.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Şubat 2009 Salı

Son 20 Yılın Teneke Kadrosu

Neden 20 yıl? Hem düz hesap, hem ancak o kadarını hatırlayabiliyorum. Haydin arkadaşlar, Beşiktaş'ın son 20 yılına negatif anlamda damga vurmuş 11'i seçelim, dünya aleme ifşa edelim. Kendi kendimize rezil olalım. İşte adaylar: Kale: Fevzi, Kjaer, Ramazan, Şener Defans: Sellami, Küçük Ali (Ali Günçar), Erman Güraçar, Rahim Zafer, Ümit Bozkurt, Gordon Schldenfield Bekler: Erkan Avseren, Adem Dursun, İbrahim Üzülmez, Ali Eren Beşerler, Lamine Diatta, Tolga Doğantez Orta Saha: SAlih Akkaya, Yasin Sülün, Hikmet Çapanoğlu, Bayram Bektaş, Murat Alaçayır, Niyazi Güney, Maldarasanu, Hengen, Baya, Forvet: Fazlı Ulusal, Nartallo, Stavrum, Burak Yılmaz, Sertan Eser, Aklınıza gelen diğer tenekeleri yorumlarda belirtelim, en teneke 11'i seçelim, sonra onları yeşil sahaya yerleştirip, ibreti alem için masaüstü resmimiz yapalım.

26 Yorum:

fevzi
erkan sellami k.ali adem dursun
murat yasin maldarasanu bayram
fazlı sertan

benim kadrom budur, kalede fevzi ile şener arasında kaldım, net oalrak şampiyonluğa mal olduğu için fevziyi seçtim.

Adsız dedi ki...

ilhan şahin de dahl olabilir bu listeye.

öz itibariyle beğensem de beşiktaş performansı ile khlestov'u da ekleyebiliriz.

bir de emre diye biri vardı. soyadını unuttum şimdi. uzun, ince, erman özgür fizikli bir şeydi. o da listeyi üst sıralardan hızlı bir giriş yapabilir.

11'im de şöyle olsun;

kjaer
khlestov-erman-diatta-üzülmez
niyazi-hikmet-baya-bayram
fazlı-stavrum

Adsız dedi ki...

gökhan zanla serdar özkan eksik kalmış

tathar dedi ki...

Fevzi
E. Güraçar, Schldenfield, , Ü. Bozkurt
SAlih Akkaya, Yasin Sülün, Hikmet Çapanoğlu, Baya, Sertan Eser
Fazlı Ulusal, Burak Yılmaz

bazılarına haksızlık etmişsin :))

spirit dedi ki...

------kjaer/runje------
ali eren-gordon-toraman-çağdaş atan
serdar özkan-baya-y.sülün-i.akın
----fazlı-burak yılmaz------

Adsız dedi ki...

toraman mı!??

itiraf et artık spirit.

yakışıklı diye kıskanıyorsun adamı.

Bellamy. dedi ki...

francesco diye bi adam trasfer etmiştik, tenekenin allahıydı diye hatırlıyorum.

Kjaer'den otesi olmaz kalede. Gerci ben Thomas Myhre denen pezevenge acayip kilimdir hala, o herif yuzunden Asper'i oynatmadiydik hic, Asper oynadigi zaman devlesiyordu ama gene kale Myhre'ye geri donuyordu Daum yuzunden. En son Hamit yumurtlatti iki defa Myhre'yi, bir daha da gormedik zaten kendisini.

Defansin ortasina Kucuk Ali (Valencia adina attigi mukemmel gol yuzunden, o sene hakikaten o adamlari eleyebilirdik, Rasim Kara'ya da yazik oldu sonrasinda. Amokachi de bombos kaleye kacirdiydi, tecrubesizlik ve Avrupa lanetimiz..) ve de Gordon. Dunya tarihinde "Drpic'e para yatirdik, almiyoruz, neyse bari yedegini alalim" diye yapilmis baska bir transfer var midir acaba? Bogota'da falan olur anca o isler.

Tolga Dogantez gibi bir adamla UEFA'da ne kadar yukarilara cikmamiz da, Lucescu'ya tapmak icin ayri bir nedendir. Ali Eren'e tipinden dolayi haksizlik edildi bence. Neyse, Tolga ve Ibrahim Uzulmez'i koyuyorum ben. Ibo hala orta yapamadigi icin cezali.

Maldarasanu ve Baya banko. Yanlarina da Hikmet Capanoglu (n'oldu lan o adama??) ve Salih Akkaya (bu adamin ismi bana hep bir aktoru hatirlatir). Murat ve Niyazi de bir saflik, bir iyi niyet vardi hep, onlari o yuzden affettim.

Iskoc ligi gol krali Arild Stavrum; yanina da memleketlisi Tomas Jun. Adam bir sene boyunca iki buyuk takimda da forma giyip ikisinde de kenara mahkum kaldi ya, o yuzden onore ettim. Herif sonra geldigi takima geri donup 19 macta bir gol atmis (Sparta Prag). Karadeniz havasi bozdu abimizi, bir daha da kendine gelemedi.

Nartallo'yu saclarini topladiktan sonra artan performansi, Burak'i ise en kotu zamaninda Trabzonspor'a attigi gol ile Ziya Dogan'in ipini cektigi icin af ediyorum. 6 yabanciyi da doldurmak lazim tabii ki, tenekeligimiz iyice afise olsun.

Myhre/Kjaer
Tolga-Ali Guncar-Gordon-Ibo(Adem)
Salih-Baya-Maldarasanu-Hikmet
Stavrum-Jun

Not: Hikmet nasil olsa hicbir yerde oynamayacagi icin sola koymakta sakinca gormedim.

Bak simdi hatirladim, Tunc diye bir adam vardi, FIFA serisinde banko Besiktas'taydi ama bir kere gormedim ben onu, neydi neciydi hic bilmem..

Adsız dedi ki...

Ohen, Berkant

Adsız dedi ki...

ortasahaya: franceso manaserro 1994

bir başka ortasaha bünyamin 87-88 de malatyadan geldi..

Adsız dedi ki...

kjaer
gordon-gökhan z-baki-i.üzülmez
yasin sülün-hengen-bünyamin-bayram
stavrum- burak yılmaz

yedekler
fevzi
francesco manaserro
nartallo
amaral
maldarasanu
berkant

Adsız dedi ki...

bir de veysel cihan tabii ki.

Gökhan dedi ki...

ramazan
erkan-erman-kürşat-adem
berkant-yasin-baya-bayram
fazlı-youla

Adsız dedi ki...

bence stavruma, burak yılmaza, bayrama, bayaya, rahime ama özellikle ali erene büyük haksızlık yapmışsın. oyuncuların hangi maliyetlerle ve ne beklentilerle geldiğini ve neden oynayamadıklarını da düşünmemişsin. diatta bizden sonra newcastle'a gitti. ister beğen ister beğenme premier lig takımı. kjaer teneke çıktı ama diğer 3 kaleci için buna katılmıyorum. transferindeki gariplikleri halen anlayamadığım gordon listede olabilir, taraftarla papaz olan erman olabilir, bizim kaleye zorla attığı o muhteşem gollerle küçük ali olabilir (kadersiz), ama en az bir sezon takımı iyi kötü götüren erkan, ali eren, rahim bence gayet emektar oyuncularımızdı. delinho da her ne kadar 11'de ismini görünce moralimi bozsa da kaç tane teknik direktörün değiştir(e)mediği bir oyuncu oldu.

beşiktaşa nispeten büyük paralarla gelip de beklentileri tam karşılamayan oyuncular olarak ümiti, gordonu, fazlıyı, ayhanı, okan koçu sayabiliriz.

çok büyük paralar karşılığı gelmeyen ama gösterdikleri rezil performansla zihnimize yer eden oyuncular olarak kjaeri, ermanı, ademi, nartalloyu, francescoyu, bir de adını hatırlamadığım çingene asıllı bir forvet vardı onu sayabiliriz.

gelip de sakatlık veya anlaşılamayan başka sebeplerden ötürü oynamadan dönen maldarasanu, diatta, hengen gibi isimler var.

iyi kötü yıllarca oynayıp kazmalığıyla tanınan ve taraftarın bir türlü sevemediği delinho, yasin, erkan, sertan (kaç kere kiralık verdik bu adamı yahu?) gibi oyuncular da var.

bir de zaten bir ümit olmadan kadro derinliği olsun veya da dostlar alışverişte görsün zihniyetiyle alınan bayram, murat, stavrum, totti tolga, sellami, niyazi gibi futbolcular var. bence bir kısmı (mesela stavrum) nispeten başarılı da oldu ama göze giremediler. Şunu da belirtmek gerek, hepimizin kalbinde yeri olan Kaan Dobra da bu şekilde yapılmış ama bir şekilde tutmuş bir transferdi. Belki bir şekilde yer bulamasaydı takımda, şu anda bu listede onun da adını görecektik. Kimileri Oheni, Del Soları, Klebersonu da bu kategoriye sokarlar fakat katılmıyorum. Ohen son vuruşları çok iyi olan bir oyuncuydu tutmadı. Del Solar ise orta sahamızın gördüğü oyunu en iyi okuyan zeki oyunculardan biridir. Kleberson konusuna hiç girmiyorum, çok iyi oyuncuyu harcadık.

son olarak da genç yaşta gelen veya altyapıdan çıkan ama beklenen aşamayı kaydedemeyen hikmet, salih, tunç gibileri var. Düşünüyorum da salih aslında bayağı da teknik bir çocuktu.

Neyse, daha fazla uzatmadan bir 11 vereyim:

Kjaer
Erman-Ümit-Gordon-Adem
Francesco-Hengen-Ayhan-OkanKoç
Nartallo-Fazlı

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben de kendi tarzımla bir yorum yapayım.

belki bundan 10 sene sonra teneke kadrolarda yer alacak olan seric'in cale'den eksiği nedir ona bakmak lazım. ben pek fark göremiyorum. bu kadar teneke oyuncu üretilmesinin sebebinin belli bir yapı içinde yönetilmediğimizle bağlantılı olduğunu düşünüyorum.

aynı şekilde gordon schildenfeld'le tomas zapotocny arasında 6-7 milyon euroluk bir maliyet mi vardır? zapotocny i almak için 2 milyon euroluk adamı zorla kiraya veriyorsanız ve 5 milyon euro da üstüne koyup alıyorsanız o adamın maliyeti 7 milyon eurodur.

o kadar fark var mıdır sizce iki oyuncu arasında?

bugün iyi kötü bundesliga'da oynayan cağdaş'ın mevcut stoperlerin çok gerisinde olduğunu söyleyebilir miyiz? Çağdaş'la Egemen arasındaki fark, rigobert song olabilir mi?

bence en teneke oyunculara nartallo giriyorsa, john carew en baştan yazılır. beşiktaş tarihinin en kötü sezonlarından birinde beşiktaş tarihinin en anlamlı galibiyeti de alınmış olsa sezonun genel performası açısından beklenti/performans oranı en düşük oyuncudur kendisi.

böyle gider...

ery dedi ki...

ailton'un unutulmasi ohen'e de, nartallo'ya da buyuk haksizlik olur...

şimdi bu haksızlık mevzusu benim de aklıma geldi, ancak buradaki isimler sadece adaylar.asıl kadroyu sonra çıkarcağız. mesela ibrahim üzülmezi ben asla düşünmem teneke kadroda, sonuçta tek yönlü de olsa futbolcu, ama listede futbolcu olmayan isimler de var. olaya sadece beşiktaşta etkili olamayan isimler olarak bakmayın, mesela küçük ali harbi faciaydı, yasin dayıdan torpilli futbolcu olmuştu, nartallo çok gol attı ama futbolcudan başka herşeye benziyordu. maldaraşanu neydi, ne değildi, belli bile değildi..

adsız arkadaşım, o çingene asıllı forvetin adı hüseyindi..nartallo zamanı gelmişti, nartallo için o tango yapar ben de mastika oynarım diye bir demeci vardı. ben de kaç gündür onun soyadını hatırlamaya çalışıyorum, yoksa onu da koyacaktım kadroya:)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ben yasin sülün'ü seven futbol sever tipiyim. ne bekleniyordu yani kendisinden? bu ülke tayfur havutçu'yu ne kadar sevmiş ki yasin'i sevmemiş?

yasin'i göndermişiz de makelele'yi mi almışız? toraman-koray avcı-okan buruk falan oynamış işte...

jessie'nin orta sahada koşan adam sevgisi bambaşkaa, o ortasaha aşkınla çok yaşaaa...:)

Gürcan Ulusoy dedi ki...

yaw koşan adam da, yasin kazma bi adam değildi ki. yasinin çok klas pasları da vardır. yasinin mental sıkıntısı vardı. panikti carttı curttu.

yasin yeni sergen diye tanıtıldı ya,orda sonu oldu onun. böle bi sürekli zor pas denemeler,uzaktan şut zorlamaları..e ama şimdi sürekli en tehlikeli yerden top çıkarırken saçma zorlamalarla topu kaptırıp,pozisyon veriyosa,bence teneke kadroyu hakediyodur, ne yapalım, bi de yasinle empati kuramıycam şimdi:)..ki sonraki futbol kariyeri de teneke olmayı hakedecek cinsten.

Adsız dedi ki...

ben de yasin'i severdim. daha doğrusu o kadar nefret etmezdim. jessie'nin dediği gibi aslında teknik bir oyuncuydu yasin. tribünle olan husumeti yüzünden bir türlü rahat oynayamadı topunu.

çisse'ye 50 defa tercih ederim ben şahsen yasin'i.

Adsız dedi ki...

beautiful freak: çingene asıllı forvetin adının hüseyin olduğunu hatırladığım iyi oldu, bir de soyadını hatırladım mıydı tamamdır. komple sallıyor olabilirim ama sanırım şekerspordan gelmişti.

bir de, buraya nasıl yazar olunuyor? ekşide yazar olup da beşiktaşlı olmak yeterli mi?

maldarasanu neydi ne değildi belli olmadı ama geldikten kısa bir süre sonra uzun bir sakatlık geçirdi, zaten oynama fırsatı olmadı.

jessie: carew ile nartalloyu karşılaştırmak ayıp olmuyor mu? carew hiç fena futbol oynamamıştı. kötü oynadığı için değil, tutamayacağımız için gitmişti. nartallo ise çok değişik bir mevzu. carewde beklentiler yüksekti, performans bir ilhan mansız gibi olmasa da hiç fena değildi, bir de para kazandırarak gitti. bana soracak olursanız tenekeliğe aday olabilmek için satarken zarar etmiş olmak önşarttır.

yuki the zorba dedi ki...

benim kadro bu... Canlı seyrettiklerimi harcadım genelde, yabancı kısıtlaması yüzünden asıl kadromdakileri paranteze yazıp, yedeğe attım...

Kjaer
Tolga-Marinho-Erman(Diatta)-Üzülmez
Niyazi-Baya-Maldarasanu-Francesco
Fazlı(Ailton)-Ohen

yuki the zorba dedi ki...

Kadroyu yazdım bi daha baktım, ya küme düşer bu kadro... Preko Fazlı'dan da Ohen'den de daha iyi forvet gözümde... Baya-Francesco ikilisini Kocaeli bile almaz... Erman zaten küme düştü malım, Marinho CM'de efsaneydi, ne heyecanlanmıştık adam gelince... Tolga Kjaer derken sürünür bu takım sürünür...

Yorum Gönder

Ara