.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

2 Şubat 2009 Pazartesi

Fabian Ernst Beşiktaş'ta

''Fabian Ernst'in transferi için, Alman Schalke 04 Kulübü'ne, sözleşme fesih bedeli olarak 15.10.2009'da 1.500.000 Euro, 15.02.2010'da 1.500.000 Euro ödenecektir. Futbolcunun kendisi ile 2008-2009 sezonu için 5 x 100.000 Euro, 2009-2010 sezonu için 10 x 200.000 Euro ve 25.09.2009'da 1.000.000 Euro, 2010-2011 sezonu için 10 x 200.000 Euro ücret karşılığında 2,5 yıllık sözleşme imzalanmıştır'' Ernst'ü kağıt üzerinde inceledim biraz. Bu sezon takımının tüm maçlarında 11'de çıkmış. 3-4 hafta sonradan girmiş yada sonradan çıkmış. Onun dışında 90 dakika görev yapmış. Aynı şekilde DBF-Pokal, UEFA kupası, Şampiyonlar Ligi elemesinde de tam süre forma giymiş. Yani düşüşte değil. 1979 doğumlu; 30 yaşında. 1996 yılında Hannover'de profesyonel futbola başlıyor. 1998'de Hamburg'a geçiyor. 1999'de 1 Milyon euro karşılığında Werder Bremen'e. 5 sezon boyunca takımın değişmez ismi oluyor. Sözleşme süresinin bitiminde de Schalke'ye geçiş yapıyor. 2005'ten bu yana da bu takımda oynuyor. 2000 yılından bu yana, yani Alman Ligi'nin üst düzey takımlarında görev yaptığı süre boyunca yılda ortalama 30 maç yapıyor. O arada Alman milli takımına da seçiliyor... Benimkinden daha kaliteli analiz için Borges'in bloguna bakalım. Buradan Fabian Ernst'in resmi sitesi için de Şuradan lütfen... Not: Bir de şeytanın avukatlığını yapalım; Mustafa Denizli'nin "anlaştığımız oyuncuyu futbolu yakından takip edenler bilebilir" demişti. Fabian, bu tanıma ne kadar uyar? Eğer böyleyse listenin başındaki oyuncu kimdi acaba?

16 Yorum:

stfud dedi ki...

doğrudur inşallah

http://www.ntvspor.net/Pages/32130.ASP

Ee, Cisse de kaldi diyorlar? Seric gidecek de Cisse yattigi yerden 1.3 milyon euro mu goturecek?

Uclu ortasahaya Sivok-Ugur-Ernst mi dizecegiz, yoksa Sivok-Ernst'i onliberoya koyup onlerinde Delgado(Yusuf) ile yol gecen hani olmaya devam mi edecegiz? Esas soru bu.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

esas soru şu. net soru :)

sivok stoper mi olacak orta saha mı?

stoper yaparlarsa oturur ağlarım. hiç bir şey değişmez.

Jessie kabusum oldun. Sivok stopere, Toraman sag beke. Off off. Yok lan olmaz oyle birsey.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

8 hafta sonra anlaşılır böyle olmadığı, döner tabi sivok-ernst ortasahasına :)

Bu yorum yazar tarafından silindi.

deplasmanda farkli inonude farkli sistemde oynariz bence. deplasmanlarda ortadaki savasan ucluyu bozacagani zannetmiyorum yada sadece oyle istiyorum.

Sivok-Ernst-Delgado, Aurelio-Appiah-Alex'in verdigi verimi vermez, veremez yalniz. Ne Sivok ne de Ernst A^2 kadar cift yonlu (su lafa da iyice tilt olmaya basladim.)

Fakat soyle diyeyim. Delgado ve Yusuf sakat kalirsa Besiktas sampiyon olur bu sene. Iddialiyim evet. Gotumden sallasam da, aciklamasini yapabilecegim bir sallama bu.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

bence sivok'un hücum yönü aurelio'dan daha iyi. savunma yönü daha zayıf. daha doğrusu daha ağır, daha hantal. daha çok pozisyon savunması yapıyor. yoksa sivok'un tek paslarını aurelio'da pek görmedik. ha sivok'ta da çok görmüyoruz çünkü öyle bir oyun oynamıyoruz. sadece adamın yapma kapasitesi olduğunu görüyoruz net olarak. hiç unutmam fenerbahçe maçında sivok-nobre-delgado tek paslarıyla bi pozisyona girmiştik. hey gibi günler.

delgado dedi ki...

ha jessie, özellikle delgado-sivok uyumu acaip gözüme çarpmıştı son 20 dakikada, resmen orgazm olmuştum. sivok-inceman-tello-delgado'nun 3 maç üstüste oynadığı bir beşiktaş hayal ediyorum, başka bir şey değil.

Gökhan dedi ki...

ernst in turkıye için ıyı bir futbolcu oldugu kesin.ben de sivok-ernst-ugur(cisse) üçlüsü oynarsa daha basarılı olacagımızı dusnuyorum ama sankı sivok-ernst ıkılısı de bu lig için yeterli gibi.4-3-3 de delgado ve yusuf u ortasahada oynatmazsak tello nun de denızlı geldıgınden beri bek olmadıgını dusunursek tello-delgado-yusuf tan ancak biri oynayabılecek ki bunu da yapacagını sanmıyorum denizlı nın.tabi sivok stoper toraman sag bek oynacaksa bundan sonra shelbyl in dedıgı olabılecek belkı de en kotu sey olur ne sag taraftan herhangı bır tehlıke yaratabılırız ne de ortasahada olusacak boslugu kapatabiliriz.

Borges dedi ki...

Ernst her seyden öte kaliteli bir isimdir. Yasi da uygun, tecrübesi de yasina göre oldukca iyi.

Fabian Ernst, oldugu mevkinin sefligini yapabilecek düzeyde. Orta saha ile defansin arasindaki köprü olma durumunu da üstlenebilir, kendisinin disinda savunma rolünü üstlenen orta sahalari da disipline sokar, en azindan son schalke deneyiminde Engelaar, Jones ikilisine seflik eder idi.

Sorun sadece sudur: yeteri kadar ofans anlaminda donanimli midir takim ? Ernst, defansif anlamda mücadele gücünün sürekli yüksek olmasi, sert futbolu, deneyimli olusu istikrari ve disiplini ile cok iyi bir orta sahadir. Schalke ofans anlaminda sorun yasamaya basladigi vakit elestiriler geldi. Oysa misal Bremen gibi ofansif yönü güclü ve her daim muthesem bir on numara ile yollarina devam eden takimda milli takima yükselip mevkisinin en iyi adami olmustur. Bremen-Schalke farki Ernst'e ofansif anlamda gereginden fazla yük bindirmenin bir baska ayrintisidir. Bu anlamda Delgado,Yusuf görevlerini layigiyla yaparsa Ernst onlari yildiz yapar, takimi da ileri dogru itekler.. Ve fakat tek sorunu ise yeteri kadar "Ofans" anlaminda oyuna katkisi olmamasidir.. Defansin sefligi ona gececektir ki bir almani buraya yerlestirmek aslinda cok güzel bir strateji. Disiplin, istikrar burada olmazsa takim verimli olmaz.. Ernst transferi bir bakimda aslinda besiktasin iskeletini de olusturma, istikrari ve belirli bir oyun anlayisini sabitlenmesi acisindan da cok cok önemlidir.. Bazi mevkilere bu yüzden alman alacaksiniz.. Almanin da siniri Ernst'in bölgesidir daha ilerisi icin bir alman ne kadar sakincaliysa, gerisi icin de o kadar verimlidir her daim..

Dökülen Schalke'nin her seye ragmen ayakta kalan ismidir o muhtesem 2004 yilindaki gibi oynamasa dahi..

Oyun yapisi nedeniyle de kendisini sevdirecektir besiktaslilara.. Bu sene derbide gördügü kirmizi kart benim bildigim tek direkt kirmizisidr.. Toplamda belki saha disinin yapadiginin saha icerisinde yapabilecek bir baska anlamiyla da olsa "Liderlik" özelligine sahip defansif güzel bir orta saha..

HAyirli oLsun efendim.

(Yorumlardaki harf girme zorunlulugu da kalkarsa daha seri bir yorum trafigi yakalabilabilir )

Gürcan Ulusoy dedi ki...

doğru söylüyorsun ben hiç dikkat etmemişim ona. değiştirdim

Adsız dedi ki...

rıdvan dilmen bunu tanımıyor ya. adam avrupanın en önemli liglerinden birinin en önemli takımlarından birinin oyuncusu güntkine o kim ya diyo.

Pamukk dedi ki...

sapara ydı bence denizlinin bahsettiği

Yorum Gönder

Ara