.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Şubat 2009 Salı

Kongrelerden Manzaralar...

Aman konuşmayın... Aman söylemeyin... Sakın... Her şey ortaya dökülürse Beşiktaş zarar görürmüş. Beşiktaş'a zarar veren, bu tip şeylerin var olması mı yoksa ortaya dökülmesi mi? Yani her şey gizli şekilde yapılsa hiç bir problem yok. Bu, hayatın her alanında da böyledir. Şekil intizamı olsun da içi ne kadar boş olursa olsun önemli değil. Medyaspor bir dizi video yayınladı. Buradan. Kendisi babamın oğlu değil, severim-sevmem konusu değil. O görüntüyü hangi web sitesinin verdiği, kimin upload ettiği de önemli değil. Bu görüntülerin bugün servis ediliş amaçları ne olursa olsun ben önce görüntülerin içeriğini değerlendiririm. Bunun, Beşiktaş çıkarı olup olmadığı da umurumda değildir. Hayatın her alanında şeffaflığın, netliğin, açıklığın faydası olduğunu düşünür, ona göre hareket ederim. Aman şu konular konuşulmasın, bunları biliyoruz ama deşifre etmenin gereği nedir mantığı benim kitabımda yer almaz. Bu tür düşünen insanların, statükoyu ister istemez korudukları ve güçlendirdiklerine inanırım. Çünkü konudaki tavırları tamamen mevcut düzenin devamına fayda sağlar. Kamuoyu, bu tip görüntülerle bilgilenmese, konuşulmasa, tartışılmasa o kongre görüntüleri daha kaç asır devam eder sizce? Şimdi birileri çıkıyor. Bu görüntüler tamam ama Beşiktaş zarar görüyor diyorlar. Beşiktaş, bu görüntüler halka sızdı diye mi zarar görüyor yoksa kongreler bu şekilde yapıldığı için mi zarar görüyor? Şu görüntülerde yayınlananların Beşiktaş camiasının gündemine bomba gibi düşmesi gerekirdi. Ben tribünü bilmem, kimseyi tanımam. Bahsi geçen amigo şahıs nedir, kimdir bilmem. İlgilenmem de. Ama kendisinin bir açıklama yapmaya ihtiyacı var. Bu net. Şu ana kadar da bir açıklama gelmiş değil. O ceketlerinin altında bir şey saklayan kişilerin bir açıklama yapmaları gerekir. Elma-armut getirmiştik onlar vardı deseler bile kabulümdür. Bu insanlar kimdir nedir? Açıklansın bilelim, altından illa mafya çıkacak diye beklemiyorum. Gerçekten elma-armut da çıkabilir. Sadece bizim öğrenmeye, bilmeye ihtiyacımız var. Nedir yani kulübün durumu? Gizli saklıyla nereye kadar? İşte Beşiktaş camiasının en tipik örneği; Forza Beşiktaş forumu. Şu bahsettiğim konuyla ilgili tek bir başlık yok. Varsa ben bulamadıysam da vebali boynuma ama ben bulamadım göremedim. Sus-pus. Bu görüntüler yalan. Gerçek değil. Böyle kongreler olmuyor. O zaman çıkın bunu söyleyin kardeşim. Ama yeter artık, bir şeyler söyleyin. Aptal mıyız biz?

11 Yorum:

stalker dedi ki...

1. fetullah, aczmendi videoları gibi "vakti geldiğinde" servis edilen videolar bunlar. akla gelecek ilk soru "neden bugün" olmalıdır.
2. biraz tuğrul.. medyaspor sitesi kurulduğundan beri çarşıya bel altı çalışıyor. yok atkı-polar rantıymış, yok biletmiş.. tuğrul kimin adamıdır, kime çalışır? yaptıkları kime yarar? ikinci bakılacak nokta bu.
3. videolarda amigo oalrak lanse edilenlerin hiçbiri amigo değil. sadece kel olan vatandaş semtte iyi tanınır. kendisi meşhur sinan engin karşıtı pankartların ucundan tutanlardan biridir.
4. tribünle biraz bağı olan herkesin bildiği şeyler zaten bunlar. sulandır-bulandır.. serdar bilgili de aynısını yaptı, demirören de. bugünün özelliği ne?
5. kulüp içi her iktidar mücadelesinde görülen vakalar.. tribünleri yedekleme mevzuu yani. çarşının yönetim lehine çalıştığını söylemek art niyettir ama aleyhine laf etmediği de vakıadır. ettirmemeye çalıştığı da olmuştur ama engel olamamıoştır. içlerinden bir kısmının kullanıldığı da aşikar.

bunların ifşa edilmesini ben -şimdilik- bir şeye yoruyorum. a takımı diye adamlar çıktılar ortaya. çarşının fesih açıklamasından sonra ortaya çıkıp "biz talibiz" diyenler yani. bu vatandaşların arkaları sağlam. ülkü ocaklarını filan kullanarak çarşıyı sindirmeye çalışıyorlar. bir sürü olay yaşandı böyle. öenmli bir planın parçası aslında bu olaylar. kuşkunuz olmasın, tuğruldan "yeni bombalar" çıkmaya devam edecektir. kendisine beşiktaşlı bile diyemiyorum.

Kongredeki goruntuler Michael Moore belgeseli gibi, bizim yorumumuz yok, sadece bize verileni aliyoruz konu hakkinda birsey bilmeden. Sadece iceri silahla giren adamlar, ve de kongrede zirt pirt tezahurat yapilip sulandirilmasi bana koydu, o da yetti gerci de..

Ama o 4. bolum, o tribun goruntuleri.. Hani yonetim karsiti tezahurat edene birsey denmiyordu, hani isteyen istedigini yapiyordu? Bana bu hususta maval okunmasin daha..

marpione dedi ki...

@stalker

bunların yayınlanmasının vakti geç bile kalmış. bence "neden şimdi yayınlanıyor?" sorusundan önce "neden daha önce yayınlanmadı?" diye sormak lazım. bildiğin eşkiyalık bunların yaptığı. jessie'nin dediği gibi nedeni veya zamanı hiç önemli değil videoların. neler yapılmış o daha önemli. bir dahakinde gene yapılacak mı o da önemli.

beşiktaş'ın başına roma tipi diktatörler yerleşmiş, kongreyi de arenaya çevirmişler. avamın gür sesi ile senatonun sesini kısıp iktidarı gasp etmişler. hikaye budur.

esas bunları kongrenin hemen ertesi günü yayınlamayan "tüm medya" suçlu. bunları bilip de korkan, pısan, konuşmayan diğer kongre üyeleri suçlu, dernekler suçlu, spor yazarları suçlu, gazeteciler suçlu.

şu türkiye'de eline güç geçtiğinde yozlaşmayacak tek bir kurum, grup, kitle olmayacak mı? ben ömrü hayatımda bunu göremeyecek miyim? çarşı son senelerde yükselirken tek isteğim "yozlaşmamalarıydı". ellerine güç geçince kendilerini bozmamalarıydı. bu olayın emareleri ortaya çıktığında bile savunurdum ben çarşıyı. temeli sağlamdır derdim, düşmezler derdim. gördük ki onlar da çoktan "düzenin bir parçası" olmuşlar. maçlarda isterlerse götlerini yırtarcasına bağırsınlar bir faydası yok bu noktadan sonra.

bilen biri bana açıklayıversin bu bir kaç ay önce "çarşıyı fesih ettik" diye çıkanlar politik manevra peşinde koşanlar mıydı yoksa bu kirlenmeyi görüp "biz çekilelim de bu pislikler bize bulaşmasın daha fazla" diyenler miydi? bilmiyorum ben, bilen söylesin.

bir de ben ortama sonradan geldim, zurnanın son deliği de olmaya razıyım ama şu blogda fazlasıyla "avam tribün ağzı" görüyorum. çok adamı kaçırdı bu "tribün kabadayıları" o staddan. bırakalım artık bu "tribün ağalığı" söylemlerini.

repLanigre dedi ki...

kongre işlerine aklim ermez, çok normal şeyler olmadigi belli goruntulerde bariz kongrenin suyu cikariliyor ama benim içimi delip geçen tribun goruntuleri oldu.

18 yaşinda istanbula universiteye gelip bir heyecan inonuye ilk gidişimi, merdivenlerden çikip kapalidan stadi ilk gördügümde hissettiklerimi hatirladim.

birde bu tribun goruntulerini izleyince içimde kopanlari yanina koydum, nerden nereye..

ibrahim altinsay'i başkan görme hayallerimin ne kadar çocukça oldugunu bi kere daha düşündüm.. ortaligi eşkiyalar basmiş resmen, beşiktaş'i beşiktaşlidan çekip sahiplenmişler. yuh

Gürcan Ulusoy dedi ki...

teknik olarak, yorumsuz bir haber yoktur. ben iletişim fakültesi/medya iletişim sistemleri bölümü mezunuyum. az çok biliyorum. o yüzden, "yorumsuz" olarak lanse edilen haberlerin de bir yorumu vardır.

siz bir görüntüyü alırsınız, bir diğerini almazsınız. bu bir tercihtir. bu görüntülerden kongrede binlerce garip adam olduğu sonucuna varamayız ama en az 3-5 soru işaretli adam olduğu barizdir.

tribunde gercekten ne oldugunu anlayamayız belki ama bir seyler döndüğünü anlayabiliriz.

@stalker;

tuğrul yenidoğan kimdir? neye hizmet etmektedir? kimin adamıdır? bu sorulara da verecek net cevapların varsa memnun olurum. ben cevapları bilmiyorum çünkü.

@stalker;

tuğrul yenidoğan'ın beşiktaş'lı olma gereği mi vardır? fener'li olsa bu haberleri farklı mı okumamız gerekirdi?

...

tuğrul yenidoğan, yıldırım demirörenin lise arkadaşı, oldukça yakın arkadaşlar-dı..ilk seçim öncesi demiröreni destekliyordu,ne kadar büyük beşiktaşlı olduğunu anlatıyordu, sonra kanal türkteki programı ali koç'un araya girmesiyle bitince, bjk tv'nin başına geçmeye çalıştı ama bu sefer de demirören izin vermeyince, medyasporda sırf muhalefet olma adına gidip en güvenilmez kaynakların haberini cilalayıp,(serdar sarıdağ,kartal yiğit,fatih doğan gibi demirörenle arası bozuk olduğundan saçma sapan haberler yapan isimler) flaş flaş flaş şeklinde sunmaya başladı..bu görüntüleri yayınlamasında sorun yok ama benim asıl sinirimi bozan nasıl olsa kendi haberi değil diye, diğer atmasyon haberleri flaş flaş diye göze sokması, nasıl olsa yalanlansa kendi haberi değil ya, sorun yok..

simplextablosu dedi ki...

görüntülerin hepsini seyrettim,şu yorumda bulunmak isterim;
kongrede yıldırım demirören'i destekleyen normal bir grup ve üç beş tane yıldırım demirören tarafından çorbaya çağırılmış ne idüğü belirsiz adam var. tuğrul bey, atkı-polar ayarının altından kalkamamış olacak ki görüntülere gelişine bir "çarşı" etiketi koymakta beis görmemiş, o o'nun tercihidir. birde şeref/numaralı tribünlerinde olan olayların yanına güzel bir kapalı tribün/alen görüntüsü eklemiş alın size mis gibi satılmış tribün videosu.
şunu belirteyimki, siz tribünü olan hangi kulübe hangi yönetimi getirirseniz getirin, ya başkan ile, başkan olmadı yönetim kurulundan bir veya birkaç kişi ile ilişkili olup rant, çorba peşinden koşacak olan çıkacaktır. olmadı muhalefetten beslenmek cukka indirmek isteyende olacaktır. burada en kritik husus bu insanların etiketini bütün tribüne yapıştırmamaktır. samimiyete olan güven size kalmış. Bu tribünde ben alen'le, ayhan'la kişisel olarak tanışmadım ama açıklamalarını okudum dinledim samimiyetlerine inandım. herkesin fikri kendinedir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bizim de şu görüntülerden net bir yorum yapmamız mümkün değil. ama alen'se alen, ayhan'sa ayhan. bir "şey" söyleseler de bilsek.

her kim itham ediliyorsa konuşsalar keşke.

Yorumlu ya da yorumsuz, bir retorikte pathos agir basinca ben killaniyorum, inanasim gelmiyor. 4. bolumde tribunde ne dondugu belli; ama kongreye o adamlar niye geldi, kimler vs. hic birsey belli degil. Soru isaretliler, evet, ama arkada o muzik, tekstte o abarti olunca olmuyor iste, art niyet ariyorum.

Su konuda katiliyorum ama, aciklama sart. Bu goruntulerin - tarafli ya da tarafsiz- yayinlanmasi da sart ki kokunun nereden geldigi belli olsun. "Besiktas'in menfaatleri adina" gizli kalmasin birseyler. Bu ulke ne cektiyse "daha buyuk menfaatler adina" gizli kalan Gladio'dan cekti. Menfaatlerin de kimin menfaati oldugu belli zaten.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

ey yuki..!

ibra gelenektir diyenleri kıyasıya eleştiriyoruz ama şu şartlarda yönetimi ibra etmemek te hiç kolay iş değil hani...

açıkçası ben şuna inanıyorum. herkes her şeyi biliyor. aramızda da benden falan çok daha bilgili insanlar var. tribünde durum nedir, kim kimin adamıdır, kim değildir... bunu biliyoruz da kongre üyeleri bilmiyorlar mı sanki. hepi topu kaç kişi. zaten dernekler, gruplar...

demirören'in hangi şartlarda seçildiğini, neler olduğunu, kimlerin demirören'e destek verdiğini ve karşılığında ne aldıklarını... o toplantı salonunda bulunan, tribünde bulunan ve biraz da kulağı kesik herkes biliyor.

biliyor da konuşmuyor, konuşamıyor. konuşsa bir anlam ifade etmiyor.

işin komiği ben bunların hiçbirinden haberdar değilim. konuştuğum onca insan "alen" in iyi niyetine inandığını söylüyor. ama bazı kişilerin bazı dolaplar içine girmiş olabileceğini söylüyorlar. bilemiyorum, değerlendiriyorum. konu benim bilmem değil zaten. konu karar mekanizmasındaki kişilerin her şeyi bilip hiç bir şey yapamamaları. yapmamaları değil yapamamaları. çünkü insanın önce kendine saygısı olur.

şu görüntüler, yalanlanmadıkça benim için utançtır. beşiktaş'lı babama göstermekten utanacağım videolardır. zaten tepkili adam, iyice soğumasın.

e olan bize oluyor neticede.

stalker dedi ki...

marpione,
çok iyi niyetlisiniz. bu videoyu o kongrenin akabinde yayınlayacak babayiğit bu medyada yok. demirören adının türkiyede bir ağırlığı vardır, bilirsiniz.
eşkıyalık meselesi de kendi içinde paradoksal bir şey. kongrede oylar sandıklara atılıyor benim bildiğim. muhalefet kongrede konuşturulmasa bile bir kongre üyesi beşiktaşın ne durumda olduğunu bilir. sorunun temeli bu kongre yapısında. üye aidatlarını üç-beş yıl ödemeyen adamlar oy satıyorlar. gsli, fbli, alakasız insanların hatta 18 yaş altı insanların üye yapıldığı bir yapıdan söz ediyoruz. yoksa hakkı yenen adam, misal fikret engin olsun, başkan olduğunda da aynı adamları besleyecektir, eşkıyalık el değiştirecektir.

jessie,
ben de bilmiyorum tuğrul kimin adamıdır, kime çalışır. ama tribün birliği aleyhine çalıştığı da aşikar. ota boka çarşı etiketi yapıştırıp durması nedensiz değil. sokakta görsem iki çift laf da edebilirim, direkt ağzının üstüne de yapıştırabilirim.
beşiktaşlılığını da bu yönüyle vurguladım. utanmadan iftiralar atıp duruyor, yaptığı gazetecilik filan değil. gazeteci olsa zaten kulüp kimliğine bakmam.

alenmiş ayhanmış bunlar önemsiz teferruat. alen para aldım dese ne oalcak allah aşkına.. bu kadar mı bağlandı düşünce sistemimiz. tribünden bahsediyoruz, diğer yanda da iktidar var. alenin ayhanın susturabileceği kitle en fazla kutunun içindeki birkaç yüz kişidir, herhangi bir noktada başlayan protestoya müdahale edecek ne imkanları ne de takatlari var. dediğim gibi, kongre yapısı değişmeden olmaz bu işler. yarın gelecek adam demiröreni bile aratır sonra. bu her zaman böyle olmuştur.

Yorum Gönder

Ara