.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Mart 2009 Salı

Tartışılmayan Oyuncu

Enteresan bir camiayız. Birine laf etmek için söylemiyorum, kendime bakınca da bunu görüyorum. Üzerinde uzlaşılan tek bir futbolcumuz yok. Bi Fabian Ernst var, o da zaten yeni geldi diye. Bir Fenerbahçe'liyle konuşsan, Semih dünya yıldızı, Alex maestro, Deivid müthiş oyuncu, Lugano Avrupa'nın her takımında oynar, Gökhan Gönül Avrupa Şampiyonası'nda oynasaydı şampiyon olurduk, Carlos'un kalitesi tartışılmaz, Burak Yılmaz yeniden doğacak... Meira yılın transferi, Lincoln ligin en iyisi, Kewell yeni Hagi, Arda dünya yıldızı, Servet müthiş stoper... Oyuncuları tanımasan sanırsın Barcelona'yla Real Madrid'ten bahsediyorlar... Şimdi bizim takıma bakıyorum. Bobo et midir balık mıdır belli değil. Deli gibi bağlananlar var, oynamamasını tercih edenler var. Nobre çok savaşçıysa gitsin savaşa, bu futbol oyunu diyenler var, benim gibi sevenler var. Tello'nun etkisi çok kısıtlı diyenler var, kısıtlı mısıtlı en çok etkiyi yapan yine o diyenler var. Delgado'da bir Beautiful Freak cephesi var, bir de geriye kalanlar. Zapo müthiş defans diyenler var, Toraman'dan ne fazlası var diyenler de... Toraman ve Zan'ın stoperde oynadığı Beşiktaş'tan hayır gelmez diyen Yuki The Zorba cephesi var, sanki Zapotocny bu adamlardan iyi diyenler var... Acaba diğer taraftarlar da Alex'i, Deivid'i, Kewell'ı bizim gibi eleştiriyorlar da biz mi farketmiyoruz. Yoksa kendi oyuncusunu derinlemesine analiz eden, ufak hatalarını büyüten ve ufak başarılarından sonra yine göklere çıkaran bizlerde mi bir anormallik var? Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarından ne farkımız var diyorsak bence bu -hala- ilk sıradadır... Bu fark, iyi midir kötü müdür bilemem. Ama bir fark olduğu da kesin...

5 Yorum:

Galatasaray taraftarina Sabri agziyla kus tutsa yaranamaz, Emre Asik, Volkan Yaman, Mehmet Guven de keza ayni. Fenerbahce cephesinde de Josico keza. (Maldonado ve Guiza evrensel olarak elestiriyi hak ediyor, onlari ayri kefeye koyuyorum)

Bu adamlar bizde olsa acaba ne olurdu diye sordum da, cevabini bulamadim. Eger bulabilirsek, sanki farkimizin ne oldugu daha iyi ortaya cikar.

Adsız dedi ki...

süper tespit. eline sağlık jesi.

o değil de jessie sen yakın bir zamana kadar deivid bu ligde oynayan açık ara en iyi topçu diyordun, şimdi anlıyorum ki o fikrinden caymışsın ki cayılmayacak gibi de değil zaten.. yani bu futbol denen merette asla sabit fikirli olunamıyor, bugün iyi sandığını yarın tanıyamıyosun bile.. o yüzden bu tür konulara fazla takılmamak lazım..

ha şu da var ki dediğin gibi beşiktaşlılar biraz fazlaca eleştiriyorlar kendi oyuncularını ama bence bir galatasaray kadar kaliteli bir kadronuz olmadığı da kesin.. belki lincoln sizde olmuş olsa bu seneki oynadığı oyuna tek bir laf edicek taraftarınız olmazdı kesin, ha bazen canı istemeyince oynamama sorunu var ama o sorunu olmayan oyuncu dünyada yok zaten..

Gökhan dedi ki...

son yıllarda sureklı başarısız olmamızla da ilgisi mutlaka vardır bu durumun.herkes kendısıne gore basarısızlıgın nedenlerını bulmaya calısıyor.sıra futbolculara gelince de herkes birbirine yakın kalitede de olunca uzlaşma olmuyor tabi taraftarlar arasında

Gürcan Ulusoy dedi ki...

futbolda, herşeyde olduğu gibi çok fazla değişken var. 2 sene önce ronaldinho dünyanın en iyi futbolcusu desen, bilmediğimiz bir şey söyle denirdi. şimdi ronaldinho desen gülerler...

deivid de öyle. 6 ay oynamayıp döndüğü galatasaray maçı ve oyunu takdir edilecek cinstendi. ama 1 maç değil, uzun maraton olunca sakatlığın etkilerini daha net görebiliyoruz. şu anda geçen seneki formunda değil. bu da çok normal.

özellikle avrupa kupalarında gösterdiği performansla fenerbahçeyi çeyrek finale taşımış 1 numaralı oyuncuydu deivid de souza bana göre.

Yorum Gönder

Ara