.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Mart 2009 Salı

Nobre de Gidebilir...

Benim ne kadar Nobre seven bir taraftar olduğumu bilmeyen yoktur. Bu bağlamda Nobre'nin maaş hesaplarına girmem. Ama farklı bir husustan da bahsetmezsem olmaz. Beşiktaş takımı Nobre'yle sözleşme yenilemeyebilir. Eğer Beşiktaş kulübü çıkar da, "Nobre'yle sözleşme yenilemiyoruz çünkü Fenerbahçe ve Galatasaray'dan transfer edilen oyuncularla tribünümüz arasında bir iletişim problemi oluşmaktadır. Bundan böyle Beşiktaş, İki Büyükler'den oyuncu almayacak ve var olan oyuncularla sözleşme yenilemeyecektir." derse ağzımı açıp tek laf etmem. Yani bundan böyle yeni Ali Güneş'ler, yeni Mustafa Doğan'lar, yeni Rüştü Reçber'ler olmayacaksa evet ben de razıyım Nobre de olmasın. Çünkü 3-4 yendiğimiz maçta Nobre'nin canlı tanık olması içimi burkuyor. Ama kulübünde "zaten" maaş adaletsizliği varsa, kulübünde bir sürü Fenerli Galatasaray'lı oyuncu oynamışsa ve bu yönetim anlayışı sürdüğü sürece oynayacaksa, tüm bu problemleri Nobre'nin üzerinden çözmeye çalışmak ta bana manasız geliyor. Bugün Nobre'nin maaş probleminde, bekleneni verememiş Delgado'nun aldığı maaşın etkisi olduğu yadsırsak hem Nobre'siz kalır hem de hiç bir mesafe katedememiş oluruz. Bugün 2 milyon euro piyasası olan Tomas Zapotocny'e 4,5 milyon euro ödeyen zihniyet halen görevde. Gordon / Diatta / Higuain transferleri çok taze. Bu transferlerin kulübü uğrattığı ziyan Nobre'nin maaşının bir kaç katıdır. Şimdi siz bu transfer stratejisini, bu yapılandırmayı eleştirmeyeceksiniz tüm bu hastalıklı yapı içinde Nobre'nin maaşını irdeleyeceksiniz. Evet haklısınız Nobre belki o maaşı hak etmiyordur. Ama bu rahatsız oluşum içinde cımbızla Nobre'yi çekip ayırmak ta onun hak ettiği bir şey değil.

9 Yorum:

tathar dedi ki...

giderse tam bizim yönetime yalışır bir hareket olur.

Adsız dedi ki...

2.5 yil boyunca takima verdigi toplam katki Zan'dan, Uzulmez'den kesinlikle fazla olmayan adama, ortada fol yok yumurta yokken 8 milyon dolar bonservis odeyip, bir de zaten haketmedigi maasini 2.1M euroya cikartirsan iste simdi takimin istikrarli ayaklari da bunu hakli olarak ornek gosterirler.

Esas problem cok yakinda Tello olacak. Yilda 900 bin euro alip her mac skora bir sekilde etki eden adam, ben bu Delgado'dan 2.5 kat az para alacak adam miyim diyecek hakli olarak. (Tabii simdi de diyor mutlaka da sesini cikarmiyor).

Problemin tek cozumu var. O da sezon sonu Delgado'yu 3M euro veren cikarsa hemen gondermek. Cisse de maasini 900 bin euro seviyesine inmesini kabul ederse kalabilir, yoksa ona da gule gule.

Bunu yaparsan Nobre de makul bir ucrete imzalar. Herkes mutlu olur, kimsenin kafasi karismaz.

Yoksa futbolcu psikolojisidir. Madem bu adam 2.1M euro aliyor, kicini yirtsin da biraz da o mac kurtarsin bakalim diye dusunur. Bir yerden sonra balatayi siyirir. Bu adamlar bizim gibi dusunecek degil tabii ki.

Adsız dedi ki...

nobre'yi severim ama seneye bir şekilde batuhan'ı görmek istiyorum bu takımın forvetinde. çok hıngar çıkarıyorsa ki gördüğüm çıkardığı, yol versinler bence. aramayız fazla.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

tamam seneye de batuhan'a yol verirler bu ihtimalde...

sonra konuşuruz burada tekrar yabancı forvet lazım batuhanla olacak iş mi diye...

Adsız dedi ki...

şayet seneye bu takımın bayağı birinci forveti olucaksa, bu ve bu minvalde şeyler konuşulucaktır, sana hak veriyorum jessie.

ama ilk 10 maç gol atamasa bile bir dakika dahi oyundan çıkarılmamalıdır bu genç adam. evet çok klasik olacak ama 3 sene içinde ortalığın amına koyacak bu adam. yeter ki serdar özkan'laştırmayalım mevzuyu.

Gökhan dedi ki...

1.750 mn euro versek bile agzımı acıp tek laf etmem nobre ye.eger bir kişi bu takımda nobre nın aldıgı parayı kafaya takıyorsa onun nobre ye karsı bır onyargısı var demektır derim.

theotheo dedi ki...

beyler yanlış biliyorsunuz 2 milyon euro falan almıyor delgado.

bu takımın en çok para alan oyuncusu cisse o da 1.5 milyon euro. 2010 yılından sonra Delgado 2 almaya başlayacak.

@theo

Beşiktaş Futbol yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin 21.07.2008 tarihli yazısı aşağıya çıkarılmıştır.
“Konu: Sermaye Piyasası Kurulu’nun Seri:VIII, No: 39 sayılı Tebliği uyarınca yapılan açıklamadır.
Şirketimiz, profesyonel futbolcularımızdan Matias Emilio Delgado'nun sözleşmesini yıllık 2.100.000 Euro bedelle 2011 sezon sonuna kadar uzatmıştır.”

Borsaya yanlis beyanda mi bulunduk yani daha fazla vergi odemek icin?

Adsız dedi ki...

Herkes ayni seyden bahsediyor zaten, bir yanlislik yok. Delgado'nun sozlesmesi 3 yil uzatildi ve onumuzdeki sezon basindan itibaren 2.1M euro alacak.

Bu sezon sonuna kadar 1.250M euro + mac basi 5000 euro aliyor.

Tabii ki Delgado'nun bir anda 50% arttirilan bu sozlesmesi dogal olarak yeni sozlesme imzalayacaklara ornek teskil ediyor.

Yorum Gönder

Ara