.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Mart 2009 Salı

Murat Ceylan / İsmail Köybaşı / Sağ Bek

Bugün medyaya yansıyan haberlere göre Trabzonspor da tıpkı bizim gibi bu futbolcularla ilgileniyor. Bizim Mehmet Topuz transferiyle sükse peşinde koşacağımıza bu tip oyunculara yönelmemiz gerekiyor. Hele bu iki futbolcu ortasaha ve sol bek gibi mevkilerde oynayan oyuncular olunca... ..........................Hakan...................... .......Yabancı - Toraman - Sivok - İsmail...... .....................Ernst - Murat................... .............Holosko - Delgado - Tello............. ..........................Nobre ...................... gibi genel olarak koşan / basan ve Tello Delgado Ernst gibi oyuncularla da sahaya akıl getiren bir takım olabiliriz. Hem de Cisse'nin yeri bir Türk futbolcuyla dolduğundan 11'de oynayacak bir sağ bek takviyesi bile yapılabilir. Gidip Marek Sapara gibi vasat bir Milli takımın 11'inde yer almayan yabancılar alacağımıza... Şu kadroda eksik elemanların toplam maliyeti 6-7 milyon civarında olur. Bu kadroyu kurar ve hiç biri 30'a gelmemiş bu elemanlardan minimum 5 sene faydalanırsınız. Aralarında en yaşlısı Fabian. O da 30-31. Net oynar o 4 sene daha. Yıllardır ben bunu söylüyorum aslında. İyi kötü bir kadro kuruldu. Artık tek yapılacak şey bu kadronun arkasında durmak. Delgado Bobo Holosko gitsin diyorum ama eğer akılları buradaysa dursunlar. İyi oldukları için değil, istikrar için. Artık seneye yaz kampında herkes elinde kalem kağıtla kadro yapmasın. Nasıl olur da yeni sağ bek / Ernst / Holosko üçgenleri kurulabilir bunlar tartışılsın. Şu kurulan kadro, Galatasaray ve Fenerbahçe kadroları ne olursa olsun istikrar sağlarsa şampiyonluğun favorilerinden biri olur. Fener isterse gitsin Adriano'yu alsın.. Tek yapılması gereken eksik şu 3 mevkiyi doğru oyuncularla dolduralım. Gördüğümüz kadarıyla İsmail ve Murat doğru oyuncular. Hepsinden öte, kafa karıştırmayan oyuncular. Mehmet Topuz geldiğinde Holosko ne olacak şimdi diye düşünmek istemiyorum. Zapotocny'nin doğal yedek olacağı şu kadroda (Bobo ve Cisse'nin gittiği hesabıyla) sağ bek dışında bir yabancı hakkımız daha olacaktır. Kafa karıştırmaya gerek yok, maliyeti düşük bir ortasaha oyuncusuyla kadroyu bitirebiliriz. Artık şu kadroda ısrar edelim. Sezon sonu Zapotocny gönderilmesin. Hatta maaş indirimini kabul edecekse Cisse bile kalabilir. Futbol takımı bu kadar düzlüğe çıkmışken ve eksikleri gün gibi ortadayken Mehmet Topuz gibi oyuncularla mevcut yapıya zarar vermeyelim. Eksikleri tamamlayıp sistemi mükemmelleştirmeye çalışalım. Sürekli başarıya bu kadar yakınken bu treni yanlış tercihlerle kaçırmayalım...

40 Yorum:

TORAMANI SAĞ BEK DÜŞÜNMEYENLER BİZDEN DEĞİLDİR !

Gaziantep başkanı kesinlikle hiçbir futbolcularını satmayacaklarını açıkladı.Murat Ceylan transferi büyük olasılıkla olmaz ama İsmail 'den umutluyum.O bölgede ivan de souza'da oynuyor eğer ismail'i ikna edebilirlerse çok fazla direnemezler.Aslında Gaziantepspor'un başkanıyla bizim başkanın arası da çok iyi.En az bir transfer bekliyorum yazın Gaziantep'ten.

bezendra dedi ki...

bikere toramanin şu son 1 aylık performansina bile bakip onu sag bekte düşünmek telloyu sol beke çekmekten de büük bi insanlik ayibi olur kanimca...

üstüne üstlük murat ceylan we ismailin transferi de mehmet topuza werileceği konusulan bonserwis bedeliyle hayde hayde mümkündür...

iş ki denizli topuz demesin ceylan desin ismail desin...bi de yine sölemiş jessie ama bobo da delgado da ii bonserwisle direk okutulmalidir..werdikleri werecekleri bugüne kadar gördüklerimizin ne çok üstünde ne de çok daa istikrarli olacaktir...

cisse içinse zaten yolcudur abbas baalasan durmaz diorm...

jessie biraz da yabanci transferi için adam yazsın gönüller şenlensin..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

@broker

çoluğumuzu çocuğumuzu bırakıp yarın polonya, çek cumhuriyeti, slovakya'da oyuncu bakmaya gidiyoruz :)

bezendra dedi ki...

abi vizyonu genişlet biraz ne polonyasi ne slowakyasi..:)

kadro muazzam.
murat ceylan bildiğim kadarıyla beşiktaşlı umarım antep işi yokuşa sürmez.

marpione dedi ki...

ben hala bir umutla serdar kurtuluş'ın kafasını toparlamasını umuyorum sağ bek için. karakterli adam o. sakatlıktan sonra neler olduysa onu bulup düzeltmek lazım.

jessie sen de yeni yetme yöneticiler gibi bir brezilya yap gel. oyuncu bakıyorum ayağına coba cabana ortamlarına takılırsın. neydi o bir tane fenerli yönetici vardı adam bir giderdi haftalarca dönmezdi :) gidersen haber ver ben de geleceğim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hiç gerek yok brezilyaya gitmeye. brezilya u20'nin kaç tane sağ beki varsa talip ol. netcede bizde sağ bek olmayan ekrem dağ'ın sağ bekliğinden daha iyi sonuç verecektir.

Gökhan dedi ki...

murat ceylan ın beşiktaş formasıyla resımlerını gecen sene forza da gormustum.bu sezon buyuklerle oynadıkları macların tamamında cok ıyı oynadı neredeyse murat ceylan.henuz 21 yasında ve savunma ve hucuma katkısı birbirine cok yakın.ernst in tecrübesi ve bilgisi ile beraber murat ın gençlik ateşi ve dinamizmi savunmadaki sivok-toraman la beraber bizi avrupa da bile iyi yerlere getirebilir.ligin basından beri alınmasını istedigim ilk oyuncudur beşiktaş a murat ceylan türkiye içinden.
ismail koybası da ne yaptıgını bilen,teknigi ortalamanın üstünde bi sol bek gibi gozukuyor.üzülmez de antep ten geldi iyi-kotu 9 sene oynadı(genelde kotu tabi)belki o da yıllarca kullanacagımız bir oyuncu olur.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ismail futbolu bilen ve teknik bir bek oyuncusu lakin savunmada problemler yaşıyor. bazen nerede duracağını bilemiyor bazen de yumuşak kalıyor. hangi takım olduğunu bilmiyorum ama hacettepe olabilir. abuk bir çalım yiyip takımının gol yemesine sebebiyet vermişti. çalım yenir ama onunki abuktu.

ama olsun burada üzülmez var zaten. öbür tarafta da balta var... çok uzak noktada değiller. bu gencin en azından potansiyeli ve yeteneği var. izlediğim kadarıyla sol önde bile kullanılabilir.

İsmail 2009 itabariyle ligde maç oynamaya başladı.İlk yarı ivan oynuyordu sol bekte.Yani daha çok tecrübesiz.Savunma yapmayı öğrenir diye umuyorum.Bu çocuktan çok umutluyum.Hakan Baltaların Abdurrahman Çelebi ilgisi gördüğü şu ligde muz orta yapabilen bir sol bek bu çocuk.Büyükler içinde sol bek mevkisinde transfere en muhtaç takım biziz.Ortada rekabet de yok.Kaçırmasınlar bu çocuğu.

Serdardiyebiri dedi ki...

bu sene daha önceki senelerde örneklerini bolca gördüğümüz gibi kadroda derin revizyonlara gideceğini sanmıyorum demirören'in. şampiyon olunsun veya olunmasın, denizli'yi de göndereceğini sanmıyorum. Bu bir şekilde kadroya inanmak ve ısrar etmek olarak da değerlendirilebilir. her açıdan olumlu bişey beşiktaş için.

Takımdaki liderlik görevini tello'nun delgadodan kat kat iyi yaptığı ortada. delgadoya yol verilmeli gibime geliyor. tabi ki cisseye de. bu iki oyuncu yerine çok iyi yabancılar bulabilirse beşiktaş, gerçekten söylendiği gibi şampiyonluk için favoriler arasında gösterilebilir, fener adrianoyu alsa bile:)

Serdardiyebiri dedi ki...

ayrıca belirtmek istediğim bişey daha var. beşiktaş'ın en büyük artılarından birisi de kadrosunda sivok gibi bir oyuncunun bulunmasıdır. tello ve ernst öne çıksa da bu günlerde, sivok gerçekten çok faydalı bir oyuncu.

MyT dedi ki...

İsmail'i bilmem ama Murat Ceylan'ı 2 senedir Beşiktaşımızda görmek istiyorum şahsen. Ayrıca Delgado'nun da yola koyulma zamanı geldi bana göre. Bir de yedek kalacak, yerliyi kesemeyecek yabancı almaktan ben usandım, yöneticiler sıkılmadı. Jessie'nin yazılarını da ilgiyle izlemeye devam ediyoruz ailecek :)

turan tunç kipi dedi ki...

abdurrahman dereli-ismail köybaşı-murat ceylan-sezer badur..

4-3-3 oynayacağım ve bu dörtlüyü istiyorum. işte o 4-3-3;

---------------hakan---------------

-abdurrahman-toraman-sivok-ismail--

---------------ernst---------------

----murat ceylan--------sezer------

--tello-------nobre-------holosko--

Bellamy. dedi ki...

genel olarak katılmakla birlikte açılacak fazladan bir kontenjanı forvetle kullanma taraftarıyım, fazladan para saçmak istiolarsa iyi bir forvete hayır demem.

Starks dedi ki...

Ceylan diyince, Antalyaspor'daki Fatih Ceylan da is yapmaz mi bizde, en kotu iyi yedek olarak?

Bu arada Topuz su anda Turkiye'den alinip Besiktas'a koyuldugunda ayni Ernst gibi uyum muyum demeden topunu oynayabilecek tek adam. Bir kere topa bu kadar iyi vuran adamdan zarar gelmez. Uzaktan atar, korner kullanir, frikikten keser, kosuyor, fizigi guclu, ayagi duzgun, Tello gibi hirsli, sakatlanmiyor, acin bakin son 5 sezonda oynamadigi toplam mac sayisi herhalde 5'i gecmez. Menajer gibi oldum ama bundan iyi adam bulamazsin Turkiye'den.

Parasina gelince. Delgado'yu 3 milyon euro'ya sat (biliyorum cok zor ama belki bir Rus kulubu babalik yapar bize). Yillik 2.1milyon maasasindan da kurtuldun mu. Al sana 5 milyon euro kaynak.

Cisse'ye de yol ver, onun da 1.5 milyon maasindan kurtul. Etti 6.6M euro. Kayseri'yi de 5 milyon euro'dan fazla olmamak suretle bir sekilde bagla. Kendisine de yillik 1M euro ver. En az Delgado kadar uzaktan gol atar, en az Cisse kadar da orta sahaya direnc katar.

Holosko cok ise yaramiyor su anda ama elden cikarmak zor. 3. forvet olarak kalsin.

Starks dedi ki...

Bir de, bu kadar yazip Topuz'un en onemli ozelliigini unutmusum.

Topuz lider oyuncu. Winner.

Besiktas'a gelmezse o kadar sey kaybetmeyiz ama rakiplerden biri alirsa iste o zaman isimizi cok zorlastirir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

mehmet topuz ortasaha oyuncusu değil ki. kanat oyuncusu. bir kanat oyuncusunun çok koşuyor olması onun ortasahanın ortasında oynayabileceği anlamına gelmez.

mehmet topuzun ideal yeri 4-4-2'nin sağ önüdür. mevcut 4-3-3'te oynayacağı yer sağ ön olur. orta üçlünün sağı değil.

ernst'in partneri olamaz, olmamalı. ernst'in şimdiki partnerleri kim? cisse-sivok. şimdi topuz'un oyuncu tipi olarak bu oyuncularla ne alakası var?

demiyor muyuz delgado kaleye bu kadar uzakta oynatılırken fayda sağlamaz diye. e topuz ne fayda sağlayacak? zaten önde 3 adam oynatıyorsun.

neticede düz 4-4-2 oynayacaksak gelsin elbette. ama mevcut düzenimiz ona uygun değil taktiksel olarak.

sözün özü; mehmet topuz bir kanat oyuncusudur. kanatta oynar.

Starks dedi ki...

Yaniliyorsun Jessie. 4-4-2'de 4'lunun saginda oynayabilecegi gibi 3'lu orta sahanin saginda da oynar. Cok da basarili olur.

Kusura bakma ama Delgado ile ne alakasi var Topuz'un? Delgado tekmeden korkan, sert orta sahayi gorunce toptan kacip saklanan, sinen oyuncu.

Topuz tersine boyle oynamayi seven, fizikli, hirsli, iceri kat edip her iki ayagiyla sut atabilen veya pas verebilen oyuncu.

Delgado orta uclunun saginda oynayamiyor diye Topuz'un oynayamayacagini iddia etmek nasil bir iliskidir anlamadim. Ki her hafta izliyoruz adamin yaptiklarini.

gökhan dedi ki...

mehmet topuzun en verimli olacağı yer orta üçlünün sağıdır. türkiyede de oyunu iki yönlü oynayan belkide en iyi futbolcudur. şu an farklı şekilde oynuyor olabilir ama bu onun gerçek özelliklerini değiştirmez.

eğer denizli kalacak ve 4-3-3 konusunda samimi ise şartlar ne olursa olsun bu adam alınmalı. topuz-ernst yanlarınada sol iç alındı mı tsl de ciddi bir fark yaratırız.

starkscım, şu delgado'yla ilgili eleştirilerde bi abukluk var..(gerçi çok abukluk var ama artık ben yoruldum cevap vermekten),sadece şunu şöyle, sanki beşiktaştaki hatta türkiyedeki her adamın milyon eurolara avrupada taliplileri varmış gibi ne bu gönderebilirsek 3 milyon euroya rusyaya iyidir yaklaşımı? beşiktaşta kaç adamı 3 milyon eurodan fazlaya gönderiyosun avrupaya sen onu söyle bi hele. bu takımın avrupadan ciddi teklif alan tek admaı delgado, sen daha gelmiş belden aşağı vuruyosun.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

türkiyede tuncay kadar koşan oyuncu yoktur lakin bu orta üçlüde oynayabileceği anlamına gelmez.

pozisyon bilgisi, pas alış verişi ve psikolojisi belli bir seviyede savunma yapmasına engel olur...

iki yönlü oynayabilmek başkadır, ortasahanın ortasında oynayabilmek başkadır.

Starks dedi ki...

Delgado'dan Tuncay'a gecis yapman iyi bir gelisme. :)

Bu arada 3'lu ortasahanin saginda Tuncay da oynayabilir, evet.

Topuz---Ernst---Sivok

Forvet---Nobre---Tello

Sivok'u defansa alacaksak yerine ayni yapida sert, savaskan, yilmayan, ayni tip iki yonlu bir adam koyup devam edebiliriz.

Starks dedi ki...

Beautiful Freakcim, soylediginin konuyla ne ilgisi var anlamadim?

Amac transfer icin kaynak yaratmak degil mi?

Bu da nasil olur? Maliyeti ve aldigi maas itibari ile takimin fiyat/performans orani en dusuk olan adamlarini elden cikarmak gerekir.

Sence hem bonservis hem de aldigi maasa oranlandiginda takima en az katki saglayan adamlar kimler? Sence bu adamlar kimse bu adamlarin elden cikarilmasini istemen lazim.

Ikincisi bu adamin maasi simdiden soyluyorum buyuk sorun yaratacak. Iyi oynarsa hic sorun degil, hepsi sirtinda tasirlar ama bu performansa karsilik bu maasi verince Tello'su, Bobo'su, Sivok'u hakli olarak isyan edecek. Sozlesmeyi bozamayacagina gore tek sans satmak.

Sence ne yapalim? Delgado'ya 2.1 milyon euro verip, 900 bin euro verdigimiz Tello'yu "hadi kocum, aslansin, kaplasin, takimi yine sen kurtarirsin" diye movive mi edelim?

Gürcan Ulusoy dedi ki...

siz, delgado oynuyorsa herkes oynar mantığıyla hareket ediyorsunuz.

ben diyorum ki orta üçlü de delgado / tuncay / topuz oynayamaz....

daum oynatmaya çalıştı işte

anelka nobre
alex
tuncay aurelio appiah

şampiyonlar liginde averaj takımı oldular...

4-4-2'deki sağ kanatla

4-3-1-2'deki sağ kanat arasında ciddi bir bireysel taktik farkı var.

aynı sistem milan'ın sistemi işte..
şuanda flamini oynuyor orada
ondan önce gattuso oynuyordu
üçlünün solunda ambrosini oynuyor.

mehmet topuz dediğinde yanıda "sağ açık" yazıyor.

4-3-3'deki sağ açık orta üçlüde değil ileri üçlüde... gözünüzü seveyim bizi tekrar tek ön liberolu günlere döndürmeyin...

delgado'nun yusuf'un neden orta üçlüde başarılı olamadığını göremedik mi hala? çünkü orada kaleye uzak oynamak zorundalar. çalım değil pas atmak zorundalar. e bu adamların asli işi çalım atmak şut atmak. tıpkı topuz gibi.

yusuf neden sivas'ta sol önde kendine geldi? çünkü kendine uygun bir pozisyon buldu, kaleye yakın oynayabildi.

kaleye 50 metre uzakta topuz'un bir faydası olmaz.

Starks dedi ki...

Jessie, Topuz ile ilgili bir konuda kiyaslama icin verdigin uc ornekten ikisi Delgado ve Yusuf ise ikimizin de yoruldugumuza degmez. En iyisi anlasamamakta anlasalim.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

:) siz de topuzu messi yaptınız haaa.

hepimiz biliyoruz beşiktaş'ta oynamanın ne kadar farklı olduğunu. kayseride kafasına estiği an, olmadık yerlerden şut atan bir adam bu. burada atamaz. burada topla 3 kişinin arasına giremez. girdi, çıkamazsa homurtu başlar...

Starks dedi ki...

Delgado, Yusuf... simdi de Messi. :)

starks konuyla ilgili bişi demediğimi söyledim zaten, sadece bir noktaya değindim o da delgado'nun gönderilmesi sözkonusu olduğunda, senin gibi birçok arkadaş üçe beşe satabilirsek iyidir şeklinde bir küçümseme içindeler. delgadonun ederi nedir, satılması kalması ne getirir götürür ayrı konu ama bu takımın yurtdışından ciddi teklif alan ender adamlarından biri 3 milyon euroya rusyaya gönderebilsek keşke şeklinde küçümsenince müdahale etme gereği duyuyorum. delgadonun şu an faydalı olduğunu iddia ettiğim falan yok, ama salt fayda açısından bakarak da herşey çözümlenemez. delgado soyadı gibi sıska bir adam, ilk geldiği yılı tıpkı basel'e gittiği ilk sene gibi sakatlıklarla geçirdi.ikinci sene tek başına cissenin oynadığı bir orta sahada, yine karşı kaleden 40 metre uzakta olmasına rağmen takımını şampiyonlar ligine sokan golleri attı, ligde takımının skora en çok etki eden adamı oldu (8 gol 6 asist), bu sene ise dizindeki sakatlığa, tıpkı toraman gibi haftada sadece 2antreman yapmasına, rakip kaleden uzak kalmasına rağmen yine skor anlamında çok eksik değil(6 gol 5 asist) ama genel eleştiriye katılıyorum, oyunda kendini çok geri plana çekiyor, takımın genel hüviyetinin dışına çıkmıyor vs vs...ancak tüm bunlar bu adamın geldiği zamandaki potansiyeli ve yurtdışındaki takip edilirliği ile ilintilenemeyek şeyler. baselin iki yıldızı mladen petric ve matias delgado takımdan ayrıldıkları ve geldikleri noktalara bakıldığında,bence kariyer anlamında Delgado Beşiktaşın değil Beşiktaş Delgado'nun şanssızlığı oldu zira bu ülkede gelen adamların üzerine bir gram dahi koyamıyoruz. o yüzden yaşlı adamlar aldığımızda daha verimli oluyorlar. Ha bu işin kariyer kısmı ama Delgado da aldığı bu parayı başka hiçbiryerde alamaz, o da işin maddi boyutu. bu kadar maaş almasının nedeni ise,sene başı iki kaptanın saçma bir şekilde kavga etmesi, o kavgadan sonra takımda kaptan yapılacak bir ismin olmaması (gökhan zanla sözleşme uzatılmamıştı henüz) ve Demirören'in Fenerbahçe kompleksidir. tüm bunlar birleşince delgado kaptan oldu, kaptanlığının birinci haftasında da Espanyolun teklifi geldi, o aşamada bir sene sonra gidecek delgado ile sözleşme uzatılması farz oldu ve olaylar bu boyuta geldi.tüm bunlar olağandışı olaylar neticesinde oldu ancak benim fikrim, herşeye karşın Türkiyeye alışan,tecrübe kazanan delgado kalmalı.fakat oynadığı mevki de orta üçlü değil, ileri üçlüde olmalı..

bu arada şu blogların yorum kısımlarında çok fazla yazım yanlışı yapıyorum:) yorumumuzu silebiliyoruz da neden editleyemiyoruz ula blogger?

Starks dedi ki...

Beautiful Freak, olayin iki yonu var. Birincisi Besiktas'in memur zihniyetindeki futbolculardan temizlenmesi lazim. Ben isime gelirim, mesai bitimine kadar oralarda dolanir sonra eve giderim zihniyeti Besiktas'tan temizlenmeli.

Delgado bu zihniyette bir futbolcu. Ha isler guzel giderken, karsida kaymak gibi rakip varken oynar, ama ne zamanki isler sarpa sarar, saha biraz engebeli olur, rakip saldirgan, isirgan davranir, hemen ortadan kaybolur. Bu yuzden takimin winner oyuncularla doldurulmasi gerek.

Ikincisi Avrupa'da artik bu tip celimsiz, korkak, sertlikten sinen oyuncu oynayacaksa, anormal teknik ve hemen her mac sonucu degistirebilecek bir adam olmali.

Kleberson belli yetenekleri olmasina ragmen bu iki ozelligi olmadigi icin Avrupa'da barinamadi. Boyle mulayim, rakip ne kadar izin verirse o kadar oynayayim, aman fazla hir cikmasin modunda adamlar artik Kleberson gibi koyune donecek, Apartura-Closura diyecek. Ha ya da Portekiz semalarinda orta sira takimlarindan birinde, sampiyonluk baskisi olmayan takimlarda fazla goze batmadan varyetesini yapacak, colugunun cocugunun riskini cikaracak.

Yani ben de isterim Delgado kalsin, her mac alakasiz topugunu, bacak arasini yapmaya calissin ama olmaz, inan ki olmaz.

gene konuya çok yakın olmayacak ama ben de şu iddiadayım starks, son yıllardaki derbilerin çoğunda delgado iyi oynamıştır. hatta geçen seneki fenerbahçe maçındaki oyunu hakemin gölgesinde kalmıştır. buyuralım bir de şuradan yakalım..

http://noatsamisa.blogspot.com/2008/11/daha-iyi-10-numara-beiktaa-geldiinden.html

gökhan dedi ki...

@jessie
mehmet topuz nere tuncay nere yahu. tamamı ile alakasız futbolcular.

mehmet topuz bana göre şu memleketteki en iyi "orta saha" oyuncularından biridir. sağ açık falan değil bildiğin orta sahadır. oyunu iki yönlü oynar. milli takımda ya da kayseride oynatılma şeklinin farklı olması onun gerçek özelliklerini değiştirmez. illa birisiyle eşleştirmek gerekirse de hamit altıntop ile eşleştirilebilir. orta üçlünün sağı için idealdir. yukarda da yazdığım gibi topuz-ernst bide iyi bir sol içi alınabilirse çok büyük fark yaratırız.

bahsettiğim orta sahada önlibero falanda yoktur, 3 tane "orta saha" oyuncusu vardır. tabi sol iç için brezilya milli takımının sol kanatı ricardinho değilde ze roberto tarzı bi adam lazım. onuda yöneticiler bulsun.

Starks dedi ki...

"illa birisiyle eşleştirmek gerekirse de hamit altıntop ile eşleştirilebilir. "
"bahsettiğim orta sahada önlibero falanda yoktur, 3 tane "orta saha" oyuncusu vardır. "

Agzina saglik. "onlibero" ve "10 numara" gibi bugunun futbolunda gecerliligi olmayan seylerden kurtulup orta sahayi "orta saha" oyuncularina teslim ettigimiz gun, cagdas futbol oynadigimiz gundur.Bunun da ilk adimi Topuz'u almaktir. Alamiyorsan, fiyat yukselt, birsey yap, baskasina da aldirma.

Gökhan dedi ki...

ben de m.topuz un 4-3-3 de sag iç oynayabılecegını düşünüyorum.hatta yanlıs hatırlamıyorsam 05-06 sezonunda kayseri 4-4-2 oynarken kanatlarda b.bölükbaşı-fatih ceylan oynuyordu ve topuz ortasahanın ortasındaydı.yanındakı adam ragıp mıydı onu hatırlayamıyorum.ve fena da degıldı o sezon.tabi sonrakı 2 sezon değeri daha da arttı sag kanat oynamaya başlayınca.ama mücadele gücü yüksek ve tempolu bir adam olduğu için ayrıca yanında 2 adam daha olacagı için 4-3-3 de m.topuz un ortanın sagında da rahatlıkla oynayabılecegını dusunuyorum.

turan tunç kipi dedi ki...

mehmet topuz ve oyunun iki yönü..
en az delgado ve modern futbol kadar komik bu ikigen. bir şeyler yapmak istiyorum.

delgado dedi ki...

neden ki, topuz'un cisse kadar iyi bi top sökücü olamaması savunma yönünün kötü olduğuna işaret olamaz. kafasını savunmaya vermiş kondisyonu yerinde olan bir tello bile 3lü ortasahanın solunu rahatlıkla doldurabilir, topuz bu enerjisiyle bu fiziğiyle bu gücüyle domine eder ortasahayı. üstelik belinin kalınlığına ve üst bölgesinin görünüşüne rağmen takoz da değil, delgado'dan görmeye alıştığımız ince paslardan bi demet sunabilir de bize çoğu maç.

turan tunç kipi dedi ki...

delgado;

bu sene bir topu kapmak için ayağını uzattığını görmedim ben mehmet'in. iki-üç sene önce daha bütün bir adamdı ama bu sene alex ya da lincoln'den hiçbir farkı yok. üstelik daha olgunlaşması gereken yerde gün be gün de geriye gidiyor futbolu.
sizi bilmem ama futbolunun son yıllarındaki hami'den farksız şu an benim için mehmet. frikik ya da güzel bir şut açısı bulacak da vuracak..tey anam tey..

Herkes gorus beyan ediyor, oldu olacak anket baslatalim Topuz konusunda.

Ben bu adami alirsam 4-3-3'te ileri saga koyarim; misler gibi verim alirim. Ama orada Holosko var. O zaman sola koyarim, orada da Tello var. Ikisinden biri gitmeden Topuz'a gerek yok diyorum ben. Ki o adami bize 6m euro'dan asagi satmaz tuccar Kayserililer. Gerek yok.

Ortasahaya Mehmet Topuz koymak yerine Ernst-Murat Ceylan-Cisse-Ugur-Sivok koyarim. Maliyet/performans hesabi ile daha karli olacagini dusunuyorum; yani Topuz'un maliyetini ve Murat Ceylan'in maliyetini dusun, takima katacaklarini dusun; aradaki fiyat farki performansa yansiyamaz.

Yorum Gönder

Ara