu stoperi veya ön liberosuysa vay o takımın haline demişsiniz. evet vay o takımın haline.

ben tello gitsin derken arkasına tekmeyi basın yollayın demiyorum. diyorum ki tello bu takımın as elemanı değil. sezon planlaması tello üzerine olursa ve tello da 2-3 maçta bir 45 te oyundan çıkacak performans sergiliyorsa bursa gibi kafadan geçmen gereken bir maçı geçemiyorsun diyorum.

evet bu takımda telloya gelene kadar delgado bobo holosko gibi oyuncular var. birileri gidecekse önce onlar gitmeli. ama ben istikrarlı ve planlı büyümek istiyorum diyorsan bu adam tello da değil diyorum

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ayrıca diyorum ki, beşiktaş'ı sürükleyen isimler bunlar değil. as elemanlar bunlar değil.

holosko yabancı kısıtlaması olmadığı maç bile serdar özkan'ı zor kesiyor. aynı şekilde zapo/zan.

ister sat ister satma ama seneye fenerbahçe galatasaray karşısında kişilikli futbol oynaman yine mümkün olmaz.

bu gerçeği kabul ediyorsak, kalsın tabi bu adamlar. ama sonradan bizim takım çok iyiydi de bilmemne oldu bahanesi arkasına sığınmayalım hepsi bu.

beşiktaş kadrosu diğer rakiplerine göre kalite eksikliği yaşıyorsa bu toraman sivok vs den değil holosko / baros, her şeye rağmen guiza / bobo vb arasındaki farktan doğuyor.

elbette topal vs gibi bir kaç yerli oyuncudan

arif dedi ki...

holosko ile baros arasındaki fark tamamen kaliteyle alakalı değil tecrübeyle alakalı bir durum sayın jessie..bahsettiğimiz adamlar baros ve holosko..birisi kariyerinin tüm zamanlarını lyon liverpool ve aston villa gibi avrupanın kült takımlarında geçirmiş ve bu takımlarda oynadığı müddetce güzel performanslar sergilemiş futbolculuğuda bu takımlarla büyümüş bir oyuncu milan baros..holosko türkienin mütevazi bir takımında yetişmiş ve yıldızı parlamıs doğru taktik ve doğru stratejilerle iyi futbolcu olmus ve neticesinde iyi bir parayla bjkye gelmiş bir futbolcu..baros kusura bakmayın ama holoskonun mevkisinde oynasa o da aynı performansı gösterir sen forvetten sağ açık yaratmaya calısırsan sonra holoskoya karsı mırıldanmalar baslar koy bakalım holoskoyu nobrenin yanına baros oluyor mu olmuyor mu sorun holoskoda değil sorun holoskoyu yapboz gibi oynatmada bi sağ açık yap bi sağda serbest oynat öbür gün nobrenin yanında oynat..futbol yapboz işi değidlir her futbolcunun futbola baslarken bir mevkisi vardır ve kariyeri o mevkiyle devam eder ..kewelldan stoper holskodan sağ açık barostan forvet arkası olmaz

arif dedi ki...

ayrıca baros ve holosko özellikleri itibariyle aynı yönlü futbolcular..fuleli kosuları iyi bilen rakip stoperlerden sıyrılmayı hava toplarını alıp tutmayı ve son vurusları yapmayı bilen futbolcular holosko hiç bir zaman barostan kötü değildir kötü olan bjk kenar yönetiminin holoskoya olmadık görevler vermesidir..bakın barosa bi fb maçında sağ açık oynadı skibbeye yapılmayan eleştiriler yapıldı ama siz hocanızı elestirmek bu yana holoskoyu yerden yere vurun vurun abalıya...

Gürcan Ulusoy dedi ki...

benim dediğime geliyor işte.

holoskonun yeri sağ açık değilse
bobonun yeri sol açık değilse
delgadonun yeri orta üçlü değilse
tellonun yeri sol ön değilse

o zaman holosko gitsin bir sağ açık gelsin. kim gelirse gelsin en azından oynadığı yerin gereksinimlerinin farkında olan biri gelsin. bu çok mu abzürt bir şey.

arif dedi ki...

valla bjkyi siz benden daha iyi bilirsiniz no comment:)

Bobo'nun alternatifi grafite'mi oldu şimdi.Grafite kariyeri boyunca ne yapmış.Yıllarca adam patlama yapacak,yıldız oyuncu olacak diye beklediler evet sonunda sadece 1 sezon iyi oynadı.Gelecek sezon yine aynı performansına dönecektir.Servet'in de sadece 1 sezon iyi oynayarak şişirildiği gibi.Bana göre kesinlikle bobo'nun kalitesinde bir futbolcu değil.Bobo kötü bir sezon geçiriyor olabilir ama geçen senelerde yaptığı katkı yadsınamaz.İnanıyorum gelecek sezon gene kendini bulacaktır.Bobo daha şimdiden kadrodaki beşiktaş'ın tek rekortmen futbolcusu,beyaz formaya en çok yakışan futbolcumuzdur,yaşayan efsanemizdir.Diyelim ki bobo gitti peki yerine kim gelecek ? Gelecek sene batuhan-bebbe'nin gol atmasını izleriz artık.Yönetimin bobo'dan daha kaliteli forvet getireceğini mi sanıyorsunuz.
Yönetim bobo'yu satamaz.Taraftar galeyana gelir.Çıldırır.Dağa çıkar.Olamaz böyle birşey düşüncesi bile korkunç..

berthelemy dedi ki...

nobreyi boboya tercih eden bir yönetimin ve teknik direktörün hedeflerinden, vizyonundan, başarı anlayışından vs. şüphe ederim. daha öncede yazdım bu bloga bobo'yu berbatov'un ilk leverkusen dönemlerine benzetiyorum. pas ve top kontrolü gibi çalışmayla halledilecek eksiklerinin olduğu doğru ama müthiş bir futbol zekasına sahip bobo. uğur meleke'ye bile "milan öncesi bobo" manşetini attırmışlığı vardır. tigananın elinde yetişmeye devam etseydi şu anda değil fransa ispanya liginde izlerdik kendisini.

tello iyi bir kanat oyuncusudur ama bizde oyun kurucu gibi kullanılmaya çalışılıyor. kanat oynamaya odaklanırsa iyi bir takımın çok önemli parçası olur.

holosko da çok önemli bir silahtır. beşiktaş iyi bir fiyata kimi alabilir onun yerine. gelecek sene cl'ye kalırsak özellikle deplasmanlarda çok katkı yapacağını düşünüyorum. zaten büyük takımlara gitme isteği olduğundan vitrin olarak görücektir cl'yi.

delgado ise defolsun gitsin lüksemburg ligine.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bazen freak e katılıyorum delgado konusunda. tamam delgado yetersiz de holosko bobo tello yeterli diyorsan oraya katılmam. delgado bu isimlerden daha alt kalite bir futbolcu değildir o kadar da abartmayalım.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

milan öncesi bobo başlığı ise meleke'nin kariyerinin skandal köşe yazılarından biridir bana kalırsa.

milan'da hali hazırda bir brezilyalı var zaten. 17 yaşında oynamaya başlayan pato.

ayrıca meleke'nin o yazısını okuduk ta, bobo'nun kendini geliştirmek konusunda çok aciz kaldığını yazdığı yazısını neden es geçiyoruz? 2-3 hafta önceki bir yazı idi. henry'nin barcada yeni oyun sistemine adaptasyonu ile mukayesesinde...

32 yaşındaki henry, oynamak ve yeniden var olmak için kendini yeniliyor, bizim bobo yenilemiyor...

gibi bir ifadesi mevcuttur.

berthelemy dedi ki...

delgado yeteneklidir ama sadece yeteneklidir. büyük oyuncuyu geçtim iyi oyuncu bile değildir. kendisinden beklenenleri hiçbir zaman karşılayamadı. bobo holosko tello da yeteneklidir ama kendilerinden beklenenleri çoğu kez karşılamışlardır. bu yüzden bu 3ünü sivok-ernst-toramanın yanına koyabilirken delgadoyu koyamıyorum.

uğur melekenin henry-bobo karşılaştırması çok doğru değil bana göre. olay sadece kendini yenileyip yenilememek değil çünkü. henry zaten fransa 98de sağ kanat olarak parlamış bir oyuncu ve sol forvete adaptasyonu daha kolay olabilir boboya göre. bobonun iyileştirmesi gereken yönleri başka şeyler ama o konuda denizliye çok güvenemiyorum.

@berthelemy, ,

hadi delgado beklentileri karşılayamadı da bobo hangi beklentileri karşılıyor anlamış değilim. sonuçta guiza kadar, ligin yarısında oynamamış semih kadar gol atmış bir adamdan bahsediyoruz. sorsak, oynadığı mevki dersin, e delgado da mevkisinde mi oynuyor. dün maçta rakip kaleden 45 metre uzaktaydı, oradan ne yapmasını bekliyodunuz da karşılamadı beklentileri? hadi delgadoyu iyi adam diye, yakışıklı diye sempatik diye seviliyor diyen bazı arkaşdaşlar var ama ligde en çok 12 gol barajını aşamamış bir golcüyü niye seviyoruz? sırf gençken geldi diye mi beşiktaşa? hadi bobo liverpoola attığı golün ekmeğini yiyo da, o maçta serdar özkan da güzel oynamıştı. bizim çocuk da yesin o ekmekten biraz madem öyle..

yani,bu tartışmalara hiç girmiyeyeim istiyorum, sonuçta ben takımda ibrahim üzülmez hariç herkesi seviyorum, ki üzülmezin de futbolu değil sorun, her maç taklalar atması, rakibin formasını çekip yere atması ama öyle bir hava var ki maçın tüm günahları gelmiş delgadonun omzuna verilmiş..

berthelemy dedi ki...

freak bi dur düşün 3 senedir bobomu delgadomu daha fazla katkı yaptı takıma? delgado bir anlık parlamayla iyi işler yapabiliyor ama takımın üstünde bir oyun kurucu olarak etki yapabilmişmidir? bobo da formsuz ama en azından bir santrafor olarak doğru şeyler yapmaya çalışıyor. nobreyle beraber başladığı maçlarda nobreden daha fazla gol pozisyonuna girmesi tesadüfmü? hiç olmazsa nerde durması gerektiğini biliyor. delgadodan daha çok top dağıtıyor. rakibi yıpratabilior. temel futbol bilgisi denilen şeye delgadodan daha çok sahip. hani şu i.üzülmezde hiç olmayan. delgado yanlış yerde oynuyor diyorsun 2. forvet oynadığı zamanlar da oldu o zaman ne yaptı? mesele zaten oynadığı pozisyon değil futbola yaklaşımları. delgado bu işe ciddi yaklaşmıyor ve iddialı bir takımın kadrosunda olmayı haketmiyor.

herşeyi geçtim, keşke bobo bizde olsa diyen fenerli ve gsli arkadaşlarım varken delgadoyu kimsenin sallamaması da bi fikir verebilir.

delgado iki senedir lige forvette başlıyor, geçen sene kasımpaşa maçına kadar bu sene de trabzonspor maçına kadar böyle oldu ve bu maçlar da hiç de kötü oynamadı hatta skor olarak da oldukça başarılıydı ancak ertuğrul sağlamın dik duremaması nedeniyle o taktikler ancak bikaç maçta denendi...şimdieğer katkıdan kastın golse, ki başka birşey olamaz, çünkü bobonun varlık nedeni bu takımda gol atması, onun dışında ne pres yapıyor ne de başka birşey, geçen sene takımın gole en çok katkı yapan adamı 8gol 6 asistle delgado. nobreden fazla gol pozisyonuna girmesi tesadüf değil bobonun zira nobre orta sahaya kadar gelip pres yaparken, bobo oralarda müspet tek yaptığı şey, rakip defans oyuncusunu oyalaması..

onun dışında, delgado bizim takımda olsaydı, bobo bizim takımda olsaydı ah keşke diyen rakip taraftarları bilmiyorum ama sözlükte başlıklarda yazılanlara bakınca bile delgado için keşke fenerbahçede oynasa diyen birçok insan gözüme çarpıyor..

tüm sorun şu, arz talep dengesi...bazı futbolculardan talep edilene göre arz tatmin ederken, bazı futbolculardaki talebin sonsuzluğundan arz asla karşılanmıyor. delgado 10 numara değil, bunu herkes biliyor, o fizikle top saklama ve arkadaşlarını bekleme gibi playmaker özellikleri yok ama onun da bazı özellikleri var ki onlardan yararlanmak için rakip kaleye yakın olması lazım. ama henüz bunu bir türlü ne sağlam ne de denizli akıl edebildi ne yazık ki...

turan tunç kipi dedi ki...

bobo'dan pek hazzetmem; ama delgado ile kıyaslayınca en az bir messi kadar katkı vermiştir bu takıma.

bu hususta berthelemy'e katılıyorum.

ayrıca şu delgado'nun da kaleden 45 metre uzakta oynamadığı maç yok herhalde.

kendisini kayıtsız-şartsız destekleyen bir güruh var ve her kötü oynadığı maçta -ki bu neredeyse bir maçta bir oluyor) kaleden 45-45 metre ötede oynadığını iddia ediyorlar.

hayır bu adamın kalenin ağzında, sınırsız özgürlükle oynadığı günleri de biliyoruz.

son olarak freak gibi bitireyim;
ben de takımdaki herkese eşit yaklaşıyorum ve beşiktaş'ımın formasını terlettikleri için hepsini çok seviyorum.

ama delgado tüm bu kişiler içinde formasını en az terleten kişi ve ben en az kendisini seviyorum. ve için için de sene sonunda gitmesini istiyorum.

çok mu şey istiyorum?

sevgili tunç arkadaşım net rakam verebilir misin kaç maç rakip kaleye yakın oynamış son iki senede delgado ve bu maçlarda ne yapmış?:)

turan tunç kipi dedi ki...

rakam verecek kadar uğur melekeleşmedim ama emin ol epey oynadı freak.

ertuğrul zamanında sırf bu pervasız iyi oynasın diye 10 ön libero ile çıkacaktık maçlara.

ha evet, dediğin gibi bir 3-4 maçlık skorsal anlamda etkileyici performansı var delgado'nun. ama inan hepsi o kadar.

hayır emin ol ben de en az senin kadar seviyoruym kendisini. hatta üzerinde futbolcu resimleri olan gubidik sweatlerden sırf kendisi için, gittim aldım.

ama yeter, hakikaten yeter. görüyoruz işte yusuf'u. 3 maçla delgado'nun iki yılda verdiğinden çok daha fazlasını verdi. bu ısrar nedir yani?

turancım tunçcum kipcim..söyleyecek çok lafım var, ama mecalim yok. son lafım şudur, şampiyonluk golü delgadonun,gerisini bilmem ben

gregor samsa dedi ki...

şampiyon konusunda umutlanmaya başladığımız günlerden itibaren bir tahminim vardı;
bobo,holosko,tello ve delgado'dan ne kadar verim alabilirsek;şampiyon şansımız o kadar yükselecekti.
şu anda dördü de çok kötü durumdalar.o yüzden de sezon sonu için karamsarım ben.

-tello ortalama bir kanat oyuncusuna oranla oldukça yavaş.fakat yine bir ortalama kanat oyuncusuna oranla çok daha teknik.duran topları iyi kullanıyor.biz tello'yu kanatta kullanıp fark yaratacağımıza onu kah sağ kanatta kah serbest oynatarak verim alamıyoruz.
-delgado'nun problemi çok net.bunun tek forvetin arkasında serbest oynamasıyla ya da iki forvetin arasında ofansif ortasaha olarak oynamasıyla alakası yok.problem şu ki delgado basit oynamayı bilmiyor.alengirli işler yapmaya çalışıyor.bunu da kıvıramıyor.zaten ikili mücadalelerde çok top kaybı yapıyor.bir de böyle akçalı işler yapmaya çalışırken top kaybı yapınca top kayıpları çok göze çarpıyor.
sanırsam delgado'nun bu takımdan neler götürmüş olduğunu ileride adam gibi bir 10 numara gelirse çok daha net bir biçimde göreceğiz.

-bobo ve holosko'nun savunulacak çok yanları kalmadı gözümde.ikisinin de en kısa zamanda gitmesi taraftarıyım.bu sezonun en büyük fiyaskosu bu ikilidir beşiktaş adına.sezon başlamadan bu ikilinin toplamda kaç gol atabileceklerine dair bir anket yapılsa çoğunluk "25 gol civarı" benzeri bir tahminde bulunurdu.bugün attıkları gol sayısı da sahada beşiktaş'a ne kattıkları alenen ortadadır.

tek beklentim bekeleneni vermekten uzak bu futbolcuların bir an önce kendilerine gelerek takımı şampiyonluk yoluna sokmalarıdır.eğer bu sene şampiyonluk kaybedilirse çok yazık olacaktır.şu bir gerçek ki beşiktaş artık ciddi anlamda fenerbahçe ve galatasaray'ın gerisine düşecektir.
hem ekonomik anlamda hem de camianın morali ve bazı şeylere inancı açısından.

turan tunç kipi dedi ki...

inşallah freak inşallah.
o zaman seni, senin nezdinde delgado'yu en çok ben göklere çıkarırım.

yalnız son golü atması, delgado'nun artık beşiktaş'tan gitmesi gerektiği gerçeğini değiştirmez. değiştirmesin zaten de..

Yorum Gönder

Ara