.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Şubat 2009 Perşembe

Turkcell Super Lig'de Bu Cuma...

tribal enfexion "En cok Cuma maci yapan biziz kesin, biri bir istatistik cikarsin" der de kirar miyiz hic? 2008-09 sezonu: Trabzonspor 5 defa Cuma gunu mac yapmis. Bu haftayi da sayarsak Besiktas'in 4 Cuma maci var. Fenerbahce 3, Galatasaray ise 1. Bizim bir de bonus olarak Pazartesi macimiz var tabii bu sene. 2007-08 sezonu: Trabzonspor 10 macla Cuma'nin muptelasi olmus. Besiktas'in 6, Fenerbahce'nin 4 Cuma maci var. Galatasaray gene 1. 2006-07 sezonu: Fenerbahce 7, Galatasaray 6, Besiktas 4, Trabzonspor 3 Cuma maci yapmis. 2005-06 sezonu: Trabzonspor 6, Galatasaray ve Besiktas 5, Fenerbahce ise 4 Cuma maci yapmis. Simdi akillara gelen soru su. Ilk iki sezonki nispi denge, neden Galatasaray lehine bozuluyor? Besiktas ve Fenerbahce'nini yuku hemen hemen ayni kalmasina karsin, Galatasaray'dan alinip Trabzonspor'a verilmis adeta. Galatasaray en Musluman takim oldugu icin Cuma gunu mac yapmak istemiyor mu? (Kemal Kilicdaroglu'nu goreve cagiriyorum.) Bir ara canim sikilinca gunduz maclarina da el atarim, simdilik bu kadar.

4 Yorum:

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bizim avrupadan erken elenişlerimizle alakası olabilir mi?

Hayir. X takimi Avrupa'da mac yaparken iki mac arasinda bir hafta zaman dilimi bulunmakta, o bir haftada mac Cuma gunune konularak, rovans maci icin iyilik bile yapilabilir.

Gecen sene Fenerbahce ve Galatasaray ayni zaman dilimine kadar Avrupa'da kalmasina karsin gene de bir dengesizlik soz konusu.

Dedigim gibi, Besiktas ve Fenerbahce zaten hemen hemen ayni sayida mac yapiyor, dengedeler. Fenerbahce AZ Alkmaar ile 4. tur maci yaparken de Cuma maci yapiyor, Chelsea ile oynarken de. Neden Galatasaray'in iki sezondur sadece 1 adet Cuma maci var? Mecidiyekoy trafigi yuzunden mi?

Adsız dedi ki...

galatasaray'ın uefa mücadelesi büyük etken buna.

ayrıca ben şikayeçi değilim cuma maçlarından. hatta bana kalsa full cuma olsun.

pazar günkü maçı ertesi gün iş başı; cumartesi günkü maçı da pazar, pazardan sonra pazartesi mına koyim psikozuyla izliyorum.

ama cuma öyle mi!?. çekiyorum gömleğin altına formayı, her geçen mesai saati bir düğme açıyorum. maç saatine değin tamamiyle fora oluyor gömlek..

Galatasaray'in UEFA mucadelesi 21./22. haftada bitiyor. Sampiyonluk mucadelesi geregi son 4 hafta maclarin Cuma oynatilmadigini dusunelim. Aradaki 8 haftada bir adet Cuma maci olmamasinin aciklamasi UEFA mucadelesi olamaz. Ki daha once dedigim gibi, Fenerbahce AZ Alkmaar ile 4. tura kadar yukseldigi sene (ki Galatasaray'in gecen seneki basarisina denktir) oynadigi sene 7 adet Cuma maci oynamis. UEFA deyip gecmemek lazim yani.

Cuma maci daha tercih edilebilir olabilir tabii, fakat kuluplerin elde ettigi gelir acisindan, motivasyon acisindan vs. Cuma maci oynamanin o kadar da onemsiz oldugunu dusunmuyorum. Fikstur ayarlanirken bu tur olasiliklarin dusunulmesi lazim.

Yorum Gönder

Ara