.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Şubat 2009 Pazartesi

İbrahim Toraman

Bayram değil seyran değil nerden çıktı şimdi İbrahim Toraman demeyin a dostlar. Toraman öyle görmezden gelinecek, hafife alınacak bir stoper değildir. Her futbolcu gibi ilgiye, alakaya ihtiyacı vardır. Pohpohlanmak ister… Hey gidi hey, onun gelişini okulun kantininde öğrenmiştim. Bir cep telefonu mesajı ve o da ne, Toramanı Fenerbahçe’nin elinden kapmış Beşiktaş. Sırf şu “rakibin elinden kapmak” için yapılmış bir transfer olsa da, başarılı bir transferdi. Yıldırım Demirörenin gelişine ne kadar üzüldüysem, naçizane Fikret Orman kazansın istiyordum Altınsay’dan ötürü, Toraman’ın gelişine de öyle sevinmiştim. Peki kimdir efendim İbrahim Toraman. Fiziği düzgündür, bir kere. Yerden hamleli bir fidbolcumuzdur. Hava toplarında da etkilidir. Hem hızlıdır, hem de çabuktur. Gözü de karadır aynı zamanda. Kazma diye tabir edilecek cinsten bir stoper değildir, ayakları düzgündür. İleri çıktı mı sırıtmaz. Terlik konusunda da hiç sırıtmaz, çok sinirlenir. Boş zamanlarında da kitap okumayı ve kornerlerden gol atmayı sever. İlk zamanlarında, o meşhur Beşiktaş orta sahasındaki boşluktan ötürü Del Bosque onu ön liberoda denemişti, elinden geleni yaptı, ama elinden çok da bir şey gelmemişti hani. Sonra stopere geçtiğinde de partneri önce Çağdaş Atan, Pöti Çağdaş da diyebiliriz, sonra da Gökhan Zan Altında olduğundan, gelişimi bir türlü yeteneği oranında olmadı. Şimdi o bize geldiği zamanki yetenekleriyle, yine stoper, sağ bek, ön libero oynamakta ama o kadar. Şu zamana kadar yanına bir büyük futbol tecrübesi ve zekası gelseydi, bambaşka biri olabilirdi. Ya da kendisi başka bir ülkeye gitse… Bu adamın tek eksiği, diğer türk arkadaşlarında olduğu gibi, futbol zekası. Nerde duracağını ya da nerde topa müdahale etmesi gerektiğini bilemiyor zaman zaman ya işte buna kahroluyorum a dostlar, derdim başka bir şey değil. Böyle bir yetenek, Nesta olabilecekken, Beşiktaş’ta bile tartışılan bir isim oluyor, nasıl oluyor? Nasıl oluyor da bu topraklardan çıkan önemli futbolcular sadece salt yetenekleriyle sahada dururken, oyunun taktiksel yönüne pozitif bir katkıda bulunamıyorlar. Ya da nedir İtalya’nın en abidik gubidik takımına giden savunmacıların yeteneksiz dahi olsalar altı ayda bambaşka bir futbolcuya dönmelerinin nedeni? Alın işte Zapo ya da Stejipan Tomas. Tek tek Toramanla karşılaştırsak, yerden müdahale, hız, çabukluk, hava topları, teknik gibi özelliklerde belki hiçbirinde önde olamayacaklar ama totalde daha yararlı gözüküyorlar. Hiçbir şeyleri yoksa soğukkanlılıkları ve kolay etkilenmeyen psikolojileri ile fark yaratıyorlar. Bizimkilerin de bir morali bozulsa, toparlanana kadar takım kevgir oluyor. Konuyu bağlayamadım, bari bir haberle bitireyim. İbrahim Toraman sakatlanmış, İstanbul B.B.maçına yetişmesi zormuş. Oldu mu İbrahim? İtalya’ya gitsen sakatlanmazdın işte..

17 Yorum:

delgado dedi ki...

aynı ispanya'da futbol eğitimini görmüş bir tuncay'ın torres kalibresinde olacağı gibi... türk futbolu'nun sorunlarını skibbe'de orda burda "maç kazandıran oyuncu transfer etme"de falan arayacağımıza derinlere insek de bu halamın bıyıkları muhabbetlerini anacak duruma gelmesek keşke... keşke..

Bellamy. dedi ki...

asıl yeri olan stoper mevkisinde bugüne kadar beklediğimiz çıkışı yapamadı ibrahim. onun örnek alması gereken adam bülent korkmaz'dı, aynı özelliklere sahip bu kadar yakından başka bir örnek yok. ama olmadı ibrahim, hala olmadı. stoperde on maçta bir kez yapması gereken hataları bir maçta on kere yapınca gökhan zan kötü de olsa tercih sebebi oluyor işte. sonra biz de ondan sergio ramos olmasını bekleriz ancak. beşiktaş'ın bir sonraki olası başarısızlığında kellesi kopacak adamlardan biri ibrahim toraman. bizden gsaraya gideceğine de adım gibi eminim.

Adsız dedi ki...

5 hafta yokmuş

spirit dedi ki...

bu adama iyi futbolcu diyen adam gelip de benimle aynı masada futbol konuşamaz.

bundan sonrası için şansını kaybettin kuşum :(

iyi futbolcu demiyorum, daha da ileri gidiyorum, gordon milne'li dönemden sonra beşiktaşta oynamış en iyi türk stoper diyorum...olm konu ekonomi hukuku olsa bile senle aynı masada aşık atarım.nokta.

spirit dedi ki...

hahayt, ultra vires! haddini bil çocuk.

Freak, Alpay Ozalan'i unutma. Bulent Karpat telaffuzuyla "Aelpaey". Hey gidi gunler. Adam Premier Lig'de forma giyen ilk ve tek Turk defans benim bildigim kadariyla.

Ibrahim Toraman bu takimin iyilerindendir, gerek hirsi, gerek yetenegi olsun; su sartlarda daha iyisini bulamayiz. O kadar mevkii degistirip de (forvet basladiydi futbola, onlibero oynadi totalde bir sezon, sag bek oynadi totalde bir sezondan fazla) hala daha guvenilir stoperlik yapan, milli takima oyuncu yollayamazken milli olmus; Baki'ye, Gokhan'a, Tuna'ya, Kursat'a, Cagdas'a falan taklalar attiracak kadar kaliteli bir adamdir. Fenerbahce'ye gitse Edu'yu kesebilir, Galatasaray'a gitse Servet'in partneri olur, iddialiyim. En azindan 3. adam olacak kapasitededir.

Toraman dunya standartlarinda iyi bir stoper olmayabilir; fakat Turkiye standartlarinda canavar gibi adamdir. Opersin basina koyarsin.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

onu bunu bilmem de, serdar kurtuluş'un sağ bek olduğu yerde toraman ramos'tur.

en azından akli dengesi yerinde bir profil çiziyor. top yanından geçerken, bu top ne? bu insanlar nereye bakıyorlar? biz kimiz gibi ifadelerle bakmıyor kurtuluş gibi.

Adsız dedi ki...

tamam hadi türkiye şartlarını zorlar da ben şeyi diyem. hani bu sezon başında deli ile terlik kavgası yapıp ta kadro dışı kaldı. sonra baktı kendini ne alan var ne isteyen.. mesela fb yada gs isteseydi yada herhangi bir avrupa takımı transfer teklifi yapsaydı "ben beliktaşlıyım, kalmak istiyorum" ayağı yaparmıydı bu.. ama baktı ne gelen var ne giden. istikamet iç anadolu..gittikçe türkiye haritasının sağına kayıyor şekil yaptı kendine. bunları da bilelim yani.

ayrıca ŞAMPİYONLUĞA VE TÜRKİYE KUPASINA KOŞAR ADIMLARLA GİTTİĞİMİZ BU GÜNLERDE BU TÜR MÜNAKAŞALAR KULÜBE ZARAR VERİR..

İMZA: BÜTÜN BASIN TRAŞ FORZA BEŞİKTAŞ..

Adsız dedi ki...

ya bu serdar k bizi kanser edecek daha çok.. tipik türk futbolcusu işte. 4-5 ay oynuyor herkes veriyor gazı sonra fısssssssssss.

bak gökhan gönüle yada tuncaya damlar aynı çizgiyi sürdürdü üstüne çıktı. bizim serdar k bırakın aynı çizgiyi adam bildiğini de unuttu ya.. nerde yetiştiriyorlar bunları.. mandırada mı anlamadım ki.

Gökhan dedi ki...

kavga olayına kadar en sevdigim 3 futbolcudan biriydi takımdaki ama o olaydan sonra sankı masumıyetını kaybetti.hırslı,istekli,cabuk bir stoper ama pek ayakları duzgun degıl bence.sag bek oynadıgı maclarda bir tane duzgun ortasını hatıralmıyorum.son antep macındakı haraketlerı de pek bılerek yapmıodu sanki.ama stoper olarak dusundugumde zago-ronaldo tarzı adamların yanına koyulabılecek en uygun stıldekı stoperlerden biri belki de.

Adsız dedi ki...

gökhan diğerleri kimdi merak ettim. sevdiğin 3 lünün diğer ikisi yani ?

Gökhan dedi ki...

abi biri nobre zaten de digerini soylemeye cekınıyorum bıraz:) tıgana zamanında serdar kurtulus u cok severdım ama bu senekı halıyle tabi hiç bir yerde oynayacak durumda degıl.

Adsız dedi ki...

ben düşünüyorum da bir tane bile sevdiğim adam yok şu takımda..hatta sempati duyduğum biri de yok. ilginç değil mi . sergen den sonra öyle biri yok..bu serdar ö ile serdar k olabilirdi ama adamlar ibrahim üzülmez baki mercimek gökhan zan oldu..bu toraman da cibilliyetsiz bir adam. kadro dışı kaldı sonra açıklama yaptı " sinan enginden özür diliyorum"

taraftar ne peki kelaynak sürüsü mü ?..

kerim sen de iyi abarttın, şu an kadrodaki isimler dünyanın en naif adamları, çıkar üzülmezi koy kenara, al sana kolej takımı.hepsinin eli yüzü düzgün, çirkeflik yapmayan adamlar, futbolcuklarını kenara koyalım, bobo,delgado,sivok'la batak bile oynar, kafalarına kafalarına koz çakarım..

apaç dedi ki...

böyle bir futbolcum olsun, 23 kişi yerine direk 17 kişilik liste verir, artistlik yapardım uefa ya.

adama bugün sağ beksin, önünde de serdar özkan var diyorlar, çıkıp oynuyor.

çisse sakat, ön libero olacaksın diyorlar, çıkıp maçın adamı oluyor.

rakip forvet hızlı, zan'ı da unutma diyorlar, çıkıp tüm olumsuzluklara rağmen mücadele ediyor.

beşiktaşlı olsam tapardım.

galatasaraylı olduğum için sadece saygı duyabiliyorum bu adama.

apaç dedi ki...

geçen gün del boske nin röportajı vardı lig tv'de. toraman gibi bir adam nasıl milli takımda olmaz diyordu.

yazınızın bütününe imzamı atıyorum.

gökhan zan ve çağdaş'tı toraman'ın önündeki en büyük engel.

ben hala kendisinin türkiye'nin en potansiyelli stoperi olduğunu düşünüyorum.

bugün 3. golde yaptığı asisti bugün türkiye hudutları içerisinde hiçbir stoper yapamaz.

Yorum Gönder

Ara