.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Mayıs 2009 Çarşamba

Sylvain Marchal

Marchal dönem dönem Beşiktaş yönetiminin ilgilendiği isimlerden biri olmuştur. Üstteki haber 21 Mayıs 2007 tarihli. yani Tigana'nın gittiği Sağlam'ın geldiği dönem. Transferlerde Celal Kolot rol oynuyor... Ne gariptir ki, dünyada başka oyuncu yok gibi Galatasaray da devreye giriyor diyor ikinci haber. Enteresan... Gelelim Marchal'a. Bu Marchal bir kaç senedir Fransa'nın Lorient gibi vasat bile sayılamayacak bir takımında vasat bile sayılamayacak bir oyuncu. 28 yaşında yani genç falan da değil. Avrupa'da Marchal kalitesinde en az 300-400 savunma oyuncusu bulabilirsiniz. Hatta rakamı az bile söyledim. Peki o zaman neden Marchal? Hani bonservisi elindedir anlarım, öyledir anlarım böyledir anlarım. Adamın ne kariyeri var, ne yaşı genç, ne bonservisi uygun... Hiçbir uygun veri yokken elimizde Rıza zamanında da Tigana zamanında da Ertuğrul zamanında da gündeme geliyor. Diyelim ki gelmiyor da basın öyle yazıyor. Yani menajerler bu oyuncuları basın üzerinden pazarlıyorlar. Peki bu kulüpler bu işin neresinde? Basın dediğimiz şey zaten kulüplerle al takke ver külah değil mi? Bir teknik direktör çıkıp ta "ne Marchal'ı kardeşim, menajer önerdi biz reddettik" demiş mi? Dememiş. Hani Sağlam'ın dediği bir laf var ya son günlerde oldukça meşhur; " Adam gibi geldim, adam gibi gidiyorum" diye. Hadi geçtim lafı bunu sen değil biz söyleyelim Ertuğrul... O ayrı. Peki bu düzen içinde nasıl adam gibi adam kalabilmişsin onu da tebrik ederiz sayın Sağlam. Yoksa adam gibi adamlık sadece kuyruğuna basılınca mı hatırlanıyor?

17 Yorum:

Adsız dedi ki...

enteresan işlere imza atıyosun jessie, seni takip edicem.:)

Adsız dedi ki...

et bakalım beutiful shrek :)

Adsız dedi ki...

bakalim kerim nasil enteresan bir cevap verecek size :).

Adsız dedi ki...

Tello transferi için oyuncu izleme komitesi gidip izledi, öyle alındı dediler. Benim içime şüphe düştü şimdi bunları üstüste okuyunca=)

Adsız dedi ki...

bravo gençler sizinle gurur duyuyprum. sizi takip ediyorum. enteresan işlere devam. zaten beşiktaşta enteresanlıktan başka birşey olmuyor. beutiful shrek sen kaç yaşındasın. jessie abin 27 ben 30. sen ?

Adsız dedi ki...

kerim abi camianın kırılganlığı sana da yansımış, yirmi yedi yaşında kardeşin takılmış sana çok mu fena..( bu arada gizli santrafor ve zubi, sizin yaşlar kaç? bundan sonra herkes yazsın yaşını:)

Adsız dedi ki...

besiktas hesabina gore mi :) eger oylese 50 yi gectik valla.
neyse benim yas 24 arkadaslar.

yalniz beautiful kerim nerdeyse benide alistircak. sanki daha rahat soyleniyor beautiful shrek diye :)

Adsız dedi ki...

takıl shrek çiğim takıl. ben geniş bir insanım. zaten bilirsin beşiktaşlılar genelde kafa adamlardır rahattırlar. tabi ebemize atlanıyor 5 yıldır ama olsun. ben beşiktaşlı olmanın ayrı bişey olduğuna inanırım. ama çarşıdan hiç hazzetmem. bir de ben abbasağada oturuyorum. istanbullu değilsen diyeyim beşiktaşa bağlı bir semttir. yani ben çekirdekten bjk liyim. galiba sen de 27 yaşındasın.

Adsız dedi ki...

maşallah maşallah yaş ortalamamız az değil yani.

jessie başkan 27 ben 30
shrek 27 marcio nobre 24

marcio nobre dediğim gizli santrafor oluyor.

bizim takımın forveti nobredir. boboya çok kılım. delgadoya da . ricardinho ise. bana küfür etsen kızmam ama ricardinho derseniz katil olurum. paşalara yer yok futbolda artık. ulan o kazım kanat yüzünden aldık zaten rico paşa yı. kazım kanatta öldü. bjk adına kayıp değil . neden mi? çünkü bizim medya kalemleri hepsi etkisiz eleman. vedat sanli kazım adnan aybaba. bak fenerinkilere. ulan rıdvan denen adam programa çıkıp ağlayacak nerdeyse neymiş fener 4 yemiş. medya fenerli hakemler gs li bize de kalıyor sapı.

Adsız dedi ki...

burda benden başka kim var bir ses versin bakayım. tahmin ediyorum. beautiful shrek.

Adsız dedi ki...

24 ben de

Adsız dedi ki...

ahaha:)kerim yani baktın yaş olmadı şimdi de semt bizim aşk bizim mi diyosun, tamam hadi iyisin çünkü ankaralıyım ben ama çarşıyı sevmemene rağmen çarşının sandığı gibi beşiktaşı semt takımı sanmıyosundur umarım...ama son cümlen çok doğru, fener medyayı alır, gs hakemleri bize de baltanın sapı kalır, ama buna rağmen biz de kendi içimizde bütünlük sağlayamayız.

Adsız dedi ki...

Hangi bütünlük=) Taraftarın bütünlük sağlayacağı en son olay geçen seneki Liverpool deplasmanı sonrasıydı. Onda bi bütünlük sağlandı derken susturuldu insanlar. İş öyle bi hale gelmiş ki o gün herkesi susturanlar beşiktaşın iyiliği için ypaıyoruz bunu diyolardı, geçti üzerinden 6 ay yine saçma sapan olaylar oluyo yine susuyolar. En basitinden forza forumlarına bakın bütünlüğün b sinin olmadığını görürüz insanlarda. Mustafa Denizliye küfür edenler, başkana küfür edenler, Ertuğrul Sağlam ın istifasını isteyenler kına yaksın diyenler... Herkes ayrı telden çalıyo. En çok da demirörenin işine geliyo bu. Zaten millet abandone olmuş, birbiriyle uğraşmaktan gerçek tehlikeyi bi türlü göremiyoruz.

Adsız dedi ki...

araştırmacı gazetecilikten örnekler sunuyorum siz hala aynı muhabbetlerdesiniz yaw...

Adsız dedi ki...

ya türkiyede scouta futbolcu izletip transfer eden takım mı var ki? nolcak yönetim değişince transfer komitesi mi kurulucak beşiktaşta ibrahim altınsay başkanlığında fln? çok ütopik...

T. Egemen Gul dedi ki...

Adamın adı nasıl okunuyor yaa? Silvan mi? Silven mi?

A ile e arasi bir ses ama a'ya daha yakin, n de cok burundan, var mi yok mu belli degil.

Yorum Gönder

Ara