.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

20 Mart 2009 Cuma

Baros Utandırıyor

Galatasaray taraftarının arasında Baros'un yaptıklarından utanmayan varsa bence biraz da kendini sorgulamalı. Bir kulüp ahlaktan, adaletten bahsedecekse önce kendi futbolcularına çeki düzen vermeli. Adnan polat, her 15 günde bir hakemler ve adaletle ilgili demeç vereceğine Milan Baros'un hareketlerini süzmeli. Baros'un kendini atıp kazandığı penaltıdan sonra pişkin pişkin sevinerek adaletten bahsedemezsiniz. Ona bu etik değerleri öğretmeyen veya bunun için çaba sarfetmeyen bir kulüp yönetiminin hiç bir icraatı ciddiye alınmaz, alınmamalıdır! Eğer şu oyuncu Beşiktaş forması giyseydi bizim tepkimiz farklı olur muydu? Şahsen benim nefret ettiğim bir oyuncu olurdu. Tıpkı Ali Tandoğan gibi, tıpkı Burak Yılmaz, Serdar Özkan gibi. Ha bu oyuncuların hiç biri Milan Baros düzeyinde bir ahlaki eksikliğe sahip değillerdi ama olsun... Değil Baros, Ronaldinho olsa Beşiktaş formasından uzak dursun bu tip insanlar... Hepimiz Stephane Mbia'yız, ne diyeyim...

23 Yorum:

Adsız dedi ki...

Birakin bu isleri, boyle golcunuz yok diye pislik atmayin. Size karsi hattrick yapti diye mi bu sinir? Soyleriz Inonu'de 2 atar.

Adam bir sekilde golunu atiyor, kiskanmayin, izlemeye devam edin. Belki gunun birinde sizin de olur.

Ha bir de bu basligi atmak icin UEFA'dan elendigimiz gunu mu beklediniz?

Aferin size.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

hell

"Galatasaray taraftarının arasında Baros'un yaptıklarından utanmayan varsa bence biraz da kendini sorgulamalı."

yeterince açık değil miydi bu? sen utanıyor musun, utanmıyor musun... onu söyle hele. bırak hat trick i.

hell, sana göre baros'un hareketlerinde bir gayri ahlaki yan yok mu?

yok diyorsan eywallah. var diyorsan o zaman benim beşiktaş'lı olmamın, hattrick in ne önemi var.

Adsız dedi ki...

Nesinden utanalim anlamadim ki? Adam takiminin kazanmasi icin yirtiniyor. Elle oynarsa, kendini atarsa sari kartini goruyor, cezali duruma kac defa dustu biliyor musun bu sene.

Futbolda var boyle seyler, cam fanus icinde mi yasiyorsunuz siz, hic dunya futbolunu izlemiyor musunuz?

Hangi hareketinden utanalim bir ornek verin.

Adsız dedi ki...

hell

Utan kardeşim nesinden utan biliyor musun??eskişehirspora karşı eliyle attığı golden dolayı utan,bize o hattrick(2si penaltı)yaptığı maçtan önce 3 sarı kart görmesi gerekirken sadece 1 sarı kart görüp bizim maçta oynamasından utan,kanlı ellerini hakemin üzerine sürüp kırmızı kart görmemesinden utan,her türlü çirkefliği yaptığı Altay maçından utan,utan da utan yani..Devam eder gider bu ama uzatmayalım..Geçmişine falan hiç girmiyorum baroşunuzun..Ama sen dersin ki fanustamı yaşıyorsunuz..Senin de suçun yok sizler büyüdünüz 8-0 larla,Şahin marka arabalarla,teşviklerle..Siz alışkınsınız ne de olsa böyle oyunculara..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

baros'un hareketlerde sarı kart görmesi sence suçlarının karşılığı mıdır?

benim oyuncum hakemi aldatmaya çalışır, hakem de yemesin kardeşim... diyorsanız

hakemler hakkında en ufak bir eleştiri de bulunmaya hakkınız kalır mı?

sahada hakemi aldatmaya yönelik hareket yapan ve bunu hep tekrarlayan bir oyuncu haklı olsa bile kimseyi ikna edebilir mi?

oyuncusu baros olan takımın başkanı ne kadar ciddiye alınır adalet üzerine yaptığı konuşmalarda...

diyecekseniz ki beşiktaş'ta da şu şu adamlar var... onları da konuşalım.

ama bırak ta baros'u da konuşalım...

Adsız dedi ki...

Adsiz kardes, eliyle ilk gol atan oyuncu Baros mu. Bak Turkiye'de hentbolun gelisimine buyuk katkida bulunan AnELka simdi Premier lig gol kraliigina gidiyor. Buna ne diceksin.

Kanli elini hakeme surmus, hakem ne is yapar, niye adama fatura kesiyorsun, federasyona, hakemlere yuklen anlarim da adama niye kiziyorsun. Cani yanmis hakeme sinirlenmis. Volkan'in cani yaninca tekme atiyor, sonra tahkim cezayi indiriyor, buna niye birsey demiyorsun.

3 sari karti nereden cikarttin ayrica bilmiyorum ama elle falan oynayinca sarisini goruyor, penalti isteyince de dikkat edersen hakemler inanmiyor artik. Yani bir taraftan avantaj sagliyor diyorsan, bir taraftan da hakli oldugu zaman bile hakemler inanmadigi icin dezavantaj olmuyor mu?

Sizde oynarken de Burak Yilmaz denizli macimidir, konya mi o macta elle gol atmadi mi? Federasyona basvurup golun iptali icin basvuruda bulundunuz mu, gozden kacirdiysam bir hatirlatin bir zahmet. Ha diceksiniz Burak'i gonderdik. Peki sizce onun icin mi gonderdiniz yoksa ise yaramayan beyinsiz biri oldugu icin mi? Bunlara da bir cevap ver mumkunse.

Adsız dedi ki...

"baros'un hareketlerde sarı kart görmesi sence suçlarının karşılığı mıdır?"

Sence karsiligi nedir peki Jessie, bana somut birsey soyle. Taksim'de sallandiralim mi, malta'ya surgune mi gonderelim?, ne yapalim, futbol oyununda yuzlerce oyuncu binlerce defa bunu yapiyor her sene. Sence onlarin cezasi ne oluyor? Bu adamlarin ismi sahtekar'a cikiyor zaten bu da ek bir ceza degil mi?

Baros bu yil 18 gol atmis, hadi bir tanesi elle, 3 tanesi de penalti. Digerlerini nasil atti bu adam? Biraz haksizlik degil mi bu yaptigin, yuzlerce futbolcunun yaptigini yapip takimina avantaj saglamak icin hakemi birkac defa aldatti diye tum diger arti ozelliklerini gormezden mi gelmek lazim sence?

Hell post'u tamamiyle yanlis anladin, israrla da gidiyorsun. Kimse "Baros kotu oyuncudur" demedi, "Baros'un attigi gollerin iptali icin Federasyon'a basvurun" da demedi. Utanin dedi, ahlaki eksikligini dile getirin dedi, sorgulayin dedi.

Sen "Kiskanmayin, 3 atti simdi 2 atar, sizin de oyle gol atan adamlariniz var" dedin. Biz de onu dedik zaten, oyle adamlarimiz vardi, utandik; bagrimiza basmadik dedik. Ali Tandogan her mac kendini yerden yere atarken (bir ara seriye baglamisti hakikaten) kac Besiktas taraftari sahip cikti ona? Burak Yilmaz'in elle attigi golden sonra "Oh iyi oldu, hep baskalari mi atacak" mi dedik, yoksa aksi yonde mi gorus bildirdik?

Bak butun Besiktaslilar bunlari yapiyor, hepimiz cok durust super insanlariz demiyorum; ama en azindan yapanlarimiz var. Ben bir tane Galatasarayli gormedim ki "Abi Baros da cok cirkef yahu" desin. Dediyse ve ben gormediysem benim hatam. Ama senin bunu demeyecegini anladik zaten.

Adsız dedi ki...

Shelby, dogru ilk mesajim yanlis oldu, kiskanmayin laflari ve 3 atti gibi laflar hos degildi. Malum dun gece bizi baya dagitti, bir de bunu gorunce sinirler gerildi. Simdi geri donup okuyunca bu laflara ragmen bir Besiktas sitesinde fazla tepki almadan "iyi yirttigimi" gordum. Bu acidan haklisin.

Yalniz ilk mesajdan sonraki mesajlar direk konuyla ilgili, bir yanlis gormuyorum. Baros'un Uzulmez'den farki forvet oyuncusu olmasi degil mi sence? Ibrahim'in yillardir "signature move"'u rakibin formasindan cekip adam duserken kendisini onun ustune atmak ve takimina faul kazandirmak degil mi?

Simdi diceksin, biz Ibrahim'i cok sevmiyoruz, elestiriyoruz, ama bir de Baros gibi yetenekli olsa Tello gibi ortalar yapsa, Carlos gibi sutlar cekse sence bu hareketleri yuzunden aforoz edilir miydi?

Zidane gecen gun Gerard dunyanin en iyi oyuncusu dedi. Hangimiz takimimizda Gerard'in kaptan olmasini istemez? Bak bu adam neler yapiyor?

http://www.youtube.com/watch?v=1GKXAKQY-0Y

Sence liverpool taraftarlari utaniyorlar mi boyle kaptanlari oldugu icin?

Futbolun icinde var derken bunu kastediyorum. En iyi oyuncular bile bunu yapiyor, kimi biraz az, kimi biraz fazla.

Haksiz miyim? Gerard'in Besiktas'a kaptan olmasini ister misiniz, istemez misiniz, bana net cevap verin, ona gore yorum yapicam.

simplextablosu dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
simplextablosu dedi ki...

Hell öncelikle şunu söyliyeyim;
bu sitede geçen gün fenerli adsız bir arkadaş baya ana avrat düz gitti ortalık yere, ona bile verilen cevaplarda en ufak bir galeyan olmadan ortamı geçiştirdi yazarlar, okuyucular vs. Yani biz birbirimizle bile bin konuda anlaşamayan Beşiktaş'lılarız, başka takım taraftarlarıyla anlaşmamız zor belki ama bugüne kadar iyi kötü herşeyi belli bir üslup çerçevesinde götürmeyi başardık, umarım bundan sonrada bozulmaz.
mevzuya gelince ilk postunu gözardı ediyorum =) olayında uefa kupasından elenmenizle hiç alakası yok. ama şu var ki, Beşiktaş tribünlerinde söylenegelen bir duruş (artık ne kadarı kaldı kalmadı tartışılır ya) bir delikanlılık mevzusu var. Bizler hep bu hikayelerle Beşiktaşlı olduk, öyle büyüdük. sahada dik duran, yalan dolandan kaçınan futbolcular görmek istiyoruz. Veya ben öyle istiyorum. Ben bir Beşiktaş'lı futbolcu hakemi aldattığı zaman sözlükte özür de dilemişimdir, olmayan penaltıyla gol attığımız zaman yüzümde düşmüştür. Ben birde ekstradan tribün romantiği bir Beşiktaş'lıyım o yüzden hiç kabul edemediğim işler bunlar. Sen diyorsun ya futbolun gerçekleri diye, ben o gerçekleri anca bi yere kadar tölere edebiliyorum sonra gene bu böyle yanlış oldu diyorum. Ha atladığımız mevzular vardır ama o kadar da affola.

Birde Gerard demişken Liverpool'un şu liman işçileri takımı muhabbetinden o kadar tiksindim anlatamam. Ne limanı ne işçisi ya.

pclion dedi ki...

Baros utandırıyor deyince ben de attığı gollerle sene başında çift hanelere ulaşamaz diyenleri utandırıyor diye düşünmüştüm, yanılmışım. Hayır, Baros utandırmıyor, itirazları ve faul alma girişimleri ne kadar yanlış olsa da bunlar Galatasaray taraftarının utanacağı şeyler değildir, olmamalıdır da.

Sarı kart yeterli midir demisşin, ben de onu anlayamadım. Evet, sahada yaptıklarının karşılığı sarı karttır, görüyor ve cezasını da çekiyor. Evet, aynen bu kadardır yaptığının karşılığı. Eğer bu aldatmalardan kendine çıkar sağlıyor diyorsan ben de sırf Baros diye çalınmayan onlarca faul örneği verebilirim. En kötü dönüp Kayseri maçını hatırlayın bir...

ben her şeyi geçtim de biz bu beşiktaşlılara durduk yere en ufak gıcık gitmezken ve hatta jessie denen arkadaşa terbiyesinden dolayı ekstra saygı duyarken o niye her seferinde gelip bu tür postları galatasaray aleyhinde açıyor? ancak kişisel bir meselesi olması gerekir ya da tesadüf olabilir bu, ama sanmıyorum.. tamam kendi takımındaki benzer başıboşlukları böyle rahatça dile getirmeni beklemeyebiliriz ama beşiktaşla arasında ciddi bir husumet bulunan fenerbahçe'ye dair konulardan hiç bahsettiğini göremiyoruz jessie'nin. düşünelim bir kere federasyon başkanı da mhk başkanı da tescilli birer fenerbahçeli ama daha bu konuya dair bir post göremedim ben burada, gözümden kaçmadıysa.. yalnızca tek bir tarafa vurmaya yönelik bir adalet arayışı var gibi geldi bana sanki.. ha sorgulamak haddime düşmez ama enteresan geldiği için söyledim..

ilkay dedi ki...

Bence kıskandırıyor.

uğur melekenin son yazısından bir alıntı...

Milan Baros’un Türkiye’deki ilk sezonunda 33 maçta 22 golle çok yüksek bir skor ortalaması yakalaması harika. Bu 22 golün 17’sini ligde son 9’da yer alan takımlara, Altay’a ve Bellinzona’ya atmış olmasına rağmen...
Ama Baros’un Sivas, Beşiktaş, Trabzon, F.Bahçe, Ankara, Kayseri, G.Antep, Bursa, Bordeaux, Olympiakos, Benfica, Metalist, Hertha’ya karşı 18 maçtaki gol sayısı (3’ü penaltıdan 5), sarı kart sayısından az (8 sarı kart)...
Baros’un bu sezon 8’i ligde, 1’i kupada, 3’ü de Avrupa’da toplam 12 sarı kartı var ve bunların hiç birisi faul nedeniyle değil: 4’ü itirazdan (Bordeaux iç saha, Kayseri kupa ve lig, G.Birliği), 5’i elle oynamadan (Trabzon, Bordeaux deplasmanı , Metalist, F.Bahçe, Bursa), 3’ü de hakemi aldatmaya yönelik hareketten (Antalya, İBB ve Eskişehir)...

Adsız dedi ki...

Baros dışarıda hayati önemdeki Hamburg maçında yoktu.Ha keza gene toparlanmamız için -ki becerebilirsek tabi- hayati önemdeki Eskişehir maçında da yok.Daha henüz faulden dolayı kart görmedi Baros tamamı elle oynama,itiraz ve aldatmaya teşebbüsten.Zaten belirtildiği üzere gördüğü kartlarla bizi pek çok kez eksik bıraktı ve teammüllere uygun cezayı çekiyoruz.Bunun yanında hem o hem de Lincoln'un bu tip hareketleri gerekçesi ile penaltı ya da faul olan bir çok pozisyon bu futbolcuların adı çıktığı için pas geçiliyor.Böyle bir alternatif maliyeti de var bu hareketlerin bize.

Ama futbolcudan utanmak bu değildir.Kesinlikle bir zaaftır ve üzerinde çalışılarak giderilmesi azaltılması gerekir ama utanma sebebi olmamalıdır.Ayrıca futbolcu ile yolları ayırma sebebi de olamaz.Benim futbolcum sahaya herşeyini koymazsa utanırım,gider rakibe kasti ve sakatlamaya yönelik hareket yaparsa utanırım ama bu hareketlerden kimsenin utanmasına gerek yoktur.Utanacak ya da pişman olacak biri varsa Barostur -ki Eskişehir maçı sonrası bu minvalde GS TV'de bir konuşması vardı- ama bu süreç bence Galatasaray taraftarına mal edilemez.He kimse memnun değildir o ayrı.Geçen yıl 2 kez yendik FB'yi misal.2-1 kupa maçında hakem maçın çokça önüne geçtiği için yeterince sevinemedik bile,fenerlilere bir nevi hak doğmuştu.Ama 1-0 lık lig maçında neredeyse hakem sadece santralarda ön plana çıkınca galibiyet çok daha keyifli oldu.Kısaca demek istediğim 10-15 sn.lik bir pozisyondansa 90 dk. süreç bir futbolcudan utanma sebebi olmalı bence.Bunun yanında ne Ali Tandoğan ne de Burak Beşiktaş'tan hakemle oynadıkları için değil,Beşiktaş çapında sağ bek ve kanat futbolcuları olmadıkları için gitmiştir.

4-2 maçta sahada Bjk adına ayakta kalan en önemli adamlardan biri Tello idi.Ama aynı Tello 1-2 hafta önceki 3-1 lik Ankara maçında yan hakemin gözü önünde rakip futbolcuya yumruk atmıştı hatırlanırsa.O hareketin cezası en az 2-3 maç olurdu ve bizim maçta sahaya çıkamayabilirdi.Demem o ki bu gibi futbolcular her takımda her sezon bulunabilirler.Ama kimse için utanma sebebi olmamalılar.

Gökhan dedi ki...

cogunlugu gs de olmak uzere hakemı aldatmaya yonelık haraketlerı cok fazla kullanan oyuncular gordum ama baros bu konuda dıger herkesden ayrılıyor.adam ugur meleke nın yazısında yazmıs oldugu gibi bir tanesı bıle oyun geregı olmadan 12 sarı kart gormus ki ayrıca g.birliği deplasmanında gormedıgı kartlar da vardı(belkı adı cıktı diye haksız verılen kartlar da olmus olabılır tabi).baros un bu tıp haraketlerıyle aldıkları galıbıyetlerı geçtim,şaibeli şampiyonluklarının ardından bile en ufak bir utanma duymayan g.saraylıların zaten baros'tan ahlakı sebeplerle utanacagını düşünmüyorum ama attıgı gollere ve ozellıkle benım bekledıgımın cok uzerınde olan performansına ragmen sadece krıtık maclarda cezalı duruma düşmesi bile g.saraylıları utandırmasa da kızdırmalı diye düşünüyorum ama oyle olmadıgı belli buradakı yorumlardan.

delgado dedi ki...

del piero arkadaşım, haddine düşmeyecek bir durum yok ama bakış açının yanlış olduğunu söylebilirim.

burda jessie dahil hiçbir yazarın holiganlık yaptığını sanmıyorum, bunu blogda şu ana kadar yazılan postlardan ve diğer takımları destekleyen elemanlarla girilen diyaloglardan da anlayabilirsin. gerçi ezeli rakibin yeni transferine ekonomik veya başka bir yönden yapıcı bir eleştiri getirdiğinizde "sanki sizin x transferi çok iyiydi de!" cevabını yüzünüze yediğiniz bir ülkedeyiz, o yüzden yazılan şeylere hepimizin farklı renkteki gözlüklerden bakması normal. ama şunu bil ki bu blogda kimse sırf galatasaraylı, fenerli yaptı diye doğru bir hareketi görmezden gelmedi, aynı şekilde sırf beşiktaşlı yaptı diye yanlış bir hareketi örtbas etmedi.

yeri geldi, beşiktaş tribünleri rakip takımın oyuncusu haksız yere oyundan atıldı diye anlık ve organize bir tepkiyle hakemi eyyamcılıkla suçlamasını da bildi.

sonuç olarak buraya görülen ve düşünülen yazılıyor, daha fazlası değil.

HaCiTo dedi ki...

Galatasaray taraftarı olarak Baros'un yaptıklarından utanmıyorum, çünkü bu işin artık iyice suyu çıktı! Stoperlere öyle avantajlar sağlanıyor ki 2007 yılında getirilen kurallarla forvetler ister istemez tek başlarına iki adamla mücadele etmek durumunda kalınca ellerini kollarını, "dalış ve yere atlama" becerilerini sergilemek zorunda kalıyorlar. Doğrudur, Baros sezon başından beri bunu çok yapmıştır ancak Türkiye Ligi'ne baktığımızda da Gökhan Ünal, Kahê ve Nobre başta olmak üzere kendini yere atma konularında gerek geçmiş sezonlarda gerekse bu sezon ihtisas yapmış pek çok oyuncu bulunduğu da unutulmamalıdır. Dahası, ligimizde İsmail Güldüren, Egemen Korkmaz, Ömer Erdoğan ve sinirlendiğinde Lugano gibi oyuncular varken ben açıkçası kendini yere atan oyuncuya da çok fazla tepki göstermem. Bu oyuncuların da kendilerini sakınmaları gerekebileceğini ve tek bir sakatlıkla kariyerlerinin bitebileceğini unutmayalım...

Adsız dedi ki...

Kayseri macinda hakemin ustune kanini surdugunu soyluyorsunuz ama o zamana kadar eren gungor isimli futbol katili tarafindan yapilan faullerden bahsetmiyorsunuz. Genclerbirligi macinda hakemi aldatmaktan atilmasi gerektigini soyluyorsunuz ama GS-BJK derbisinden onceki Ankaraspor macinda rakibine yumruk atan Tello'nun ceza almadigini ve GS macinda oynayabildigini goz ardi ediyorsunuz. Tamam tarafsiz olmanizi beklemiyorum ama bazi seyleri mantik suzgecinden gecirmek cok mu zor. Bir de Stephane MBia hakkinda yorum yapmissiniz ki olayin icyuzunu bilmeden yorum yapmayin.

Sevgili adsiz,
Bu konuya partizan olmadan bakmaya calisalim. Besiktas'ta asagidaki istatistiklere sahip bir oyuncu oynasaydi su anda bu blog'da yerden yere vuruluyor olurdu. Hangi istatistikler mi?

Baros’un bu sezon 8’i ligde, 1’i kupada, 3’ü de Avrupa’da toplam 12 sarı kartı var ve bunların hiç birisi faul nedeniyle değil: 4’ü itirazdan (Bordeaux iç saha, Kayseri kupa ve lig, G.Birliği), 5’i elle oynamadan (Trabzon, Bordeaux deplasmanı , Metalist, F.Bahçe, Bursa), 3’ü de hakemi aldatmaya yönelik hareketten (Antalya, İBB ve Eskişehir)...

Biz "Baros kotu topcudur!" demedik. Biz "Baros'a bu kadar sahip cikmayin, su yonunu gormezden gelmeyin, siz gormezden geldikce adam devam edecek" dedik. Gorduk ki utanmiyor, arkasinda duruyormussunuz. Eyvallah.

Adsız dedi ki...

deplasmandaki bordo, deplasmandaki antalya ve sonraki bir maç daha (adını hatırlayamadım)... bu maçlarda sarı kart gördü bu adam. bordo'daki penaltı, antalya'daki penaltı, ve o hatırlayamadığım maçta da haklıydı. ardarda haksız yere hem penaltısı verilmesin, hem de sarı kart görsün. siz de gelin kart istatistiklerini yazın buraya.

ı ıh, olmamış.

Sen gorulen 12 kartin 2'si hakli diye adami savunacaksan, hakli bulacaksan (geriye kalir 10) daha neyi tartisiyoruz ki zaten?

Yorum Gönder

Ara