.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Mayıs 2009 Çarşamba

Michal Kadlec

Geçtiğimiz yaz Kadlec ve Beşiktaş isimleri medyada sıkça yer aldı. Beşiktaş Zapo ve Sivok'u alınca Kadlec devre dışı kaldı. Devre dışı kalan Kadlec Çek Cumhuriyeti Milli Takımı'nın Euro2008 kadrosunda yer alırken Zapotocny kadrodan çıkartıldı. Kadlec bununla da yetinmedi Sivok 1 dakika bile şans bulamazken Türkiye'ye karşı oyuna sonradan girip görev de yaptı. Euro 2008 sona erdi, Kadlec transferini gerçekleştirdi; Avrupa'da genç oyunculara yatırımıyla bilinen Bayer Leverkusen. Transferin maliyeti 1 Milyon Euro. Zapotocny-Sivok toplam 10 Milyon Euro. Hala Zapo mükemmel transfer değil mi?

7 Yorum:

asist time dedi ki...

Transferin maliyeti 1 milyon euro degil. Kadlec i Leverkusen bu sene 850 bin euro ya kiraladı. Gelecek sezon bonservisini de 3.3 milyon euro verilmesi kosulu ile anlasılmıstı. Bu toplam 4 milyon euroluk bir masraf oluyor. Bu para da nakit olarak veriliyor Prag klubune. Biz Sivok ile Zapotocny bonservislerine taksitli olarak aldık.

Mustafa Denizli, Ertugrul Saglam dan iyi bir takım aldı. Asla Psikolojik olarak cokmus ligde kotu durumda olan bir takım almadı.

Burada yazılanlar ne olursa olsun gerci bir cogu basının uydurması oldugunu bilsek de yine de taraftarların basında cıkan haberlerin işine gelenlerini inanıp işine gelmeyenleri inanmaması da goreceli bir durumdur.

Benim ve bircok kişinin gozunde de Ertugrul Saglam adam gibi gelmiş adam gibi gitmiştir. Ve klupte ileriki yıllarda yine gorev alacağına hiç suphem yok.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

internette ulaştığım kaynaklar bana o dönemde böyle yazdırmıştı. 3.3 euro olabilir. neticede o da bu transferlerden daha mantıklıdır. neticede sol bek oyuncusu. zapo gibi 5. alternatif stoper değil.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

zapotocny'nin bizden önce birinci ligde iken vestel manisa'ya pazarlanması ve sonrasında beşiktaş'a gelmesinin göreceli olan yönü nedir onu anlamadım ama

asist time dedi ki...

Oncelikle Kadlec tabiki Seric'e gore mantıklı olabilir.

Ama Turkiye'de 6+2 gibi tamamen mantıksız bir kural bulunmakta. O donemde Kadlec istenmiş ama cok yuksek olan maliyeti goz onune alındıgında bi de 8.yabancı olarak alınması dusunuldugunden daha makul olan Seric tercih edilmişti.

Simdi Zapo nun maliyeti de yuksek peki neden o da yedek bırakılacagı bile bile transfer edildi diyebilirsin. Sol bek de sezon boyunca 34 macın nerede ise 30 unda oynayan cok nadir sakatlanan Ibrahim Uzulmez varken defansta sezon boyunca 20 macı zor goren sakatlıklarla bogusan Gokhan Zan ile sağ bek te oyanayabilen Toraman dusunuldugunde yabancı bir stoperin cok fazla yedek klubesinde bulunacagı dusunulmemişti.

Sonuc olarak sol bek tercihinde dediğin gibi Kadlec, Seric den cok daha mantıklı bir tercih olabilirdi ama 6+2 nin varlıgı Gokhan- Toraman ve Uzulmez in de form durumları dusunuldugun de o gun ki sartarda 8. yabancı olarak o kadar maliyetli bir Kadlec yerine daha az maliyetli bir Seric daha makul gozukuyordu.

Vestel Manisa pazarlanma konusuna gececek olursak, basında Giray Bulak'ın agzından yayınlanan Zapotocny i bize 500 bin euro ya teklif ettiler ama biz almadık diye cıkan haberleri Zapotocny bize geldiğinde bu haberlerin asılsız oldugunu soyledi.

Belki Zapotocny'i Vestel'e gercekten onerdiler ama o zamanda Zapotocny Holosko nun eksi takımında Slovan Liberec takımında oynuyordu galiba ve cok iyi performans sergiliyor olmalı ki cok iyi bir scout ekibine sahip olan Udinese takımına transfer oldu. Ve Udinese'de de sezon içerisinde birçok maçta gorev aldı. Ve bizim takım içinde uygun gorulup 3 yıla yayılan bir bonservis ucreti ile transfer edildi.

Simdi Ahmet Cakar moduna girip de olayın içeriği ve gelişmeleri bir kenara bırakıp ;

"Vestel Manisaspor Zapotocny'yi tekrar gündemine alır. Google'da Zapotocny Vestel Manisaspor yazın bakalım ne çıkacak...

Şimdi bu adamı Ertuğrul mu almış ey çok bilginler... Ertuğrul kalkmış gitmiş Udinese'nin maçını izlemiş ve ne hikmetse bu adamı beğenip izlemiş öyle mi? Hey yavrum hey size... "

gibi bilgilendimek tamamen nasıl dusunmek istiyorsan oyle de bilgilendirme yolunu acıyor. Bu arada Sinan Engin de sıkca Zapotocny i Ertugrul Saglam la beraber cogu kez gidip izlediğini de belirtmiştir.

Nasıl internet de kadlec in maliyeti farklı yansıyabiliyorsa aynı sekilde Zapo icinde cok cok farklı bilgilerle karsılasabilrsin.

T. Egemen Gul dedi ki...

Tomas'lara verilen paralar cok fazla. Bunu artık kabul etmek gerek. Ama Kadlec'te o kadar mükemmel bir transfer degil. Leverkusen ligde 8 yada 9'uncu sırada ve 50'ye yakin gol yedi takim..

krasotkin dedi ki...

transfer tercihleri ve yerlerine ikame edilen oyuncular tartışılabilir ama bonservis bedellerini tartışmayı şu dakikada doğru bulmuyorum. misal bir tigana'nın colocinni'yi, ertuğrul sağlam'ın yaşlı diye (!) (31 yaşında, italyan, juventus ilk on bir, defans, ve yaşlı) istememesi enine boyuna tartışılabilir. her nekadar içinden çıkamayacak, mantıklı bir açıklama getiremeyecek olsak da. transfer maliyetlerine gelince ise beşiktaş zaten eskisi gibi ucuza oyuncu bitirme şansını yitirdi. sinan engin de zaten görevdeyken oyuncu bakmak için Avrupa'ya gittiğinde "beşiktaş adını duyan fiyatı iki katına üç katına çıkartıyor" demişti =) anlayana çok şey ifade ediyor. bunu durumu tersine çevirmek yine işleri bu hale getiren yönetimin elinde. ve önlerindeki tek yol da makul fiyata kaliteli oyuncuları bitirip klübün "bilinçsiz müşteri" imajını ters yüz etmektir.

Gürcan Ulusoy dedi ki...

google şu açıdan güvenilir bir kaynak; çıkan haberlerin tarihinin ortada olması nedeniyle.

giray bulak zapo'yu istedi mi istemedi mi bilmiyorum ama google da zapo vestel aratınca bunla ilgili haberlerin olduğunu görüyoruz. hem de bahsi geçen tarihlerde.

demek ki bir transfer söz konusu imiş. şimdi bu kadar mı tesadüf olur yani.

ben zaten bulak'ın istemediği adamı aldık demiyorum. sadece vestel'e önerilen oyuncunun daha sonra beşiktaş'a önerilmesi durumunu ortaya koyuyorum. vestel'in bir oyuncudan beklentileri ne, bizim ne.

bunu demek istiyorum. ayrıca zapo da alınmayacak oyuncu değil ama bu bedele alınmayacak oyuncu.

4,5 milyon euro dendi. diyelim ki taksitli olduğu için 3,5 milyon eurodan 4,5'a çıktı. e 3,5 milyon euro da abzürt bir rakam. 2 milyon euro normal bi rakam. en azından beşiktaş için.

bunun yanı sıra beşiktaş'ın zapoyu alması skandaldır.

zaten skandal kendini ortaya koydu.

sivok-toraman başladı. yedek gökhan zan. bu üç oyuncudan ikisi olmayacak ta zapo oynayacak. stoperdeki 4. alternatif için mi biz o ücreti ödedik? deniyor ki sivok-zapo oynayacaktı. o zaman da toraman'ı aslında oynayamayacağı sağ beke gönderip kabız futbol oynamayacak mıydık? neticede su yolunu buluyor futbolda.

Yorum Gönder

Ara