.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Şubat 2009 Pazartesi

Spirit İnanmaya Başladın Mı Şampiyonluğa?

Beşiktaş'ın Demirören'li şampiyonluğunu istememek veya bu konuda desteklememek bir duruştur. Beğeniriz veya beğenmeyiz, ben desteklemeyeni eleştirmem. Hain falan da demem. Ama birileri Demirören'e rağmen şampiyon olmak istiyorsa onlar için konuşalım... Fenerbahçe'nin hali meydanda. Önümüzdeki hafta bizim çok oynadığımız türden bir ölüm kalım maçı yapacaklar Sivas ile. Berabere bile kalsalar artık havlu atarlar. Yenmek zorundalar. Yendiklerini düşünün, daha sonraki haftalarda biz Sivas'a gidiyoruz. Sivas'a gittiğimizde fikstür gereği Sivas'ın puan olarak hemen ensesinde olmamız muhtemel. Öyle bir ortamda Sivas'ın bu Beşiktaş maçını kaldırabilme ihtimali nedir diye düşünmek lazım. Tekrarlıyorum; Sivas-Beşiktaş maçına kadar muhtemeldir ki Sivas'a 3-4 puan daha yaklaşacağız. Bu yaklaşmanın Sivas'ı nasıl etkileyeceğini tahmin edin. Galatasaray bugün itibariyle radikal kararlar alıyor. Papaz her zaman pilav yemez. Geçecekler bu işleri. Bu saatten sonra Galatasaray'ın lig şampiyonu olması, şampiyonlar ligi biletini alması mümkün değil. Çünkü bu tip başarılar için bir ışık gerekir. Sezonun ortasında bakarsın ve dersin ki bu takım başarıyı hak ediyor, bu etmiyor. Bunun iyi oyunla, kötü oyunla da alakası yoktur. Işıkla alakası vardır. Bu ışığı veren üç takım var. Sivas-Trabzonspor ve Beşiktaş. Başarıyı hak eden üç takım. Bunun için kellesini koymuş üç takım... Bu saatten sonra Beşiktaş-Sivas-Trabzon'un aşağıya geçip Galatasaray ve Fenerbahçe'nin üste çıkması ancak arada çok büyük kalite farkı varsa mümkün olabilir. O kalite farkı var mı? Bence yok. Galatasaray takımının iyi ama birbirini tamamlamayan oyunculardan kurulu bir kadrosu var. Kewell yerine Aydın'ı mı oynatacaksınız? Fenerbahçe zaten doymuş oyunculardan kurulu bir takım. Alex'ten Deivid'den maçlık parlamalar bekleyebilirsiniz. 2 maçı o, 2 maçı bu alır. Kalan maçlar ne olacak? Neticede görünen köy kılavuz istemez; Beşiktaş şampiyonluğa doğru gidiyor. Galatasaray çöküşte, Fener-Trabzon düşüşte, Sivas sallantıdayken ibresi yukarıyı gösteren tek takım Beşiktaş. Bugün Sivasspor'la aynı puanda olsa şampiyonluğun en büyük favorisi olarak kim gösterilirdi? Olsun varsın 6 puan fark olsun, Sivas'ta şampiyonluk maçına çıkarız. Yenersek te bir daha arkamıza bakmayız. Duygular değil, mantık bunu söylüyor. Geç kaldık biraz ama olsun. Spotlar üzerimize dönmeden şampiyon olacağız. Buna inanıyorum... Sen ne dersin hocam?

18 Yorum:

Bu taktik corba icinde, bu sistemsizlikte bir tane adam gelip takimi toparliyor ya; ben buna mucize derim. Bir de "Ulan ligimiz hakikaten ne kadar kalitesiz?" derim.

Ernst'e bir zeval gelmedikce sansimiz var. Trabzonspor ve Gaziantep macinda ortaya koydugumuz futbol, o lackalikta/suursuz baskida buldugumuz pozisyonlar ve gol yemememiz Ernst'in kesiciligine ve de sansimiza bagli. Bunlardan biri giderse basladigimiz yere doneriz.

Adsız dedi ki...

gs f çöküşte. trabzon da sivas ite kaka. gidiyor. tamam ama hep böyle mi devam edecek. eğer böyle devam ederse evet çok yüksek şansımız var. ama daha 13 hafta var. bu adamlar da elbet bir şekil toparlanacak..bence çok umutlu olmayın.. futbol olarak bir fazlamız yok. sadece onarın doymuş yıldızlarına karşı bizim istekli oyuncularımız var. fb gs biraz kendine gelirse ne olacak ?. şampiyon oluruz demek için çok erken..

Gürcan Ulusoy dedi ki...

nasıl kendine gelecekler? her zaman papaz pilav yemez işte. geçen sene ligin bitmesine 5 hafta vardı ve "şok" olumlu sonuç verdi. şimdi daha uzun bir süre var. 3-5 hafta yeni teknik direktör gazıyla devam etseler sonra yine normale dönecekler. o oyuncu topluluğu buradan kalkıp başka yere gidemez. çizgileri belli bence.

fenerbahçenin ise zaten kadro zaafiyeti var ortasahada. onu aşmak mümkün olmaz.

sivok-ernst e karşı deniz-emre mi oynayacak? emre kendini toparlama sürecindeyken nasıl yanındakini de toparlayacak?

var mı türkiye de bir benzeri? sivok.ernst ve hatta cisse-ernst.

bizim kadromuz iki büyükler kadar iyidir en az. işte tam da farkımız burada; biz iki büyükler kalitesinde ama anadolu takımı istekliliğinde bir takımız/camiayız. ne sivas trabzon bizim kadar kuvvetli, ne fb-gs bizim kadar istekli.

camiayı bırak futbolcu bazında bak.

ölümüne oynamak gerektiğinde nobre mi baros mu oynar?
tello mu kewell mı?
delgado mu alex mi?

merak etmeyin. şampiyon olmayadabiliriz ama hiç bu kadar şansımız yüksek olmamıştı son dönemde...

geçen seneler de sonuna kadar götürmüştük. ama bundan tamamen farklıydı.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

iyidir kötüdür, mustafa denizli'nin tellonun golündeki sevincine dikkat ettiniz mi.

denizli kolay kolay bırakmaz bu işi.

Adsız dedi ki...

Servet'de sakatlandı 2 ay yokmuş
Portekiz milli takımı kaptanı Fernando Meira'lı Emre Aşık'lı defanslarını görelim bakalım şimdi

Fener zaten allaha emanet

Sivas Fener maçını alamazsa şansı kalmaz

Trabzonspor'u yakarsa camianın oluşturduğu stres yakar

Bizim işimiz her zamanki gibi hiç belli olmaz, çok fena istiyoruz
burası açık, umarım olur

simplextablosu dedi ki...

yeni besteyi duymuşsunuzdur
"kalbimin en orta yerinde
büyük bir yangın var
alevler içinde..." diye devam ediyor.
maşallah gene ateşi harladılar içimizdeki. şimdiye kadar lige havlu atmış olsaydık rahat rahat izlerdik maçları, şimdi gene stres anasını satayım =))

Adsız dedi ki...

olayı sadece fb-gs olarak algılama jessie. bizim asıl rakiplerimizi tabii ki sivas ve trabzon..çok takım var potada ondan. son 15 yıldır çok üzüldük. belki ondan karamsarım..bir daha diyeyim. büyük maçları kazanamadan şampiyonluk mümkün değil. tabi 5-6 puan önde olsak neyse. trabzonu eziyoruz son 10 dakikada yenilgiden kurtuluyoruz ne anladım ben o işten..

ayrıca eskişehir-sivs maçını gördünüz değil mi. federasyon bu sene kime elini verdi az çok belli oluyor..

şimdi daha önce dediğim birşey var, bu ligde herkes kötü ve bu durumda son haftalara kadar şampiyonluk umudumu sürdürürüm kişisel olarak, burası net. üç hafta üst üste kazanan ilk takım, rakiplerini moralman bitirir çünkü herkes düşe kalka ilerliyo. işte bizim önümüzde fırsat, üç maçımızı alalım, arkadakileri umutsuzluğa, öndekileri strese sokalım..

Adsız dedi ki...

"arkadakileri umutsuzluğa, öndekileri strese sokalım.."

enteresan işler bunlar freak. arkadakilere öndekiler sokmadan şampiyon olamayız..fikstür avantaına da inanmıyorum ben. sonuçta herkes birbiriyle 2 defa oynamıyor mu? oynuyor. ha 23. hafta ha 30. hafta. çok değiştirmez. evet sadece moral falan. geçen sene de peşpeşe trabzon ve gs yi yendik lider olduk sonu fossssssssssssssss

kerim bilmem kaç yıldır şu takımda orta saha zaafiyeti vardı.. geçen sene ricolarla, toramanla dahi oynadık. ama bu sene orta sahamızda oynayacak isimlere bakıyorum

ernst,sivok,cisse,inceman,gerekirse serdar kurtuluş...hep güçlü olmasını istediğimiz mevkide, hem güçlü hem de alternatifli bir kadro oluşturduk. budur beni umutlu yapan.

Adsız dedi ki...

ya freak çiğim. çok karamsar görünüyorum. evet takma güvenmiyorum ama %100 olamayız olamıcaz demiyorum ki. yıllardır çok hayal kırıklığı yaşadık. ondan ben nasıl olsa bir terslik çıkar diye bakıyorum olaya. daha rahat oluyor. bu haldeyken beklentileri çok yüksek tutmamak lazım. sonra hayal kırıklığı büyük oluyo

tamam kerim, öyle olsun. en azından trabzon maçından sonra seneye görüşürüz diyodun,hemen hafyaya görüştük. bu da ilerlemedir:)

Adsız dedi ki...

hehehe seni hınzır seni.. ama bu bizden değil rakiplerden kaynaklandı farkındaysan..ts fb gs yenilmese jessie böyle bir yazı yazarmıydı. sen ters vurdun ben de ters vurayım

Gürcan Ulusoy dedi ki...

rakiplerimiz barcelona, inter olsa herhalde yazmazdım. bu ligin gerçekleri bunlar. lig dediğin böyle bir şey zaten. 18 tane takım var biri şampiyon oluyor. ama bu ligin şampiyonu başka ligin 15.sinden daha kötü bir takım olabilir. bunlar ayrı konular...

threepoint dedi ki...

çok yorgunum şu anda, görememiş de olabilirim ama hayret kimse yazmamış.
umutlandırıp utandırmayın.

spirit dedi ki...

fenerbahçe insan olup şu sivas'ı alırsa bu hafta bir şeyler olabilir geleceğe dair. trabzonspor'un nasıl olsa antalya'dan çıkamayacağını varsayıyorum.

halihazırda inanmak demesem de; şu şöyle olsa, bu böyle biterse falan demeye başladım. bu bile bişey jessie'ciğim.

Gökhan dedi ki...

sivas fb macından sonra ankara ve a.gucu ıle ustuste oynayacak. o 2 macta 6 puan alması da zor bence.biz kendı maclarımızı kazandıgımız an sivas ta da kazanıp liderlıge cıkma sansımız bile var.trabzon un antalya deplasmanı ve gs macı var bu arada cunku.gs yi artık saymıyorum gecen senenın aynısı olmaz artık.fb de de ustuste maclar kazanıp seri yakalayabılecek bir hırs da yok kadroları da pek yeterlı degıl zaten.6 puan geride olsak da sampıyonluk bizim elımızde.2 sene oncekı trabzon,sakarya gecen senekı ibb,oftas maclarıgibi sacma sapan maclarda kayıplar yasamazsak bu sene götürürüz artık.

Adsız dedi ki...

götürelim gökhanım götürelim. ama bu lig çok kişiyi kalpten götürür. mesela allah korusun freak çiğimi..jessie ye birşey olmaz ama..

Yorum Gönder

Ara