.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Mart 2009 Perşembe

Nostalji Futbol: 17 Mayis 2003 Genclerbirligi Besiktas Maci

100.yil sampiyonluk oykusunde 32.maç. bir sonraki hafta inonude galatasarayla karşilaşilacak, maçin önemi hayati. şike mike laflari herkesin dilinde. ahmet hassan maçi kesin satti havasi var gs tarafinda 5.dakikasinda kornerden gelen topa arka direkte ilhan mansiz kafayi vurmak uzere, el saka çaresiz elini koyuyor ve penalti oluyor. o donem beşiktaş takiminda penaltilari kim atsa kaçiriyor, baya mevzu olmuş durumda, basinda sürekli bundan sonra ronaldo atacak ozel hazirlaniyor haberleri var. ronaldo topun başina geliyor yerden sol koşeye dogru vuruyor ama gökhan tokgöz köşeyi tahmin edip penaltiyi çikariyor. bundan sonra kaan dobra şov başliyor. lucescu'nun 31 yaşina gelmiş dobrovski'den bile nasil bi katki alabildigi görülüyor, prekazivari bir frikikle golu atiyor.. gol sevinciyle kendini kaybeden giunti ve tayfur'un dobra'nin ustune bir atlayişlari var ki 2009da izlerken bile benim de koşa koşa atlayasim geliyor onlarin üstüne.. sergen yalçin'in olaya gonul verdigi belli, ayni sezon çaykur rizespor'a inönüde kendi ceza sahasindan alip bütün sahayi geçip ilhanla yaptigi verkaçtan sonra attigi golle zaten bu dava ugruna maçin 2.yarisinda bütün sahayi koşacak kadar kafaya koymuş oldugu biliniyor. yine boyle bir pozisyonda topla yaptigi super koşudan sonra thomas'a 2.sari karti gordurup attiriyor. ve ardindan o sezon bir beşiktaş klasigi olmuş "arka direge kesilen ortanin ceza sahasina indirilmesi" sonucunda kaan dobra 2.golü yaziyor. skor 2-0 oldugunda lucescu ayakta, elleri kafasinda, gözlerinde müthiş bir heyecan ve pirilti var, %99 "şampiyon olduk" diyor. o bakişi unutulmaz. en az onun kadar unutulmaz bi sahne de sinan engin'in , gol sevincini arkadaşlariyla yaşayan kaan dobra'yi zago kucaklamiş santraya götürürken klubeden eliyle yolladigi öpücük. beşiktaşta romantizm zirvede.. ahmed hassan sanirim ertesi sezon beşiktaş'la anlaşmiş olmasindan ötürü baya bu maçta baski altinda oynamasina ragmen 42de çikip kafayi çakiyor ve maçi 2-1 yapiyor, hem maç daha bitmedi diyor, hem de kendini akliyor adeta.. 2.yari beşiktaş'in gol kaçirma yarişina sahne oluyor, ilhan başta olmak üzere sergen ve tümer bi türlü 3. golü atip maçi koparamiyor. hatta youla bir yan topta cordobayi bozup golu yaziyor fakat faul dolayisiyla gol iptal oluyor, bir an için yusuflayan beşiktaşlilar rahatliyor.. ve şampiyonlugu taa sezon başinda fikstur çekiminde ibrahim altinsay'in televizyon kameralari önünde soyledigi gibi 33.haftada galatasaray'i yenerek almak üzere inönü'nün yolunu tutuyor.. yillar sonra izlenince bakiyorsunuz beşiktaş o gençlerbirligini neredeyse komple almiş: youla, okan koç, ahmed hassan.. ve yine insan anliyor 2003ten beri bir beşiktaşli olarak neden içinin karardigini, o seneden sonra oyle bir dönem birdaha yakalanamamiş.. adini koyamasam da kalede cordoba ortada tayfur-giunti, ilerde sergen ilhan falan hala şu sezon kalan maçlari izlemektense o sezonun maçlarini tekrar izlemeyi tercih ederim

8 Yorum:

benim açımdan her açıdan unutulmaz maç. maça beraber geldiğim arkadaşım, stadın atmosferi, maçtan sonraki heyecan..

yalnız sergenin rize maçındaki driplingi ve golü 101. yılda, ilk yarının son maçında gelmişti yanlış hatırlamıyorsam.hatta yanlış hatırlamıyorum, zira 100. yılda çaykur rize ikinci ligdeydi:)

aamet jr. dedi ki...

Müthiş maçtı hakkikaten. Artık son haftalara doğru gelirken bu maç gs maçından daha çok kokutuyordu beni. Kaan Dobra'nın müthiş füzesi de Sergen'in şampiyonluğu getiren golünden (bkz: Sergen attı şampiyonluk geldi) önce şampiyonluğun müjdecisiydi bir nevi. Bu maçtan sonra şahsen şampiyonluğu kutlamaya başlamıştım bile.

Bir de Sergen o golü Rize'ye 101. yılda ilk yarıda atmıştı. İlk yarının son maçıydı sanırım.

aamet jr. dedi ki...

Geç kalmışım. Ben yazarken Beuatiful Freak yazmış bile :)

Adsız dedi ki...

Futbolun profesoru Lucescu'nun yarattigi ve futbolu Bobby Fischer ustaliginda her hamlesini akliyla oynayan takimiydi o.

Su asagidaki videoyu izleyip de gozleri sulanmayacak bir Besiktasli bilmiyorum.

http://www.youtube.com/watch?v=8XCC-PK29p8

Ben size o günü bir de tribünden anlatayım isterseniz . İstanbul 'dan çıktık yola elimizde envayi çeşit alkol , trenle Ankara 'ya . Tren makinist tarafından yolda durdurulduysa bunda 50 Beşiktaşlının kompartıman arasında treni sallayacak şekilde bağırıp delirip içip dağıtıp eğlenmesinin rolü büyüktü . OOOOOOO kONDÜKTÜR AMCA TEZAHÜRATLARI ve eskişehir 'e geldik mi evladım diyen amcayı 100 kilometre geride indiren şahıs . Uyurken kusan insanlar , deplasman macraları vs vs .

Stada giriceğiz her yer atlı polis nolluyor lan dedik . Tuvalet kötü stad kötü .İlhan Cavcav 30 milyon yapmış biletleri hemen kontra gelmiş : Ben Beşiktaş çocuğuyum para pulu neyleyim 30 milyon vereyim de Cavcav ı da s.keyim .

Beşiktaşımın tüm golleri önümde eski açıkta oldu . Kaan Dobra için ağladım ya ben artık herşeyi yapabilirim . arkadaşım 1 hafta önce halısahada yan - ön arka çapraz bağları kopartmış . Maç şampiyonluk maçı kelleyi bıraksa yine gelirdi . Gol oluyor oturarak seviniyor . Şampiyonluğa oturarak sevinmek . NE ACI ama ne yapsın mecburi .

Maç bitmiş treni bekliyoruz biralar elimizde yorgunuz , yeni tezahüratı söylüyoruz aramızda ... seninle başladı hayaaat Kartalım göklere aç kanat i.ne fenere i.ne cimboma inat Kartal şampiyonluk turu at ...

biniyoruz trene bu sefer ayakta ve kompartıman arasında içmiyoruz , restaurant bölümündeyiz . herkes delirmiş herkes mutlu . ömür boyu bir daha görmeyeceğim adamlarla aynı kadehi paylaşmanın dayanılmaz hafifliği . biri erman toroğlu nu arıyor diğeri hıncal uluç a küfür ediyor .

en büyük beşiktaş bu her zaman her yerde böyle . göz sulanır mı bilmem ... ama bildiğim tek şey tüyler hep diken diken ...

ilgilenirseniz sevinirim - >

www.tersmanyel.blogspot.com

berthelemy dedi ki...

beautiful freak haklı. sergenin rizeye attığı gol 101. yılın ilk yarısının son haftasındaydı.5-3 bitmişti hatta. zaten rize süper ligdeyken beşiktaşa günyüzü görmek nasip olmuyodu. paso yenerlerdi bizi kupadan elerlerdi falan. scala zamanında 5 yemiştik hatta. allahtan düştüler o yüzden şampiyon olabiliriz bu sene:)

tathar dedi ki...

ankara'da ağız tadıtla izlediğim son maçtı.

repLanigre dedi ki...

sergen'in golunu yanliş hatirliyomuşum ya demek ki, ibret-i alem için silmeyeyim de yazidan cümle aleme rezil olayim :)

lucescu'nun eller kafada o bakişini unutamiyorum ya

Yorum Gönder

Ara